Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκλεισαν τα σύνορα Ισπανίας – Γαλλίας

Published

on

Photo credits: pokelinamado / pixabay

Ισπανοί και Γάλλοι αγρότες απέκλεισαν δρόμους κατά μήκος των συνόρων στην οροσειρά των Πυρηναίων τη Δευτέρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενόψει και των ευρωεκλογών, για τον αθέμιτο ανταγωνισμό που, όπως λένε, αντιμετωπίζουν από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Νωρίτερα φέτος, οι αγρότες έκλεισαν επί εβδομάδες πολλούς δρόμους σε χώρες της ΕΕ, διαμαρτυρόμενοι για το αυξημένο κόστος παραγωγής, τους φόρους, τη γραφειοκρατία, τους υπερβολικούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς και τον ανταγωνισμό από τις φτηνές εισαγωγές τροφίμων.

Χρησιμοποιώντας δεκάδες τρακτέρ, Ισπανοί και Γάλλοι αγρότες έκλεισαν και τις δύο πλευρές των συνόρων στον αυτοκινητόδρομο ΑΡ-8, στη Χώρα των Βάσκων και τον ΑΡ-7 στην Καταλονία.



Στα σύνορα με την Καταλονία, οι αγρότες έπαιξαν ποδόσφαιρο και μαγείρεψαν παέγια, ενώ φορτηγά και αυτοκίνητα σχημάτιζαν τεράστιες ουρές, περιμένοντας να περάσουν από τη μια χώρα στην άλλη.

Η ισπανική ένωση μεταφορών Fenadismer υπολογίζει ότι 20.000 φορτηγά διασχίζουν καθημερινά τα σύνορα με τη Γαλλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters


Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περισσότερα από 34.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν για έναν τίμιο άστεγο

Published

on

Από

Ο Χατζέρ βρήκε το πορτοφόλι ενώ έκανε το γύρο του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού του Άμστερνταμ για να συγκεντρώσει πλαστικά μπουκάλια και να τα ανταλλάξει με χρήματα. Photo credits: Skitterphoto / pixabay

Μια εκστρατεία στο Ίντερνετ επέτρεψε να συγκεντρωθούν περισσότερα από 34.000 ευρώ για έναν άστεγο, ο οποίος παρέδωσε στην αστυνομία πορτοφόλι ξεχασμένο σε τρένο στο Άμστερνταμ που περιείχε περίπου 2.000 ευρώ.

Αυτή η πράξη κοινωνικής αγωγής «αναστάτωσε εντελώς» τη ζωή του, δήλωσε ο 33χρονος Χατζέρ Αλ-Άλι, τον οποίο επικαλείται ο ιστότοπος συμμετοχικής χρηματοδότησης που συγκέντρωσε 34.102 ευρώ μέσα σε μία μόνο ημέρα.

Η δράση, με την ονομασία «Υποστήριξη στον τίμιο Χατζέρ», αναμένεται ότι θα επιτρέψει σ’ αυτό τον άνδρα, ο οποίος είναι άστεγος εδώ και 18 μήνες, να νοικιάσει επιτέλους μια στέγη, σύμφωνα με τον ιστότοπο.

Ο Χατζέρ Αλ-Άλι, πατέρας δύο παιδιών, δέχθηκε επίσης πολυάριθμα μηνύματα από πρόσωπα που του πρότειναν επίσης θέσεις εργασίας.



Ο Χατζέρ, θαμώνας του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού του Άμστερνταμ, βρήκε το πορτοφόλι ενώ έκανε το γύρο του για να συγκεντρώσει πλαστικά μπουκάλια και να τα ανταλλάξει στη συνέχεια με χρήματα.

Μέσα στο πορτοφόλι υπήρχαν «περίπου 2.000 ευρώ, όμως δυστυχώς δεν υπήρχε ταυτότητα ούτε κάτι που θα μπορούσε να επιτρέψει να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του», ανέφερε η αστυνομία.

«Καθώς πιστεύουμε ότι η τιμιότητα πρέπει να ανταμείβεται, πήρε ένα βραβείο που απονέμουμε μερικές φορές σε πολίτες και ένα καλό δώρο αξίας 50 ευρώ», πρόσθεσαν οι αρχές. Αν δεν εμφανισθεί κάποιος μέσα σε διάστημα ενός χρόνου για να ζητήσει τα χαμένα χρήματα, το ποσό θα του ανήκει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα σύνδεση μεταξύ Αθήνας και Αντίς Αμπέμπα από την Ethiopian Airlines

Published

on

Από

Photo credits: ThePixelman / pixabay

Αναδυόμενη δύναμη για το αεροδρόμιο της Αθήνας είναι η αφρικανική αγορά, με την Ethiopian Airlines να πραγματοποιεί τέσσερις επιβατικές πτήσεις την εβδομάδα, μεταξύ Αθήνας και Αντίς Αμπέμπα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόθεσή της είναι οι συχνότητες να αυξηθούν, φτάνοντας ως και τις 6 εβδομαδιαίες πτήσεις.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε σε χθεσινή εκδήλωση, η area manager της Ethiopian, Tigist Seyoum, από την 1η Ιουλίου ξεκινά ένα νέο δρομολόγιο από Αντίς Αμπέμπα προς Βαρσοβία, μέσω Αθήνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προβλήματα στον εναέριο χώρο της Γενεύης

Published

on

Από

Photo credits: rauschenberger / pixabay

Οι δυνατότητες του ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας στην περιφέρεια της Γενεύης μειώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο μισό εξαιτίας βλάβης που προκλήθηκε από σφοδρές καταιγίδες, ανακοίνωσε η εταιρεία ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας Skyguide.

«Έπειτα από πλημμύρα στο υπόγειο του ελβετικού κέντρου ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στη Γενεύη, το σύστημα ψύξης κατέστη δυνατό να τεθεί και πάλι σε λειτουργία έπειτα από περίπου δύο ώρες. Έτσι ο κίνδυνος υπερθέρμανσης των συστημάτων ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας αποφεύχθηκε», σημειώνεται σε ανακοίνωση της Skyguide που δόθηκε στη δημοσιότητα στη διάρκεια της νύκτας.



Από την πλευρά του, το αεροδρόμιο της Γενεύης, η κυκλοφορία στο οποίο είχε διακοπεί τη νύκτα και επανελήφθη στις 06:00 τοπική ώρα (07:00 ώρα Ελλάδας), ζητούσε από τους επιβάτες, με μήνυμα στην X, να ελέγξουν αν η πτήση τους επηρεάζεται, πριν μεταβούν στο αεροδρόμιο.

Από τις 20 πτήσεις που επρόκειτο να αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο από τις 07:00 ως τις 08:00 (ώρα Ελλάδας), εννέα ματαιώθηκαν. Στις αφίξεις, φαίνεται να έχει ματαιωθεί μόνο μία πτήση μέχρι τις 10:00 (ώρα Ελλάδας).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το σεληνιακό όχημα Τσανγκ’ε-6 επέστρεψε στη Γη

Published

on

Από

Δείγματα από την ορατή πλευρά της Σελήνης οδήγησαν στην ανακάλυψη νέων μεταλλευμάτων και σε πιο ακριβή υπολογισμό της γεωλογικής ηλικίας του φεγγαριού. Photo credits: jwvein / pixabay

Το κινεζικό σεληνιακό όχημα Τσανγκ’ε-6 προσγειώθηκε σήμερα στη βόρεια περιφέρεια της Εσωτερικής Μογγολίας, καθιστώντας τη χώρα την πρώτη που έφερε στη Γη δείγματα από τη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης.

Η κάψουλα επανεισόδου προσγειώθηκε στις 2:07 μ.μ. ώρα Πεκίνου (09:07 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, μεταφέροντας σεληνιακό έδαφος που συγκεντρώθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα από το σεληνιακό όχημα μετά την επιτυχημένη προσγείωσή του στο Νότιο Πόλο-Λεκάνη Άιτκεν της Σελήνης, ένα κρατήρα πρόσκρουσης στην αθέατη πλευρά του δορυφόρου της Γης.

Το σεληνιακό όχημα Τσανγκ’ε-6 εκτοξεύθηκε στις 3 Μαΐου με πύραυλο Μεγάλη Πορεία 5 από το Κέντρο Εκτοξεύσεων Δορυφόρων Γουεντσάνγκ στο νότιο νησί Χαϊνάν. Τα δείγματα θα μεταφερθούν αεροπορικώς στο Πεκίνο για να αναλυθούν, σύμφωνα με το CCTV.



Ενώ δεν είναι ακόμα γνωστό αν τα 2 κιλά των δειγμάτων, που σχεδιαζόταν να μεταφερθούν πίσω στη Γη, μεταφέρθηκαν επιτυχώς, όποια κι αν είναι η ποσότητά τους τα δείγματα θα αναλυθούν εμπεριστατωμένα από κινέζους και ξένους επιστήμονες, οι οποίοι πιστεύουν ότι θα αποκαλύψουν νέες λεπτομέρειες για το σχηματισμό της Γης, της Σελήνης και του ηλιακού συστήματος.

Δείγματα από την αποστολή Τσανγκ’ε-5, η οποία έφερε στη Γη σεληνιακά δείγματα από την ορατή πλευρά της Σελήνης, οδήγησαν στην ανακάλυψη νέων μεταλλευμάτων και σε πιο ακριβή υπολογισμό της γεωλογικής ηλικίας του φεγγαριού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters – AFP


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΕ: Σύσταση για σχέδιο στις κρίσιμες υποδομές με στόχο την προστασία των πολιτών και της εσωτερικής αγοράς

Published

on

Από

Photo credits: NakNakNak / pixabay

Το Συμβούλιο των Υπουργών ενέκρινε σήμερα σύσταση σχετικά με σχέδιο για τον συντονισμό της αντιμετώπισης σε επίπεδο ΕΕ διακοπών σε κρίσιμες υποδομές με σημαντική διασυνοριακή σημασία.

Η σύσταση θεσπίζει σχέδιο της ΕΕ για κρίσιμες υποδομές με στόχο την προώθηση της κοινής επίγνωσης μίας κατάστασης για την προέλευση και τις συνέπειες ενός περιστατικού, την ενίσχυση του συντονισμού της δημόσιας επικοινωνίας και την ενίσχυση αποτελεσματικής απάντησης.

Το σχέδιο συνιστά πολλαπλές ενέργειες, όπως ανταλλαγή πληροφοριών, συντονισμό με άλλους μηχανισμούς κρίσεων και έκτακτης ανάγκης της ΕΕ, ανταλλαγές σχετικά με προσεγγίσεις δημόσιας επικοινωνίας, προετοιμασία αναφορών συμβάντων και τεχνική υποστήριξη που παρέχεται από άλλα κράτη μέλη ή σχετικά θεσμικά όργανα της ΕΕ στα πληττόμενα κράτη μέλη.

Συγκεκριμένα, όταν τα κράτη μέλη, που επηρεάζονται από ένα περιστατικό σε υποδομή ζωτικής σημασίας με σημαντική διασυνοριακή σχέση, ενεργοποιούν αυτό το σχέδιο, τους συνιστάται να κοινοποιούν στην εκ περιτροπής Προεδρία του Συμβουλίου και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικές πληροφορίες για το συμβάν.



Σύμφωνα με τη σύσταση, ένα περιστατικό σε υποδομή ζωτικής σημασίας με σημαντική διασυνοριακή συνάφεια λαμβάνει χώρα όταν ένα περιστατικό που αφορά σε κρίσιμες υποδομές υποδομές:

*διαταράσσει σημαντικά την παροχή βασικών υπηρεσιών, όπως εκτιμάται από έξι ή περισσότερα επηρεαζόμενα κράτη μέλη

*έχει σημαντική ανασταλτική επίδραση στην παροχή βασικών υπηρεσιών από μια κρίσιμη οντότητα ιδιαίτερης ευρωπαϊκής σημασίας

*διακόπτει σημαντικά την παροχή βασικών υπηρεσιών προς ή σε δύο ή περισσότερα κράτη μέλη και απαιτεί, σε συμφωνία με τις πληγείσες χώρες, απάντηση σε επίπεδο ΕΕ

Η σύσταση ενθαρρύνει όλους τους σχετικούς παράγοντες να εξασκήσουν και να δοκιμάσουν τη λειτουργία του συγκεκριμένου σχεδίου σε εθνικό, περιφερειακό και ενωσιακό επίπεδο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η συχνότητα και το μέγεθος των ακραίων δασικών πυρκαγιών έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία 20 χρόνια

Published

on

Από

Σύμφωνα με την έρευνα, η βόρεια Αμερική και η Αυστραλασία/Ωκεανία επηρεάστηκαν περισσότερο από τα ακραία φαινόμενα. Photo credits: fish96 / pixabay

Η συχνότητα και το μέγεθος των ακραίων δασικών πυρκαγιών φαίνεται να έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία 20 χρόνια, με τα έξι πιο ακραία έτη να συμβαίνουν από το 2017 και μετά, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Nature Ecology & Evolution».

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δορυφορικά δεδομένα από το 2003 ως το 2023 για να υπολογίσουν την αθροιστική ένταση ενός συμβάντος πυρκαγιάς, αντί για μία μόνο χρονική στιγμή και τοποθεσία.

Διαπίστωσαν ότι οι ενεργειακά ακραίες πυρκαγιές έχουν υπερδιπλασιαστεί σε συχνότητα και μέγεθος τα τελευταία 20 χρόνια, ενώ οι έξι πιο ακραίες χρονιές ήταν από το 2017 και μετά.



Εντόπισαν επίσης ότι η βόρεια Αμερική και η Αυστραλασία/Ωκεανία επηρεάστηκαν περισσότερο από τα ακραία φαινόμενα και ότι η αύξηση των ακραίων φαινομένων σχετίζεται κυρίως με πιο έντονες πυρκαγιές στα εύκρατα δάση κωνοφόρων και τα δάση της τάιγκας, μεταξύ άλλων στη βόρεια Αμερική και τη Ρωσία.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι αυτή η αύξηση μπορεί να σχετίζεται με την αυξημένη ξηρασία στα δάση τα τελευταία χρόνια, λόγω των κλιματικών αλλαγών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 ώρες ago

Περισσότερα από 34.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν για έναν τίμιο άστεγο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ7 ώρες ago

Νέα σύνδεση μεταξύ Αθήνας και Αντίς Αμπέμπα από την Ethiopian Airlines

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ10 ώρες ago

Αυτοκίνητο: Τα ελαστικά όλων των εποχών κερδίζουν σταθερά σε δημοτικότητα

ΥΓΕΙΑ11 ώρες ago

Σχεδόν ένας στους τρεις ενήλικες παγκοσμίως δεν έχει επαρκή σωματική δραστηριότητα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ12 ώρες ago

Προβλήματα στον εναέριο χώρο της Γενεύης

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα ago

Times & The travel προτείνουν την Άνδρο για διακοπές εκτός σεζόν

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Το σεληνιακό όχημα Τσανγκ’ε-6 επέστρεψε στη Γη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

ΕΕ: Σύσταση για σχέδιο στις κρίσιμες υποδομές με στόχο την προστασία των πολιτών και της εσωτερικής αγοράς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Η συχνότητα και το μέγεθος των ακραίων δασικών πυρκαγιών έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία 20 χρόνια

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ημέρα ago

Υπερδιπλάσιος ο κίνδυνος Πάρκινσον για άτομα με άγχος

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Βαυαρική Κρατική Έκθεση Κήπου 2024 στην κωμόπολη Kircheim κοντά στο Μόναχο

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Ο συνθέτης Μάνος Τσαγκάρης εξελέγη πρόεδρος της Ακαδημίας των Τεχνών στο Βερολίνο

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ4 εβδομάδες ago

Τί έκανε μέχρι σήμερα το KOUZINA 2024 στην Ανατολική Χαλκιδική

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν τη νότια Γερμανία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Νέα υπηρεσία για την τεχνητή νοημοσύνη ανοίγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Βιβλίο επεστράφη σε δανειστική βιβλιοθήκη με καθυστέρηση… 84 ετών!

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Σούλι, το φρούριο της Λευτεριάς: Εκδήλωση του Συλλόγου Ηπειρωτών Νυρεμβέργης και περιχώρων

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Σε ύψος – ρεκόρ οι πολιτογραφήσεις στη Γερμανία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Europol: Ευρεία παγκόσμια επιχείρηση κατά κακόβουλων λογισμικών

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Η ειρήνη κορυφαία προτεραιότητα ενόψει ευρωεκλογών

Europolitis TV2 μήνες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV3 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV1 έτος ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV3 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis