Connect with us

ΕΥΡΩΠΗ

Eurostat: Ευρωπαίοι, Ελληνες και διακοπές

Published

on

Ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία της Eurostat για τις διακοπές των Ευρωπαίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 53,6% των Ελλήνων δεν έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν χρήματα για ένα επταήμερο ταξίδι κατά τη διάρκεια του έτους.

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι η δυνατότητα αυτή δεν υπάρχει ούτε έναν στους τρεις Ευρωπαίους.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat για τον τουρισμό, το 33% των νοικοκυριών σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δυσκολεύονται να πληρώσουν ένα επταήμερο ταξίδι.

Στη δυσχερέστερη θέση βρίσκονται οι Ρουμάνοι με 67%. Ακολουθούν οι Κροάτες με 62,8%, οι Βούλγαροι με 56,4% και στην τέταρτη θέση από το τέλος, οι Έλληνες.  

Αντίθετα, στη Σουηδία, μόλις το 8% των νοικοκυριών αντιμετωπίζουν τέτοια οικονομική στενότητα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε κόκκινο συναγερμό για πλημμύρες έξι περιοχές της Γαλλίας

Published

on

Από

Οι αρχές έκαναν γνωστό πως έκλεισαν δρόμους, εκκένωσαν συνοικίες και ζήτησαν από κατοίκους να αποφεύγουν να θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους. Photo credits: gabalro / pixabay

Έξι διαμερίσματα στη Γαλλία τέθηκαν σε κόκκινο συναγερμό για πλημμύρες, εξαιτίας «ασυνήθιστων βροχοπτώσεων», με την μετεωρολογική υπηρεσία να αναφέρει ότι σε μία περιοχή έπεσαν 630 χιλιοστά βροχής σε ένα 48ωρο.

Μεταξύ των περιοχών που αφορά ο κόκκινος συναγερμός είναι η Λιόν, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στη χώρα, όπως και οι Κάνες, γνωστές για το κινηματογραφικό φεστιβάλ τους.



Οι αρχές έκαναν γνωστό πως έκλεισαν δρόμους, εκκένωσαν συνοικίες και ζήτησαν από κατοίκους να αποφεύγουν να θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους βγάζοντας φωτογραφίες και τραβώντας βίντεο.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές το εύρος των ζημιών από τις πλημμύρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας λόγω… ακτιβιστών

Published

on

Από

Η είσοδος στην Εθνική Πινακοθήκη, που βρίσκεται στην καρδιά του Λονδίνου, κοντά στην πλατεία Τραφάλγκαρ, είναι δωρεάν, όπως στο σύνολο των δημοσίων μουσείων στη Βρετανία. Photo credits: drdevience / pixabay

Η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι ενισχύει τους ελέγχους ασφαλείας, αφότου βρέθηκε στο στόχαστρο κινητοποιήσεων ακτιβιστών, οι οποίοι καταφέρθηκαν εναντίον έργων της συλλογής της.

Το ίδρυμα αναφέρει πως υπήρξε «θύμα πέντε διαφορετικών επιθέσεων» από τον Ιούλιο του 2022.

Τα έργα, τα οποία προστατεύονται από βιτρίνες, δεν υπέστησαν ζημιές σε αυτές τις επιθέσεις, ωστόσο τα πλαίσιά τους σε ορισμένες περιπτώσεις καταστράφηκαν.



«Δυστυχώς, φθάσαμε σε ένα σημείο όπου είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε μέτρα για να προστατεύσουμε τους επισκέπτες μας, τους εργαζόμενούς μας και τη συλλογή», εξηγεί το μουσείο σε ένα δελτίο Τύπου.

Από σήμερα, «κανένα υγρό δεν θα επιτρέπεται στην Εθνική Πινακοθήκη», με εξαίρεση το βρεφικό γάλα και φάρμακα με ιατρική συνταγή, επισημαίνει.

Η είσοδος στην Εθνική Πινακοθήκη, που βρίσκεται στην καρδιά του Λονδίνου, κοντά στην πλατεία Τραφάλγκαρ, είναι δωρεάν, όπως στο σύνολο των δημοσίων μουσείων στη Βρετανία.

Οι επισκέπτες περνούν από μια πύλη ασφαλείας και ένας αστυνομικός ενδέχεται να ψάξει τις τσάντες τους.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, δύο οικολόγοι ακτιβιστές πέταξαν σούπα σε δύο πίνακες των Ηλιοτρόπιων του Βαν Γκογκ. Στην ανακοίνωσή της, η Εθνική Πινακοθήκη αναφέρεται επίσης σε περιστατικά που έγιναν εναντίον των πινάκων Το Κάρο του Σανού του Τζον Κόνσταμπλ το 2022 και Η Αφροδίτη στον Καθρέπτη του Ντιέγκο Βελάσκεθ, το 2023.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ελλάδα στην 76η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης

Published

on

Από

Πέρυσι εκπροσωπήθηκαν συνολικά 4.000 εκθέτες, από 95 χώρες. Φέτος, η έκθεση, με επίσημη προσκεκλημένη την Ιταλία, θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου. Photo credits: Hermann / pixabay

Δυναμική και πολύπλευρη η εθνική συμμετοχή της Ελλάδας στην 76η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης, με 60 εκδότες, πολιτιστικούς οργανισμούς και φορείς, πέντε συγγραφείς, περισσότερες από 750 εκδόσεις στα ελληνικά και άλλες γλώσσες, και με έμφαση στη δικτύωση και τη μετάφραση της ελληνικής λογοτεχνίας.

Μετά την παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου LIBER στη Βαρκελώνη (1-3 Οκτωβρίου 2024), σειρά έχει η 76η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης στη Γερμανία. Είναι η σημαντικότερη και μεγαλύτερη διεθνής έκθεση βιβλίου στην Ευρώπη.



Πέρυσι εκπροσωπήθηκαν συνολικά 4.000 εκθέτες, από 95 χώρες. Φέτος, η έκθεση, με επίσημη προσκεκλημένη την Ιταλία, θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου.

Ο νεοσύστατος Οργανισμός του υπουργείου Πολιτισμού, το Ελληνικό Ίδρυμα Βιβλίου και Πολιτισμού (ΕΛΙΒΙΠ), παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Ελληνικό Περίπτερο (HALL 4.1, no. G27), όπου θα προβληθούν και τα βιβλία που εκδόθηκαν, σε άλλες γλώσσες, στο πλαίσιο της πλατφόρμας GreekLit, την οποία χρηματοδοτεί το υπουργείου Πολιτισμού, με πόρους του ταμείου Ανάκαμψης για μεταφράσεις τίτλων, κάθε κατηγορίας της ελληνικής βιβλιοπαραγωγής.

Στο ελληνικό περίπτερο συμμετέχουν περίπου 60 εκδότες, πολιτιστικοί οργανισμοί και φορείς, από τους οποίους 27 θα παραβρεθούν με φυσική παρουσία. Επιπλέον, θα προβληθούν περισσότερες από 750 εκδόσεις, όπως του υπουργείου Πολιτισμού και των εποπτευόμενων φορέων του, στα ελληνικά και σε άλλες γλώσσες, των πολιτιστικών ιδρυμάτων και των εκδοτικών οίκων, ελληνικών και ξένων που εκδίδουν μεταφράσεις ελληνικών βιβλίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Stellantis θα αναθεωρήσει το μέλλον των εμπορικών σημάτων της

Published

on

Από

Και οι 14 μάρκες αυτοκινήτων της Stellantis έχουν ένα στρατηγικό σχέδιο μέχρι το 2031, με πλήρη χρηματοδότηση εξασφαλισμένη μέχρι το 2026. Photo credits: Didgeman / pixabay

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis Κάρλος Ταβάρες, δήλωσε ότι οι μάρκες αυτοκινήτων που εκπροσωπεί η Stellantis έχουν χρηματοδότηση μόνο μέχρι το 2026.

Η Stellantis θα αναθεωρήσει το μέλλον των 14 εμπορικών σημάτων της έως το 2026, είπε ο κ. Ταβάρες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis ανακοίνωσε ότι ο όμιλος θα επανεξετάσει το χαρτοφυλάκιο των μαρκών που διαθέτει τα επόμενα 2-3 χρόνια.



Και οι 14 μάρκες αυτοκινήτων της Stellantis έχουν ένα στρατηγικό σχέδιο μέχρι το 2031, με πλήρη χρηματοδότηση εξασφαλισμένη μέχρι το 2026.

Οι 14 μάρκες υπό την ομπρέλα της Stellantis θα πρέπει να αποδείξουν την αξία τους έως το 2026, πέντε χρόνια νωρίτερα από ό,τι αρχικά αναμενόταν. Το 2021 που ιδρύθηκε η Stellantis είχε ανακοινωθεί επίσημα ότι υπάρχει μια 10ετής περίοδος χάριτος για όλες τις μάρκες αυτοκινήτων που εκπροσωπεί.

Η Stellantis ανακοίνωσε επίσημα ότι ο Κάρλος Ταβάρες θα αποσυρθεί όταν λήξει το τρέχον συμβόλαιό του, στις αρχές του 2026, στο πλαίσιο πολλών διοικητικών αλλαγών εντός του ομίλου.

Η Stellantis είναι ένας πολυεθνικός ευρωπαϊκός-αμερικανικός όμιλος κατασκευής αυτοκινήτων, που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2021 βάσει μιας διασυνοριακής συγχώνευσης 50%-50% μεταξύ του ιταλο-αμερικανικού ομίλου Fiat Chrysler Automobiles και του γαλλικού ομίλου PSA.

Η κύρια δραστηριότητα της Stellantis είναι ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη, η κατασκευή και η πώληση αυτοκινήτων των εταιρειών (με αλφαβητική σειρά) Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS Automobiles, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Maserati, Mopar, Opel, Peugeot, Ram και Vauxhall.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη βορειοδυτική Ιταλία

Published

on

Από

Σε πολλές περιοχές έχουν διακοπεί οι σιδηροδρομικές συνδέσεις ενώ σημειώθηκε κατολίσθηση κατά μήκος του περιφερειακού δρόμου Αουρέλια. Photo credits: WikiImages / pixabay

Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει τις τελευταίες ώρες τη βορειοδυτική Ιταλία. Στην περιφέρεια της Λιγουρίας, εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων υπερχείλισαν οι παραπόταμοι Μπόρμιντα και Φεράνια.

Παράλληλα, σε πολλές περιοχές έχουν διακοπεί οι σιδηροδρομικές συνδέσεις ενώ σημειώθηκε κατολίσθηση κατά μήκος του περιφερειακού δρόμου Αουρέλια.



Η διέλευση των οχημάτων έχει διακοπεί, με μόνη εξαίρεση εκείνα της Πυροσβεστικής.

Στην ευρύτερη περιφέρεια της Γένοβας, τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά.

Δύο αεροσκάφη που έπρεπε να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Γένοβας «Χριστόφορος Κολόμβος», χθες το απόγευμα, ζητήθηκε να αλλάξουν πορεία και εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας να κατευθυνθούν στα αεροδρόμια της Πίζας και του Τορίνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Brussels Airlines ξεκινά πτήσεις προς την Αθήνα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους

Published

on

Από

Ως αεροπορική εταιρεία-κόμβος, η Brussels Airlines προσφέρει στους επιβάτες δυνατότητα διασύνδεσης με το εκτεταμένο ευρωπαϊκό και διηπειρωτικό δίκτυο της στο αεροδρόμιο Βρυξελλών. Photo credits: bulletrain743 / pixabay

Καθ´ όλη τη διάρκεια του έτους θα εκτελεί πλέον πτήσεις μεταξύ Βρυξελλών και Αθήνας η Brussels Airlines, η βελγική αεροπορική εταιρεία και εθνικός αερομεταφορέας.

Μέχρι τώρα, όλοι οι ελληνικοί προορισμοί στο πρόγραμμα της βελγικής αεροπορικής εταιρείας ήταν εποχικοί κατά τη θερινή περίοδο. Ωστόσο, η Brussels Airlines καταγράφει αυξανόμενη ζήτηση για ταξίδια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους από την Ελλάδα προς τις Βρυξέλλες, καθώς και από τις Βρυξέλλες προς την Ελλάδα.

Εκτός από την Αθήνα, όλοι οι προορισμοί της Brussels Airlines στην Ελλάδα είναι τουριστικοί προορισμοί με έντονη εποχική ζήτηση.



Η Αθήνα προσελκύει μεικτό κοινό τόσο τουριστικό όσο και επαγγελματικό. Οι επιβάτες στη γραμμή μεταξύ Βρυξελλών και Αθήνας προέρχονται κυρίως από τις Βρυξέλλες (62%), ενώ το 21% των επιβατών προέρχεται από την Αθήνα. Το 17% των επιβατών μεταβαίνουν μέσω Βρυξελλών προς την Αθήνα.

Ως αεροπορική εταιρεία-κόμβος, η Brussels Airlines προσφέρει στους επιβάτες δυνατότητα διασύνδεσης με το εκτεταμένο ευρωπαϊκό και διηπειρωτικό δίκτυο της στο αεροδρόμιο Βρυξελλών.

Κατά τη χειμερινή περίοδο 2024-2025, η Brussels Airlines θα εκτελεί 4 εβδομαδιαίες πτήσεις προς την Αθήνα.

Εκτός από τις πτήσεις που εκτελεί η Brussels Airlines, η αεροπορική εταιρεία συνεργάζεται και με την Aegean Airlines σε κοινές πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ8 λεπτά ago

Σε κόκκινο συναγερμό για πλημμύρες έξι περιοχές της Γαλλίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ώρα ago

Η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας λόγω… ακτιβιστών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ15 ώρες ago

Η Ελλάδα στην 76η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ17 ώρες ago

Έξι θέσεις ανέβηκε η Εθνική Ομάδα της Ελλάδας στο FIFA Ranking

ΕΙΔΗΣΕΙΣ22 ώρες ago

Η Stellantis θα αναθεωρήσει το μέλλον των εμπορικών σημάτων της

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη βορειοδυτική Ιταλία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Αυξάνονται οι απευθείας πτήσεις από τη Θεσσαλονίκη προς την Καλαμάτα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Η Brussels Airlines ξεκινά πτήσεις προς την Αθήνα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Η Βρετανική Βιβλιοθήκη αποκαθιστά τις υπηρεσίες της μετά την κυβερνοεπίθεση

ΥΓΕΙΑ2 ημέρες ago

Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς: Όλοι μπορούμε να σώσουμε μια ζωή

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 εβδομάδες ago

70η Επέτειος ίδρυσης της Γερμανοελληνικής Εταιρείας Ντύσσελντορφ: 70 χρόνια δράσεων και ενίσχυσης της γερμανοελληνικής φιλίας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

ΕΛΜΕ Β.Ρ.Β.: Η συστηματική καθυστέρηση στην κάλυψη των κενών απειλεί την ύπαρξη των σχολείων

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Η Intel «παγώνει» την επένδυσή της στο Μαγδεμβούργο

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Άνδρος: Ο νέος ανεξερεύνητος παράδεισος της Μεσογείου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Νέα έκρηξη σε κατάστημα στο κέντρο της Κολωνίας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Τρένο σταμάτησε πριν από τον προορισμό του γιατί ένας σκίουρος αρνήθηκε να αποβιβαστεί!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Οι φθαρμένοι υαλοκαθαριστήρες υπονομεύουν την οδηγική ασφάλεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Εξαρθρώθηκε πλατφόρμα κρυπτογραφημένων επικοινωνιών του οργανωμένου εγκλήματος

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Άγνωστη μουσική σύνθεση του Μότσαρτ ανακαλύφθηκε σε βιβλιοθήκη της Λειψίας

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Η Ελλάδα «Καλύτερος Οικογενειακός Προορισμός» στα Wherever Awards 2024

Europolitis TV6 μήνες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV7 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV1 έτος ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV2 έτη ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV4 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch4 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch4 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch4 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV4 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV4 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis