Μικρές Αγγελίες - Kleinanzeigen                Επαγγελματικός Οδηγός - Branchenbuch

  

Οι κορυφαίες τάσεις στα ταξίδια

Τις 9 τάσεις στα ταξίδια του μέλλοντος αναδεικνύει η έρευνα Global Trends Report 2016, που διεξήχθη από τη WTM σε συνεργασία με τη Euromonitor International και παρουσιάστηκε στην έκθεση του Λονδίνου.

Δείτε τις...

1. Αμερική-Νομάδες: Με προσδοκίες για αλλαγή της ισορροπίας μεταξύ εργασίας και ζωής, ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο μένοντας σε συμβιωτικές κοινότητες.

Με τις αλλαγές στον τρόπο εργασίας, ζωής και ταξιδίων, τα ξενοδοχεία και οι πάροχοι υπηρεσιών ενοικίασης αλλάζουν τα προϊόντα τους για να ανταποκριθούν στις νέες ανάγκες. Το ταξιδιωτικό κόνσεπτ συμβίωσης έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της Airbnb και μέσα από το νέο της στούντιο ντιζάιν, Samara, σκοπεύει να δημιουργήσει κοινωνικά κέντρα που θα φιλοξενούν ταξιδιώτες με στόχο την αναζωογόνηση των μικρών πόλεων.

Τα ξενοδοχεία, επίσης, είναι πιθανό να υιοθετήσουν νέες υπηρεσίες, με τα Commune Hotels και τα Marriott Moxy να προσφέρουν ήδη στους επισκέπτες τους μικρά δωμάτια, όμως ευρύχωρες περιοχές κοινωνικοποίησης.

Η Tru by Hilton θα προσφέρει επίσης παρόμοιο κόνσεπτ με στόχο τους Millennials, δημιουργώντας μια περιοχή στο λόμπι με 4 ζώνες, τα καθιστικό, την εργασία, το γεύμα και το παιχνίδι.

2. Ην. Βασίλειο-Έκρηξη των Υπερηχητικών Ταξιδίων: Οι υπερηχητικές πτήσεις πρόκειται σύντομα να επιστρέψουν, μειώνοντας την ώρα που διαρκούν οι πτήσεις σε δημοφιλή δρομολόγια και ανοίγοντας νέους προορισμούς.

Το Concorde, το πρώτο υπερηχητικό επιβατικό αεροσκάφος, αποσύρθηκε από τις αερομεταφορές το 2003, λόγω υψηλού κόστους συντήρησης και μειωση της ζήτησης μετά τη συντριβή στο Παρίσι το 2000 και την 9η Σεπτεμβρίου.

Υπερηχητικά ταξίδια δεν θα τεθούν σε υπηρεσία μέσα στα επόμενα 2 χρόνια τουλάχιστον, με τα πρωτότυπα να έχουν θέσει ως στόχο δοκιμαστικές πτήσεις μετά το 2017. Τα ιδιωτικά τζετ επίσης παρουσιάζουν ιδιαίτερη ζήτηση λόγω των προσφορών άδειων πτήσεων μέσω εφαρμογών των εταιριών που φτάνουν το 75%.

3. Ευρώπη-Μικροπεριπέτεια, Μέγιστος Αντίκτυπος: Σε αναζήτηση υγιούς τρόπου ζωής, όμως με λιγότερο ελεύθερο χρόνο. Οι μικροπεριπέτειες προσφέρουν σύντομες αποδράσεις.

Mπορεί να αφορούν μοναχικούς ταξιδιώτες ή ομάδα ταξιδιωτών (οικογένεια ή φίλους) διαφορετικων ηλικιών.

Οι αερομεταφορείς και οι τουρ οπερέιτορ υιοθετούν τον κόνσεπτ: Η easyJet δημιούργησε έναν αριθμό ιδεών για μικροπεριπέτειες στην Ευρώπη, γύρω από πόλεις, ως εναλλακτικές δραστηριότητες city break.

Στο μέλλον, τα ξενοδοχεία μπορεί να δημιουργούν μικροπεριπέτειες στην περιοχή τους, στοχεύοντας σε επισκεπτες που κάνουν bleisure.

4. Τεχνολογία στα ταξίδια: Οι τουριστικοί πράκτορες συνδυάζουν την φυσική επίσημη παρουσία τους με τις τεχνολογικές καινοτομίες, όπως την εικονική πραγματικότητα, προκειμένου να προσφέρουν πιο έντονη εμπειρία ταξιδιωτικής κράτησης.

Η ανεπτυγμένη τεχνολογία θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των τουριστικών πρακτόρων και καταναλωτών με την τεχνητή νοημοσύνη να περιλαμβάνεται σε όλα τα στάδια, τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια και μετά τη διαδικασία κράτησης.

Οι ταξιδιώτες θα αλληλεπιδρούν στο μέλλον με την τεχνητή νοημοσύνη, όπως τα chatbots και τους εικονικούς βοηθούς, με παροχή προσωποποιημένης επικοινωνίας.

Ωστόσο, χρειάζεται μια ισορροπία, καθώς οι ταξιδιώτες μπορεί να νιώσουν απομονωμένοι αν τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης δε μπορούν να υλοποιήσουν τις επιθυμίες τους, ή καθυστερούν να απαντήσουν.

5. Μέση Ανατολή-Περπατώντας στα μονοπάτια της Ιστορίας: Οι εθνικές τουριστικές επιτροπές αναζητούν μέσα από την ιστορία ατραξιόν και αναπτύσσουν και προωθούν μονοπάτια πεζοπορίας με μεγάλη απήχηση.

Οι επισκέπτες των μονοπατιών είναι πολλών ειδών (θρησκευτικοί λόγοι, επίσκεψη σε οικογένεια και φίλους στην περιοχή αυτή, προσωπικό ταξίδι).

Στο μέλλον μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη διαφορετικών δυνατοτήτων διαμονής (πολυτελή καταλύματα και πολυτελές κάμπινγκ).  

Αύξηση της ζήτησης για μονοπάτια πεζοπορίας καταγράφεται και στην Ευρώπη.

Οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι έχουν συνδέσεις με τη θρησκεία, την οικογένεια ή τη διασπορά, όμως το κοινό αναμένεται να διευρυνθεί εάν βελτιωθούν οι υποδομές και η πληροφόρηση.

6. Αφρική-Πνευματικότητα στη φύση: Τα ταξίδια ευεξίας βρίσκονται σε τροχιά ανάπτυξης και στην Αφρική καταγράφηκε αύξηση στον αριθμό των προσφερόμενων αποδράσεων για σαφάρι σε συνδυασμό με διαλογισμό, γιόγκα και υπηρεσίες σπα.

Το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών για την υγεια και ευεξία στην αναζήτηση μοναδικών και αυθεντικών εμπειριών έχει ως αποτέλεσμα τη ζήτηση για πνευματικά ταξίδια με το στοιχείο της περιπέτειας.

Στην Αφρική, η παραδοσιακή απόδραση-σαφάρι συνοδεύεται από διαλογισμό, γιόγκα και υπηρεσίες σπα.

Πελάτες είναι οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, πλούσιοι, συχνά γυναίκες, που αναζητούν κάτι παραπάνω από ένα τυπικό ταξίδι στην Αφρική. Στόχος μερίδας είναι να αποκτήσει δεξιότητες που θα αναβαθμίσουν τη ζωή του μέσω δραστηριοτήτων για το πνεύμα που εφαρμόζονται στην καθημερινότητα.

7. Παγκόσμιο Χωριό-Χωρίς αποσκευές, ξεκούραστο ταξίδι: Καθώς η τάση για ενοικίαση εξαπλώνεται, οι πάροχοι υπηρεσιών φιλοξενίας και οι startups προσφέρουν υπηρεσίες ενοικίασης ή αγοράς ρούχων στα ξενοδοχεία.

Τα ξενοδοχεία και τα brand από το χώρο της μόδας συνεργάζονται προσφέροντας βολικές ταξιδιωτικές υπηρεσίες και προϊόντα. Οι ταξιδιώτες, με τους millennials να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, θα εγκαταλείψουν σταδιακά τις αποσκευές στο σπίτι προτιμώντας την ενοικίαση ρούχων και παπουτσιών στον προορισμό.

Πρόκειται να μια επανάσταση που φέρνει η οικονομία διαμοιρασμού, η οποία εξαπλώνεται και πέρα από τα αυτοκίνητα και τα διαμερίσματα. Μια έρευνα από το Westfield Shopping στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ διαπίστωσε ότι σχεδόν το ήμισυ των καταναλωτών ηλικίας 25 έως 34 ετών θα ενδιαφερόταν για ένα μηνιαίο πρόγραμμα ενοικίασης ρούχων, επώνυμης φίρμας, καθώς είναι ακριβά για αγορά.

Η τάση αυτή θα προφέρει νέες ευκαιρίες στη βιομηχανία της μόδας, καθώς σχεδιαστές και πωλητές ρούχων θα έχουν ένα τεράστιο κοινό στα 28,5 εκατ. δωμάτια ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο. Αντίθετα, οι αεροπορικές εταιρείες θα χάσουν έσοδα από τη μείωση των αποσκευών.

Ήδη διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες προσαρμόζουν τις υπηρεσίες τους σε αυτήν την τάση. Η μάρκα Westin της Starwood, για παράδειγμα, μισθώνει ρούχα και παπούτσια για τους επισκέπτες έναντι 5 δολαρίων. Start-up επιχειρήσεις, επίσης, έχουν εισέλθει στο πεδίο αυτό, προσφέροντας μια βαλίτσα ρούχα για ενοίκαση σε πελάτες ξενδοχείων και σπιτιών της Airbnb. ενώ το κατάστημα μόδας Pimkie έχει εγκαταστήσει "Μπαρ Μίνι μόδας" σε ξενοδοχεία σε Αμβέρσα, Βρυξέλλες, Μιλάνο και Παρίσι, με τα ρούχα να είναι διαθέσιμα για αγορά μέσω μιας υπηρεσίας στυλ μίνι-μπαρ. Το Virgin Hotel Chicago, εξάλλου, διαθέτει υπηρεσία θυρωρείου που επιτρέπει στους επισκέπτες να προμηθευτούν ρουχισμό για το δωμάτιο.

8. Ασία-Περνώντας από τα θεματικά πάρκα της Κίνας: Τα θεματικά πάρκα είναι πολύ δημοφιλή στην Κίνα, όμως ο μεγαλύτερο παίκτης της χώρας, Wanda Group, σχεδιάζει να επεκταθεί στο εξωτερικό και να μπει σε διεθνή ανταγωνισμό.

Διεθνείς παίκτες όπως οι Disney και Universal Studios Inc., έχουν εστιάσει στις παράκτιες πλούσιες περιοχές της Κίνας.

Το πρώτο διεθνές θεματικό πάρκο στη δυτική Κίνα, το Chongqing Riverside-Six Flags Theme Town, θα ανοίξει το 2019.

Τα τοπικά θεματικά πάρκα τείνουν να λειτουργούν με μεικτό επιχειρηματικό μοντέλο τουρισμού και ιδιοκτησίας, με τα έσοδα από ξενοδοχεία, καταστήματα και διαμερίσματα συχνά να είναι πιο επικερδή από τις πωλήσεις εισιτηρίων.

9. Ινδία-Έμφαση στη γυναίκα: Ο τουρισμός ενδυναμώνει τις γυναίκες προσφέροντας ευκαιρίες εισόδου στην οικονομία, ενώ και οι startups εστιάζουν στις γυναίκες.

Τα ταξίδια και ο τουρισμός στην Ινδία συνεχίζουν να είναι ανδροκρατούμενα, όμως σταδιακά αυτό αλλάζει μέσα από σειρά πρωτοβουλιών και τη στήριξη της κυβέρνησης.

Η ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας αποτελέι προτεραιότητα για την κυβέρνηση, με την πρωτοβουλία Stand Up India να προσφέρει ευκαιρίες δανεισμού.

Καταγράφεται αύξηση στα ταξιδιωτικά κλαμπ και ξεναγήσεις γυναικών στην Ινδία, με ταξίδια αποκλειστικά για γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Η Ελληνική Εφημερίδα στην Ευρώπη-

DIE GRIECHISCHE ZEITUNG IN EUROPA

Am Schomm 40, 41199 Mönchengladbach  
Telefon: +49 2166 64 78 733 
E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Πρόσφατα Άρθρα

Εγγραφή σε Newsletter

Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα του Europolitis.eu
captcha 
×

Το Europolitis.eu χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. OK     Διαβάστε περισσότερα...