Μικρές Αγγελίες - Kleinanzeigen                Επαγγελματικός Οδηγός - Branchenbuch

  

Home

Τι απογοήτευση για τους Γερμανούς! Η απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Μάρτιο του 1987 επέτρεπε τη χρήση χημικών πρόσθετων στην μπύρα. Η καθαρότητα της γερμανικής μπύρας είχε δεχθεί μια σοβαρή απειλή.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Εδώ και 500 χρόνια ισχύει στην Γερμανία ο νόμος περί καθαρότητας της γερμανικής μπύρας. Τον νόμο εισήγαγε αρχικά ο βαυαρός δούκας Βίλχελμ ΙV και σιγά-σιγά καθιερώθηκε σε όλη τη Γερμανία μέχρι που το 1906 υιοθετήθηκε από τη Γερμανική Αυτοκρατορία. Η μπύρα επιτρεπόταν να παρασκευάζεται μόνο από λυκίσκο, βύνη, μαγιά και νερό.

Η απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσέκρουε στη μέχρι τότε πρακτική της Γερμανίας να απαγορεύει την εισαγωγή μπύρας, η οποία παραβίαζε την αρχή "καθαρότητας" της μπίρας και περιείχε ρύζι, καλαμπόκι, κεχρί, σόγια ή προϊόντα που βελτίωναν τη γεύση. Με την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Κομισιόν δεν είχε ως στόχο να πλήξει έναν από τους παλαιότερους νόμους τροφίμων, αλλά έκρινε πως με την τακτική της η Γερμανία έβαζε περιορισμούς στον ελεύθερο ανταγωνισμό εντός της Ένωσης.

Η Γερμανία ήταν πλέον υποχρεωμένη να επιτρέψει τις εισαγωγές μπύρας. Ωστόσο κατάφερε να επιβάλει ότι η παραδοσιακή μπύρα δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί πρόσθετα υλικά και καμία μπύρα η οποία δεν παρασκευάζεται με την παραδοσιακή συνταγή δεν επιτρέπεται να κάνει σχετική διαφήμιση. Μάλιστα ειδικές ετικέτες ενημερώνουν σχετικά τον καταναλωτή.

Η μάχη της τιμής
Το άνοιγμα της αγοράς δεν έπληξε τελικά τη Γερμανία, αντίθετα την ωφέλησε. Με το πέρασμα του χρόνου κατάφερε να τριπλασιάσει τις εξαγωγές της όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας. Τον περασμένο χρόνο οι Γερμανοί ζυθοποιοί εξήγαγαν σε άλλες χώρες 1,67 δισεκατομμύρια λίτρα.

Σήμερα η μάχη δίνεται στην τιμή και το εύρος είναι πολύ μεγάλο. «Μπορεί κανείς να αγοράσει φθηνή μπύρα για 30 σεντ το μισό λίτρο και μπύρα που η αντίστοιχη ποσότητα κοστίζει 6 ευρώ» δηλώνει ο Ρόλαντ Ντεμλάιτνερ, διευθύνων σύμβουλος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Ζυθοποιών Γερμανίας.

Διαφορές στην ποιότητα υπάρχουν ακόμα και στις λεγόμενες καθαρές μπύρες αφού και εκεί μπορεί να διαφέρει η ποιότητα της μαγιάς ή της βύνης. Σήμερα, 1.400 ζυθοποιίες προσφέρουν πάνω από 6.000 μάρκες μπύρας και η τάση είναι αυξητική. Εκτιμάται μάλιστα ότι κάθε εβδομάδα κυκλοφορεί μια καινούργια μπύρα στην αγορά και υπολογίζεται ότι κάθε κάτοικος καταναλώνει 97 λίτρα το χρόνο, 40 λίτρα λιγότερα σε σύγκριση με 30 χρόνια νωρίτερα.

Πηγή: Deutsche Welle

Κατηγορία ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Παρότι τα capital controls έχουν χαλαρώσει σταδιακά αυτά τα δύο χρόνια, η μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό εξακολουθεί να πραγματοποιείται μετ’ εμποδίων, αφού το κλίμα αβεβαιότητας παραμένει στη χώρα με πρώτα «θύματα» τις καταθέσεις των τραπεζών.

Μεταφορές έως 1.000 ευρώ
Μετά τη χαλάρωση των capital controls τον περασμένο Μάρτιο, γράφει το koolnews.gr, οι ιδιώτες μπορούν να στέλνουν έως 1.000 ευρώ τον μήνα στο εξωτερικό χωρίς κανένα απολύτως δικαιολογητικό. Η δυνατότητα αυτή ισχύει και για τις επιχειρήσεις.

Οι μεταφορές μπορούν να γίνονται είτε στα ταμεία των τραπεζών είτε μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που προσφέρουν όλες οι τράπεζες. Σημειώνεται στις διατραπεζικές μεταφορές μέσω ebanking, οι προμήθειες είναι αισθητά χαμηλότερες –ακόμη και όταν πρόκειται για αποστολές χρημάτων στο εξωτερικό.

