Connect with us

ΝΕΑ

3 «άγνωστα» οφέλη της μπανάνας

Published

on

Η μπανάνα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα φρούτα όλες τις εποχές του χρόνου καθώς είναι ιδιαίτερα γευστικό και θρεπτικό.

Ωστόσο, εκτός από την ωραία, γλυκιά γεύση της, η μπανάνα έχει σύμφωνα με τους ειδικούς και άλλα οφέλη που πολλοί δεν γνωρίζουν.

Δείτε μερικά από αυτά…

1. Περιορίζουν την πείνα
Λόγω της περιεκτικότητας τους σε φυτικές ίνες οι μπανάνες είναι μια τέλεια λύση για τον περιορισμό της όρεξης και του… τσιμπολογήματος καθώς περιορίζουν την πείνα.

2. Μειώνουν το άγχος
Οι μπανάνες περιέχουν υδατάνθρακες σε τέτοιο βαθμό ώστε είναι αρκετοί για να ενισχύσει κάποιος την ενέργεια του και να μειώσει το άγχος του.

3. Μειώνουν την αρτηριακή πίεση
Ένα από τα σημαντικά οφέλη αυτού του φρούτου είναι η ικανότητα του να βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, επειδή μειώνει την επίδραση του νατρίου σύμφωνα με τους ειδικούς.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Περίπου 300 Ελληνικές εταιρίες στην φετινή Anuga

Published

on

Από

Μεγάλη η συμμέτοχη της Ελλάδας στην φετινή διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Anuga που  θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 7 Οκτωβρίου. έως την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 στην Κολωνία.

Η έκθεση που αποτελεί ορόσημο στον κλάδο, με τις 10 εμπορικές εκθέσεις κάτω από μια στέγη, πραγματοποιείται κάθε δυο χρόνια στη Κολωνία.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, περισσότεροι από 7.800 εκθέτες από 118 χώρες συμμετέχουν σε ένα πλήρως κρατημένο εκθεσιακό κέντρο με συνολική έκταση περίπου 300.000m². Το ξένο μερίδιο είναι 94 τοις εκατό. Οι δέκα μεγαλύτερες συμμετοχές χωρών προέρχονται από το Βέλγιο, την Κίνα, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Ισπανία, την Τουρκία και τις ΗΠΑ.

Υπό το κατευθυντήριο θέμα της «Βιώσιμης Ανάπτυξης», η φετινή Anuga, μαζί με νέους συνεργάτες, προσφέρει επίσης ένα ποικίλο πρόγραμμα εκδηλώσεων και συνεδρίων που εστιάζει σε τρέχοντα θέματα στη βιομηχανία τροφίμων.

Επισκεφτείτε  μας στην Anuga από 8 -11 Οκτωβρίου Hall: 9.1 STAND: A-050/

Επισκεφτείτε  μας στην Anuga από 8 -11 Οκτωβρίου Hall: 10.1 STAND: A-041/

Continue Reading

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου

Published

on

Από

Η ισχύς εν τη ενώσει!

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου ιδρύθηκε το 1926 από έναν πολύ μικρό αριθμό πρωτοβάθμιων Αγροτικών Συνεταιρισμών για την εξυπηρέτηση των μελών τους και την τυροκόμηση μικρών ποσοτήτων γάλακτος.

Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.

Σταδιακά, οι αγροτικοί συνεταιρισμοί στην επικράτεια του νησιού αυξήθηκαν στους 32, με φυσικά μέλη 3.654 αγροτοκτηνοτρόφους. Με την πάροδο των χρόνων αυξήθηκαν, παράλληλα και οι δραστηριότητες της Ε.Α.Σ. Νάξου.

Φθάνουμε, λοιπόν, στο 1955, όταν κάποιοι από τους αγροτοκτηνοτρόφους του νησιού, θέλοντας να φτιάξουν δικό τους τυρί, λόγω του ότι η αγελαδοτροφία αναπτυσσόταν με ταχείς ρυθμούς και η παραγόμενη ποσότητα γάλακτος αυξανόταν, άρχισαν να συγκεντρώνουν το γάλα τους, η δε Ε.Α.Σ. τούς παρείχε την τεχνογνωσία.

Έτσι, προέκυψε η περίφημη σήμερα Γραβιέρα Νάξου, το ένα από τα δύο πιο σημαντικά προϊόντα του νησιού μας. Επειδή το συγκεκριμένο τυρί κέρδισε το καταναλωτικό κοινό και η παραγωγή μεγάλωνε, η Ε.Α.Σ. Νάξου αποφάσισε (1996) να προχωρήσει στην Πιστοποίηση της Γραβιέρας Νάξου ως Προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π).

Στο μεταξύ, η Ε.Α.Σ. Νάξου, καταβάλλοντας τεράστια ποσά, προχώρησε στην ανέγερση μιας σύγχρονης Μονάδας Επεξεργασίας Γάλακτος. Δεν έμεινε ωστόσο εκεί. Ασχολήθηκε ενεργά και με το άλλο σπουδαίο προϊόν της Νάξου, την Πατάτα Νάξου, δημιουργώντας (με ίδια κεφάλαια) ένα σύγχρονο Πιστοποιημένο Συσκευαστήριο, ενώ προ μερικών ετών προχώρησε και στην Πιστοποίηση της Πατάτας Νάξου ως Προϊόντος Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε).

Στο παρόν

Σήμερα, η Ε.Α.Σ. Νάξου έχει καταστεί κινητήριος δύναμη και μοχλός ανάπτυξης για τον αγροτικό κόσμο της Νάξου αλλά και ευρύτερα για την οικονομία του συνόλου του νησιού, διατηρώντας πάντα την προσήλωσή της στην ποιότητα και τις παραδοσιακές αξίες και λειτουργώντας απρόσκοπτα με σκοπό την εξυπηρέτηση των συνεταιρισμών-μελών της.

Το 2014 η Ε.Α.Σ. Νάξου μετατράπηκε σε Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Ανώνυμη Εταιρεία, στηριζόμενη σε 12 πρωτοβάθμιους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, οι οποίοι αποτελούν και τους Μετόχους της Εταιρείας.

Αυτή τη στιγμή η Ε.Α.Σ. Νάξου απασχολεί 135 μόνιμους εργαζόμενους και περίπου 40 εποχικούς, ενώ διοικείται από 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο, 5ετούς θητείας, το οποίο ανέλαβε τη διοίκησή της την 1η Ιανουαρίου 2015. Επιπροσθέτως, διαθέτει μεγάλο δίκτυο διανομής και τροφοδοσίας των προϊόντων της στη Νάξο και στα γύρω νησιά (Μικρές Κυκλάδες, Πάρο, Σαντορίνη και Μύκονο).

Επίσης, στην πορεία της μέσα στον χρόνο, η Ε.Α.Σ. Νάξου, εκτός από την έντονη εμπορική της δραστηριότητα, έχει να επιδείξει και σπουδαίο κοινωνικό έργο.

Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.

Θα ήταν παράλειψη, τέλος, εάν δεν παραθέταμε λίγα ακόμη στοιχεία για την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., το Νο1 προϊόν και τη ναυαρχίδα της παραγωγής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου!

Κατοχυρωμένη ως προϊόν Π.Ο.Π. (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης), η Γραβιέρα Νάξου έχει εδώ και χρόνια κερδίσει τη φήμη  ως ένα από τα δύο κυριότερα προϊόντα της Νάξου (σ.σ. το άλλο είναι η Πατάτα Νάξου Π.Γ.Ε.) και ένα από τα κορυφαία ελληνικά τυριά.

Έχει υποκίτρινο χρώμα, λεπτή, ξηρή επιδερμίδα (η οποία καλύπτεται από μικροβιακή ανάπτυξη που συμβάλλει στην ωρίμανση), συμπαγή ελαστική μάζα, μικρές διάσπαρτες οπές, έντονο άρωμα βουτύρου και γάλακτος, γλυκιά και λεπτή γεύση και ήπια επίγευση.

Παρασκευάζεται, δε, από 80% αγελαδινό γάλα κατ’ ελάχιστο και 20% αιγοπρόβειο γάλα κατά μέγιστο με την προσθήκη παραδοσιακής πυτιάς, ενώ μορφοποιείται σε κυλινδρικά κεφάλια (ενός, τριών και εννέα κιλών). Είναι, επίσης, η μοναδική ελληνική Γραβιέρα με βάση το αγελαδινό γάλα η οποία έχει κατοχυρωθεί ως προϊόν Π.Ο.Π.

Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου έχει αποσπάσει πολλές και σημαντικές διακρίσεις, εγχώριες και διεθνείς, γεγονός που αντανακλά τη μεγάλη της ποιότητα και την υπέροχη γεύση της.

Μεταξύ άλλων, έχει κερδίσει το Χρυσό Βραβείο Γεύσης στο Φεστιβάλ Ελληνικών Τυριών το 2011, καθώς και τα δύο Αστέρια στον Διαγωνισμό Ανώτερης Γεύσης στο Ινστιτούτο iTQi των Βρυξελλών το 2015, το 2016 και το 2018, ενώ το 2017 και το 2020 κατέκτησε το Χρυσό Βραβείο στον διαγωνισμό Taste Olymp Awards.

Επισκεφτείτε  μας στην ANUGA από 8 -11 Οκτωβρίου 2023 Hall: 10.1 STAND: A-041/

Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου : Η ισχύς εν τη ενώσει!
Continue Reading

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μελέτη για το ελληνικό γιαούρτι στη Γερμανία

Published

on

Από

Εχει τα πρωτεία αλλά οι πωλήσεις περιορίζονται από «ελληνικού τύπου» γιαούρτια

Ωστόσο, εξαιτίας των συνθηκών έντονου ανταγωνισμού στη γερμανική αγορά γιαουρτιού, κυρίως λόγω της πώλησης προϊόντων γιαουρτιού «ελληνικού τύπου» εγχώριας γερμανικής παραγωγής με σημαντικά φθηνότερες πρώτες ύλες, η σχετική τιμή (ευρώ ανά κιλό) των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων γιαουρτιού στη Γερμανία ακολουθεί την τελευταία δεκαετία φθίνουσα πορεία.

 

Αυτό σημειώνεται στη «μελέτη για το ελληνικό γιαούρτι στη Γερμανία» από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στο Μόναχο.

Όπως αναφέρεται στα συμπεράσματα της μελέτης, η αγορά του ελληνικού στραγγιστού γιαουρτιού γνώρισε σημαντική ανάπτυξη τα προηγούμενα χρόνια και αποτέλεσε, ως κινητήρια δύναμη, καταλυτικό ρόλο στην μεγέθυνση της αγοράς του φυσικού γιαουρτιού στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, παρατηρείται σημαντική στροφή των καταναλωτών προτιμήσεων από γιαούρτια με πρόσθετα συστατικά σε προϊόντα με φυσική γεύση και αυξημένα ποσοστά πρωτεϊνών. Η αγορά εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, ωστόσο με βραδύτερους ρυθμούς σε σχέση με την παρελθούσα δεκαετία.

Σημειώνεται ότι την τελευταία δεκαετία παρατηρείται σημαντική άνοδος των ελληνικών εξαγωγών γιαουρτιού προς τη Γερμανία, ωστόσο η σχετική αξία των εισαγωγών αυτών (αξία/ποσότητα) ακολουθεί αντίστροφη πορεία και η μείωση της σχετικής αξίας των εξαγωγών μας οφείλεται στην προσπάθεια των ελλήνων παραγωγών να ανταγωνιστούν τα, κατά πολύ, φθηνότερα γερμανικά «ελληνικού τύπου» γιαούρτια.

Το ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι έχει καταστεί αντικείμενο απομίμησης, καθώς σχεδόν όλες οι γερμανικές βιομηχανίες γάλακτος παράγουν γιαούρτια «ελληνικού τύπου», τα οποία φέρουν στις συσκευασίες τους εικαστικές αναπαραστάσεις, σύμβολα και εικόνες που παραπέμπουν στην Ελλάδα.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο προκαλείται σύγχυση και παραπλάνηση του καταναλωτή ως προς την πραγματική προέλευση και ταυτότητα των προϊόντων αυτών, εις βάρος των ελληνικών εισαγόμενων προϊόντων. Παράλληλα, οι γερμανοί καταναλωτές συνηθίζουν στις γευστικές αποχρώσεις και στην υφή των γερμανικών αυτών γιαουρτιών, που υπολείπονται των ποιοτικών χαρακτηριστικών του γνήσιου ελληνικού γιαουρτιού.

Continue Reading

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Στην κορυφή του κόσμου με 5 χρυσά βραβεία οι επιτραπέζιες ελιές των ελαιώνων «Σακελλαρόπουλου»

Published

on

Από

Οι βιολογικοί ελαιώνες «Σακελλαρόπουλου» απέσπασαν τα 5 κορυφαία χρυσά βραβεία των ARISTOLEO High Phenolic Table Olive Awards 2021, που πραγματοποιήθηκαν στο Τορόντο του Καναδά για 6η συνεχόμενη χρονιά.

Τα Aristoleo High Phenolic Table Olive Awards είναι ο διεθνής διαγωνισμός που μετρά τα υψηλά ευεργετικά συστατικά (φαινόλες) που βρίσκονται στις επιτραπέζιες ελιές.

Οι φαινόλες τα πανίσχυρα αυτά μικροσυστατικά, με εξαιρετική φαρμακολογική δράση, ανήκουν στα φυσικά αντιοξειδωτικά, διαθέτουν σημαντική βιολογική δράση και τους έχουν αποδοθεί ιδιότητες αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές καθώς και νευροπροστατευτικές.

Τα υγειοπροστατευτικά συστατικά είναι πλέον μετρήσιμα με μεγάλη ακρίβεια με τη μέθοδο του Πυρηνικού Μαγνητικού Συντονισμού (NMR), που χρησιμοποιείται από Έλληνες επιστήμονες στην Φαρμακευτική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τομέας Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων), σε συνεργασία με το World Olive Center for Health, το UC Davis California καθώς και άλλα πανεπιστημιακά τμήματα του εξωτερικού.

Ο διεθνής διαγωνισμός ARISTOLEO High Phenolic Table Olive Awards 2021 βασίζεται στη μέτρηση της συνολικής ποσότητας τυροσόλης και υδροξυτυροσόλης (κυρίαρχων φαινολικών ενώσεων) όπως μετρήθηκε με τη μέθοδο NMR.

Μετά την ανακοίνωση των βραβείων ο Γεώργιος Σακελλαρόπουλος δήλωσε ότι «εδώ και 30 χρόνια στους βιολογικούς ελαιώνες μας, πιστεύουμε στον υγειοπροστατευτικό χαρακτήρα που έχουν τα εξειδικευμένα ελαιοπροϊόντα μας.

Αυτό όμως πλέον αποδεικνύεται, τόσο με επίσημες μετρήσεις και επιστημονικές μεθόδους, όσο και με την συμμετοχή των προϊόντων μας σε κλινικές μελέτες υπό την αιγίδα πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Επομένως, τα βιολογικά ελαιοπροϊόντα που παράγουμε αποκλειστικά στους ελαιώνες μας, έχουν πλέον αναγνωρισμένα οφέλη στην ανθρώπινη υγεία, συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Ο όρος βιο – λειτουργικά τρόφιμα καθίσταται ο πλέον κατάλληλος για να περιγράψει τα υψηλής ποιότητας προϊόντα μας, που παράγονται με συγκεκριμένες μεθόδους και προϋποθέσεις, δίνοντας τους ένα παγκόσμιο διαβατήριο στις αγορές».

«Η προσήλωση στην πολύ υψηλή ποιότητα είναι μια δύσκολη οδός, αλλά είναι η οδός που έχουμε επιλέξει, χωρίς καμία παρέκκλιση όλα αυτά τα χρόνια. Χρησιμοποιούμε τις πλέον φυσικές τεχνικές, χωρίς τη χρήση χημικών ή προσθέτων, χωρίς θερμική ή χημική επεξεργασία», είπε ο κ. Σακελλαρόπουλος.

Η διαγωνιστική διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 23 Απριλίου 2021 και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι επιτραπέζιες ελιές των ελαιώνων «Σακελλαρόπουλου», είναι κορυφαίες παγκοσμίως στην περιεκτικότητα φαινολών και για το λόγο αυτό κατατάχθηκαν στις πρώτες θέσεις, συγκεντρώνοντας ένα διπλό χρυσό και τέσσερα χρυσά βραβεία, κατακτώντας και τις 5 πρώτες θέσεις.

Αναλυτικά, οι βραβευμένες επιτραπέζιες ελιές είναι:

ΒΑΛΣΑΜΙΚΕΣ – Διπλό Χρυσό βραβείο – EXTREME HEALTH AWARD 2021 (Συγκέντρωση 2100 mg/kg)

 

ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΝΙΕΣ – Χρυσό βραβείο – SUPER HEALTH AWARD 2021 (Συγκέντρωση 1900 mg/kg)

 

 

ΛΕΜΟΝΕΝΙΕΣ – Χρυσό βραβείο – SUPER HEALTH AWARD 2021 (Συγκέντρωση 1830 mg/kg)

 

 

ΚΑΛΑΜΩΝ – Χρυσό βραβείο – SUPER HEALTH AWARD 2021 (Συγκέντρωση 1700 mg/kg)

 

 

ΤΕΛΙΕΣ – Χρυσό βραβείο – SUPER HEALTH AWARD 2021 (Συγκέντρωση 1570 mg/kg)

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ελιές «Βαλσαμικές» σημείωσαν νέο ρεκόρ συγκέντρωσης φαινολών (2100 mg/kg), η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί σε δείγμα επιτραπέζιων ελιών από όλες τις συμμετοχές στα βραβεία Aristoleo High Phenolic Table Olive Awards έως σήμερα.

Οι «ελαιώνες Σακελλαρόπουλου» μετά και από αυτές τις διακρίσεις συμπληρώνουν 238 βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς για τη γεύση, την ποιότητα και την υγειοπροστατευτικότητα των ελαιοπροϊόντων τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Continue Reading

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γιάννη Οικονόμου

Published

on

Από

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Συνάντησης με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γιάννη Οικονόμου Φωτογραφία: © ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Αποζημιώσεις, ανάδειξη και προώθηση των Αρκαδικών αγροτικών προϊόντων στο επίκεντρο της συνάντησης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γιάννη Οικονόμου

 

Σε ένα άκρως εποικοδομητικό και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 21 Απριλίου,  η συνάντηση εργασίας του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γιάννη Οικονόμου με τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Τρουπή και τον Α’ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και Πρόεδρο της Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης κ. Γιώργο Δημητρόπουλο.

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη μεσολάβηση του Υφυπουργού Εξωτερικών και Βουλευτή Αρκαδίας κ. Κώστα Βλάση προκειμένου ο Υφυπουργός να ενημερωθεί δια ζώσης από τους αρμόδιους φορείς για θέματα που άπτονται του αγροδιατροφικού τομέα.

 

Τα προβλήματα χρηματοδότησης, η έλλειψη κεφαλαίων κίνησης, η πορεία των υφιστάμενων προγραμμάτων και η προώθηση νέων με σκοπό την ανάδειξη της Αρκαδίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις αποζημιώσεις και επιδοτήσεις που πρέπει να λάβουν οι επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα.

 

Ο κ. Οικονόμου, αφού κατέγραψε τα ζητήματα, αναφέρθηκε στην πρόθεση ανάληψης πρωτοβουλιών του ΥπΑΑΤ ώστε να προστατευθούν τα προϊόντα Π.Ο.Π. της Αρκαδίας και επεσήμανε ότι θα αποζημιωθούν και οι αγρότες παραγωγοί μήλων delicious Πιλαφά, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν είχαν συμπεριληφθεί στη λίστα των πληττόμενων αγροτών αν και είχαν υποστεί σοβαρές ζημίες λόγω παγετού.

 

Παράλληλα, συζητήθηκε η  επιτάχυνση της υλοποίησης του ΠΑΑ με στόχο την ενίσχυση της απορρόφησης από τους δικαιούχους αλλά και η προκήρυξη νέων προσκλήσεων που θα δώσουν πρόσβαση στους αγρότες της περιοχής μας σε χρηματοδοτήσεις και μικροπιστώσεις.

 

«Πρόθεση του ΥπΑΑΤ είναι όσες καλλιέργειες επλήγησαν, είτε εντός κανονισμού του ΕΛΓΑ, είτε με μηχανισμούς του ΕΛΓΑ αλλά με άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, να αποζημιωθούν όταν εκτιμηθεί το μέγεθος της καταστροφής έγκαιρα αποτελεσματικά και δίκαια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός.

 

Ξεχωριστή αναφορά έγινε και στο αρδευτικό έργο της λίμνης Τάκα, το οποίο θα δημοπρατηθεί αρχές του 2022, και το οποίο θα δώσει πνοή στην περιοχή δημιουργώντας ένα καινούργιο τοπόσημο που θα βοηθήσει αναπτυξιακά τον ευρύτερο αγροτικό τομέα.

 

Στη διάρκεια της συζήτησης ο Πρόεδρος έθιξε θέματα που αφορούν στην έκτακτη και προσωρινή στήριξη των γεωργών των τομέων που επλήγησαν και συνεχίζουν να πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας του Covid και της στήριξης του τομέα του ελαιολάδου, ζητώντας άμεσα να επεκταθεί το μέτρο στήριξης σε όλους τους Αρκάδες παραγωγούς των ποικιλιών βρώσιμων ελιών και δη γαϊδουροελιάς ή χοντροελιάς Δολιανών ή Μαμούθ.

 

Ο κ. Τρουπής δεν παρέλειψε να αιτηθεί να υπάρξει μια ειδική μέριμνα και για τους επιλαχόντες του προγράμματος «Σχέδια βελτίωσης» για τους αγρότες.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα του Leader ο Πρόεδρος τόνισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη εύρεσης κονδυλίων προκειμένου να συμπεριληφθούν επιπλέον τοπικές επιχειρήσεις στο πρόγραμμα.

Όλοι συμφώνησαν ότι ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός είναι κινητήριοι μοχλοί στην επιχειρηματικότητα και στην οικονομία και στηρίζουν τους τομείς της μεταποίησης και του εμπορίου.

 

Στο τέλος της συνάντησης υπήρξε δέσμευση από πλευράς του Υφυπουργού ότι στο εγγύς μέλλον θα αναπτυχθεί ένα σύνολο δράσεων συνεργασίας με το Επιμελητήριο Αρκαδίας –  συγχαίροντας παράλληλα την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου για τη δημιουργία τμήματος Πρωτογενούς Τομέα – που στοχεύει στην προώθηση και ουσιαστική στήριξη των τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων της Αρκαδίας, όπως η δημιουργία μίας σειρά Αρκαδικών ΠΟΠ προϊόντων που θα προωθηθούν μέσω στοχευμένων κινήσεων  μάρκετινγκ και προβολής, με την καθοδήγηση και στήριξη του ΥπΑΑΤ.

Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία του Επιμελητήριου Αρκαδίας που θα βοηθήσει να ανυψωθούν τα Αρκαδικά προϊόντα στο υψηλότερο “σκαλοπάτι” της διεθνούς γαστρονομίας.

Φωτογραφία: © ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ– SUPER MARKET

Published

on

Από

Δηλώστε ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή μέχρι 10 Απριλίου 2021Προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες, λόγω COVID-19, θα είναι φέτος διαδικτυακά

 

 

Tο 9οΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ – SUPER MARKET, το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά το Σάββατο 24 Απριλίου 2021, με τη στήριξη των τοπικών παραγωγικών φορέων όλης της Κρήτης.

 

Με πολύ απλές διαδικασίες και καθοδήγηση από τους διοργανωτές, οι συμμετέχοντες θα μπορούν από το σπίτι ή το γραφείο τους να «συναντηθούν» μέσω υπολογιστή ή κινητού τηλεφώνου και να συζητήσουν για τα προϊόντα που παράγουν ή ενδιαφέρονται να αγοράσουν, αντίστοιχα.

 

Ξενοδόχοι, διευθυντές και υπεύθυνοι προμηθειών ξενοδοχείων, κτηνοτρόφοι, παραγωγοί και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων, αλλά και βιοτέχνες που σχετίζονται με τον τουρισμό (πχ είδη συσκευασίας, καθαριστικά, εξοπλισμός κλπ) θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν, μέσω ειδικής πλατφόρμας, σε προκαθορισμένα ραντεβού που θα επιλέξουν εκ των προτέρων.

 

Το κορυφαίο για την οικονομία της Κρήτης επιχειρηματικό γεγονός έχει στόχο να βοηθήσει τη συνεργασία ξενοδόχων και αγροτών, επαγγελματιών, βιοτεχνών, μεταποιητών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των Κρητικών ξενοδοχείων και της ευρύτερης τοπικής αγοράς από την ντόπια αγροτική και βιοτεχνική παραγωγή, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τα γνήσια προϊόντα της Κρητικής διατροφής και, παράλληλα, να στηριχθεί η συναφής με τον τουρισμό επαγγελματική /βιοτεχνική δραστηριότητα.

Την Τρίτη, 20 Απριλίου, προγραμματίζεται τηλεημερίδα με ενδιαφέροντα θέματα για τους συμμετέχοντες, καθώς και με όλες τις απαραίτητες οδηγίες για τον τρόπο σύνδεσης στην πλατφόρμα για τη διεξαγωγή των συναντήσεων.

Το 9οΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ διοργανώνουν και φέτος τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, το Παράρτημα Κρήτης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), οι Ενώσεις Ξενοδόχων Κρήτης και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

 

Το εγχείρημα έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία κατά τις οκτώ προηγούμενες διοργανώσεις, έχει βραβευθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αποτελεί πλέον θεσμό για την τοπική αγορά, καθώς έχει δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς ξενοδόχους να προμηθευτούν τοπικά προϊόντα απ’ ευθείας από τους παραγωγούς, κτηνοτρόφους, μεταποιητές, χτίζοντας μια οικονομική συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για τις δύο πλευρές.

 

Η συμμετοχή στο 9οΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ είναι ΔΩΡΕΑΝ αλλά απαιτείται σχετική δήλωση μέχρι το Σάββατο 10 Απριλίου 2021 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://forms.gle/XZK6xJBKM8BExVkg6.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Επιμελητήριο Χανίων.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΕΠΙΜΕΛΗΤHΡΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 4 73132 – ΧΑΝΙΑ ΤΗΛ. 28210-52329,45349 FAX.28210-28307http//:www.chania-cci.gr, e-mail: epimel@chania-cci.gr

Υπεύθυνος από την Διοίκηση του Επιμελητηρίου Χανίων ο κ. Δημήτρης Μουντακης, Υπεύθυνος Συμβουλευτικής και Υποστήριξης Επιχειρήσεων και Υπεύθυνη από την υπηρεσία του Επιμελητηρίου Χανίων: κ. Βασιλική Ζερβουδάκη τηλ: 2821052329, epimel@chania-cci.gr

Continue Reading
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ17 ώρες ago

Ένα γαστρονομικό γεύμα στη… στρατόσφαιρα, το στοίχημα ενός σεφ για το 2025

ΕΙΔΗΣΕΙΣ20 ώρες ago

Ισλανδία: Συνεχίζεται η ηφαιστειακή δραστηριότητα στη χερσόνησο Ρέικιανες

ΓΕΡΜΑΝΙΑ21 ώρες ago

Γερμανία: Εφικτός ο κλιματικός στόχος του 2030, εκτιμά η κυβέρνηση

ΓΕΡΜΑΝΙΑ23 ώρες ago

Γερμανία: Το πείραμα της εβδομάδας τεσσάρων ημερών εργασίας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ημέρα ago

Μελέτη: Το 43% του παγκόσμιου πληθυσμού επηρεάζουν οι νευρολογικές παθήσεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Γυναίκα 103 ετών συνελήφθη καθώς οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και ασφάλιση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Ισλανδία: Νέα έκρηξη του ηφαιστείου της χερσονήσου Ρέικιανες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Έρχεται το EU wallet για τους πολίτες των χωρών μελών της ΕΕ

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 ημέρες ago

ΟΕΚ Γερμανίας: Είναι σημαντικό το κράτος να ακούει τις φωνές και τις ανάγκες κάθε κοινότητας του Απόδημου Ελληνισμού

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες ago

Προβολή της Μήλου στη διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Ανοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου για τις Ευρωεκλογές 2024

ΥΓΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Ο ετήσιος προσυμπτωματικός έλεγχος για καρκίνο του μαστού από τα 40 σώζει ζωές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας απεργούν 28 Φεβρουαρίου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέα 24ωρη απεργία του προσωπικού εδάφους της Lufthansa την Τρίτη

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Απεργίες στα τοπικά μέσα μεταφοράς για την επόμενη εβδομάδα αποφάσισε η Ver.di

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου: “Ο εμπαιγμός δεν έχει τέλος”!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Σε εξέλιξη η νέα απεργία στα αεροδρόμια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 εβδομάδες ago

Έρευνα: Ο αστεροειδής Δίμορφος μετά το πείραμα της NASA

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέα απεργία του προσωπικού εδάφους της Lufthansa

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Ψηφίστηκε από την Bundestag η μερική νομιμοποίηση της κάνναβης

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis