Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευρωβαρόμετρο: Οι Ελληνες παραμένουν ο πιο απογοητευμένος λαός της Ευρώπης

Published

on

Ο πιο απογοητευμένος λαός της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζουν να είναι οι Έλληνες σύμφωνα με το Τακτικό Ευρωβαρόμετρο του Φθινοπώρου 2015.

Ειδικότερα, σε ποσοστό 60% οι Έλληνες που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν μη ικανοποιημένοι από τη ζωή τους, σε σχέση με 19% μέσο όρο στην ΕΕ των 28. Επίσης, το 83% των Ελλήνων δεν έχει εμπιστοσύνη στο μέλλον. Στην ΕΕ των 28 το αντίστοιχο ποσοστό είναι 32% και στην ευρωζώνη 34%. Το 92% θεωρεί πως ήταν σε καλύτερη κατάσταση παλιότερα έναντι 55% στην ΕΕ και 57% στην ευρωζώνη.

Το 70%, πάντως, των Ελλήνων είναι υπέρ της Ενιαίας Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης και του Ευρώ (ΕΕ28: 56%) και το 80% υπέρ της ελεύθερης κίνησης των Ευρωπαίων πολιτών.

Σε ό,τι αφορά την επαγγελματική κατάσταση των Ελλήνων το 52% δηλώνει πως είναι «κακή» (σε σχέση με 25% στην ΕΕ των 28 και 26% στην ευρωζώνη), ενώ το 70% των ερωτηθέντων πιστεύει πως τους επόμενους 12 μήνες, θα χειροτερέψει, ποσοστό αυξημένο κατά 18 εκατοστιαίες μονάδες από το ευρωβαρόμετρο της Άνοιξης του 2015.Αντίστοιχα, αναφορικά με την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους, το 76% των Ελλήνων απάντησε ότι τη θεωρεί «κακή» και το 58% εξέφρασε την άποψη πως θα χειροτερέψει τον επόμενο χρόνο (επίσης +18% σε σχέση με την Άνοιξη του 2015).

Σε εθνικό επίπεδο, το 97% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει «κακή» την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ενώ το 70% πιστεύει πως θα χειροτερέψει μέσα στους επόμενους 12 μήνες, ποσοστό αυξημένο κατά 24% σε σχέση με το προηγούμενο Ευρωβαρόμετρο. Μάλιστα, το εντυπωσιακό ποσοστό του 99% των Ελλήνων θεωρούν πως η κατάσταση της εργασίας στη χώρα είναι «κακή» σε σχέση με μέσο όρο 67%  στην ΕΕ των 28 και 71% στην ευρωζώνη.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα ευρήματα του Τακτικού Ευρωβαρόμετρου, οι Έλληνες θεωρούν ως σημαντικότερα προβλήματα της ΕΕ τη μετανάστευση (52%) και την οικονομική κατάσταση (36%), ενώ εκτιμούν ότι το μεγαλύτερο ζήτημα που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα είναι η ανεργία (55%). Το 70% των Ελλήνων είναι υπέρ της Ενιαίας Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης και του Ευρώ (ΕΕ28: 56%) και το 80% υπέρ της ελεύθερης κίνησης των Ευρωπαίων πολιτών.

Επιπλέον, το 77% των ερωτηθέντων απάντησε πως τα πράγματα πάνε προς τη λάθος κατεύθυνση στην Ελλάδα (+28% σε σχέση με τα αντίστοιχα ευρήματα της άνοιξης του 2015), ενώ εξίσου μεγάλο ποσοστό τείνει να μην έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση (82%) ούτε στην ΕΕ (81%).

Σε ό,τι αφορά την ΕΕ, το 45% των Ελλήνων που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν ότι πηγαίνει προς τη «λάθος» κατεύθυνση για την επίλυση της κρίσης και την αντιμετώπιση των μεγάλων διεθνών προκλήσεων, ενώ το 26% προς τη «σωστή». Αυτήν την άποψη φαίνεται να μην τη συμμερίζονται οι υπόλοιποι  Ευρωπαίοι, καθώς αν λάβει κανείς υπόψη τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, οι απαντήσεις ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες (45% «σωστή» και 28% «λάθος»).

Σε γενικές γραμμές, η έκθεση και τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα  δείχνουν ότι η αντίληψη των Ευρωπαίων πολιτών όσον αφορά την εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης εξακολουθεί να βελτιώνεται: 40% των πολιτών είναι της άποψης ότι η κατάσταση σε εθνικό επίπεδο είναι καλή, καταγράφοντας έτσι αύξηση δύο ποσοστιαίων μονάδων από την έρευνα που διενεργήθηκε την Άνοιξη του 2015 και δημοσιεύτηκε τον περασμένο Ιούλιο.

Επιπλέον, το θέμα της μετανάστευσης εμφανίζεται ως το σημαντικότερο θέμα που αντιμετωπίζει επί του παρόντος η ΕΕ, σημειώνοντας αύξηση 20 εκατοστιαίων μονάδων μέσα στους τελευταίους έξι μήνες. Η μετανάστευση αποτελεί το πιο σημαντικό ζήτημα για τους πολίτες σε όλα τα κράτη-μέλη με εξαίρεση την Πορτογαλία.

Ταυτόχρονα, η δημόσια στήριξη για την ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων εντός της ΕΕ παραμένει ισχυρή, δείχνοντας έτσι ότι η κοινή γνώμη αναγνωρίζει τη διαφορά μεταξύ της μετανάστευσης και της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων. Η μελέτη καταδεικνύει επίσης ότι η τρομοκρατία αποτελεί πηγή αυξανόμενης ανησυχίας μετά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Παρίσι.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΛ.ΑΣ.: Σε εξέλιξη τηλεφωνικές απάτες με τη μέθοδο «Caller ID Spoofing»

Published

on

Από

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, οι δράστες φαίνεται να πραγματοποιούν κλήσεις από τον τηλεφωνικό αριθμό 2144027860, ο οποίος ανήκει στο τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος, αλλά δεν έχει δυνατότητα εξερχομένων κλήσεων. Photo credits: Pexels / pixabay

Η ΕΛΑΣ εφιστά την προσοχή των πολιτών καθώς είναι σε εξέλιξη απάτη με τη μέθοδο «Caller ID Spoofing».

Ειδικότερα, το τελευταίο διάστημα επιτήδειοι, που προσποιούνται ότι τηλεφωνούν εκ μέρους της Διεύθυνσης Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος ή συνεργατών της υπηρεσίας, προσπαθούν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες ή να υποκλέψουν προσωπικά δεδομένα.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν γίνει στην ΕΛΑΣ, οι δράστες φαίνεται να πραγματοποιούν κλήσεις από τον τηλεφωνικό αριθμό 2144027860, ο οποίος ανήκει στο τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος, αλλά δεν έχει τη δυνατότητα εξερχομένων κλήσεων.

Για να το πετύχουν αυτό, χρησιμοποιούν τη μέθοδο «Caller ID Spoofing», με την οποία, μέσω της χρήσης κυρίως υπηρεσιών Voice over IP (VoIP), παραποιούν τις πληροφορίες που εμφανίζονται στην αναγνώριση κλήσης του παραλήπτη, προκειμένου να πείσουν ότι οι κλήσεις προέρχονται από αξιόπιστους οργανισμούς ή εταιρείες, αποκρύπτοντας ταυτόχρονα την πραγματική τους ταυτότητα.



Στην προκειμένη περίπτωση, επικαλούνται ότι τηλεφωνούν εκ μέρους της Διεύθυνσης Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος ή ως συνεργάτες, και προσπαθούν να εξαπατήσουν τους πολίτες, με πρόσχημα ότι υπάρχουν λογαριασμοί στο όνομά τους με κρυπτονομίσματα και ότι θα βοηθήσουν στην ανάκτησή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΛΑΣ καλεί τους πολίτες:

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τηλεφωνικές κλήσεις που φαίνεται να προέρχονται από δημόσιους Οργανισμούς ή εταιρείες (π.χ Αστυνομία, Interpol, τράπεζες κ.α.) και ο συνομιλητής ζητά ευαίσθητα προσωπικά ή τραπεζικά δεδομένα.

• Αν δεχθούν μία παρόμοια κλήση ή κατά τη διάρκεια μίας κλήσης υποψιασθούν ότι προσπαθούν να τους εξαπατήσουν, να τερματίσουν αμέσως την κλήση και να επιβεβαιώσουν την αυθεντικότητά της, μέσω του επίσημου κατά περίπτωση φορέα.

Να ενημερώνουν άμεσα την Αστυνομία, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.



Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά: 11188

• Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

• Μέσω twitter: @CyberAlertGR

• Μέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου

• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπ. Παιδείας: Οι ημερομηνίες λήξης των μαθημάτων για το τρέχον διδακτικό έτος

Published

on

Από

Στις 28 και 16 Μαΐου θα λήξουν τα μαθήματα σε γυμνάσια και λύκεια, αντίστοιχα.

Αναλυτικότερα, με απόφαση της υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφίας Ζαχαράκη ορίζεται ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2024-2025:

α. Των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Γυμνασίων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και Γυμνασίων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η 28η Μαΐου 2025, ημέρα Τετάρτη.



β. Των ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Λυκείων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και Λυκείων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η 16η Μαΐου 2025, ημέρα Παρασκευή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Eurostat: Στο 2,2% ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Μάρτιο

Published

on

Από

Στην Ελλάδα ο πληθωρισμός εκτιμάται ότι θα αυξηθεί ελαφρώς στο 3,1% το Μάρτιο από 3,0% τον Φεβρουάριο. Photo credits: Raten-Kauf / pixabay

Ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ αναμένεται να μειωθεί ελαφρώς στο 2,2% τον Μάρτιο του 2025, από 2,3% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Eurostat.

Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, οι υπηρεσίες αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Μάρτιο (3,4%, έναντι 3,7% τον Φεβρουάριο), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (2,9%, έναντι 2,7% τον Φεβρουάριο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,6%, σταθερό σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο) και την ενέργεια (-0,7%, έναντι 0.2%).

Στην Ελλάδα ο πληθωρισμός εκτιμάται ότι θα αυξηθεί ελαφρώς στο 3,1% το Μάρτιο από 3,0% τον Φεβρουάριο.



Το Μάρτιο, τα υψηλότερα επίπεδα πληθωρισμού στην ευρωζώνη καταγράφουν η Εσθονία, η Σλοβακία και η Κροατία (4,3%) και το Βέλγιο η Λετονία και η Λιθουανία (3,6%).

Τα χαμηλότερα επίπεδα πληθωρισμού στην ευρωζώνη καταγράφουν τον Μάρτιο η Γαλλία (0,9%), η Ιρλανδία (1,8%), το Λουξεμβούργο (1,5%) καιη Φινλανδία και η Πορτογαλία (1,9%).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανία: Υποχρεωτική από σήμερα η έκδοση ηλεκτρονικής ταξιδιωτικής άδειας για τους Ευρωπαίους

Published

on

Από

Το μέτρο εντάσσεται στις προσπάθειες που καταβάλλει η βρετανική κυβέρνηση να ψηφιοποιήσει το σύστημά της για τη διαχείριση των συνόρων της χώρας. Photo credits: JoshuaWoroniecki / pixabay

Για πρώτη φορά από σήμερα οι Ευρωπαίοι που εισέρχονται στη Βρετανία θα πρέπει να έχουν εκδώσει ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια (ETA), ένα μέτρο που έχει στόχο να ενισχύσει την ασφάλεια των βρετανικών συνόρων.

Αφού το Λονδίνο επέβαλε τον Ιανουάριο το σύστημα αυτό για τους πολίτες περίπου 50 χωρών – ανάμεσα τους οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Αυστραλία – τώρα ήρθε η σειρά των πολιτών από περίπου 30 ευρωπαϊκές χώρες να υποχρεούνται να αποκτήσουν το έγγραφο αυτό προτού εισέλθουν στη Βρετανία, η οποία αποχώρησε από την ΕΕ μετά το Brexit.

Πριν μεταβούν στη Βρετανία οι ταξιδιώτες πρέπει να συμπληρώσουν διαδικτυακά μέσω του ιστότοπου της βρετανικής κυβέρνησης ή κατεβάζοντας την εφαρμογή UK ETA μια δήλωση, στην οποία θα αναφέρουν στοιχεία της ταυτότητάς τους και θα απαντούν σε σειρά ερωτήσεων, που θα αφορούν μεταξύ άλλων ζητήματα ασφαλείας.

Η βρετανική κυβέρνηση συνιστά στους ταξιδιώτες να εκδίδουν την ΕΤΑ τουλάχιστον τρεις εργάσιμες ημέρες πριν ταξιδέψουν, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται να τους ζητηθούν επιπλέον στοιχεία.

Κανονικά για τη συμπλήρωση της αίτησης χρειάζονται λιγότερα από δέκα λεπτά και η ταξιδιωτική άδεια, που συνδέεται ψηφιακά με το διαβατήριο, εκδίδεται μέσα σε λίγα λεπτά, διευκρίνισε το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών.



Το κόστος για την έκδοση του εγγράφου αυτού – το οποίο οι ταξιδιώτες θα πρέπει να επιδεικνύουν στα αεροδρόμια ή τους σιδηροδρομικούς σταθμούς κατά την αναχώρησή τους – ανέρχεται στις 10 λίρες (12 ευρώ), όμως από τις 9 Απριλίου θα αυξηθεί στις 16 λίρες (περίπου 19 ευρώ).

Η ETA έχει διετή ισχύ και επιτρέπει στον κάτοχό της να διαμένει στη Βρετανία για μέγιστο διάστημα έξι μηνών. Στη διάρκεια των δύο ετών που ισχύει ο κάτοχός της μπορεί να κάνει απεριόριστο αριθμό ταξιδίων στη Βρετανία, αλλά αν αλλάξει διαβατήριο θα πρέπει να εκδώσει νέα ΕΤΑ.

Εξάλλου ακόμη και οι ταξιδιώτες που κάνουν transit μέσω της Βρετανίας θα είναι υποχρεωμένοι να εκδίδουν την άδεια αυτή, με εξαίρεση όσους περνούν από κάποια αεροδρόμια, όπως το Χίθροου και αυτό του Μάντσεστερ, όπου δεν χρειάζεται να περάσουν από έλεγχο κατά την προσγείωση.

Με εξαίρεση την Ιρλανδία όλοι οι πολίτες των χωρών της ΕΕ, ενήλικες και ανήλικοι, θα πρέπει να εκδίδουν την ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια, με εξαίρεση όσους διαθέτουν βίζα (φοιτητική, εργασίας…).



Αυτή η ταξιδιωτική άδεια για τη Βρετανία είναι αντίστοιχη με το ESTA (Electronic System for Travel Authorization) που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ.

Το μέτρο εντάσσεται στις προσπάθειες που καταβάλλει η βρετανική κυβέρνηση να ψηφιοποιήσει το σύστημά της για τη διαχείριση των συνόρων της χώρας.

Η ΕΕ προβλέπει να υιοθετήσει ένα αντίστοιχο σύστημα το 2026, με το ETIAS (European Travel Information and Authorization System).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία, απομακρύνθηκαν τουρίστες και κάτοικοι

Published

on

Από

Οι λεγόμενες γραμμικές εκρήξεις, χαρακτηριστικό των οποίων είναι η έκλυση λάβας από μεγάλες ρωγμές στον φλοιό της Γης, μπορεί να επαναλαμβάνονται επί δεκαετίες, ακόμη και αιώνες, σύμφωνα με τους ειδικούς. Photo credits: Gylfi / pixabay

Ένα ηφαίστειο εισήλθε σε φάση έκρηξης, νότια της πρωτεύουσας της Ισλανδίας, εκτοξεύοντας λάβα και καπνό με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν τουρίστες και κάτοικοι, παρ΄ όλο που η αεροπορική κυκλοφορία συνεχίζεται κανονικά.

Το νησιωτικό κράτος του Βόρειου Ατλαντικού, που αποκαλείται γη του πάγου και της φωτιάς λόγω των πολλών παγετώνων και ηφαιστείων του, έχει δει 10 εκρήξεις νότια του Ρέικιαβικ από το 2021, όταν ανενεργά γεωλογικά συστήματα επανεργοποιήθηκαν έπειτα από περίπου 800 χρόνια.

«Προειδοποίηση: μια έκρηξη έχει ξεκινήσει», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η ισλανδική μετεωρολογική υπηρεσία. Η λάβα εισέδυσε σε προστατευτικά φράγματα κοντά στην αλιευτική πόλη Γκρίνταβικ, προκαλώντας την απομάκρυνση κατοίκων που είχαν επιστρέψει έπειτα από προηγούμενες εκρήξεις, αν και τα περισσότερα σπίτια ήταν άδεια για περισσότερο από ένα χρόνο.



Οι υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης εκκένωσαν το πολυτελές σπα Blue Lagoon πριν από έκρηξη, καθώς οι γεωλόγοι είχαν προειδοποιήσει ότι ήταν επικείμενη.

Οι ηφαιστειακές εκρήξεις στη χερσόνησο Ρεϊκιάνες δεν έχουν επηρεάσει μέχρι τώρα άμεσα την πρωτεύουσα και δεν έχουν προκαλέσει σημαντική διασπορά ηφαιστειακής τέφρας στη στρατόσφαιρα που θα είχε ως αποτέλεσμα να παρεμποδιστεί η αεροπορική κυκλοφορία.



Ισλανδοί ειδικοί προβλέπουν πως οι λεγόμενες γραμμικές εκρήξεις, χαρακτηριστικό των οποίων είναι η έκλυση λάβας από μεγάλες ρωγμές στον φλοιό της Γης, μπορεί να επαναλαμβάνονται επί δεκαετίες, ακόμη και αιώνες.

Αυτό το νησί του Βόρειου Ατλαντικού, όπου ζουν σχεδόν 400.000 άνθρωποι, προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο που έρχονται να εξερευνήσουν την τραχιά φύση του, που περιλαμβάνει θερμοπίδακες, θερμές πηγές και ηφαίστεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συμμετοχή της Ελλάδας με το τραγούδι “Αστερομάτα” και την Klavdia στη EUROVISION 2025

Published

on

Από

Photo credits: ERT Press Office

Η Klavdia, με το τραγούδι «Αστερομάτα», θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 69o Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί στη Βασιλεία της Ελβετίας, από 13 έως 17 Μαΐου 2025.

Με κινηματογραφική αισθητική και με στοιχεία από την ελληνική παράδοση, η «Αστερομάτα» μεταφέρθηκε στην οθόνη με ένα βιντεοκλίπ που αποδίδει τους στίχους και τα συναισθήματα που γεννιούνται ακούγοντας το τραγούδι. Μπορείτε να το δείτε εδώ:

Μέσα από πλάνα που παραπέμπουν σε πίνακες ζωγραφικής και κινηματογραφήθηκαν στην Κοζάνη, καθώς και στον εμβληματικό Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, με κυρίαρχη την παρουσία της ελληνικής υπαίθρου και της θάλασσας, εκφράζεται το νόημα του τραγουδιού.

Πρόκειται για ένα τραγούδι με ελληνικό χρώμα, που μιλάει για τον αποχωρισμό σε κάθε του μορφή – τον αποχωρισμό απ’ ό,τι αγαπάμε, από την παιδική μας ηλικία, από έναν τόπο που αφήνουμε πίσω, από μια αγκαλιά που δεν είναι πια κοντά μας. Είναι ένα τραγούδι που ενώνει ανθρώπους και πολιτισμούς, αντλώντας δύναμη από τη βαθιά ρίζα της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.

Το τραγούδι «Αστερομάτα» συνέθεσαν οι Arcade και η Klavdia, ενώ τους στίχους υπογράφουν οι Arcade.

Photo credits: ERT Press Office

Η Ελλάδα εμφανίζεται στην 7η θέση, στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision, στις 15 Μαΐου 2025, διεκδικώντας την πρόκριση στον Μεγάλο Τελικό, που γίνεται αποκλειστικά και μόνο με την ψήφο του κοινού.

Δικαίωμα ψήφου έχουν οι θεατές από τις 16 χώρες που διαγωνίζονται στον Β’ Ημιτελικό: Αυστρία, Λιθουανία, Αρμενία, Μαυροβούνιο, Ελλάδα, Ιρλανδία, Αυστραλία, Λετονία, Τσεχία, Ισραήλ, Μάλτα, Φινλανδία, Δανία, Λουξεμβούργο, Γεωργία, Σερβία.

Επιπλέον, στον Β’ Ημιτελικό μπορεί να ψηφίσει το κοινό από τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, δηλαδή τρεις από τις αποκαλούμενες «Big 5» χώρες που προκρίνονται απευθείας στον Τελικό. Τέλος, δικαίωμα ψήφου έχουν και οι θεατές από χώρες που δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό («Rest Of The World»).

Η Klavdia σε μια διαφορετική ερμηνεία της «Αστερομάτας»

Μια διαφορετική εκτέλεση του τραγουδιού «Αστερομάτα», με το οποίο η Klavdia θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 69ο Διαγωνισμό της Eurovision, αναρτήθηκε στο επίσημο YouTube κανάλι της διοργάνωσης.

Πρόκειται για την acoustic version του τραγουδιού που παρουσιάζεται στο ειδικό αφιέρωμα της Eurovision υπό τον τίτλο «A Little Bit More».

Απολαύστε το…

Η Ελλάδα εμφανίζεται στην 7η θέση, στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision, στις 15 Μαΐου 2025, διεκδικώντας την πρόκριση στον Μεγάλο Τελικό, που γίνεται αποκλειστικά και μόνο με την ψήφο του κοινού.

Photo credits: ERT Press Office

Δικαίωμα ψήφου έχουν οι θεατές από τις 16 χώρες που διαγωνίζονται στον Β’ Ημιτελικό: Αυστρία, Λιθουανία, Αρμενία, Μαυροβούνιο, Ελλάδα, Ιρλανδία, Αυστραλία, Λετονία, Τσεχία, Ισραήλ, Μάλτα, Φινλανδία, Δανία, Λουξεμβούργο, Γεωργία, Σερβία.

Επιπλέον, στον Β’ Ημιτελικό μπορεί να ψηφίσει το κοινό από τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, δηλαδή τρεις από τις αποκαλούμενες «Big 5» χώρες που προκρίνονται απευθείας στον Τελικό. Τέλος, δικαίωμα ψήφου έχουν και οι θεατές από χώρες που δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό («Rest Of The World»).

Η «Αστερομάτα» είναι ένα τραγούδι με ελληνικό χρώμα, που μιλάει για τον αποχωρισμό σε κάθε του μορφή. Είναι ένα τραγούδι που ενώνει ανθρώπους και πολιτισμούς, αντλώντας δύναμη από τη βαθιά ρίζα της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.


Continue Reading

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Advertisement Europolitis

Like us on Facebook

Advertisement
Advertisement Europolitis