Μεταφορές άνω των 1.000 ευρώ
Τα εμβάσματα άνω των 1.000 ευρώ τον μήνα πραγματοποιούνται υποχρεωτικά μέσω των καταστημάτων των τραπεζών. Αυτό συμβαίνει γιατί, για να παρακαμφθούν τα capital controls, πρέπει να προσκομισθούν μια σειρά από δικαιολογητικά, ανάλογα με την προβλεπόμενη εξαίρεση.

Οι περιπτώσεις στις οποίες προβλέπεται εξαίρεση από τα capital controls για τους ιδιώτες, είναι οι εξής:
Δίδακτρα
Νοσήλια
Ιατρικά έξοδα
Συνοδοί ασθενών
Μισθοδοσίες Δημοσίου
Πληρωμή ενοικίου
Πληρωμή Εισαγωγών

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, οι τράπεζες ζητούν από τους πελάτες τους να υποβάλλουν συγκεκριμένα δικαιολογητικά, τα οποία αναφέρονται αναλυτικά στον ιστότοπο κάθε τράπεζας:
Τράπεζα Πειραιώς
Εθνική Τράπεζα
Εurobank
Alpha Bank

Πάντως, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης θα οδηγήσει σε νέα χαλάρωση των capital controls αλλά, σε καμία περίπτωση, δεν αναμένουν άρση των περιορισμών στο προσεχές διάστημα.

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτοί είναι, βάσει των οικονομικών στοιχείων του περιοδικού Forbes, η λίστα με τους 10 πλουσιότερους Έλληνες στον κόσμο αυτή τη στιγμή.

Πλουσιότερος είναι ο ομογενής Τζιμ Ντέιβις, ιδιοκτήτης της εταιρείας New Balance. Η περιουσία του αγγίζει τα 5,1 δις δολάρια, ενώ πέρσι ήταν στα 4,9 δις, αναφέρει το ellines.com.

Δείτε ποιοι είναι οι 10 πλουσιότεροι ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίες:

1.Τζιμ Ντέιβις
Ο ελληνικής καταγωγής Τζιμ Ντέιβις βρίσκεται στην θέση 325 με περιουσία 5,1 δις. Είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας υποδημάτων New Balance.  Οι γονείς του είχαν μεταναστεύσει από την Ελλάδα στις ΗΠΑ όπου και γεννήθηκε το 1943.

2.Τόμ Γκόρης
Βρίσκεται στη θέση 581 με περιουσία 3,3 δις. Ο Τομ Γκόρης γεννήθηκε στη Ναζαρέτ από Έλληνα πατέρα και Λιβανέζα μητέρα. Όταν ήταν μόλις 4 ετών μετακόμισαν στις ΗΠΑ. Επιβλέπει πάνω από 25 εταιρείες με περιουσιακά στοιχεία 6 δις, μέσω της εταιρείας του Platinum Equity.

3.Τζον Κατσιματίδης
Ο Τζον Κατσιματίδης βρίσκεται στη θέση 597 με 3,3 δις δολάρια. Ο όμιλος επιχειρήσεων που κατέχει περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ-μάρκετ τροφίμων της Νέας Υόρκης και της Φλόριντα, 400 Βενζινάδικα αλλά και εταιρείες Real Estate.

4.Τζον Πολ Ντετζόρια
Στη θέση 668 βρίσκεται ο Ελληνοιταλός Τζον Πολ Ντετζόρια με περιουσία 3 δις. Μεγάλο μέρος των ετήσιων εσόδων του αντλεί από την εταιρεία του, «John Paul Mitchell Systems», που παρασκευάζει προϊόντα για τον καλλωπισμό των μαλλιών. Μάλιστα πριν χτίσει την αυτοκρατορία του, ήταν άστεγος και ζούσε στο αυτοκίνητο του.
5. Φίλιππος Νιάρχος
Βρίσκεται στην 830η θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Η περιουσία του υπολογίζεται σε 2,5 δις δολάρια. Θεωρείται ένας από τους 10 μεγαλύτερους συλλέκτες στον πλανήτη. Μόνο η συλλογή του από πίνακες και έργα τέχνης υπολογίζεται ότι ξεπερνάει το 1 δις δολάρια.

6.Ντιν Μητρόπουλος
Στη θέση 859 της παγκόσμιας κατάταξης  βρίσκεται ο Ντιν Μητρόπουλος,  η περιουσία του οποίου ανέρχεται στα 2,4 δις δολάρια. Είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας Pabst Brewing, παράγει πάνω από 24 μάρκες μπύρας και ποτών. Η οικογένεια του μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν ήταν 9 ετών και τα τελευταία χρόνια το όνομα του βρίσκεται στις λίστες με τους 15 πλουσιότερους Έλληνες.

