Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Τι συζήτησαν ο Ελληνας και ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ για τις σχέσεις των χωρών

Published

on

Συνάντηση είχε χθες ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικόλα Ποπόσκι, στο περιθώριο της Διάσκεψης των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στην Αττάλεια.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια της ελληνική κυβέρνησης για τις οικογένειες των θυμάτων της τελευταίας κρίσης στη γειτονική χώρα, καθώς και την ανησυχία του για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, δηλώνοντας ότι τώρα πρέπει να πρυτανεύσει η αυτοσυγκράτηση, η λογική και ο διάλογος. Οι κ.κ. Κοτζιάς και Ποπόσκι συζήτησαν, στη συνέχεια, για θέματα που αφορούν στη διμερή συνεργασία των δύο χωρών, καθώς και ζητήματα περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε τη στήριξή του στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται υπό τη διεύθυνση του προσωπικού απεσταλμένου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, για το θέμα του ονόματος και επανέλαβε τις πάγιες ελληνικές θέσεις αναφορικά με την ευρωπαϊκή και την ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ.

Τέλος, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για την προοπτική υιοθέτησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης από τις δύο πλευρές, εξέλιξη που θα μπορούσε να οδηγήσει στη βελτίωση των διμερών σχέσεων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έξι θέσεις ανέβηκε η Εθνική Ομάδα της Ελλάδας στο FIFA Ranking

Published

on

Από

Photo credits: pixabay

Οι δύο σπουδαίες νίκες στην 3η και 4η αγωνιστική του Nations League, το ιστορικό 2-1 επί της Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ και το 2-0 επί της Ιρλανδίας στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά και το απόλυτο νικών στον όμιλό της εκτόξευσαν την Ελλάδα στο Ranking της FIFA.

Η «γαλανόλευκη» ανέβηκε απ’ την 48η στην 42η θέση της κατάταξης της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας και θέλει να διατηρήσει τον ίδιο ρυθμό και στα δύο τελευταία παιχνίδια του 3ου ομίλου της League B, προκειμένου να εδραιωθεί στις 20 καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες του FIFA Ranking και να ανέβει στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου.

Η FIFA πρόκειται να ανακοινώσει αναλυτικά το τελευταίο update στο Ranking της στις 24 Οκτωβρίου του 2024.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυξάνονται οι απευθείας πτήσεις από τη Θεσσαλονίκη προς την Καλαμάτα

Published

on

Από

Photo credits: genevievesmithnunes / pixabay

Η αύξηση των απευθείας πτήσεων από τη Θεσσαλονίκη προς την Καλαμάτα, με την Aegean Airlines, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από πλευράς επιχειρηματιών, φοιτητών και τουριστών από τη Βόρεια Ελλάδα και την Πελοπόννησο, ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης.

Όπως ειπώθηκε, παρουσία επαγγελματιών του τουρισμού, ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων, οι δύο απευθείας πτήσεις από Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα που εκτελούνται τους χειμερινούς μήνες αυξάνονται πλέον σε τρεις, ενώ οι τρεις απευθείας αεροπορικές πτήσεις του καλοκαιριού ενισχύονται με ακόμη δύο, φτάνοντας συνολικά τις πέντε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Brussels Airlines ξεκινά πτήσεις προς την Αθήνα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους

Published

on

Από

Ως αεροπορική εταιρεία-κόμβος, η Brussels Airlines προσφέρει στους επιβάτες δυνατότητα διασύνδεσης με το εκτεταμένο ευρωπαϊκό και διηπειρωτικό δίκτυο της στο αεροδρόμιο Βρυξελλών. Photo credits: bulletrain743 / pixabay

Καθ´ όλη τη διάρκεια του έτους θα εκτελεί πλέον πτήσεις μεταξύ Βρυξελλών και Αθήνας η Brussels Airlines, η βελγική αεροπορική εταιρεία και εθνικός αερομεταφορέας.

Μέχρι τώρα, όλοι οι ελληνικοί προορισμοί στο πρόγραμμα της βελγικής αεροπορικής εταιρείας ήταν εποχικοί κατά τη θερινή περίοδο. Ωστόσο, η Brussels Airlines καταγράφει αυξανόμενη ζήτηση για ταξίδια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους από την Ελλάδα προς τις Βρυξέλλες, καθώς και από τις Βρυξέλλες προς την Ελλάδα.

Εκτός από την Αθήνα, όλοι οι προορισμοί της Brussels Airlines στην Ελλάδα είναι τουριστικοί προορισμοί με έντονη εποχική ζήτηση.



Η Αθήνα προσελκύει μεικτό κοινό τόσο τουριστικό όσο και επαγγελματικό. Οι επιβάτες στη γραμμή μεταξύ Βρυξελλών και Αθήνας προέρχονται κυρίως από τις Βρυξέλλες (62%), ενώ το 21% των επιβατών προέρχεται από την Αθήνα. Το 17% των επιβατών μεταβαίνουν μέσω Βρυξελλών προς την Αθήνα.

Ως αεροπορική εταιρεία-κόμβος, η Brussels Airlines προσφέρει στους επιβάτες δυνατότητα διασύνδεσης με το εκτεταμένο ευρωπαϊκό και διηπειρωτικό δίκτυο της στο αεροδρόμιο Βρυξελλών.

Κατά τη χειμερινή περίοδο 2024-2025, η Brussels Airlines θα εκτελεί 4 εβδομαδιαίες πτήσεις προς την Αθήνα.

Εκτός από τις πτήσεις που εκτελεί η Brussels Airlines, η αεροπορική εταιρεία συνεργάζεται και με την Aegean Airlines σε κοινές πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας

Published

on

Από

Η παρατεταμένη ανομβρία, οι ελάχιστες βροχοπτώσεις από τις αρχές του φθινοπώρου και οι ισχυροί άνεμοι παρατείνουν την επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιών. Photo credits: planet_fox / pixabay

Σε κατάσταση υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) θα βρίσκονται περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας, το Ηράκλειο και το Λασίθι, τα Δωδεκάνησα, οι Κυκλάδες, καθώς και τα νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία και Ψαρά.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Όπως αναφέρουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας, η παρατεταμένη ανομβρία των προηγούμενων μηνών, οι ελάχιστες βροχοπτώσεις από τις αρχές του φθινοπώρου και οι ισχυροί άνεμοι παρατείνουν την επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιών.



Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παρά το γεγονός ότι από τα μέσα Σεπτεμβρίου ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς είθισται να είναι κατά κύριο λόγο στους δείκτες 1 και 2 (χαμηλή και μέση επικινδυνότητα), φέτος πολλές περιοχές της χώρας είναι σχεδόν καθημερινά στον δείκτη 3, ενώ υπήρξαν ημέρες ακόμα και με δείκτη 4, δηλαδή ένα βήμα πριν την κατάσταση συναγερμού (π.χ. στις 29 Σεπτεμβρίου όταν ξέσπασε η μεγάλη φωτιά στην Κορινθία).

Κατά τις πηγές της Πολιτικής Προστασίας, λίγο πριν ξεκινήσει το δεύτερο 15ήμερο του Οκτωβρίου, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες παραμένουν επικίνδυνες με την εβδομάδα που διανύουμε να αναμένεται δύσκολη για τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σημειώνεται, ότι με δείκτη 3 απαγορεύονται οι θερμές εργασίες. Στους παραβάτες επιβάλλονται υψηλά χρηματικά πρόστιμα, ενώ το αδίκημα της εξ αμελείας πρόκλησης πυρκαγιάς έχει μετατραπεί από πλημμέλημα σε κακούργημα και επισύρει ποινές φυλάκισης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επέκταση των εποχικών πτήσεων της United Airlines από Αθήνα προς ΗΠΑ

Published

on

Από

Η επέκταση των εποχικών πτήσεων από την Αθήνα αποτελεί μέρος της μεγαλύτερης διεθνούς επέκτασης της United στην ιστορία της. Photo credits: ThePixelman / pixabay

Την επέκταση των εποχικών πτήσεών της με καθημερινές απευθείας συνδέσεις από την Αθήνα προς τις ΗΠΑ για το καλοκαίρι του 2025, ανακοίνωσε η United Airlines.

Η αεροπορική εταιρεία αυξάνει από 7 σε 10 τις εβδομαδιαίες πτήσεις της προς Νέα Υόρκη/αεροδρόμιο Νιούαρκ (υπό την προϋπόθεση σχετικών εγκρίσεων από την κυβέρνηση) και επίσης ξαναρχίζει τρεις εβδομάδες νωρίτερα τις πτήσεις προς τους κόμβους Νέας Υόρκης/Νιούαρκ και O’Hare του Σικάγο.



Μαζί με το τρίτο καθημερινό εποχικό απευθείας δρομολόγιο της United μεταξύ Αθήνας και Ουάσινγκτον, οι συνολικές θέσεις που προσφέρει η αεροπορική εταιρεία στις πτήσεις από Ελλάδα προς ΗΠΑ, θα αυξηθούν σχεδόν κατά 30% για το καλοκαίρι του 2025.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η επέκταση των εποχικών πτήσεων από την Αθήνα αποτελεί μέρος της μεγαλύτερης διεθνούς επέκτασης της United στην ιστορία της, με την προσθήκη 11 νέων πτήσεων και οκτώ νέων προορισμών για τους πελάτες της εταιρείας το επόμενο καλοκαίρι.

Από τον Μάιο του 2025, η United θα εγκαινιάσει πέντε νέες πτήσεις από τον κόμβο της στη Νέα Υόρκη / αεροδρόμιο Νιούαρκ προς προορισμούς που δεν εξυπηρετούνται από καμία άλλη αεροπορική εταιρεία των ΗΠΑ, όπως το Μπιλμπάο στην Ισπανία, το Παλέρμο στην Ιταλία, το Νουούκ στη Γροιλανδία και τη Μαδέρα και το Φάρο στην Πορτογαλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

37 ακαδημαϊκοί του Πολυτεχνείου Κρήτης στο κορυφαίο 2% των επιστημόνων παγκοσμίως

Published

on

Από

Η κατάταξη αυτή, με τίτλο Updated science-wide author databases of standardized citation indicators, ανακοινώνεται ετησίως και αξιολογεί την επίδοση όλων των ακαδημαϊκών παγκοσμίως. Photo credits: nikolayhg / pixabay

Τριάντα επτά καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης βρίσκονται ανάμεσα στο κορυφαίο 2% των επιστημόνων παγκοσμίως επιβεβαιώνοντας το υψηλής ποιότητας ερευνητικό έργο που παράγει, καθώς και τη διεθνή φήμη που έχει αποκτήσει, το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Πρόκειται για κατάταξη, σύμφωνα με την ενημερωμένη ταξινόμηση της βιβλιομετρικής μελέτης του John P.A. Ioannidis (2024) του Πανεπιστημίου Stanford που δημοσιεύθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2024.



Η κατάταξη αυτή, με τίτλο Updated science-wide author databases of standardized citation indicators, ανακοινώνεται ετησίως και αξιολογεί την επίδοση όλων των ακαδημαϊκών παγκοσμίως.

Η ανανεωμένη, για το 2024, ταξινόμηση των κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου βασίζεται σε αριθμό δεικτών με επίκεντρο τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους κατά τη διάρκεια του έτους 2023 και του συνολικού τους έργου και αφορά σε αξιολόγηση των δεικτών αυτών για πέραν των 8.000.000 επιστημόνων παγκοσμίως.

Είκοσι οκτώ μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πολυτεχνείου Κρήτης βρίσκονται για το έτος 2023 στη λίστα με τους κορυφαίους 100.000 επιστήμονες παγκοσμίως, καθώς και σ’ αυτούς που ανήκουν στο κορυφαίο 2% παγκοσμίως στην επιστημονική περιοχή τους (μεταξύ 22 επιστημονικών πεδίων και 174 υποκατηγοριών τους που αναλύθηκαν).

Συνολικά, και στις δύο λίστες, εμφανίζονται τριάντα επτά μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού του Ιδρύματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ13 ώρες ago

Η Ελλάδα στην 76η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ15 ώρες ago

Έξι θέσεις ανέβηκε η Εθνική Ομάδα της Ελλάδας στο FIFA Ranking

ΕΙΔΗΣΕΙΣ20 ώρες ago

Η Stellantis θα αναθεωρήσει το μέλλον των εμπορικών σημάτων της

ΕΙΔΗΣΕΙΣ22 ώρες ago

Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη βορειοδυτική Ιταλία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ23 ώρες ago

Αυξάνονται οι απευθείας πτήσεις από τη Θεσσαλονίκη προς την Καλαμάτα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Η Brussels Airlines ξεκινά πτήσεις προς την Αθήνα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Η Βρετανική Βιβλιοθήκη αποκαθιστά τις υπηρεσίες της μετά την κυβερνοεπίθεση

ΥΓΕΙΑ2 ημέρες ago

Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς: Όλοι μπορούμε να σώσουμε μια ζωή

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος: Το νερό κινδυνεύει στην Ευρώπη

ΥΓΕΙΑ2 ημέρες ago

The Lancet: Οδικός χάρτης για τη μείωση των πρόωρων θανάτων κατά το ήμισυ ως το 2050

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 εβδομάδες ago

70η Επέτειος ίδρυσης της Γερμανοελληνικής Εταιρείας Ντύσσελντορφ: 70 χρόνια δράσεων και ενίσχυσης της γερμανοελληνικής φιλίας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

ΕΛΜΕ Β.Ρ.Β.: Η συστηματική καθυστέρηση στην κάλυψη των κενών απειλεί την ύπαρξη των σχολείων

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Άνδρος: Ο νέος ανεξερεύνητος παράδεισος της Μεσογείου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Η Intel «παγώνει» την επένδυσή της στο Μαγδεμβούργο

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Νέα έκρηξη σε κατάστημα στο κέντρο της Κολωνίας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Οι φθαρμένοι υαλοκαθαριστήρες υπονομεύουν την οδηγική ασφάλεια

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Τρένο σταμάτησε πριν από τον προορισμό του γιατί ένας σκίουρος αρνήθηκε να αποβιβαστεί!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Εξαρθρώθηκε πλατφόρμα κρυπτογραφημένων επικοινωνιών του οργανωμένου εγκλήματος

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Άγνωστη μουσική σύνθεση του Μότσαρτ ανακαλύφθηκε σε βιβλιοθήκη της Λειψίας

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Η Ελλάδα «Καλύτερος Οικογενειακός Προορισμός» στα Wherever Awards 2024

Europolitis TV6 μήνες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV7 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV1 έτος ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV2 έτη ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV4 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch4 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch4 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch4 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV4 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV4 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis