Η αρχιτεκτονική του Πηλίου, φημισμένη στα πέρατα της οικουμένης, βασίζεται σε ένα και μοναδικό στοιχείο: την πέτρα.
Το φυσικό αυτό υλικό που μπορεί μεν να είναι άφθονο παντού, ωστόσο ελάχιστο είναι αυτό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να αξιοποιηθεί και δη για συγκεκριμένη χρήση όπως το χτίσιμο και την αρχιτεκτονική κατοικιών και γενικώς κτιρίων.
Η περίφημη πέτρα του Πηλίου που σήμερα δεσπόζει σε όλες τις κατασκευές στο βουνό των Κενταύρων, στις μέρες μας αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού για το πόσο χρήσιμο μπορεί να γίνει αυτό το φυσικό προϊόν.
Ολόκληρα χωριά σήμερα αποτελούν τουριστικό πόλο έλξης για αυτόν τον μοναδικό λόγο και οι επισκέπτες θαυμάζουν τα ανθρώπινα δημιουργήματα του τόπου όπως συμβαίνει σε όλα τα χωριά και τα κεφαλοχώρια της Μαγνησιακής χερσονήσου από τον βορρά έως και το Τρίκερι.
Και ποιος δεν έχει θαυμάσει τα αρχοντικά της Μακρυνίτσας, της Πορταριάς, των Μηλεών, της Ζαγοράς, της Τσαγκαράδας, της Βυζίτσας, της Συκής και όλων των 24 χωριών του Πηλίου, όπου ο επισκέπτης βλέπει την χρήση της πέτρας σε κάθε της μορφή, είτε ατόφια όπως εξορύσσεται από τα σπλάχνα της γης, είτε πελεκημένη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες της καθημερινότητας μέσα από αρκετά λατομεία της περιοχής.
Ο δήμαρχος νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει ότι “το Πήλιο στις νοτιότερες περιοχές του παράγει την καλύτερη πέτρα αφού πρόκειται για φυσικά πετρώματα εξαιρετικής αντοχής, που αποτελούν μία κορυφαία λύση για χτίσιμο και που οδηγεί σε πολλές χιλιάδες χρόνια πίσω στην ανθρώπινη ιστορία.
Μέχρι και σήμερα βλέπουμε σπίτια μικρά και μεγάλα με πέτρινους χοντρούς τοίχους, όπου ο φέρων οργανισμός του κτίσματος αποτελείται από πέτρα ως κύριο υλικό δόμησης, να υπάρχει η πέτρινη περίφραξη, να κατασκευάζονται πέτρινα παρτέρια, ακόμη και πηγάδια, όπως και δρόμοι και να διατηρούνται ανέπαφα για αιώνες. Και αυτά είναι μερικά μόνο από τα παραδείγματα όπου συναντάμε σε όλο το Πήλιο από την εκτεταμένη χρήση πέτρας”.
Σήμερα τα λατομεία που λειτουργούν είναι ελάχιστα και τα τελευταία χρόνια η λειτουργία τους δεν ήταν δεδομένη, αφού έκλεισαν και ξανάνοιξαν μετά από ενδελεχείς ελέγχους για να προστατευθεί κυρίως το περιβάλλον.
Τα όσα λειτουργούν βρίσκονται στην περιοχή της Πρόπαν, του Νεοχωρίου και της Συκής και όσοι εργάζονται σε αυτά αποτελούν μια ξεχωριστή κατηγορία ανθρώπων που τους διακρίνει ιδιαίτερη μαστοριά για την σωστή εξόρυξη της περίφημης πέτρας.
Τα πηλιορείτικα σπίτια άλλωστε ξεχωρίζουν για την αρχιτεκτονική τους και για τις πετρόκτιστες στέγες τους και ξεχωρίζουν σαφώς ανάλογα με τη χρονολογία θεμελίωσης.
Τα παλαιότερα σπίτια είναι πετρόκτιστα με αποθηκευτικούς χώρους, μονώροφα, διώροφα ή τριώροφα με μικρά μπαλκόνια. Οι στέγες τους έχουν πέτρα πελεκημένη και λεία για να γλιστρούν τα νερά της βροχής και τα χιόνια.
Τα δρομάκια στα χωριά του Πηλίου, τα γνωστά μας καλντερίμια είναι φτιαγμένα και πάλι από πέτρα Πηλίου, ώστε να αντέχουν και να μη γλιστράνε άνθρωποι και ζώα κυρίως τις δύσκολες μέρες του χειμώνα που καλούνται να κινηθούν στις μεγάλες ανηφοριές ή κατηφοριές στις πλαγιές του βουνού.
Τα καλντερίμια ήθελαν πάντα ξεχωριστή μαστοριά από ειδικούς τεχνίτες που χρησιμοποιούσαν μακρόστενα αγκωνάρια για σκαλοπάτια, τοποθετημένα κόντρα στην κλίση του εδάφους.
Σήμερα γίνεται εξόρυξη της πέτρας Πηλίου με πλέον φημισμένα εκείνα τα πετρώματα που εξορύσσονται γύρω από την Συκή και η ζήτηση είναι μεγάλη ακόμη και για χρωματιστή πέτρα για επενδύσεις κυρίως σπιτιών.
Οι ειδικοί τεχνίτες, ελάχιστοι στις μέρες μας, ξέρουν πολύ καλά ότι το προϊόν τους θα μείνει για πάντα σαν ένα αρχιτεκτονικό μνημείο θαυμασμού και γι’ αυτό προσπαθούν να κρατήσουν την παράδοση όσο το δυνατόν καλύτερα και να εμφυσήσουν στους νέους τη δική τους μαστοριά και γνώση.
Οι φημισμένες πέτρες Πηλίου μετά από επεξεργασία διατίθενται για χτίσιμο και επένδυση, ως αγκωνάρια, ως πέτρες για σκεπές αλλά και πελεκητές, για τον κήπο, τα τζάκια, και φυσικά για την επίστρωση δρόμων, δαπέδων και αυλών.
Η Google διευκρινίζει ότι αυτό το μέτρο θα εφαρμοστεί σε «σχολεία γενικής εκπαίδευσης» παγκοσμίως και θα τεθεί σε ισχύ στα τέλη Απριλίου. Photo credits: Tumisu / pixabay
Η Google θα απενεργοποιήσει στα τέλη Απριλίου κριτικές και βαθμολογίες που δίνονται σε σχολεία σε όλο τον κόσμο από χρήστες της εφαρμογής Google Maps, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Οι υπάρχουσες κριτικές και αξιολογήσεις θα διαγραφούν.
Η εφαρμογή Google Maps επιτρέπει στους χρήστες να βαθμολογούν τις τοποθεσίες που επισκέπτονται, σε κλίμακα από το 1 έως το 5 και να αφήνουν κάθε είδους σχόλια.
Παρά το γεγονός ότι αυτή η πρακτική είναι κοινή για ξενοδοχεία και εστιατόρια, παρέχει επίσης την ευκαιρία να αξιολογούνται δημοτικά σχολεία, γυμνάσια ή λύκεια.
«Αυτή η απόφαση οφείλεται στη συνεχή παρουσία συνεισφορών εκτός θέματος, επιβλαβών επίσης, και παραβιάσεων της πολιτικής», δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού.
Η Google διευκρινίζει ότι αυτό το μέτρο θα εφαρμοστεί σε «σχολεία γενικής εκπαίδευσης» παγκοσμίως και θα τεθεί σε ισχύ στα τέλη Απριλίου. Η ανάπτυξή του αναμένεται να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες.
Πέρα από την Τουρκία, συλλήψεις έγιναν στο Βέλγιο, στη Γερμανία, στην Ισπανία και στην Ολλανδία. Photo credits: diegoparra / pixabay
Δυνάμεις επιβολής της τάξης διεξήγαγαν εφόδους «άνευ προηγουμένου» την Τρίτη σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, βάζοντας στο στόχαστρο τέσσερις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος, επιχείρηση που είχε αποτέλεσμα πάνω από 200 συλλήψεις σε πέντε χώρες, τις περισσότερες εξ αυτών στην Τουρκία, καταφέρνοντας «τεράστιο πλήγμα» στη διακίνηση ναρκωτικών.
Παράλληλα με τις συλλήψεις, αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση «Μπουλούτ» («Σύννεφο» στα τουρκικά) προχώρησαν σε κατασχέσεις ποσοτήτων 21 και πλέον τόνων ναρκωτικών, συμπεριλαμβανομένων 3,3 εκατομμυρίων χαπιών MDMA, ανακοίνωσε η Europol, ο οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη συνεργασία στον τομέα της επιβολής του νόμου, που συντόνισε το εγχείρημα.
Οι αρχές προχώρησαν σε 234 συλλήψεις, από τις οποίες οι 225 έγιναν στην Τουρκία, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια.
Διευκρίνισε ότι οι συμμορίες επιδίδονταν στη διακίνηση κοκαΐνης προς τις αγορές της Τουρκίας και της Ευρώπης διά θαλάσσης και μέσω χερσαίων οδών από κράτη της Λατινικής Αμερικής, καθώς και ηρωίνης από το Ιράν και το Αφγανιστάν, κάνναβης μέσω Βαλκανίων και έκστασης μέσω Ευρώπης.
Οι τέσσερις συμμορίες που εξαρθρώθηκαν ενέχονταν επίσης σε ξέπλυμα χρήματος, βίαια εγκλήματα και άλλες παράνομες δραστηριότητες.
Πέρα από την Τουρκία, συλλήψεις έγιναν στο Βέλγιο, στη Γερμανία, στην Ισπανία και στην Ολλανδία.
Η επιχείρηση έγινε δυνατή χάρη στη μελέτη μηνυμάτων που βρέθηκαν όταν διαλύθηκαν, πριν από τέσσερα χρόνια, οι πλατφόρμες ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Sky ECC και ANOM, που χρησιμοποιούσαν κακοποιοί.
Απευθείας πτήσεις από τη Βαρσοβία προς τη Θεσσαλονίκη εκκινεί από τις 17 Ιουνίου ο εθνικός αερομεταφορέας της Πολωνίας LOT.
Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά έως τις 31 Οκτωβρίου και τέσσερις φορές την εβδομάδα για το διάστημα Νοεμβρίου – Μαρτίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), με αφορμή ειδική εκδήλωση που διοργάνωσαν στη Βαρσοβία η Υπηρεσία ΕΟΤ Πολωνίας και η LOT.
Η εκδήλωση, που είχε ως στόχο την ανάδειξη και προβολή της Κεντρικής Μακεδονίας στην πολωνική αγορά, ενόψει της έναρξης των πτήσεων, προσήλκυσε το ζωηρό ενδιαφέρον των εκπροσώπων των Πολωνών tour operators.
Με την εναρκτήρια πτήση (17/6) θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη και δημοσιογράφοι πολωνικών μέσων μαζικής επικοινωνίας, στο πλαίσιο δημοσιογραφικού ταξιδίου (press trip) του ΕΟΤ Πολωνίας σε συνεργασία με την LOT και με την υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ).
Τις ευχές της για καλό Πάσχα στέλνει η εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision, Klavdia, στους φίλους της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο, μέσα από ένα ξεχωριστό βίντεο.
Η έλλειψη των υποδομών φόρτισης εξακολουθεί να θεωρείται σημαντικό εμπόδιο στην αύξηση του μεριδίου της αγοράς για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, παρά το γεγονός ότι οι υποδομές αναπτύσσονται. Photo credits: MrsBrown / pixabay
Περισσότερα από δύο εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα αναμένεται να πουληθούν εφέτος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Έτσι, ο προβλεπόμενος στόλος ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναμένεται να αγγίξει τα 8,8 εκατομμύρια, την ίδια στιγμή που ο αριθμός των δημόσιων σημείων φόρτισης στην ΕΕ φθάνει τους 880.000 ταχυφορτιστές.
Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι τρεις φορές πιο «καθαρά» από τα αντίστοιχα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, σύμφωνα με μελέτη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μεταφορών και Περιβάλλοντος.