7.Αλέξανδρος Σπανός
Βρίσκεται στην 871η θέση με περιουσία 2,4 δις, ενώ το 2016 ήταν στην 1067η θέση της λίστας με περιουσία 1,7 δις. Ο κ. Σπανός ασχολείται με το real estate και κατοικεί στις ΗΠΑ, ενώ είναι ιδιοκτήτης των San Diego Chargers. Διαβάστε περισσότερα για τον Αλέξανδρο Σπανό εδώ

8.Γιώργος Αργυρός
Βρίσκεται στην θέση 952 με περιουσία 2,2 δις, ενώ το 2016 βρισκόταν στην 1011η θέση με περιουσία 1,8 δις δολάρια. Ασχολείται με το real estate και επενδύσεις και είχε διατελέσει πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ισπανία. Διαβάστε περισσότερα για τον Γιώργο Αργυρό.

9.Πήτερ Πετρόπουλος
Βρίσκεται στη θέση 993 με περιουσία 2,1 δις, ενώ το 2016 ήταν στην θέση 1121 με περιουσία 1,6 δις. Είναι επιχειρηματίας, τραπεζίτης, συγγραφέας και πολιτικός, ενώ διετέλεσε γραμματέας Εμπορίου των ΗΠΑ από τις 29 Φεβρουαρίου 1972 έως τον Φεβρουάριο του 1973, υπό την προεδρία του Νίξον. Θεωρείται ως ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη επιρροή αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ.

10.Άλεκ Γκόρης
Βρίσκεται στη θέση 1007 με περιουσία 2,1 δις. Είναι αδελφός του Τομ Γκόρη που βρίσκεται στη 2η θέση της λίστας. Ο Άλεκ ξεκίνησε να εργάζεται στο μαγαζί του θείου του, όπου έβαζε τα ψώνια στις σακούλες. Όταν η οικογένεια εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ δεν μιλούσε καθόλου αγγλικά.

Κατηγορία ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Πέρσι ήταν η Γερμανία, φέτος όμως τα τρομοκρατικά χτυπήματα και οι πολιτικές αναταράξεις για την υποδοχή προσφύγων την περιόρισαν στην τέταρτη θέση.

Τη διαδέχεται στην κορυφή η Ελβετία, που πέρσι δεν είχε παραδόξως συμπεριληφθεί στην έρευνα.

Αυτή είναι η χώρα που θα επέλεγαν να ζήσουν οι περισσότεροι άνθρωποι του κόσμου, λόγω του προοδευτικού κοινωνικού της συστήματος, της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του φιλικού για τις επιχειρήσεις περιβάλλοντός της, όπως κατέληξε μία καθιερωμένη παγκόσμια έρευνα που αξιολόγησε συνολικά 80 χώρες.

Η μιντιακή εταιρεία News & World Report, σε συνεργασία με τη συμβουλευτική εταιρεία Y&R's BAV και τη σχολή διοίκησης επιχειρήσεων Wharton του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια εξέτασαν περισσότερους από 21.000 πολίτες του κόσμου θέτοντας συνολικά 75 κριτήρια αξιολόγησης της ζωής σε μία χώρα, τα οποία υπάγονται σε 9 ευρύτερες κατηγορίες: περιπέτεια, δικαιώματα του πολίτη, πολιτιστική επιρροή, επιχειρηματικότητα, κληρονομιά, οικονομική δυνατότητα, επιχειρηματικότητα, δύναμη και ποιότητα ζωής.

Και όμως, η Ελλάδα της πτώχευσης, της ανεργίας, της ανασφάλειας, του Προσφυγικού, βρίσκεται στην 29η θέση! «Σκοράρει» ψηλά στα αποτυπώματα της κληρονομιάς της και στην περιπέτεια που προσφέρει. «Ο ελληνικός πολιτισμός έχει διαμορφώσει μοναδικά χαρακτηριστικά στην επιστήμη, στις τέχνες, στις κοινωνικές επιστήμες και στην κουζίνα. Στην Ελλάδα γεννήθηκε η τραγωδία και το θέατρο, καθώς και επιστήμες όπως η πολιτική επιστήμη. Η ελληνορθοδοξία είναι η κυρίαρχη θρησκεία, αλλά η ανεκτικότητα στις θρησκείες είναι κατοχυρωμένη στο Σύνταγμα της χώρας», σημειώνει η μελέτη στην περιγραφή.

Πιο συγκεκριμένα, η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη τριάδα στην κατηγορία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Αντίθετα, βρίσκεται χαμηλά ανάμεσα στις χώρες που προωθούν την επιχειρηματικότητα (57η) και το άνοιγμα επιχειρήσεων (56η), ενώ δεν πήρε καν κατάταξη στις κατηγορίες των καλύτερων χωρών για επενδύσεις ή για να αρχίσεις μία καριέρα. «Οι χώρες με χαμηλά αρχικά σκορ αποκλείστηκαν γιατί η σύγκριση μπορούσε να βγάλει παραπλανητικά αποτελέσματα», όπως εξήγησαν οι επικεφαλής της έρευνας.

