Στο τρίτο στάδιο της πιλοτικής λειτουργίας περνά το MyConsulLive.gov.gr, η πλατφόρμα εξυπηρέτησης πολιτών στα προξενεία χωρίς φυσική παρουσία, μέσω βιντεοκλήσης, σημειώνεται σε κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Εξωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, η λειτουργία της πλατφόρμας επεκτείνεται σημαντικά, εντάσσοντας:
* Τα προξενικά γραφεία στις πρεσβείες Βρυξελλών, Ουάσιγκτον, Παρισίων, Στοκχόλμης και
* τα Γενικά Προξενεία Αδελαΐδας, Αμβούργου, Μελβούρνης, Μονάχου, Μόντρεαλ, Σικάγου, Στουτγάρδης, Σύδνεϋ, Τάμπας και Φρανκφούρτης.
Οι παραπάνω Αρχές έρχονται να προστεθούν στο προξενικό γραφείο της Πρεσβείας Λονδίνου και στα γενικά προξενεία Νέας Υόρκης, Τορόντο, Βοστώνης, Κωνσταντινούπολης, Ντίσελντορφ και το Προξενείο Πέρθης, όπου η πλατφόρμα βρίσκεται ήδη σε δοκιμαστική λειτουργία.
Σταδιακά το MyConsulLiveπρόκειται να επεκταθεί στο σύνολο των προξενικών Αρχών.
Μέσω του «MyConsulLive» δίνεται η δυνατότητα στους Έλληνες κατοίκους εξωτερικού να διεκπεραιώνουν διοικητικές πράξεις χωρίς φυσική παρουσία στο Προξενείο, μέσω προγραμματισμένης βιντεοκλήσης με τον αρμόδιο προξενικό υπάλληλο, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Ειδικότερα, οι υπηρεσίες που παρέχονται μέσω της πλατφόρμας είναι οι ακόλουθες:
Η υπηρεσία παρέχεται μέσω του gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση πολιτών».
Η ταυτοποίηση του ενδιαφερομένου γίνεται με τη χρήση κωδικών Taxisnet για την επιβεβαίωση των στοιχείων. Κατά τη διάρκεια της βιντεοκλήσης η ταυτοπροσωπία θα διαπιστώνεται με την επίδειξη δημοσίου εγγράφου (ταυτότητα, διαβατήριο κλπ.).
Υπενθυμίζεται ότι το MyConsulLive.gov.gr ξεκίνησε την πιλοτική του λειτουργία τον Δεκέμβριο 2020.
Υλοποιήθηκε με την συνεργασία των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Δένδια και Επικρατείας και ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, ενώ ο σχεδιασμός έγινε από την γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στα πρότυπα των αντίστοιχων υπηρεσιών ψηφιακών ραντεβού που παρέχουν τα ΚΕΠ, ο ΟΑΕΔ και η ΑΑΔΕ.
Το MyConsulLive.gov.gr είναι ένα από τα εργαλεία που διευκολύνουν την ψηφιοποίηση, την απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών που αφορούν τις συναλλαγές των Ελλήνων του εξωτερικού με τις Προξενικές Αρχές.
Σε αυτό το πλαίσιο λειτουργεί πιλοτικά και ο Ψηφιακός Βοηθός Εικονικής Υποβοήθησης με χρήση τεχνητής νοημοσύνης (Chatbot) στο προξενικό γραφείο της πρεσβείας Λονδίνου και στο γενικό προξενείο Νέας Υόρκης, με προοπτική σταδιακής επέκτασης στο σύνολο των προξενικών Αρχών.
Στις ορεινές περιοχές του Πεδεμόντιου, σημειώθηκε σειρά κατολισθήσεων, λόγω της ασταμάτητης βροχόπτωσης. Photo credits: Hans / pixabay
Μεγάλο κύμα κακοκαιρίας πλήττει την περιφέρεια Πεδεμόντιο, με πρωτεύουσα το Τορίνο. Χθες το πρωί ο ποταμός Πάδος υπερχείλισε σε κεντρική περιοχή του Τορίνο ενώ, έξω από την πόλη Μπιέλα, κατέρρευσε γέφυρα εξαιτίας των ορμητικών υδάτων του ποταμού Έλβο.
Την συγκεκριμένη στιγμή πάνω στην γέφυρα δεν βρίσκονταν πεζοί και ούτε αυτοκίνητα. Στις ορεινές περιοχές του Πεδεμόντιου, σημειώθηκε σειρά κατολισθήσεων, λόγω της ασταμάτητης βροχόπτωσης.
Στο ύψος, δε, της πόλης Μπιέλα, αποφασίστηκε η διακοπή της κυκλοφορίας των τρένων.
Στην μικρή βορειοδυτική περιφέρεια Βάλε Ντ΄Αόστα, στα σύνορα με την Γαλλία, το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας προκάλεσε διακοπή στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε τριάντα πέντε δήμους.
Σε κατάσταση επιφυλακής, παράλληλα, βρίσκεται και η περιοχή Εμίλια Ρομάνια, με πρωτεύουσα την Μπολώνια. Η επιφυλακή πρόκειται να παραμείνει «στο κόκκινο» μέχρι και σήμερα το απόγευμα.
Δρόμοι στο καντόνι του Βαλέ έκλεισαν για την κυκλοφορία, ενώ οι σιδηροδρομικές μεταφορές έχουν επίσης διαταραχθεί και η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε μερικές κοινότητες. Photo credits: Camera-man / pixabay
Σφοδρές χιονοπτώσεις σημειώνονται σήμερα στις ελβετικές Άλπεις, οι οποίες δυσχεραίνουν την κυκλοφορία στο νοτιοδυτικό καντόνι του Βαλέ, όπου οι αρχές προειδοποιούν για τον κίνδυνο χιονοστιβάδων και έκλεισαν για προληπτικούς λόγους όλα τα σχολεία.
Μεγάλες ποσότητες χιονιού – το ύψος του έφθασε τα 120 εκατοστά – έπεσαν επίσης την περασμένη νύκτα σε τμήμα των γαλλικών Άλπεων, προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης και αναστάτωση στις μεταφορές.
Οι ισχυρές χιονοπτώσεις, που σημειώνονται από χθες, Τετάρτη, στο ελβετικό καντόνι του Βαλέ, δεν έχουν ωστόσο προκαλέσει μεγάλες ζημιές, ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί οι αρχές του καντονιού που είναι αρμόδιες για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
Δρόμοι στο καντόνι έκλεισαν για την κυκλοφορία, ενώ οι σιδηροδρομικές μεταφορές έχουν επίσης διαταραχθεί και η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε μερικές κοινότητες.
Ο δρόμος στο πέρασμα του Σεμπλόν, που βρίσκεται σε ύψος 2.009 μέτρων και συνδέει την Ελβετία με την Ιταλία, έχει κλείσει για τη κυκλοφορία λόγω του χιονιού.
Χιόνι έπεσε μέχρι και στις πεδιάδες και οι δημοτικές αρχές της πόλης Σιόν ζήτησαν από τους 36.000 κατοίκους της να παραμείνουν στα σπίτια τους. Μεγάλο μέρος της πόλης έχει κλείσει για την οδική κυκλοφορία, ακόμα και για την κυκλοφορία πεζών, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου.
Στη Γαλλία, ο νομός της Σαβοΐας έχει τεθεί από χθες το βράδυ από τη μετεωρολογική υπηρεσία (Météo-France) σε πορτοκαλί επιφυλακή για χιονοστιβάδες λόγω της μεγάλης συσσώρευσης χιονιού στα σύνορα με την Ιταλία.
Η ηλεκτροδότηση είχε διακοπεί σήμερα το πρωί σε περίπου 4.000 νοικοκυριά και δρόμοι παρέμεναν αποκλεισμένοι εξαιτίας πτώσεων δένδρων. Η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο A43 απαγορεύθηκε για τις νταλίκες, σύμφωνα με τις κρατικές υπηρεσίες.
Σημαντική αναστάτωση επικρατεί επίσης στο περιφερειακό σιδηροδρομικό δίκτυο, με καθυστερήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων.
Η Google διευκρινίζει ότι αυτό το μέτρο θα εφαρμοστεί σε «σχολεία γενικής εκπαίδευσης» παγκοσμίως και θα τεθεί σε ισχύ στα τέλη Απριλίου. Photo credits: Tumisu / pixabay
Η Google θα απενεργοποιήσει στα τέλη Απριλίου κριτικές και βαθμολογίες που δίνονται σε σχολεία σε όλο τον κόσμο από χρήστες της εφαρμογής Google Maps, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Οι υπάρχουσες κριτικές και αξιολογήσεις θα διαγραφούν.
Η εφαρμογή Google Maps επιτρέπει στους χρήστες να βαθμολογούν τις τοποθεσίες που επισκέπτονται, σε κλίμακα από το 1 έως το 5 και να αφήνουν κάθε είδους σχόλια.
Παρά το γεγονός ότι αυτή η πρακτική είναι κοινή για ξενοδοχεία και εστιατόρια, παρέχει επίσης την ευκαιρία να αξιολογούνται δημοτικά σχολεία, γυμνάσια ή λύκεια.
«Αυτή η απόφαση οφείλεται στη συνεχή παρουσία συνεισφορών εκτός θέματος, επιβλαβών επίσης, και παραβιάσεων της πολιτικής», δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού.
Η Google διευκρινίζει ότι αυτό το μέτρο θα εφαρμοστεί σε «σχολεία γενικής εκπαίδευσης» παγκοσμίως και θα τεθεί σε ισχύ στα τέλη Απριλίου. Η ανάπτυξή του αναμένεται να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες.
Πέρα από την Τουρκία, συλλήψεις έγιναν στο Βέλγιο, στη Γερμανία, στην Ισπανία και στην Ολλανδία. Photo credits: diegoparra / pixabay
Δυνάμεις επιβολής της τάξης διεξήγαγαν εφόδους «άνευ προηγουμένου» την Τρίτη σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, βάζοντας στο στόχαστρο τέσσερις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος, επιχείρηση που είχε αποτέλεσμα πάνω από 200 συλλήψεις σε πέντε χώρες, τις περισσότερες εξ αυτών στην Τουρκία, καταφέρνοντας «τεράστιο πλήγμα» στη διακίνηση ναρκωτικών.
Παράλληλα με τις συλλήψεις, αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση «Μπουλούτ» («Σύννεφο» στα τουρκικά) προχώρησαν σε κατασχέσεις ποσοτήτων 21 και πλέον τόνων ναρκωτικών, συμπεριλαμβανομένων 3,3 εκατομμυρίων χαπιών MDMA, ανακοίνωσε η Europol, ο οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη συνεργασία στον τομέα της επιβολής του νόμου, που συντόνισε το εγχείρημα.
Οι αρχές προχώρησαν σε 234 συλλήψεις, από τις οποίες οι 225 έγιναν στην Τουρκία, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια.
Διευκρίνισε ότι οι συμμορίες επιδίδονταν στη διακίνηση κοκαΐνης προς τις αγορές της Τουρκίας και της Ευρώπης διά θαλάσσης και μέσω χερσαίων οδών από κράτη της Λατινικής Αμερικής, καθώς και ηρωίνης από το Ιράν και το Αφγανιστάν, κάνναβης μέσω Βαλκανίων και έκστασης μέσω Ευρώπης.
Οι τέσσερις συμμορίες που εξαρθρώθηκαν ενέχονταν επίσης σε ξέπλυμα χρήματος, βίαια εγκλήματα και άλλες παράνομες δραστηριότητες.
Πέρα από την Τουρκία, συλλήψεις έγιναν στο Βέλγιο, στη Γερμανία, στην Ισπανία και στην Ολλανδία.
Η επιχείρηση έγινε δυνατή χάρη στη μελέτη μηνυμάτων που βρέθηκαν όταν διαλύθηκαν, πριν από τέσσερα χρόνια, οι πλατφόρμες ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Sky ECC και ANOM, που χρησιμοποιούσαν κακοποιοί.
Απευθείας πτήσεις από τη Βαρσοβία προς τη Θεσσαλονίκη εκκινεί από τις 17 Ιουνίου ο εθνικός αερομεταφορέας της Πολωνίας LOT.
Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά έως τις 31 Οκτωβρίου και τέσσερις φορές την εβδομάδα για το διάστημα Νοεμβρίου – Μαρτίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), με αφορμή ειδική εκδήλωση που διοργάνωσαν στη Βαρσοβία η Υπηρεσία ΕΟΤ Πολωνίας και η LOT.
Η εκδήλωση, που είχε ως στόχο την ανάδειξη και προβολή της Κεντρικής Μακεδονίας στην πολωνική αγορά, ενόψει της έναρξης των πτήσεων, προσήλκυσε το ζωηρό ενδιαφέρον των εκπροσώπων των Πολωνών tour operators.
Με την εναρκτήρια πτήση (17/6) θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη και δημοσιογράφοι πολωνικών μέσων μαζικής επικοινωνίας, στο πλαίσιο δημοσιογραφικού ταξιδίου (press trip) του ΕΟΤ Πολωνίας σε συνεργασία με την LOT και με την υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ).
Τις ευχές της για καλό Πάσχα στέλνει η εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision, Klavdia, στους φίλους της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο, μέσα από ένα ξεχωριστό βίντεο.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας- Wir verwenden Cookies, um Ihnen die bestmögliche Erfahrung auf unserer Website zu bieten.OkDATENSCHUTZERKLÄRUNG
You must be logged in to post a comment Login