Μικρές Αγγελίες - Kleinanzeigen                Επαγγελματικός Οδηγός - Branchenbuch

  

Home

Την ανάγκη διερεύνησης νέων συνεργασιών σε πολλούς σύγχρονους τομείς της καθημερινότητας, αλλά και της οικονομίας, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, τόνισε από τις Σέρρες, όπου βρέθηκε σήμερα, ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και εντεταλμένος για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, Χανς Χοακίμ Φούχτελ.


Ο Γερμανός αξιωματούχος στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Σερρών, Πέτρο Αγγελίδη, τόνισε χαρακτηριστικά ότι μέσα από «έξυπνα προγράμματα συνεργασίας» μπορεί να υπάρξουν πολλαπλές αναπτυξιακές ευκαιρίες για την ενίσχυση της οικονομίας.
Ο κ. Φούχτελ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο παράδειγμα της συνεργασίας με τους φορείς της Καβάλας πάνω στον τουρισμό, χαρακτηρίζοντάς το ως ένα πετυχημένο μοντέλο ανάπτυξης και σημειώνοντας με έμφαση ότι μέσα από αυτήν τη συνεργασία που επιτεύχθηκε, περισσότεροι από 300 Γερμανοί τουρίστες, στο πλαίσιο προγραμμάτων προσκυνηματικού τουρισμού, θα επισκεφθούν φέτος τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, που συγκαταλέγεται πλέον στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και αποτελεί τον πρώτο τόπο όπου ο Απόστολος Παύλος δίδαξε το Ευαγγέλιο και ίδρυσε την πρώτη χριστιανική εκκλησία επί ελληνικού και ευρωπαϊκού εδάφους.


Ο Γερμανός υφυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον τουριστικό τομέα και τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν για ενίσχυσή του με την προσέλκυση νέων τουριστών, επισημαίνοντας ότι η ιστορική Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Σερρών μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμα σημαντικό επισκέψιμο θρησκευτικό μνημείο, καθώς - όπως είπε - συγκεντρώνει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι οι Γερμανοί ως «λάτρεις της βιωματικής περιπέτειας» μπορούν να συνδυάσουν τις προσκυνηματικές εκδρομές, με περιηγήσεις, και σε οινοποιεία της περιοχής.


Ο κ. Φούχτελ βρέθηκε στις Σέρρες στο πλαίσιο των εργασιών της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, συνοδευόμενος από δήμαρχους του κρατιδίου της Βάτης Βυρτεμβέργης και υπηρεσιακούς παράγοντες. Συζήτησε με τον δήμαρχο Σερρών τις καλές πρακτικές και τα αποτελέσματα της συνεργασίας που υπάρχουν ανάμεσα στον δήμο Σερρών και τον δήμο Αχεν. Ο κ. Αγγελίδης αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία, μέσα από την ανταλλαγή τεχνογνωσίας πάνω στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ενώ στη διάρκεια της συνάντησης υπογραμμίστηκε ότι μελλοντικά υπάρχουν δυνατότητες συνεργασίας και σε άλλους τομείς, όπως η ενέργεια, ο τουρισμός και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.


Β. Λωλίδη
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ

Η πλειονότητα των γερμανικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό είναι πιο αισιόδοξες για την επιχείρησή τους απ’ ό,τι ήταν για μεγάλο διάστημα, σύμφωνα με έρευνα των γερμανικών εμπορικών επιμελητηρίων DIHK που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Περίπου το 56% των 4.000 επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα του DIHK δήλωσαν ότι αναμένουν βελτίωση των δραστηριοτήτων τους τους επόμενους 12 μήνες ενώ πάνω από το ένα τρίτο δήλωσε ότι αναμένει να βελτιωθούν οι οικονομίες στις χώρες όπου δραστηριοποιούνται.

Παρά την αισιοδοξία, ποσοστό ρεκόρ 50% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι θεωρούν τους πολιτικούς κινδύνους ως τη βασική απειλή για τις επιχειρήσεις τους τους επόμενους 12 μήνες. Οι διαπραγματεύσεις της Βρετανίας για την έξοδό της από την ΕΕ, η αμερικανική εμπορική πολιτική και ο προστατευτισμός αναφέρθηκαν ως βασικοί κίνδυνοι.
ΤΦ

ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχίζει την Παρασκευή η σύνοδος της G20 στο Αμβούργο και το μεγάλο λιμάνι της Γερμανίας βρίσκεται σε κλοιό διαδηλωτών με τα μέτρα ασφαλείας να είναι ήδη δρακόντεια.

Καθημερινές είναι πλέον οι πορείες και σε μία από αυτές η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη πέντε ατόμων σε συγκέντρωση ακτιβιστών στη συνοικία Ζανκτ Πάουλι, που διαμαρτύρονταν για τη διεξαγωγή της συνόδου.

Τέσσερις αστυνομικοί καθώς και μια 50χρονη γυναίκα, η οποία δεν μετείχε στην ομάδα των ακτιβιστών, τραυματίστηκαν ελαφρά.

Τη νύχτα προσήχθησαν επίσης δύο Γάλλοι οι οποίοι εντοπίστηκαν να σχεδιάζουν με σπρέι το σύμβολο των αναρχικών και τη φράση «Όχι G20» στη βιτρίνα ενός εστιατορίου.

Κατηγορία ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταναλώνουν κατά μέσο όρο δύο αλκοουλούχα ποτά τη μέρα, πράγμα που αυξάνει κατά 21% τον κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου του παχέος εντέρου, πέρα από άλλους καρκίνους του πεπτικού συστήματος, προειδοποιεί νέα έκθεση της ευρωπαϊκής οργάνωσης γαστρεντερολόγων United European Gastroenterology.

Καμία χώρα στην ΕΕ δεν έχει «ελαφριά» κατανάλωση αλκοόλ (λιγότερο από ένα ποτό τη μέρα ανά κεφαλή). Η έκθεση αναφέρει ότι η μέση κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και στις 28 χώρες της ΕΕ είναι «μέτρια» (ένα έως τέσσερα ποτά τη μέτρα), ποσότητα που θεωρείται αρκετή για να αυξήσει τον κίνδυνο τόσο του καρκίνου του εντέρου όσο και του οισοφάγου. Οι «βαρείς» πότες, που πίνουν περισσότερα από τέσσερα ποτά τη μέρα, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο επίσης για άλλα τρία είδη καρκίνου (του παγκρέατος, του ήπατος και του στομάχου).

Αυτοί οι πέντε καρκίνοι είναι οι πιο συχνοί πεπτικοί καρκίνοι στον κόσμο, προκαλώντας σχεδόν τρία εκατομμύρια θανάτους ετησίως και αποτελώντας πάνω από το ένα τρίτο των συνολικών θανάτων από καρκίνο παγκοσμίως. Σύμφωνα με την έκθεση, η κατανάλωση αλκοόλ στην Ευρώπη είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη περιοχή του κόσμου. Πάνω από το ένα πέμπτο του ευρωπαϊκού πληθυσμού άνω των 15 ετών πίνει πολύ αλκοόλ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Το αποτέλεσμα είναι ότι η Ευρώπη εμφανίζει το μεγαλύτερο διεθνώς ποσοστό ασθενειών και πρόωρων θανάτων που σχετίζονται με το αλκοόλ.  Παρά την έκταση του προβλήματος, η έκθεση αποκαλύπτει ότι δυστυχώς η συντριπτική πλειονότητα των Ευρωπαίων (περίπου το 90%), ενώ έχουν κατανοήσει τη σχέση τσιγάρου-καρκίνου, αγνοούν τη σχέση του αλκοόλ με τον καρκίνο.  

Παύλος Δρακόπουλος ΑΠΕ ΜΠΕ

Κατηγορία ΥΓΕΙΑ

Κατά καιρούς εμφανίσθηκαν ζωγράφοι όπως ο Κλοντ Μονέ και ο Πάμπλο Πικάσο που, με την ευφάνταστη και δημιουργική «ματιά» τους, άνοιξαν νέους δρόμους στη ζωγραφική και γενικότερα στην αισθητική.

Στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης δεν αποκλείεται η επόμενη επανάσταση στην τέχνη -αντίστοιχη του ιμπρεσιονισμού ή του αφηρημένου εξπρεσιονισμού- να μην προέλθει από έναν εμπνευσμένο καλλιτέχνη με σάρκα και οστά, αλλά από έναν εξίσου εμπνευσμένο καλλιτεχνικό αλγόριθμο.

Ερευνητές των αμερικανικών πανεπιστημίων Ράτγκερς και Νότιας Καρολίνα, καθώς και του εργαστηρίου τεχνητής νοημοσύνης του Facebook, ανέπτυξαν ένα σύστημα δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να εφευρίσκει νέα στιλ ζωγραφικής. Το σύστημα -που συνεχώς βελτιώνεται- ήδη έχει παράξει έργα που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού.     Στόχος των ερευνητών είναι η αυτόματη δημιουργία τέχνης στον υπολογιστή που «να είναι πρωτοποριακή, αλλά όχι υπερβολικά πρωτοποριακή». Για τον σκοπό αυτό, χρησιμοποιείται ένας αλγόριθμος, που χρησιμοποιεί δύο νευρωνικά δίκτυα, εκ των οποίων το ένα... κατεβάζει ιδέες και το άλλο τις αξιολογεί.

Το ένα δίκτυο δημιουργεί εικόνες και το άλλο δίκτυο -που έχει εκπαιδευθεί μέσα από την ανάλυση 81.500 διαφορετικών έργων τέχνης από κλασσικών και ροκοκό έως κυβιστικών και σουρρεαλιστικών- κρίνει τι από αυτά που προτείνει το πρώτο δίκτυο, μπορεί να θεωρηθεί όντως έργο τέχνης και τι όχι. Το σημαντικό είναι ότι το δεύτερο δίκτυο έχει τη «σοφία» να αναγνωρίσει ένα πρωτότυπο έργο τέχνης, ακόμη κι αν αυτό διαφέρει από κάθε άλλο του παρελθόντος, αποτελώντας κάτι μοναδικό.

Αφού το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης δημιούργησε μια σειρά από «πίνακες» ζωγραφικής, οι ερευνητές ζήτησαν από εθελοντές να τους αξιολογήσουν μαζί με πίνακες πραγματικών ζωγράφων - χωρίς να είναι γνωστό ποια έργα είναι ανθρώπινα και ποια όχι. Προς έκπληξη των ερευνητών, όχι μόνο το κοινό δεν ήταν σε θέση να διακρίνει ποιος πίνακας προερχόταν από άνθρωπο και ποιος όχι, αλλά πολλά έργα της τεχνητής νοημοσύνης κέρδισαν ελαφρώς υψηλότερη βαθμολογία από τα ανθρώπινα, άποψη πολυπλοκότητας, καινοτομίας, έμπνευσης, πρόκλησης ψυχικής ανάτασης και άλλων κριτηρίων.

Κάπως έτσι, οι γκαλερί του μέλλοντος μάλλον θα είναι αγνώριστες. Ενώ και οι περήφανοι κάτοχοι έργων τέχνης θα νιώθουν μια αμηχανία να απαντήσουν στο κλασσικό ερώτημα των φίλων τους «ποιανού καλλιτέχνη είναι αυτός ο θαυμάσιος πίνακας πάνω από τον καναπέ σου;».

ΠΔΡ ΑΠΕ ΜΠΕ

Κατηγορία ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης και άλλων ανδρικών ορμονών (ανδρογόνων) που παράγει με φυσικό τρόπο ο οργανισμός ορισμένων γυναικών αθλητριών, τους προσδίδει σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αρκετό για να τις κάνει νικήτριες σε παγκόσμιο και Ολυμπιακό επίπεδο.

Αυτό επιβεβαιώνει για πρώτη φορά με αδιάσειστα στοιχεία μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα, σύμφωνα με την οποία το ορμονικό πλεονέκτημα είναι πιο αισθητό σε αθλήματα ημιαντοχής και αντοχής και σε όσα απαιτούν οπτικοχωρικές δεξιότητες, όπως στις ρίψεις και στα άλματα ή στα ακροβατικά σπορ.  Η μελέτη αναμένεται να αναζωπυρώσει τη διεθνή διαμάχη κατά πόσο αθλήτριες όπως η νοτιοαφρικανή Κάστερ Σεμένια -Ολυμπιονίκης στα 800 μέτρα παγκοσμίως- θα πρέπει να υποβληθούν σε ορμονική θεραπεία (ή ακόμη και σε χειρουργική επέμβαση) πριν τους επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες, προκειμένου να περιορισθούν τεχνητά οι ανδρικές ορμόνες τους, που τις φέρνουν σε πλεονεκτική θέση έναντι των συναθλητριών τους.

Το δίλημμα δεν αφορά τις αθλήτριες που «ντοπάρονται» με έξτρα ανδρογόνα και παραβιάζουν έτσι τους κανονισμούς της διεθνούς ομοσπονδίας στίβου (IAAF). Γι αυτές είναι σαφές ότι επιβάλλεται απαγόρευση συμμετοχής σε αγώνες. Σήμερα από τους συνολικά 296 αθλητές που έχουν αποκλεισθεί από διεθνείς αγώνες λόγω ντόπινγκ, σχεδόν 40% είναι γυναίκες και από αυτές οι μισές είχαν «ντοπαρισθεί» με ανδρογόνα. Πιο δύσκολη είναι η περίπτωση των αθλητριών που ο ίδιος ο οργανισμός τους παράγει υπερβολικές ανδρικές ορμόνες. Οι κανονισμοί της ΙΑΑF αρχικά επέβαλαν την ορμονοθεραπεία σε αυτές τις αθλήτριες για να μειωθεί η τεστοστερόνη τους.

Η υπόθεση -μετά από πρωτοβουλία Ινδής αθλήτριας- έφθασε στο διεθνές Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS), το οποίο το 2015 γνωμοδότησε ότι αυτός ο κανονισμός θα πρέπει να αρθεί, εκτός -και αυτό αναδεικνύει τη σημασία της νέας μελέτης- αν υπάρξουν απτές ενδείξεις ότι τα ανδρογόνα όντως βελτιώνουν υπέρμετρα τις αθλητικές επιδόσεις μερικών αθλητριών. Για να δώσουν μια απάντηση σε αυτό, μετά από παραγγελία της IAAF, οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Στεφάν Μπερμόν του Πανεπιστημίου της Κυανής Ακτής στη Νίκαια και του Ινστιτούτου Αθλητιατρικής του Μονακό, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό περιοδικό αθλητιατρικής "British Journal of Sports Medicine", ανέλυσαν τις επιδόσεις 795 αθλητών και 1.332 αθλητριών σε δύο πρόσφατα παγκόσμια πρωταθλήματα στίβου, συσχετίζοντάς τις με τα αποτελέσματα των εξετάσεων αίματος κάθε αθλητή.

Οι αθλητές κατατάχθηκαν σε τρεις ομάδες ανάλογα με το επίπεδο της ελεύθερης τεστοστερόνης που κυκλοφορούσε στο αίμα τους. Διαπιστώθηκε ότι όσες αθλήτριες ανήκαν στην τρίτη ομάδα με την περισσότερη τεστοστερόνη, πετύχαιναν κατά μέσο όρο σημαντικά καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με όσες ανήκαν στην πρώτη ομάδα με τη λιγότερη τεστοστερόνη.

Δεν παρατηρήθηκε αντίστοιχο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μεταξύ των ανδρών με διαφορετικά επίπεδα τεστοστερόνης. Με άλλα λόγια, ένας αθλητής με πολλή τεστοστερόνη δεν πλεονεκτεί έναντι ενός αθλητή με λιγότερη τεστοστερόνη, ενώ μια γυναίκα πλεονεκτεί έναντι μια άλλης αθλήτριας με χαμηλά επίπεδα ανδρογόνων. Η τεστοστερόνη ενισχύει την παραγωγή των ερυθρών κυττάρων στο αίμα μιας αθλήτριας, αυξάνοντας έτσι την ποσότητα οξυγόνου που φθάνει στους ιστούς του σώματός της.  Η IAAF σε λίγες εβδομάδες θα διεκδικήσει στο CAS να καταπέσει η δικαστική απόφαση του τελευταίου από το 2015 και η νέα μελέτη θα της δώσει πρόσθετα επιχειρήματα υπέρ του περιορισμού της υπερβολικής τεστοστερόνης στις αθλήτριες. Παράλληλα, αναμένονται τα ευρήματα μιας δεύτερης σχετικής επιστημονικής έρευνας, που έχει παραγείλει η IAAF.

Παύλος Δρακόπουλος ΑΠΕ ΜΠΕ

Κατηγορία ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ένα δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τον 19χρονο Χαρούν Σιέντ, ο οποίος σχεδίαζε να εξαπολύσει μια επίθεση ενάντια σε μια συναυλία του Έλτον Τζον στο Λονδίνο, την 15η επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Ο Σιέντ, από το δυτικό Λονδίνο, ομολόγησε ότι σχεδίαζε να εξαπολύσει μια τρομοκρατική επίθεση από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016 και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 16,5 ετών.  Ο 19χρονος επίσης ομολόγησε ότι αναζητούσε στόχους στο διαδίκτυο, ανάμεσά τους μια συναυλία του Έλτον Τζον στο Χάιντ Παρκ και τον εμπορικό δρόμο της Όξφορντ Στριτ.  «Ο Χαρούν Σιέντ αποτελεί ξεκάθαρα έναν δημόσιο κίνδυνο, ο οποίος προετοιμαζόταν να εξαπολύσει αδιάκριτες επιθέσεις ενάντια σε αθώους πολίτες», δήλωσε η Ντεμπ Γουάλς, αναπληρώτρια αρχηγός του τμήματος καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Ο Σιέντ μέσα από το διαδίκτυο προσπάθησε να αγοράσει όπλα για να τα χρησιμοποιήσει στις επιθέσεις που σχεδίαζε και μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επικοινώνησε με ανθρώπους που πίστευε όταν ομοϊδεάτες, υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους.  Κατέθεσε αιτήματα για χορήγηση δανείων ύψους 8.000 λιρών, τα οποία ισχυρίστηκε ότι προορίζονταν για την αγορά μιας μοτοσικλέτας, για έναν γάμο και για επισκευές της κατοικίας του, αλλά οι διωκτικές αρχές υποθέτουν ότι προορίζονταν για τις επιθέσεις που σχεδίαζε. Τα αιτήματά του είχαν απορριφθεί.

Γ.Σ. Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Κατηγορία ΕΥΡΩΠΗ

Η Αυστρία σχεδιάζει «πολύ σύντομα» να ξαναρχίσει τους ελέγχους και να αναπτύξει στρατιώτες στα σύνορά της με την Ιταλία εάν η μαζική έλευση μεταναστών δεν επιβραδυνθεί, διεμήνυσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας σε δηλώσεις του σε μια βιεννέζικη εφημερίδα.

«Αναμένω ότι οι έλεγχοι στα σύνορα και μια αποστολή αρωγής (των ένοπλων δυνάμεων) πολύ σύντομα θα είναι κάτι επιβεβλημένο», σημείωσε ο Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας Krone. Τα μέτρα αυτά θα είναι «απολύτως απαραίτητα εάν η συρροή (των μεταναστών) στην Ιταλία δεν επιβραδυνθεί», πρόσθεσε ο ίδιος. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ήδη «είναι διαθέσιμοι» 750 στρατιώτες και τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα για να σταλούν στην περιοχή των συνόρων το Σαββατοκύριακο.

Η Αυστρία ξανάρχισε να προβαίνει σε ελέγχους στα σύνορά της με την Ουγγαρία το 2015, ενώ έχει καταστήσει σαφές ότι είναι διατεθειμένη να ανεγείρει φράκτες στα σύνορά της με την Ιταλία. Νωρίτερα χθες, η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ανακοίνωσε ότι 83.650 άνθρωποι έχουν φθάσει στην Ιταλία διά θαλάσσης μέχρι στιγμής φέτος, ήτοι ένας αριθμός αυξημένος κατά σχεδόν 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Στην πλειονότητά τους, οι άνθρωποι αυτοί αναχώρησαν από τις ακτές της Λιβύης, συχνά με επικίνδυνα πλεούμενα. Πάνω από 2.00 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αποπειρώμενοι τον διάπλου. «Δεν είναι ρεαλιστικό να θεωρούμε ότι η Ιταλία έχει την ευθύνη να χειρίζεται τις αφίξεις όλων» αυτών των μεταναστών, σημείωσε ο Βενσάν Κοσετέλ, ο ειδικός απεσταλμένος της UNHCR για την περιοχή της κεντρικής Μεσογείου.

Μπ. Γ.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Κατηγορία ΕΥΡΩΠΗ

Οι άνθρωποι που ασκούνται τακτικά στο γυμναστήριο ή στο κολυμβητήριο ή έστω είναι σωματικά δραστήριοι, π.χ. περπατώντας, ανεβαίνοντας σκάλες ή κάνοντας άλλες δουλειές όπως η κηπουρική, μειώνουν την πιθανότητα να νιώθουν χρόνιους πόνους στη μέση τους, σύμφωνα με μια νέα φινλανδική επιστημονική μελέτη.

Προηγούμενες έρευνες δεν είχαν ξεκαθαρίσει κατά πόσο η σωματική δραστηριότητα μειώνει τον κίνδυνο των χρόνιων πόνων στη μέση ή αν, αντίστροφα, όσοι δεν πονάνε στη μέση τους, απλώς ασκούνται περισσότερο. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ραμάν Σίρι του Φινλανδικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Υγείας στο Ελσίνκι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό περιοδικό αθλητιατρικής "British Journal of Sports Medicine", αξιολόγησαν (μετα-ανάλυση) στοιχεία 36 μελετών που αφορούσαν συνολικά σχεδόν 160.000 άτομα.

Διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι με μέτρια έως έντονη σωματική δραστηριότητα έχουν αντίστοιχα 14% έως 16% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν χρόνιους πόνους στη μέση, σε σχέση με όσους είναι ελάχιστα κινητικοί. Χρόνιος θεωρείται ο πόνος, όταν διαρκεί τουλάχιστον τρεις μήνες. Για τους οξείς ή τους περιστασιακούς πόνους όμως, το επίπεδο σωματικής δραστηριότητας και άσκησης δεν φαίνεται να παίζει κάποιο ρόλο.

ΠΔΡ- ΑΠΕ ΜΠΕ

Κατηγορία ΥΓΕΙΑ

Δείτε τα γεγονότα σαν σήμερα, 5 Ιουλίου

1687.... Ο Ισαάκ Νεύτων εκδίδει το κυριότερο έργο του, τις τρίτομες «Μαθηματικές Αρχές της Φυσικής Φιλοσοφίας», όπου παραθέτει τα τρία αξιώματα της μηχανικής και το νόμο της βαρύτητας.

1811.... Η Βενεζουέλα γίνεται η πρώτη χώρα της Λατινικής Αμερικής, που ανεξαρτητοποιείται από την Ισπανία, με τον Σιμόν Μπολιβάρ να κηρύσσει την ανεξαρτησία της.

1821.... Τουρκικά  πλοία κανονιοβολούν τη Σάμο και επιχειρούν απόβαση. Η δύναμη αποβάσεως υφίσταται πανωλεθρία.

1824.... Ελληνικές δυνάμεις από 600 άντρες με επικεφαλής τους Οπλαρχηγούς Γκούρα, Μαμούρη, Ρούκη και Πρεβεζιάνο δέχονται στην περιοχή του Μαραθώνα επίθεση από 2.000 Γενίτσαρους και 1.000 άλλους Τούρκους του Ομέρ Πασά της Καρύστου. Οι Έλληνες τρέπουν σε φυγή τους Τούρκους, οι οποίοι θα αφήσουν στο πεδίο της μάχης 260 νεκρούς και τον αρχηγό των Γενιτσάρων, Ιμπραήμ.

1830.... Η Γαλλία εισβάλλει στην Αλγερία και κατακτά το Αλγέρι κι άλλες περιοχές.  1934.... «Ματωμένη Πέμπτη»: Στις ΗΠΑ, η αστυνομία πυροβολεί κατά απεργών λιμενεργατών και σκοτώνει δύο, κατά τη διάρκεια της απεργίας των εργατών του λιμανιού του Σαν Φρανσίσκο και ολόκληρης της Δυτικής Ακτής, η οποία διήρκεσε 83 μέρες. 109 άνθρωποι τραυματίζονται.

1943.... Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Οι Γερμανοί εξαπολύουν επίθεση στο Κούρσκ της ΕΣΣΔ, βόρεια του Χαρκόβου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πολεμική αντιπαράθεση της ιστορίας με χρήση τεθωρακισμένων. Η μάχη του Κουρσκ θα λήξει στις 23 Αυγούστου με νίκη των Σοβιετικών έναντι των Γερμανών.

1946.... Ο γάλλος μηχανικός Λουί Ρεάρ επιδεικνύει το πρώτο μαγιό μπικίνι σε υπαίθρια επίδειξη μόδας στο Παρίσι.

1948.... Θεσπίζεται από τους Εργατικούς το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας.

1965.... Η Μαρία Κάλλας δίνει την τελευταία της παράσταση, τραγουδώντας «Τόσκα» στο Κόβεντ Γκάρντεν του Λονδίνου.

1973.... Στη Χιλή, ο Πρόεδρος Σαλβαδόρ Αλιέντε συγκροτεί νέα κυβέρνηση μετά από τις αναταραχές που προκαλούνται και οι οποίες είναι οι μεγαλύτερες από την εποχή που ανέβηκε στην εξουσία.

1975.... To Πράσινο Ακρωτήριο ανεξαρτητοποιείται από την Πορτογαλία.

1986.... Ξανανοίγει για το κοινό το Άγαλμα της Ελευθερίας, στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, μετά από εντατικές εργασίες συντήρησης.

1991.... Ο Νέλσον Μαντέλα εκλέγεται πρόεδρος του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου.

1996.... Γεννιέται το πρώτο κλωνοποιημένο πρόβατο, η Ντόλι, στα εργαστήρια του Ινστιτούτου Ρόσλιν στη Σκοτία. Το πιο διάσημο πρόβατο στον κόσμο αποτελεί γενετικό αντίγραφο της μητέρας του, ενός προβάτου που είχε γεννηθεί 6 χρόνια νωρίτερα.

2004.... Λαμπρή υποδοχή επιφυλάσσουν η Πολιτεία και χιλιάδες φίλαθλοι στους Έλληνες διεθνείς, που επιστρέφουν από την Πορτογαλία μετά την κατάκτηση του Euro 2004. Μια μεγάλη γιορτή στήνεται στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου οι διεθνείς μας αποθεώνονται από τους χιλιάδες Έλληνες, που έχουν κατακλύσει τόσο το Στάδιο όσο και ολόκληρη τη διαδρομή, που τους φέρνει από το αεροδρόμιο.

Σαν σήμερα το 1889 γεννήθηκε ο γάλλος συγγραφέας, Ζαν Κοκτώ και το 1911 ο γάλλος πολιτικός, ο οποίος διετέλεσε Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Ζωρζ Πομπιντού. Την ίδια μέρα το 1969 πέθανε ο γερμανός αρχιτέκτονας και ιδρυτής του Μπαουχάους, Βάλτερ Γκρόπιους. Έργο του και η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ελληνική Εφημερίδα στην Ευρώπη-

DIE GRIECHISCHE ZEITUNG IN EUROPA

Am Schomm 40, 41199 Mönchengladbach  
Telefon: +49 2166 64 78 733 
E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Εγγραφή σε Newsletter

Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα του Europolitis.eu
captcha 
×

Το Europolitis.eu χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. OK     Διαβάστε περισσότερα...