Η Ελλάδα έπεσε κατά τρεις θέσεις σε σχέση με την περσινή έρευνα. «Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση στην Ελλάδα γεννά ερωτήματα για το μέλλον της ευρωζώνης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των Ελλήνων, που ζουν κάτω από αυστηρά μέτρα λιτότητας. Μέσα στην ΕΕ, η Ελλάδα καταγράφει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας -ειδικά στους νέους- ενώ οι πολίτες της κινδυνεύουν έντονα από την φτώχεια. Επίσης έχει γίνει μεγάλο σταυροδρόμι για μετανάστες, παρόλο που πολλοί έρχονται αντιμέτωποι με κλειστά σύνορα και απάνθρωπες συνθήκες στους προσφυγικούς καταυλισμούς».

Στην ποιότητα ζωής κερδίζει με διαφορά ο Καναδάς, ο οποίος αναδεικνύεται στη δεύτερη θέση της συνολικής κατάταξης. Ακολουθεί η Βρετανία, ενώ οι ΗΠΑ έπεσαν από το 4 στο 7 και, ναι, η εκλογική νίκη και η πολιτική παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ επηρέασε τη γνώμη των συμμετεχόντων – σημειώνεται ότι έρευνα άρχισε μία εβδομάδα μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ.

Το ενδιαφέρον είναι ότι σε τέσσερις από τις τοπ 15 χώρες κυβερνούν γυναίκες: Ελβετία, Γερμανία, Νορβηγία, Δανία. Η έρευνα έδειξε, επίσης, ότι ο δείκτης ευτυχίας είναι στενά συνδεδεμένος με τα επίπεδα ισότητας των φύλων και όχι τόσο με την οικονομία ή με το κατά κεφαλήν εισόδημα. Όπως αναμενόταν, οι πέντε χώρες που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας στην κατηγορία Δύναμη είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι: ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία.

Και βέβαια οι ερευνητές συμπεραίνουν ότι δεν αξιολογούν οι άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων την «καλύτερη χώρα για να ζεις» με τον ίδιο τρόπο. Οι άνθρωποι της Ευρώπης και της ηπείρου της Αμερικής επιλέγουν την Ελβετία, αλλά οι κάτοικοι της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής επιλέγουν την Ιαπωνία. Και οι άνθρωποι της Ασίας τη Γερμανία.

Αναλυτικά η λίστα:
1. Ελβετία
2. Καναδάς
3. Μεγάλη Βρετανία
4. Γερμανία
5. Ιαπωνία
6. Σουηδία
7. ΗΠΑ
8. Αυστραλία
9. Γαλλία
10. Νορβηγία
11. Ολλανδία
12. Δανία
13. Φινλανδία
14. Νέα Ζηλανδία
15. Σιγκαπούρη
16. Ιταλία
17. Λουξεμβούργο
18. Αυστρία
19. Ισπανία
20. Κίνα
21. Ιρλανδία
22. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
23. Ν. Κορέα
24. Πορτογαλία
25. Ινδία
26. Ταϊλάνδη
27. Ρωσία
28. Βραζιλία
29. Ελλάδα
30. Ισραήλ

Πηγή: Koolnews.gr

Κατηγορία RSS

Σε ηλικία 82 ετών "έφυγε" η γνωστή ηθοποιός Ευαγγελία Σαμιωτάκη, σύζυγος του αξέχαστου Σπύρου Καλογήρου.

Η Ευαγγελία Σαμιωτάκη γεννήθηκε στη Λαμία το 1935. Πατέρας της ήταν ο λαϊκός τραγουδιστής Κώστας Σαμιωτάκης. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Ελληνικού Ωδείου, απ' όπου και αποφοίτησε. Η πρώτη της εμφάνιση στη σκηνή, έγινε το 1955 με τον θίασο του Νίκου Χατζίσκου στον "Ερωτόκριτο" του Βιτσέντζου Κορνάρου.

Ακολούθησαν συμμετοχές της στον θίασο του Αδαμάντιου Λεμού, στα έργα: "Φίλησέ με", του Τριστάν Μπερνάρ, όπου υποδυόταν την Εσμεράλδα, "Κατεβείτε, σας Ζητούν", του Ζ. Λετράζ, "Ερωτική Περιπέτεια", των Ρομπέρ ντε Φλερ - Καγιαβέ, στη "Μαρία Πενταγιώτισσα", διασκευασμένη από τον Δημήτρη Γιαννουκάκη κ.ά.

Από το 1956 ως το 1964, ήταν μέλος του Εθνικού Θεάτρου. Πρωταγωνίστησε σε αρχαίες κωμωδίες και τραγωδίες αλλά και έργα του σύγχρονου ρεπερτορίου: "Εκκλησιάζουσες", "Θεσμοφοριάζουσες", "Αχαρνής", "Ευμενίδες", "Το Ημέρωμα της Στρίγγλας" του Σαίξπηρ, "Το Σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα" και "Γέρμα" του Λόρκα, "Η Ηδονή της Τιμιότητας" του Πιραντέλο κ.ά.

Το 1965, συνεργάστηκε με το Κ.Θ.Β.Ε. και πρωταγωνίστησε στην κωμωδία "Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη όπου υποδύθηκε την Λαμπιτώ και στον "Ιππόλυτο" του Ευριπίδη, όπου έπαιξε τον ρόλο της Αφροδίτης.

Από το 1965 ως το 1972, συνεργάστηκε ξανά με το Εθνικό Θέατρο, σε έργα, κυρίως, του σύγχρονου ρεπερτορίου: "Το Ζαμπελάκι", του Δ. Ρώμα, "Αιώνια Ζωή", του Τ. Μωραϊτίνη, "Τριαντάφυλλο στο Στήθος", του Τ. Ουίλιαμς κ.ά.

Από το 1973 "πέρασε" στο ελεύθερο θέατρο, όπου συνεργάστηκε με κορυφαίους ηθοποιούς: Δ. Παπαγιαννόπουλος, Σ. Μουστάκας, Σ. Γιούλη, Θ. Καρακατσάνης, Ν. Βασταρδής, Σ. Ερήμου, Μ. Κουνελάκη κ.ά.

Το 1986, συνεργάστηκε με το "Προσκήνιο" του Αλέξη Σολομού και πρωταγωνίστησε στη "Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη. Τη δεκαετία του '80, συνεργάστηκε ακόμα με τους Ν. Ρίζο, Μ. Λεζέ κ.ά.

Από το 1980 ως το 1992, με τον σύζυγό της, τον αξέχαστο Σπύρο Καλογήρου, είχαν και δική τους θεατρική επιχείρηση, "ανεβάζοντας" τα έργα: "Σερ Αντρίκος" (Μ. Ζέρβας), "Καπετάνιος στο Σπίτι μου" (Κ. Παπαπέτρου), "Η Δεξιά, η Αριστερά και ο Κυρ-Παντελής" (Α. Σακελλάριος – Χ. Γιαννακόπουλος), "Η Γυναίκα μου Ήθελε Αλλαγή" (Κ. Παπαπέτρου) κ.ά.
Το 1997, ίδρυσε το "Αττικό Θέατρο" στην πλατεία Βικτωρίας και "ανέβασε" τα "Αρραβωνιάσματα" του Δ. Μπόγρη.

Μαζί με τον Σπύρο Καλογήρου, πραγματοποίησαν πολλές περιοδείες σε επαρχιακές πόλεις, την Κύπρο, τις Η.Π.Α. και την Αυστραλία.

Κατηγορία RSS

Η Microsoft ξεκινά τις δοκιμές πάνω στο σύστημα αναγνώρισης φωνής που έχει αναπτύξει με τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Το ειδικό τμήμα της Microsoft, το οποίο ασχολείται με την έρευνα πάνω στις εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης παρουσιάζει το δικό του λογισμικό το οποίο επιτρέπει στους developers να αναπτύξουν μία μηχανή αναγνώρισης φωνής, την οποία και θα μπορούν να ενσωματώνουν στις εφαρμογές που αναπτύσσουν. Ένα από τα πλεονεκτήματα της λύσης του Microsoft Artificial Intelligence and Research Group είναι ότι οι προγραμματιστές θα μπορούν να εξελίξουν με τον τρόπο που επιθυμούν την πλατφόρμα τους σε συνδυασμό με το σύστημα αναγνώρισης φωνής της Microsoft, εντάσσοντάς το στο λογισμικό τους.

H Microsoft ονομάζει το σύστημά της Custom Speech Service, η οποία αυτή τη στιγμή μπορεί να αναγνωρίζει τα αγγλικά και τα κινέζικα και το προσφέρει στο κοινό των προγραμματιστών για δοκιμή. Το σύστημα μπορεί να μάθει και να εξελιχθεί, έτσι ώστε να αναγνωρίζει και πιο πολύπλοκες διαλέκτους σε κάθε γλώσσα. Το λογισμικό αυτό είναι μέρος των Cognitive Services της Microsoft, τα οποία έχουν δοκιμαστεί μέχρι στιγμής από 424.000 developers.

Μία χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης φωνής της Microsoft είναι η δημιουργία νέου λεξιλογίου που να μπορεί να αναγνωριστεί από ένα παιχνίδι, μαζί με τις κατάλληλες εντολές που θα μπορούν να δοθούν μέσα στο gameplay.

