Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Η «Περβόλα» αναδεικνύεται ως υπαίθριο διαχρονικό μουσείο στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου

Published

on

Photo credits: July_24 / pixabay

Ένα υπαίθριο διαχρονικό μουσείο διαμορφώνεται στην καρδιά της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, στο πλαίσιο του έργου της ανάδειξης και διαμόρφωσης του αρχαιολογικού χώρου της «Περβόλας», που περιβάλλει τα αρχαία νεώρια και τους μεσαιωνικούς κήπους του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου.

Όπως ενημερώνει σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, η ολοκλήρωση της μουσειολογικής μελέτης για την ενοποίηση των χώρων – επί της οποίας γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο – σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου και την έναρξη της δεύτερης φάσης, συνολικού προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ, που υλοποιεί το υπουργείο Πολιτισμού διά της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

«Η “Περβόλα” αποτελεί έναν πολύ σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, σε άμεση επαφή με τους κήπους του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου, ο οποίος διασώζει αρχαιολογικά κατάλοιπα χιλιετιών.

Μέχρι σήμερα, ο χώρος παρέμεινε μη αναδεδειγμένος και μη επισκέψιμος. Είναι το μοναδικό μνημείο στο οποίο γίνεται ορατό το αρχαίο ρυμοτομικό της πόλης της Ρόδου και το οποίο διασώζει, σε μεγάλο βαθμό, το οικοδομικό υλικό του. Πρόκειται για τα κατάλοιπα των αρχαίων νεωρίων και της πομπικής οδού με το μνημειώδες Τετράπυλο.

Photo credits: shadowheart / pixabay

Η ανάδειξη αυτού του μνημειακού συνόλου και η λειτουργική του σύνδεση με τους κήπους του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου, που εκτείνονται σε διαφορετικά πλατώματα, δημιουργώντας ένα υπαίθριο διαχρονικό μουσείο, έκτασης περίπου 18 στρεμμάτων, αποτελεί έναν οραματικό στόχο του υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο υλοποιούμε στη βάση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την ανάδειξη της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου», δηλώνει η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Ο αρχαιολογικός χώρος της «Περβόλας» εκτείνεται στο βόρειο τμήμα της τειχισμένης Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, που ορίζεται από την οδό των Ιπποτών και τις μεσαιωνικές οχυρώσεις – μεταξύ του Πύργου του Αγίου Πέτρου και της νεότερης πύλης της Ελευθερίας – και σε άμεση επαφή με τους μεσαιωνικούς κήπους του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου.

Η μουσειολογική μελέτη προβλέπει την οργάνωση έκθεσης στον χώρο των αρχαίων νεωρίων και των μεσαιωνικών κήπων του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου και τη δημιουργία υπαίθριας Γλυπτοθήκης στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

ΕΛΛΑΔΑ

Times & The travel προτείνουν την Άνδρο για διακοπές εκτός σεζόν

Published

on

Από

Photo credits: Rialion / pixabay

Στα 6 νησιά που μπορούν οι Βρετανοί ταξιδιώτες να επισκεφτούν πριν και μετά το καλοκαίρι συμπεριλαμβάνεται η Άνδρος, σύμφωνα με την έρευνα των βρετανικών Times.

Το άρθρο αναφέρει πως «σε αντίθεση με τους περισσότερους Κυκλαδίτες γείτονές της, η Άνδρος είναι εξαιρετικά πράσινη, απίστευτα ποικιλόμορφη και “αγνοεί” τον μαζικό τουρισμό. Ακόμα και το καλοκαίρι, οι περισσότεροι επισκέπτες εξερευνούν ανέγγιχτες παραλίες και ομιχλώδεις ορεινές περιοχές και δεν αισθάνονται ποτέ συνωστισμό.

Η Χώρα που “εισβάλλει” στο Αιγαίο, τα επιβλητικά αρχοντικά, τα μουσεία και τα δημοτικά κτίρια είναι κληρονομιά της ναυτιλιακής κληρονομιάς του 19ου αιώνα. Οι αγρότες εξακολουθούν να ευχαριστούν τους περαστικούς περιηγητές με φρέσκο κατσικίσιο τυρί και βάζα με φρούτα, ενώ οι υγρότοποι θροΐζουν από αποδημητικά πουλιά και τα πυκνά δάση διαθέτουν άφθονες πηγές γλυκού νερού.

Το Andros Routes είναι μια εξαιρετική επιλογή για πεζοπορία σε πολλά μονοπάτια του νησιού με σήμανση».



Στο ίδιο διάστημα, σε νέο εκτενές αφιέρωμα το Thetravel.com θεωρεί «τους προβεβλημένους προορισμούς των Κυκλάδων υπερτιμημένους και αντ’ αυτού παροτρύνει τους εκατομμύρια αναγνώστες του να προτιμήσουν την Άνδρο που παραμένει ένα καλά κρυμμένο πετράδι του Αιγαίου».

Σύμφωνα με τη δημοφιλή διεθνή ταξιδιωτική ιστοσελίδα, «η Άνδρος προσφέρει απλόχερα σμαραγδένια νερά, οργανωμένα μονοπάτια, εστιατόρια πολύ καλής ποιότητας και είναι ιδανικός τόπος για διακοπές σχεδόν όλο το χρόνο χωρίς την ασφυκτική πίεση τουριστών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στις ελεύσεις τουριστών από Αυστραλία, Καναδά και ΗΠΑ

Published

on

Από

Photo credits: RainerPrang / pixabay

Πρωταγωνιστεί η Ελλάδα στις ελεύσεις τουριστών από Αυστραλία, Καναδά και ΗΠΑ, καθώς σε αυτές τις αγορές οι ελληνικοί προορισμοί βρίσκονται στο top 15 για ταξίδια στο εξωτερικό.

Μάλιστα για αυτόν τον λόγο οι εν λόγω αγορές θεωρούνται σαφώς πιο υποσχόμενες σε σχέση με άλλες αντίστοιχες, μακρινές αγορές εκτός Ευρώπης, όπως η Κίνα και η Ινδία. 

Η παραπάνω διαπίστωση προκύπτει από μελέτη του INΣETE για «Το προφίλ σημαντικών αγορών του ελληνικού τουρισμού» για μη ευρωπαϊκές αγορές και συγκεκριμένα τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Κίνα, την Ινδία και την Αυστραλία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτές οι αγορές συνολικά το 2019 και το 2023, εισέφεραν τουλάχιστον το 11% των συνολικών εσόδων του εισερχόμενου τουρισμού.

Σχετικά με τις χώρες που οι υπό μελέτη αγορές σκέφτονται να επισκεφθούν τους επόμενους 12 μήνες, η Ελλάδα βρίσκεται στην 10η θέση για την αγορά της Αυστραλίας (με 10%), στην 11η θέση για την αγορά του Καναδά (με 8%) και στην 12η θέση για την αγορά των ΗΠΑ (με 9%).



Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ και τον Καναδά, η διαφορά σε προτίμηση μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών που προηγούνται κατά μια ή δυο θέσεις είναι ελάχιστη – μόλις 1 ποσοστιαία μονάδα.

Αναφορικά με τις αγορές της Κίνας και της Ινδίας, η Ελλάδα βρίσκεται εκτός top-15, στην 33η και 39η θέση αντίστοιχα, καθώς οι αγορές αυτές έχουν στις πρώτες θέσεις προτίμησης, κυρίως, ασιατικούς προορισμούς.

Για τους Αμερικανούς, στην πρώτη θέση είναι το Μεξικό, για τους Καναδούς οι ΗΠΑ, για τους Κινέζους και τους Ινδούς η Σιγκαπούρη και για τους Αυστραλούς η Νέα Ζηλανδία.

Αναφορικά με τη διάρκεια του ταξιδιού τους επόμενους 12 μήνες, η προτίμηση είναι κυρίως σε ταξίδια μεγάλης ή μεσαίας διάρκειας, με ενδεικτικά 1 στους 3 Αμερικανούς (34%) να προτιμά ταξίδι με διάρκεια άνω των 7 ημερών, όπως και περισσότεροι από 4 στους 10 Καναδούς (43%) και από 6 στους 10 Αυστραλούς (62%).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Forbes: Η Πάρος μεταξύ των καλύτερων καλοκαιρινών προορισμών παγκοσμίως

Published

on

Από

Photo credits: csr_ch / pixabay

Η Πάρος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους τρεις καλύτερους καλοκαιρινούς προορισμούς παγκοσμίως, σύμφωνα με το αμερικάνικο περιοδικό Forbes.

Όπως αναφέρει το περιοδικό, «ενώ η Πάρος είναι αυτήν τη στιγμή μία πιο ήρεμη εναλλακτική από τα υπερτουριστικά νησιά της Ελλάδας, αναπτύσσεται ραγδαία και γίνεται όλο και πιο διάσημη.

Έχει συμπεριληφθεί στα “24 καλύτερα μέρη για διακοπές το 2024” του Condé Nast Traveller και διασημότητες όπως ο Τομ Χανκς και ο Τζεφ Μπέζος έχουν εντοπιστεί να απολαμβάνουν τα παρθένα νερά και τα ειδυλλιακά τοπία του».

Το άρθρο, που υπογράφεται από την Kathleen Peddicord, έχει ως πρώτη επιλογή την Πάρο και ακολουθούν ο Μαυρίκιος και η Σρι Λάνκα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Προβολή της Πάρου στην βρετανική εφημερίδα Express

Published

on

Από

Photo credits: csr_ch / pixabay

Η βρετανική εφημερίδα Express σε αποκλειστικό αφιέρωμά της χαρακτήρισε την Πάρο ως “ένα όμορφο και και χωρίς πολυκοσμία προορισμό”.

Στο άρθρο επισημαίνεται συγκεκριμένα ότι η Σαντορίνη, με τις γραφικές παραθαλάσσιες πόλεις και το μαγευτικό τοπίο, έχει κερδίσει δικαιωματικά τη θέση της ως ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης. Ωστόσο, αυτή η φήμη έχει ένα τίμημα – τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά.

Το υψηλό κόστος και το μεγάλο πλήθος τουριστών μπορούν να μειώσουν τη γοητεία του νησιού. Για όσους αναζητούν μια παρόμοια εμπειρία σε ελληνικό νησί χωρίς την βαριά τιμή και τα πλήθη, η Πάρος αναδεικνύεται ως μια συναρπαστική εναλλακτική”.



Και προσθέτει : “Σε απόσταση αναπνοής από τη Σαντορίνη, η Πάρος προσφέρει την πεμπτουσία της ελληνικής νησιωτικής εμπειρίας με τις εκπληκτικές παραλίες, τα παραδοσιακά χωριά και τους λιγότερους επισκέπτες.

Σύμφωνα με την Expedia, ενώ η Σαντορίνη έχει μαζική εισροή τουριστών, η Πάρος προσελκύει σημαντικά λιγότερους, καθιστώντας την έναν πιο ήρεμο και ποιοτικό προορισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανοδική πορεία οι κρατήσεις από Γερμανία για Θεσσαλονίκη – Χαλκιδική

Published

on

Από

Photo credits: ThePixelman / pixabay

Την ιδιαίτερα θετική πορεία κρατήσεων για διακοπές σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική επιβεβαίωσαν οι Γερμανοί επαγγελματίες του τουρισμού που συμμετείχαν στο ταξίδι εξοικείωσης-Fam Trip που οργάνωσε στην περιοχή η Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού Γερμανίας.

Στόχος του ταξιδιού αποτελεί η περαιτέρω προώθηση των δύο προορισμών στην γερμανική αγορά και η ένταξή τους σε υπάρχοντα πακέτα διακοπών.

Επισημαίνεται ότι το ίδρυμα Willy Scharnow προσφέρει από το 1953 εκπαιδευτικές περιηγήσεις και σεμινάρια, διευρύνοντας τις επαγγελματικές ευκαιρίες της νέας γενιάς στον τουρισμό.



Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, το ταξίδι εξοικείωσης πέτυχε τον στόχο του αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των επισκεπτόμενων προορισμών: τη Θεσσαλονίκη ως πύλη εισόδου αλλά και city break προορισμό σε συνδυασμό με το ποικίλο τουριστικό προϊόν της Χαλκιδικής, που συνδυάζει τις καλοκαιρινές διακοπές στη μοναδική της ακτογραμμή με πληθώρα εναλλακτικών δραστηριοτήτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Travel Weekly: Η Αστυπάλαια, το κορυφαίο «μυστικό» νησί της Ελλάδας

Published

on

Από

Photo credits: Bru-nO / pixabay

Την σύγχρονη τάση των «δίδυμων προορισμών» αναδεικνύει σε έρευνά του το Travel Weekly, προτείνοντας τα πέντε καλύτερα μη συμβατικά νησιά της Ελλάδας που προσφέρουν ξεχωριστές ταξιδιωτικές αποδράσεις χωρίς όμως την κοσμοσυρροή των αντίστοιχων καθιερωμένων ονομάτων του ελληνικού τουρισμού.

Στην πρώτη θέση της «μυστικής πεντάδας» της λίστας του Travel Weekly βρίσκεται η Αστυπάλαια, που σύμφωνα με το δημοφιλές βρετανικό μέσο «αποτελεί ένα από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά των Δωδεκανήσων, θυμίζει πεταλούδα και διαθέτει παραδοσιακά κατάλευκα χωριά, εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα και φανταστικές παραλίες. Όλα όσα έχει ονειρευτεί κανείς, μείον τα πλήθη».



Ακολουθούν η Μήλος, η Σύμη, οι Παξοί και η Ιθάκη. Στον αντίποδα, τα πέντε νησιά που βρίσκονται πάντα στο προσκήνιο είναι η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Ρόδος, η Κέρκυρα και η Κως.

Το άρθρο επισημαίνει πως η ανάγκη για νέους ανεξερεύνητους προορισμούς γίνεται κάθε χρόνο πιο έντονη, όπως άλλωστε αποδεικνύουν και οι διαδικτυακές αναζητήσεις διεθνώς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 ώρες ago

Περισσότερα από 34.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν για έναν τίμιο άστεγο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ7 ώρες ago

Νέα σύνδεση μεταξύ Αθήνας και Αντίς Αμπέμπα από την Ethiopian Airlines

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ10 ώρες ago

Αυτοκίνητο: Τα ελαστικά όλων των εποχών κερδίζουν σταθερά σε δημοτικότητα

ΥΓΕΙΑ11 ώρες ago

Σχεδόν ένας στους τρεις ενήλικες παγκοσμίως δεν έχει επαρκή σωματική δραστηριότητα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ12 ώρες ago

Προβλήματα στον εναέριο χώρο της Γενεύης

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα ago

Times & The travel προτείνουν την Άνδρο για διακοπές εκτός σεζόν

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Το σεληνιακό όχημα Τσανγκ’ε-6 επέστρεψε στη Γη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

ΕΕ: Σύσταση για σχέδιο στις κρίσιμες υποδομές με στόχο την προστασία των πολιτών και της εσωτερικής αγοράς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Η συχνότητα και το μέγεθος των ακραίων δασικών πυρκαγιών έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία 20 χρόνια

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ημέρα ago

Υπερδιπλάσιος ο κίνδυνος Πάρκινσον για άτομα με άγχος

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Βαυαρική Κρατική Έκθεση Κήπου 2024 στην κωμόπολη Kircheim κοντά στο Μόναχο

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Ο συνθέτης Μάνος Τσαγκάρης εξελέγη πρόεδρος της Ακαδημίας των Τεχνών στο Βερολίνο

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ4 εβδομάδες ago

Τί έκανε μέχρι σήμερα το KOUZINA 2024 στην Ανατολική Χαλκιδική

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν τη νότια Γερμανία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Νέα υπηρεσία για την τεχνητή νοημοσύνη ανοίγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Βιβλίο επεστράφη σε δανειστική βιβλιοθήκη με καθυστέρηση… 84 ετών!

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Σούλι, το φρούριο της Λευτεριάς: Εκδήλωση του Συλλόγου Ηπειρωτών Νυρεμβέργης και περιχώρων

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Σε ύψος – ρεκόρ οι πολιτογραφήσεις στη Γερμανία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Europol: Ευρεία παγκόσμια επιχείρηση κατά κακόβουλων λογισμικών

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Η ειρήνη κορυφαία προτεραιότητα ενόψει ευρωεκλογών

Europolitis TV2 μήνες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV3 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV1 έτος ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV3 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis