ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Προτάσεις για άμβλυνση της πίεσης που αντιμετωπίζουν οι αγρότες θα υποβάλει η ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε επίσημα κανονισμό που παρέχει μερική εξαίρεση στους Ευρωπαίους αγρότες από τον κανόνα της αγρανάπαυσης. Αυτό ακολουθεί την πρόταση της Επιτροπής που υποβλήθηκε στις 31 Ιανουαρίου και τις συζητήσεις με τα κράτη μέλη στις συνεδριάσεις των επιτροπών.
Ο Κανονισμός τέθηκε σε ισχύ σήμερα, 14 Φεβρουαρίου, και θα ισχύει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου για ένα έτος – δηλαδή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2024.
Παράλληλα, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επισημαίνει σε γραπτή δήλωσή της ότι «σύντομα θα υποβάλουμε περισσότερες προτάσεις για να βοηθήσουμε στην άμβλυνση της πίεσης που αντιμετωπίζουν οι αγρότες μας».
Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημειώνει επίσης ότι «μόνο εάν οι αγρότες μας μπορούν να ζήσουν από τη γη τους θα επενδύσουν στο μέλλον και μόνο εάν επιτύχουμε από κοινού τους στόχους μας για το κλίμα και το περιβάλλον, οι αγρότες θα μπορέσουν να συνεχίσουν να ζουν.
Οι αγρότες μας το γνωρίζουν καλά αυτό. Αυτό το μέτρο προσφέρει ευελιξία στους αγρότες, ενώ συνεχίζει να τους επιβραβεύει για το κρίσιμο έργο τους για την προώθηση της επισιτιστικής ασφάλειας και της βιωσιμότητας της ΕΕ».
Η μερική εξαίρεση ικανοποιεί πολλά αιτήματα για περισσότερη ευελιξία, όπως ζητήθηκε από τα κράτη μέλη για να ανταποκριθούν καλύτερα στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της ΕΕ, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Αντί να διατηρούν τη γη σε αγρανάπαυση ή να διατηρούν μη παραγωγικά χαρακτηριστικά στο 4% της αρόσιμης γης τους, οι αγρότες της ΕΕ που έχουν καλλιέργειες δέσμευσης αζώτου (όπως φακές, μπιζέλια ή φάβα) ή/και ενδιάμεσες καλλιέργειες χωρίς φυτοπροστατευτικά προϊόντα στο 4% της αρόσιμης γης τους θεωρείται ότι πληρούν τη λεγόμενη απαίτηση GAEC 8.
Όσοι αγρότες το αποφασίσουν μπορούν, ωστόσο, να συνεχίσουν να πληρούν την απαίτηση με γη που βρίσκεται σε αγρανάπαυση ή με μη παραγωγικά χαρακτηριστικά.
Η τελική πράξη που εγκρίθηκε επιτρέπει επίσης στα κράτη μέλη να τροποποιήσουν τα οικολογικά τους συστήματα που υποστηρίζουν μη παραγωγικές περιοχές ώστε να λάβουν υπόψη την εναλλακτική γραμμή βάσης σύμφωνα με τους όρους της GAEC 8.
Μια απλή κοινοποίηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι αρκετή για την άμεση ενημέρωση των σχετικών οικολογικών συστημάτων.
Τα κράτη μέλη που επιθυμούν να εφαρμόσουν την παρέκκλιση σε εθνικό επίπεδο πρέπει να ενημερώσουν την Επιτροπή εντός 15 ημερών από την έναρξη ισχύος του κανονισμού, ώστε οι γεωργοί να μπορούν να ενημερωθούν το συντομότερο δυνατό.
Σε ότι αφορά την αναθεώρηση της ΚΑΠ οι προτάσεις θα συζητηθούν στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 26 Φεβρουαρίου.
Την ίδια ώρα, οι αγρότες της Πολωνίας σχεδιάζουν τον πλήρη αποκλεισμό όλων των συνοριακών περασμάτων με την Ουκρανία την 20η Φεβρουαρίου, κλιμακώνοντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις, διάρκειας ενός μήνα, που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα ως διαμαρτυρία για τις ευρωπαϊκές πολιτικές.
Οι αγρότες σε ολόκληρη την Ευρώπη διαμαρτύρονται για τους περιορισμούς σε βάρος τους που θέτουν τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, όπως και τα αυξανόμενα κόστη και ο αθέμιτος ανταγωνισμός από το εξωτερικό, ιδιαίτερα από την Ουκρανία.
Στην Τσεχία, η ένωση Agrarian Chamber ανακοίνωσε πως στις 22 Φεβρουαρίου ομάδες αγροτών από την κεντρική και ανατολική Ευρώπη θα συγκεντρωθούν στα σύνορα των χωρών τους για μια κοινή ημέρα κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας.
Οι Τσέχοι αγρότες θα ξεκινήσουν τις κινητοποιήσεις τους τη Δευτέρα με αποκλεισμό της κυκλοφορίας στην Πράγα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ρώμη: Δύο ώρες αναμονή για είσοδο στην Βασιλική Σάντα Μαρία Ματζόρε!

Δυο ώρες είναι ο μέσος χρόνος αναμονής των πιστών για να μπορέσουν να μπουν στην Βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζόρε και να προσευχηθούν στον τάφο του εκλιπόντα πάπα Φραγκίσκου.
Στον ναό βρέθηκαν καθολικοί καρδινάλιοι, για να προσκυνήσουν το μνήμα του Αργεντινού ποντίφικα.
Από σήμερα το πρωί, εισήλθαν στην εκκλησία πάνω από 35.000 πιστοί. Όπως έγινε γνωστό, σε σχέση με τις περασμένες ημέρες, οι επισκέπτες έχουν τουλάχιστον δεκαπλασιαστεί.
Ο πρωθυπουργός του Βατικανού, καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν, απευθυνόμενος σήμερα στους πιστούς, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, τόνισε ότι ο Θεός αγαπά τους πάντες και πως “η κληρονομιά του Φραγκίσκου πρέπει να γίνει καθημερινή ζωή και πράξη”.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, ο καρδινάλιος Παρολίν είναι ένα από τα “φαβορί “, για την διαδοχή του Αργεντινού εκλιπόντα ποντίφικα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ρώμη: Δύο ώρες αναμονή για είσοδο στην Βασιλική Σάντα Μαρία Ματζόρε!
- Ο όμιλος Volkswagen στην κορυφή της ευρωπαϊκής αγοράς επιβατικών αυτοκινήτων
- Μεγάλη αύξηση των ρατσιστικών και ξενοφοβικών περιστατικών το 2024 στην Ελβετία
- Εκδηλώσεις για την 45η επέτειο ανέγερσης του Τείχους του Λένον στην Πράγα
- Βιωματικός Κύκλος Ψυχικής Ενδοσκόπησης από την Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο όμιλος Volkswagen στην κορυφή της ευρωπαϊκής αγοράς επιβατικών αυτοκινήτων

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ACEA ο όμιλος Volkswagen κατέκτησε την κορυφή μεταξύ όλων των αυτοκινητοβιομηχανιών στην ευρωπαϊκή αγορά επιβατικών αυτοκινήτων.
Συγκεκριμένα ο όμιλος σημείωσε 724.045 ταξινομήσεις (+4,8%), αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς του στο 26,7% το πρώτο τρίμηνο του 2025.
Η μάρκα Volkswagen στην Ευρώπη σημείωσε 301.586 νέες ταξινομήσεις καταγράφοντας αύξηση +9,8% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2024 και με 11,1% συνολικό μερίδιο στην ευρωπαϊκή αγορά.
Η Skoda διατήρησε τη σταθερή της απόδοση με 163.315 μονάδες το μήνα Μάρτιο καταγράφοντας αύξηση 12,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα το 2024.
Η Audi ενίσχυσε περαιτέρω την παρουσία της στην premium κατηγορία με 128.331 ταξινομήσεις και αύξηση +0,8%.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ρώμη: Δύο ώρες αναμονή για είσοδο στην Βασιλική Σάντα Μαρία Ματζόρε!
- Ο όμιλος Volkswagen στην κορυφή της ευρωπαϊκής αγοράς επιβατικών αυτοκινήτων
- Μεγάλη αύξηση των ρατσιστικών και ξενοφοβικών περιστατικών το 2024 στην Ελβετία
- Εκδηλώσεις για την 45η επέτειο ανέγερσης του Τείχους του Λένον στην Πράγα
- Βιωματικός Κύκλος Ψυχικής Ενδοσκόπησης από την Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μεγάλη αύξηση των ρατσιστικών και ξενοφοβικών περιστατικών το 2024 στην Ελβετία

Η Ελβετία κατέγραψε μεγάλη αύξηση ρατσιστικών και ξενοφοβικών περιστατικών το 2024, ιδίως επιθέσεων εναντίον μουσουλμάνων και Αράβων, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία.
Περί τα 1.211 κρούσματα φυλετικών διακρίσεων αναφέρθηκαν πέρυσι, συμπεριλαμβανομένων ρητορικής μίσους, σωματικών επιθέσεων, απειλών και άλλων μεροληπτικών συμπεριφορών που σχετίζονται με τη φυλή ή τη θρησκεία, μια αύξηση περίπου 40% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή κατά του Ρατσισμού (EKR).
Τέτοια περιστατικά αυξάνονται σταθερά εδώ και αρκετά χρόνια σε αυτή την πλούσια αλπική χώρα, η οποία έχει πληθυσμό σχεδόν εννέα εκατομμυρίων, περίπου 40% των οποίων είναι αλλοδαποί.
Ωστόσο, η αύξηση που παρατηρήθηκε πέρυσι ήταν «ιδιαίτερα σημαντική», ανέφερε η EKR σε κοινή ανακοίνωση με την ελβετική ΜΚΟ Humanrights.
Σύμφωνα με τις δύο αυτές πηγές, διάφοροι παράγοντες μπορούν να εξηγήσουν αυτήν την αύξηση, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των γεωπολιτικών εντάσεων, της αυξανόμενης πόλωσης του δημόσιου διαλόγου και της μεγαλύτερης διάθεσης καταγραφής κρουσμάτων διακρίσεων.
Τα πιο συχνά αναφερόμενα περιστατικά αφορούν ξενοφοβικές διακρίσεις και διακρίσεις κατά των μαύρων, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 65% όλων των περιπτώσεων.
Τα περισσότερα περιστατικά ήταν λεκτικές επιθέσεις, αλλά αναφέρθηκαν επίσης περίπου 100 σωματικές επιθέσεις ρατσιστικού χαρακτήρα.
Τα περιστατικά ρητορικής μίσους παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση με 149 καταγγελίες το 2024.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP
- Ρώμη: Δύο ώρες αναμονή για είσοδο στην Βασιλική Σάντα Μαρία Ματζόρε!
- Ο όμιλος Volkswagen στην κορυφή της ευρωπαϊκής αγοράς επιβατικών αυτοκινήτων
- Μεγάλη αύξηση των ρατσιστικών και ξενοφοβικών περιστατικών το 2024 στην Ελβετία
- Εκδηλώσεις για την 45η επέτειο ανέγερσης του Τείχους του Λένον στην Πράγα
- Βιωματικός Κύκλος Ψυχικής Ενδοσκόπησης από την Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εκδηλώσεις για την 45η επέτειο ανέγερσης του Τείχους του Λένον στην Πράγα

Με δράσεις και εκδηλώσεις τιμάται η 45η επέτειος της ανέγερσης του Τείχους του Λένον στο κέντρο της Πράγας, στην Τσεχία, μνημείου αφιερωμένου στον Τζον Λένον των Beatles.
Μετά τη δολοφονία του τραγουδιστή του θρυλικού συγκροτήματος, στις 8 Δεκεμβρίου του 1980 στη Νέα Υόρκη, στην Πράγα κατά την περίοδο του κομμουνιστικού καθεστώτος στην Τσεχοσλοβακία, ο τοίχος έγινε μια συμβολική επιτύμβια στήλη, όπου οι άνθρωποι άρχισαν να ζωγραφίζουν γκράφιτι που μνημονεύουν τη ζωή και τα ιδανικά του, εμπνευσμένα από την αγάπη, την ειρήνη και τα τραγούδια των Beatles.
Οι άνθρωποι άρχισαν σταδιακά να συρρέουν σε αυτό το αυθόρμητα δημιουργημένο μνημείο, τοποθετώντας λουλούδια ή ανάβοντας κεριά.
Σήμερα το Τείχος είναι διακοσμημένο με πορτρέτα του Τζον Λένον και έργα που δημιουργήθηκαν από περισσότερους από 30 καλλιτέχνες από πέντε χώρες.
Υπό την καθοδήγηση του καλλιτέχνη και επιμελητή, Πάβελ Στάστνι, τρία πορτρέτα του Τζον Λένον από το 1980, το 2020 και το 2022 ανανεώθηκαν.
«Σήμερα ξεκινάμε μια σειρά εκδηλώσεων που συνδέονται με την 45η επέτειο από τη δημιουργία του Τείχους του Λένον στην Πράγα, όταν ο Λένον πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στη Νέα Υόρκη στις 8 Δεκεμβρίου 1980, και οι άνθρωποι από την πρώην σοσιαλιστική Τσεχοσλοβακία άρχισαν να βλέπουν αυτό το τείχος ως ένα συμβολικό μνημείο για τον Λένον και τις ιδέες του για ειρήνη και αγάπη σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο Στάστνι στο ČTK.
Το Τείχος του Λένον έγινε πηγή έμπνευσης για άλλα μέρη σε όλο τον κόσμο, όπου δημιουργήθηκαν αντίγραφά του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ρώμη: Δύο ώρες αναμονή για είσοδο στην Βασιλική Σάντα Μαρία Ματζόρε!
- Ο όμιλος Volkswagen στην κορυφή της ευρωπαϊκής αγοράς επιβατικών αυτοκινήτων
- Μεγάλη αύξηση των ρατσιστικών και ξενοφοβικών περιστατικών το 2024 στην Ελβετία
- Εκδηλώσεις για την 45η επέτειο ανέγερσης του Τείχους του Λένον στην Πράγα
- Βιωματικός Κύκλος Ψυχικής Ενδοσκόπησης από την Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σπαθί του Ναπολέοντα θα δημοπρατηθεί στο Παρίσι

Ένα σπαθί που ανήκε στον Ναπολέοντα, το οποίο είχε παραγγείλει «για προσωπική του χρήση» το 1802, θα βρεθεί στο επίκεντρο δημοπρασίας που θα διεξαχθεί στις 22 Μαΐου στο Παρίσι.
Η αξία του σπαθιού, που δημοπρατείται από τον οίκο Giquello, εκτιμάται μεταξύ 700.000 και 1 εκατ. ευρώ.
«Ο Βοναπάρτης, τότε Πρώτος Ύπατος, παρήγγειλε αυτήν τη σπάθη μεταξύ 1802 και 1803 από τον Νικολά-Νοέλ Μπουτέ, διευθυντή του εργοστασίου όπλων των Βερσαλλιών, ο οποίος ήταν αναγνωρισμένος ως ο μεγαλύτερος οπλουργός της εποχής του», αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Hotel Drouot όπου θα φιλοξενηθεί η δημοπρασία.
Αφού έγινε αυτοκράτορας, ο Ναπολέων «την κράτησε μέχρι το τέλος της βασιλείας του, προτού την προσφέρει στον Εμανουέλ ντε Γκρουσί», πιστό υποστηρικτή του, τον οποίο αργότερα προήγαγε στη θέση του τελευταίου Στρατάρχη της Αυτοκρατορίας.
Ένα πανομοιότυπο σπαθί, που είχε επίσης παραγγείλει ο Ναπολέων, φυλάσσεται στο Μουσείο Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.
Οι δημοπρασίες αντικειμένων του Ναπολέοντα προσελκύουν μεγάλο ενδιαφέρον δύο και πλέον αιώνες μετά τον θάνατο του «Αυτοκράτορα των Γάλλων», ο οποίος πέθανε στην εξορία το 1821 σε ηλικία 51 ετών, αφού νωρίτερα είχε καταφέρει να κυριαρχήσει στην Ευρώπη.
Δύο πιστόλια του Ναπολέοντα είχαν πωληθεί για 1,69 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία τον Ιούλιο του 2024.
Τον Μάρτιο, αντίγραφο του Αστικού Κώδικα του Ναπολέοντα (Ναπολεόντειος Κώδικας), που ανήκε στον αυτοκράτορα, πουλήθηκε σε δημοπρασία για 395.000 ευρώ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP
- Ρώμη: Δύο ώρες αναμονή για είσοδο στην Βασιλική Σάντα Μαρία Ματζόρε!
- Ο όμιλος Volkswagen στην κορυφή της ευρωπαϊκής αγοράς επιβατικών αυτοκινήτων
- Μεγάλη αύξηση των ρατσιστικών και ξενοφοβικών περιστατικών το 2024 στην Ελβετία
- Εκδηλώσεις για την 45η επέτειο ανέγερσης του Τείχους του Λένον στην Πράγα
- Βιωματικός Κύκλος Ψυχικής Ενδοσκόπησης από την Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γ. Χατζηθεοδοσίου: Ψίχουλα οι επιδοτήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος μπροστά στις τεράστιες αυξήσεις των τελευταίων χρόνων

“Μετά από μεγάλη καθυστέρηση ενημερωθήκαμε επιτέλους για την επιδότηση που θα έχουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος για τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Φεβρουάριο.
Όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Ενέργειας, το πλαίσιο ενίσχυσης αφορά επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών έως 10 εκατ. ευρώ, δηλαδή – σύμφωνα με το Υπουργείο – περισσότερες από 1 εκατ. επιχειρήσεις“, αναφέρει ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Επίτιμος Διδάκτορας ΠΑ.ΠΕΙ. & Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.
“Παρατηρώντας κάποιος από τη μια έναν λογαριασμό ρεύματος και από την άλλη το ύψος της ενίσχυσης, μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι πρόκειται για ψίχουλα. Ή διαφορετικά, «άνθρακες ο θησαυρός» για ένα μέτρο που η αγορά περίμενε με αγωνία και ειδικά οι ενεργοβόρες επιχειρήσεις όπως αυτές της εστίασης, οι φούρνοι, τα ζαχαροπλαστεία και άλλες” σημειώνει ο κ. Χατζηθεοδοσίου και προσθέτει:
“Μόνο τα τελευταία τρία χρόνια το κόστος του ρεύματος για μία επιχείρηση έχει αυξηθεί κατά 100%. Πρόκειται για τεράστια αύξηση. Όπως λένε μέλη του ΕΕΑ, σήμερα πληρώνουν 2.500 ευρώ μηνιαίως ενώ παλαιότερα πλήρωναν για ρεύμα περίπου το μισό.
Οι ίδιοι επαγγελματίες θα ενισχυθούν τώρα, μέσα από όλες αυτές τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, με κάποιες δεκάδες ευρώ το μήνα.
Δεν είναι τυχαία η αύξηση στους ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος που έχουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από το 50% των ενεργοβόρων επιχειρήσεων βρίσκεται σε διαδικασία διακανονισμού με τους παρόχους.
Και αυτό σε μία εποχή που η επιχειρηματικότητα ταλανίζεται από την ακρίβεια, τα αυξημένα ενοίκια αλλά και μία σειρά από επιβαρύνσεις όπως προκαταβολή φόρου ή το τέλος επιτηδεύματος.
Επίσης δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί πρέπει να εξαιρεθούν όσοι έχουν σταθερό τιμολόγιο. Μήπως δεν πληρώνουν και αυτοί πολύ ακριβά την τιμή του ρεύματος;
Το ύψος των ενισχύσεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι αδυνατεί να καταλάβει τα πραγματικά κόστη που επιβαρύνουν σήμερα μία μικρομεσαία επιχείρηση και ουσιαστικά οδηγεί έναν μεγάλο αριθμό ΜμΕ σε οικονομικό αδιέξοδο και τελικά στο κλείσιμο.
Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, το πλαίσιο ενίσχυσης της οποίας περιλαμβάνει 3 ομάδες επιχειρήσεων, των οποίων τα ποσοστά επιδοτούμενης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας καθορίζονται βάσει του ετήσιου κύκλου εργασιών τους και συγκεκριμένα:
1. Η 1η ομάδα αφορά νομικά ή φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, με ετήσιο κύκλο εργασιών οικονομικού έτους 2023 από €0 έως €500.000. Η επιδότηση ανέρχεται σε 0,02 €/kWh και εφαρμόζεται στο 100% της κατανάλωσης της ωφελούμενης επιχείρησης.
2. Η 2η ομάδα αφορά νομικά ή φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, με ετήσιο κύκλο εργασιών οικονομικού έτους 2023 από €500.000,01 έως €1.000.000. Η επιδότηση ανέρχεται σε 0,02 €/kWh και εφαρμόζεται στο 80% της κατανάλωσης της ωφελούμενης επιχείρησης.
3. Η 3η ομάδα αφορά φυσικά ή νομικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, με ετήσιο κύκλο εργασιών οικονομικού έτους 2023 από €1.000.000,01 έως €10.000.000. Η επιδότηση ανέρχεται σε 0,02 €/kWh και εφαρμόζεται στο 60% της κατανάλωσης της ωφελούμενης επιχείρησης.
- Ρώμη: Δύο ώρες αναμονή για είσοδο στην Βασιλική Σάντα Μαρία Ματζόρε!
- Ο όμιλος Volkswagen στην κορυφή της ευρωπαϊκής αγοράς επιβατικών αυτοκινήτων
- Μεγάλη αύξηση των ρατσιστικών και ξενοφοβικών περιστατικών το 2024 στην Ελβετία
- Εκδηλώσεις για την 45η επέτειο ανέγερσης του Τείχους του Λένον στην Πράγα
- Βιωματικός Κύκλος Ψυχικής Ενδοσκόπησης από την Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου
You must be logged in to post a comment Login