Μικρές Αγγελίες - Kleinanzeigen                Επαγγελματικός Οδηγός - Branchenbuch

  

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ο σύλλογος Ποντίων ''Οι Αργοναύτες'' Βάιμπλινγκεν πραγματοποίησε συναυλία αγάπης στηρίζοντας τα ιδρύματα που έχουν κάνει τρόπο ζωής την βοήθεια του συνανθρώπου. 


Φέτος, με τη Συναυλία Αγάπης - "Ακρίτας: 30 φορές Έλληνας", που διοργανώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 23 Δεκεμβρίου 2017 στην πολύ ζεστή αίθουσα Welfensaal του Bürgerzentrum, ήταν προς την στήριξη το ίδρυμα "Sonnen-Stunden" (ελλ. "ώρες ήλιου"). Ένα ίδρυμα που  iδρύθηκε το 2010 από την κα. Monika Koslow και ασχολείται με τη βοήθεια παιδιών και εφήβων με καρκινοπάθειες. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ιδρύματος, στόχος είναι να προσφέρει στην καθημερινότητα των παιδιών με καρκίνο, αλλά και στις οικογένειές τους, λίγο ήλιο.

 Την εκδήλωση χαιρέτισε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Fazio, αντιπρόσωπος του δήμαρχού της περιοχής. Το λόγο δώσαμε στη συνέχεια στην κα. Koslow, η οποία εξήγησε στον κόσμο τις δραστηριότητες του ιδρύματος και περιέγραψε δύο στενάχωρες στιγμές που έζησε.

Ο κ. Δημήτριος Γιανναδάκης, ως δικηγόρος της υπόθεσης των πνευματικών δικαιωμάτων των παραδοσιακών τραγουδιών, βοήθησε ουσιαστικά για το θετικό αποτέλεσμα, όχι μόνο τυπικά, λόγω επαγγέλματος. Ο σύλλογός  αναγνωρίζοντας την προσφορά του, τον τίμησε στα πλαίσια των χαιρετισμών της εκδήλωσης.

Όπως προδίδει ο τίτλος, η συναυλία ήταν αφιερωμένη στο έπος του Διγενή Ακρίτα, τον προασπιστή της Ρωμανίας. Δομημένη σε δύο μέρη, το πρώτο μέρος της εκδήλωσης περιείχε ακριτικά και προχριστιανικά άσματα, ενώ το δεύτερο συμπεριλάμβανε παραδοσιακά τραγούδια από τη ζωή των Ποντίων γενικότερα, προ και μετά της Άλωσης και κατά την τουρκοκρατία. Πριν από κάθε τραγούδι υπήρξε (φιλολογική) ανάλυση των κειμένων των τραγουδιών, στα ελληνικά και στα γερμανικά από τους παρουσιαστές της βραδιάς Μαρία Σιδηροπούλου και Ιωάννη Ιντζέ. Τα σχετικά κείμενα πάρθηκαν από το βιβλίο "Τα τραγούδια του ποντιακού λαού" του αείμνηστου Στάθη Ευσταθιάδη και μεταφράστηκαν στα γερμανικά από τον Μιχάλη Ξανθόπουλο. Η συναυλία έκλεισε με τα ποντιακά κάλαντα Χριστουγέννων.

Φωτογράφος: Παύλος Νικολαΐδης

 

Η Ελληνική Εφημερίδα στην Ευρώπη-

DIE GRIECHISCHE ZEITUNG IN EUROPA

Am Schomm 40, 41199 Mönchengladbach  
Telefon: +49 2166 64 78 733 
E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Εγγραφή σε Newsletter

Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα του Europolitis.eu
captcha 
×

Το Europolitis.eu χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. OK     Διαβάστε περισσότερα...