Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον Μάιο στην ΕΕ

Published

on

Photo credits: FrankMagdelyns / pixabay

Τον Μάιο του 2024, οι ταξινομήσεις αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκαν κατά 3%, με μειώσεις να παρατηρούνται σε τρεις από τις τέσσερις μεγάλες αγορές: Ιταλία (-6,6%), Γερμανία (-4,3%) και Γαλλία (-2,9%).

Η Ισπανία, από την άλλη, πέτυχε μέτρια ανάπτυξη 3,4% τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Παρά την ύφεση τον Μάιο, οι ταξινομήσεις αυτοκινήτων από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2024 αυξήθηκαν κατά 4,6% σε 4,6 εκατομμύρια μονάδες.

Παρόμοιες επιδόσεις παρουσίασαν όλες οι μεγαλύτερες αγορές του μπλοκ, με την Ισπανία (+6,8%), τη Γερμανία (+5,2%), τη Γαλλία (+4,9%) και την Ιταλία (+3,4%) να σημειώνουν ανάπτυξη μέχρι στιγμής φέτος.



Τον Μάιο 2024, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία αντιπροσώπευαν το 12,5% της αγοράς αυτοκινήτων της ΕΕ, μείωση 13,8% από το προηγούμενο έτος. Εν τω μεταξύ, τα υβριδικά-ηλεκτρικά συνέχισαν να επεκτείνουν την παρουσία τους, φτάνοντας από το 25% σε σχεδόν 30% της αγοράς.

Το συνδυασμένο μερίδιο των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων μειώθηκε στο 48,5%, από 52,1%, αντιπροσωπεύοντας πλέον λιγότερο από το ήμισυ της αγοράς.

Τον Μάιο του 2024, οι ταξινομήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρία (BEV) μειώθηκαν κατά 12% στις 114.308 μονάδες, με το συνολικό τους μερίδιο αγοράς να πέφτει στο 12,5%. Η Γερμανία (-30,6%) και η Ολλανδία (-11,7%) παρουσίασαν σημαντική πτώση τον περασμένο μήνα.

Οι ταξινομήσεις plug-in υβριδικών αυτοκινήτων σημείωσαν επίσης πτώση 14,7% τον περασμένο μήνα, με σημαντικές μειώσεις σε δύο από τις μεγαλύτερες αγορές: το Βέλγιο (-36,6%) και τη Γαλλία (-19,4%). Η Γερμανία σημείωσε μέτρια αύξηση 1,7%, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να αντισταθμίσει τη συνολική αρνητική τάση.



Τον Μάιο του 2024, οι πωλήσεις βενζινοκίνητων αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 5,6% στις 323.551 μονάδες, με αξιοσημείωτη πτώση σε βασικές αγορές όπως η Γαλλία (-20,3%) και η Ισπανία (-1,8%). Από την άλλη πλευρά, η Ιταλία και η Γερμανία σημείωσαν μέτριους ρυθμούς ανάπτυξης 4,1% και 2,1% αντίστοιχα.

Η αγορά αυτοκινήτων ντίζελ σημείωσε ακόμη πιο απότομη πτώση της τάξης του 11,4% στις 118.733 μονάδες, αντιπροσωπεύοντας το 13% της αγοράς. Σημαντικές μειώσεις παρατηρήθηκαν σε μεγάλες αγορές όπως η Ιταλία (-30,5%), η Γαλλία (-24,8%) και η Ισπανία (-15,4%). Η Γερμανία σημείωσε μέτρια αύξηση 3,2%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυκλώνας Μπέριλ: “Ο εξαιρετικά επικίνδυνος κυκλώνας” απειλεί την Καραϊβική

Published

on

Από

Ένας τόσο ισχυρός κυκλώνας είναι εξαιρετικά σπάνιος νωρίς στην εποχή των κυκλώνων, που στις ΗΠΑ εκτείνεται από τις αρχές Ιουνίου ως τα τέλη Νοεμβρίου. Photo credits: maja7777 / pixabay

Ο κυκλώνας Μπέριλ ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο την Κυριακή και κατευθύνεται προς την Καραϊβική με «εξαιρετικά επικίνδυνους» ανέμους που ξεπερνούν τα 200 χιλιόμετρα την ώρα, εγκυμονώντας «ενδεχομένως φονικούς κινδύνους» για τα νησιά Αντίλλες.

Το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) του Μαϊάμι στις ΗΠΑ προειδοποίησε ότι ο Μπέριλ, που βρισκόταν περίπου 240 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των νησιών Μπαρμπέιντος, θα παραμένει «κυκλώνας κατηγορίας 4 εξαιρετικά επικίνδυνος» όταν φτάσει στις ακτές νησιών της Καραϊβικής μέσα στην ημέρα σήμερα.

Τα νησιά Μπαρμπέιντος, Αγία Λουκία, Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες και Γρενάδα έχουν τεθεί σε συναγερμό ενόψει της έλευσης του κυκλώνα.

Ο Μπέριλ συνοδεύεται από «καταστροφικούς ανέμους, παλιρροϊκά κύματα και ενδεχομένως φονικές καταιγίδες και καταστροφικά κύματα», προειδοποίησε το NHC.

Στα Μπαρμπέιντος οι αυτοκινητιστές έσπευσαν στα πρατήρια καυσίμων για να εφοδιαστούν ενόψει της έλευσης της καταιγίδας.



Τα σούπερ μάρκετ και τα παντοπωλεία ήταν γεμάτα πελάτες που έκαναν προμήθειες σε νερό, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, ενώ σχεδόν παντού πολίτες τοποθετούσαν σανίδες στα παράθυρα των σπιτιών τους.

Ένας τόσο ισχυρός κυκλώνας είναι εξαιρετικά σπάνιος νωρίς στην εποχή των κυκλώνων, που στις ΗΠΑ εκτείνεται από τις αρχές Ιουνίου ως τα τέλη Νοεμβρίου.

Οι αρχές του Μεξικού προειδοποίησαν εξάλλου για τον σχηματισμό στη διάρκεια της νύκτας της Κυριακής προς Δευτέρα στον Κόλπο του Μεξικού της καταιγίδας Κρις, το τρίτο σύστημα της εποχής στον Ατλαντικό.

Ο Κρις βρισκόταν 165 χιλιόμετρα από το λιμάνι Τουξπάν στην πολιτεία Βερακρούς, με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 65 χιλιομέτρων την ώρα. Αναμένεται να φτάσει στην ηπειρωτική χώρα τη νύκτα και να προκαλέσει βροχοπτώσεις στο ανατολικό, κεντρικό και βόρειο Μεξικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυστραλία: Η πώληση ηλεκτρονικών τσιγάρων θα γίνεται πλέον μόνο από τα φαρμακεία

Published

on

Από

Εκτιμάται ότι περίπου 22% των Αυστραλών ηλικίας 18 με 24 ετών έχουν χρησιμοποιήσει ηλεκτρονικό τσιγάρο ή συσκευή ατμίσματος τουλάχιστον μια φορά. Photo credits: sarahjohnson1 / pixabay

Νέοι κανονισμοί για το άτμισμα και τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου τέθηκαν σήμερα σε ισχύ στην Αυστραλία βάσει των οποίων τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και οι συσκευές ατμίσματος θα πωλούνται στα φαρμακεία.

Το παραπάνω μέτρο τέθηκε σε εφαρμογή, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η συνήθεια μεταξύ των νέων παρότι οι πολέμιοι αυτού του μέτρου υποχρέωσαν την κυβέρνηση να άρει μια αυστηρότερη απαγόρευση.

Οι νόμοι, οι οποίοι ψηφίστηκαν την περασμένη εβδομάδα, θα περιορίζουν τις πωλήσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων μόνο στα φαρμακεία και θα απαιτούν από τους πελάτες να συνεννοούνται με τον φαρμακοποιό προτού αγοράσουν ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Για όσους είναι κάτω των 18 ετών θα απαιτείται συνταγή.



Το κυβερνών Εργατικό Κόμμα υποχρεώθηκε να υπαναχωρήσει σε σχέση με ένα ευρύτερο σχέδιό του, το οποίο θα περιόριζε τις πωλήσεις μόνο σε άτομα με ιατρική συνταγή μετά τις διαμαρτυρίες γερουσιαστών των αντιπολιτευόμενων Πρασίνων, οι οποίοι εξέφρασαν ανησυχίες ότι κάτι τέτοιο θα περιόριζε την πρόσβαση σε όσους επιθυμούσαν να διακόψουν το κάπνισμα και θα επιβάρυνε το σύστημα υγείας.

Αλλά η τρίμηνη καθυστέρηση για την εφαρμογή της συμβιβαστικής λύσης της τελευταίας στιγμής σημαίνει ότι οι χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου άνω των 18 ετών θα χρειάζονται συνταγή για να το προμηθευτούν μέχρι τον Οκτώβριο όταν και θα εκλείψει αυτός ο περιορισμός.

Οι κανονισμοί απευθύνονται στο νεανικό κοινό που ατμίζει στην Αυστραλία. Εκτιμάται ότι περίπου 22% των Αυστραλών ηλικίας 18 με 24 ετών έχουν χρησιμοποιήσει ηλεκτρονικό τσιγάρο ή συσκευή ατμίσματος τουλάχιστον μια φορά, όπως προκύπτει από στοιχεία του περασμένου έτους.

Πέραν του περιορισμού της πώλησης των ηλεκτρονικών τσιγάρων στα φαρμακεία οι νόμοι περιορίζουν ακόμη τη συγκέντρωση νικοτίνης στα υγρά αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου και τις γεύσεις σε μέντα, μενθόλη ή καπνό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γαλλία: Ιστορική νίκη για την άκρα δεξιά στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών

Published

on

Από

Ο Εθνικός Συναγερμός και οι σύμμαχοί του έλαβαν 33% των ψήφων, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών. Photo credits: gregroose / pixabay

Ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός (RN) της Μαρίν Λεπέν κατέλαβε την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών, όμως η τελική έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης θα εξαρτηθεί από τις συμμαχίες που θα συναφθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, πριν από το δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Ο Εθνικός Συναγερμός και οι σύμμαχοί του έλαβαν 33% των ψήφων και ακολουθούν ο αριστερός συνασπισμός με 28% και οι κεντρώοι του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν με μόλις 20%, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Εσωτερικών.

Πρόκειται για μεγάλη ήττα του Μακρόν, ο οποίος προκήρυξε τις πρόωρες εκλογές αφού το ψηφοδέλτιό του στις ευρωεκλογές του περασμένου μήνα ηττήθηκε από αυτό του Εθνικού Συναγερμού.

Όμως το αν ο αντιμεταναστευτικός, ευρωσκεπτικιστικός RN θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση, θα εξαρτηθεί από τον αποφασιστικής σημασίας γύρο της επόμενης Κυριακής και από το κατά πόσο τα άλλα κόμματα θα καταφέρουν να εμποδίσουν την Λεπέν συνασπιζόμενα πίσω από αντιπάλους της υποψηφίους σε εκλογικές περιφέρειες σε όλη τη Γαλλία.



Ηγέτες τόσο του αριστερού Νέου Λαϊκού Μετώπου όσο και της κεντρώας συμμαχίας του Μακρόν ξεκαθάρισαν ότι θα αποσύρουν τους δικούς τους υποψηφίους στις περιφέρειες που κάποιος άλλος υποψήφιος βρίσκεται σε καλύτερη θέση για να νικήσει το RN την ερχόμενη Κυριακή.

Ο Εθνικός Συναγερμός, ένα κόμμα που ήταν για καιρό παρίας για πολλούς στη Γαλλία, βρίσκεται τώρα πιο κοντά απ’ ό,τι ήταν ποτέ στην εξουσία. Η Λεπέν επεδίωξε να καθαρίσει την εικόνα ενός κόμματος γνωστού για ρατσισμό και αντισημιτισμό, μια τακτική η οποία λειτούργησε καθώς οι ψηφοφόροι είναι οργισμένοι με τον Μακρόν και το υψηλό κόστος ζωής, ενώ ανησυχούν όλο και περισσότερο για τη μετανάστευση.

Μια κυβέρνηση με επικεφαλης το RN θα δημιουργούσε μείζονα ζητήματα αναφορικά με την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με δεδομένη την αντίθεσή του σε περαιτέρω διεύρυνση της ΕΕ. Οικονομολόγοι έχουν επίσης αμφισβητήσει αν τα σχέδια του Εθνικού Συναγερμού για δαπάνες έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυρώθηκε από τη Βουλή η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για αναγνώριση τίτλων σπουδών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Published

on

Από

Photo credits: hugo_petitjean / pixabay

Την κατηγορία ότι διέπονται από “ακαδημαϊκό παλαιοημερολογητισμό” απέδωσε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, στα κόμματα της αντιπολίτευσης που καταψήφισαν την Σύμβαση της Λισαβόνας για την αναγνώριση των τίτλων σπουδών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην ευρωπαϊκή περιφέρεια.

Απαντώντας στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο και στον Αλέξη Χαρίτση, που προηγήθηκαν στο βήμα, αλλά και στους εκπροσώπους των κομμάτων που καταψήφισαν (πλην του ΠΑΣΟΚ, που έδωσε θετική ψήφο) ο Κυριάκος Πιερρακάκης τους κατηγόρησε ότι δεν επιχειρηματολόγησαν επί πραγματικών δεδομένων, αλλά επί ψευδών ειδήσεων.

Δεδομένου ότι ακούστηκε στην ολομέλεια ότι η Σύμβαση θα έχει “τραγικές επιπτώσεις” για το εγχώριο δίκαιο, ο υπουργός Παιδείας το διέψευσε κατηγορηματικά και εξήγησε ότι όλα όσα έπρεπε να γίνουν έχουν ήδη γίνει, έχουν δηλαδή ήδη νομοθετηθεί σε πρότερα νομοθετήματα, όπως με τους νόμους 4957/2022 και 5094/2024.

Ο υπουργός Παιδείας, ξεκίνησε την ομιλία του σημειώνοντας ότι θα ήθελε να μπορεί εκφράσει την ικανοποίησή του για την ψήφιση της Σύμβασης, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν θα ήταν αληθές, αφού η καθυστέρηση της κύρωσης αντανακλά και την καθυστέρηση της ωρίμανσης του δημόσιου διαλόγου στη χώρα και της εφαρμογής, εν τέλει, του αυτονόητου.

Κι είναι αυτονόητο – όπως είπε ο κ. Πιερρακάκης – υπό την έννοια ότι 46 από τα 47 κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης έχουν κυρώσει τη σύμβαση, όπως και άλλα 10 εκτός του Συμβουλίου της Ευρώπης.



Ως “δεύτερο τίτλο fake news” χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας τους ισχυρισμούς ότι θα αναγνωρίζονται περίοδοι σπουδών για Έλληνες, εξηγώντας: “Μας το λέει ξεκάθαρα ο νόμος που ψηφίσαμε μαζί εδώ. Αλλογενείς, αλλοεθνείς, στα ξενόγλωσσα. Αυτές είναι οι περίοδοι σπουδών που ερχόμαστε να αναγνωρίσουμε. Και προσθέτω, ότι μέσα στη Σύμβαση έχει μπει μία πάρα πολύ συγκεκριμένη επιφύλαξη σε σχέση με τα κολέγια. Η Σύμβαση έχει επιφύλαξη στο άρθρο 6.3, η οποία είναι ξεκάθαρα αποτυπωμένη πάνω στο κείμενο”.

Ο κ. Πιερρακάκης, εξέφρασε επίσης την λύπη του, καθώς ακούστηκε ξανά ένα επιχείρημα το οποίο είναι το ίδιο από τα χρόνια που ήταν ακόμη ο ίδιος φοιτητής: ότι εξισώνονται τα τριετή πτυχία με πενταετή. “Κάνει αυτό το ΔΟΑΤΑΠ; Καταρχήν το ΔΟΑΤΑΠ κάνει αυτή τη δουλειά της αντιστοίχισης εδώ και δύο χρόνια” απάντησε.

Στο σημείο αυτό, πρόσθεσε και ότι ο ΔΟΑΤΑΠ έχει ήδη κάνει εξαιρετική δουλειά σε σχέση με την ταχύτητα της αναγνώρισης πτυχίων του εξωτερικού και απέδωσε συγχαρητήρια στον πρόεδρό του, Ορέστη Καλογήρου.

Σχετικώς με τον ισχυρισμό του Σωκράτη Φάμελλου ότι η κύρωση της διεθνούς σύμβασης είναι αντισυνταγματική, διερωτήθηκε αν έχει προκύψει κάτι τέτοιο κατά την τελευταία διετία στις εκτελεστές διοικητικές πράξεις του ΔΟΑΤΑΠ, ως προς την αντιστοίχιση των ακαδημαϊκών δικαιωμάτων των φοιτητών και αν κρίθηκε κάτι αντισυνταγματικό, ή αυτό γίνεται και τελείται κανονικότατα τα τελευταία δύο χρόνια, επειδή φυσικά είναι απολύτως συμβατό με το συνταγματικό κείμενο. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα θέματα τα οποία τέθηκαν, ο κ. Πιερρακάκης διευκρίνισε ότι επιλύονται εκκρεμότητες.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε στην ολομέλεια της Βουλής από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψηφίστηκε από όλα τα υπόλοιπα κόμματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κακοκαιρία πλήττει τη βορειοδυτική Ιταλία – Δύο νεκροί στην Ελβετία

Published

on

Από

Photo credits: WikiImages / pixabay

Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει την βορειοδυτική Ιταλία. Εξαιτίας συνεχών βροχοπτώσεων, προκλήθηκαν πλημμύρες στην περιφέρεια Πεδεμόντιο, με πρωτεύουσα το Τορίνο.

Οι πυροσβέστες και η Πολιτική Προστασία, στην περιοχή Κιαλαμπέρτο μετέφεραν σε ασφαλές σημείο πενήντα ανθρώπους που ζουν σε πολυκατοικία η οποία βρίσκεται δίπλα σε χείμαρρο.

Στην Λοκάνα, έξω από το Τορίνο, τριάντα επτά πελάτες εστιατορίου είχαν εγκλωβιστεί εξαιτίας των ορμητικών υδάτων και μπόρεσαν να απομακρυνθούν με πλωτά μέσα της Πολιτικής Προστασίας.

Στην περιοχή Μακουνιάγκα υπερχείλισε χείμαρρος, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα ενώ στο Βάρτσο, σημειώθηκε κατολίσθηση και σαράντα τουρίστες έχουν μεταφερθεί, προσωρινά, σε ορεινό καταφύγιο.



Στο ιταλόφωνο, ελβετικό καντόνι Τιτσίνο, κατολίσθηση προκάλεσε τον θάνατο δυο ανθρώπων ενώ υπάρχει και ένας αγνοούμενος.

Το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας έπληξε, κυρίως, την περιοχή Βισλέτο, όπου κατέρρευσε η τοπική γέφυρα. Κάτι που δυσχεραίνει την προσπάθεια παροχής βοήθειας, όπως έκαναν γνωστό οι τοπικές αρχές.

Για προληπτικούς λόγους, εκκενώθηκαν ένα θερινό κάμπινγκ και μια σχολή ποδοσφαίρου, χωρίς να σημειωθούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πράσινο φως από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τα κορυφαία αξιώματα της ΕΕ

Published

on

Από

Τα προτεινόμενα πρόσωπα, από τις τρεις βασικές πολιτικές οικογένειες (ΕΛΚ, Σοσιαλιστές, Φιλελεύθεροι), εγκρίθηκαν με ειδική πλειοψηφία. Photo credits: hpgruesen / pixabay

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο άναψε το πράσινο φως για την ανανέωση της θητείας της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για άλλα πέντε χρόνια.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, από τους Σοσιαλδημοκράτες, θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για θητεία 2,5 ετών με δυνατότητα ανανέωσης και η Εσθονή πρωθυπουργός, Κάγια Κάλας από τους Φιλελεύθερους, θα είναι η επόμενη Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας για θητεία πέντε ετών.

Τα προτεινόμενα πρόσωπα, από τις τρεις βασικές πολιτικές οικογένειες (ΕΛΚ, Σοσιαλιστές, Φιλελεύθεροι), εγκρίθηκαν με ειδική πλειοψηφία (σ.σ. τουλάχιστον 21 χώρες που αντιπροσωπεύουν το 65% του ευρωπαϊκού πληθυσμού).

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ψήφισε κατά των υποψηφιοτήτων της Κάγια Κάλας και του Αντόνιο Κόστα, ενώ επέλεξε την αποχή στην ψηφοφορία για την υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.



Κατά μιας δεύτερης θητείας της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Προεδρία της Κομισιόν, ψήφισε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, ενώ η αποχή ήταν η επιλογή του στην ψηφοφορία για την υποψηφιότητα της Κάγια Κάλας.

Μετά την έγκρισή της από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα πρέπει να περάσει από ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η οποία θα διεξαχθεί κατά πάσα πιθανότητα στις 18 Ιουλίου, στην πρώτη Ολομέλεια της νέας Ευρωβουλής, στο Στρασβούργο.

Για την έγκρισή της χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή τουλάχιστον 361 ψήφοι από το σύνολο των 720 ευρωβουλευτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες ago

Οι Νορβηγοί «ψηφίζουν» Ελλάδα για το 2024: Οι «μυστικοί» και οι διαχρονικοί προορισμοί

ΕΙΔΗΣΕΙΣ8 ώρες ago

Κυκλώνας Μπέριλ: “Ο εξαιρετικά επικίνδυνος κυκλώνας” απειλεί την Καραϊβική

ΕΙΔΗΣΕΙΣ9 ώρες ago

Αυστραλία: Η πώληση ηλεκτρονικών τσιγάρων θα γίνεται πλέον μόνο από τα φαρμακεία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ10 ώρες ago

Γαλλία: Ιστορική νίκη για την άκρα δεξιά στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα ago

Στους 3 κορυφαίους προορισμούς κρουαζιέρας στη Μεσόγειο η Ελλάδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Κυρώθηκε από τη Βουλή η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για αναγνώριση τίτλων σπουδών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Κακοκαιρία πλήττει τη βορειοδυτική Ιταλία – Δύο νεκροί στην Ελβετία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Πράσινο φως από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τα κορυφαία αξιώματα της ΕΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Νέες διαδηλώσεις κατά του υπερτουρισμού στην Ισπανία

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες ago

Γερμανία: Στη φυλακή 15χρονος που σχεδίαζε επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Λεβερκούζεν

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Σούλι, το φρούριο της Λευτεριάς: Εκδήλωση του Συλλόγου Ηπειρωτών Νυρεμβέργης και περιχώρων

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Ταχεία απέλαση των εγκληματιών μεταναστών προανήγγειλε ο καγκελάριος Σολτς

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Έντονη βροχόπτωση και πλημμυρικά φαινόμενα στη Βαυαρία

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

FTI: Κανένα πρόβλημα δεν θα αντιμετωπίσουν οι επισκέπτες στην Ελλάδα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Legends 2004: Συνέντευξη τύπου στο Έσσεν ενόψει του μεγάλου παιχνιδιού στις 11 Ιουλίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 εβδομάδες ago

Με Φίγκο και άλλα σπουδαία αστέρια οι Uefa All Stars απέναντι στους Legends 2004!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Ανακαλύφθηκε εξωπλανήτης που διατηρεί την ατμόσφαιρα του παρά την ακτινοβολία κοντινού άστρου

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Ημέρα Υγείας: Εκδήλωση με θέμα τις Διαδεδομένες Ασθένειες στο Βερολίνο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Τρία παιδιά ανακάλυψαν απολιθωμένο οστό Τυραννόσαυρου Ρεξ ενώ έκαναν βόλτα

ΕΛΛΑΔΑ3 εβδομάδες ago

Τα 16 πιο “χαλαρωτικά” νησιά της Ελλάδας

Europolitis TV3 μήνες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV3 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV1 έτος ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV3 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis