Connect with us

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέα καθημερινή πτήση Αθήνα – Σικάγο από την United Airlines

Published

on

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Περισσότεροι Αμερικανοί αναμένεται τα ταξιδέψουν στην Ελλάδα το 2024. Ήδη, οι αεροπορικές εταιρείες που συνδέουν την Αθήνα με τη Νέα Υόρκη και άλλους προορισμούς, διευρύνουν το πτητικό τους πρόγραμμα.

Μάλιστα, η United αυξάνει τις πτήσεις προς την Ελλάδα κατά σχεδόν 25% για το 2024, ενώ ξεκινά νωρίτερα τα δρομολόγια από Αθήνα προς Νέα Υόρκη/Νιούαρκ (από 31 Μαρτίου) και Ουάσιγκτον Dulles (από 15 Απριλίου 2024).

Επίσης, εισάγει το νέο δρομολόγιο Αθήνα – Σικάγο (24 Μαΐου – 12 Αυγούστου 2024, Σικάγο – Αθήνα 23 Μαΐου – 11 Αυγούστου 2024), με αεροσκάφος Boeing 787-8 Dreamliner.

Η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα διασύνδεσης, μέσω των κόμβων των ΗΠΑ, σε 114 προορισμούς σε όλη την Αμερική, ενώ πετά απευθείας σε 38 υπερατλαντικούς προορισμούς για το καλοκαίρι του 2024.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η United δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με καλοκαιρινές, εποχιακές πτήσεις από το 2016.

Πηγή: huffingtonpost.gr

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αλόννησος, ανέπαφο «μαργαριτάρι» της Μεσογείου για τους Ιταλούς

Published

on

Από

Photo credits: TsvetanG / pixabay

Στους 10 «μικρούς παραδείσους» της Μεσογείου συγκαταλέγεται η Αλόννησος, σύμφωνα με τον δημοφιλή ιταλικό ιστότοπο thewom που «μετρά» εκατομμύρια επισκέψεις σε μηνιαία βάση.

Στόχος της έρευνας της ιστοσελίδας που ειδικεύεται σε θέματα βιωσιμότητας και ειδικών μορφών τουρισμού ήταν η αναζήτηση νησιών της Μεσογείου με άθικτο φυσικό περιβάλλον που δεν υποφέρουν από υπερτουρισμό και υπερπληθυσμό.



Ανάμεσα σε προορισμούς από την Κροατία, την Τουρκία, την Ισπανία και την Ελλάδα το travel.thewom.it ξεχωρίζει την Αλόννησο καθώς «είναι το πιο γαλήνιο και φυσιολατρικό από τα νησιά των Σποράδων με χιλιόμετρα παρθένας και προστατευμένης ακτογραμμής.

Στην Αλόννησο μπορείς να βουτήξεις ή να κάνεις μοναδικές καταδύσεις, σε περιοχές εντός ενός εντυπωσιακού φυσικού θαλάσσιου πάρκου που “φιλοξενεί” σπάνια είδη πανίδας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Τα νησιά των Κυκλάδων προβάλλει η βρετανική Express

Published

on

Από

Photo credits: csr_ch / pixabay

Τα νησιά των Κυκλάδων προβάλλει με σειρά δημοσιευμάτων η βρετανική Express.

Μετά την Πάρο στην οποία ανέδειξε την εναλλακτική και πολιτιστική της διάσταση, το βρετανικό μέσο αναφέρθηκε με χωριστό δημοσίευμα στη Μήλο που τη χαρακτήρισε ως «ένα γαλήνιο καταφύγιο με ασυνήθιστα τοπία και δραματική φυσική ομορφιά», ενώ για τη Μύκονο έγραψε ότι «αν η Ίμπιζα είναι η πρωτεύουσα του πάρτι της Ισπανίας, η Μύκονος είναι η αντίστοιχη της Ελλάδας – απλώς λιγότερο πολυσύχναστη και ταραχώδης, και με πιο δροσερή ατμόσφαιρα».

Χωριστά δημοσιεύματα έγιναν και για την Τήνο, την Άνδρο, τη Σύρο, τη Φολέγανδρο και άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Η Μήλος ξεχωρίζει για τις εναλλακτικές της δυνατότητες

Published

on

Από

Photo credits: moniek58 / pixabay

Η Μήλος, σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, κερδίζει, πέρα από τις παραδοσιακές, ακόμα και τις πιο μακρινές αγορές, όπως η Ινδία, η Αυστραλία και η Αμερική.

Πρόσφατα, το κυκλαδίτικο νησί, αναδείχτηκε για μια ακόμα φορά για τις εναλλακτικές του δυνατότητες μέσω της ινδικής ταξιδιωτικής ιστοσελίδας Outlook Traveller και συγκαταλέχθηκε ανάμεσα στα 10 καλύτερα ελληνικά νησιά για «τους μοναδικούς βραχώδεις σχηματισμούς και της αμμώδεις παραλίες της».

Η Μήλος όμως συγκαταλέχτηκε και ανάμεσα στα ελληνικά νησιά που προτείνει και το αυστραλιανό περιοδικό Signature Luxury Travel που αναφέρει ότι «το ηφαιστειογενές νησί της Μήλου φημίζεται για το σεληνιακό του τοπίο από σκληρό μαύρο βράχο λάβας και απαλή λευκή πέτρα τούφας, που σχηματίζουν μια εντυπωσιακή ακτογραμμή από βράχους που περιτυλίγονται από τιρκουάζ νερά.



Η Μήλος είναι εύκολα προσβάσιμη με αεροπλάνο και με πλοίο καθώς πραγματοποιούνται δρομολόγια από και προς τον Πειραιά, τη Σαντορίνη, την Ίο, τη Σίφνο, τη Φολέγανδρο και άλλα. Το ταξίδι μεταξύ της Μήλου και της Σαντορίνης με πλοίο διαρκεί μόνο δύο ώρες. Αυτό που πρέπει να κάνετε στη Μήλο είναι να περάσετε μια μέρα κάνοντας yachting.

Υπάρχει μεγάλη πληθώρα γιοτ που κάνουν τον γύρο του νησιού, δίνοντας στον επισκέπτη την ευκαιρία να απολαύσει τα μικροσκοπικά ψαροχώρια βαμμένα σε χρώματα καραμέλας, καθώς και τους εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς βράχων, τις αμμώδεις παραλίες και τις παράκτιες σπηλιές, μερικές από τις οποίες μπορείτε και να κολυμπήσετε.»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Άνδρος, το αγαπημένο νησί των Ελλήνων που είναι ιδανικό για τους Βρετανούς

Published

on

Από

Οι εξερευνητές μπορούν να απολαύσουν την πλούσια τοπική πανίδα, για μια αυθεντική Ελληνική εμπειρία με σηματοδοτημένα μονοπάτια που διασχίζουν όλο το νησί. Photo credits: freegr / pixabay

Την Άνδρο «ανακαλύπτει» η Express σε πρόσφατο αφιέρωμα παροτρύνοντας τους εκατομμύρια αναγνώστες να προτιμήσουν τον «μυστικό» παράδεισο των Ελλήνων έναντι προορισμών με συνωστισμό τουριστών.

Σύμφωνα με τη Βρετανική εφημερίδα, «η Άνδρος στις Κυκλάδες είναι ένας ονειρεμένος προορισμός σε απόσταση δύο ωρών από την Αττική με γαλήνια φυσική ομορφιά και υπέροχα νεοκλασικά αρχοντικά.

Οι εξερευνητές μπορούν να απολαύσουν την πλούσια τοπική πανίδα, συμπεριλαμβανομένων των ελιών, για μια αυθεντική Ελληνική εμπειρία με σηματοδοτημένα μονοπάτια που διασχίζουν όλο το νησί.



Ανάμεσα στους άλλους ιστορικούς θησαυρούς, τα μοναστήρια της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπατσί και της Παναγίας Τρομαρχιών στο Κόρθι είναι άξια θαυμασμού με πληθώρα κειμηλίων και χειρογράφων. Το κάστρο της Φανερωμένης του 11ου αιώνα, η μεγαλύτερη μεσαιωνική πόλη-φρούριο του νησιού, αξίζει επίσης μια επίσκεψη.

Επιπλέον, τις εντυπώσεις “κλέβει” το διάσημο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης που φιλοξενεί μοναδικές συλλογές γλυπτών και ζωγραφικής.

Τα Αρχαιολογικά Μουσεία στη Χώρα και την Παλαιόπολη προσφέρουν επίσης μια συναρπαστική ματιά στη γεμάτη εναλλαγές ιστορία του νησιού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα «Αγαπημένη Χώρα» για πέμπτη χρονιά στα βραβεία The Trazees 2024

Published

on

Από

Στα βραβεία η χώρα μας κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία «Αγαπημένος Προορισμός για Ταξίδι του Μέλιτος». Photo credits: tghurd / pixabay

Κορυφαίες διακρίσεις απέσπασε η χώρα μας κατά την τελετή απονομής των τουριστικών-ταξιδιωτικών βραβείων The Trazees 2024, που διοργανώθηκαν φέτος για 10η χρονιά από το αμερικανικό διαδικτυακό τουριστικό site TrazeeTravel.

Η Ελλάδα αναδείχθηκε για πέμπτη συνεχόμενη φορά ως η «Αγαπημένη Χώρα» (Favorite Country) των αναγνωστών του site, μπαίνοντας στο ειδικό Quint Status των βραβείων, στο οποίο εντάσσονται οι υποψηφιότητες που κερδίζουν στην ίδια κατηγορία επί πέντε συνεχείς χρονιές.

Ταυτόχρονα, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία «Αγαπημένος Προορισμός για Ταξίδι του Μέλιτος» (Favorite Honeymoon Destination).



Το TrazeeTravel έχει δημιουργηθεί από την ομάδα της FXExpress Publications, Inc. και του περιοδικού «Global Traveler» και απευθύνεται κυρίως σε ταξιδιώτες, ηλικίας 25-40 ετών, που σύμφωνα με διεθνείς έρευνες αποτελούν την πλέον περιζήτητη ταξιδιωτική κατηγορία δημογραφικά.

Η ψηφοφορία για τα φετινά βραβεία διεξήχθη από τις 15 Αυγούστου 2023 έως τις 16 Απριλίου 2024, με τους millennial αναγνώστες να εκφράζουν τις προτιμήσεις τους σε δεκάδες κατηγορίες, στις οποίες περιλαμβάνονται επίσης αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια, ξενοδοχεία και διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες, εταιρείες κρουαζιέρας, προορισμοί για τουρισμό περιπέτειας, γαστρονομίας και city break, τουριστικά πρακτορεία κ.ά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Εκτίμηση για ένα εκατομμύριο επισκέπτες στην Κνωσό το 2024

Published

on

Από

Photo credits: Torsten_TR-Fotografie / pixabay

Οι επισκέπτες στο Ανάκτορο της Κνωσού, ξεπερνούν καθημερινά από τις πρώτες κιόλας ημέρες του Αυγούστου, τους 5 χιλιάδες.

Η επισκεψιμότητα στον χώρο βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, με τον Αρχιφύλακα του Ανακτόρου Νίκο Παπαδάκη να σημειώνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, ο αριθμός των επισκεπτών μπορεί να ξεπεράσει τις 200 χιλιάδες.



Σύμφωνα με τα στοιχεία, κατά το 2023 το σύνολο των επισκεπτών στην Κνωσό έφτασε τους 943.869. Πιο δημοφιλής μήνας ήταν ο Αύγουστος που οι επισκέπτες έφτασαν τους 170.958 και αμέσως μετά ο Ιούλιος με 152.989 επισκέπτες, ο Σεπτέμβριος με 135.409 επισκέπτες και ο Ιούνιος και ο Μάιος με 123.300 και 112.199 επισκέπτες.

Φέτος πάντως, με δεδομένο ότι αθροιστικά κάθε μήνα καταγράφεται μεγαλύτερη επισκεψιμότητα δεν αποκλείεται σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη, ο αριθμός των επισκεπτών να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο, με δεδομένη και την εικόνα που αποτυπώνεται και από τους επισκέπτες που φτάνουν στο Ηράκλειο με κρουαζιερόπλοια και κατά τη σύντομη παραμονή τους στο νησί, τα σημεία που σταθερά επιλέγουν να επισκεφθούν είναι η Κνωσός και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ7 ώρες ago

Η Αλόννησος, ανέπαφο «μαργαριτάρι» της Μεσογείου για τους Ιταλούς

ΓΕΡΜΑΝΙΑ13 ώρες ago

Γερμανία: Μηδενική ανάπτυξη της οικονομίας για το 2024 προβλέπει το Ινστιτούτο Ifo

ΕΙΔΗΣΕΙΣ14 ώρες ago

Ο ρόλος της Διασποράς στην οικονομική ανάπτυξη των χωρών στην 88η ΔΕΘ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ15 ώρες ago

Παράταση των αδειών εκμετάλλευσης οργανωμένων πλαζ στην Ιταλία

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ16 ώρες ago

Η υπερβολική φωτορύπανση μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες για Αλτσχάιμερ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ημέρα ago

Μια διαμάχη για δαχτυλίδι 70.000 δολαρίων δοκιμάζει τη νομοθεσία περί αρραβώνων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Βρετανία: Τα πανεπιστήμια ανησυχούν για τη βιωσιμότητά τους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Μ. Μυρογιάννη: Οι Έλληνες βρίσκονταν ανέκαθεν στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Με εισιτήριο η πρόσβαση στη Φοντάνα ντι Τρέβι;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Δύο ερευνήτριες του ΙΤΕ λαμβάνουν επιχορήγηση εκκίνησης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Διεθνής έρευνα αποκαλύπτει πως η διαλειμματική δίαιτα ρυθμίζει τη γήρανση μέσω της αυτοφαγίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Την εισαγωγή ανθρωποειδών ρομπότ στη διαδικασία παραγωγής αυτοκινήτων διερευνά η BMW

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Ολλανδία: Ο δήμος της Χάγης απειλεί με έξωση τον πρωθυπουργό!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Στροφή των Ευρωπαίων καταναλωτών στην αγορά μεταχειρισμένων ηλεκτρικών αυτοκινήτων

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Οι 35 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας σύμφωνα με τους βρετανικούς Times

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Χρυσό στα… ηλεκτρονικά απορρίμματα ψάχνει η Βρετανία!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Αεροπορικές παρατείνουν την αναστολή των πτήσεων προς προορισμούς στη Μέση Ανατολή

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Copernicus: «Ολοένα πιο πιθανό» ότι το 2024 θα είναι η πιο θερμή χρονιά στα χρονικά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Κορυφώνονται σήμερα οι Περσείδες, η θεαματική βροχή από πεφταστέρια

Europolitis TV5 μήνες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV5 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV1 έτος ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV4 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis