Connect with us

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Αφιερωμένο στην Κρήτη το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης

Published

on

Photo credits: onkelglocke / pixabay

Με την υποστήριξη του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, άνοιξε η αυλαία του 14ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης που είναι αφιερωμένο στην Κρήτη.

Την έναρξη του Φεστιβάλ κήρυξαν, στη Βιβλιοθήκη και Μουσείο Μόργκαν (Morgan Library & Museum), ο πρόεδρος του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου της Νέας Υόρκης (Hellenic-American Chamber of Commerce), Μάρκος Δρακωτός, η διευθύντρια του Φεστιβάλ, Μαρία Τζομπανάκη, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος και ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, Νίκος Καστρινάκης.

«Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης, είναι ένας θεσμός, στη Νέα Υόρκη, Πρωτεύουσα του Κόσμου, όπως χαρακτηρίζεται και είναι ειδικά αφιερωμένο αυτή την χρονιά στην Κρήτη. Η Ελλάδα και η Κρήτη συνεχίζουν να παράγουν εξαιρετική, υψηλής ποιότητας τέχνη και είναι δική μας ευθύνη να προβάλουμε αυτή την τέχνη στον κόσμο», δήλωσε ο κ. Καστρινάκης.



Για τέσσερις ημέρες, 12 ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους – μεταξύ των οποίων, σε ειδική προβολή το ντοκιμαντέρ του Ιδρύματος Μελετών και Ερευνών ”Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” με τίτλο «Βενιζέλος: Ο Αγώνας για τη Μικρά Ασία», καθώς και η ταινία εποχής «Καπετάν Μιχάλης» – θα προβληθούν στον κινηματογράφο Directors Guild of America στην καρδιά της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, που επιστρέφει φέτος, 5 χρόνια μετά την διακοπή του, λόγω της πανδημίας της COVID-19.

Πρώτη, εναρκτήρια προβολή του Φεστιβάλ έγινε με την ταινία «Η Φόνισσα», της Εύας Νάθενα, ενώ στο πλαίσιο της έναρξης του Φεστιβάλ βραβεύθηκαν οι συντελεστές της τηλεοπτικής σειράς «Σασμός», Μιχάλης Αεράκης, Μαρία Πρωτόπαππα, Δανάη Παππά και Αλίνα Κοτσοβούλου.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών ιδρύθηκε το 2003, με σκοπό την προάσπιση, τη διαφύλαξη της ιστορίας, της πολιτιστικής παράδοσης της Κρήτης και της Ελλάδας, τη μετάδοσή τους τόσο στις νεότερες γενιές, όσο και στις κοινωνίες που διαβιούν και δραστηριοποιούνται Κρήτες όπου γης.

Αποτελείται από την Παγκρητική Ένωση Αμερικής, την Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, την Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης, την Παγκρήτια Ένωση Αθηνών, την Παγκρήτια Αδελφότητα Μακεδονίας, την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Ομόνοια» και την Παγκρήτια Ένωση Νότιας Αφρικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ταινία “Anora” αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς των Όσκαρ

Published

on

Από

Η ταινία "Anora" αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς των Όσκαρ, συγκεντρώνοντας πέντε αγαλματίδια. Photo credits: analogicus / pixabay

Η ταινία “Anora”, η ιστορία μιας Νεοϋρκέζας σεξεργάτριας που κερδίζει την ευκαιρία για μια νέα ζωή, αφού παντρεύεται έναν πλούσιο Ρώσο πελάτη της, γιο ολιγάρχη, αλλά απογοητεύεται από την περιφρόνηση των πεθερικών της, ήταν η μεγάλη νικήτρια της χθεσινής τελετής απονομής βραβείων Όσκαρ, συγκεντρώνοντας πέντε αγαλματίδια, μεταξύ των οποίων αυτό και της Καλύτερης Ταινίας.

Η 25χρονη πρωταγωνίστρια της ταινίας, Μάικι Μάντισον, τιμήθηκε με το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, ενώ ο σκηνοθέτης της Σον Μπέικερ βραβεύθηκε με Όσκαρ Σκηνοθεσίας, Πρωτότυπου Σεναρίου και Μοντάζ.

Η ταινία “Anora” κόστισε μόλις 6 εκατομμύρια δολάρια, ένα πολύ μικρό ποσό για τα δεδομένα του Χόλιγουντ και αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια στη βραδιά των Όσκαρ, απέναντι σε ταινίες όπως το “Κονκλάβιο”, “The Brutalist” και το μιούζικαλ “Wicked”.



Ο Έιντριεν Μπρόντι κέρδισε το δεύτερο Όσκαρ της καριέρας του, καθώς χθες τιμήθηκε με το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του ως ένας Εβραίος μετανάστης και αρχιτέκτονας που κυνηγά το αμερικανικό όνειρο στην ταινία “The Brutalist”.

Το πρώτο του Όσκαρ το είχε κερδίσει πριν 22 χρόνια, σε ηλικία 29 ετών, για την ταινία “Ο Πιανίστας”, όπου υποδυόταν έναν Εβραίο πιανίστα που προσπαθεί να επιβιώσει στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Ζόι Σαλντάνα κέρδισε το βραβείο Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ισπανόφωνη ταινία “Emilia Perez” και δήλωσε στην ομιλία της ότι είναι “περήφανη που είναι παιδί μεταναστών που έχουν όνειρα, αξιοπρέπεια και χέρια που εργάζονται σκληρά”.

Ο Κίραν Κάλκιν βραβεύθηκε με το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία “A Real Pain”, στην οποία υποδύεται έναν άνδρα που ταξιδεύει στην Πολωνία για να ανακαλύψει τις ρίζες της οικογένειάς του.



Το ντοκιμαντέρ “No other land” που αναφέρεται στον εβραϊκό εποικισμό στη Δυτική Όχθη κέρδισε το βραβείο Όσκαρ στην κατηγορία του. Οι σκηνοθέτες του ντοκιμαντέρ, ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μπάσελ Άντρα και ο Ισραηλινός δημοσιογράφος Γιουβάλ Αμπραάμ, χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να ολοκληρώσουν την ταινία.

Η λεττονικής παραγωγής ταινία κινουμένων σχεδίων “Flow” απέσπασε το Όσκαρ στην κατηγορία της, ενώ η βραζιλιάνικη “Είμαι ακόμη εδώ” κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Η ταινία αφηγείται την αληθινή ιστορία της Εουνίσε Πάιβα που αγωνίστηκε να μάθει την αλήθεια για την εξαφάνιση του συζύγου της, ενός πρώην βουλευτή, το 1971 κατά τη διάρκεια της δικτατορίας στη Βραζιλία (1964-1985).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP – Reuters


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Όσκαρ 2025: Οι ερμηνευτές που θα ανέβουν στη σκηνή

Published

on

Από

Την τελετή θα πλαισιώσει ένα ξεχωριστό line-up παρουσιαστών, συμπεριλαμβανομένων των περσινών νικητών, Cillian Murphy, Emma Stone, Robert Downey Jr. και Da'Vine Joy Randolph. Photo credits: giaknight / pixabay

Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών ανακοίνωσε τα ονόματα των ερμηνευτών που θα εμφανιστούν στην 97η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου με οικοδεσπότη τον κωμικό Conan O’Brien.

Στη σκηνή του Dolby Theatre θα ανέβουν η Doja Cat, η Cynthia Erivo, η Ariana Grande, η Lisa των Blackpink, η Queen Latifah και η Raye, προσφέροντας στο κοινό «εντυπωσιακές παραστάσεις που θα γιορτάσουν την κινηματογραφική κοινότητα και μερικούς από τους θρύλους της».

Εκτός από τα λαμπερά ονόματα της μουσικής, η τελετή θα περιλαμβάνει και μια ξεχωριστή εμφάνιση της χορωδίας του Λος Αντζελες Master Chorale.



Σύμφωνα με το Deadline, η εμφάνισή των πρωταγωνιστριών του «Wicked», ήταν ένα «μυστικό» που κυκλοφορούσε εδώ και ημέρες με πολλούς να αναμένουν ότι θα ανοίξουν τη λαμπερή βραδιά. Ωστόσο λεπτομέρειες για την εμφάνισή τους παραμένουν μυστικές.

Την τελετή θα πλαισιώσει ένα ξεχωριστό line-up παρουσιαστών, συμπεριλαμβανομένων των περσινών νικητών, Cillian Murphy, Emma Stone, Robert Downey Jr. και Da’Vine Joy Randolph.

Μαζί τους θα είναι οι Joe Alwyn, Ana de Armas, Halle Berry, Sterling K. Brown, Penelope Cruz, Willem Dafoe, Lily-Rose Depp, Elle Fanning, Whoopi Goldberg, Selena Gomez, Goldie Hawn, Scarlett Johansson, John Lithgow, Connie Nielsen, Amy Poehler, June Squibb, Ben Stiller, Oprah Winfrey και Bowen Yang.



Επιπλέον η Ακαδημία σχεδιάζει να τιμήσει το Λος ‘Αντζελες ως την «πόλη των ονείρων», αναδεικνύοντας την ομορφιά και την ανθεκτικότητά της, στον απόηχο των καταστροφικών πυρκαγιών του Ιανουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι ψηφοφόροι των Όσκαρ ευνοούν τις μεγαλύτερης διάρκειας ταινίες

Published

on

Από

Η διάρκεια στα κινηματογραφικά έργα συνδέεται και με τον παράγοντα streaming, αφού οι θεατές μπορούν απλώς να σταματήσουν και να συνεχίσουν αργότερα. Photo credits: yousafbhutta / pixabay

Η διάρκεια της προσοχής του κόσμου συρρικνώνεται, οι ειδήσεις γίνονται κλιπ και τα τραγούδια μειώνονται πλέον σε βίντεο του TikTok 15 δευτερολέπτων. Ωστόσο, στη μεγάλη οθόνη, η διάρκεια των ταινιών μεγαλώνει.

Το 2010, την πρώτη φορά που για Όσκαρ ήταν υποψήφιες 10 ταινίες, οι μισές από αυτές δεν ξεπερνούσαν σε διάρκεια την 1 ώρα και τα 50 λεπτά.

Το 2024, οι περισσότερες από τις υποψήφιες ταινίες ήταν διάρκειας δύο ωρών και περισσότερο, αναφέρεται σε άρθρο του THR. Η ταινία The Irishman πριν από πέντε χρόνια είχε διάρκεια 3,5 ωρών. Φέτος κυκλοφόρησε η ταινία The Brutalist 3 ωρών και 35 λεπτών.



Η διάρκεια στα κινηματογραφικά έργα συνδέεται με τον αυξανόμενο αριθμό ταινιών ανεξάρτητης προέλευσης, χωρίς τις εκτιμήσεις της αγοράς να ενσωματώνονται στην παραγωγή τους.

Επίσης αποδίδεται στον παράγοντα streaming. Δεν χρειάζεται να υπάρχει ανησυχία τόσο πολύ για τη διάρκεια, αν γνωρίζεις ότι οι θεατές μπορούν απλώς να σταματήσουν και να συνεχίσουν αργότερα.

Οι πιο διάσημες κατηγορίες Όσκαρ συνδέονται με τη μεγαλύτερη διάρκεια ταινίας. Ιστορικά και πολεμικά έπη και βιογραφίες σύνθετων χαρακτήρων είναι οι τύποι ταινιών που συνήθως χαρακτηρίζονται ως «δολώματα για Όσκαρ» που συχνά απαιτούν για μεγάλο χρονικό διάστημα την προσοχή των θεατών.

Στην τελετή απονομής των Όσκαρ 2024, το βραβείο «Καλύτερης Ταινίας» κέρδισε η ταινία «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν με διάρκεια τρείς ώρες. Το 1998, το βραβείο απονεμήθηκε στην ταινία «Titanic» του Τζέιμς Κάμερον, ο οποίος ξεπέρασε τη διάρκεια του Oppenheimer κατά 14 λεπτά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρατείνεται το φορολογικό κίνητρο στην Ουγγαρία για κινηματογραφικές παραγωγές

Published

on

Από

Η παράτασή του για άλλα έξι χρόνια έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Photo credits: dimitrisvetsikas1969 / pixabay

Το φορολογικό κίνητρο 30% στην Ουγγαρία για κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, το οποίο βοήθησε στην προσέλκυση πρόσφατων γυρισμάτων ταινιών του Χόλιγουντ όπως τα «Dune: Part Two», «Maria» και «The Brutalist» στη χώρα, επεκτάθηκε κατά έξι χρόνια.

Η Ουγγαρία, ο μεγαλύτερος κόμβος παραγωγών στην ηπειρωτική Ευρώπη, έχει προσελκύσει άμεσες ετήσιες δαπάνες στον τομέα αυτό συνολικού ύψους 910 εκατομμυρίων δολαρίων, καταγράφοντας τετραπλάσια αύξηση τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με το Variety.



Την παράταση του φορολογικού κινήτρου αποκάλυψε τη Δευτέρα στο Λος Άντζελες ο κυβερνητικός επίτροπος για την ανάπτυξη της ουγγρικής κινηματογραφικής βιομηχανίας, Σάμπα Κάελ, ο οποίος βρέθηκε στην πόλη για να αποκαλύψει το κινηματογραφικό έργο που αναγνωρίζεται με το πρώτο βραβείο του Ουγγρικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου ως Καλύτερη Διεθνής Παραγωγή που γυρίστηκε στην Ουγγαρία.

Το ουγγρικό πρόγραμμα υποστήριξης ταινιών επρόκειτο να λήξει στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Η παράτασή του για άλλα έξι χρόνια έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Σάμπα Κάελ αποκάλυψε σε εκδήλωση στο Melrose Rooftop Theatre στο Μπέβερλι Χιλς ότι το πρώτο βραβείο Καλύτερης Διεθνούς Παραγωγής που γυρίστηκε στην Ουγγαρία απονέμεται από το Ουγγρικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου στην ταινία «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον ξεκίνησε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Published

on

Από

Photo credits: onkelglocke / pixabay

Με την ταινία «Beetlejuice Beetlejuice» του Τιμ Μπάρτον, άνοιξε η αυλαία του 81ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας (28/8- 7/9), με τη φετινή διοργάνωση να υπόσχεται λάμψη και μία «έκρηξη» από αστέρες στο κόκκινο χαλί της, οι οποίοι πέρυσι απουσίαζαν λόγω της απεργίας της ένωσης των Αμερικανών ηθοποιών.

Αντζελίνα Τζολί, Μόνικα Μπελούτσι, Χοακίν Φίνιξ, Ντάνιελ Κρεγκ, Lady Gaga, Μπραντ Πιτ, Τζορτζ Κλούνεϊ, Κέιτ Μπλάνσετ, Νικόλ Κίντμαν, Τίλντα Σουίντον, Τζούλιαν Μουρ, Τζουντ Λο, Σιγκούρνι Γουίβερ, είναι μόνο κάποια από τα μεγάλα ονόματα που θα βρεθούν στο Λίντο.

Η φετινή διοργάνωση αναμένεται συναρπαστική. Είκοσι μία ταινίες είναι υποψήφιες για τον Χρυσό Λέοντα, το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ, εκ των οποίων πολλές θεωρούνται ήδη arthouse διαμαντάκια.



Η φετινή διοργάνωση παρουσιάζει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη συμμετέχει στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ με τη διασκευή του αριστουργηματικού μυθιστορήματος του Τζιμ Κρέις, «Harvest», και ο Αλέξανδρος Αβρανάς διαγωνίζεται στο τμήμα Ορίζοντες με τη νέα του ταινία με τίτλο «Quiet Life».

Και οι δύο ταινίες, οι οποίες κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα στη Μόστρα, είναι διεθνείς συμπαραγωγές με συμμετοχή και της Ελλάδας. Έχουν επίσης ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα μειοψηφικής συμπαραγωγής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, το οποίο ενισχύει την εξωστρέφεια των Ελλήνων και Ελληνίδων δημιουργών και παραγωγών.

Στο τμήμα Ορίζοντες, ένας ακόμη Έλληνας – ο σκηνοθέτης Χρήστος Νίκου συμμετέχει, ως μέλος της κριτικής επιτροπής. Επίσης, η νέα ταινία του Πάμπλο Λαραΐν, «Maria», που βρίσκεται ανάμεσα στις ταινίες του επίσημου διαγωνιστικού προγράμματος, είναι μία ελληνική συμπαραγωγή της Heretic.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Από 22 έως 29 Ιουνίου το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Συνεργατικού & Ανεξάρτητου Κινηματογράφου – CINERGO

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: Εργοτάξιον Πολυχώρος

Ο Δήμος Δάφνης – Υμηττού διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Συνεργατικού & Ανεξάρτητου Κινηματογράφου – CINERGO, το μοναδικό φεστιβάλ στην Ελλάδα που έχει ως κεντρικό άξονα την παρουσίαση ταινιών από όλο τον κόσμο οι οποίες έχουν δημιουργηθεί μέσα από ένα μοντέλο συνεργατικό, χωρίς αρωγή από δημόσιες επιχορηγήσεις.

Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του φεστιβάλ έχει αναλάβει ο Τεχνοχώρος Εργοτάξιον ΑΜΚΕ, ενώ τον συντονισμό της διοργάνωσης η Ondine ΑΜΚΕ.

Η επιλογή ταινιών γίνεται με κριτήριο τη συνεργατική διαδικασία παραγωγής, στοιχείο που αποτελεί την κεντρική φιλοσοφία του φεστιβάλ, που επιθυμεί να αναδείξει τη συνεργατικότητα ως ένα βιώσιμο και δημοκρατικό μοντέλο δημιουργίας και διάχυσης του καλλιτεχνικού έργου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι ταινίες του φεστιβάλ έχουν ελληνικούς υπότιτλους.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

22/6 – 21:00 (Εξωτερικός χώρος)

On the hill | Dir. George Stagakis | 17’12” | Greece
So hum | Dir. Ioanna Fragkiskou |12’20” |Greece
In a Fishbowl | Dir. Konstantinos Fragkoulis | 75’ | Greece
Closer | Dir. Augustė Gerikaitė | 20’ | Lithuania
Comet 2060 Chiron | Dir. Yorgos Kakakios | 19’ | Greece

23/6 – 21:00 (Εξωτερικός χώρος)

Anemakis the little fish | Dir. Georgia Theofanous, Vivi Markatos | 5’ | Greece
To Esteban | Dir. Héctor Almeida | 16’52” | Cuba
Missing Footsteps | Dir. Daniel Sousa | 9’52” | Portugal
Through the mirror | Dir. Iskenderoglou Vasiliki | 2’28” | Greece
Patellidae | Dir. Elpida Koumpoura | 17’22” | UK
Astronauts | Dir. Pedro Murad | 6’51” | Brazil
The Doorman | Dir. Daniel Herz, Pedro Murad | 5’12” | Brazil
Eir’s breath | Dir. Karlos Alastruey | 27’51” | Spain
Rock Paper Scissors | Dir. Christina Penteridou | 4’ | Greece
Masterpiece | Dir. Valentin Sun | 10’ | Serbia
Water | Dir. Maxim Akbarov | 14’55” | Kazakhstan
Shoot Oneself | Dir. Reza Goodarzi | 4’22” | Iran

24/6

19:00 (Αίθουσα εκδηλώσεων παλαιού Δημαρχείου Υμηττού)

«Η παραγωγή στον Ανεξάρτητο ελληνικό Κινηματογράφο» – Εισηγητής: Βασίλης Μαζωμένος

21:00 (Εξωτερικός χώρος)

The Colour of Morning | Dir. Maitreya Sanghvi | 9’33” | Czech
An Angry Knock | Dir. Sarbast Raza Carmiany | 13’07” | Canada
Outcry? | Dir. Yuan Geng Zhang | 9’58” | China
The Sirens still singing | Dir. Ageliki Karadima, Eleftheria Dalla, Dimitra Vallianou, Konstantina Tabouradji, Artemis Griva, Matina Venetiadou, Irini Kanellopoloulou, Danae Arianoutsou, Despina Astraki, Marianthi Tsironi, Tatiana Gotski, Athens High School of Arts | 11’11” | Greece
Heirloom | Dir. Marilyne Lamontagne | 10’39” | Canada
All the things Ι should have said | Dir. Angelos Papadakis | 66’12” | Greece

25/6

19:00 (Αίθουσα εκδηλώσεων παλαιού Δημαρχείου Υμηττού)

Tears of Blood | Dir. Joshua Clay | 87’ | German
Ugly Mantras | Dir. Varvara Khimicheva | 13’46” | Russia

21:00 (Εξωτερικός χώρος)

Yuro | Dir. Nick Psarros | 5’ | Greece
You promised | Dir. Marco Renda | 08’38” | Italy
The Choice | Dir. Alisa Selishchava | 12’ | Spain
Nostos | Dir. Thodoris Pistiolas | 8’45” | France
The 3rd Contract| Dir. Dionysios Xanthos | 90’34” | Greece
ZOMBIE ΧΩΡΙΟΑΠΟΚΑΛΥΨ | Dir. Dimitris Rallias | 3’ | Greece

26/6

19:00 (Αίθουσα εκδηλώσεων παλαιού Δημαρχείου Υμηττού)

Bitter Silence | Dir. Freddy D’Elia | 20’00” | Panama
Archive & The Storyteller | Dir. Natasha Marie Rivera | 19’25” | USA
The Final Nail In The Coffin | Dir. Conor Kehelly | 9’50” | Ireland

Gimp and the Hitman – προβολή αποσπάσματος και Q & A με τον σκηνοθέτη | Dir. Dimitris Rafttopoulos | 5’ | Greece (εκτός συναγωνισμού)

Expectations | Dir. Ermioni Politidou | 5’24” | Greece (εκτός συναγωνισμού)

21:00 (Εξωτερικός χώρος)

Let’s talk | Dir. Elad Mukades | 18’18” | Israel
Father | Dir. Steven Gekas | 19’49” | Greece
Operation Star | Dir. Vasilis Tsikaras | 102’ | Greece

27/6

19:00 (Αίθουσα εκδηλώσεων παλαιού Δημαρχείου Υμηττού)

The Meaning Of A Ritual | Dir. Natalie MacMahon | 84’ | Germany
Where Are You? or Struggles of an Industrial Object | Dir. Halil Sayıntürk | 15’42” | Turkey

21:00 (Εξωτερικός χώρος)

Happy Birthday | Dir. Naya Filaou | 3’58” | Greece
Look At The Stars | Dir. Aris Kouvaras | 11’34” | Greece
Astro Gorilla | Dir. Vasilis Kalemos | 14’15” | Greece
Pink Mountain | Dir. Thomas Kunstler | 08’25” | Greece
Xenia | Dir. Alexander Kakouris | 10’ | Greece
On My Way | Dir. Ho Ching Fong | 28’06” |Hong Kong
Silent Victims | Dir. Amirhosein Saghafi | 72’ | Iran

28/6

17:30 (Αίθουσα εκδηλώσεων παλαιού Δημαρχείου Υμηττού)

Nine Sentimeters | Dir. Kirill Loginov | 18’55” | Russia
Wingka | Dir. Ernesto Garrat Vines | 17’ | Chile
Perpetual Search | Dir. Gopal Shivakoti | 13’17” | Nepal
Would you rather be alone? | Dir. Victor Ridley | 21’32” | Belgium
Thirty2 | Dir. Tim Luna | 8’18” | Germany
NO TELL! | Dir. Darwin Reina | 13’36” | Sweden

19:00 (Αίθουσα εκδηλώσεων παλαιού Δημαρχείου Υμηττού)

Προβολή του ντοκιμαντέρ της Άντας Πίτσου “Αποχαιρετισμός: Ξαφνικά η μνήμη άρχισε να θυμάται”. Θα ακολουθήσει Q&A.

21:00 (Εξωτερικός χώρος)

Joy | Dir. Manolis Levedelis | 5’ | Greece
Love You Forever | Dir. Ismar Vejzovic | 05’10” | Bosnia and Herzegovina
One and a half | Dir. Odysseas Spyropoulos | 20’ | Greece
10 | Dir. Faryad Khosravyani | 1’16” | Iran
Mrs. X | Dir. Ntora Kazantzidi | 10’41” | Greece
The Summer that Never Grew Old |Dir. Spyros Mavraganis | 15’31” | Greece
Shelter Kingdom | Dir. Tatiana Rakhmanova | 85’ | Russia

29/6 – 19:00 (Εξωτερικός χώρος)

Μουσικό μέρος – WERA (Τσέλο, Φωνή)

Ειδικές προβολές:

The Supper of 200 years | Dir. Efi Meravoglou, Pavlos Mavrikidis | 5’44” | Greece (εκτός συναγωνισμού)
Caged | Dir. Orestis Rouskas | 20’ | Greece (εκτός συναγωνισμού)

Απονομές

Μουσικό μέρος – Natalia Corvington (Classic, 80s, 90s and Pop new and old)

Τοποθεσία: https://maps.app.goo.gl/ujdi3Qw4CZfiyLsy6

Πηγή φωτογραφίας: Εργοτάξιον Πολυχώρος

Continue Reading

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Advertisement Europolitis

Like us on Facebook

Advertisement
Advertisement Europolitis