Μικρές Αγγελίες - Kleinanzeigen                Επαγγελματικός Οδηγός - Branchenbuch

  

Ελλάδα το μεγαλείο σου: Πρόβλημα στην Ηπειρο

Ηπειρος: Αμπέλια Ζίτσας Ηπειρος: Αμπέλια Ζίτσας

Τα 3/4 της αμπελουργικής ζώνης Ζίτσας φαίνονται δασικά στους χάρτες που αναρτήθηκαν


Σύμφωνα με τον Σύλλογο Αμπελουργών Ζίτσας, περίπου τα τρία τέταρτα των εκτάσεων που παλαιότερα καλλιεργούνταν αμπέλια, χαρακτηρίζονται ως δασικές, κάτι που σημαίνει ότι δε θα μπορέσουν να καλλιεργηθούν ξανά, προκαλώντας ένα γερό πλήγμα τόσο στον πρωτογενή τομέα συνολικά, όσο και στην αμπελουργική ζώνη που παράγει ένα προϊόν με ονομασία προέλευσης. Γι' αυτό το λόγο στα μέσα  Φεβρουαρίου τα μέλη του Συλλόγου πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το δασαρχείο Ιωαννίνων και έπεται συνέχεια.

Ένα ακόμη ζήτημα που προκύπτει, είναι η αμφισβήτηση καλλιεργήσιμων και βοσκήσιμων εκτάσεων, που θέτει σε κίνδυνο τη συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας, την καταβολή επιδοτήσεων και ενισχύσεων, όπως επισημαίνει ο Αγροτικός Σύλλογος Ζίτσας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο Κώστα Κατσάνο, οι δασικοί χάρτες, δεν έχουν ως στόχο την προστασία των δασών, αλλά την αλλαγή χαρακτήρα της χρήσης, ακόμη και του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στη γη, με κριτήριο τα επενδυτικά σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων.

Η Ελληνική Εφημερίδα στην Ευρώπη-

DIE GRIECHISCHE ZEITUNG IN EUROPA

Am Schomm 40, 41199 Mönchengladbach  
Telefon: +49 2166 64 78 733 
E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Εγγραφή σε Newsletter

Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα του Europolitis.eu
captcha 
×

Το Europolitis.eu χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. OK     Διαβάστε περισσότερα...