Μικρές Αγγελίες - Kleinanzeigen                Επαγγελματικός Οδηγός - Branchenbuch

  

Επίτιμα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Χάαρ δύο Ελληνες βουλευτές (pics)

Στη μεγάλη οικογένεια της Ελληνικής Κοινότητας Χάαρ ανήκουν από την Κυριακή οι βουλευτές Β' Θεσσαλονίκης, κ.Γεώργιος Λαζαρίδης (ΑΝΕΛ) και κ.Σάββας Αναστασιάδης(ΝΔ).

Οι δύο άνδρες έγιναν δεκτοί από το προεδρείο της Κοινότητας και τα μέλη σε μια όμορφη εκδήλωση στους χώρους της και έπειτα υπέγραψαν το σχετικό έγγραφο.

Παράλληλα, διά του Προέδρου, κ.Απόστολη Κώτση, δόθηκαν στους δύο βουλευτές εγγράφως αιτήματα που αφορούν την ελληνική ομογένεια. Συγκεκριμένα αναφέρεται:

Προς:
κ. Γεώργιο Λαζαρίδη
Βουλευτή ΑΝΕΛ Β' Θεσσαλονίκης
και
κ. Σάββα Αναστασιάδη
Βουλευτή ΝΔ Β' Θεσσαλονίκης

Haar, 12.02.2017

Αξιότιμοι κύριοι,

η Ελληνική Κοινότητα Haar επιθυμεί να γνωστοποιήσει προς τους κ. Βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου που επισκέφτηκαν σήμερα τους χώρους της Κοινότητας μας, δυο θέματα που αφορούν την ομογένεια.

1.) Σχολικό διδακτήριο:
Η ελληνική Πολιτεία οφείλει να βρει τρόπους για να επαναφέρει το θέμα του οικοπέδου στο Berg am Laim προς συζήτηση με τον Δήμο Μονάχου.
Δεν μπορούμε να παραιτηθούμε από την διεκδίκηση ενός σχολικού διδακτηρίου το οποίο θα χρηματοδοτηθεί μάλιστα από τη βαυαρική Κυβέρνηση κατά 70% και θα λύνει το μεγαλύτερο μέρος του θέματος της στέγασης των ελληνικών σχολείων του Μονάχου, αλλά και σε βάθος σύντομου χρόνου θα απαλλάσσει την ελληνική Πολιτεία από την καταβολή μισθώματος.

2.) Δικαίωμα ψήφου του Απόδημου Ελληνισμού:
Το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων στον τόπο κατοικίας τους σε εθνικές εκλογές είναι ένα κορυφαίο θέμα που θα συνδέσει τον απόδημο με το μητροπολιτικό κέντρο, την Πατρίδα μας.
Η Κυβέρνηση θα πρέπει, χωρίς να αιφνιδιάσει, να συζητήσει με όλα τα κόμματα για να βρεθεί επιτέλους η λύση που θα επιτρέψει την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου που προβλέπει το Σύνταγμα. Τα δε κόμματα της αντιπολίτευσης οφείλουν με τη σειρά τους το συγκεκριμένο θέμα να μην το αντιμετωπίσουν με κριτήρια μικροκομματικά.

Με εκτίμηση για το ΔΣ

Ο πρόεδρος Κώτσης Απόστολος
Η γραμματέας Αγγέλη Βαϊτσα

Η Ελληνική Εφημερίδα στην Ευρώπη-

DIE GRIECHISCHE ZEITUNG IN EUROPA

Am Schomm 40, 41199 Mönchengladbach  
Telefon: +49 2166 64 78 733 
E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Εγγραφή σε Newsletter

Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα του Europolitis.eu
captcha 
×

Το Europolitis.eu χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. OK     Διαβάστε περισσότερα...