Μικρές Αγγελίες - Kleinanzeigen                Επαγγελματικός Οδηγός - Branchenbuch

  

Ελληνες Γιατροί (Genesis e.V): «ΧΡΥΣΟΣ» για τη Γερμανία, μεγάλη απώλεια για την Ελλάδα (5 Video)

Στα χρόνια της κρίσης η Ελλάδα έχει «χάσει νέο αίμα», λαμπρούς επιστήμονες που έχουν βρεθεί πλέον στα πέρατα του κόσμου. Η Γερμανία ήταν ένας σαφής προορισμός και ο αριθμός των Ελλήνων μεγάλωσε.


Εδώ και δύο χρόνια έχει συσταθεί η Γένεσις - Genesis e.V.-σύλλογος Ελλήνων Γιατρών στην Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία και έχει ως στόχο να οργανώσει και να βοηθήσει τους Έλληνες γιατρούς, που αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι των γερμανικών νοσοκομείων, όπως επίσης και να προσφέρει φιλανθρωπικό έργο.

Νέοι επιστήμονες με όρεξη για προσφορά πλούτος για τον ελληνισμό της ομογένειας. Θέλουν με τον εθελοντισμό τους να βοηθήσουν. Ας τους στηρίξουμε με την συμμετοχή μας.

 

 

Η πρόληψη επένδυση για την υγεία μας

Το μήνυμα των γιατρών της Γένεσης

 

Ντίσελντορφ, για ακόμη μια φορά, τα λαμπρά μυαλά της πατρίδας μας, που βρίσκονται και προσφέρουν πλέον στην Γερμανία, οργάνωσαν ενημερωτική παθολογική ημερίδα προσφέροντας τις γνώσεις τους στο κοινό.

 

Στις 12 Φεβρουάριου στην αίθουσα του εκκλησιαστικού κέντρου στο Ντίσελντορφ, για ακόμη μια φορά, τα λαμπρά μυαλά της πατρίδας μας, που βρίσκονται και προσφέρουν πλέον στην Γερμανία, οργάνωσαν ημερίδα προσφέροντας αφιλοκερδώς τις γνώσεις τους στο κοινό.

Ο Γιώργος Δαδινός καλωσόρισε τους συναδέλφους τους τονίζοντας την ανάγκη για εθελοντισμό.

«Προλαμβάνει αντί θεραπεύει» από τον Θωμά Βαλάνη που παρουσίασε την εργασία του Γιώργου Βλάχου ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί.

Πρωτογενές λοιπόν πρόληψη, μέτρα για να μη αρρωστήσουμε.

Διατήρηση του ιδανικού βάρος σώματος, υπέρβαρο η αιτία πολλών ασθενειών όπως διαβήτης, ψυχολογικών και καρδιακών νοσημάτων. Υγιεινές διατροφικές συνήθειες εμπλουτισμός του διατροφολογίου με φρούτα και λαχανικά καθώς και γαλακτοκομικά προϊόντα. Μείωση κρέατος, αποφυγή καπνίσματος και μεγάλης ποσότητας αλκοόλ. Επίσης άσκηση, ότι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε για τον εαυτό μας. Ο χρυσός κανόνας 30 -45 λεπτά 3-4 φορές την εβδομάδα π.χ. γρήγορο βάδισμα. Στην πρόληψη ανήκουν και οι εξετάσεις. Αναφέρθηκε σε διάφορους δείκτες ιδιαίτερα έλεγχο χοριστερόλης, ζαχάρων, πίεσης.

Δευτερογενής πρόληψη όταν πλέον υπάρχει η ασθένεια για να μην εξελιχθεί, η λήψη φαρμάκων.

Πρόληψη κακοήθη νοσημάτων.

Ιδιαίτερη βαρύτητα στις εξετάσεις όπως μετά τα 55 κολονοσκόπηση, για καπνιστές αξονική θώρακος, σπιρομέτρηση, από τα 45 εξέταση προστάτη. Για γυναίκες τεστ καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, εμβόλιο και μαστογραφία από τα 50-70 ανά δύο χρόνια.

 

Οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου

Είναι μια μόνο από τις αιτίες αυτού που ονομάζουμε στεφανιαία νόσου, νόσου των αγγείων της καρδιάς όπως ανέφερε στην παρουσίαση της η Ιωάννα Σιούτη. Η ροή του αίματος στα αγγεία της καρδιάς πρέπει να γίνεται χωρίς διακοπή. Όταν τα αγγεία νοσούν δημιουργούνται οι λεγόμενες πλάκες από λιπίδια, πρωτεΐνες κτλ. που παρεμποδίζουν την ροή του αίματος. Έμφραγμα είναι νέκρωση ενός τμήματος του καρδιακού μυός ως αποτέλεσμα της παρεμπόδισης της ροής του αίματος εντός των αγγείων είτε λόγο στένωσης είτε λόγο  πλήρες απόφραξης των αγγείων. Μπορούμε να το προλάβουμε παρακολουθώντας τους παράγοντες κινδύνου.

Χοληστερίνη πάνω από 160 ή καλή χοληστερίνη κάτω του 40. Αρτηριακή πίεση πάνω από 140 με 90

Διαβήτης με γλυκόζη τριμήνου πάνω από 6,5, κάπνισμα, οικογενειακό ιστορικό και η ηλικία για τους άντρες πάνω από 45 για τις γυναίκες πάνω των 55.

Συμπτώματα

Πόνος στο πάνω μέρος του στήθους σαν κάψιμο σαν μαχαίρια που πολλές φορές αντανακλά σε διάφορα σημεία.

Οι διαβητικοί μπορεί να μην παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα. Εάν νοσεί το πίσω μέρος της καρδιάς ο πόνος αντανακλά στο στομάχι. Αλλά συμπτώματα γενική αδυναμία, άγχος, ζάλη, τάση ή και εμετός, διαταραχές στον ρυθμό, πτώση της αρτηριακής πίεσης ή ακόμη και δύσπνοια.

Η διάγνωση γίνετε με καρδιογράφημα αιματολογικές εξετάσεις, υπέρηχο καρδιάς. Η πιο χαρακτηριστική εξέταση που βοηθά στην διάγνωση αλλά παράλληλα και στην θεραπεία είναι η στεφανιογραφία. Εισαγωγή ενός μικρού καθετήρα είτε από τα αγγεία του χεριού ή μηρού μέχρι την καρδιά. Με έκχυση σκιαγραφικών ουσιών φαίνεται εάν υπάρχει μη φυσιολογική ροή. Προστίθεται ένα μικρό μπαλονάκι με ένα συρματόπλεγμα το λεγόμενο στεντ. Το συρματόπλεγμα τοποθετείτε στο σημείο με τη στένωση και κρατάει ανοιχτό το αγγείο. 

 

Αρτηριακή Υπέρταση

Το θέμα του Θωμά Βαλάνη. Ιδανική πίεση 120 με 80 - ανώτατα φυσιολογικά 130-140 με 85-90, από εκεί και πέρα πρέπει να αντιμετωπίζετε . Η πιο συχνή μορφή είναι η πρωτοπαθής αρτηριακή υπέρταση. Αίτια γονίδια, στρες, κάπνισμα ή αλκοόλ, αυξημένη ποσότητα αλατιού, μπορεί είναι έλλειψη καλίου ή ασβεστίου στο αίμα. Αρτηριακή πίεση είναι η αυξημένη πίεση της ροής του αίματος στα αιμοφόρα αγγεία. Με την αυξημένη πίεση δημιουργούνται επασβεστώσεις στα αγγεία, με αποτέλεσμα να στενεύουν ή να κλείνουν καθώς επίσης με την αυξημένη πίεση να σπάνε. Αποτέλεσμα, έμφραγμα, εγκεφαλικό, εγκεφαλική αιμορραγία. Αποδεδειγμένα το προσδόκιμο της ζωής μειώνεται έως 40% εάν δεν θεραπευτεί. Είναι μια πολύ διαδεδομένη αρρώστια. Το 2011 οι μισοί κάτοικοί της Γερμανίας είχαν πίεση και οι μισοί από αυτούς δεν το ήξεραν. Μπορούμε να πούμε ότι έχουμε αρτηριακή πίεση εάν μετρήσουμε τρεις φορές σε 2 διαφορετικές μέρες και δούμε ότι η πίεση μας είναι πάνω από 140 με 90.Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την 24ωρη μέτρηση με μηχάνημα το οποίο εκτός την πίεση της ημέρας μετράει και την πίεση της νύχτας. Εάν δεν πέφτει την νύχτα ή και ανεβαίνει υπάρχει άλλη παθολογική αιτία. Η πιο συχνή είναι το σύνδρομο υπνικής άπνοιας.

Θεραπεία

Η θεραπεία της αρτηριακής πίεσης είναι από βελτίωση τρόπου  ζωής έως ισόβια λήψη φαρμάκων. Το όριο που πίεσης που πρέπει να διατηρείται είναι 140 με 90, πρέπει να είναι λιγότερο εάν κάποιος πάσχει από διαβήτη. Τέλος υπάρχουν 5 δραστικές ουσίες για την ρύθμιση της μεμονωμένες ή συνδυασμός αυτών.

 

Συγκοπή

Η Ελένη Κούρτη εξήγησε την συγκοπή. Το χάσιμο των αισθήσεων για πολύ λίγο, το οποίο συμβαίνει ξαφνικά και αυτόματα από μόνο του επανέρχεται. Τι συμβαίνει λοιπόν. Τα αγγεία μεταφέρουν πολλά κύτταρα κάποια από τα οποία τα ερυθρά αιμοσφαίρια μεταφέρουν οξυγόνο. Το οξυγόνο λοιπόν στην συγκοπή δεν φτάνει στον εγκέφαλο ή δεν φτάνει σε  αρκετή ποσότητα με αποτέλεσμα την μειωμένη οξυγόνωση του εγκεφάλου. 

Αιτίες

Κυκλοφορικές μη καλή κυκλοφορία αίματος, έλλειψη υγρών αφυδάτωση, κιρσοί, κάποια νεφροπάθεια ,  υπογλυκαιμία, συγκοπή νεκρογενούς αιτίας, καρδιακά προβλήματα και φάρμακα.  

Το 1-5 των παιδιών και εφήβων μέχρι τα 18 μπορεί να έχει βιώσει επεισόδιο συγκοπής. Κάθε χρόνο το 6% πάνω των 50 μπορεί να περάσει μια συγκοπή. Συμπτώματα είναι η ζαλάδα, αίσθημα πίεσης στην κοιλιά αίσθημα κρύου, ναυτία. Διαφέρει από την επιληψία στην οποία τα νεύρα που υπάρχουν στον οργανισμό εκπολούν ξεφορτίζουν ξαφνικά και απότομα. Οι βασικές διαφορές τα επιληψίας είναι η διάρκεια , τρέμουλο, δάγκωμα της γλώσσας, πόνος, απώλεια ούρων και κοπράνων, τραυματισμός.

 

Το βασικό συμπέρασμα. Όταν ένας άνθρωπος χάσει τις αισθήσεις του δεν πρέπει να το παίρνουμε αψήφιστα πρέπει να πάμε στον γιατρό μας.

Ο πατέρας Ιωάννης ολοκλήρωση την παρουσίαση με τα σοφά λόγια όπως τον έχουμε συνηθίσει άλλωστε. «Ελλάδα μου τα νιάτα σου και για ντα τα ξορίζεις η ξενιτιά τα χαίρετε και εσύ τα λαχταρίζεις.»

 

Β.Β

Η Ελληνική Εφημερίδα στην Ευρώπη-

DIE GRIECHISCHE ZEITUNG IN EUROPA

Am Schomm 40, 41199 Mönchengladbach  
Telefon: +49 2166 64 78 733 
E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Εγγραφή σε Newsletter

Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα του Europolitis.eu
captcha 
×

Το Europolitis.eu χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. OK     Διαβάστε περισσότερα...