Connect with us

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Σε ποια ηλικία αυξάνονται οι πιθανότητες να γίνετε πλούσιοι

Published

on

Επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, μια ομάδα ερευνητών από τις ΗΠΑ μελέτησε διεξοδικά τα δεδομένα και κατέληξε σε ποια ηλικία υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες για να αποκτήσει κάποιος περιουσία.

Η ερευνά τους συνολικά διήρκησε 10 χρόνια και οι οικονομολόγοι διαπίστωσαν ότι το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης των εσόδων των αντρών έχει συντριπτικές πιθανότητες να επιτευχθεί στα πρώτα 10 χρόνια εργασίας τους και συνήθως μεταξύ της ηλικίας 25 με 35.

Κατά την επόμενη δεκαετία της καριέρας τους και συνεπώς της ζωής τους, το εισόδημα των αντρών είτε συνεχώς μειώνεται, είτε οι αυξήσεις είναι μικρότερες.

Αυτό συμβαίνει λόγω γάμου, επιπλέον εξόδων, υποχρεώσεων που αναλαμβάνουν και βέβαια λόγω της συνεχόμενης μεταβολής της αγοράς εργασίας και των αναγκών της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια διαμάχη για δαχτυλίδι 70.000 δολαρίων δοκιμάζει τη νομοθεσία περί αρραβώνων

Published

on

Από

Οι Πολιτείες άρχισαν να καταργούν τη δεκαετία του 1930 ισχυρισμούς για «βάλσαμο της καρδιάς» που προηγουμένως μπορούσαν να ακολουθήσουν οι γυναίκες όταν αθετείτο η υπόσχεση γάμου. Photo credits: PRISCILAFLORES / pixabay

Της φόρεσε το δαχτυλίδι. Μπορεί να το πάρει πίσω; Αυτή είναι η υπόθεση που εκδικάζεται στο ανώτατο δικαστήριο της Μασαχουσέτης.

Ο Τζόνσον, ένας συνταξιούχος ανώτερος μηχανικός και η Σετίνο, πρώην δασκάλα, συναντήθηκαν σε ένα μπαρ στο Χίνγκαμ της Μασαχουσέτης. Της έκανε πρόταση γάμου το 2017 δίνοντάς της το δαχτυλίδι των 70.000 δολαρίων.

Καθώς προχωρούσαν τα σχέδια του γάμου, ο Τζόνσον, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, είπε ότι υποπτεύθηκε ότι η αρραβωνιαστικιά του είχε παράλληλη σχέση αφού είδε μηνύματα στο τηλέφωνό της που αντάλλασσε με έναν άλλον άντρα και τότε αυτός ακύρωσε τον γάμο.



Η Σετίνο αρνείται τις κατηγορίες του Τζόνσον περί απιστίας, λέγοντας ότι ο άνδρας εκείνος ήταν φίλος δεκαετιών. Ο Τζόνσον μήνυσε την Σετίνο για να πάρει πίσω το δαχτυλίδι, αλλά ένας δικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο μηνυτής έκανε λάθος σχετικά με τη σχέση της τότε μνηστής του και ότι αυτός φταίει για τον χωρισμό τους.

Η απόφαση αυτή ανατράπηκε από εφετείο πέρυσι. Το εφετείο απεφάνθη ότι ενώ ο Τζόνσον μπορεί να υποκινήθηκε από μια εσφαλμένη εικασία, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία αυτό δεν σήμαινε ότι ήταν αδικαιολόγητο να διαλύσει τον αρραβώνα. Στη συνέχεια, η Σετίνο προσέφυγε στο ανώτατο δικαστήριο της Πολιτείας. Είπε ότι αγωνίζεται να κρατήσει το δαχτυλίδι για λόγους αρχής.

Αγωγές που ζητούν την επιστροφή δαχτυλιδιών είναι ουσιαστικά ο τελευταίος εναπομείνας τύπος δικαστικών διαφορών για διαλυμένους αρραβώνες που αναγνωρίζεται από τα δικαστήρια των ΗΠΑ, αφού οι Πολιτείες στη δεκαετία του 1930 άρχισαν να καταργούν ισχυρισμούς για «βάλσαμο της καρδιάς» που προηγουμένως μπορούσαν να ακολουθήσουν οι γυναίκες όταν αθετείτο η υπόσχεση γάμου.

Πλέον η πλειονότητα των Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένων του Νιου Τζέρσεϊ, της Νέας Υόρκης και της Πενσυλβάνια, θεωρούν ένα δαχτυλίδι αρραβώνων ως ένα δώρο υπό όρους που θα πρέπει να επιστραφεί στον δωρητή μετά τη λύση του αρραβώνα, ανεξαρτήτως υπαιτιότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαρρήκτης πιάστηκε να διαβάζει ελληνική μυθολογία εν μέσω… ληστείας

Published

on

Από

Ο 71χρονος ιδιοκτήτης, λέγεται ότι ξύπνησε και ήρθε αντιμέτωπος με τον φερόμενο ως κλέφτη, ο οποίος ήταν... απορροφημένος στο διάβασμα. Photo credits: Pexels / pixabay

Ένας επίδοξος διαρρήκτης στη Ρώμη συνελήφθη όταν κατά τη διάρκεια ληστείας σε ένα σπίτι ηλικιωμένου, σταμάτησε για να διαβάσει ένα βιβλίο για την ελληνική μυθολογία σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο 38χρονος φέρεται να μπήκε σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή Πράτι της ιταλικής πρωτεύουσας μέσω ενός μπαλκονιού, αλλά αποσπάστηκε η προσοχή του αφού πήρε ένα βιβλίο για την Ιλιάδα του Ομήρου από το κομοδίνο.

Ο 71χρονος ιδιοκτήτης, λέγεται ότι ξύπνησε και ήρθε αντιμέτωπος με τον φερόμενο ως κλέφτη, ο οποίος ήταν… απορροφημένος στο διάβασμα.



Αφού αιφνιδιάστηκε, ο κλέφτης στη συνέχεια προσπάθησε να δραπετεύσει φεύγοντας από το ίδιο μπαλκόνι, αλλά συνελήφθη λίγο αργότερα.

Στην αστυνομία φέρεται να είπε ότι ανέβηκε στο κτίριο για να επισκεφθεί ένα γνωστό του πρόσωπο ενώ είχε στην κατοχή του μια τσάντα που περιείχε ακριβά ρούχα τα οποία είχαν κλαπεί από άλλο σπίτι νωρίτερα εκείνο το βράδυ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: 39χρονος επιβιβάστηκε δύο φορές σε αεροπλάνο χωρίς εισιτήριο και ταξίδεψε!

Published

on

Από

Στόχος της έρευνας είναι να εξηγήσουν οι αρχές πώς κατάφερε ο επιβάτης να ξεγελάσει τον αυτοματοποιημένο έλεγχο της κάρτας επιβίβασης, πριν από τους ελέγχους ασφαλείας. Photo credits: Skitterphoto / pixabay

Ένας τολμηρός Νορβηγός κατάφερε να επιβιβαστεί δύο φορές σε αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση από το αεροδρόμιο του Μονάχου, χωρίς να έχει εισιτήριο, και μάλιστα τη δεύτερη φορά έφτασε μέχρι τη Στοκχόλμη.

«Η αστυνομία του αεροδρομίου ξεκίνησε έρευνα σε βάρος ενός Νορβηγού πολίτη ηλικίας 39 ετών για διατάραξη της τάξης και λαθραία μεταφορά» ανέφερε ένας εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στόχος της έρευνας είναι να εξηγήσουν οι αρχές πώς κατάφερε ο επιβάτης να ξεγελάσει τον αυτοματοποιημένο έλεγχο της κάρτας επιβίβασης, πριν από τους ελέγχους ασφαλείας, είπε ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, στις 4 Αυγούστου ο ταξιδιώτης «τρύπωσε» στην ουρά και πέρασε τον έλεγχο εισιτήριων στεκόμενος πολύ κοντά σε έναν άλλον επιβάτη. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος, όπου όμως έγινε αντιληπτή η απάτη του: η πτήση ήταν γεμάτη και δεν είχε πού να καθίσει.

Το προσωπικό τον παρέδωσε στην αστυνομία που ξεκίνησε σε βάρος του έρευνα αλλά τον άφησε ελεύθερο.



Την αμέσως επόμενη ημέρα ο Νορβηγός το… ξανάκανε. Αυτή τη φορά η προσπάθειά του στέφθηκε επιτυχία, αφού η πτήση όπου επιβιβάστηκε δεν ήταν γεμάτη κι έτσι κατάφερε να φτάσει στη Στοκχόλμη.

Στην πρωτεύουσα της Σουηδίας συνελήφθη από την αστυνομία αφού τράβηξε την προσοχή επάνω του επειδή ήθελε να επιστρέψει αμέσως στο… Μόναχο.

Ο επιβάτης «δεν συνιστούσε κανέναν κίνδυνο» και «δεν είχε πρόθεση να διαταράξει την εναέρια κυκλοφορία», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολλανδία: Ο δήμος της Χάγης απειλεί με έξωση τον πρωθυπουργό!

Published

on

Από

Εδώ και περίπου τρία χρόνια έχουν ξεκινήσει εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης στο Μπίνενχοφ με τα 4.000 δωμάτια, συνολικής επιφανείας 90.000 τετραγωνικών μέτρων. Photo credits: corgaasbeek / pixabay

Ένας πρωθυπουργός υπό έξωση; Ο Ντικ Σχοφ, ο επικεφαλής της ολλανδικής κυβέρνησης, έλαβε τελεσίγραφο από τον δήμο της Χάγης, όπου βρίσκεται ο «Πυργίσκος», το γραφείο του: θα πρέπει να φύγει αμέσως από το κτίριο, καθώς υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς.

Έχοντας… απελπιστεί από το πολλοστό αίτημα αναβολής της μετακόμισης, ο δήμος έδωσε διορία στον Σχοφ και στους συνεργάτες του μέχρι τις 31 Αυγούστου για να φύγουν από το κτίριο, όπου είναι σε εξέλιξη μνημειώδεις εργασίες ανακαίνισης.

Εάν δεν συμμορφωθούν μέχρι τότε, θα τους επιβάλει πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ την εβδομάδα.

Ο πρωθυπουργός παρέλαβε τον Ιούλιο τα κλειδιά του Torentje (που σημαίνει «Μικρός πύργος»), στον οποίο είχε επί σχεδόν 14 χρόνια το γραφείο του ο προκάτοχός του στο αξίωμα και μελλοντικός γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε.



Όλα αυτά τα χρόνια ο δήμος προειδοποιούσε για τον κίνδυνο πυρκαγιάς στο κτίριο, διαβεβαίωσε ο Γιαν Φαν Ζάνεν, ο δήμαρχος της Χάγης, χωρίς να αποκαλύψει τους λόγους που επικαλείται το πρωθυπουργικό γραφείο για να… δικαιολογήσει την καθυστέρηση.

Η κυβέρνηση είχε πάντως αναφέρει ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες στη μεταφορά των πληροφοριακών συστημάτων, λόγω των «κρατικών μυστικών» που περιέχουν.

Εδώ και περίπου τρία χρόνια έχουν ξεκινήσει εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης στο Μπίνενχοφ, ένα συγκρότημα κτιρίων – τα παλαιότερα είναι του 13ου αιώνα – όπου στεγάζονται το κοινοβούλιο και το γραφείο του πρωθυπουργού.

Το έργο είναι κολοσσιαίο για αυτό το συγκρότημα με τα 4.000 δωμάτια, συνολικής επιφανείας 90.000 τετραγωνικών μέτρων. Τα έργα δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν πριν από το 2028 και αναμένεται ότι το κόστος θα φτάσει τουλάχιστον τα 2 δισεκ. ευρώ.

Το Κοινοβούλιο συνεδριάζει εδώ και τρία χρόνια σε άλλο κτίριο της πόλης ενώ και το Συμβούλιο της Επικρατείας βρήκε στέγη αλλού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θαλάσσια λιοντάρια βοηθούν τους επιστήμονες να εξερευνήσουν ωκεανούς

Published

on

Από

Τα θαλάσσια λιοντάρια εξοπλίστηκαν με… κάμερες και συσκευές GPS ώστε να εντοπιστούν όταν θα επέστρεφαν στην ξηρά για να θηλάσουν τα μικρά τους. Photo credits: Pipsimv / pixabay

Θαλάσσια λιοντάρια εξοπλίστηκαν με… κάμερες και βοήθησαν τους ερευνητές να εντοπίσουν και να χαρτογραφήσουν άγνωστα θαλάσσια οικοσυστήματα στη νότια Αυστραλία.

Ο βυθός στους ωκεανούς έχει εξερευνηθεί ελάχιστα και οι γνώσεις των επιστημόνων είναι αποσπασματικές.

Η χρήση τηλεχειριζόμενων υποβρύχιων οχημάτων για τη γνώση των βυθών είναι δαπανηρή, απαιτεί συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες και είναι δύσκολο να γίνει σε βαθιά, απομακρυσμένα και υπεράκτια τμήματα του βυθού.

Για να παρακάμψουν αυτές τις προκλήσεις, ερευνητές στην Αυστραλία, με επικεφαλής τον διδακτορικό φοιτητή του Πανεπιστημίου της Αδελαΐδας και του Ινστιτούτου Έρευνας και Ανάπτυξης της Νότιας Αυστραλίας, Νέιθαν Αγγελάκη, επιστράτευσαν οκτώ απειλούμενα ενήλικα θηλυκά αυστραλιανά θαλάσσια λιοντάρια.



Τοποθέτησαν μικρές και ελαφριές κάμερες επάνω στη γούνα τους, καθώς και συσκευές GPS, ώστε να εντοπίσουν τη θέση τους, όταν τα λιοντάρια θα επέστρεφαν στην ξηρά για να θηλάσουν τα μικρά τους.

Τα βίντεο που συγκεντρώθηκαν (συνολικά 89 ώρες καταγραφών) επέτρεψαν στους ερευνητές να εντοπίσουν προηγουμένως αχαρτογράφητα οικοσυστήματα και έμβιους οργανισμούς που αναπτύσσονται στον βυθό της νότιας Αυστραλίας.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Frontiers in Marine Science».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισπανικό εργαστήριο στειρώνει… κουνούπια σε μια προσπάθεια καταπολέμησης του δάγκειου πυρετού

Published

on

Από

Το εργαστήριο απελευθερώνει περίπου 45.000 αρσενικά κουνούπια κάθε εβδομάδα, ώστε να μπορούν να ζευγαρώσουν με θηλυκά - το τσίμπημα των οποίων μεταδίδει ασθένειες στους ανθρώπους. Photo credits: Lesphotosdartnow / pixabay

Εργαστήριο στην Ισπανία εκτρέφει και στειρώνει χιλιάδες κουνούπια τίγρεις σε μια προσπάθεια καταπολέμησης του δάγκειου πυρετού και άλλων ασθενειών, καθώς η κλιματική αλλαγή βοηθά τα χωροκατακτητικά είδη να εξαπλώνονται σε όλη την Ευρώπη.

Χρησιμοποιώντας έναν επιταχυντή ηλεκτρονίων, το χρηματοδοτούμενο από την περιφερειακή κυβέρνηση Κέντρο Βιολογικού Ελέγχου Παρασίτων στη Βαλένθια στειρώνει και απελευθερώνει περίπου 45.000 αρσενικά κουνούπια κάθε εβδομάδα, ώστε να μπορούν να ζευγαρώσουν με θηλυκά – το τσίμπημα των οποίων μεταδίδει ασθένειες στους ανθρώπους – και τελικά να μειώσει τον συνολικό πληθυσμό των κουνουπιών.

Τεχνικές στείρωσης έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλα μέρη του κόσμου, αλλά το συγκεκριμένο εργαστήριο, χρησιμοποιώντας την εμπειρία του με τις φρουτόμυγες, πρωτοπορεί στη χρήση των τεχνικών σε κουνούπια τίγρεις στην Ευρώπη.



Τα δεδομένα από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων δείχνουν αύξηση των κρουσμάτων που εισάγονται από περιοχές όπου ο δάγκειος πυρετός είναι ενδημικός, καθώς και αυξανόμενο αριθμό τοπικών κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου και του δάγκειου πυρετού στην Ευρώπη.

Το κουνούπι τίγρης, (επιστημονική ονομασία Aedes albopictus) εξαπλώνεται βόρεια, ανατολικά και δυτικά στην Ευρώπη και τώρα έχει αυτοδύναμους εκτρεφόμενους πληθυσμούς σε 13 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ7 ώρες ago

Η Αλόννησος, ανέπαφο «μαργαριτάρι» της Μεσογείου για τους Ιταλούς

ΓΕΡΜΑΝΙΑ14 ώρες ago

Γερμανία: Μηδενική ανάπτυξη της οικονομίας για το 2024 προβλέπει το Ινστιτούτο Ifo

ΕΙΔΗΣΕΙΣ14 ώρες ago

Ο ρόλος της Διασποράς στην οικονομική ανάπτυξη των χωρών στην 88η ΔΕΘ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ16 ώρες ago

Παράταση των αδειών εκμετάλλευσης οργανωμένων πλαζ στην Ιταλία

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ16 ώρες ago

Η υπερβολική φωτορύπανση μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες για Αλτσχάιμερ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ημέρα ago

Μια διαμάχη για δαχτυλίδι 70.000 δολαρίων δοκιμάζει τη νομοθεσία περί αρραβώνων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Βρετανία: Τα πανεπιστήμια ανησυχούν για τη βιωσιμότητά τους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Μ. Μυρογιάννη: Οι Έλληνες βρίσκονταν ανέκαθεν στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Με εισιτήριο η πρόσβαση στη Φοντάνα ντι Τρέβι;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Δύο ερευνήτριες του ΙΤΕ λαμβάνουν επιχορήγηση εκκίνησης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Διεθνής έρευνα αποκαλύπτει πως η διαλειμματική δίαιτα ρυθμίζει τη γήρανση μέσω της αυτοφαγίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Την εισαγωγή ανθρωποειδών ρομπότ στη διαδικασία παραγωγής αυτοκινήτων διερευνά η BMW

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Ολλανδία: Ο δήμος της Χάγης απειλεί με έξωση τον πρωθυπουργό!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Στροφή των Ευρωπαίων καταναλωτών στην αγορά μεταχειρισμένων ηλεκτρικών αυτοκινήτων

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Οι 35 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας σύμφωνα με τους βρετανικούς Times

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Χρυσό στα… ηλεκτρονικά απορρίμματα ψάχνει η Βρετανία!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Αεροπορικές παρατείνουν την αναστολή των πτήσεων προς προορισμούς στη Μέση Ανατολή

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Copernicus: «Ολοένα πιο πιθανό» ότι το 2024 θα είναι η πιο θερμή χρονιά στα χρονικά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Κορυφώνονται σήμερα οι Περσείδες, η θεαματική βροχή από πεφταστέρια

Europolitis TV5 μήνες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV5 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV1 έτος ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV4 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis