Μικρές Αγγελίες - Kleinanzeigen                Επαγγελματικός Οδηγός - Branchenbuch

  

Η κλιματική αλλαγή συνδέεται με την αύξηση της βίας παγκοσμίως

Το περιβαλλοντολογικό ζήτημα και η αύξηση της θερμοκρασίας εκτός από τις προφανές συνέπειες στο περιβάλλον προκαλεί και παράπλευρες καταστροφές.

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Peace Research είναι η πρώτη που λαμβάνει υπόψη τις συνέπειες των μεταβαλλόμενων καιρικών συνθηκών στη βία – και ορισμένες τοποθεσίες θα είναι πιο επιρρεπείς από άλλες.

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως οι ξηρασίες και οι πλημμύρες, θα μπορούσαν να βλάψουν τη γεωργική παραγωγή, η οποία πιθανότατα θα οδηγήσει στη βία στις πληγείσες περιοχές από εκείνους που είναι απελπισμένοι για φαγητό. “Έχουμε ήδη αρχίσει να βλέπουμε την αλλαγή του κλίματος ως ένα ζήτημα που δεν θα επηρεάσει μόνο την στάθμη των υδάτων αλλά ως κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει ταραχές στα τρόφιμα σε ορισμένα μέρη του κόσμου”, δήλωσε ο καθηγητής Braumoeller.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν στοιχεία που καταγράφηκαν σχετικά με τις επιπτώσεις της επισιτιστικής ανασφάλειας που οδήγησε στην εμφάνιση βίαιων εξεγέρσεων στην Αφρική μεταξύ των ετών 1991-2011. Η ομάδα ανέλυσε τις βροχοπτώσεις, τη θερμοκρασία και τις διεθνείς τιμές των τροφίμων – συμπεριλαμβανομένων των ξαφνικών αιχμών στις τιμές. Για να προσδιορίσουν ποιες χώρες είναι πιο ευάλωτες, ανέλυσαν την εξάρτηση της χώρας από τη γεωργική παραγωγή, τις εισαγωγές της, τον πλούτο της και τη δύναμη των πολιτικών θεσμών της.

Στην έκθεση, ο Braumoeller εξήγησε ότι οι χώρες που εισάγουν τρόφιμα θα επηρεαστούν περισσότερο από τις κλιματικές κρίσεις καθώς αυξάνονται οι τιμές.

Η Ελληνική Εφημερίδα στην Ευρώπη-

DIE GRIECHISCHE ZEITUNG IN EUROPA

Am Schomm 40, 41199 Mönchengladbach  
Telefon: +49 2166 64 78 733 
E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Εγγραφή σε Newsletter

Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα του Europolitis.eu
captcha 
×

Το Europolitis.eu χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. OK     Διαβάστε περισσότερα...