Μικρές Αγγελίες - Kleinanzeigen                Επαγγελματικός Οδηγός - Branchenbuch

  

Τι ισχύει με τη μεταφορά κεφαλαίων από την Ελλάδα στο εξωτερικό

Παρότι τα capital controls έχουν χαλαρώσει σταδιακά αυτά τα δύο χρόνια, η μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό εξακολουθεί να πραγματοποιείται μετ’ εμποδίων, αφού το κλίμα αβεβαιότητας παραμένει στη χώρα με πρώτα «θύματα» τις καταθέσεις των τραπεζών.

Μεταφορές έως 1.000 ευρώ
Μετά τη χαλάρωση των capital controls τον περασμένο Μάρτιο, γράφει το koolnews.gr, οι ιδιώτες μπορούν να στέλνουν έως 1.000 ευρώ τον μήνα στο εξωτερικό χωρίς κανένα απολύτως δικαιολογητικό. Η δυνατότητα αυτή ισχύει και για τις επιχειρήσεις.

Οι μεταφορές μπορούν να γίνονται είτε στα ταμεία των τραπεζών είτε μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που προσφέρουν όλες οι τράπεζες. Σημειώνεται στις διατραπεζικές μεταφορές μέσω ebanking, οι προμήθειες είναι αισθητά χαμηλότερες –ακόμη και όταν πρόκειται για αποστολές χρημάτων στο εξωτερικό.

Μεταφορές άνω των 1.000 ευρώ
Τα εμβάσματα άνω των 1.000 ευρώ τον μήνα πραγματοποιούνται υποχρεωτικά μέσω των καταστημάτων των τραπεζών. Αυτό συμβαίνει γιατί, για να παρακαμφθούν τα capital controls, πρέπει να προσκομισθούν μια σειρά από δικαιολογητικά, ανάλογα με την προβλεπόμενη εξαίρεση.

Οι περιπτώσεις στις οποίες προβλέπεται εξαίρεση από τα capital controls για τους ιδιώτες, είναι οι εξής:
Δίδακτρα
Νοσήλια
Ιατρικά έξοδα
Συνοδοί ασθενών
Μισθοδοσίες Δημοσίου
Πληρωμή ενοικίου
Πληρωμή Εισαγωγών

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, οι τράπεζες ζητούν από τους πελάτες τους να υποβάλλουν συγκεκριμένα δικαιολογητικά, τα οποία αναφέρονται αναλυτικά στον ιστότοπο κάθε τράπεζας:
Τράπεζα Πειραιώς
Εθνική Τράπεζα
Εurobank
Alpha Bank

Πάντως, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης θα οδηγήσει σε νέα χαλάρωση των capital controls αλλά, σε καμία περίπτωση, δεν αναμένουν άρση των περιορισμών στο προσεχές διάστημα.

Η Ελληνική Εφημερίδα στην Ευρώπη-

DIE GRIECHISCHE ZEITUNG IN EUROPA

Am Schomm 40, 41199 Mönchengladbach  
Telefon: +49 2166 64 78 733 
E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Πρόσφατα Άρθρα

Εγγραφή σε Newsletter

Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα του Europolitis.eu
captcha 
×

Το Europolitis.eu χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. OK     Διαβάστε περισσότερα...