Connect with us

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Απεργία εργαζόμενων σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία

Published

on

Photo credits: Ali_Ahmad_DANESH / pixabay

Σε προειδοποιητική απεργία καλεί την Πέμπτη τους εργαζόμενους σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία στο Βερολίνο το συνδικάτο Ver.di.

Βασικό αίτημα είναι η αύξηση του προσωπικού προκειμένου να αναλογούν λιγότερα παιδιά ανά εκπαιδευτικό.

Η Ver.di καλεί σε απεργία 7.600 εργαζόμενους, οι οποίοι εργάζονται σε περίπου 280 δημόσιους παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία με 38.000 παιδιά στην ευθύνη τους.

«Περιμένουμε υψηλό επίπεδο συμμετοχής», δήλωσε εκπρόσωπος του συνδικάτου και διευκρίνισε ότι σε αυτή την κινητοποίηση το αίτημα δεν είναι μισθολογικό.



«Ζητούμε μια συλλογική σύμβαση η οποία θα διασφαλίζει την ποιότητα της εκπαίδευσης και θα φέρνει ανακούφιση για τους εργαζομένους, με λιγότερα παιδιά ανά εκπαιδευτικό», δήλωσε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι, εφόσον το αίτημά τους απορριφθεί από την κυβέρνηση του Βερολίνου, προγραμματίζεται ήδη τριήμερη απεργία από την ερχόμενη εβδομάδα, ξεκινώντας τη Δευτέρα.

Τα προβλήματα με τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία στην Γερμανία είναι σοβαρά, καθώς οι θέσεις δεν επαρκούν για τα παιδιά που καλούνται να εξυπηρετήσουν, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Γενικής Ισότητας, σε ολόκληρη τη χώρα υπάρχουν 125.000 κενές θέσεις εργασίας στον κλάδο.

Η υπουργός Οικογένειας Λίζα Πάους προέβλεψε ότι έως το 2030 οι κενές θέσεις θα περιοριστούν σε 50.000 έως 90.000. Ειδικά για το Βερολίνο, οι ελλείψεις σε προσωπικό θα φθάσουν έως το 2030 τις 7.000.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Στη φυλακή 15χρονος που σχεδίαζε επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Λεβερκούζεν

Published

on

Από

Photo credits: Daniel_B_photos / pixabay

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών επέβαλε δικαστήριο της Κολωνίας σε 15χρονο, για τον σχεδιασμό επίθεσης στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Λεβερκούζεν τον Δεκέμβριο του 2023.

Ο ανήλικος από την περιοχή Ράινις-Μπέργκις της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας καταδικάστηκε για «συνωμοσία με σκοπό την διάπραξη ανθρωποκτονίας» και για «διατάραξη της δημόσιας τάξης με την απειλή της διάπραξης εγκλημάτων» και, σύμφωνα με εκπρόσωπο του δικαστηρίου, κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας «ομολόγησε πλήρως» τις πράξεις του.

Ο 15χρονος συνελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο και θεωρείται ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί μόλις λίγες εβδομάδες νωρίτερα.



Σύμφωνα επίσης με το κατηγορητήριο, ένας 16χρονος από το Βρανδεμβούργο φέρεται να είχε συνεννοηθεί με τον 15χρονο προκειμένου να μαγνητοσκοπήσει την επίθεση και να αναρτήσει το σχετικό βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του συνεδρίου της AfD στο Έσεν

Published

on

Από

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί για την προστασία του συνεδρίου, ανακοινώθηκε από την αστυνομία. Photo credits: reportyorym / pixabay

Έως 100.000 διαδηλωτές αναμένεται να συγκεντρωθούν σήμερα στο Έσεν όπου η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) διεξάγει διήμερο συνέδριο για να εκλέξει τη νέα ηγεσία της, προβλέπει η αστυνομία της πόλης αυτής στη δυτική Γερμανία.

Οι αρχές εξέφρασαν ανησυχίες ότι, ενώ οι περισσότερες από τις αναμενόμενες διαδηλώσεις αναμένεται ότι θα είναι ειρηνικές, περίπου 1.000 αριστεροί εξτρεμιστές μπορεί να χρησιμοποιήσουν βίαια μέσα για να προκαλέσουν αναστάτωση στο συνέδριο.

Περίπου 600 σύνεδροι της AfD θα συγκεντρωθούν σήμερα στην κλειστή αρένα Γκρουγκαχάλε της πόλης, με τους νυν ηγέτες Αλίς Βάιντελ και Τίνο Χρουπάλα να επιδιώκουν την επανεκλογή τους ενόψει των γερμανικών βουλευτικών εκλογών, που θα διεξαχθούν το φθινόπωρο της ερχόμενης χρονιάς. Κανένας δεν έχει εμφανισθεί για να αμφισβητήσει το δίδυμο αυτό.



Αριστερές οργανώσεις έχουν ανακοινώσει πως σκοπεύουν να αποκλείσουν εισόδους στο χώρο του συνεδρίου με στόχο να εμποδίσουν τους συνέδρους της AfD να περάσουν.

Η αστυνομία κατέστησε σαφές ότι αυτό δεν θα γίνει ανεκτό.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί για την προστασία του συνεδρίου, ανακοινώθηκε από την αστυνομία. Οι κύριες διαδηλώσεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα, με μια πορεία που θα ξεκινήσει από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό.

Τουλάχιστον 45.000 διαδηλωτές αναμένεται να συγκεντρωθούν το απόγευμα σε χώρο στάθμευσης κοντά στο χώρο του συνεδρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – DPA


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Συνελήφθη ύποπτος για τον θάνατο του Φίλιππου Τσάνη

Published

on

Από

Photo credits: TechLine / pixabay

Έναν 18χρονο συνέλαβε η αστυνομία του Μπαντ Οϊενχάουζεν ως ύποπτο για τον μέχρι θανάτου ξυλοδαρμό του 20χρονου Φίλιππου Τσάνη το προηγούμενο Σάββατο στο Μίντεν της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Ο νεαρός υπέστη βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και την Τρίτη υπέκυψε στα τραύματά του.

«Χάρη στους πολλούς μάρτυρες και στην εντατική έρευνα, οι υποψίες σε βάρος του 18χρονου ενισχύθηκαν», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας και πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, πρόκειται για τον βασικό δράστη, ο οποίος φέρεται να κατάφερε τα θανατηφόρα χτυπήματα στο 20χρονο θύμα».

Την Τετάρτη, περίπου 400 άτομα συγκεντρώθηκαν κοντά στο σημείο όπου συνέβη το επεισόδιο το προηγούμενο Σάββατο, όταν ο Φίλιππος Τσάνης με έναν φίλο του αποχωρούσαν από την γιορτή αποφοίτησης του δεύτερου και της αδελφής του θύματος.



Οι δύο νέοι περπατούσαν σε πάρκο όταν συνάντησαν ομάδα δέκα νεαρών ανδρών, με τους οποίους διαπληκτίστηκαν. Το θύμα φέρεται να προσπάθησε να αποτρέψει την κλιμάκωση του επεισοδίου, δέχθηκε όμως τελικά τα σοβαρότερα χτυπήματα, με γροθιές και κλωτσιές στο κεφάλι.

Ο φίλος του Φίλιππου Τσάνη τραυματίστηκε ελαφρά και έδωσε το παρών στην εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε ο δήμος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία δασκάλων του σχολείου της περιοχής, από το περασμένο Σάββατο μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 60.000 ευρώ για την ενίσχυση της οικογένειας του θύματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Νέα τροπολογία προβλέπει απέλαση μεταναστών οι οποίοι εξυμνούν ή δικαιολογούν τρομοκρατικές πράξεις

Published

on

Από

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς είχε προαναγγείλει την αυστηροποίηση της σχετικής νομοθεσίας μετά την επίθεση στο Μανχάιμ. Photo credits: AnNacht_84 / pixabay

Απέλαση μεταναστών οι οποίοι εξυμνούν ή δικαιολογούν πράξεις τρομοκρατίας προβλέπει τροπολογία στην οποία συμφώνησε το υπουργικό συμβούλιο, μετά και τα περιστατικά πανηγυρισμού από χρήστες του Διαδικτύου της δολοφονικής επίθεσης εναντίον αστυνομικού στο Μανχάιμ.

«Όποιος δεν είναι κάτοχος γερμανικού διαβατηρίου και εξυμνεί τρομοκρατικές ενέργειες, πρέπει – όπου αυτό είναι εφικτό – να απελαύνεται και θα απελαύνεται», τόνισε η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «οι ισλαμιστές ταραξίες που ζουν πνευματικά στην Εποχή του Λίθου δεν έχουν θέση στη χώρα μας».

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς είχε προαναγγείλει την αυστηροποίηση της σχετικής νομοθεσίας μετά την επίθεση στο Μανχάιμ.



Σύμφωνα με την τροπολογία, θεωρείται στο εξής «ιδιαίτερο συμφέρον του γερμανικού κράτους για απέλαση» προσώπου το οποίο εγκρίνει ή επιβραβεύει συγκεκριμένα εγκλήματα κατά τρόπο ο οποίος διαταράσσει την δημόσια ειρήνη.

Σε αυτή την περίπτωση, η απέλαση μπορεί να προηγηθεί της ενδεχόμενης ποινικής καταδίκης.

«Αναλαμβάνουμε σκληρή δράση εναντίον των ισλαμιστικών και των ανισημιτικών εγκλημάτων στο Διαδίκτυο, προκειμένου να σταματήσουμε τα συνεχώς νέα κύματα μίσους», ανέφερε η Νάνσι Φέζερ και έκανε λόγο για αναρτήσεις, οι οποίες δεν στερούνται απλώς ανθρωπιάς, αλλά δημιουργούν κλίμα βίας, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει εξτρεμιστές σε νέες πράξεις βίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Ψηφοφορία για την έγκριση του προϋπολογισμού ζητά η αριστερή πτέρυγα του SPD

Published

on

Από

Photo credits: simonschmid614 / pixabay

Ψηφοφορία των μελών για τον προϋπολογισμό ζητά από το προεδρείο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) η αριστερή πτέρυγα, δυσχεραίνοντας περαιτέρω τις ήδη περίπλοκες διαπραγματεύσεις στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού.

Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, η αριστερή πτέρυγα του SPD, «ForumDL21», υπέβαλε στο προεδρείο του κόμματος έγγραφο υπό τον τίτλο «Μην περικόπτετε την δημοκρατία μας, επενδύστε στο μέλλον μας», με το οποίο ζητά να μην μειωθούν οι δαπάνες σε σχέση με το τρέχον έτος στους τομείς υγείας, πρόνοιας, νεολαίας, οικογένειας, εκπαίδευσης και αναπτυξιακής συνεργασίας και εισηγείται περισσότερες δημόσιες επενδύσεις για προσιτή στέγη, βιώσιμες υποδομές, ισχυρούς δήμους και φιλόδοξη προστασία του κλίματος.

Οι συντάκτες του εγγράφου καταλήγουν τονίζοντας ότι «το κόμμα καλεί τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD να εγκρίνουν έναν προϋπολογισμό μόνον υπό αυτές τις προϋποθέσεις».



Την πρόταση στηρίζει επίσης η οργάνωση νεολαίας του SPD, για την αποτροπή, όπως λέει, ενός προϋπολογισμού λιτότητας.

Επικριτικά υποδέχθηκε την εισήγηση ο πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας Στέφαν Βάιλ (SPD) και τόνισε ότι «ένας τέτοιος ομοσπονδιακός προϋπολογισμός είναι κάτι παραπάνω από περίπλοκος και εξαιρετικά ακατάλληλος για ψηφοφορία των μελών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Διάσκεψης καγκελαρίας – κρατιδίων με θέμα τους πρόσφυγες

Published

on

Από

Photo credits: swandhoefer / pixabay

Συγκεκριμένες προτάσεις για την διενέργεια διαδικασιών ασύλου σε τρίτες χώρες ζήτησαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση τα κρατίδια, τα οποία συμφώνησαν επίσης στην έκδοση προπληρωμένων καρτών για τους πρόσφυγες και ανώτατο όριο μετρητών τα 50 ευρώ.

Κομβικό ήταν και το ζήτημα των απελάσεων μεταναστών που διαπράττουν εγκλήματα στην Γερμανία.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης καγκελαρίας – κρατιδίων, οι κυβερνήσεις των τελευταίων κάλεσαν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αναπτύξει συγκεκριμένα μοντέλα για τις διαδικασίες ασύλου που ανατίθενται σε χώρες διέλευσης και τρίτες χώρες και να προωθήσει τις απαραίτητες γι΄ αυτό αλλαγές στον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην εθνική νομοθεσία περί ασύλου, δήλωσαν μετά την διάσκεψη ο πρωθυπουργός της Έσσης Μπόρις Ράιν (CDU) και ο πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας Στέφαν Βάιλ (SPD), ο οποίος προέβλεψε πάντως ότι θα υπάρξουν «μεγάλα προβλήματα» με τις τρίτες χώρες.

Από την πλευρά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης πάντως, η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ έσπευσε επίσης να περιορίσει τις προσδοκίες, τονίζοντας ότι ακόμη και ένα τέτοιο σύστημα δεν θα άλλαζε δομικά τον αριθμό μεταναστών στην Γερμανία.

Το ζήτημα θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο για τα γερμανικά κόμματα, ιδιαίτερα ενόψει και των κρατιδιακών εκλογών στην Θουριγγία, την Σαξονία και το Βρανδεμβούργο μετά το καλοκαίρι.

Και στα τρία κρατίδια η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) σημειώνει ποσοστά – ρεκόρ και το μεταναστευτικό αποτελεί κεντρικό ζήτημα της προεκλογικής εκστρατείας.



Στην αντιπολίτευση, ο αντιπρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Γενς Σπαν υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν πραγματικά νομικά εμπόδια για τις διαδικασίες ασύλου σε τρίτες χώρες, αλλά ότι απλώς δεν υπάρχει πολιτική βούληση από την πλευρά της κυβέρνησης.

Τα κρατίδια συμφώνησαν μεταξύ άλλων στην έκδοση προπληρωμένης κάρτας αγορών για τους μετανάστες και ανώτατο όριο μετρητών τα 50 ευρώ. Οτιδήποτε υπερβαίνει αυτό το ποσό, θα πρέπει να χρεώνεται στην κάρτα.

Βασικό ζήτημα της διάσκεψης ήταν επίσης η δυνατότητα ταχείας απέλασης μεταναστών οι οποίοι διαπράττουν στην Γερμανία εγκλήματα, ακόμη και προς την Συρία και το Αφγανιστάν, ακόμη και αν κάτι τέτοιο θα απαιτούσε διαπραγματεύσεις με το καθεστώς ‘Ασαντ και τους Ταλιμπάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ώρες ago

Γερμανία: Στη φυλακή 15χρονος που σχεδίαζε επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Λεβερκούζεν

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 ώρες ago

Παράταση υποβολής δηλώσεων καθαρισμού οικοπέδων

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 ώρες ago

Γερμανία: Μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του συνεδρίου της AfD στο Έσεν

ΕΙΔΗΣΕΙΣ5 ώρες ago

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Οι τάσεις των βάσεων ανά επιστημονικό πεδίο

ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες ago

Κρήτη και Νάξος, οι κορυφαίες εναλλακτικές προτάσεις διακοπών για Ισπανόφωνους ταξιδιώτες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ24 ώρες ago

Τα μυστικά που κρύβουν τα σύννεφα αποκαλύπτει η αποστολή EarthCARE

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Άνοιξε η πλατφόρμα με τις βαθμολογίες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

40 επιπλέον παραλίες εντάσσονται στη λίστα των «Απάτητων Παραλιών»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Τρεις Έλληνες μαθητές στον 35ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων 2024

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ2 ημέρες ago

Ο τομέας του ελαιολάδου αναζητεί λύσεις για να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ4 εβδομάδες ago

Τί έκανε μέχρι σήμερα το KOUZINA 2024 στην Ανατολική Χαλκιδική

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν τη νότια Γερμανία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Νέα υπηρεσία για την τεχνητή νοημοσύνη ανοίγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Σούλι, το φρούριο της Λευτεριάς: Εκδήλωση του Συλλόγου Ηπειρωτών Νυρεμβέργης και περιχώρων

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Ταχεία απέλαση των εγκληματιών μεταναστών προανήγγειλε ο καγκελάριος Σολτς

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Η ειρήνη κορυφαία προτεραιότητα ενόψει ευρωεκλογών

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Έντονη βροχόπτωση και πλημμυρικά φαινόμενα στη Βαυαρία

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

FTI: Κανένα πρόβλημα δεν θα αντιμετωπίσουν οι επισκέπτες στην Ελλάδα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Legends 2004: Συνέντευξη τύπου στο Έσσεν ενόψει του μεγάλου παιχνιδιού στις 11 Ιουλίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 εβδομάδες ago

Με Φίγκο και άλλα σπουδαία αστέρια οι Uefa All Stars απέναντι στους Legends 2004!

Europolitis TV2 μήνες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV3 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV1 έτος ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV3 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis