Connect with us

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμυντική οδήγηση επιτρέπει στον οδηγό να προβλέπει και να αντιμετωπίζει ενδεχόμενους κινδύνους

Published

on

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Είναι γνωστό ότι η αμυντική οδήγηση ορίζεται από το σύνολο των συμπεριφορών που επιτρέπουν στον οδηγό να προβλέπει, να αναγνωρίζει και να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αποφύγει με ασφάλεια τους ενδεχόμενους κινδύνους.

Βοηθάει τον οδηγό να αντιληφθεί καλύτερα τις παγίδες των δρόμων, ενώ όταν οδηγεί αμυντικά έχει καλύτερη αντίληψη των συνθηκών κυκλοφορίας, σέβεται σε μεγαλύτερο βαθμό τους άλλους οδηγούς και προβλέπει τυχόν λάθη τους.

Πρόσφατα το Ινστιτούτο Βιωσιμότητας και Ασφάλειας με το διακριτικό τίτλο «Ζήτημα Ζωής» συμμετείχε στο συνέδριο LOGI.C22 όπου αναφέρθηκε η έννοια της «αμυντικής οδήγησης».

Ο χημικός μηχανικός Παντελής Κοσμίδης εστίασε την εισήγησή του στην κατανόηση της συγκεκριμένης έννοιας η οποία «μεταξύ των άλλων είναι αυτή που προετοιμάζει τον οδηγό να αντιδράσει έγκαιρα και σωστά. Πρόκειται για μία εκπαιδευτική διαδικασία η οποία με τις κατάλληλες προϋποθέσεις, τους έμπειρους εκπαιδευτές, το θεωρητικό υπόβαθρο και την υλικοτεχνική υποδομή βιωματικής εκπαίδευσης, μπορεί να δώσει εντυπωσιακά αποτελέσματα όσον αφορά τη βελτίωση της ασφάλειας στις αστικές μεταφορές», τόνισε ο κ. Κοσμίδης.

Για το θέμα της αμυντικής οδήγησης, ο πολιτικός μηχανικός και συγκοινωνιολόγος, Αθάνασιος Τσιούτρας επισήμανε πως: «αμυντική οδήγηση είναι ένας ξενόφερτος όρος. Ο Ελληνας είναι ο μάγκας, αυτός που ξέρει να οδηγεί και δεν θέλει υποδείξεις.

Η αμυντική οδήγηση είναι η οδήγηση που έχει να κάνει με πρόβλεψη κινδύνου. Είναι η έγκαιρη προειδοποίηση του οδηγού, είναι οι δεξιότητες που πρέπει να έχει στο δρόμο ο οδηγός. Θα πρέπει όλοι να δουλέψουμε με βιωματικά μέσα, όπως με λογισμικά και προσομοιωτές που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες στο εξωτερικό. Η πολιτεία θα πρέπει να έχει κέντρα εκπαίδευσης με προσομοιωτές. Επιτέλους θα πρέπει να μπει και η κυκλοφοριακή αγωγή στα σχολεία. Αμυντική οδήγηση είναι η έξυπνη οδήγηση που σημαίνει μηδέν ατυχήματα. Για να γίνει αυτό θέλει πάρα πολλή δουλειά. Αν υπάρχουν βιώματα από προσομοιωτές τότε σε μια δύσκολη στιγμή ο εγκέφαλος θα την ανακαλέσει αυτόματα και θα αντιδράσει με τον ανάλογο τρόπο».

Όσο για το αν οι συγκοινωνιολόγοι μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, ο κ. Τσιούτρας τόνισε πως και οι συγκοινωνιολόγοι μπορούν να συμβάλλουν στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

«Πρέπει να έχουμε μηδενικά ατυχήματα. Το θέμα είναι πως θα το περάσουμε στον κόσμο. Πρέπει να του δώσουμε οδηγίες και κατευθύνσεις από τη μικρή ηλικία και από το σχολείο. Δεν είναι δυνατόν σε έναν πληθυσμό 10 εκατομμυρίων, με τόσους φορείς και πανεπιστήμια να μην μπαίνει το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία.

Πολλά στοιχεία της κυκλοφορικής αγωγής αντιγράφουμε από το εξωτερικό. Όμως η κουλτούρα του Έλληνα είναι πολύ διαφορετική από αυτή του Ευρωπαίου. Με ελάχιστα μαθήματα στα σχολεία και με λίγους φορείς να προσπαθούν να μάθουν στα παιδιά κυκλοφοριακή αγωγή, δεν μπορούμε να πετύχουμε άριστα αποτελέσματα. Θέλει επαναλήψεις και μεγάλη προσπάθεια. Όμως το θέμα είναι τι κάνει ο οδηγός για να γίνει καλύτερος οδηγός; Λέμε για παράδειγμα μην μιλάς στο κινητό κατά τη διάρκεια της οδήγησης και ο οδηγός κάνει το αντίθετο. Στο ένα χέρι έχει χαμηλά το κινητό και γράφει και με το άλλο κρατάει το τιμόνι», σημειώνει ο κ. Τσιούτρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αλλαγές που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη στην αυτοκινητοβιομηχανία

Published

on

Από

Photo credits: This_is_Engineering / pixabay

Η τεχνητή νοημοσύνη σίγουρα θα αλλάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η βασικότερη αλλαγή θα συντελεστεί στην αυτόνομη οδήγηση.

Η αυτονομία επιπέδου 5, που σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν πλήρως χωρίς οδηγό, θα στηριχθεί πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη.

Ενώ παραμένει το ερώτημα εάν το σύστημα είναι ασφαλές σε όλες τις πιθανές συνθήκες οδήγησης, το μέγεθος της αγοράς για αυτόνομα οχήματα αναμένεται να τριπλασιαστεί τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ήδη οι αυτοκινητοβιομηχανίες επενδύουν τεράστια ποσά για να αναπτύξουν τα επίπεδα της αυτόνομης οδήγησης. Έτσι, από τα 41,1 δισεκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν εφέτος για την έρευνα και τη βελτίωση της τεχνητής νοημοσύνης στην αυτοκινητοβιομηχανία, το συγκεκριμένο ποσό αναμένεται να φθάσει τα 114,5 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2029.



Τα επίπεδα 1 και 2 (περισσότερο σαν συστήματα υποβοήθησης οδηγού) εξακολουθούν να είναι τα πιο διαδεδομένα, με την αυτόνομη οδήγηση, ουσιαστικά, να ξεκινά από το επίπεδο 3 (π.χ. ημιαυτόνομη οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους, σε μποτιλιαρίσματα και σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων).

Από την άλλη πλευρά, η συνδεσιμότητα που χρησιμοποιεί η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ασφάλεια του οχήματος, κυρίως χάρη στα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού (ADAS), όπως το αυτόματο φρενάρισμα, η ανίχνευση αναχώρησης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, ακόμη και η ανίχνευση κόπωσης.

Η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να παίζει σημαντικό ρόλο στην προγνωστική συντήρηση.

Αναλύοντας τα δεδομένα του οχήματος, μπορεί να προβλέψει μηχανικές βλάβες και να προτείνει αντικατάσταση ή επισκευή ορισμένων εξαρτημάτων.



Τα οχήματα υψηλής σύνδεσης θα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες που ο οδηγός απολαμβάνει σήμερα στο κινητό του, όπως, για παράδειγμα, να επιτρέπει να αναπαράγει την αγαπημένη μουσική του.

Με την ενσωμάτωση του ChatGPT ή παρόμοιων διεπαφών συνομιλίας AI, οι κατασκευαστές δημιουργούν έναν «ταξιδιωτικό βοηθό» για τους οδηγούς και τους επιβάτες. Μπορεί να λειτουργήσει και ως τουριστικός οδηγός ή να βοηθήσει στην αυτοματοποίηση των ψηφιακών πληρωμών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλτσχάιμερ: Μελέτη επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον για την καφεΐνη ως θεραπεία

Published

on

Από

Σύμφωνα με επιδημιολογικές μελέτες, η τακτική και μέτρια κατανάλωση καφεΐνης μοιάζει να επιβραδύνει την επιδείνωση της γνωστικής ικανότητας. Photo credits: RachelScottYoga / pixabay

Η καφεΐνη μπορεί άραγε να αποτελέσει στο μέλλον θεραπεία για τη νόσο Αλτσχάιμερ;

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, τα αποτελέσματά της μπορεί να είναι ευεργετικά για την επιβράδυνση της εξέλιξης της νόσου στους ασθενείς που είναι προσβεβλημένοι σε πρώιμο στάδιο.

Διάφορες επιδημιολογικές μελέτες έχουν ήδη υπογραμμίσει πως η τακτική και μέτρια κατανάλωση καφεΐνης μοιάζει να επιβραδύνει την επιδείνωση της γνωστικής ικανότητας που συνδέεται με το γήρας και τον κίνδυνο να αναπτύξει κάποιος τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Η νόσος Αλτσχάιμερ χαρακτηρίζεται από διαταραχές της μνήμης, των εκτελεστικών λειτουργιών και του προσανατολισμού στο χρόνο και το χώρο.



Σε μια νέα μελέτη, η οποία δημοσιεύεται από την επιθεώρηση «Brain», ερευνητές και ερευνήτριες στους κόλπους του γαλλικού ερευνητικού κέντρου Lille Neuroscience et cognition ανέλυσαν μηχανισμούς που βρίσκονται πίσω από την εξέλιξη της νόσου Αλτσχάιμερ.

Διαπίστωσαν πως η παθολογική αύξηση των υποδοχέων στους οποίους στοχεύει η καφεΐνη στους νευρώνες στη διάρκεια της ανάπτυξης της νόσου ευνοεί την απώλεια συνάψεων και ως εκ τούτου την πρώιμη ανάπτυξη διαταραχών της μνήμης σε ένα ζωικό μοντέλο της νόσου.

Κλινική δοκιμή που βρίσκεται σε εξέλιξη στοχεύει στο να αξιολογηθεί το αποτέλεσμα της καφεΐνης στις γνωστικές ικανότητες ασθενών που έχουν προσβληθεί από πρώιμες έως μέτριες μορφές της νόσου Αλτσχάιμερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Από 7 Ιουλίου υποχρεωτικά τα νέα συστήματα ασφαλείας του GSR2 στα καινούρια αυτοκίνητα

Published

on

Από

Στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι πολλές εισαγωγικές θα προσπαθήσουν να απορροφήσουν μέρος της αύξησης της τιμής. Photo credits: donauwood / pixabay

Στις 7 Ιουλίου μπαίνουν σε εφαρμογή τα νέα υποχρεωτικά συστήματα ασφαλείας του GSR2, οπότε από αυτή την ημερομηνία και έπειτα, όλα τα αυτοκίνητα που θα εισάγονται, σύμφωνα με τον νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με συγκεκριμένα συστήματα ασφαλείας.

Το GSR2 εισάγει αυστηρότερες απαιτήσεις και προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού, τα οποία μέχρι σήμερα τα συναντά κανείς μόνο σε ακριβά και πολυτελή μοντέλα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το κόστος των αυτοκινήτων να ανέβει ακόμη περισσότερο, ενώ παράλληλα θα αυξηθεί και το κόστος συντήρησης των οχημάτων.

Το κέρδος όμως για την ΕΕ θα είναι τεράστιο, καθώς αυτά θα μειώσουν τα ποσοστά των ατυχημάτων στους ευρωπαϊκούς δρόμους και κατά συνέπεια το κόστος των ασφαλίστρων.

Η εισαγωγή περισσότερων συστημάτων ασφαλείας πρόκειται να επηρεάσει τις τιμές των βασικών εκδόσεων, καθώς διαθέτουν λιτό εξοπλισμό.



Έτσι πολλές εισαγωγικές ήδη έχουν καταργήσει από τους τιμοκαταλόγους τους τις απλές εκδόσεις, που κατά βάση δεν διαθέτουν τα συστήματα GSR2.

Στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι πολλές εισαγωγικές θα προσπαθήσουν να απορροφήσουν μέρος της αύξησης της τιμής, προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικές, ενώ κάποιες άλλες θα αυξήσουν αναπόφευκτα τις τιμές.

Τα συστήματα ασφαλείας που πρέπει να φέρουν τα αυτοκίνητα έως τις 7 Ιουλίου 2024 περιλαμβάνουν το σήμα έκτακτης ανάγκης (ESS), το Alcohol Interlock (ALC), την προειδοποίηση για υπνηλία και προσοχή οδηγού (DDR-AW), το σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών (TPMS), το Intelligent Speed Assistance (ISA), το σύστημα ανίχνευσης οπισθοπορείας (REV), την προειδοποίηση σύγκρουσης πεζών και ποδηλάτων (PCW) και το σύστημα πληροφοριών τυφλού σημείου (BLIS).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξυπνα ρούχα καταγράφουν τις κινήσεις του σώματος

Published

on

Από

Η έρευνα ανοίγει νέες δυνατότητες για την κατασκευή ψηφιακών ενδυμάτων που ανιχνεύουν και καταγράφουν τις κινήσεις. Photo credits: cicwdn / pixabay

Τα ρούχα μπορεί να είναι σύντομα σε θέση να καταγράφουν τις κινήσεις του σώματος, σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων από τα Πανεπιστήμια του Μπρίστολ και του Μπαθ, που παρουσιάστηκε στο συνέδριο «Designing Interactive Systems» στην Κοπεγχάγη.

Στην έρευνα, αβλαβείς χαμηλές τάσεις πέρασαν μέσα από αγώγιμες κλωστές που ράφτηκαν στις ραφές ενδυμάτων με σκοπό τη δημιουργία ηλεκτρικών κυκλωμάτων.

Η αντίστασή τους άλλαζε με την κίνηση του σώματος του χρήστη. Εφαρμογές κινητών τηλεφώνων μπόρεσαν χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη να χρησιμοποιήσουν δεδομένα κίνησης για να αντιστοιχίσουν την κίνηση του σώματος με συγκεκριμένες στάσεις ή χειρονομίες, όπως φυσιοθεραπευτικές ασκήσεις.



Η έρευνα ανοίγει νέες δυνατότητες για την κατασκευή ψηφιακών ενδυμάτων που ανιχνεύουν και καταγράφουν τις κινήσεις με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια.

Όπως σημειώνουν οι ερευνητές, η έρευνα θέτει τις βάσεις για τους σχεδιαστές ηλεκτρονικών υφασμάτων και τους κατασκευαστές ενδυμάτων να δημιουργήσουν ρούχα που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την άσκηση, τη φυσιοθεραπεία και την αποκατάσταση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα μυστικά που κρύβουν τα σύννεφα αποκαλύπτει η αποστολή EarthCARE

Published

on

Από

Η έρευνα θα ρίξει «φως» στον ρόλο που παίζουν τα σύννεφα και τα αερολύματα στη θέρμανση και ψύξη της γήινης ατμόσφαιρας. Photo credits: HarmonyCenter / pixabay

Λιγότερο από έναν μήνα μετά την εκτόξευσή του, ο δορυφόρος EarthCARE του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) παρουσίασε τα πρώτα δεδομένα από ένα από τα όργανά του με τα οποία αποκαλύπτονται, για πρώτη φορά από το Διάστημα, πληροφορίες για τα συστατικά και την εσωτερική δομή των νεφών.

Ο δορυφόρος εκτοξεύθηκε στις 29 Μαΐου 2024. Φέρει τέσσερα εξελιγμένα όργανα, τα οποία θα ρίξουν «φως» στον ρόλο που παίζουν τα σύννεφα και τα αερολύματα στη θέρμανση και ψύξη της γήινης ατμόσφαιρας, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη κατανόηση της κλιματικής αλλαγής και στην καλύτερη πρόγνωση των καιρικών συνθηκών.

Τα πρώτα δεδομένα που παρουσιάστηκαν προέρχονται από το όργανο ραντάρ σκιαγράφησης του προφίλ των νεφών, που ανέπτυξε η Ιαπωνική Υπηρεσία Διαστημικών Ερευνών (JAXA).



Τα άλλα τρία όργανα αναμένεται να δώσουν δεδομένα τις επόμενες εβδομάδες.

Σημειώνεται ότι στην αποστολή συμμετέχει μέσα από μια σειρά πειραμάτων και το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτοκίνητο: Τα ελαστικά όλων των εποχών κερδίζουν σταθερά σε δημοτικότητα

Published

on

Από

Στα ελαστικά όλων των εποχών υπάρχουν επισημάνσεις που προσδιορίζουν τον τύπο του ελαστικού, το μέγεθός του, το έτος κατασκευής και πολλές άλλες παραμέτρους. Photo credits: HutchRock / pixabay

Τα ελαστικά όλων των εποχών κερδίζουν σταθερά σε δημοτικότητα, καθώς αποτελούν μια βολική λύση για τους οδηγούς. Το βασικό χαρακτηριστικό τους είναι η ικανότητα διατήρησης ασφαλών συνθηκών οδήγησης σε οποιαδήποτε εποχή.

Τα ελαστικά αυτής της κατηγορίας κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας ειδικά επιλεγμένα μείγματα υλικών, ώστε να είναι σε θέση να παρέχουν επαρκή πρόσφυση και υψηλά επίπεδα ασφάλειας ανεξάρτητα από τις συνθήκες.

Στα ελαστικά όλων των εποχών υπάρχουν επισημάνσεις που προσδιορίζουν τον τύπο του ελαστικού, το μέγεθός του, το έτος κατασκευής και πολλές άλλες σημαντικές παραμέτρους με τους κατασκευαστές να τοποθετούν διάφορα σύμβολα που σχετίζονται τόσο με την οδήγηση τον χειμώνα όσο και με το καλοκαίρι.



Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των ελαστικών όλων των εποχών είναι από τη μία η χρήση μιας μαλακής γόμας καουτσούκ που διατηρεί τις βέλτιστες ιδιότητες σε διαφορετικές θερμοκρασίες και από την άλλη η παρουσία αυλακώσεων στα πέλματα, που επιτρέπουν την αποτελεσματική αποστράγγιση του νερού.

Οι καλές επιδόσεις στο δρόμο είναι άλλο ένα πλεονέκτημα, χωρίς να παραγνωρίζουμε ότι ο οδηγός δεν χρειάζεται να αλλάξει ελαστικά τον χειμώνα.

Από την άλλη τα μειονεκτήματα εντοπίζονται στη χαμηλότερη απόδοση σε χιονισμένους δρόμους σε σύγκριση με τα χειμερινά ελαστικά, στην υψηλότερη τιμή σε σχέση με τα θερινά ή των χειμερινά ελαστικά και η ανεπαρκής ασφάλεια σε εξαιρετικά απαιτητικές συνθήκες, ειδικά το χειμώνα, όπως σε ορεινές περιοχές με έντονο χιόνι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ2 ώρες ago

Οι αλλαγές που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη στην αυτοκινητοβιομηχανία

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 ώρες ago

Γερμανία: Συμφωνία για προϋπολογισμό 481 δισ. ευρώ, με ρεκόρ επενδύσεων και χωρίς άρση του “φρένου χρέους”

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ6 ώρες ago

Αλτσχάιμερ: Μελέτη επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον για την καφεΐνη ως θεραπεία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ17 ώρες ago

Σε ισχύ οι ευρωπαϊκοί δασμοί στα κινεζικής κατασκευής ηλεκτροκίνητα οχήματα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ23 ώρες ago

Λειτουργεί και πάλι μεγάλο μέρος του αεροδρομίου της Κατάνη

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα ago

Γερμανία: Ναι από τον Γενικό Επιθεωρητή της Bundeswehr στην στράτευση των γυναικών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Τουλάχιστον 51.000 ετών χρονολογείται η παλαιότερη σπηλαιογραφία στον κόσμο!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Ιταλία: Αυξάνεται η ένταση της έκρηξης του ηφαιστείου στο Στρόμπολι

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Από 7 Ιουλίου υποχρεωτικά τα νέα συστήματα ασφαλείας του GSR2 στα καινούρια αυτοκίνητα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

«Πράσινο φως» από την ΕΕ στην αγορά της αεροπορικής Ita από την Lufthansa

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Ταχεία απέλαση των εγκληματιών μεταναστών προανήγγειλε ο καγκελάριος Σολτς

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Legends 2004: Συνέντευξη τύπου στο Έσσεν ενόψει του μεγάλου παιχνιδιού στις 11 Ιουλίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 εβδομάδες ago

Με Φίγκο και άλλα σπουδαία αστέρια οι Uefa All Stars απέναντι στους Legends 2004!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Ανακαλύφθηκε εξωπλανήτης που διατηρεί την ατμόσφαιρα του παρά την ακτινοβολία κοντινού άστρου

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Ημέρα Υγείας: Εκδήλωση με θέμα τις Διαδεδομένες Ασθένειες στο Βερολίνο

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Τα 16 πιο “χαλαρωτικά” νησιά της Ελλάδας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος στη Βιέννη

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες ago

«Ανασκάπτοντας την κρυμμένη σοφία της Ελληνικής Γλώσσας» στην Ελληνική Κοινότητα Έρλαγκεν

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Με 182 ψήφους η Ελλάδα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τέταρτη δοκιμαστική πτήση του διαστημοπλοίου Starship

Europolitis TV3 μήνες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV3 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV1 έτος ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV3 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis