Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ελλάδα στους 10 top γαστρονομικούς προορισμούς του CNN

Published

on

Διεθνώς αναγνωρισμένη για τις γεύσεις της, η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη λίστα με τους 10 κορυφαίους προορισμούς του κόσμου για τους foodies, όπως τους ψήφισαν οι αναγνώστες του CNN.

Οι γνήσιοι foodies δεν διαλέγουν ποτέ έναν ταξιδιωτικό προορισμό με βάση μόνο τα αξιοθέατα, τις παραλίες και γενικά τα must do & see κάθε τόπου. Κάθε ταξίδι είναι και μια ευκαιρία να δοκιμάσουν νέες γεύσεις. To CNN, λοιπόν, θέλοντας να βρει τις 10 καλύτερες προτάσεις για γαστρονομικό ταξίδι έκανε πρόσφατα μια δημοσκόπηση μέσω Facebook. Τα αποτελέσματα αναδεικνύουν, βέβαια, κυρίαρχη την ασιατική κουζίνα, ωστόσο Ελλάδα και Ιταλία δεν λείπουν από τη λίστα με τις δημοφιλέστερες κουζίνες του κόσμου, καταφέρνοντας να διατηρήσουν τις μεσογειακές γεύσεις στο χάρτη των top επιλογών.

Δες το top 10 και μαζί μερικά νόστιμα highlights ανά τόπο και κουζίνα:

1. Ταϊβάν
Η γαστρονομική φιλοσοφία της Ταϊβάν είναι απλή: τρως συχνά και καλά. Στην πρωτεύουσα Ταϊπέι βρίσκεις περίπου 20 δρόμους αφιερωμένους σε αυτό το συχνό “τσιμπολόγημα”, ενώ δεν πρέπει να παραλείψεις μια επίσκεψη και στην Ταϊνάν -την παλαιότερη πόλη της Ταϊβάν- που συχνά αναφέρεται και ως η πρωτεύουσα του φαγητού. Τι κάνει την κουζίνα της Ταϊβάν να ξεχωρίζει, κατακτώντας την πρώτη θέση στις επιλογές; Μα ότι οι επιλογές για καλό φαγητό είναι ανεξάντλητες: κάθε φορά που νομίζεις ότι έχεις βρει το καλύτερο μέρος για bao (κλασικό σάντουιτς της Ταϊβάν με ψωμάκι ατμού και κρέας με διάφορα καρυκεύματα), stinky tofu ή σούπα με μοσχάρι και νουντλς, πάντα υπάρχει ένα νέο μαγαζί να ανακαλύψεις που σε τρελαίνει με τις γεύσεις του.

2. Φιλιππίνες
Ευλογημένη με αφθονία θαλασσινών, τροπικών φρούτων και δημιουργικούς μάγειρες η κουζίνα στις Φιλιππίνες έχει πολλά περισσότερα να σου προσφέρει από το διάσημο έδεσμα της το balut (http://www.olivemagazine.gr/10674/). Το φαγητό των Φιλιππίνων μπορεί να μην είναι βέβαια τόσο διάσημο όσο οι άλλες κουζίνες της λίστας, ωστόσο με περισσότερα από 7.000 νησιά και μια “πολύχρωμη” ιστορία, το αρχιπέλαγος έχει κάποια πεντανόστιμα πιάτα που αξίζει να δοκιμάσεις. Μεταξύ άλλων, το μεξικανικής καταγωγής adobo ή αλλιώς κρέας (κοτόπουλο και χοιρινό) μαγειρεμένο σε ξίδι, αλάτι, σκόρδο, πιπέρι, soy sauce και άλλα μπαχαρικά, αλλά και το lechon που είναι ούτε λίγο ούτε πολύ ένα ολόκληρο ψητό γουρουνάκι.

3. Ιταλία
Αναμφίβολα τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι την ιταλική κουζίνα είναι πλούσιες σάλτσες ντομάτας, ζυμάρια, σπαγγέτι, πίτσες και κρεμώδη γλυκά. Και μπορεί κάθε ιταλικό εστιατόριο σε όλο τον κόσμο να ακολουθεί πιστά αυτή την ομολογουμένως επιτυχημένη συνταγή, ωστόσο οι Ιταλοί απορρίπτουν την ιδέα ότι η κουζίνα τους είναι ενιαία. Αν μάλιστα ταξιδέψεις στην Ιταλία θα βρεις πολλά τοπικά πιάτα ανά περιοχές που διαφέρουν γευστικά μεταξύ τους, σα να προέρχονται από κουζίνες διαφορετικών χωρών. Ακόμη και στα βασικά ιταλικά συστατικά βρίσκεις διαφορές: ζυμαρικά με ή χωρίς αβγό, αλλού βάζουν βούτυρο σε αφθονία και αλλού η κυριαρχία του ελαιολάδου είναι απόλυτη. Αυτό που έχει σημασία στο τέλος, όμως, είναι ότι είτε πας στη Σικελία για γεμιστές κροκέτες ρυζιού, είτε στη Νάπολη για την καλύτερη πίτσα του κόσμου ή πάρεις τρένο για τη Μόντενα για να δοκιμάσεις την καλύτερη παρμεζάνα ever, δεν υπάρχει γωνιά της Ιταλίας που θα σε απογοητεύσει με τις γεύσεις της.

4. Ταϊλάνδη
Αν λάβεις υπόψη ότι το πρώτο πράγμα που ρωτούν οι Ταϊλανδοί όταν συναντιούνται μεταξύ τους είναι “έχεις φάει;”, είναι εμφανές ότι πρόκειται για ένα λαό παθιασμένο με το φαγητό του. Με επιρροές από την Κίνα, τη Μαλαισία, την Ινδονησία, τη Μιανμάρ και μια βασιλική γαστρονομική παράδοση η ταϊλανδέζικη κουζίνα είναι σίγουρα από τις καλύτερες του κόσμου, με το συνδυασμό όλων αυτών των βοτάνων και μπαχαρικών σε κάθε πιάτο να δημιουργεί σύνθετες γεύσεις, οι οποίες όμως με κάποιο τρόπο συνδυάζονται αρμονικότατα μεταξύ τους. Δεν είναι σπάνιο, λοιπόν, να δοκιμάσεις πικάντικες, ξινές, αλμυρές, γλυκές και τραγανές γεύσεις στο ίδιο πιάτο. Τι θα φας στην Ταϊλάνδη; Μα βέβαια όλα εκείνα τα διάσημα πιάτα που βρίσκεις σε όλα τα ταϊλάνδέζικα εστιατόρια ανά τον κόσμο στην αυθεντικότατη εκδοχή τους, αλλά και τοπικά πιάτα από τα βορειοανατολικά της χώρας, όπως som tom (σαλάτα με παπάγια), larb moo (χοιρινό κιμά με χυμό λάιμ, σάλτσα ψαριού, φύλλα μέντας, κρεμμύδια και τσίλι) ή ko moo yang (ψητό χοιρινό λαιμό) που σερβίρεται με μια απίστευτη σάλτσα.

5. Ιαπωνία
Οι Ιάπωνες ακολουθούν την ίδια ακρίβεια στο φαγητό τους όπως και στη μηχανική, πηγαίνοντας το φαγητό τους ένα βήμα (ή δεκάδες άλματα) μακρύτερα από άλλες χώρες. Στην Ιαπωνία μπορείς να απολαύσεις είτε ένα παραδοσιακό γεύμα πολλών πιάτων (kaiseki) ή να πιάσεις θέση σε ένα από εκείνα τα μπαρ με τα περιστρεφόμενα πλατώ με πιάτα sushi να περνούν από μπροστά σου, αποδεικνύοντας ότι είναι αδύνατο να μη φας καλά σε αυτή τη χώρα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ιάπωνες κάνουν και διήμερες εκδρομές με το αυτοκίνητο μόνο και μόνο για να δοκιμάσουν διαφορετικές ποικιλίες του ίδιου πιάτου σε διάφορες περιοχές. Άλλωστε, στην Ιαπωνία η τοπική κουζίνα ή αλλιώς kyodo ryori αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο από μόνη της, με σχεδόν κάθε μεγάλη πόλη να έχει τα δικά της πιάτα-σήμα κατατεθέν.

6. Μαλαισία
Η κουζίνα της Μαλαισίας είναι ένα λαχταριστό μίγμα με επιρροές από την Κίνα και την Ινδία, ενώ κατά κάποιο τρόπο παραπέμπει και στις ινδονησιακές γεύσεις. Άλλωστε, Ινδονησία και Μαλαισία έχουν αρκετά πιάτα κοινά, αν και συζητώντας με τους μεν ή τους δε δύσκολα θα καταλήξεις για την αρχική καταγωγή των πιάτων. Βέβαια, μόλις αρχίσεις να γεύεσαι ένα μπολ με σούπα laska (με πικάντικο κάρι, κρέμα καρύδας, νουντλς, θαλασσινά ή κοτόπουλο και νόστιμα φρέσκα λαχανικά) το τελευταίο που θα σε απασχολεί είναι από που προέρχεται το φαγητό σου.

7. Χονγκ Κονγκ
Το Χονγκ Κονγκ πραγματικά τα έχει όλα. Οι κάτοικοί του δε αγαπούν το φαγητό τους περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, με απόδειξη το γεγονός ότι παράγουν μια ανησυχητικά μεγάλη σειρά ειδών διατροφής, που κυμαίνονται από τα παραδοσιακά τρόφιμα έως τα πιο fusion και το καθένα πιο λαχταριστό από το άλλο. Όσο για την ποικιλία και τον αριθμό των εστιατορίων με dim sum (τα υπέροχα, ντελικάτα γεμιστά πουγκάκια που ψήνονται στον ατμό), είναι εκπληκτικά μεγάλη και απευθύνεται σε όλα τα γούστα.

8. Ινδία
Ένας πραγματικός foodie δεν χρειάζεται ν’ ακούσει πολλά για να πεισθεί να βάλει την Ινδία στη λίστα με τις top επιλογές για γαστρονομικό τουρισμό. Ξέρει πως όταν μια κουζίνα χρησιμοποιεί μπαχαρικά σε τέτοια αφθονία, ώστε το κρέας και τα λαχανικά να μοιάζουν σαν δευτερεύον υλικό, έχει να κάνει με μάγειρες ταγμένους στη γεύση. Το μαγικό με αυτή την κουζίνα είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες στη χρήση των μπαχαρικών, αρκεί το αποτελέσμα να είναι απολαυστικό, ενώ το ίδιο μπαχαρικό μπορεί να προσθέσει αψάδα σε αλμυρά και γλυκά πιάτα ή μπορεί κάποιες φορές να φαγωθεί και μόνο του, όπως οι σπόροι μάραθου που τους καταναλώνουν στο τέλος του γεύματος για να βοηθήσουν την πέψη και να φρεσκάρουν την αναπνοή τους. Στα συν και ότι σε κάθε περιοχή βρίσκεις και κάτι διαφορετικό να κυριαρχεί στα πιάτα.

9. Ελλάδα
Το να ταξιδεύεις και να τρως στην Ελλάδα μοιάζει σαν όνειρο από ιλουστρασιόν εξώφυλλο περιοδικού που γίνεται πραγματικότητα, αλλά χωρίς photoshop, δηλώνουν οι αναγνώστες του CNN. Καταγάλανα νερά, λευκά σπίτια, ελιές, φέτα, πολύχρωμες σαλάτες και ψητά κρέατα όλα μαζί συνθέτουν τη νόστιμη εικόνα της Ελλάδας. Όσο για το μυστικό που κάνει την ελληνική κουζίνα να ξεχωρίζει; Το ελαιόλαδο, ένα θεϊκό δώρο και αναμφισβήτητα το καλύτερο ελληνικό εξαγώγιμο προϊόν που επηρεάζει τον τρόπο που οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται το φαγητό και την υγιεινή διατροφή σε όλο τον κόσμο.

10. Βιετνάμ
Θέλεις να δοκιμάζεις κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό; Θα πας στο Βιετνάμ με το εκπληκτικά εκλεπτυσμένο και πολυποίκιλο φάσμα γεύσεων. Κάθε πόλη, ακόμη και κάθε χωριό, έχει σχεδόν τη δική του λίστα με μοναδικές τοπικές σπεσιαλιτέ, ενώ ακόμη και τα κοινά και πλέον γνωστά βιετναμέζικα πιάτα διαφέρουν δραματικά στον τρόπο με τον οποίο ετοιμάζονται και σερβίρονται ανά περιοχή. Αν ψάχνεις για ένα πολύ οικονομικό αλλά και απολαυστικό μέρος για να δοκιμάσεις αυθεντική βιετναμέζικη κουζίνα, πρέπει να πας και σε μια από τις παραδοσιακές ανοιχτές αγορές του Βιετνάμ. Εκεί βρίσκεις πάγκους που φτιάχνουν συνήθως φαγητά από παλιές συνταγές που περνούν από τις μητέρες στις κόρες.

Πηγή: olivemagazine.gr

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Μηδενική ανάπτυξη της οικονομίας για το 2024 προβλέπει το Ινστιτούτο Ifo

Published

on

Από

Το ποσοστό αποταμίευσης είναι τώρα 11,3%, σημαντικά υψηλότερο από τον μέσο όρο δεκαετίας πριν από την πανδημία. Photo credits: Raten-Kauf / pixabay

Μηδενική ανάπτυξη για την γερμανική οικονομία αναμένει για το τρέχον έτος το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου, το οποίο αναθεώρησε την προηγούμενη εκτίμησή του για ανάπτυξη της τάξης του 0,4%.

Στην ανακοίνωσή του, το Ινστιτούτο διορθώνει επίσης την πρόβλεψή του για το 2025, από 1,5% σε 0,9%.

«Η γερμανική οικονομία έχει κολλήσει και μαραζώνει στην ύφεση, ενώ σε άλλες χώρες γίνεται αισθητή η ανάκαμψη. Έχουμε μια δομική κρίση. Γίνονται ελάχιστες επενδύσεις, ειδικά στον κλάδο της μεταποίησης και η παραγωγικότητα παραμένει εδώ και χρόνια στάσιμη. Έχουμε και οικονομική κρίση, με την κατάσταση στις παραγγελίες να είναι δυσμενής.

Η αύξηση της αγοραστικής δύναμης δεν οδηγεί σε αύξηση της κατανάλωσης, αλλά, αντιθέτως, σε περισσότερη αποταμίευση, επειδή οι άνθρωποι είναι αναστατωμένοι», εξήγησε ο επικεφαλής των προβλέψεων του Ifo Τίμο Βολμερσχόιζερ.



Το ποσοστό αποταμίευσης είναι τώρα 11,3%, σημαντικά υψηλότερο από τον μέσο όρο δεκαετίας πριν από την πανδημία, που ήταν 10,1%.

Την ίδια ώρα, ο ρυθμός του πληθωρισμού θα μειωθεί από το 5,9% του 2023 σε 2,2% φέτος και στη συνέχεια θα περιοριστεί στο 2,0% και στο 1,9% για κάθε ένα από τα επόμενα δύο χρόνια.

Το ποσοστό ανεργίας θα αυξηθεί από 5,7% πέρυσι σε 6,0% για το τρέχον έτος και στη συνέχεια θα πέσει στο 5,8% και τελικά θα φτάσει στο 5,3% σε δύο χρόνια.

Το έλλειμμα του εθνικού προϋπολογισμού είναι πιθανό να φτάσει το 2,0% της οικονομικής παραγωγής για το 2024 και να μειωθεί στο 1,3% και στο 0,9% το 2025 και το 2026 αντίστοιχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ρόλος της Διασποράς στην οικονομική ανάπτυξη των χωρών στην 88η ΔΕΘ

Published

on

Από

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας, αναδεικνύοντας την ισχυρή δυναμική των σχέσεων με την Ομογένεια. Πηγή φωτογραφίας: Διπλωματικό Γραφείο Υφυπουργού Εξωτερικών Γ. Κώτσηρα

Η 88η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται στις 7-15 Σεπτεμβρίου 2024 με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία και με τη συμμετοχή του Υπουργείου Εξωτερικών.

Σε αυτό το πλαίσιο, και με στόχο την ανάδειξη του ρόλου της Διασποράς στην οικονομική ανάπτυξη των χωρών, διοργανώνεται σήμερα, Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στο περίπτερο του Υπουργείου Εξωτερικών, εκδήλωση με θέμα “Entrepreneurship and the Greek Diaspora: the example of Greek-German businesses and potential synergies”.



Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας, αναδεικνύοντας την ισχυρή δυναμική των σχέσεων με την Ομογένεια και τις δυνατότητες μεταφοράς τεχνογνωσίας και συνεργασιών, αλλά και ενίσχυσης της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό.

Στο πάνελ θα συμμετέχουν η κυρία Μάιρα Μυρογιάννη, Γενική Γραμματέας, ο κύριος Μαρίνος Γιαννόπουλος, CEO της Enterprise Greece, ο κύριος Θοδωρής Δεληγιαννάκης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνο-Γερμανικού Επιμελητηρίου και ο κύριος Φαίδων Κοτζαμπόπουλος, Πρόεδρος του Γερμανοελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW).

Συντονίστρια της εκδήλωσης θα είναι η κυρία Σοφία Παπαδοπούλου, αρχισυντάκτρια ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Θεσσαλονίκη.


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παράταση των αδειών εκμετάλλευσης οργανωμένων πλαζ στην Ιταλία

Published

on

Από

Βάσει της απόφασης, οι νέοι διαγωνισμοί για την εκμετάλλευση των οργανωμένων παραλιών θα διεξαχθούν μέχρι το τέλος του Ιουνίου του 2027. Photo credits: Walkerssk / pixabay

Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε ότι η ισχύς των αδειών εκμετάλλευσης των οργανωμένων πλαζ, παρατείνεται μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2027.

Πρόκειται για άδειες που είχαν λήξει στο τέλος του περασμένου έτους και η κατάσταση αβεβαιότητας που δημιουργήθηκε τους τελευταίους μήνες, είχε οδηγήσει τους επιχειρηματίες που τις εκμεταλλεύονται, να προχωρήσουν σε συμβολική, δίωρη στάση εργασίας, στις 9 Αυγούστου.



Βάσει της απόφασης της κυβέρνησης της Ρώμης, οι νέοι διαγωνισμοί για την εκμετάλλευση των οργανωμένων παραλιών θα διεξαχθούν μέχρι το τέλος του Ιουνίου του 2027.

Στα βασικά σημεία του «συμβιβασμού» με τις Βρυξέλλες, προβλέπεται ότι οι νέες άδειες θα έχουν κατώτατη χρονική ισχύ πέντε ετών και ανώτατη είκοσι ετών και η καταβολή αποζημίωσης στους σημερινούς κατόχους αδειών, που δεν θα κερδίσουν τους διαγωνισμούς, από μέρους των νέων επιχειρηματιών που θα τους αντικαταστήσουν – οι οποίοι, τέλος, θα πρέπει και να προσλάβουν όσους ήδη εργάζονται στις συγκεκριμένες υποδομές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανία: Τα πανεπιστήμια ανησυχούν για τη βιωσιμότητά τους

Published

on

Από

Το έλλειμμα των πανεπιστημίων ανέρχεται σε 1,7 δισεκατομμύριο στερλίνες (2 δισεκατομμύρια ευρώ) για την εκπαίδευση. Photo credits: PhotoMIX-Company / pixabay

Τα βρετανικά πανεπιστήμια προειδοποίησαν για τον κίνδυνο παρακμής του κλάδου λόγω οικονομικών προβλημάτων, τα οποία επιδεινώνονται από τους περιορισμούς στις θεωρήσεις διαβατηρίων για τους ξένους φοιτητές.

“Βρισκόμαστε σε μια καμπή της ιστορίας των πανεπιστημίων μας”, προειδοποίησε η Σάλι Μάπστοουν, πρόεδρος των Πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου (UUK), που εκπροσωπεί 141 πανεπιστήμια της χώρας.

“Μπορούμε να αφήσουμε το αναγνωρισμένο και ανταγωνιστικό διεθνώς σύστημά μας της ανώτατης εκπαίδευσης να βυθιστεί στην παρακμή. ‘Η μπορούμε να δράσουμε από κοινού και με την κυβέρνηση”, πρόσθεσε στην ομιλία της στο συνέδριο των UUK στο Ρέντινγκ, δυτικά του Λονδίνου.



Τα βρετανικά πανεπιστήμια προειδοποιούν εδώ και μήνες για την κατάσταση των οικονομικών τους.

Το έλλειμμά τους ανέρχεται σε 1,7 δισεκατομμύριο στερλίνες (2 δισεκατομμύρια ευρώ) για την εκπαίδευση, δήλωσε η Σάλι Μάπστοουν. Σε αυτό προστίθεται έλλειμμα 5 δισεκατομμυρίων στερλινών (5,9 δισεκ. ευρώ) για την έρευνα.

Αξιωματούχοι του κλάδου ζήτησαν από την κυβέρνηση να αυξήσει το κόστος εγγραφής στο ύψος του πληθωρισμού.

Το 2017, το κόστος εγγραφής αυξήθηκε από 9.000 στερλίνες σε 9.250 στερλίνες (10.970 ευρώ) στην Αγγλία. ‘Εκτοτε πάγωσε.

Τα πανεπιστήμια είχαν στραφεί στους φοιτητές του εξωτερικού οι οποίοι πληρώνουν πολύ περισσότερα. Ωστόσο, η συντηρητική κυβέρνηση του Ρίσι Σούνακ, που ήταν στην εξουσία έως τον Ιούλιο, πήρε μέτρα για τις βίζες των φοιτητών αυτών. Από τον Ιανουάριο, οι φοιτητές αυτοί δεν μπορούν πλέον εκτός εξαιρέσεων να φέρουν στη Βρετανία τους συγγενείς τους.

Ως αποτέλεσμα, το πρώτο τετράμηνο του 2024, υποβλήθηκαν 30.000 λιγότερες αιτήσεις για φοιτητική βίζα σε σχέση με το 2023, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μ. Μυρογιάννη: Οι Έλληνες βρίσκονταν ανέκαθεν στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας

Η Γενική Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Μάιρα Μυρογιάννη απηύθυνε χαιρετισμό στο Forum Bio3-2024, μια πρωτοβουλία της BioInnovation Greece, με τίτλο «Φόρουμ Βιοϊατρικής, Βιοπληροφορικής και Βιοτεχνολογίας: Ενθάρρυνση της Συνεργασίας μεταξύ Βιομηχανίας και Ακαδημίας».

Στο φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε από 1-5 Σεπτεμβρίου, σκορυφαίοι επιστήμονες, ερευνητές και ακαδημαϊκοί, νεοφυείς επιχειρήσεις, επιχειρηματίες και επενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πηγή φωτογραφίας: Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας

Στην ομιλία της με τίτλο “Empowering Creativity: Strategies for Fostering Innovation – the Greek Diaspora`s role”, η κα Μυρογιάννη υπογράμμισε τη σημασία των συνεργειών με τους Έλληνες της Διασποράς, τονίζοντας τη διαχρονικά ισχυρή παρουσία τους στην οικονομία, την επιστήμη, και τον πολιτισμό.

Επεσήμανε ότι οι Έλληνες βρίσκονταν ανέκαθεν στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας, ενώ επίσης δραστηριοποιούνται σε προηγμένους τομείς όπως είναι η βιοτεχνολογία, η φαρμακολογία και η έρευνα, ανταλλάσσοντας γνώσεις, δεξιότητες και βέλτιστες πρακτικές και ενισχύοντας ταυτόχρονα τη συνεργασία, τις επενδύσεις και τις διεθνείς συνεργασίες.

Η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον σημαντικό ρόλο της δικτύωσης των Ελλήνων ανά τον κόσμο, σημειώνοντας ότι «Αναπτύσσοντας ισχυρότερα δίκτυα και δημιουργώντας πλατφόρμες που συνδέουν Έλληνες επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς και επιχειρηματίες, μπορούμε να καλλιεργήσουμε ένα δυναμικό σύστημα καινοτομίας, να μοιραστούμε ιδέες, πόρους και ευκαιρίες, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο τη συνεργασία μεταξύ των Ομογενών μας».

Πηγή φωτογραφίας: Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή της, η κα Μυρογιάννη επεσήμανε ότι, η ενθάρρυνση της καινοτομίας και η έτι περαιτέρω διασύνδεση της ελληνικής ομογένειας με την Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις προτεραιότητες του νέου Στρατηγικού Σχεδίου του Υπουργείου Εξωτερικών για τους Απόδημους Έλληνες κατά το χρονικό διάστημα 2024-2027.


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με εισιτήριο η πρόσβαση στη Φοντάνα ντι Τρέβι;

Published

on

Από

Η παράδοση λέει ότι οι επισκέπτες ρίχνουν ένα νόμισμα στη Φοντάνα ντι Τρέβι για να εξασφαλίσουν την επιστροφή τους στη Ρώμη και να εκπληρώσουν τις επιθυμίες τους. Photo credits: weareaway / pixabay

Η Ρώμη εξετάζει το ενδεχόμενο να περιορίσει την πρόσβαση στην Φοντάνα ντι Τρέβι, το διάσημο συντριβάνι στο κέντρο της Ρώμης και ένα από τα πιο πολυσύχναστα μνημεία της πόλης, ενόψει μιας χρονιάς που αναμένεται να έχει αυξημένη τουριστική κίνηση η ιταλική πρωτεύουσα.

Η Ρώμη προετοιμάζεται για να φιλοξενήσει το Ιωβηλαίο του 2025, μια ρωμαιοκαθολική εκδήλωση διάρκειας ενός έτους, που αναμένεται να προσελκύσει 32 εκατομμύρια τουρίστες και προσκυνητές.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά σχέδια, οι επισκέψεις στο εμβληματικό σιντριβάνι θα απαιτούν προηγούμενη κράτηση, με καθορισμένους χρόνους και περιορισμένο αριθμό ατόμων που θα επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση στα σκαλιά γύρω από αυτό.



“Για τους Ρωμαίους σκεφτόμαστε να το κάνουμε δωρεάν, ενώ όσοι δεν είναι κάτοικοι θα κληθούν να κάνουν μια συμβολική συνεισφορά, ένα ή δύο ευρώ”, διευκρίνισε ο σύμβουλος τουρισμού της Ρώμης Αλεσάντρο Ονοράτο στην εφημερίδα Il Messaggero.

Την Τετάρτη, ο δήμαρχος Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι χαρακτήρισε “πολύ μεγάλη πιθανότητα” τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό του αριθμού των τουριστών.

Η Φοντάνα ντι Τρέβι, όπου η παράδοση λέει ότι οι επισκέπτες ρίχνουν ένα νόμισμα για να εξασφαλίσουν την επιστροφή τους στη Ρώμη και να εκπληρώσουν τις επιθυμίες τους, υπήρξε επί μακρόν σημαντικό αξιοθέατο ακόμη και για παγκόσμιους ηγέτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ7 ώρες ago

Η Αλόννησος, ανέπαφο «μαργαριτάρι» της Μεσογείου για τους Ιταλούς

ΓΕΡΜΑΝΙΑ14 ώρες ago

Γερμανία: Μηδενική ανάπτυξη της οικονομίας για το 2024 προβλέπει το Ινστιτούτο Ifo

ΕΙΔΗΣΕΙΣ14 ώρες ago

Ο ρόλος της Διασποράς στην οικονομική ανάπτυξη των χωρών στην 88η ΔΕΘ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ16 ώρες ago

Παράταση των αδειών εκμετάλλευσης οργανωμένων πλαζ στην Ιταλία

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ16 ώρες ago

Η υπερβολική φωτορύπανση μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες για Αλτσχάιμερ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ημέρα ago

Μια διαμάχη για δαχτυλίδι 70.000 δολαρίων δοκιμάζει τη νομοθεσία περί αρραβώνων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Βρετανία: Τα πανεπιστήμια ανησυχούν για τη βιωσιμότητά τους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Μ. Μυρογιάννη: Οι Έλληνες βρίσκονταν ανέκαθεν στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Με εισιτήριο η πρόσβαση στη Φοντάνα ντι Τρέβι;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Δύο ερευνήτριες του ΙΤΕ λαμβάνουν επιχορήγηση εκκίνησης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Διεθνής έρευνα αποκαλύπτει πως η διαλειμματική δίαιτα ρυθμίζει τη γήρανση μέσω της αυτοφαγίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Την εισαγωγή ανθρωποειδών ρομπότ στη διαδικασία παραγωγής αυτοκινήτων διερευνά η BMW

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Ολλανδία: Ο δήμος της Χάγης απειλεί με έξωση τον πρωθυπουργό!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Στροφή των Ευρωπαίων καταναλωτών στην αγορά μεταχειρισμένων ηλεκτρικών αυτοκινήτων

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Οι 35 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας σύμφωνα με τους βρετανικούς Times

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Χρυσό στα… ηλεκτρονικά απορρίμματα ψάχνει η Βρετανία!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Αεροπορικές παρατείνουν την αναστολή των πτήσεων προς προορισμούς στη Μέση Ανατολή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Κορυφώνονται σήμερα οι Περσείδες, η θεαματική βροχή από πεφταστέρια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Copernicus: «Ολοένα πιο πιθανό» ότι το 2024 θα είναι η πιο θερμή χρονιά στα χρονικά

Europolitis TV5 μήνες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV5 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV1 έτος ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV4 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis