ΕΙΔΗΣΕΙΣ
50 χρόνια από το πρώτο “μικρό βήμα για τον άνθρωπο” στη Σελήνη

Πριν από ακριβώς 50 χρόνια οι Αμερικανοί Νιλ Άρμστρονγκ και Μπαζ Όλντριν πάτησαν στη Σελήνη, ένα επίτευγμα που παρακολούθησαν από τις τηλεοράσεις τους σχεδόν μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι. Το ιστορικό γεγονός γιορτάζεται σήμερα στις ΗΠΑ και σε όλον τον κόσμο, σε μια περίοδο που η NASA προσπαθεί να εντείνει τις προετοιμασίες της για να επιστρέψει και πάλι στον δορυφόρο της Γης.
Η ακριβής στιγμή της προσσελήνωσης της σεληνιακής ακάτου Eagle ήταν η 20.17 ή 20.18 ώρα Γκρίνουιτς –όπως αναφέρεται σε έγγραφα της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας– της 20ής Ιουλίου 1969.
Περίπου έξι ώρες αργότερα, στις 02.56 ώρα Γκρίνουιτς (ξημερώματα της Δευτέρας για την Ελλάδα), αφού φόρεσε τη διαστημική στολή του και έκανε αμέτρητες προετοιμασίες, ο κυβερνήτης της αποστολής, ο Νιλ Άρμστρονγκ, πάτησε με το αριστερό πόδι του στη Σελήνη λέγοντας την ιστορική πλέον φράση: “Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα”.
Η επέτειος αυτή αναζωπύρωσε και τη συζήτηση για τα τρέχοντα σχέδια της υπηρεσίας να επιστρέψει στη Σελήνη, δηλαδή το πρόγραμμα “Άρτεμις”. Πολλοί ειδικοί, ακόμη και στελέχη της NASA, θεωρούν ότι είναι μη ρεαλιστικό να το υλοποιήσουν μέχρι την καταληκτική ημερομηνία που τους έχει θέσει η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, το 2024.
Στη συζήτηση αυτή δεν έμειναν αμέτοχοι τα δύο εν ζωή μέλη του πληρώματος του Apollo 11, ο Μπαζ Όλντρι και ο Μάικλ Κόλινς – ο οποίος δεν πάτησε στη Σελήνη, καθώς είχε παραμείνει σε τροχιά γύρω της. Σε πολλές πρόσφατες δημόσιες εμφανίσεις τους μάλιστα επέκριναν τη NASA, ρίχνοντας νερό στον μύλο του Τραμπ ο οποίος πνέει μένεα με τη διαστημική υπηρεσία.
Ο “Μπαζ” μίλησε την Παρασκευή στο κανάλι Fox News. “Δεν αναπτύξαμε πυραύλους και ακάτους υψηλής απόδοσης, τους οποίους χρειαζόμαστε”, τόνισε ο 89χρονος αστροναύτης, τον οποίο κανείς δεν τολμά να αντικρούσει.
Την προηγουμένη, στο Οβάλ Γραφείο, ο διευθυντής της NASA Τζιμ Μπριντενστάιν δέχτηκε ευθέως και δημοσίως επίθεση. Ο Μάικλ Κόλινς πρότεινε να ματαιωθεί το σεληνιακό πρόγραμμα για να προετοιμαστεί στη θέση του μια αποστολή για τον Άρη, ενώ ο Μπαζ Όλντριν συνέχισε να δίνει τεχνικές συμβουλές.
“Ακούτε τον Μπαζ και τους άλλους; Σύμφωνοι;” είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, απευθυνόμενος στον Μπριντενστάιν. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε άλλωστε πρόσφατα ότι ο πραγματικός στόχος είναι να υψωθεί η αμερικανική σημαία στον Άρη (η NASA σκοπεύει να πραγματοποιήσει μια αποστολή στον Κόκκινο Πλανήτη τη δεκαετία του 2030).
Τις τελευταίες δεκαετίες, πολλοί Αμερικανοί πρόεδροι έχουν ανακοινώσει παρόμοια σχέδια, που όμως δεν κατέληξαν πουθενά.
Το μέλλον του προγράμματος Άρτεμις θα εξαρτηθεί επομένως από τη βούληση του Κογκρέσου να αυξήσει σημαντικά τον προϋπολογισμό της NASA, πολύ πάνω από τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, κάτι που δεν φαίνεται πρόθυμο να κάνει μέχρι τώρα.
Πολλά θα εξαρτηθούν επίσης από τις προεδρικές εκλογές του 2020. Στην περίπτωση που ηττηθεί ο Ντόναλντ Τραμπ, κάποιος άλλος πρόεδρος θα πρέπει να αποφασίσει προς τα πού θα στραφούν οι ΗΠΑ, στο ηλιακό μας σύστημα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αυξήθηκαν οι χορηγήσεις καθεστώτος προστασίας σε αιτούντες άσυλο το 2024 στην ΕΕ

Το 2024, οι χώρες της ΕΕ χορήγησαν καθεστώς προστασίας σε 437.900 αιτούντες άσυλο, σημειώνοντας αύξηση 7% σε σύγκριση με το 2023 (409.530), σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.
Μεταξύ αυτών των ατόμων, το 42% έλαβε καθεστώς πρόσφυγα, το 39% έλαβε επικουρική προστασία και το 19% έλαβε ανθρωπιστικό καθεστώς.
Ο μεγαλύτερος αριθμός ατόμων που έλαβαν καθεστώς προστασίας καταγράφηκε στη Γερμανία (150.500, 34% του συνόλου της ΕΕ), στη Γαλλία (65.230, 15%) και στην Ισπανία (50.915, 12%).
Μαζί, αυτές οι 3 χώρες χορήγησαν το 61% όλων των καθεστώτων προστασίας σε επίπεδο ΕΕ.
Όπως συμβαίνει εδώ και αρκετά χρόνια, οι Σύροι, οι Αφγανοί και οι Βενεζουελανοί είναι οι κύριοι δικαιούχοι καθεστώτος προστασίας στην ΕΕ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αυξήθηκαν οι χορηγήσεις καθεστώτος προστασίας σε αιτούντες άσυλο το 2024 στην ΕΕ
- Διάσκεψη για την Ειρηνευτική Δράση του ΟΗΕ τον Μάιο στο Βερολίνο
- Rebetiko-Fest in der Hellenischen Gemeinde Berlin!
- Η BMW ενσωματώνει τεχνητή νοημοσύνη της DeepSeek στα νέα μοντέλα της για την κινεζική αγορά
- Διαρροή 82.000 λίτρων πετρελαίου στον Δούναβη
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Διάσκεψη για την Ειρηνευτική Δράση του ΟΗΕ τον Μάιο στο Βερολίνο

Ανώτατοι αξιωματούχοι του ΟΗΕ και της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας παρουσίασαν τους στόχους και τη δομή της επικείμενης Διάσκεψης Υπουργών για την δράση των ειρηνευτικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ, που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο στις 13-14 Μαΐου 2025.
Την ενημέρωση πραγματοποίησαν ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις, Ζαν-Πιερ Λακρουά, ο Υφυπουργός ‘Αμυνας της Γερμανίας, Νιλς Χίλμερ και η Πρέσβης Καταρίνα Στας, Γενική Διευθύντρια του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Ο κ. Χίλμερ τόνισε ότι η Διάσκεψη του Βερολίνου λαμβάνει χώρα μετά την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα γερμανική κυβέρνηση, σηματοδοτώντας την ισχυρή δέσμευση της στη διεθνή συνεργασία.
«Αναμένουμε περίπου χίλιους συμμετέχοντες μεταξύ αυτών πολλοί Υπουργοί Εξωτερικών ή ‘Αμυνας». Στόχος της Διάσκεψης είναι «η συζήτηση για το μέλλον της ειρηνευτικών επιχειρήσεων και η εξασφάλιση ουσιαστικών δεσμεύσεων», ενώ θα περιλαμβάνει και θεματικές συνεδρίες υψηλού επιπέδου.
Η Γερμανία, η οποία ανέλαβε τη σκυτάλη από τη Γκάνα τον Δεκέμβριο 2023, στοχεύει στην ενίσχυση της παγκόσμιας υποστήριξης προς την ειρηνευτική δράση ως εργαλείο του ΟΗΕ.
«Η ειρηνευτική δράση του ΟΗΕ έχει στόχο την πολυμερή συνεργασία», υπογράμμισε ο κ. Χίλμερ, αναγνωρίζοντας όμως τις προκλήσεις που συνδέονται με την αλλαγή της φύσης των συγκρούσεων, την παραπληροφόρηση και την αυξανόμενη πόλωση στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
Η πρέσβης Στας επανέλαβε τη σταθερή προσήλωση της Γερμανίας στις ειρηνευτικές προσπάθειες του ΟΗΕ. «Η ειρηνευτική δράση παραμένει θεμέλιος λίθος του ΟΗΕ και φάρος ελπίδας για εκατομμύρια ανθρώπους» τόνισε.
Ως συμπροεδρεύουσα του «Συμφώνου για το Μέλλον» και πρόεδρος της Επιτροπής Οικοδόμησης της Ειρήνης του ΟΗΕ για το 2025, η Γερμανία προτίθεται να θέσει στρατηγικά ζητήματα όπως η συναίνεση των κρατών υποδοχής, η εντολή των αποστολών και νέα μοντέλα ειρηνευτικής δράσης.
Έμφαση θα δοθεί επίσης στη συνεργασία με περιφερειακούς οργανισμούς, στη χρήση τεχνολογιών για αποτελεσματικότητα και διαφάνεια, στη σύνδεση ειρηνευτικής δράσης, οικοδόμησης ειρήνης και πρόληψης συγκρούσεων, αλλά και στην περιβαλλοντική ανθεκτικότητα και στη συμμετοχή των γυναικών.
Στη Διάσκεψη θα εξεταστεί επίσης η ανάγκη για «οικονομικά πιο αποδοτική ειρηνευτική δράση», υπό τις αυξανόμενες δημοσιονομικές πιέσεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αυξήθηκαν οι χορηγήσεις καθεστώτος προστασίας σε αιτούντες άσυλο το 2024 στην ΕΕ
- Διάσκεψη για την Ειρηνευτική Δράση του ΟΗΕ τον Μάιο στο Βερολίνο
- Rebetiko-Fest in der Hellenischen Gemeinde Berlin!
- Η BMW ενσωματώνει τεχνητή νοημοσύνη της DeepSeek στα νέα μοντέλα της για την κινεζική αγορά
- Διαρροή 82.000 λίτρων πετρελαίου στον Δούναβη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διαρροή 82.000 λίτρων πετρελαίου στον Δούναβη

Περίπου 82.000 λίτρα πετρελαίου διέρρευσαν στον Δούναβη κατά τη μεταφορά σε φορτηγίδα, περίπου 20 χλμ από τη σερβική πρωτεύουσα Βελιγράδι, προκαλώντας κίνδυνο ρύπανσης του ποταμού, τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο το ινστιτούτο που αναλύει τα δείγματα υδάτων.
Η διαρροή σημειώθηκε στις 21 Απριλίου σε διυλιστήριο στο λιμάνι του Πάντσεβο, κατά τη διάρκεια μεταφοράς πετρελαίου σε φορτηγίδα.
Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των τοπικών αρχών, λόγος της διαρροής είναι πιθανότατα η ανθρώπινη αμέλεια.
«Διαπιστώθηκε ότι χύθηκαν 82 κυβικά μέτρα eurodiesel και το καύσιμο βρίσκεται επί του παρόντος σε προστατευτικό φράγμα που περιβάλλει τη φορτηγίδα», τόνισε η Γραμματεία Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βοϊβοντίνα, της περιοχής στην οποία βρίσκεται το Πάντσεβο.