Κατηγορία RSS

Αίσθηση έχει προκαλέσει, για ακόμη μία φορά, η δήλωση του αστροφυσικού και καθηγητή του Χάρβαρντ, Avi Loeb ότι η ανθρωπότητα έχει δεχθεί σημάδια εξωγήινης ύπαρξης και ζωής αλλά τα αγνόησε.

Σύμφωνα με τον καθηγητή οι περίεργες εκλάμψεις που φτάνουν στη γη τα τελευταία χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το 2007 είναι πιθανό να αποτελούν διαρροή από ένα τεράστιο πομπό προηγμένης τεχνολογίας που βρίσκεται στα βάθη του σύμπαντος και δίνει ενέργεια σε διαστημόπλοια για διαγαλαξιακά ταξίδια.
 
Οι επιστήμονες δεν έχουν προσδιορίσει ακόμα από που προέρχονται αυτές οι «γρήγορες εκλάμψεις ραδιοκυμάτων» (Fast Radio Bursts-FRB), αλλά σύμφωνα με  έρευνά που έχει διεξάγει ο καθηγητής Loeb μαζί με τον συνάδελφό του Manasvi Lingam αποδεικνύεται ότι ο άνθρωπος δεν έχει τα μέσα για να δημιουργήσει μια τέτοια τεχνολογία.

Οι ίδιοι πιστεύουν ότι τα παράξενα μηνύματα θα μπορούσαν να προέρχονται από έναν τεράστιο ραδιοπομπό τόσο ισχυρό που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει ραδιοκύματα πέρα από τον γαλαξία, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο καθηγητής σε δημοσίευμα της Independent, η ενέργεια που αποστέλλεται θα μπορούσε να χρησιμοποιείται για διαστημικά ταξίδια σε ηλεκτρομαγνητικά κύματα, με τον ίδιο τρόπο που ένα πλοίο ταξιδεύει στη θάλασσα.

Πάντως οτιδήποτε και αν είναι αυτό που παράγει τις εκλάμψεις ραδιοκυμάτων είναι γεγονός ότι είναι αρκετά ισχυρό για να μετακινεί κάτι που ζυγίζει εκατομμύρια τόνους και αν αυτό συνέβαινε με φυσικό τρόπο, τότε στη Γη θα λαμβάναμε απίστευτα γρήγορες εκλάμψεις ενέργειας.

Κατηγορία RSS

Η Microsoft ξεκινά τις δοκιμές πάνω στο σύστημα αναγνώρισης φωνής που έχει αναπτύξει με τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Το ειδικό τμήμα της Microsoft, το οποίο ασχολείται με την έρευνα πάνω στις εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης παρουσιάζει το δικό του λογισμικό το οποίο επιτρέπει στους developers να αναπτύξουν μία μηχανή αναγνώρισης φωνής, την οποία και θα μπορούν να ενσωματώνουν στις εφαρμογές που αναπτύσσουν. Ένα από τα πλεονεκτήματα της λύσης του Microsoft Artificial Intelligence and Research Group είναι ότι οι προγραμματιστές θα μπορούν να εξελίξουν με τον τρόπο που επιθυμούν την πλατφόρμα τους σε συνδυασμό με το σύστημα αναγνώρισης φωνής της Microsoft, εντάσσοντάς το στο λογισμικό τους.

H Microsoft ονομάζει το σύστημά της Custom Speech Service, η οποία αυτή τη στιγμή μπορεί να αναγνωρίζει τα αγγλικά και τα κινέζικα και το προσφέρει στο κοινό των προγραμματιστών για δοκιμή. Το σύστημα μπορεί να μάθει και να εξελιχθεί, έτσι ώστε να αναγνωρίζει και πιο πολύπλοκες διαλέκτους σε κάθε γλώσσα. Το λογισμικό αυτό είναι μέρος των Cognitive Services της Microsoft, τα οποία έχουν δοκιμαστεί μέχρι στιγμής από 424.000 developers.

Μία χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης φωνής της Microsoft είναι η δημιουργία νέου λεξιλογίου που να μπορεί να αναγνωριστεί από ένα παιχνίδι, μαζί με τις κατάλληλες εντολές που θα μπορούν να δοθούν μέσα στο gameplay.

Κατηγορία ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η φαγούρα είναι κοινωνικά κολλητική όπως το χασμουρητό, με συνέπεια αν κάποιος ξύνεται, κάποιος που τον βλέπει, να νιώθει και εκείνος φαγούρα.

Αυτό συμβαίνει σε ανθρώπους και σε ζώα όπως οι πίθηκοι, οι μαϊμούδες και τα τρωκτικά, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, όχι επειδή πρόκειται για μια απλή ψυχολογική αντίδραση, αλλά επειδή η φαγούρα είναι βαθιά «καλωδιωμένη» στον εγκέφαλο.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον του Σεντ Λούις, με επικεφαλής τον Ζου-Φενγκ Τσεν, διευθυντή του Κέντρου για τη Μελέτη της Φαγούρας (υπάρχει και τέτοιο!), που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Science", πραγματοποίησαν πειράματα με ποντίκια. Παρακολουθώντας τα πειραματόζωα που ξύνονταν, οι επιστήμονες έριξαν φως στο νευρωνικό μηχανισμό της φαγούρας.

Η εγκεφαλική περιοχή που εμπλέκεται στην κολλητική φαγούρα, είναι ο υπερχιασματικός πυρήνας. Η ουσία που μεταφέρει την ακατάσχετη ανάγκη για φαγούρα, είναι ένα νευροπεπτίδιο (GRP), που εκκρίνουν τα κύτταρα σε αυτή την περιοχή του εγκεφάλου.

Οι ερευνητές έδειξαν ότι είναι δυνατό, με την κατάλληλη χημική ουσία, να μπλοκαρισθεί η “μεταδοτικότητα” της φαγούρας. Παραμένει πάντως ασαφές κατά πόσο, εκτός από τα τρωκτικά, το ίδιο συμβαίνει και στους ανθρώπους, κάτι που οι ερευνητές το θεωρούν πολύ πιθανό.

«Η φαγούρα είναι άκρως κολλητική. Μερικές φορές αρκεί να αναφέρει κανείς τη λέξη φαγούρα, για να αρχίσει κάποιος δίπλα του να ξύνεται. Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι όλα αυτά βρίσκονται απλώς στο μυαλό κάποιου, όμως τα πειράματά μας δείχνουν ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για συμπεριφορά “καλωδιωμένη” στον εγκέφαλο και όχι μια μορφή ενσυναίσθησης», δήλωσε ο Τσεν.

«Την επόμενη φορά που θα ξυστείτε ή θα χασμουρηθείτε, αντιδρώντας σε κάποιον άλλο που το κάνει, να θυμάστε ότι δεν πρόκειται για μια επιλογή σας ή για μια ψυχολογική αντίδραση, αλλά για κάτι βαθιά “καλωδιωμένο” στον εγκέφαλό σας, για μια υποσυνείδητη, έμφυτη και ανεξέλεγκτη συμπεριφορά και ένα ένστικτο», πρόσθεσε.
Από την άλλη, πάντως, υπάρχουν έρευνες που παραπέμπουν σε ψυχολογικούς και όχι σε βιολογικούς μηχανισμούς. Μια παλαιότερη μελέτη είχε συμπεράνει ότι η φαγούρα είναι πιο κολλητική στους άκρως νευρωτικούς ανθρώπους. Ενώ όσον αφορά το κολλητικό χασμουρητό, μια άλλη έρευνα είχε βρει ότι είναι πιθανότερο να συμβεί μεταξύ φίλων και συγγενών, παρά μεταξύ ξένων ανθρώπων, άρα φαίνεται να εμπλέκεται η ικανότητα ενσυναίσθησης.

Κατηγορία ΥΓΕΙΑ

Πέρσι ήταν η Γερμανία, φέτος όμως τα τρομοκρατικά χτυπήματα και οι πολιτικές αναταράξεις για την υποδοχή προσφύγων την περιόρισαν στην τέταρτη θέση.

Τη διαδέχεται στην κορυφή η Ελβετία, που πέρσι δεν είχε παραδόξως συμπεριληφθεί στην έρευνα.

Αυτή είναι η χώρα που θα επέλεγαν να ζήσουν οι περισσότεροι άνθρωποι του κόσμου, λόγω του προοδευτικού κοινωνικού της συστήματος, της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του φιλικού για τις επιχειρήσεις περιβάλλοντός της, όπως κατέληξε μία καθιερωμένη παγκόσμια έρευνα που αξιολόγησε συνολικά 80 χώρες.

Η μιντιακή εταιρεία News & World Report, σε συνεργασία με τη συμβουλευτική εταιρεία Y&R's BAV και τη σχολή διοίκησης επιχειρήσεων Wharton του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια εξέτασαν περισσότερους από 21.000 πολίτες του κόσμου θέτοντας συνολικά 75 κριτήρια αξιολόγησης της ζωής σε μία χώρα, τα οποία υπάγονται σε 9 ευρύτερες κατηγορίες: περιπέτεια, δικαιώματα του πολίτη, πολιτιστική επιρροή, επιχειρηματικότητα, κληρονομιά, οικονομική δυνατότητα, επιχειρηματικότητα, δύναμη και ποιότητα ζωής.

Και όμως, η Ελλάδα της πτώχευσης, της ανεργίας, της ανασφάλειας, του Προσφυγικού, βρίσκεται στην 29η θέση! «Σκοράρει» ψηλά στα αποτυπώματα της κληρονομιάς της και στην περιπέτεια που προσφέρει. «Ο ελληνικός πολιτισμός έχει διαμορφώσει μοναδικά χαρακτηριστικά στην επιστήμη, στις τέχνες, στις κοινωνικές επιστήμες και στην κουζίνα. Στην Ελλάδα γεννήθηκε η τραγωδία και το θέατρο, καθώς και επιστήμες όπως η πολιτική επιστήμη. Η ελληνορθοδοξία είναι η κυρίαρχη θρησκεία, αλλά η ανεκτικότητα στις θρησκείες είναι κατοχυρωμένη στο Σύνταγμα της χώρας», σημειώνει η μελέτη στην περιγραφή.

Πιο συγκεκριμένα, η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη τριάδα στην κατηγορία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Αντίθετα, βρίσκεται χαμηλά ανάμεσα στις χώρες που προωθούν την επιχειρηματικότητα (57η) και το άνοιγμα επιχειρήσεων (56η), ενώ δεν πήρε καν κατάταξη στις κατηγορίες των καλύτερων χωρών για επενδύσεις ή για να αρχίσεις μία καριέρα. «Οι χώρες με χαμηλά αρχικά σκορ αποκλείστηκαν γιατί η σύγκριση μπορούσε να βγάλει παραπλανητικά αποτελέσματα», όπως εξήγησαν οι επικεφαλής της έρευνας.

Η Ελλάδα έπεσε κατά τρεις θέσεις σε σχέση με την περσινή έρευνα. «Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση στην Ελλάδα γεννά ερωτήματα για το μέλλον της ευρωζώνης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των Ελλήνων, που ζουν κάτω από αυστηρά μέτρα λιτότητας. Μέσα στην ΕΕ, η Ελλάδα καταγράφει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας -ειδικά στους νέους- ενώ οι πολίτες της κινδυνεύουν έντονα από την φτώχεια. Επίσης έχει γίνει μεγάλο σταυροδρόμι για μετανάστες, παρόλο που πολλοί έρχονται αντιμέτωποι με κλειστά σύνορα και απάνθρωπες συνθήκες στους προσφυγικούς καταυλισμούς».

Στην ποιότητα ζωής κερδίζει με διαφορά ο Καναδάς, ο οποίος αναδεικνύεται στη δεύτερη θέση της συνολικής κατάταξης. Ακολουθεί η Βρετανία, ενώ οι ΗΠΑ έπεσαν από το 4 στο 7 και, ναι, η εκλογική νίκη και η πολιτική παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ επηρέασε τη γνώμη των συμμετεχόντων – σημειώνεται ότι έρευνα άρχισε μία εβδομάδα μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ.

Το ενδιαφέρον είναι ότι σε τέσσερις από τις τοπ 15 χώρες κυβερνούν γυναίκες: Ελβετία, Γερμανία, Νορβηγία, Δανία. Η έρευνα έδειξε, επίσης, ότι ο δείκτης ευτυχίας είναι στενά συνδεδεμένος με τα επίπεδα ισότητας των φύλων και όχι τόσο με την οικονομία ή με το κατά κεφαλήν εισόδημα. Όπως αναμενόταν, οι πέντε χώρες που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας στην κατηγορία Δύναμη είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι: ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία.

Και βέβαια οι ερευνητές συμπεραίνουν ότι δεν αξιολογούν οι άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων την «καλύτερη χώρα για να ζεις» με τον ίδιο τρόπο. Οι άνθρωποι της Ευρώπης και της ηπείρου της Αμερικής επιλέγουν την Ελβετία, αλλά οι κάτοικοι της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής επιλέγουν την Ιαπωνία. Και οι άνθρωποι της Ασίας τη Γερμανία.

Αναλυτικά η λίστα:
1. Ελβετία
2. Καναδάς
3. Μεγάλη Βρετανία
4. Γερμανία
5. Ιαπωνία
6. Σουηδία
7. ΗΠΑ
8. Αυστραλία
9. Γαλλία
10. Νορβηγία
11. Ολλανδία
12. Δανία
13. Φινλανδία
14. Νέα Ζηλανδία
15. Σιγκαπούρη
16. Ιταλία
17. Λουξεμβούργο
18. Αυστρία
19. Ισπανία
20. Κίνα
21. Ιρλανδία
22. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
23. Ν. Κορέα
24. Πορτογαλία
25. Ινδία
26. Ταϊλάνδη
27. Ρωσία
28. Βραζιλία
29. Ελλάδα
30. Ισραήλ

Πηγή: Koolnews.gr

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σελίδα 1 από 2

Η Ελληνική Εφημερίδα στην Ευρώπη-

DIE GRIECHISCHE ZEITUNG IN EUROPA

Am Schomm 40, 41199 Mönchengladbach  
Telefon: +49 2166 64 78 733 
E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Εγγραφή σε Newsletter

Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα του Europolitis.eu
captcha 
×

Το Europolitis.eu χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. OK     Διαβάστε περισσότερα...