Connect with us

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα δεδομένα αποκαλύπτουν τη σχέση της αναπαραγωγικής ικανότητας με την απόκριση στο μιτοχονδριακό στρες

Published

on

Photo credits: mrpixel000 / pixabay

Στην αποκάλυψη ότι τα γαμετικά κύτταρα επηρεάζουν την ικανότητα των σωματικών ιστών να αποκρίνονται σε στρες που προκαλείται από μη αναδιπλωμένες μιτοχονδριακές πρωτεΐνες, προχωρούν ερευνητές του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και του Πανεπιστημίου της Κολωνίας.

Τα ευρήματα της έρευνας δημοσιεύονται στο έγκριτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Cell Reports.

Οι ερευνητές του ΙΜΒΒ-ΙΤΕ, δρ Νικόλαος Χαρμπίλας (νυν μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας, Γερμανία), δρ Αγγελική Σωτηρίου και Κωνσταντίνος Αξαρλής, με επικεφαλής τους δρ Νεκτάριο Ταβερναράκη (Καθηγητή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και Πρόεδρο του ΙΤΕ) και δρ Thorsten Hoppe (Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας), απέδειξαν ότι μια λειτουργική γαμετική σειρά είναι απαραίτητη για την απόκριση του οργανισμού στο μιτοχονδριακό στρες.

Η UPR mt, η οποία αποτελεί ένα κεντρικό μονοπάτι κυτταρικής απόκρισης στο στρες που ενεργοποιείται όταν συσσωρεύονται στα μιτοχόνδρια μη αναδιπλωμένες πρωτεΐνες, διαδραματίζει θεμελιώδη ρόλο στη διατήρηση της ομοιόστασης κυττάρων και οργανισμών.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν μια εκτεταμένη γενετική ανάλυση αξιοποιώντας τον νηματώδη Caenorhabditis elegans. Ανακάλυψαν ότι μεταλλαγμένοι νηματώδεις σκώληκες στους οποίους απουσιάζουν τα βλαστικά κύτταρα, τα σπερματοζωάρια, ή τα ωάρια, δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε γενετικές ή φαρμακολογικές παρεμβάσεις που ενεργοποιούν τη UPR mt.



Περαιτέρω έρευνα αποκάλυψε ότι αναπαραγωγικά σήματα είναι απαραίτητα για την επαγωγή της UPR mt στους σωματικούς ιστούς.

Έτσι, τα σωματικά κύτταρα διατηρούν την ικανότητα επαγωγής της UPR mt όσο ο οργανισμός είναι αναπαραγωγικά ενεργός, παράγοντας βιώσιμους απογόνους.

Τέλος, τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι το μιτοχονδριακό στρες στη γαμετική σειρά μπορεί να ενεργοποιήσει την UPR mt σε σωματικούς ιστούς, καθιερώνοντας ένα νέο πρότυπο επικοινωνίας μεταξύ της γαμετικής σειράς και του σώματος.

Ο μηχανισμός αυτός ενδέχεται να λειτουργεί ως αμυντική στρατηγική με σκοπό την προστασία των μιτοχονδρίων των σωματικών κυττάρων από το στρες.



Τα ευρήματα της έρευνας συνδέουν, για πρώτη φορά, την απόκριση του οργανισμού στο μιτοχονδριακό στρες με την αναπαραγωγική του κατάσταση, και αποδεικνύουν ότι η μείωση της αναπαραγωγικής ικανότητας αποτελεί πρωταρχική αιτία της απώλειας της πρωτεϊνικής ομοιόστασης κατά τη διάρκεια της γήρανσης.

Τα συμπεράσματα της μελέτης είναι καθοριστικής σημασίας για την κατανόηση της γήρανσης, και αναμένεται να αξιοποιηθούν για την αντιμετώπιση συνοδών νοσημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με πολλές πρεμιέρες η συμμετοχή της Stellantis στην Έκθεση του Παρισιού

Published

on

Από

Συνολικά 26 μοντέλα από τις τέσσερις μάρκες θα εκτεθούν στην έκθεση. Προγραμματίστηκε να γίνουν πέντε παγκόσμιες πρεμιέρες. Photo credits: donauwood / pixabay

Η Stellantis ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην 90ή έκδοση του Mondial de l’Auto / Paris Motor Show 2024 από τις 14 έως τις 20 Οκτωβρίου.

Η Stellantis στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού 2024, πρόκειται να παρουσιάσει πέντε παγκόσμιες πρεμιέρες, καινοτόμα χαρακτηριστικά τεχνολογίας και την κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία Leapmotor.



Οι μάρκες Citroen, Peugeot και Alfa Romeo θα πραγματοποιήσουν τρεις παγκόσμιες πρεμιέρες. Η συνεργασία της Stellantis με τη Leapmotor θα εκτεθεί πλήρως για πρώτη φορά, με τέσσερα προσιτά ηλεκτρικά οχήματα και με την παγκόσμια πρεμιέρα του ολοκαίνουργιου B10, ενός SUV της κατηγορίας C.

Οι επισκέπτες στο Porte de Versailles (αίθουσα 4) θα δουν την εκτενή γκάμα νέων, ηλεκτροκίνητων οχημάτων από τις τέσσερις μάρκες.

Συνολικά 26 μοντέλα από τις τέσσερις μάρκες θα εκτεθούν στην έκθεση. Προγραμματίστηκε να γίνουν πέντε παγκόσμιες πρεμιέρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρόποι για ασφαλή μεταφορά ποδηλάτων με το αυτοκίνητο

Published

on

Από

Η σωστή εγκατάσταση της βάσης ποδηλάτου, το χαμηλό ύψος φόρτωσης και η χαμηλή αντίσταση του αέρα αποτελούν σημαντικά στοιχεία μίας ασφαλούς μεταφοράς. Photo credits: StockSnap / pixabay

Η μεταφορά των ποδηλάτων με το αυτοκίνητο πρέπει να γίνεται με σωστό τρόπο και με πιστοποιημένες βάσεις, προκειμένου αυτές να εξασφαλίσουν ένα ασφαλές ταξίδι.

Η σωστή εγκατάσταση της βάσης ποδηλάτου, το χαμηλό ύψος φόρτωσης και η χαμηλή αντίσταση του αέρα αποτελούν σημαντικά στοιχεία μίας ασφαλούς μεταφοράς.

Η επιπλέον στερέωση με ιμάντες πρόσδεσης παρέχει πρόσθετη στήριξη και μειώνει τους κραδασμούς κατά την οδήγηση.

Ο οδηγός, πριν ξεκινήσει, θα πρέπει να αφαιρέσει όλα τα εξαρτήματα που δυσκολεύουν τη μετακίνηση, όπως το καλάθι αποσκευών, την τρόμπα και το μπουκάλι νερού.



Στην περίπτωση των ηλεκτρικών ποδηλάτων, η μπαταρία πρέπει να αποθηκεύεται μέσα στο όχημα για την προστασία από κρούση, αλλά και για να μειωθεί το βάρος στη βάση των ποδηλάτων.

Μία πολύ καλή λύση αποτελούν και οι βάσεις ποδηλάτων κοτσαδόρου, αλλά και οροφής που εξασφαλίζουν ακόμη πιο ασφαλή μεταφορά.

Όλες οι βάσεις έχουν κάποια στάνταρς και ένα συγκεκριμένο βάρος, το οποίο δεν θα πρέπει να ξεπερνιέται.

Τέλος, η σωστή σήμανση παίζει σημαντικό ρόλο, αφού αυτή οριοθετεί το πλάτος των ποδηλάτων, αλλά και προειδοποιεί τους άλλους οδηγούς που ακολουθούν να έχουν αυξημένα επίπεδα προσοχής.

Στη Γερμανία, το όχημα μαζί με τα ποδήλατα δεν πρέπει να έχει πλάτος μεγαλύτερο από 2,55 μέτρα, συνολικά. Εάν το φορτίο προεξέχει περισσότερο, τότε πλευρικά θα πρέπει να υπάρχει επαρκής κόκκινος φωτισμός για καλύτερη ορατότητα κυρίως στο σκοτάδι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γραμμές της Νάσκα: 303 νέα γεωγλυφικά ανακαλύφθηκαν από την Τεχνητή Νοημοσύνη

Published

on

Από

Το πραγματικό νόημα των γεωγλυφικών της Νάσκα παραμένει αίνιγμα: ορισμένοι ερευνητές βλέπουν σε αυτά ένα αστρονομικό παρατηρητήριο, άλλοι ημερολόγιο. Photo credits: monikawl999 / pixabay

Ιαπωνική επιστημονική μελέτη που έγινε δυνατή χάρη στην Τεχνητή Νοημοσύνη επέτρεψε την ανακάλυψη 300 νέων γεωγλυφικών στην έρημο της Νάσκα (Nazca) στο νότιο Περού.

Η ανακάλυψη διπλασίασε τον αριθμό των γνωστών μυστήριων γραμμικών αυτών σχημάτων που χρονολογούνται στα 2.000 χρόνια.

«Η χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην έρευνα μας επέτρεψε να χαρτογραφήσουμε την κατανομή αυτών των γεωγλυφικών με μεγαλύτερη ταχύτητα και ακρίβεια», δήλωσε ο αρχαιολόγος Μασάτο Σακάι, του Πανεπιστημίου Yamagata, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην ιαπωνική πρεσβεία στην Λίμα.



Η έρευνα επικυρώθηκε από την επιστημονική κοινότητα κι δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Η επιταχυμένη έρευνα μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης επέτρεψε τον εντοπισμό 303 νέων γεωγλυφικών μέσα σε έξι μήνες επιτόπου εργασίας», σύμφωνα με το άρθρο που δημοσιεύθηκε στην PNAS.

Στο άρθρο υπενθυμίζεται ότι η ανακάλυψη των 430 ήδη γνωστών γεωγλυφικών της Νάσκα χρειάσθηκε περί τον ένα αιώνα.

Τα 303 νέα γεωγλυφικά περιλαμβάνουν γιγάντια γραμμικά σχέδια που αναπαριστούν άγρια ζώα, αλλά και μικρά σχήματα με μοτίβα που συνδέονται με την ανθρώπινη δραστηριότητα και περιλαμβάνουν ανθρώπους και οικόσιτα καμηλοειδή.

Οι περίφημες γραμμές της Νάσκα χρονολογούνται στα 2.000 χρόνια και ανήκουν την Παγκόσμια Κληρονομιά της Unesco. Απεικονίζουν γεωμετρικά σχήματα και σιλουέτες ζώων που δεν είναι ορατά παρά από τον ουρανό.

Το πραγματικό νόημα των γεωγλυφικών της Νάσκα παραμένει αίνιγμα: ορισμένοι ερευνητές βλέπουν σε αυτά ένα αστρονομικό παρατηρητήριο, άλλοι ημερολόγιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιληψία, η διαταραχή που επηρεάζει περισσότερους από 65 εκατ. ανθρώπους

Published

on

Από

Το Συνέδριο έχει ως στόχο την συνεχιζόμενη εκπαίδευση και την προβολή των νεότερων δεδομένων στην έρευνα και τη διαχείριση ατόμων με επιληψία. Photo credits: alanajordan / pixabay

Η επιληψία είναι μια χρόνια νευρολογική διαταραχή που επηρεάζει περισσότερους από 65 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, καθιστώντας την μια από τις πιο κοινές νευρολογικές διαταραχές.

Στην Ελλάδα περίπου 85.000 άτομα έχουν επιληψία. Η άγνοια, η κοινωνική προκατάληψη, η απρόβλεπτη κρίση, η ανησυχία για το μέλλον σχετικά με την εκπαίδευση, εργασία, οικογένεια, οδήγηση, ασφάλεια καθώς και η υπερπροστασία των παιδιών με επιληψία είναι προβλήματα που σχετίζονται με τη σωστή διάγνωση και ενημέρωση.



Η έλλειψη ευαισθητοποίησης, βασιζόμενη σε επιστημονικά δεδομένα, έχει επιζήμιες επιπτώσεις στη ζωή όσων έχουν πληγεί από επιληψία. Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, ένα ποσοστό γύρω στο 30% έχει διαγνωστεί λανθασμένα ότι έχει επιληψία.

Τα παραπάνω επισημαίνει ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.) με αφορμή τη διοργάνωση του 18ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Επιληψίας, από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2024, στη Θεσσαλονίκη, (ξενοδοχείο Electra Palace, αίθουσα Olympia).

Το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας έχει στόχο την συνεχιζόμενη εκπαίδευση και την προβολή των νεότερων δεδομένων στην έρευνα και τη διαχείριση ατόμων με επιληψία.

Ο Π.Ε.Σ.Ε., μέλος της Παγκόσμιας Εταιρείας κατά της Επιληψίας (ILAE) έχει σαν κύριο σκοπό να προωθήσει και να διαδώσει τη γνώση για την επιληψία, την προώθηση της έρευνας για την πρόληψη, τη θεραπεία, τη φροντίδα και τις συνέπειες της επιληψίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο είδος “καρχαρία φάντασμα” ανακαλύφθηκε στα ανοιχτά της Νέας Ζηλανδίας

Published

on

Από

Photo credits: xiSerge / pixabay

Ερευνητές στη Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσαν ότι ταυτοποίησαν ένα νέο είδος “καρχαρία φαντάσματος”, ένα ψάρι ικανό να πιάνει τη λεία του στα βαθέα ύδατα του Ειρηνικού Ωκεανού.

Ψάρια αυτού του είδους χίμαιρας, όπως είναι αλλιώς γνωστός ο “καρχαρίας φάντασμα”, του νοτιοδυτικού Ειρηνικού Ωκεανού, με στενή μύτη βρέθηκαν στη θαλάσσια περιοχή Τσάταμ του Ειρηνικού, η οποία εκτείνεται σε μήκος άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανατολικά της Νέας Ζηλανδίας, ανακοίνωσε η ομάδα του Εθνικού Ινστιτούτου Υδάτων και Ατμοσφαιρικής Έρευνας (Niwa) του Ουέλινγκτον.



Οι “καρχαρίες φαντάσματα” συγγενεύουν με τους καρχαρίες και τα σαλάχια και ο σκελετός τους είναι χόνδρινος.

Θρέφονται με οστρακόδερμα που βρίσκουν σε βάθη που μπορούν να φτάσουν γύρω στα 2.600 μέτρα.

«Οι ‘καρχαρίες φαντάσματα’, όπως αυτός, περιορίζονται κυρίως στα βάθη του ωκεανού», σημείωσε η Μπριτ Φινούτσι, η οποία έδωσε στο νέο είδος το όνομα «Χαριότα άβια» σε έναν φόρο τιμής στη γιαγιά της.

«Το ενδιαίτημά τους καθιστά δύσκολη τη μελέτη και παρατήρησή τους, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι δεν γνωρίζουμε πολλά για τον κύκλο ζωής τους ή για το πού κατατάσσονται όσον αφορά τα απειλούμενα είδη, αλλά αυτό συνιστά τις ανακαλύψεις όπως αυτή ακόμη πιο συναρπαστικές», δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πενταπλασιάστηκαν οι γεννήσεις από γυναίκες ηλικίας 40 και άνω μετά το 1990

Published

on

Από

Photo credits: Pictures_With_Impact / pixabay

Εάν εξετάσουμε την μεταβολή του πλήθους των γεννήσεων μετά το 1990 ανά μεγάλες ηλικιακές ομάδες θα διαπιστώσουμε ότι ενώ το σύνολό τους μειώθηκαν σημαντικά, οι προερχόμενες από γυναίκες ηλικίας 40 και άνω γεννήσεις πενταπλασιάσθηκαν.

Την ίδια περίοδο αυτές από γυναίκες ηλικίας 30-39 ετών σχεδόν διπλασιάσθηκαν και οι προερχόμενες από τις 20-29 και <20 ετών κατέρρευσαν.

Πρόκειται για κάποια από τα πρώτα συμπεράσματα που αναφέρονται στο πρόσφατο ψηφιακό δελτίο του Ινστιτούτου Δημογραφικών Ερευνών και Μελετών (ΙΔΕΜ) με θέμα: «Όλο και λιγότερα παιδιά σε όλο και μεγαλύτερη ηλικία: οι γεννήσεις σε ηλικία 40 ετών και άνω και η συμβολή τους στους δείκτες γονιμότητας».

Συγγραφέας του άρθρου είναι ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και διευθυντής του Ινστιτούτου Δημογραφικών Ερευνών και Μελετών (ΙΔΕΜ) Βύρωνας Κοτζαμάνης.



Η μετατόπιση της ηλικίας απόκτησης παιδιών σε όλο και μεγαλύτερη ηλικία είναι η κυρία αιτία της έκρηξης αυτής, αν και, όπως αναφέρει, την τελευταία δεκαετία έπαιξαν ρόλο τόσο η αύξηση του πλήθους των 40+ στον πληθυσμό αναπαραγωγικής ηλικίας όσο και οι πρόοδοι των τεχνικών υποβοηθουμένης γονιμότητας και η προσφυγή σε αυτές ενός όλου και μεγαλύτερου αριθμού ζευγαριών.

Όσον αφορά τη συμμετοχή των γεννήσεων αυτών στους ετήσιους δείκτες γονιμότητας, αν και αυξάνουσα, αυτή είναι περιορισμένη.

Οι πρόοδοι των τεχνικών υποβοηθουμένης γονιμότητας και η διευρυμένη πρόσβαση σε αυτές, αναφέρει ο κ. Κοτζαμάνης δεν πρόκειται να οδηγήσουν τις δυο επόμενες δεκαετίες σε μια σημαντική αύξηση των προερχομένων από γυναίκες 40 ετών και άνω γεννήσεων, καθώς ο αριθμός των γυναικών αυτών, εν απουσία θετικής μετανάστευσης, θα μειωθεί σημαντικά: από 795 χιλ. το 2022 στις 500 χιλ. το 2042.

Οι γεννήσεις από τις γυναίκες που βρίσκονται στην τελευταία δεκαετία του αναπαραγωγικού τους κύκλου θα συμβάλλουν περιορισμένα όμως και στην αύξηση της τελικής γονιμότητας των γενεών, στον αριθμό δηλαδή των παιδιών που θα φέρουν κατά μέσο όρο στον κόσμο όσες γεννήθηκαν μετά το 1981.

    Η ανόρθωση των δεικτών γονιμότητας και των γεννήσεων (72 χιλ. το 2023) είναι επομένως ανέφικτη κατ’ αυτόν εάν δεν δημιουργηθεί στη χώρα μας ένα εξαιρετικά ευνοϊκό για την δημιουργία οικογένειας και την απόκτηση του επιθυμητού αριθμού παιδιών περιβάλλον, που θα επιτρέψει στα νεότερα ζευγάρια να φέρουν στο κόσμο τον αριθμό των παιδιών που επιθυμούν.

    Αυτό θα οδηγήσει προοδευτικά στη μείωση των ιδιαίτερα υψηλών ποσοστών ατεκνίας των νεότερων γενεών, στην επιβράδυνση της αύξησης της μέσης ηλικίας τους στη τεκνογονία και στην αύξηση των πιθανοτήτων όσων έχουν ένα πρώτο παιδί να αποκτήσουν ένα δεύτερο και στη συνέχεια ένα τρίτο κ.ο.κ.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


    Continue Reading
    Advertisement Europolitis

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

    Advertisement Europolitis
    Advertisement Europolitis
    Advertisement Europolitis

    ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

    Like us on Facebook

    Advertisement
    ΕΙΔΗΣΕΙΣ6 ώρες ago

    Με πολλές πρεμιέρες η συμμετοχή της Stellantis στην Έκθεση του Παρισιού

    ΕΙΔΗΣΕΙΣ8 ώρες ago

    Η άνοδος της θερμοκρασίας έχει κάνει πιο πιθανή την εμφάνιση καταιγίδων όπως η Μπόρις

    ΓΕΡΜΑΝΙΑ13 ώρες ago

    Γερμανία: Παραμένουν οι διαφορές Ανατολής – Δύσης 35 χρόνια μετά την πτώση του Τείχους

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ15 ώρες ago

    Τρόποι για ασφαλή μεταφορά ποδηλάτων με το αυτοκίνητο

    ΥΓΕΙΑ17 ώρες ago

    Η άσκηση το Σαββατοκύριακο μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από 200 ασθένειες

    ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα ago

    Γερμανία: Αναποτελεσματικοί μέχρι τώρα οι συνοριακοί έλεγχοι, λένε οι αστυνομικοί

    ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

    Πράσινο φως από την ΕΕ για να μειωθεί η προστασία του λύκου

    ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

    Στη Βουλή το αίτημα των Ελλήνων Ομογενών για online μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας και Παραδοσιακών Χορών μέσω ΥΠΑΙΘ

    ΥΓΕΙΑ2 ημέρες ago

    Έρευνα: Αύξηση των περιστατικών μυωπίας σε παιδιά και εφήβους ως το 2050

    ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 ημέρες ago

    Ενημέρωση για τη λειτουργία των αμιγών σχολικών μονάδων και των αρμοδιοτήτων των Ομοσπονδιών στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία

    ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

    Με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον ξεκίνησε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

    ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

    Γερμανία: Αστυνομικοί σκότωσαν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι

    ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η όγδοη πτήση διαστημικού τουρισμού της Blue Origin

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

    Διαρρήκτης πιάστηκε να διαβάζει ελληνική μυθολογία εν μέσω… ληστείας

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ2 εβδομάδες ago

    Προκήρυξη θέσεων εργασίας στο Γενικό Προξενείο του Ντύσσελντορφ

    ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

    Meteo: Μεγάλα ύψη βροχής σε Σποράδες, Εύβοια και Πελοπόννησο

    ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

    Γερμανία: Γυναίκα μαχαίρωσε και τραυμάτισε πέντε ανθρώπους μέσα σε λεωφορείο

    ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 εβδομάδες ago

    Μ. Μυρογιάννη: Οι Έλληνες βρίσκονταν ανέκαθεν στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας

    ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

    Αύξηση των απελάσεων στη Γερμανία το 2024 εν μέσω πολιτικών αντεγκλήσεων

    ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

    Στερεύει ο Μόρνος: Αναδύονται τα βυθισμένα σπίτια από το χωριό Κάλλιο

    Europolitis TV5 μήνες ago

    5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

    Europolitis TV6 μήνες ago

    Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

    Europolitis TV1 έτος ago

    Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

    Europolitis TV1 έτος ago

    Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

    Europolitis TV3 έτη ago

    (E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

    Deutsch3 έτη ago

    «This is Arcadia»

    Deutsch3 έτη ago

    Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

    Deutsch3 έτη ago

    200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

    Europolitis TV3 έτη ago

    Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

    Europolitis TV4 έτη ago

    RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

    Advertisement Europolitis
    Advertisement Europolitis