Οι κατασκευαστές έχουν κάνει μεγάλες επενδύσεις για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα, ενώ οι μπαταρίες γίνονται φθηνότερες, κάνοντας σταδιακά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πιο προσιτά.
Η έλλειψη των υποδομών φόρτισης εξακολουθεί να θεωρείται σημαντικό εμπόδιο στην αύξηση του μεριδίου της αγοράς για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, παρά το γεγονός ότι οι υποδομές αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς. Κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων, 11 χώρες έχουν επιτύχει τους στόχους της ΕΕ που προβλέπουν φόρτιση κάθε 60 χιλιόμετρα.
Σε ολόκληρη την Ευρώπη, το 70% του κύριου δικτύου αυτοκινητοδρόμων έχει συμμορφωθεί με την οδηγία.
Καθώς οι εκπομπές καυσαερίων μειώνονται, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την παραγωγή των αυτοκινήτων βρίσκονται όλο και περισσότερο στο προσκήνιο.
Η κατασκευή αυτοκινήτων απαιτεί σημαντικές ποσότητες χάλυβα και αλουμινίου υψηλής ποιότητας. Ο πράσινος χάλυβας είναι ένας από τους τρεις κύριους τομείς όπου μπορούν να γίνουν σημαντικές βελτιώσεις.
Στο πλαίσιο των εργασιών θα αντικατασταθούν τα μολύβδινα καλύμματα στις εξωτερικές επιφάνειες των θόλων, θα αναβαθμιστεί ο χαλύβδινος σκελετός και θα γίνει χρήση ελαφρύτερων σύγχρονων υλικών. Photo credits: niekverlaan / pixabay
Το υπουργείο Πολιτισμού της Τουρκίας ξεκινάει μία νέα φάση στα έργα συντήρησης και δομικής ενίσχυσης της Αγίας Σοφίας, με στόχο την αντισεισμική θωράκιση του ιστορικού τρούλου και των ημισφαιρικών θόλων του ναού.
Τα έργα θα ολοκληρωθούν χωρίς να διακοπεί η λατρευτική λειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τεμένους.
Στο πλαίσιο των εργασιών θα αντικατασταθούν τα μολύβδινα καλύμματα στις εξωτερικές επιφάνειες των θόλων, θα αναβαθμιστεί ο χαλύβδινος σκελετός και θα γίνει χρήση ελαφρύτερων σύγχρονων υλικών.
Ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Mimar Sinan, Μεχμέτ Σελίμ Οκτέν, πολιτικός μηχανικός και μέλος του επιστημονικού συμβουλίου που επιβλέπει το έργο, είπε ότι οι προσπάθειες αυτές συνιστούν την πιο ολοκληρωμένη δομική παρέμβαση εδώ και 150 χρόνια.
Στην ανατολική πρόσοψη του ναού θα τοποθετηθεί ένας γερανός για τη μεταφορά υλικών σε υψηλότερα τμήματα της δομής. Ένα προστατευτικό πλαίσιο θα τοποθετηθεί πάνω από το μνημείο, επιτρέποντας στους ειδικούς να εργάζονται με ασφάλεια, ενώ θα αναλύουν τις ζημιές που προκλήθηκαν στη διάρκεια της Ιστορίας από πυρκαγιές και προηγούμενους σεισμούς τον 10ο και 14ο αιώνα.
Ήδη από πέρυσι βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης σε έναν από τους τέσσερις μιναρέδες που περιβάλλουν την Αγία Σοφία, του Βαγιαζίτ Β’, καθώς διαπιστώθηκαν σε αυτόν ρωγμές.
Τον Ιούλιο του 2023, ο υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ Νουρί Έρσοϊ, είχε ανακοινώσει τη διεξαγωγή έργων ενίσχυσης της στατικότητας της Αγίας Σοφίας.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας- Wir verwenden Cookies, um Ihnen die bestmögliche Erfahrung auf unserer Website zu bieten.OkDATENSCHUTZERKLÄRUNG
You must be logged in to post a comment Login