Μικρές Αγγελίες - Kleinanzeigen                Επαγγελματικός Οδηγός - Branchenbuch

  

Αναστολή λειτουργία για «Βήμα» και «Νέα»

Την αναστολή της κυκλοφορίας των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα» για οικονομικούς λόγους ανακοίνωσε ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη μέσω πρωτοσέλιδου άρθρου.

Στο δημοσίευμα του «Βήματος» γίνεται λόγος για αδυναμία του Οργανισμού να υποστηρίξει την εκτύπωση των εφημερίδων του, και την απρόσκοπτη λειτουργία των άλλων μέσων που διαθέτει, καθώς, όπως αναφέρει, «οι πιστώτριες τράπεζες αποφάσισαν να δεσμεύσουν -και δέσμευσαν- προς όφελός τους, έναντι των δανείων που έχουν χορηγήσει, κάθε έσοδο του Οργανισμού, είτε αυτό προέρχεται από την πώληση των εφημερίδων είτε από την καταχώριση εμπορικών διαφημίσεων».

Όπως σημειώνεται στο άρθρο που τιτλοφορείται «Ποιοι στραγγαλίζουν τον Τύπο», οι πιστώτριες τράπεζες, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Πειραιώς και Eurobank, αποφάσισαν την ένταξη του ΔΟΛ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης µη λαμβάνοντας καμία πρόνοια για τη συνέχιση των εκδόσεών του, ενώ υπογραμμίζεται ότι απορρίφθηκε και το αίτημα ενδιάμεσης χρηματοδότησης.

Στο άρθρο επιρρίπτονται ευθύνες στις τέσσερις τράπεζες για αδιαφορία σε ό,τι αφορά την τύχη των 500 και πλέον εργαζομένων του οργανισμού, ενώ τους καταλογίζεται και απουσία αίσθησης ιστορικότητας και δημοκρατικής ευθύνης καθώς, όπως σημειώνεται, «επιχειρούν να σβήσουν από τον εκδοτικό χάρτη τις σοβαρότερες εκφράσεις ορθολογισμού και εθνικού συμφέροντος».

Η διεύθυνση της εταιρείας εξαπολύει πυρά και κατά της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για υποκριτικό ενδιαφέρον για τη διάσωση των εντύπων και τονίζει ότι «επί της ουσίας αδιαφορούν και δεν συναινούν για την κατάθεση τροπολογίας που θα μπορούσε να λύσει προσωρινά το χρηματοδοτικό πρόβλημα».

«Μαζί µε "Το Βήµα" και "Τα Νέα" θα υποβαθμιστούν αξίες του αστικού μεταπολεμικού συστήματος και θα καταρρεύσουν βασικές εστίες των Γραμμάτων, της Τέχνης και του Πολιτισμού», επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Η Ελληνική Εφημερίδα στην Ευρώπη-

DIE GRIECHISCHE ZEITUNG IN EUROPA

Am Schomm 40, 41199 Mönchengladbach  
Telefon: +49 2166 64 78 733 
E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Εγγραφή σε Newsletter

Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα του Europolitis.eu
captcha 
×

Το Europolitis.eu χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. OK     Διαβάστε περισσότερα...