Connect with us

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

12 ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το κρασί

Published

on

Το κρασί υπάρχει εδώ και τουλάχιστον 9.000 χρόνια, με τους ιστορικούς να μιλούν για τα παλαιότερα οινοποιεία στη Μέση Ανατολή και στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, οι Γάλλοι άρχισαν να αντιγράφουν τη διαδικασία παραγωγής κρασιού, γι’ αυτό και σήμερα παίρνουν τα εύσημα της ανακάλυψής του. Θέλετε να μάθετε κι άλλα για το κρασί;

1. Το παλιότερο μπουκάλι κρασί είναι πάνω από… 1600 χρόνων και βρίσκεται στο Pfalz Historical Musuem της Γερμανίας. Θάφτηκε το 350 μ.Χ. και βρέθηκε ξανά το 1867.

2. Ο Πρίγκιπας Κάρολος έχει μια Aston Martin που χρησιμοποιεί βιοκαύσιμο από κρασί. Η βασίλισσα Ελισάβετ του έκανε δώρο το αυτοκίνητο όταν έγινε 21 και το 2008 έγινε η… “οινική” μετατροπή του.

3. Σύμφωνα με το Wine Institute, το Βατικανό καταναλώνει το περισσότερο κρασί στον κόσμο, με 74 λίτρα κατά κεφαλήν το χρόνο – 2 φορές παραπάνω από την Ιταλία.

4. Αν η Καλιφόρνια ήταν χώρα κι όχι πολιτεία, θα ήταν 4η σε παραγωγή κρασιού στον κόσμο, μετά τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία.

5. Το 1976 πραγματοποιήθηκε τυφλή δοκιμή κρασιών στη Γαλλία, η οποία ονομάστηκε Judgment of Paris. Εκεί, εννέα Γάλλοι, ειδικοί στο κρασί, αξιολόγησαν κρασιά και κατέληξαν να δίνουν τον τίτλο του καλύτερου κρασιού σε λευκό και κόκκινο κρασί από την Καλιφόρνια. Έπειτα από αυτά τα αποτελέσματα, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό TIME, η γαλλική βιομηχανία κρασιού απαγόρευσε στη διοργάνωση να συμμετάσχει στα tour γευσιγνωσίας της.

6. Ο Πλάτωνας έγραψε ότι το κρασί πρέπει να επιτρέπεται μόνο με μέτρο στις ηλικίες από 18 έως 30. Στα 40 θα ήταν δωρεάν για όλους, καθώς πίστευε ότι αναζωογονούσε τους μεγαλύτερους.

7. Σε ένα πείραμα του 1997, οι ερευνητές ενάλλασσαν γερμανική και γαλλική μουσική σε ένα σούπερ μάρκετ για 2 εβδομάδες. Βρήκαν ότι οι πελάτες είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να αγοράσουν γαλλικό κρασί όταν άκουγαν γαλλική μουσική και γερμανικό κρασί με την αντίστοιχη μουσική.

8. Ο Ιπποκράτης, πατέρας της δυτικής ιατρικής, σύστηνε το κρασί σαν θεραπεία σε διάφορες ασθένειες, όπως διάρροια, λήθαργο, πόνους τοκετού κ.λπ.

9. Το 2003, ο Σουηδός Richard Juhlin κατάφερε να εκπλήξει τον κόσμο του κρασιού και της οινογευσιγνωσίας σε μια τυφλή δοκιμή σαμπάνιας στο Παρίσι, όπου κατάφερε να αναγνωρίσει τον τίτλο, τον παραγωγό και τη χρονιά σε 43 από 50 διαφορετικές σαμπάνιες. Αυτός που βρέθηκε στη 2η θέση, κατάφερε να αναγνωρίσει μόλις 4.

10. Σύμφωνα με έρευνα του Εργαστηρίου Food and Brand του Πανεπιστημίου Cornell, όσοι πίνουν κρασί βάζουν 9% περισσότερο στο ποτήρι τους όταν πίνουν λευκό.

11. Τα λευκά και τα κόκκινα πρέπει να σερβίρονται σε διαφορετικές θερμοκρασίες. Η θερμοκρασία για τα λευκά είναι 7-12 βαθμοί, ενώ αν το λευκό είναι πιο γεμάτο, οι βαθμοί φτάνουν τους 12-15. Το κόκκινο κρασί, από την άλλη, πρέπει να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου, δηλαδή 15-18 βαθμούς.

12. Τόσο τα λευκά, όσο και τα κόκκινα σταφύλια δίνουν τον ίδιο, καθαρό χυμό. Η κόκκινη φλούδα είναι αυτή που δίνει το κόκκινο χρώμα στο κρασί, η οποία είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες.

Πηγή: clickatlife.gr

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Νίκος Ανδρουλάκης: “Οι πολίτες πληρώνουν ακριβά την κυβερνητική θεωρία ότι η αγορά αυτορυθμίζεται”

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: D.IOANNOU photoqraphy

Την έκθεση Food Expo επισκέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (9/3) ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

“Το χάσμα μεταξύ πραγματικών μισθών και κερδών ισχυρών επιχειρήσεων συνεχώς διευρύνεται. Η ακρίβεια από εισαγόμενη, όπως την χαρακτήριζε ο κ. Μητσοτάκης, έχει καταστεί εγχώρια με την υπογραφή της απραξίας του.

Πηγή φωτογραφίας: D.IOANNOU photoqraphy

Ο πληθωρισμός έχει αυξηθεί 20% στα τρόφιμα. Διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες ότι θα έχουμε 20% αύξηση στα τιμολόγια κινητής και σταθερής τηλεφωνίας καθώς και στο internet.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στα τρόφιμα έχει αυξηθεί κατά 31,2% από την εποχή που άρχισε η πληθωριστική κρίση. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με την αβελτηρία της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή φωτογραφίας: D.IOANNOU photoqraphy

Λίγα πρόστιμα, λίγοι έλεγχοι στην αγορά είναι το αποτέλεσμα μιας ιδεολογίας, που θεωρεί ότι η αγορά αυτορυθμίζεται τις περιόδους των μεγάλων κρίσεων, με αποτέλεσμα να πληρώνει ακριβά το μάρμαρο η μεσαία τάξη και ο φτωχότερος Έλληνας” επισήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης.

Πηγή φωτογραφίας: D.IOANNOU photoqraphy

“Όσον αφορά στις επιχειρήσεις, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Εξαρχής είπαμε να χρησιμοποιηθεί με κατάλληλο τρόπο το Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτό δεν έγινε. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρξει ρύθμιση στο ιδιωτικό χρέος με 120 δόσεις στα χρέη προς εφορία και ΕΦΚΑ. Και βέβαια, μια δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας για τα κόκκινα δάνεια” κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Πηγή φωτογραφίας: D.IOANNOU photoqraphy

Κληθείς να σχολιάσει το νομοσχέδιο Πιερρακάκη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημειωσε:
“Ακούσαμε να υποστηρίζουν ο υπουργός Παιδείας, κ. Πιερρακάκης, και ο Πρωθυπουργός ότι νομοθετούν τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. Η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής είχε άλλη άποψη, αυτή που έχουμε και εμείς, ότι πρόκειται για κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, διότι δεν γίνεται ένα fund του εξωτερικού με μη ένα κερδοσκοπικό ίδρυμα το εξωτερικού να ιδρύουν ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα στην Ελλάδα.

Πηγή φωτογραφίας: D.IOANNOU photoqraphy

Γι’ αυτό ζητήσαμε από την κυβέρνηση να δεσμευτεί από τώρα ότι στη συνταγματική αναθεώρηση, το περιεχόμενο του κειμένου θα μιλά για μη κρατικά μη κερδοσκοπικά. Αυτή που είναι η πρότασή μας, εξαρχής, για να δώσουμε την απαιτούμενη συναίνεση και να αναθεωρηθεί το άρθρο 16.

Δεν υπήρξε καμία δέσμευση. Εν αντιθέσει υπήρξε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, γιατί μάλλον το ερώτημα αυτό φανέρωσε την πραγματική τους ατζέντα. Αυτό που πιστεύουν, αυτό που θέλουν να πετύχουν: ιδιωτικά, κερδοσκοπικά πανεπιστήμιαανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.



Continue Reading

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

FOOD EXPO 2024: AΠΟ ΤΙΣ 9 ΕΩΣ ΤΙΣ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ

Published

on

Από

Ανοίγει νέους δρόμους για τα ελληνικά τρόφιμα & ποτά

H FOOD EXPO 2024, θα παρουσιάσει από τις 9 έως τις 11 Μαρτίου, τάσεις και καινοτομίες που διαμορφώνουν το αύριο του κλάδου των Τροφίμων & Ποτών.

