Μικρές Αγγελίες - Kleinanzeigen                Επαγγελματικός Οδηγός - Branchenbuch

  

«ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ»28ες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Θρακιωτών Ευρώπης 2016 (Vid) (pic)

Οι 28ες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Θράκης στην καρδιά της Ευρώπης πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουνίου στο Εσσλιγκεν και τη Στουτγκάρδη.

Στην κεντρική εκδήλωση στο Neckar Forum του Εσσλιγκεν σε μια αίθουσα που έσφυζε από ζωή, χαρά και συγκίνηση, οι ακρίτες της Θράκης τίμησαν και κράτησαν ζωντανές τις μνήμες της απελευθέρωσης και ένωσης με την μητέρα Ελλάδα. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κος Αθανάσιος Μουτάφης με πάθος και παλμό στο χαιρετισμό του, κάλεσε να αποδείξουνε όλοι, ότι ο Έλληνας ενωμένος, μπορεί να κάνει πολλά.

Μεταξύ άλλων ανέφερε : «Ολοι μαζί γιορτάζουμε την απελευθέρωση της Θράκης και την ενσωμάτωσή της στον ελληνικό κορμό με αισθήματα χαράς αλλά και λύπης. Χαράς από τη μία γιατί η ελεύθερη Θράκη εξακολουθεί να είναι ένα δυνατό μεν, αλλά ακριτικό και παραμελημένο από το κέντρο γεωγραφικό σημείο,  με ψυχή  καρδιά και υπερηφάνεια ελληνική. Και από την άλλη, με αισθήματα λύπης γιατί το μεγαλύτερο κομμάτι των ιερών χωμάτων που με βία εγκατέλειψαν οι πρόγονοί μας το αντικρίζουμε από την άλλη όχθη του ποταμού Έβρου. Με τα ίδια αισθήματα λύπης και νοσταλγίας αντικρίζουμε τις χαμένες πατρίδες της ανατολικής Ρωμυλίας, από τη βόρεια Θράκη μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα. Όχι άλλοι διχασμοί, μόνο ενότητα, στήριξη, αλληλεγγύη και αγάπη για τη Θράκη. Ολοι μαζί να αγωνιστούμε για να μην ξαναχρειαστούμε ξένους να διαφεντεύουν τον τόπο μας.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τη δήμαρχο του  Ούντελαχαϊμ, την ΕΡΤ 3 που καλύπτει τις εκδηλώσεις και τον χορηγό επικοινωνίας την εφημερίδα Europolitis και τον εκδότη κ.Βασίλη Βούλγαρη».

 Τόνισε επίσης ότι «Θα πρέπει κάποιοι να καταλάβουν πως οι απόδημοι Θρακιώτες, οι απόδημοι Ελληνες, δεν έχουν μόνο υποχρεώσεις απέναντι στην ελληνική Πολιτεία, αλλά και δικαιώματα. Θα πρέπει το ελληνικό κράτος να μας στηρίξει, να σταματήσουν οι υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια, θέλουμε πράξεις, θέλουμε έργα, θέλουμε σωστές αποφάσεις με σωστή πολιτική πάνω σε γερές βάσεις για να δοθούν λύσεις για όλους τους Ελληνες. Θέλουμε ανάπτυξη ώστε να είναι κατάλληλες οι συνθήκες για να κρατήσουν τους νέους στη Θράκη. Τα χωριά μας ερημώνουν, τα σχολεία κλείνουν… »

 

Οι 28ες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις έδειξαν τον δρόμο σε κάτι διαφορετικό στην ομογένεια. Νέα παιδιά, το Δ.Σ του θρακικού πολιτιστικού συλλόγου Στουτγάρδης , αποτελείτε από νέους σε ηλικία  ανθρώπους, έδειξαν έμπρακτα τι σημαίνει αυτή η γενεολογική ανανέωση. Χωρίς πολλούς χαιρετισμούς με τα χορευτικά των συλλόγων να εναλλάσσονται με το κοινό που ενδιάμεσα χόρευε σε έναν πολύ όμορφο χώρο, κύλισαν επτά ώρες χωρίς κανένας να κουραστεί και να δυσανασχετήσει. Στην αίθουσα με επαγγελματική θα λέγαμε οργάνωση, τα εισιτήρια που ήταν αριθμημένα καθόριζαν και τις θέσεις των θεατών. Το πρόγραμμα πολυποίκιλο και όμορφο με παλμό και μεράκι. Τα δε κέρδη των 28ων πολιτιστικών εκδηλώσεων διατέθηκαν στην ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων ΑΜΕΑ Σουφλίου και Περιφέρειας ¨Νήμα Ζωής¨.

 

Την δεύτερη μέρα 12 Ιουνίου στην Sängeerhalle Untertürkheim στην Στουτγάρδη, ακολούθησε θεατρική παράσταση, ένα ταξίδι επιστροφής στον χρόνο και στις ρίζες.

 

Ζητήσαμε από τον πρόεδρος του Θρακικού Συλλόγου Στουτγκάρδης κο Χρήστος Σαραγλής να μας μιλήσει για αυτό που έγινε για αυτό που κάνει.

 

Ε- Ολη αυτή η προσπάθεια πως έχει ξεκινήσει, πως την αγκαλιάσατε όλοι οι νέοι άνθρωποι και οι παλαιότεροι που είναι κοντά σας, πως το βιώσατε, και πως νιώσατε στο κλείσιμο των εκδηλώσεων;

«Ηταν δύο πανέμορφες μέρες, είδαμε εννέα διαφορετικούς συλλόγους τον πλούτο της Θράκης, ένα μεγάλο αντάμωμα. 250 χορευτές την πρώτη μέρα και τη δεύτερη μέρα ένα καταπληκτικό θέατρο από το οποίο ανατριχιάσαμε. Αρχίσαμε με μια ιστορία και παντρέψαμε κιόλας κάποιους, συγκεκριμένα μια κοπέλα από τη Βύσσα, όπως ήταν τότε στα παλιά χρόνια. Συγκινήθηκαν πάρα πολλοί και το είδα και σε όσους ήταν παρόντες και αυτό μας δίνει δυνάμεις να συνεχίσουμε ένα τέτοιο μεγάλο έργο γιατί έχουμε πολλά να προσφέρουμε και έχουμε όρεξη και δύναμη. Ευχαριστώ όλα μέλη του συλλόγου, όλους τους ανθρώπους που έδωσαν το παρών στις εκδηλώσεις, γιατί χωρίς αυτούς δε θα είχαμε την επιτυχία αυτή. Ευχαριστώ το Δ.Σ. του συλλόγου μας για την πραγματοποίηση μιας άψογης εκδήλωσης. Με βοήθησαν όπου μπορούσαν. Ευχαριστώ και την Ομοσπονδία, τον κ.Σάκη Μουτάφη και το Δ.Σ. που μας πίστεψαν από την αρχή ότι μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τη διήμερη εκδήλωση. Ευχαριστώ όλους τους συλλόγους».

 

 

Ε- Τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος έχει κάνει μια επανεκκίνηση με πολύ νέο κόσμο, ένα πλούσιο χορευτικό. Πως αισθάνεστε αυτή τη μεγάλη οικογένεια;

«Το νιώθω ακριβώς, έτσι. Ως μια μεγάλη οικογένεια. Το νιώθω γιατί ό,τι κι αν θέλεις τα παιδιά είναι από πίσω και στηρίζουν. Πιστεύω ότι τα νέα παιδιά αρχίσαμε ένα έργο να μάθουν από πού είναι η καταγωγή μας, από που είμαστε, ποιο dna έχουμε, τι μπορούμε να κάνουμε. Πιστεύω πως είμαστε σε ένα σωστό δρόμο για να κάνουμε πολλά μαζί. Και σε συνεργασίες με άλλους συλλόγους, όπως τώρα με τη θεατρική ομάδα. Να ανοίξουμε τα μάτια μας, να κάνουμε συνεργασίες με άλλους φορείς και συλλόγους, για να μεγαλώσεις και να συνεχίσεις να ζεις από εδώ, μακριά από την πατρίδα».

 

Βασίλης Βούλγαρης-Έλενα Πτηνοπούλου

 

 

 

1 MIKRO XOREURIKO 2 2 sullogos stuttgart megaloi 3 metaxades essligen 4 hamburg3 5 monaxo 6 sullogos Hannover 7 sullogos Hamburg2  9 sullogos Reutlingen 10 sullogos samothrakiton 11 tsexiakoritsia lavara orxistra     PROSOPA

Η Ελληνική Εφημερίδα στην Ευρώπη-

DIE GRIECHISCHE ZEITUNG IN EUROPA

Am Schomm 40, 41199 Mönchengladbach  
Telefon: +49 2166 64 78 733 
E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Εγγραφή σε Newsletter

Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα του Europolitis.eu
captcha 
×

Το Europolitis.eu χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. OK     Διαβάστε περισσότερα...