Η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για την έκταση της ρύπανσης και τους υπεύθυνους.
Η ρύπανση υδάτων είναι ενδημική στη Σερβία όπου, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις, λιγότερο από το 15% των λυμάτων υπόκεινται σε κατάλληλη επεξεργασία. Τα υπόλοιπα, μαζί με τα λύματα των αποχετεύσεων, απορρίπτονται απευθείας στα ποτάμια και τα ρέματά τους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP
- Αυξήθηκαν οι χορηγήσεις καθεστώτος προστασίας σε αιτούντες άσυλο το 2024 στην ΕΕ
- Διάσκεψη για την Ειρηνευτική Δράση του ΟΗΕ τον Μάιο στο Βερολίνο
- Rebetiko-Fest in der Hellenischen Gemeinde Berlin!
- Η BMW ενσωματώνει τεχνητή νοημοσύνη της DeepSeek στα νέα μοντέλα της για την κινεζική αγορά
- Διαρροή 82.000 λίτρων πετρελαίου στον Δούναβη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Καταργούνται ως δικαιολογητικά στο Δημόσιο τα πιστοποιητικά γέννησης και οικογενειακής κατάστασης

Καταργούνται τα πιστοποιητικά γέννησης και οικογενειακής κατάστασης ως δικαιολογητικά στο Δημόσιο. Έτσι, οι πολίτες δεν χρειάζεται να τα προσκομίζουν, καθώς τα στοιχεία των δύο πιστοποιητικών θα αντλούνται πλέον ηλεκτρονικά και αυτεπάγγελτα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Η ηλεκτρονική αυτεπάγγελτη αναζήτηση των πιστοποιητικών γέννησης και οικογενειακής κατάστασης, υλοποιείται σε πραγματικό χρόνο, με πλήρως αυτοματοποιημένο τρόπο μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας (ΚΕΔ) και του gov.gr, αξιοποιώντας υποδομές που εγγυώνται την ταχύτητα, την αξιοπιστία και την ασφάλεια της διαδικασίας.
Σε κάθε αναζήτηση ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει ειδοποίηση (push notification) στο ψηφιακό του πορτοφόλι Gov.gr Wallet, καθώς και μήνυμα στη θυρίδα πολίτη με τα στοιχεία της αίτησης για την οποία πραγματοποιήθηκε η αναζήτηση του πιστοποιητικού, τον φορέα, τον χρόνο και τον υπάλληλο.
Στις περιπτώσεις που ο πολίτης χρειάζεται κάποιο από τα προαναφερόμενα πιστοποιητικά για χρήση στο εξωτερικό, στον ιδιωτικό τομέα ή για δικαστική διαδικασία, εξακολουθεί να τα εκδίδει ψηφιακά μέσω του gov.gr.
Επισημαίνεται ότι στην πρώτη φάση εφαρμογής του νέου πλαισίου προβλέπεται πιλοτική περίοδος διάρκειας τριών μηνών, κατά την οποία διατηρείται μεταβατικά η δυνατότητα προσκόμισης δικαιολογητικών από τον πολίτη. Μετά το διάστημα αυτό, θα απαγορεύεται πλήρως η προσκόμιση των συγκεκριμένων δικαιολογητικών σε φορείς του Δημοσίου.
Η μεταρρύθμιση αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας των υπουργών Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιου και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου και των υφυπουργών Εσωτερικών, Βιβής Χαραλαμπογιάννη και Βασίλη Σπανάκη.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, τα δύο συναρμόδια υπουργεία εργάζονται για την κατάργηση κι άλλων δημοτολογικών και ληξιαρχικών πιστοποιητικών, τα οποία είναι ψηφιακά διαθέσιμα στο Ειδικό Μητρώο Δικαιολογητικών Διοικητικών Διαδικασιών (ΜΗΔΙΚ), που αποτελεί μέρος του Εθνικού Μητρώου Διοικητικών Διαδικασιών Δημόσιας Διοίκησης (ΜΙΤΟΣ).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αυξήθηκαν οι χορηγήσεις καθεστώτος προστασίας σε αιτούντες άσυλο το 2024 στην ΕΕ
- Διάσκεψη για την Ειρηνευτική Δράση του ΟΗΕ τον Μάιο στο Βερολίνο
- Rebetiko-Fest in der Hellenischen Gemeinde Berlin!
- Η BMW ενσωματώνει τεχνητή νοημοσύνη της DeepSeek στα νέα μοντέλα της για την κινεζική αγορά
- Διαρροή 82.000 λίτρων πετρελαίου στον Δούναβη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αστρονόμοι εντόπισαν έναν βραχώδη εξωπλανήτη με “ουρά κομήτη” που αποσυντίθεται

Αστρονόμοι παρατήρησαν έναν μικρό, βραχώδη πλανήτη που περιστρέφεται σε τροχιά επικίνδυνα κοντά στο αστέρι του και διαλύεται καθώς η επιφάνειά του εξαερώνεται λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, αφήνοντας πίσω του μια ουρά από ορυκτή σκόνη που θυμίζει κομήτη.
Από τη δεκαετία του 1990 έχουν ανακαλυφθεί περίπου 5.800 πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος, οι αποκαλούμενοι εξωπλανήτες. Από αυτούς, μόνο τέσσερις έχουν παρατηρηθεί να αποσυντίθενται σε τροχιά, όπως αυτός.
Ο πλανήτης είναι ο κοντινότερος από τους τέσσερις στο ηλιακό μας σύστημα και δίνει στους επιστήμονες μια μοναδική ευκαιρία να μάθουν τι συμβαίνει σε αυτούς τους καταδικασμένους κόσμους.
Οι ερευνητές παρατήρησαν τον πλανήτη BD+05 4868 Ab ενώ σταδιακά γίνεται σκόνη, αφήνοντας, με κάθε περιφορά του γύρω από το αστέρι του, μια ποσότητα υλικού ίση με τον όγκο του όρους Έβερεστ. Η ουρά από σκόνη που αφήνει πίσω του – μήκους 9 εκατομμυρίων χιλιομέτρων – καλύπτει σε μήκος το ημικύκλιο του αστεριού,
Ο πλανήτης υπολογίζεται ότι έχει μέγεθος περίπου μεταξύ του δικού μας Ερμή και της Σελήνης. Βρίσκεται στον αστερισμό του Πήγασου και απέχει περίπου 140 έτη φωτός από τη Γη.
Ένα έτος φωτός είναι η απόσταση που καλύπτει το φως μέσα σε έναν χρόνο, δηλαδή 9,5 τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα.
Το αστέρι του BD+05 4868 Ab είναι ένας πορτοκαλί νάνος. Είναι μικρότερο, ψυχρότερο και όχι τόσο λαμπρό όσο ο Ήλιος: έχει περίπου το 70% της μάζας και της διαμέτρου του Ήλιου και περίπου το 20% της φωτεινότητάς του.
Ο πλανήτης κάνει μια πλήρη περιστροφή γύρω του κάθε 30,5 ώρες, σε απόσταση περίπου 20 φορές μικρότερη από αυτήν από την οποία απέχει ο Ερμής από τον Ήλιο.
Στην επιφάνεια του πλανήτη υπολογίζεται ότι η θερμοκρασία φτάνει τους 1.600 βαθμούς Κελσίου, λόγω της εγγύτητάς του στο αστέρι. Ως αποτέλεσμα, η επιφάνεια έχει ήδη μετατραπεί σε μάγμα, σε λιωμένο βράχο.
«Αναμένουμε ότι ο πλανήτης θα γίνει σκόνη μέσα στο επόμενο ένα εκατομμύριο χρόνια ή κάπου εκεί», είπε ο Μαρκ Χον, μεταδιδακτορικός ερευνητής και βασικός συγγραφέας της μελέτης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters
- Αυξήθηκαν οι χορηγήσεις καθεστώτος προστασίας σε αιτούντες άσυλο το 2024 στην ΕΕ
- Διάσκεψη για την Ειρηνευτική Δράση του ΟΗΕ τον Μάιο στο Βερολίνο
- Rebetiko-Fest in der Hellenischen Gemeinde Berlin!
- Η BMW ενσωματώνει τεχνητή νοημοσύνη της DeepSeek στα νέα μοντέλα της για την κινεζική αγορά
- Διαρροή 82.000 λίτρων πετρελαίου στον Δούναβη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Βρετανία: Η κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο

Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο, όπως η απαγόρευση πρόσβασης σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για κάποιες ώρες, αποκάλυψε ο υπουργός Επιστήμης, Καινοτομίας και Τεχνολογίας Πίτερ Κάιλ.
Οπως είπε ο Κάιλ στη Daily Telegraph, “εξετάζει με μεγάλη προσοχή” την επιβολή ώρας έναρξης απαγόρευσης στο TikTok στις 22:00 για χρήστες κάτω των 16 ετών και την εξεύρεση εργαλείων για τους γονείς ώστε να διακόπτουν την πρόσβαση σε προκαθορισμένη ώρα.
Η πρόταση προέκυψε εν μέσω ανησυχίας σχετικά με το πώς η “εθιστική” φύση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης διαταράσσει τον ύπνο, τις σχολικές επιδόσεις και την οικογενειακή ζωή.
Ο Κάιλ είπε ότι εξετάζει τις επιλογές για την επιβολή του μέτρου με βάση τον Νόμο για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο έπειτα από τη δημοσίευση από την ρυθμιστική αρχή των μέσων ενημέρωσης Ofcom του κώδικα για την προστασία δεδομένων των παιδιών.
Ο υπουργός επισήμανε ότι “θα ενθαρρύνει την Ofcom να χρησιμοποιήσει στον απόλυτο βαθμό τις εξουσίες της” ώστε να επιβάλλονται πρόστιμα στις εταιρείες μέσων ενημέρωσης και να φυλακίζονται οι παραβάτες.
Ο Νόμος για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο άρχισε να τίθεται σε ισχύ τον περασμένο μήνα και απαιτεί από τις πλατφόρμες να τηρούν νέους κώδικες πρακτικής, τους οποίους έχει θέσει η Ofcom, ώστε να είναι ασφαλείς οι ανήλικοι χρήστες στο διαδίκτυο.
Είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση από το Ίδρυμα Παρακολούθησης του Ιντερνετ (IWF) – το οποίο εντοπίζει και συμβάλλει στην απομάκρυνση επικίνδυνων εικόνων από το διαδίκτυο – 291.273 περιστατικών με εικόνες από σεξουαλική κακοποίηση παιδιών μέσα στο 2024.
Στην ετήσια έκθεσή του το Ίδρυμα ανέφερε ότι έχει εντοπίσει αυξανόμενο αριθμό περιπτώσεων που συνοδεύονται από απειλές, μεταξύ των οποίων και περιεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης, εκβιασμούς που περιλαμβάνουν υλικό σεξουαλικής φύσης (sextortion) και κακόβουλη διανομή γυμνών εικόνων ή εικόνων σεξουαλικού περιεχομένου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – dpa – AFP
- Αυξήθηκαν οι χορηγήσεις καθεστώτος προστασίας σε αιτούντες άσυλο το 2024 στην ΕΕ
- Διάσκεψη για την Ειρηνευτική Δράση του ΟΗΕ τον Μάιο στο Βερολίνο
- Rebetiko-Fest in der Hellenischen Gemeinde Berlin!
- Η BMW ενσωματώνει τεχνητή νοημοσύνη της DeepSeek στα νέα μοντέλα της για την κινεζική αγορά
- Διαρροή 82.000 λίτρων πετρελαίου στον Δούναβη
You must be logged in to post a comment Login