Η FOOD EXPO εδώ και 10 χρόνια αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο το δυναμικό κλάδο τροφίμων και ποτών της χώρας μας και συμβάλλει καθοριστικά στην ισχυροποίηση της θέσης τους στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Οι παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις του κλάδου έχουν αποκτήσει το δικό τους σημείο συνάντησης με τους πιο δυναμικούς επιχειρηματίες της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Φιλοξενίας και της Μαζικής Εστίασης, από κάθε γωνιά της Ελλάδος. Παράλληλα, προσελκύοντας κάθε χρόνο πάνω από 2.000 διεθνείς αγοραστές προσφέρει ουσιαστικές εξαγωγικές δυνατότητες στις εταιρίες που συμμετέχουν. Στη FOOD EXPO 2024, 1.300 ηγέτες της ελληνικής και παγκόσμιας βιομηχανίας F&B, θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, δημιουργώντας την πιο αξιόπιστη αγορά στον παγκόσμιο κόσμο τροφίμων, για πελάτες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

ΟENOTELIA: Εδώ που το ελληνικό κρασί & τα αποστάγματα πρωταγωνιστούν

Χιλιάδες επαγγελματίες του κρασιού, της εστίασης, του τουρισμού και της λιανικής από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα βρεθούν για ακόμα μία φορά στη ΟΕΝΟΤΕLIA,  με στόχο να συναντήσουν κορυφαίους οινοπαραγωγούς, αποσταγματοποιούς, και να συνομιλήσουν με εισαγωγείς / διανομείς οίνων, υλικών οινοποίησης και συσκευασίας. Γνωστά οινοποιεία και αποσταγματοποιία της χώρας μας αλλά και νεότερα, έως και πρωτοεμφανιζόμενα,  θα είναι εδώ για να παρουσιάσουν τα εκλεκτά κρασιά τους και αποστάγματα, να πραγματοποιήσουν στοχευμένα επαγγελματικά ραντεβού, και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για δικτύωση και σύναψη συμφωνιών εντός και εκτός συνόρων.

Πηγή FoodExpoGreece

Continue Reading

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η Ελληνική Αρτοποιία στο Παγκόσμιο Προσκήνιο: Διαγωνισμός «ΙΒΑ Cup of Bakers 2023» στο Μόναχο της Γερμανίας

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: Gastronomy Essentials

Στις 22 Οκτωβρίου 2023 ξεκινά ο παγκόσμιος διαγωνισμός «ΙΒΑ Cup of Bakers 2023» στο Μόναχο, δίνοντας την ευκαιρία σε 12 χώρες ανά τον κόσμο, να ανταγωνιστούν στην εκπληκτική τέχνη της αρτοποιίας.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι «Ο κόσμος των ζώων» και οι συμμετέχοντες/ουσες καλούνται να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, μέσα από το ψωμί, τα αρτοσκευάσματα, τα κεράσματα, τα Δανέζικα γλυκά και πολλά άλλα αρτοσκευάσματα επίδειξης, που αφορούν τον κόσμο της ζωής και της φύσης.

Πηγή φωτογραφίας: Gastronomy Essentials

Η Ελληνική Εθνική Ομάδα, έχει την τιμή να συμμετάσχει σε αυτόν τον συναρπαστικό διαγωνισμό, εκπροσωπώντας τη χώρα μας με δύο υποσχόμενους αρτοποιούς, τον Χάρη Παπαλίτσα και τον Δημήτρη Φραγκογιάννη. Δύο ταλαντούχους αρτοποιούς, που παρά το νεαρό της ηλικίας τους, έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν στο χώρο της αρτοποιίας στην Ελλάδα.

Πηγή φωτογραφίας: Gastronomy Essentials

Η δημιουργικότητά, η τεχνογνωσία και η αγάπη τους για την τέχνη της αρτοποιίας, τους έχουν αναδείξει ως δύο από τους πιο γρήγορα ανερχόμενους αρτοποιούς στη χώρα μας.

Πηγή φωτογραφίας: Gastronomy Essentials

Οι αγώνες στο διαγωνισμό θα διεξαχθούν σε ομάδες, κάθε μία αποτελούμενη από δύο αρτοποιούς, που θα αντιμετωπίσουν την πρόκληση μπροστά σε μία επιτροπή εξειδικευμένων αρτοποιών.

Πηγή φωτογραφίας: Gastronomy Essentials

Με την καθοδήγηση του διακεκριμένου Γάλλου Chef Boulanger, Stephane Ollivier, οι Έλληνες αρτοποιοί θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να παρουσιάσουν δημιουργίες που θα αποσπάσουν το ενδιαφέρον της επιτροπής.

Πηγή φωτογραφίας: Gastronomy Essentials

Προπονητής των Ελλήνων αρτοποιών σε αυτή τη σημαντική προσπάθειά τους είναι ο Stephane Ollivier, που διαθέτει πλούσια εμπειρία στην αρτοποιία και έχει συνεργαστεί με κορυφαία παγκοσμίως ξενοδοχεία, όπως το Ritz Paris.

Πηγή φωτογραφίας: Gastronomy Essentials

Ο διαγωνισμός «ΙΒΑ Cup of Bakers 2023», αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην προβολή της τέχνης της αρτοποιίας σε διεθνές επίπεδο και να αναδείξει την ταλαντούχα γενιά αρτοποιών από διάφορες χώρες.

Η Ελληνική συμμετοχή υπόσχεται εντυπωσιακές δημιουργίες που θα ανταγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο.

Πηγή φωτογραφίας: Gastronomy Essentials

Οι Χορηγοί, που υποστηρίζουν το διαγωνιστικό ταξίδι της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας για τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Αρτοποιίας 2023, παίζοντας έναν κρίσιμο ρόλο στην επίτευξη του στόχου της, είναι οι: Χρυσός Χορηγός: Μύλοι Λούλη, Σπόνσορας: Delifrance, Χορηγός Ένδυσης: Chefstyle, Χορηγός Εξοπλισμού: Clivanexport- Stefanou.

Continue Reading

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

ΕΦΕΤ: Εντατικοί έλεγχοι για την προστασία του ελαιολάδου

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Συστηματικούς επιτόπιους ελέγχους και δειγματοληψίες σε εγκαταστάσεις τυποποίησης ελαιολάδου, σε επιχειρήσεις χονδρικής και λιανικής πώλησης διενεργεί ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, στο πλαίσιο του ετησίου προγράμματος επισήμων ελέγχων.

Παράλληλα, βρίσκεται σε ετοιμότητα να διαχειριστεί, αξιόπιστες και τεκμηριωμένες αναφορές και καταγγελίες, σε συνεργασία με άλλες αρμόδιες αρχές.

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Φορέας με αφορμή την έντονη ανησυχία για την εμφάνιση περιπτώσεων νοθείας του ελαιολάδου σε συνδυασμό με την αύξηση του αριθμού των αναφορών/καταγγελιών που υποβάλλονται τελευταία στον ΕΦΕΤ.

Στο ίδιο πλαίσιο, τονίζεται ότι «η νοθεία του ελαιολάδου συνιστά απάτη που επιφέρει οικονομικές απώλειες στους καταναλωτές και στις επιχειρήσεις και ενδέχεται να εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Η απάτη κλονίζει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, απειλεί την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και έχει σοβαρές επιπτώσεις στο νόμιμο εμπόριο και τις νόμιμα λειτουργούσες επιχειρήσεις».

Προκειμένου να προστατευθούν από την απάτη ο ΕΦΕΤ συνιστά σε καταναλωτές και επιχειρήσεις τα παρακάτω:

Να προμηθεύονται ελαιόλαδο μόνο από νόμιμα άρα και ελεγχόμενα σημεία πώλησης.

– Να εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή την ετικέτα του ελαιολάδου που πρόκειται να αγοράσουν η οποία πρέπει να περιέχει τουλάχιστον: την κατηγορία πώλησης του ελαιολάδου (ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ, ΠΑΡΘΕΝΟ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ), τον αλφαριθμητικό αριθμό έγκρισης της μονάδας τυποποίησης (EL-40-_ _ _) και τα στοιχεία του υπευθύνου της επιχείρησης.

Να αποφεύγουν την αγορά ελαιολάδου από πλανόδιους (χωρίς την απαραίτητη άδεια) και ανώνυμους πωλητές.

– Να επιλέγουν με ιδιαίτερη προσοχή την προμήθεια ελαιολάδου μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου, από ιστοσελίδες παραγωγικών ή εμπορικών επιχειρήσεων που διαθέτουν όλες τις εγγυήσεις για την διάθεση επώνυμου ελαιολάδου.

– Οι καταναλωτές να προμηθεύονται επώνυμο ελαιόλαδο σε προσυσκευασμένες συσκευασίες, μέγιστης χωρητικότητας 5 λίτρων.

Οι επιχειρήσεις (εστιατόρια, νοσοκομεία, καντίνες ή άλλες παρόμοιες εγκαταστάσεις) να προμηθεύονται επώνυμο ελαιόλαδο σε προσυσκευασμένες συσκευασίες των 5, 10 , 20, 25, έως και 50 λίτρων. 

– Να μεριμνούν ώστε με την παραλαβή του ελαιολάδου να παραλαμβάνουν τις νόμιμες φορολογικές αποδείξεις αγοράς του.

– Να επιλέγουν με προσοχή τους προμηθευτές τους μεταξύ αυτών που διαθέτουν στοιχεία που εγγυώνται την αξιοπιστία τους (διεύθυνση επιχείρησης, εγκαταστάσεις παραγωγής, εγκυρότητα τιμολογίων και άλλων παραστατικών) και τη νομιμότητα της διαδικασίας αγοραπωλησίας.

– Να επικοινωνούν άμεσα με τον ΕΦΕΤ στο τηλέφωνο 11717 ή μέσω της ιστοσελίδας του https://www.efet.gr/index.php/el/consumers/ilektroniki-ypovoli για την υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας στην περίπτωση, ανεπαρκούς επισήμανσης, δελεαστικής τιμής ή μη φυσιολογικών οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου (γεύση, οσμή, χρώμα κ.α.).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει στην έκθεση τροφίμων και ποτών «ANUGA 2023».

Published

on

Από

Τα μοναδικά προϊόντα της περιοχής της Αττικής θα αναδειχθούν στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο – «ANUGA 2023».

Στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προώθηση του εξωτερικού εμπορίου και την προώθηση των τοπικών εταιρειών γεωργικής και μεταποίησης τροφίμων, η περιφέρεια Αττικής συμμετέχει στη διεθνή εμπορική έκθεση «ANUGA», που θα πραγματοποιηθεί στην Κολωνία (7-11 Οκτωβρίου 2023).

Δέκα δημιουργικές εταιρείες από τον αγροδιατροφικό τομέα σε όλη την περιοχή της Αττικής θα είναι παρούσες στη διάσημη εμπορική έκθεση, πουλώντας προϊόντα όπως ζυμαρικά, ελληνικό ελαιόλαδο και βιολογικές ελιές, φρέσκα ελληνικά αυγά, τυποποιημένα προϊόντα ελιάς, αποξηραμένα φρούτα, φιστίκια, σταφίδες και το ελαιόλαδο, μεταξύ άλλων.Παρουσιάζουν γεύσεις.

Άμεσος στόχος  είναι η δικτύωση και η προβολή των τοπικών προϊόντων από την Αττική ως αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού!

Η πενθήμερη κορυφαία στον κόσμο εμπορική έκθεση στην Κολωνία, η οποία έχει σκοπό να λειτουργήσει ως φόρουμ και να συγκεντρώσει τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στη διεθνή βιομηχανία τροφίμων, παρουσιάζει όχι μόνο εθνικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, αλλά και τις καλύτερες διεθνείς προσφορές. Αναμένονται 7.500 εκθέτες εμπορικών εκθέσεων και περισσότεροι από 170.000 επισκέπτες και αγοραστές από όλο τον κόσμο.

Οι δέκα εταιρείες που συμμετέχουν – «CRETA DROP», «ENERGAEA», «ELEA LAND», «NUTS ‘N NUTS», «NOVEMBER», «POMFARM», «STELVIA HELLAS», «SAMARAS», «ARTOPOULOS» και «MOLONI FAMILY». ” – αποκτήστε την ευκαιρία να κάνετε πολλές επαφές με σημαντικούς πιθανούς αγοραστές.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής βρίσκεται στην Αίθουσα 10.2 – Περίπτερο: H048a.

«Εν όψει της κορυφαίας παγκόσμιας εμπορικής έκθεσης ANUGA, η περιφέρεια Αττικής είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επερχόμενη εκδήλωση στην Κολωνία, με στόχο να καλωσορίσει επαγγελματίες της βιομηχανίας τροφίμων, ΜΜΕ, influencers, εισαγωγείς κ.λπ. Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε τα εξαιρετικά προϊόντα των εκθετών μας και να παρουσιάσουμε τους ποικίλους γαστρονομικούς θησαυρούς της Αττικής.

Η διεθνής έκθεση «ANUGA» με μια ματιά

Η Anuga είναι η κορυφαία εμπορική έκθεση στον κόσμο για τρόφιμα και ποτά – ζωηρή, ποικιλόμορφη, δυναμική. Ανοιχτότητα και διαφάνεια, εμπιστοσύνη και εταιρική σχέση, τάσεις και μετασχηματισμός: η παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων υφίσταται δυναμική αλλαγή στο δρόμο προς ένα βιώσιμο και δίκαιο σύστημα τροφίμων. Ως η κορυφαία εμπορική έκθεση στον κόσμο για τρόφιμα και ποτά, η Anuga συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη διεθνή βιομηχανική κοινότητα και δημιουργεί μια θετική ατμόσφαιρα αισιοδοξίας.»

Continue Reading

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Περίπου 300 Ελληνικές εταιρίες στην φετινή Anuga

Published

on

Από

Μεγάλη η συμμέτοχη της Ελλάδας στην φετινή διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Anuga που  θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 7 Οκτωβρίου. έως την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 στην Κολωνία.

Η έκθεση που αποτελεί ορόσημο στον κλάδο, με τις 10 εμπορικές εκθέσεις κάτω από μια στέγη, πραγματοποιείται κάθε δυο χρόνια στη Κολωνία.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, περισσότεροι από 7.800 εκθέτες από 118 χώρες συμμετέχουν σε ένα πλήρως κρατημένο εκθεσιακό κέντρο με συνολική έκταση περίπου 300.000m². Το ξένο μερίδιο είναι 94 τοις εκατό. Οι δέκα μεγαλύτερες συμμετοχές χωρών προέρχονται από το Βέλγιο, την Κίνα, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Ισπανία, την Τουρκία και τις ΗΠΑ.

Υπό το κατευθυντήριο θέμα της «Βιώσιμης Ανάπτυξης», η φετινή Anuga, μαζί με νέους συνεργάτες, προσφέρει επίσης ένα ποικίλο πρόγραμμα εκδηλώσεων και συνεδρίων που εστιάζει σε τρέχοντα θέματα στη βιομηχανία τροφίμων.

Επισκεφτείτε  μας στην Anuga από 8 -11 Οκτωβρίου Hall: 9.1 STAND: A-050/

Επισκεφτείτε  μας στην Anuga από 8 -11 Οκτωβρίου Hall: 10.1 STAND: A-041/

Continue Reading
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ10 ώρες ago

Ένα γαστρονομικό γεύμα στη… στρατόσφαιρα, το στοίχημα ενός σεφ για το 2025

ΕΙΔΗΣΕΙΣ12 ώρες ago

Ισλανδία: Συνεχίζεται η ηφαιστειακή δραστηριότητα στη χερσόνησο Ρέικιανες

ΓΕΡΜΑΝΙΑ14 ώρες ago

Γερμανία: Εφικτός ο κλιματικός στόχος του 2030, εκτιμά η κυβέρνηση

ΓΕΡΜΑΝΙΑ15 ώρες ago

Γερμανία: Το πείραμα της εβδομάδας τεσσάρων ημερών εργασίας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ17 ώρες ago

Μελέτη: Το 43% του παγκόσμιου πληθυσμού επηρεάζουν οι νευρολογικές παθήσεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Γυναίκα 103 ετών συνελήφθη καθώς οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και ασφάλιση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Ισλανδία: Νέα έκρηξη του ηφαιστείου της χερσονήσου Ρέικιανες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Έρχεται το EU wallet για τους πολίτες των χωρών μελών της ΕΕ

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 ημέρες ago

ΟΕΚ Γερμανίας: Είναι σημαντικό το κράτος να ακούει τις φωνές και τις ανάγκες κάθε κοινότητας του Απόδημου Ελληνισμού

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago

Προβολή της Μήλου στη διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Ανοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου για τις Ευρωεκλογές 2024

ΥΓΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Ο ετήσιος προσυμπτωματικός έλεγχος για καρκίνο του μαστού από τα 40 σώζει ζωές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας απεργούν 28 Φεβρουαρίου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέα 24ωρη απεργία του προσωπικού εδάφους της Lufthansa την Τρίτη

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Απεργίες στα τοπικά μέσα μεταφοράς για την επόμενη εβδομάδα αποφάσισε η Ver.di

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου: “Ο εμπαιγμός δεν έχει τέλος”!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Σε εξέλιξη η νέα απεργία στα αεροδρόμια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 εβδομάδες ago

Έρευνα: Ο αστεροειδής Δίμορφος μετά το πείραμα της NASA

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέα απεργία του προσωπικού εδάφους της Lufthansa

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Οι Λειψοί στην κορυφή των 11 πιο υποσχόμενων προορισμών του κόσμου για το 2024

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis