Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πεντακάθαρα τα νερά του Βόλου έδειξαν οι αναλύσεις

Published

on

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων έδειξαν ότι τα νερά στις ακτές του Παγασητικού είναι κατάλληλα, καθαρά και εξαιρετικής διαύγειας. Photo credits: dimitrisvetsikas1969 / pixabay

Την άρση της απαγόρευσης για κολύμπι σε παραλίες της ευρύτερης περιοχής του Βόλου, ανακοίνωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

Συγκεκριμένα, επιτρέπεται πλέον να κολυμπά ο κόσμος σε όλες τις ακτές από την Αγριά μέχρι και τον Άγιο Γεώργιο Κυνηγών, μετά το πρόβλημα που είχε προκύψει με τα νεκρά ψάρια που κατέληξαν στον Παγασητικό και τις ανησυχίες που είχαν εκφραστεί για πιθανή μόλυνση των νερών της θάλασσας.



Η απόφαση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου να επιτρέψει και πάλι την κολύμβηση ελήφθη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών αναλύσεων που έδειξαν ότι τα νερά στις ακτές του Παγασητικού είναι κατάλληλα, καθαρά και εξαιρετικής διαύγειας χωρίς επιβαρύνσεις από τα τελευταία γεγονότα.

Παράλληλα, δόθηκε εντολή τόσο στον Δήμο Βόλου, όσο και στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου να αφαιρέσουν και να απομακρύνουν τις πινακίδες με τις σημάνσεις περί απαγόρευσης της κολύμβησης στις συγκεκριμένες ακτές από την Αγριά μέχρι και τον Άγιο Γεώργιο Κυνηγών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες ζητούν «επείγουσες αρωγές» από την ΕΕ

Published

on

Από

Χάρη στην αύξηση των ηλεκτρικών οχημάτων και τη βελτίωση των θερμικών κινητήρων, οι κατασκευαστές έχουν σεβαστεί μέχρι τώρα τη λεγόμενη προδιαγραφή CAFE. Photo credits: Didgeman / pixabay

Η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) «καλεί τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να προτείνουν επείγοντα μέτρα αρωγής πριν τεθούν σε ισχύ το 2025 οι νέοι στόχοι σχετικά με το CO2 για τα αυτοκίνητα και τα ημιφορτηγά».

Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων ζήτησαν επισήμως σήμερα από τις Βρυξέλλες «επείγοντα μέτρα αρωγής» για να αντιμετωπίσουν την αυστηροποίηση, το 2025, των προδιαγραφών για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2), στις οποίες θεωρούν πως δεν μπορούν να ανταποκριθούν, ιδιαίτερα εξαιτίας της μείωσης των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων.

Χάρη στην αύξηση των ηλεκτρικών οχημάτων και τη βελτίωση των θερμικών κινητήρων, οι κατασκευαστές έχουν σεβαστεί μέχρι τώρα τη λεγόμενη προδιαγραφή CAFE (Corporate Average Fuel Economy), η οποία τους επιβάλλει, υπό την απειλή μεγάλων προστίμων, να σέβονται έναν ετήσιο μέσο όρο εκπομπών ανά όχημα που πωλούν.



Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων έχουν μειωθεί εξαιτίας διαφόρων παραγόντων: η Γερμανία, πρώτη ευρωπαϊκή αγορά, κατάργησε τα μπόνους για την αγορά τους, τα μικρότερα μοντέλα μόλις που αρχίζουν να βγαίνουν στην αγορά και οι αγοραστές ανησυχούν για την περιορισμένη αυτονομία τους και για τα ακόμη ανεπαρκή δίκτυα φόρτισης.

Οι κατασκευαστές υποστηρίζουν ότι «μας λείπουν ουσιώδεις προϋποθέσεις για να τονώσουμε την παραγωγή και την υιοθέτηση οχημάτων μηδενικών εκπομπών: υποδομές φόρτισης και διανομής υδρογόνου, καθώς και ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον παραγωγής, προσβάσιμη πράσινη ενέργεια, φορολογικά κίνητρα και αρωγές για την αγορά οχημάτων, και ασφαλής προμήθεια πρώτων υλών, υδρογόνου και μπαταριών».

«Αυτό δημιουργεί την αποθαρρυντική προοπτική να επιβληθούν πρόστιμα δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα μπορούσαν να επενδυθούν καλύτερα στη μετάβαση προς την ουδετερότητα άνθρακα, ή την προοπτική να υπάρξουν αχρείαστες μειώσεις παραγωγής, απώλειες θέσεων εργασίας και εξασθένηση της αλυσίδας εφοδιασμού και της ευρωπαϊκής αξίας», προειδοποιούν οι κατασκευαστές.

Αποστασιοποιούμενη από τους ανταγωνιστές της, η δεύτερη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, η Stelantis, υπεραμύνθηκε της επιβολής της νέας προδιαγραφής με δηλώσεις στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Όλοι γνωρίζουν από καιρό τους κανόνες, όλοι είχαν το χρόνο για να προετοιμασθούν και συνεπώς τώρα είμαστε στην κούρσα», δήλωσε ο επικεφαλής της Stelantis Κάρλος Ταβάρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Αυστρία αυξάνει σε 1 δισεκ. ευρώ το ταμείο αντιμετώπισης καταστροφών

Published

on

Από

Σύμφωνα με την αυστριακή κυβέρνηση, τα επόμενα χρόνια περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ θα επενδυθεί στην επέκταση της αντιπλημμυρικής προστασίας. Photo credits: lmaresz / pixabay

Η Αυστρία ανακοίνωσε πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση των σοβαρών πλημμυρών που πλήττουν τη χώρα.

Μεταξύ των μέτρων είναι ο τριπλασιασμός του ομοσπονδιακού ταμείου για τις καταστροφές και την αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων για τις εταιρίες που επηρεάζονται.

«Οι τελευταίες ημέρες ήταν απερίγραπτα δύσκολες για πολλές περιοχές στην Αυστρία και τις γειτονικές μας χώρες και έχουν προκαλέσει μεγάλα δεινά και αδιανόητη καταστροφή», δήλωσε ο καγκελάριος Καρλ Νέχαμερ σε ανακοίνωση.



Το ταμείο για την αντιμετώπιση των καταστροφών θα υπερτριπλασιαστεί σε 1 δισεκ. ευρώ, δήλωσε ο ίδιος.

Η Κάτω Αυστρία, που επλήγη ιδιαίτερα, έλαβε την πρώτη δόση βοήθειας, με την κυβέρνηση να παρέχει 45 εκατ. ευρώ από το ταμείο αντιμετώπισης καταστροφών.

Το πακέτο μέτρων ανακοινώνεται ενώ η Αυστρία και άλλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης επλήγησαν από τις χειρότερες πλημμύρες που έχουν σημειωθεί στην περιοχή εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες. Μόνο στην Αυστρία, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Το ταμείο προσφέρει χρηματοδότηση για προληπτικά μέτρα και αποκατάσταση των ζημιών από τις καταστροφές.

Άλλα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι άτοκα δάνεια έως 100 εκατ. ευρώ για εταιρίες που επηρεάζονται και την επιλογή ευέλικτου ωραρίου για τους εργαζόμενούς τους.

Η αυστριακή κυβέρνηση δήλωσε επίσης ότι τα επόμενα χρόνια περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ θα επενδυθεί στην επέκταση της αντιπλημμυρικής προστασίας για να περιοριστούν μελλοντικές καταστροφές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εξαρθρώθηκε πλατφόρμα κρυπτογραφημένων επικοινωνιών του οργανωμένου εγκλήματος

Published

on

Από

Η πλατφόρμα ήταν δημοφιλής σε εγκληματικές οργανώσεις για τα ανεπτυγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας της. Photo credits: rgaymon / pixabay

Διεθνής επιχείρηση επιβολής του νόμου εξάρθρωσε μια πλατφόρμα κρυπτογραφημένων επικοινωνιών, γνωστή ως Ghost, η οποία φημιζόταν γιατί επέτρεπε το ξέπλυμα σε μεγάλη κλίματα ναρκωτικών και βρώμικου χρήματος, ανακοίνωσε η Europol.

Η έρευνα οδήγησε στη σύλληψη 51 υπόπτων από διάφορες χώρες και αναμένονται περισσότερες συλλήψεις.

Η πλατφόρμα ήταν δημοφιλής σε εγκληματικές οργανώσεις για τα ανεπτυγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας της και η εξάρθρωση του δικτύου σηματοδοτεί μεγάλο πλήγμα επί των οργανωμένων εγκληματικών δικτύων παγκοσμίως.



Η επιχείρηση εξάρθρωσε ένα εργαστήριο παρασκευής ναρκωτικών στην Αυστραλία και οδήγησε στην κατάσχεση όπλων, ναρκωτικών και χρημάτων αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ σε μετρητά παγκοσμίως, ανακοίνωσε η Europol.

Η επιχείρηση διεξήχθη με τη βοήθεια των αρχών της Αυστραλίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Ισλανδίας, της Ιρλανδίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας, της Σουηδίας και των ΗΠΑ στο πλαίσιο μιας ευρύτερης δέσμευσης για την καταπολέμηση του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος.

Καθώς συνεχίζεται η έρευνα αναμένεται περαιτέρω διακοπή παράνομων δραστηριοτήτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Νέα έκρηξη σε κατάστημα στο κέντρο της Κολωνίας

Published

on

Από

Photo credits: TechLine / pixabay

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα στο κέντρο της Κολωνίας, σε κατάστημα ρούχων που βρίσκεται στο ισόγειο πολυκατοικίας.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο κατάστημα LFDY στην Ερενστράσε, λίγες εκατοντάδες μέτρα από το Vanity Club, το οποίο καταστράφηκε από αντίστοιχη έκρηξη την περασμένη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την BILD, στις δύο εκρήξεις χρησιμοποιήθηκαν παρόμοιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί και η αστυνομία εκτιμά ότι τα δύο περιστατικά συνδέονται μεταξύ τους.



Από την έκρηξη της Δευτέρας, κατά την οποία τραυματίστηκε ένας υπάλληλος καθαριότητας που βρισκόταν στο σημείο, υπάρχουν βίντεο από κάμερες ασφαλείας, στα οποία διακρίνεται ένας άνδρας να τοποθετεί σακίδιο στην είσοδο του κλαμπ και κατόπιν να απομακρύνεται τρέχοντας.

Η αστυνομία έχει δημοσιοποιήσει φωτογραφίες του και απευθύνει έκκληση στους πολίτες να προσέλθουν με όποια πληροφορία διαθέτουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η Intel «παγώνει» την επένδυσή της στο Μαγδεμβούργο

Published

on

Από

Η Intel επλήγη από την πτώση στην αγορά υπολογιστών, ενώ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει σημαντικό μερίδιο στην αγορά ημιαγωγών για τεχνητή νοημοσύνη. Photo credits: Bru-nO / pixabay

Η αμερικανική εταιρία υψηλής τεχνολογίας Intel ανακοίνωσε ότι «παγώνει» για τουλάχιστον δύο χρόνια τα σχέδιά της για δημιουργία εργοστασίου μικροτσίπ στο Μαγδεμβούργο.

Η επένδυση επρόκειτο να δημιουργήσει τουλάχιστον 3.000 θέσεις εργασίας.

Το κόστος της επένδυσης της Intel επρόκειτο να ανέλθει σε 33 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το γερμανικό κράτος θα την επιδοτούσε με 9,9 δισεκατομμύρια, τα οποία μάλιστα θα κατέβαλλε προκαταβολικά.

Τα σχέδια ωστόσο άλλαξαν, μετά τα δυσμενή οικονομικά στοιχεία της αμερικανικής εταιρίας, η οποία επλήγη από την πτώση στην αγορά υπολογιστών, ενώ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει σημαντικό μερίδιο στην ραγδαία αύξηση της αγοράς ημιαγωγών για τεχνητή νοημοσύνη.

Λόγω της απώλειας δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Intel ανακοίνωσε στις αρχές Αυγούστου σχέδιο εξυγίανσης το οποίο περιελάμβανε μεταξύ άλλων την περικοπή κατά 15% των θέσεων εργασίας της.



Η εξέλιξη είχε προκαλέσει την ανησυχία των γερμανικών αρχών για την επένδυση στο Μαγδεμβούργο, το οποίο εν τω μεταξύ προετοιμαζόταν με έργα υποδομής για να υποστηρίξει το εργοστάσιο.

Η είδηση για το «πάγωμα» της «μεγαλύτερης άμεσης ξένης επένδυσης στην Γερμανία», όπως την είχε διαφημίσει πέρυσι ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, προκάλεσε όμως και την ικανοποίηση μερίδας οικονομολόγων, οι οποίοι διαφωνούσαν εξ αρχής με την πολιτική των επιδοτήσεων, αλλά και με την συγκεκριμένη επένδυση.

Εφόσον η Intel δεν πρόκειται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο να ασχοληθεί με την έρευνα και την ανάπτυξη νέων προϊόντων, η Γερμανία θα επωφεληθεί μόνο ελάχιστα από την επιδότησή της, δήλωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ifo του Μονάχου Κλέμενς Φούεστ.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ θέλει να χρησιμοποιήσει τους πόρους που προορίζονταν για την επιδότηση της εταιρίας, προκειμένου να κλείσει έστω ένα μέρος της «τρύπας» των 12 δισεκατομμυρίων στον προϋπολογισμό, ενώ ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ θα ήθελε τα χρήματα να μείνουν στο Ταμείο για το Κλίμα και τον Μετασχηματισμό (KTF).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προς πώληση η παλαιότερη κυριακάτικη εφημερίδα στον κόσμο

Published

on

Από

Ιδρυθείσα το 1791, η εφημερίδα The Observer εξαγοράστηκε από το Guardian Media Group το 1993. Photo credits: Pexels / pixabay

O μιντιακός όμιλος του Guardian (GMG) ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την πώληση της βρετανικής εφημερίδας The Observer, της παλαιότερης κυριακάτικης έκδοσης στον κόσμο, την οποία κατείχε για περισσότερα από 30 χρόνια.

Ο GMG, μητρική εταιρεία της διάσημης, ομώνυμης εφημερίδας, «βρίσκεται σε επίσημες διαπραγματεύσεις για την ενδεχόμενη πώληση του The Observer» με την Tortoise Media, έναν ενημερωτικό ιστότοπο που ιδρύθηκε το 2019, ανακοίνωσε ο Guardian στην ιστοσελίδα του.



Αν και η εφημερίδα δεν διευκρινίζει το ποσό που στοχεύεται για αυτήν την πώληση, η Tortoise Media υπέβαλε μια «επαρκώς σημαντική» προσφορά, η οποία θα εξεταστεί λεπτομερώς και «θα βοηθούσε (την εφημερίδα) να διατηρήσει το μέλλον της».

Ιδρυθείσα το 1791, η εφημερίδα The Observer εξαγοράστηκε από το Guardian Media Group το 1993.

Η Tortoise Media δημιουργήθηκε από έναν πρώην αρχισυντάκτη των Times και του BBC μαζί με έναν πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στη Βρετανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ώρα ago

Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες ζητούν «επείγουσες αρωγές» από την ΕΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ6 ώρες ago

Η Αυστρία αυξάνει σε 1 δισεκ. ευρώ το ταμείο αντιμετώπισης καταστροφών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ7 ώρες ago

Εξαρθρώθηκε πλατφόρμα κρυπτογραφημένων επικοινωνιών του οργανωμένου εγκλήματος

ΥΓΕΙΑ9 ώρες ago

Η μέτρια κατανάλωση καφεΐνης σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιομεταβολικών νοσημάτων

ΕΛΛΑΔΑ23 ώρες ago

Άνδρος: Ο νέος ανεξερεύνητος παράδεισος της Μεσογείου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ημέρα ago

Οι φθαρμένοι υαλοκαθαριστήρες υπονομεύουν την οδηγική ασφάλεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα ago

Νέα έκρηξη σε κατάστημα στο κέντρο της Κολωνίας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα ago

Η Intel «παγώνει» την επένδυσή της στο Μαγδεμβούργο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Προς πώληση η παλαιότερη κυριακάτικη εφημερίδα στον κόσμο

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago

Lonely Planet: Η Σίφνος στην κορυφή των αυθεντικών Κυκλάδων

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Σεμινάρια βιωματικών ασκήσεων για παιδιά στην Ελληνική Κοινότητα του Βερολίνου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Δολοφονία στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Φρανκφούρτης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Απεβίωσε σε ηλικία 117 ετών ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Φόρους έως 36% στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα για μία 5ετία σχεδιάζει να επιβάλει η ΕΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Βρέθηκε το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι στον κόσμο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Άρχισαν σε επτά χώρες οι πρώτες δοκιμές εμβολίου mRNA κατά του καρκίνου του πνεύμονα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Νέα Ζηλανδία: Προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία από έκρηξη ηφαιστείου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Πράσινο φως από την Καμπέρα για “το μεγαλύτερο” ηλιακό πάρκο στον κόσμο

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Άνδρος, το αγαπημένο νησί των Ελλήνων που είναι ιδανικό για τους Βρετανούς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Η Lufthansa παρατείνει την αναστολή πτήσεων προς Τελ Αβίβ και Τεχεράνη

Europolitis TV5 μήνες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV6 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV1 έτος ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV4 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis