Connect with us

ΥΓΕΙΑ

Μήπως σας λείπει ύπνος; Κάντε το τεστ των 59΄΄ (vid)

Published

on

Η στέρηση ύπνου έχει εξελιχθεί σε μια “επιδημία” της δημόσιας υγείας στην σύγχρονη κοινωνία. και προκαλεί ή επιδεινώνει μια σειρά από ασθένειες, σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν διαταραχές ύπνου, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε μια σειρά από δευτερογενείς παθήσεις, όπως η έλλειψη συγκέντρωσης, η απώλεια μνήμης, ακόμη και ο πρόωρος θάνατος!

Σύμφωνα με το αμερικανικό Ίδρυμα Ύπνου, ένας μέσος ενήλικας χρειάζεται περίπου επτά έως οκτώ ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν μόνο το 60% των συνιστώμενων αυτών ωρών βραδινού ύπνου.

Ο Richard Wiseman, καθηγητής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Hertfordshire, στην Αγγλία, αποφάσισε να σχεδιάσει ένα τεστ για να βοηθήσει τους ανθρώπους να καταλάβουν αν έχουν κοιμηθεί αρκετά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

“Η μακροχρόνια στέρηση ύπνου σχετίζεται με την κακή συγκέντρωση, την αύξηση του σωματικού βάρους, τα προβλήματα στην καρδιά και τον πρόωρο θάνατο, γι ‘αυτό είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι να κοιμούνται επαρκώς”, επισημαίνει ο Wiseman, ο οποίος είναι επίσης ο συγγραφέας του βιβλίου “Night School: Wake Up to the Power of Sleep”.

Με ένα βίντεο που δημιούργησε ο ίδιος και το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω, ο Wiseman μπορεί να σας αποκαλύψει μέσα σε 59 δευτερόλεπτα, αν σας λείπει ύπνος. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να παρατηρήσετε προσεκτικά την εικόνα που θα σας δείξει και να επισημάνετε τις αλλαγές που συμβαίνουν σε αυτή.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

26% του πληθυσμού στην Ελλάδα πάσχει από κάποια ρευματική – μυοσκελετική πάθηση

Published

on

Από

H Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων προτρέπει το κοινό να μην αγνοεί τα συμπτώματα και ενημερώνει ότι οι ρευματικές παθήσεις αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά. Photo credits: TungArt7 / pixabay

Με κεντρικό μήνυμα «Ο πόνος στην άρθρωση …. δεν είναι γλωσσοδέτης» και μέσα από έναν παραλληλισμό της δυσκολίας στην άρθρωση (γλωσσοδέτης) με την δυσκολία (πόνο) στις αρθρώσεις, η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδος (E.Ρ.Ε. – ΕΠ.Ε.Ρ.Ε.) υλοποιεί για μια ακόμη χρονιά, ενημερωτική εκστρατεία για τις ρευματικές παθήσεις, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αρθρίτιδας (12 Οκτωβρίου).

Στόχος της επιστημονικής εταιρείας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού αναφορικά με την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, την αποτελεσματική και με διάρκεια αντιμετώπιση των ρευματικών νοσημάτων, με την καθοδήγηση του κατάλληλου ιατρού – του ρευματολόγου.



H Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων προτρέπει το κοινό να μην αγνοεί τα συμπτώματα, ενημερώνει ότι οι ρευματικές παθήσεις αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά και παραπέμπει με σαφήνεια τον ασθενή να απευθυνθεί στον ρευματολόγο που είναι ο ειδικός γιατρός για τους πόνους στις «αρθρώσεις, χωρίς να «μπερδεύεται» με άλλες ειδικότητες.

Τελικός στόχος είναι η βελτίωση της συνολικής υγείας και της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Στην Ελλάδα, 26% του πληθυσμού πάσχει από κάποια ρευματική – μυοσκελετική πάθηση, και συνολικά στην Ευρώπη τα στοιχεία δείχνουν πως 120 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από ρευματικά νοσήματα, ενώ πολλοί παραμένουν αδιάγνωστοι.

Η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδος επισημαίνει ότι 1 στους 4 ανθρώπους που πάσχουν από κάποια ρευματοειδή πάθηση δεν το γνωρίζουν και κρίνει αναγκαία την ορθή ενημέρωση των ασθενών ώστε να μην αγνοούν τα συμπτώματα και να επισκέπτονται νωρίς τον ρευματολόγο που θα τους υποδείξει την κατάλληλη για αυτούς θεραπεία και διαχείριση της πάθησης τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο φάρμακο πολλά υποσχόμενο στη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ

Published

on

Από

Photo credits: geralt / pixabay

Ένα νέο φάρμακο που δρα και στα δύο κύρια σημεία συσσώρευσης των πρωτεϊνών Tau, βασικού παράγοντα νευροεκφυλισμού στη νόσο Αλτσχάιμερ, ανέπτυξε μια διεθνής ομάδα ερευνητών.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της αμερικανικής Ένωσης Αλτσχάιμερ «Alzheimer’s & Dementia».

Το φάρμακο, ένας πεπτιδικός αναστολέας που ονομάζεται RI-AG03, ήταν αποτελεσματικό, τόσο σε εργαστηριακές μελέτες όσο και σε μελέτες σε φρουτόμυγες, στην πρόληψη της συσσώρευσης των πρωτεϊνών Tau και στις δύο βασικές περιοχές συσσώρευσής τους.



Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, Αντώνης Αγγίδης, σημειώνει ότι «οι σημερινοί αναστολείς της συσσώρευσης είχαν πολλές παρενέργειες, επειδή μπορούν να παρεμβαίνουν στις λειτουργίες πολλών άλλων πρωτεϊνών. Το RI-AG03 είναι ειδικά σχεδιασμένο κατά της πρωτεΐνης Tau και αυτό σημαίνει ότι είναι λιγότερο πιθανό να αλληλεπιδράσει ανεπιθύμητα με άλλες πρωτεΐνες».

Ο Δρ. Αγγίδης ανέπτυξε το φάρμακο χρησιμοποιώντας υπολογιστική βιολογία στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ, όπου ήταν πρωτύτερα μεταδιδακτορικός ερευνητής.

Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από την Ένωση Αλτσχάιμερ και ο Ρίτσαρντ Όκλεϊ, αναπληρωτής διευθυντής Έρευνας και Καινοτομίας, επισημαίνει ότι «αυτή η έρευνα κάνει πολλά υποσχόμενα βήματα προς μια νέα μοναδική στο είδος της θεραπεία που στοχεύει την Tau, μια βλαβερή πρωτεΐνη στον εγκέφαλο των ανθρώπων που ζουν με τη νόσο Αλτσχάιμερ, εμποδίζοντάς την να συσσωρευτεί.

Αυτό το φάρμακο έχει τη δυνατότητα να είναι πιο στοχευμένο από άλλα που μελετώνται επί του παρόντος και ελπίζουμε ότι θα έχει λιγότερες τοξικές παρενέργειες», ωστόσο, διευκρινίζει ότι ακόμα «η μελέτη βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακαλύφθηκε νέος δείκτης κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας

Published

on

Από

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι γυναίκες με υψηλά επίπεδα του αντισώματος anti-PC είχαν 25% χαμηλότερο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου και καρδιακής προσβολής. Photo credits: PIRO4D / pixabay

Έναν νέο πιθανό δείκτη κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα στις γυναίκες εντόπισαν ερευνητές του Karolinska Institutet. Η μελέτη τους δημοσιεύεται στο περιοδικό «Journal of American College of Cardiology».

Η μελέτη δείχνει ότι τα χαμηλά επίπεδα ενός αντιφλεγμονώδους αντισώματος (anti-PC) μπορεί να είναι ένας νέος δείκτης κινδύνου καρδιακής προσβολής και στεφανιαίας νόσου σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό ισχύει και για τους άνδρες.



Το αντίσωμα αυτό έχει αντιφλεγμονώδη δράση και προστατεύει από την αθηροσκλήρωση, μια χρόνια φλεγμονή του τοιχώματος των αγγείων, όπως εξηγεί ο καθηγητής Ιατρικής στο Ινστιτούτο Περιβαλλοντικής Ιατρικής και επικεφαλής της Μονάδας Ανοσολογίας και Χρόνιων Παθήσεων του Karolinska Institutet, Γιόχαν Φρόστεγκαρντ.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι γυναίκες με υψηλά επίπεδα του αντισώματος anti-PC είχαν 25% χαμηλότερο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου και καρδιακής προσβολής. Ωστόσο, οι ερευνητές σημειώνουν ότι η μελέτη δεν μπορεί να δείξει ποιο επίπεδο αυτών των αντισωμάτων είναι προστατευτικό, κάτι που αποτελεί αντικείμενο επόμενης, μεγαλύτερης σε δείγμα έρευνας σε άνδρες και γυναίκες.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι η μελέτη τους μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά της αθηροσκλήρωσης που μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα του anti-PC σε όσους εμφανίζουν επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρακτική με διά βίου οφέλη η ανάγνωση βιβλίων από γονείς στα παιδιά τους

Published

on

Από

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής τονίζει ότι η ανάγνωση βιβλίων στα παιδιά συμβάλλει στη δημιουργία των θεμελίων για την υγιή ανάπτυξή τους. Photo credits: StockSnap / pixabay

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής ενθαρρύνει τους γονείς και τους φροντιστές να διαβάζουν βιβλία στα παιδιά τους κατά τη βρεφική και νηπιακή ηλικία, προκειμένου να ενισχύσουν τις σχέσεις αγάπης και φροντίδας κατά τη διάρκεια μιας κρίσιμης περιόδου ανάπτυξης του εγκεφάλου.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής τονίζει ότι ως θετική γονεϊκή πρακτική η ανάγνωση βιβλίων στα παιδιά συμβάλλει στη δημιουργία των θεμελίων για την υγιή κοινωνική-συναισθηματική, γνωστική, γλωσσική και εκπαιδευτική ανάπτυξη και θέτει τις βάσεις για τη σχολική ετοιμότητα και την παροχή διαρκών οφελών σε όλη τη διάρκεια της ζωής των παιδιών.



Η δήλωση συνοδεύεται από τεχνική έκθεση εμπειρογνωμόνων που εξετάζει τα στοιχεία για την ανάγνωση των γονέων στα παιδιά τους ως μέσο για την ενίσχυση των σχέσεών τους, τη διέγερση των εγκεφαλικών κυκλωμάτων και τη δημιουργία πρώιμων δεσμών.

«Ως παιδίατρος και γονέας, προτείνω να κάνετε τα βιβλία ρουτίνα πριν από τον ύπνο, να τα χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε και να χαλαρώσετε έπειτα από μια πολυάσχολη μέρα και γενικά να τα ενσωματώσετε στη ζωή με ένα μικρό παιδί. Αυτό θα ενισχύσει τους δεσμούς που σας κρατούν μαζί και θα χτίσει τον αναπτυσσόμενο εγκέφαλο του παιδιού σας», δηλώνει η επικεφαλής συγγραφέας, Πέρι Κλας.

Η ίδια προσθέτει ότι «τα παιδιά που συναντούν για πρώτη φορά τα βιβλία στην αγκαλιά των γονιών τους, όταν είναι πολύ μικρά, συνδέουν κατά τη σχολική ηλικία τα βιβλία και την ανάγνωση με την αγκαλιά, την αίσθηση ασφάλειας, τις αλληλεπιδράσεις, τις ιστορίες και την ψυχαγωγία και πάνω από όλα με τις αγαπημένες φωνές των ενηλίκων, με τους οποίους έχουν αυτές τις τόσο σημαντικές πρώιμες σχέσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συστολική πίεση: Καμπανάκι για θεραπεία το 120 όταν συνυπάρχουν παράγοντες κινδύνου

Published

on

Από

Ο τέως πρόεδρος της ΕΚΕ αναφέρει ακόμη ότι στην περίπτωση που αποφασιστεί η θεραπεία, πρέπει πριν από την έναρξη της να γίνει τροποποίηση των παραγόντων κινδύνου. Photo credits: tomwieden / pixabay

Καμπανάκι για χορήγηση θεραπείας αποτελεί πλέον η συστολική πίεση μεταξύ 120 και 139, όταν συνυπάρχουν παράγοντες κινδύνου, σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία.

Όπως εξηγεί στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή της Τάνιας Μαντουβάλου «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ», ο επεμβατικός καρδιολόγος και τέως πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Γιάννης Κανακάκης, όταν κάποιος έχει πίεση σε αυτά τα επίπεδα και έχει ταυτόχρονα διαβήτη, χρόνια νεφρική νόσο ή και καρδιαγγειακό νόσημα, τότε ο γιατρός θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να χορηγήσει κάποιο ήπιο αντιυπερτασικό φάρμακο.

Στο ερώτημα αν αυτό ισχύει για όλες τις ηλικίες ο κ. Κανακάκης απαντά ότι αυτά τα αυστηρά όρια ρύθμισης της πίεσης δεν συνιστώνται σε ασθενείς που δεν ανέχονται τη θεραπεία, πχ σε αυτούς που κάνουν ορθοστατική υπόταση και επίσης, σε ηλικιωμένους ασθενείς άνω των 85 ετών.



Τα όρια παραμένουν αυτά που γνωρίζαμε για την αρτηριακή πίεση δηλαδή 14 για την συστολική (μεγάλη) και 9 για την διαστολική (μικρή), αλλά οι ιδανικές τιμές στο γενικό πληθυσμό, σύμφωνα με τον γνωστό καρδιολόγο, είναι μεταξύ 120-130 για τη μεγάλη και μεταξύ 70-89 για τη μικρή.

Ο τέως πρόεδρος της ΕΚΕ αναφέρει ακόμη ότι στην περίπτωση που αποφασιστεί η θεραπεία, πρέπει πριν από την έναρξη της να γίνει τροποποίηση των παραγόντων κινδύνου, για μία περίοδο τριών μηνών.

Και με ποιο τρόπο γίνεται τροποποίηση παραγόντων κινδύνου, είναι το επόμενο ερώτημα που τίθεται στον ειδικό. «Αποτελεσματικός έλεγχος της αρτηριακής πίεσης με στόχο 120-129, αποτελεσματικός έλεγχος του σακχάρου με γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη κάτω από 7, ελάττωση του σωματικού βάρους περίπου στο 10% σε υπέρβαρους και παχύσαρκους, θεραπεία του συνδρόμου άπνοιας ύπνου που συνδέεται με την κολπική μαρμαρυγή, ελάττωση της κατανάλωσης αλκοόλ με μέγιστο τρία ποτά εβδομαδιαίως, και συμμετοχή σε πρόγραμμα άσκησης».

Σύμφωνα με τον επεμβατικό καρδιολόγο αυτές οι οδηγίες αφορούν τόσο στην υπέρταση όσο και στην κολπική μαρμαρυγή, την πιο συχνή αρρυθμία που παρουσιάζεται ιδιαίτερα σε μεγάλες ηλικίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιληψία, η διαταραχή που επηρεάζει περισσότερους από 65 εκατ. ανθρώπους

Published

on

Από

Το Συνέδριο έχει ως στόχο την συνεχιζόμενη εκπαίδευση και την προβολή των νεότερων δεδομένων στην έρευνα και τη διαχείριση ατόμων με επιληψία. Photo credits: alanajordan / pixabay

Η επιληψία είναι μια χρόνια νευρολογική διαταραχή που επηρεάζει περισσότερους από 65 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, καθιστώντας την μια από τις πιο κοινές νευρολογικές διαταραχές.

Στην Ελλάδα περίπου 85.000 άτομα έχουν επιληψία. Η άγνοια, η κοινωνική προκατάληψη, η απρόβλεπτη κρίση, η ανησυχία για το μέλλον σχετικά με την εκπαίδευση, εργασία, οικογένεια, οδήγηση, ασφάλεια καθώς και η υπερπροστασία των παιδιών με επιληψία είναι προβλήματα που σχετίζονται με τη σωστή διάγνωση και ενημέρωση.



Η έλλειψη ευαισθητοποίησης, βασιζόμενη σε επιστημονικά δεδομένα, έχει επιζήμιες επιπτώσεις στη ζωή όσων έχουν πληγεί από επιληψία. Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, ένα ποσοστό γύρω στο 30% έχει διαγνωστεί λανθασμένα ότι έχει επιληψία.

Τα παραπάνω επισημαίνει ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.) με αφορμή τη διοργάνωση του 18ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Επιληψίας, από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2024, στη Θεσσαλονίκη, (ξενοδοχείο Electra Palace, αίθουσα Olympia).

Το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας έχει στόχο την συνεχιζόμενη εκπαίδευση και την προβολή των νεότερων δεδομένων στην έρευνα και τη διαχείριση ατόμων με επιληψία.

Ο Π.Ε.Σ.Ε., μέλος της Παγκόσμιας Εταιρείας κατά της Επιληψίας (ILAE) έχει σαν κύριο σκοπό να προωθήσει και να διαδώσει τη γνώση για την επιληψία, την προώθηση της έρευνας για την πρόληψη, τη θεραπεία, τη φροντίδα και τις συνέπειες της επιληψίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ10 ώρες ago

Η Ελλάδα στην 76η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ13 ώρες ago

Έξι θέσεις ανέβηκε η Εθνική Ομάδα της Ελλάδας στο FIFA Ranking

ΕΙΔΗΣΕΙΣ17 ώρες ago

Η Stellantis θα αναθεωρήσει το μέλλον των εμπορικών σημάτων της

ΕΙΔΗΣΕΙΣ19 ώρες ago

Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη βορειοδυτική Ιταλία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ21 ώρες ago

Αυξάνονται οι απευθείας πτήσεις από τη Θεσσαλονίκη προς την Καλαμάτα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Η Brussels Airlines ξεκινά πτήσεις προς την Αθήνα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Η Βρετανική Βιβλιοθήκη αποκαθιστά τις υπηρεσίες της μετά την κυβερνοεπίθεση

ΥΓΕΙΑ2 ημέρες ago

Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς: Όλοι μπορούμε να σώσουμε μια ζωή

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος: Το νερό κινδυνεύει στην Ευρώπη

ΥΓΕΙΑ2 ημέρες ago

The Lancet: Οδικός χάρτης για τη μείωση των πρόωρων θανάτων κατά το ήμισυ ως το 2050

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 εβδομάδες ago

70η Επέτειος ίδρυσης της Γερμανοελληνικής Εταιρείας Ντύσσελντορφ: 70 χρόνια δράσεων και ενίσχυσης της γερμανοελληνικής φιλίας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

ΕΛΜΕ Β.Ρ.Β.: Η συστηματική καθυστέρηση στην κάλυψη των κενών απειλεί την ύπαρξη των σχολείων

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Η Intel «παγώνει» την επένδυσή της στο Μαγδεμβούργο

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Άνδρος: Ο νέος ανεξερεύνητος παράδεισος της Μεσογείου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Νέα έκρηξη σε κατάστημα στο κέντρο της Κολωνίας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Τρένο σταμάτησε πριν από τον προορισμό του γιατί ένας σκίουρος αρνήθηκε να αποβιβαστεί!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Οι φθαρμένοι υαλοκαθαριστήρες υπονομεύουν την οδηγική ασφάλεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Εξαρθρώθηκε πλατφόρμα κρυπτογραφημένων επικοινωνιών του οργανωμένου εγκλήματος

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Άγνωστη μουσική σύνθεση του Μότσαρτ ανακαλύφθηκε σε βιβλιοθήκη της Λειψίας

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Η Ελλάδα «Καλύτερος Οικογενειακός Προορισμός» στα Wherever Awards 2024

Europolitis TV6 μήνες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV7 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV1 έτος ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV2 έτη ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV4 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch4 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch4 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch4 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV4 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV4 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis