Μικρές Αγγελίες - Kleinanzeigen                Επαγγελματικός Οδηγός - Branchenbuch

  

Σύσκεψη του Τομέα Αποδήμου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας (Η αρνητική μέχρι στιγμής εξέλιξη της υπόθεσης του Ελληνικού Σχολείου Μονάχου...)

Tην Τρίτη 18/10, και ώρα 12.30, στα νέα κεντρικά γραφεία της Ν Δ στο Μοσχάτο, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Τομέα Κοινοβουλευτικού Έργου για τον Απόδημο Ελληνισμό από τον αρμόδιο Τομεάρχη Αν Δημοσχάκη


, Βουλευτή Έβρου και Επίτιμο Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Παρέστησαν οι Βουλευτές της Ν.Δ. και μέλη του Τομέα Θ. Καράογλου, Γ. Κεφαλογιάννης και Α. Κατσανιώτης, ο Γραμματέας Οικουμενικού Ελληνισμού της Ν.Δ., Τ. Σκανδαλάκης και εκπρόσωπος της Ομάδας Εργασίας για τον Απόδημο Ελληνισμό στο πλαίσιο της Σύνταξης του Κυβερνητικού Προγράμματος της Ν.Δ., της οποίας επικεφαλής είναι η κα Φ. Πιπιλή. Η όλη διαδικασία πραγματοποιήθηκε υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση της πρώην Υπουργού Εξωτερικών και αρμόδιας Συντονίστριας ΟΔΕ Εξωτερικών και Εθ. Άμυνας , κας Ντ. Μπακογιάννη.

Τα μέλη του Τομέα ενημερώθηκαν από τον Αν Δημοσχάκη για την πορεία του κοινοβουλευτικού έργου αναφορικά με τον Απόδημο Ελληνισμό και τα σημαντικότερα τρέχοντα ζητήματα, τα οποία είναι:


1. Η αρνητική μέχρι στιγμής εξέλιξη της υπόθεσης του Ελληνικού Σχολείου Μονάχου, παρά τις προειδοποιήσεις του Βουλευτή και εκπροσώπων της Ν Δ & εξ αιτίας κυρίως ολιγωρίας και αδιαφορίας της Κυβέρνησης.
2. Η μη ψήφιση ακόμα του νόμου καθιέρωσης της Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνικού Πολιτισμού.
3. Η καθυστέρηση της συζήτησης για το ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του Εξωτερικού, βάσει του σχεδίου νόμου που έχει καταθέσει η Ν.Δ. και μετά την απόρριψη της αντίστοιχης τροπολογίας στον πρόσφατο εκλογικό νόμο της λεγόμενης Αναλογικής!

Τα μέλη του Τομέα κατέθεσαν επίσης τις εύστοχες απόψεις, τις ευρηματικές ιδέες και τις προτάσεις τους σχετικά με το Κυβερνητικό Πρόγραμμα της ΝΔ και τι θα προβλέπεται σε αυτό για τον Απόδημο Ελληνισμό . Επίσης δρομολογήθηκε η δημιουργία ομάδων εργασίας πάνω σε αντίστοιχες θεματικές, ώστε να κατατεθούν ολοκληρωμένες προτάσεις, πάντα σε συνεργασία με τη Γραμματεία Οικουμενικού Ελληνισμού.
Κοινή συνισταμένη των συμμετεχόντων αποτέλεσε η ανάγκη αναγνώρισης της διαχρονικής προσφοράς των Ελλήνων του Εξωτερικού στην Πατρίδα, τόσο σε συμβολικό επίπεδο, όσο και ουσιαστικό (ψήφος, γραφειοκρατία κλπ.), η δημιουργία ουσιωδών δομών του Κράτους για την διαχείριση του τεράστιου δυναμικού του Οικουμενικού Ελληνισμού και ιδιαίτερα, η κατάρτιση σαφούς σχεδίου για την προώθηση της Ελληνικής Γλώσσας, της γενικότερης Παιδείας και Πολιτισμού. Όλα είναι δυνατόν να προωθηθούν με απώτερο σκοπό τη δημιουργία συνεργειών προς όφελος των απανταχού Ελλήνων, εντός και εκτός της Ελληνικής Επικράτειας

Η Ελληνική Εφημερίδα στην Ευρώπη-

DIE GRIECHISCHE ZEITUNG IN EUROPA

Am Schomm 40, 41199 Mönchengladbach  
Telefon: +49 2166 64 78 733 
E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Εγγραφή σε Newsletter

Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα του Europolitis.eu
captcha 
×

Το Europolitis.eu χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. OK     Διαβάστε περισσότερα...