Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κιλκίς: Μία αρχαία οχυρωμένη πόλη έρχεται στο φως

Published

on

Η περίβλεπτη τράπεζα Καμπάνη - Πεδινού του Δήμου Κιλκίς (Οκτ. 2021). Πηγή φωτογραφίας: Αρχείο Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς / ΥΠΠΟΑ

Ένα τείχος, ύψους τουλάχιστον τεσσάρων μέτρων, περιβάλλει μία πόλη με πυκνό πολεοδομικό ιστό. Η βάση του τείχους, πλάτους περίπου 5,5 μέτρων, έχει λίθινο υπόβαθρο, ενώ το υπόλοιπο τμήμα του αποτελείται από πλιθιά, καλυμμένα με κεραμίδια.

Την πύλη του τείχους αυτού και τμήμα της οχύρωσης αρχαίας πόλης, έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη λίγο έξω από την πόλη του Κιλκίς, μεταξύ των κοινοτήτων Καμπάνη και Πεδινού του Δήμου Κιλκίς.

Αφήνοντας πίσω κανείς σήμερα τον νομό Θεσσαλονίκης και πηγαίνοντας προς το Κιλκίς, από τα νότια του νομού λίγο μετά τη Νέα Σάντα, θα δει μία σειρά από λοφώδεις σχηματισμούς και αν δεν είναι γνώστης, ίσως υποθέσει ότι πρόκειται για φυσικούς λόφους. Αρκετά όμως από αυτά είναι κολοβωμένοι λοφίσκοι με τραπεζοειδή κορυφή.

Στη γλώσσα των αρχαιολόγων, ονομάζονται «τράπεζες» με οικιστικά κατάλοιπα, που άρχισαν να δημιουργούνται από τα επάλληλα στρώματα οικισμών της αρχαιότητας.

Σε μία από τις πιο εντυπωσιακές και περίβλεπτες στο τοπίο «τράπεζες», πραγματοποίησαν αυτοψία – δηλαδή επιφανειακή έρευνα, το 2018, η αρχαιολόγος και προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς Δρ Γεωργία Στρατούλη και ο αρχαιολόγος Δρ Νεκτάριος Πουλακάκης, προϊστάμενος του τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς, σε έναν τόπο που είναι κηρυγμένος από τη δεκαετία του ’80 και προστατεύεται από τον αρχαιολογικό νόμο.

Στην περιήγησή τους εκεί εντόπισαν επιφανειακά – μεταξύ άλλων – θραυσμένα τμήματα αγγείων, τα οποία «διάβασαν» για να κάνουν μια πρώτη εκτίμηση χρονολόγησής τους.

«Ήταν το Νοέμβριο του 2018, όταν για πρώτη φορά πραγματοποιήσαμε στοχευμένη επιφανειακή έρευνα στην περίοπτη τράπεζα Καμπάνη-Πεδινού και αντιληφθήκαμε ότι πατάμε πάνω σε τείχος», δηλώνει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Γεωργία Στρατούλη. «Άμεσα αποφασίσαμε να μην αξιοποιήσουμε μόνο τις δυνατότητες της ανασκαφικής διερεύνησης, όπως δοκιμαστικές τομές, αλλά να πραγματοποιήσουμε γεωφυσική διασκόπηση εδάφους, δηλαδή μια μέθοδο σκαναρίσματος του εδάφους, με τη βοήθεια ειδικευμένων ερευνητών και ειδικών μηχανημάτων», συμπληρώνει.

Η κεντρική πύλη της αρχαίας πόλης (αριστερά) και τμήμα του νότιου τείχους της με τετράγωνο πύργο. Πηγή φωτογραφίας: Αρχείο Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς / ΥΠΠΟΑ

Η προσπάθεια αυτή έγινε σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα το Εργαστήριο Γεωφυσικής Έρευνας υπό τον καθηγητή Γρηγόρη Τσόκα, η οποία κατέδειξε την ύπαρξη τείχους που περιέβαλε μία αρχαία πόλη με πυκνή πολεοδομική οργάνωση.

«Είναι πολύ σημαντική η ανεύρεση μιας οχυρωμένης πόλης ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων στην ενδοχώρα της Κεντρικής Μακεδονίας, γιατί δεν γνωρίζουμε πολλές πόλεις που διασώζουν την οχύρωσή τους. Απ’ ό,τι φαίνεται από τα συνευρήματα και από τις παραδόσεις, που κατά καιρούς έχουν καταχωρηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς, μπορούμε να μιλάμε για μια αρχαία πόλη τουλάχιστον από τον 4ο αιώνα π.Χ. μέχρι τους ρωμαϊκούς χρόνους. Επίσης, έχουμε τη βεβαιότητα – βάσει της γεωφυσικής έρευνας, ότι εκτός του τείχους και πολύ κοντά σε αυτό, υπάρχουν δημόσιοι χώροι, τους οποίους θα επιδιώξουμε να αποκαλύψουμε σε επόμενες ανασκαφικές περιόδους», επισημαίνει.

Τράπεζα Καμπάνη – Πεδινού: Μελαμβαφής κάνθαρος 3ου αι. π.Χ. Πηγή φωτογραφίας: Αρχείο Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς / ΥΠΠΟΑ

Τι ήρθε στο φως και ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια

Προς το παρόν, στις μικρής έκτασης και περιορισμένου χρόνου ανασκαφές κατά τα έτη 2021 και 2022, με μόλις 130.000 ευρώ και μονοψήφιο αριθμό εργατοτεχνιτών, ήρθαν στο φως η μνημειακή κεντρική πύλη της αρχαίας πόλης, στη νότια πλευρά του τείχους, και περίπου 60 μέτρα του νοτιοανατολικού τμήματός της.

Επιπλέον, αποκαλύφθηκε ένας τετράγωνος πύργος, περίπου 30 μέτρα ανατολικά της πύλης, ενώ, όπως εκτιμά η κ. Στρατούλη – βασισμένη στη γεωφυσική διασκόπηση, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βρεθεί και άλλος ένας δυτικά της πύλης. «Έχουμε τουλάχιστον πέντε ή έξι πύργους, τους οποίους αναγνωρίζουμε από τη γεωφυσική έρευνα, με πιθανότητα ενός ακόμη ημικυκλικού στη ΝΑ γωνία του τείχους», αναφέρει.

Το επόμενο διάστημα, η κ. Στρατούλη και η ομάδα της πρόκειται να υποβάλουν αιτήματα για μία πιο συστηματική ανασκαφή της περιμέτρου του τείχους, έτσι ώστε σύντομα να αποκαλυφθεί τουλάχιστον η νότια και η ανατολική του πλευρά. Μάλιστα, οι πλευρές αυτές θα είναι ορατές από τον επαρχιακό δρόμο Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, ο οποίος διέρχεται από τους οικισμούς Μάνδρες και Καμπάνη.

Τμήμα ρωμαϊκής σαρκοφάγου με παράσταση Διοσκούρων. Παράδοση από την περιοχή της Τράπεζας Καμπάνη-Πεδινού. Πηγή φωτογραφίας: Αρχείο Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς / ΥΠΠΟΑ

«Αυτό που θέλουμε να κάνουμε άμεσα, εκτός της ανασκαφής, είναι η ανάδειξη του τμήματος του τείχους, που έχει ήδη αποκαλυφθεί. Θα μπορούσε να γίνει καθ’ ύψος μερική αποκατάστασή του με συμβατικά μέσα ή και με αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας. Αν καταφέρουμε, επίσης, να έχουμε τουλάχιστον δύο ομάδες ανασκαφής το 2023, θα ήταν εφικτή η ολοκλήρωση της αποκάλυψης ολόκληρου του νότιου τείχους και τα επόμενα δύο χρόνια θα μπορούσαμε να επεκταθούμε στην ανατολική του πλευρά», σημειώνει η κ. Στρατούλη.

Ευχής έργο, όπως λέει η κ. Στρατούλη, είναι να μπορέσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων με τη στήριξη του ΥΠΠΟΑ να διαμορφώσει σταδιακά έναν νέο εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του Κιλκίς και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα η βρετανική κοινή γνώμη

Published

on

Από

Η Ελληνική με την Βρετανική πλευρά βρίσκονται σε προχωρημένες συνομιλίες για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, αν και το μεγάλο αγκάθι των διαπραγματεύσεων εξακολουθεί να είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Photo credits: symvol / pixabay

Το 53% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία YouGov στο Ηνωμένο Βασίλειο τάχθηκε υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Μόλις το 24% δήλωσε κατά, ενώ το 23% απάντησε πως δεν έχει άποψη. Συνολικά ρωτήθηκαν 4280 ενήλικες σε όλη την επικράτεια. Η δημοσκόπηση δημοσιεύτηκε σήμερα Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου.



Η ακριβής ερώτηση ήταν η εξής: «Το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο φιλοξενεί τα Γλυπτά του Παρθενώνα (γνωστά και ως Ελγίνεια Μάρμαρα), ένα σύνολο κλασικών ελληνικών γλυπτών που αφαιρέθηκαν από τον Παρθενώνα στην Αθήνα, πριν από 200 χρόνια από τον Λόρδο Έλγιν. Κάποιοι πιστεύουν ότι η Βρετανία πρέπει να επιστρέψει τα Μάρμαρα στην Ελλάδα, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι πρέπει να παραμείνουν εδώ. Εσείς προσωπικά πιστεύετε ότι η Βρετανία πρέπει να επιστρέψει τα Ελγίνεια Μάρμαρα στην Ελλάδα ή να τα διατηρήσει στη Βρετανία;»

Εν τω μεταξύ εκπρόσωπος του Βρετανικού μουσείου ερωτηθείς για την πορεία των διαπραγματεύσεων απάντησε πως «οι συζητήσεις με την Ελλάδα για τον Παρθενώνα είναι συνεχείς και εποικοδομητικές. Πιστεύουμε ότι μια μακροπρόθεσμη συνεργασία θα επιτύχει τη σωστή ισορροπία μεταξύ της κοινής χρήσης των μεγαλύτερων αντικειμένων μας με το κοινό παγκοσμίως και της διατήρησης της ακεραιότητας της απίστευτης συλλογής που έχουμε στο μουσείο».

Ως γνωστόν, η Ελληνική με την Βρετανική πλευρά βρίσκονται σε προχωρημένες συνομιλίες για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Το μεγάλο αγκάθι των διαπραγματεύσεων εξακολουθεί να είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Οι Βρετανοί δεν δέχονται ότι μας ανήκουν και εμείς δεν δεχόμαστε να τα πάρουμε με μορφή δανείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ιταλία απαγορεύει το «εξ αποστάσεως τσεκ ιν» σε ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης

Published

on

Από

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος καθιστά απόλυτα σαφές ότι η ταυτότητα των τουριστών θα πρέπει να επιβεβαιώνεται προσωπικά από τον ιδιοκτήτη του ενοικιαζόμενου σπιτιού ή από κάποιο συνεργάτη του. Photo credits: Michelle_Raponi / pixabay

Με ειδική του εγκύκλιο, την οποία απέστειλε στους νομάρχες της χώρας, το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών απαγόρευσε, ουσιαστικά, το «εξ αποστάσεως τσεκ ιν» σε ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης για τουρίστες.

Πρόκειται για πρακτική βάσει της οποίας, ουσιαστικά, οι τουρίστες έως τώρα έστελναν φωτογραφία του διαβατηρίου τους ή της ταυτότητάς τους στον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος και – στην συνέχεια – όταν έφταναν στον προορισμό τους, χρησιμοποιούσαν ειδικό κωδικό που τους έχει δοθεί, για να ανοίξουν ένα μικρό κουτί, συνήθως στον εξωτερικό χώρο της πολυκατοικίας, στο οποίο βρίσκονταν τα κλειδιά του ενοικιαζόμενου διαμερίσματος.



Το υπουργείο Εσωτερικών, με εγκύκλιό του, υπογράμμισε ότι αυτή η διαδικασία δεν σέβεται την ανάγκη απευθείας διακρίβωσης της ταυτότητας των τουριστών, κάτι που απαιτείται, κυρίως, για λόγους που σχετίζονται με την δημόσια ασφάλεια.

Η πρωτοβουλία αυτή των ιταλικών αρχών βασίζεται σε νόμο που είναι ήδη σε ισχύ και στην ανάγκη να ενισχυθούν οι διάφοροι έλεγχοι, ενόψει του Αγίου Έτους των Καθολικών, η έναρξη του οποίου έχει οριστεί, με ειδική τελετή στον Βατικανό, για την παραμονή των Χριστουγέννων.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν, πάντως, ότι η συγκεκριμένη εγκύκλιος δεν απαγορεύει ρητά την τοποθέτηση της ειδικής κλειδοθήκης έξω από τις πολυκατοικίες, αλλά καθιστά απόλυτα σαφές ότι η ταυτότητα των τουριστών θα πρέπει να επιβεβαιώνεται προσωπικά από τον ιδιοκτήτη του ενοικιαζόμενου σπιτιού ή από κάποιο συνεργάτη του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γαλλία: 6.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν για τις εκδηλώσεις επαναλειτουργίας της Παναγίας των Παρισίων

Published

on

Από

Photo credits: gdmoonkiller / pixabay

Ένας πολύ σημαντικός μηχανισμός 6.000 αστυνομικών και μελών της χωροφυλακής θα αναπτυχθεί το Σάββατο και την Κυριακή για να εγγυηθεί την ασφάλεια των τελετών επαναλειτουργίας του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων.

Στις εκδηλώσεις αυτές αναμένεται να παραστούν περίπου 50 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων.



Κατά τη διάρκειας μιας συνέντευξης Τύπου, ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού Λοράν Νουνιές ανακοίνωσε ότι «6.000 άνθρωποι (αστυνομικοί, χωροφύλακες)» θα αναπτυχθούν το διήμερο αυτό, μια κινητοποίηση ανάλογη με την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στα τέλη Ιουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εξαιρετικά μεγάλα ύψη βροχής από την κακοκαιρία «Bora»

Published

on

Από

Σημαντικά ύψη βροχόπτωσης καταγράφηκαν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Photo credits: jwvein / pixabay

Εξαιρετικά μεγάλα ύψη βροχής από το Σάββατο (30/11) έως το μεσημέρι της Δευτέρας (2/12) έχει δώσει το έντονο κύμα κακοκαιρίας «Bora», κυρίως σε τμήματα της Μακεδονίας (Χαλκιδική, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα) καθώς και σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου (Ρόδος, Λήμνος, Θάσος).

Σημαντικά ύψη βροχόπτωσης έχουν καταγραφεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.



Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφηκαν από 511 μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, από το Σάββατο έως τις 13:30 της Δευτέρας, τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στη Σιμωνόπετρα του Αγίου Όρους (550,8 χιλιοστά), το Νεοχώρι Χαλκιδικής (452,4), τη Ρόδο (341), τη Βουρβουρού Χαλκιδικής (299,2), την Κασσάνδρεια (296,6), τα Ριζώματα Ημαθίας (288,4) την πόλη της Βέροιας (244,6) και το Βαρικό Πιερίας (234,2).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Brain rot»: Η λέξη του 2024 για το Λεξικό της Οξφόρδης

Published

on

Από

«Το «Brain Rot», μιλάει για έναν από τους αντιληπτούς κινδύνους της διαδικτυακής δραστηριότητας και για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τον ελεύθερο χρόνο μας. Photo credits: Mohamed_hassan / pixabay

Το «Brain Rot» ανακηρύχθηκε ως η λέξη της Οξφόρδης για το 2024, σε μία εποχή έντονης ανησυχίας για το συνεχές σκρολάρισμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ένα περιεχόμενο που κουράζει το μυαλό.

Η φράση που ορίζεται ως «η επιδείνωση της ψυχικής ή διανοητικής κατάστασης ενός ατόμου, ιδίως ως αποτέλεσμα της υπερκατανάλωσης υλικού (τώρα κυρίως διαδικτυακού περιεχομένου) που θεωρείται ασήμαντο ή μη προκλητικό», σημείωσε αύξηση 230% στη χρήση της μέσα σε ένα χρόνο.



Περισσότεροι από 37.000 άνθρωποι ψήφισαν ανάμεσα σε ένα κατάλογο έξι λέξεων που καταρτίστηκε από το Oxford University Press, το οποίο εκδίδει το Oxford English Dictionary, ένα από τα παλαιότερα λεξικά του πλανήτη που ανανεώνεται κάθε χρόνο με όρους που γίνονται μέρος της καθημερινότητας σε όλον τον κόσμο.

Σύμφωνα με το Oxford University Press, ο όρος «έγινε περισσότερο γνωστός το 2024 ως μία έννοια που χρησιμοποιείται για να αποτυπώσει τις ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο της κατανάλωσης υπερβολικών ποσοτήτων διαδικτυακού περιεχομένου χαμηλής ποιότητας ιδίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Guardian, η πρώτη καταγεγραμμένη χρήση του ήταν στο βιβλίο «Walden» του Henry David Thoreau, το 1854.



«Το «Brain Rot», μιλάει για έναν από τους αντιληπτούς κινδύνους της διαδικτυακής δραστηριότητας και για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τον ελεύθερο χρόνο μας.

Σημειώνεται ότι το 2023 το «Rizz» (ρομαντική έλξη, ή γοητεία) ήταν η λέξη της χρονιάς, το 2021 στο αποκορύφωμα της Covid-19 η λέξη «Vax» (εμβόλιο, εμβολιασμός), το 2019 η φράση «Climate Emergency» (κλιματική έκτακτη ανάγκη), ενώ το 2015 το emoji που έκλαιγε με γέλιο έγινε το μοναδικό σύμβολο που πήρε το βραβείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι οδηγοί ηλικίας 20-29 ετών είχαν τα περισσότερα τροχαία το 2023

Published

on

Από

Οι νέοι οδηγοί ηλικίας 20-29 ετών εμπλέκονται σε ατύχημα, σε ποσοστό 18,2%, με αυτοκίνητα έως 5 ετών. Photo credits: NettoFigueiredo / pixabay

Οι οδηγοί ηλικίας 20-29 ετών είναι εκείνοι που είχαν τα περισσότερα ατυχήματα στους ελληνικούς δρόμους το 2023, σύμφωνα με την ασφαλιστική Hellas Direct.

Αυτή η ηλικιακή ομάδα αντάλλαξε το τηλέφωνό της (14%) κατά τη διάρκεια του συμβάντος ώστε να έχει μια επιπλέον δυνατότητα συνεννόησης, ενώ ακολούθησε η ομάδα 30-39 ετών με ποσοστό 10,8% και οι άνω των 80 ετών σε ποσοστό με 9,3%.

Οι νέοι οδηγοί ηλικίας 20-29 ετών εμπλέκονται σε ατύχημα σε ποσοστό 18,2% με αυτοκίνητα έως 5 ετών, ενώ αυτό το ποσοστό μειώνεται στο 14,8% με αυτοκίνητα της επόμενης δεκαετίας (5-10 ετών).



Το μήκος του αυτοκινήτου παίζει τον ρόλο του, καθώς για οχήματα μεγαλύτερα των 4,7 μέτρων, το ποσοστό των ατυχημάτων εκτοξεύεται στο 31,3%, ενώ αυτό το ποσοστό μειώνεται στο 16,4% για αυτοκίνητα με μήκος μεταξύ 3,7 και 4 μέτρων.

Πάνω από ένα στα τρία ατυχήματα (36,4%) αφορά παρκαρισμένο όχημα, γεγονός που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τραυματισμοί, παρά μόνο υλικές ζημιές. Δεύτερη συχνότερη αιτία με ποσοστό 21,2% είναι η μη τήρηση αποστάσεων και ακολουθεί με 17,9% η κίνηση με όπισθεν ή αναστροφή.

Οι οδηγοί μοτοσικλέτας ηλικίας 20-29 ετών παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ποσοστό ατυχημάτων (15,4%) με μοτοσικλέτα έως 5 ετών και ακολουθούν με 13,5% οι μηχανές 11-15 ετών και με 12% οι μηχανές 6 έως 10 ετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ασφαλιστικής εταιρείας Hellas Direct, τα οποία αφορούν δεδομένα πελατών της και τα συμβάντα έχουν γίνει το 2023, οι οδηγοί ηλικίας 30-39 ετών εμπλέκονται σε ατύχημα περισσότερο με καινούργιες μηχανές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
auf Deutsch9 λεπτά ago

Für eine Welt ohne Rassismus! Für eine Gesellschaft gegen Diskriminierung, ohne Fremdenfeindlichkeit!

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ23 λεπτά ago

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 01.12.2024, οι εργασίες του διήμερου 23ου συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανία (ΟΕΚ), στο Porz της Κολωνίας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ώρα ago

Υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα η βρετανική κοινή γνώμη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 ώρες ago

Η Ιταλία απαγορεύει το «εξ αποστάσεως τσεκ ιν» σε ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης

BUSINESS-Kleinanzeigen4 ώρες ago

Ημέρα Καριέρας – Ντίσελντορφ 14 Δεκεμβρίου 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ8 ώρες ago

Γαλλία: 6.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν για τις εκδηλώσεις επαναλειτουργίας της Παναγίας των Παρισίων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ9 ώρες ago

Εξαιρετικά μεγάλα ύψη βροχής από την κακοκαιρία «Bora»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ11 ώρες ago

Το κρυμμένο λίπος «προβλέπει» το Αλτσχάιμερ έως και 20 χρόνια νωρίτερα

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα ago

Πρωτιά της Άνδρου ανάμεσα στα 11 πιο υποσχόμενα μέρη για διακοπές το 2025

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ημέρα ago

«Brain rot»: Η λέξη του 2024 για το Λεξικό της Οξφόρδης

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Ελπιδοφόρα θεραπεία για την πολλαπλή σκλήρυνση από Ομογενή επιστήμονα

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Το 13ο διεθνές της συνέδριο διοργανώνει η Ελληνική Πολιτιστική Οργάνωση «Νόστος»

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Η VW καταργεί τα “επετειακά” μπόνους των εργαζομένων

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Η Ίος ανάμεσα στα 100 πιο όμορφα και αυθεντικά νησιά του κόσμου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει ο καγκελάριος – Εκλογές το αργότερο τέλη Μαρτίου σε περίπτωση καταψήφισης

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Συλλήψεις σε Γερμανία και Πολωνία υπόπτων ως μελών ακροδεξιών οργανώσεων

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Η Ελλάδα δεύτερος καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός στα Recommend Awards

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Αύξηση αμυντικών δαπανών, νέο φορολογικό και τιμές ενέργειας ζητά ο Ζέντερ

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Συνάντηση Προεδρείου Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς με την αρμόδια για θέματα Διασποράς του ΥΠΕΞ της Λιθουανίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Κυρ. Μητσοτάκης: Κορυφαία θεσμική αλλαγή η δυνατότητα άσκησης εκλογικού δικαιώματος με επιστολική ψήφο

Europolitis TV8 μήνες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV8 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV2 έτη ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV2 έτη ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV4 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch4 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch4 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch4 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV4 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV4 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis