Connect with us

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αλλαγές στον εγκέφαλο κατά την εγκυμοσύνη σε έναν ολοκληρωμένο χάρτη

Published

on

Οι πιο έντονες αλλαγές που διαπίστωσαν οι επιστήμονες ήταν η μείωση του όγκου της φαιάς ουσίας στον φλοιό, καθώς αυξήθηκε η παραγωγή ορμονών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Photo credits: geralt / pixabay

Περιοχές του ανθρώπινου εγκεφάλου μπορεί να συρρικνώνονται σε μέγεθος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά έχουν καλύτερη συνδεσιμότητα, ενώ λίγες μόνο είναι οι περιοχές του εγκεφάλου που παραμένουν ανέγγιχτες κατά τη μετάβαση στη μητρότητα.

Τα παραπάνω προκύπτουν από έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Nature Neuroscience» και φαίνεται να αποτελεί έναν από τους πρώτους ολοκληρωμένους χάρτες των αλλαγών στον εγκέφαλο κατά την εγκυμοσύνη.

Οι ερευνητές από το εργαστήριο της Έμιλι Τζέικομπς, καθηγήτριας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στη Σάντα Μπάρμαρα, ανέλυσαν τις αλλαγές στον εγκέφαλο μιας υγιούς γυναίκας 38 ετών. Διενήργησαν 26 μαγνητικές τομογραφίες και αναλύσεις αίματος από τις τρεις εβδομάδες πριν από τη σύλληψη (τέσσερις τομογραφίες), κατά τη διάρκεια των τριών τριμήνων της εγκυμοσύνης (15 τομογραφίες) και έως τα δύο πρώτα χρόνια μετά τον τοκετό (επτά τομογραφίες).

Οι πιο έντονες αλλαγές που διαπίστωσαν οι επιστήμονες ήταν η μείωση του όγκου της φαιάς ουσίας στον φλοιό, καθώς αυξήθηκε η παραγωγή ορμονών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.



Αυτή η μείωση δεν είναι κατ’ ανάγκη κακή, όπως υπογραμμίζουν οι ερευνητές, αλλά θα μπορούσε να υποδηλώνει μια «τελειοποίηση» των εγκεφαλικών κυκλωμάτων, όπως αυτή που συμβαίνει σε όλους τους νεαρούς, καθώς περνούν από το στάδιο της εφηβείας.

Παρατηρήθηκαν, επίσης, εμφανείς αυξήσεις στη λευκή ουσία, που είναι υπεύθυνη για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ των περιοχών του εγκεφάλου.

Ενώ η μείωση της φαιάς ουσίας παρέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά τον τοκετό, η αύξηση της λευκής ουσίας ήταν παροδική, κορυφώθηκε στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και επέστρεψε στα προ της εγκυμοσύνης επίπεδα περίπου κατά τη στιγμή της γέννησης.

Η έρευνα αυτή μπορεί να αποτελέσει σημείο εκκίνησης για μελλοντικές μελέτες, προκειμένου να γίνει κατανοητό αν το μέγεθος ή ο ρυθμός αυτών των εγκεφαλικών αλλαγών περιέχουν ενδείξεις σχετικά με τον κίνδυνο μιας γυναίκας για επιλόχειο κατάθλιψη ή συνδέονται με άλλες επιπτώσεις, όπως η γήρανση του εγκεφάλου ή οι γονεϊκές συμπεριφορές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι φθαρμένοι υαλοκαθαριστήρες υπονομεύουν την οδηγική ασφάλεια

Published

on

Από

Οι φθαρμένοι υαλοκαθαριστήρες δεν μπορούν να εγγυηθούν πλήρη απομάκρυνση της βρομιάς και του νερού, καθώς αφήνουν λεπτές κηλίδες στο παρμπρίζ. Photo credits: StockSnap / pixabay

Τα πρωτοβρόχια αυτής της περιόδου, αλλά και οι βροχές το αμέσως επόμενο διάστημα δημιουργούν την ανάγκη για καθαρισμό του μπροστινού παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Άλλωστε η καλή ορατότητα είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που οφείλει να εξασφαλίσει ο οδηγός προκειμένου να έχει άριστη οπτική του δρόμου.

Οι φθαρμένοι υαλοκαθαριστήρες δεν μπορούν να εγγυηθούν πλήρη απομάκρυνση της βρομιάς και του νερού, καθώς αφήνουν λεπτές κηλίδες στο παρμπρίζ και μειώνουν σημαντικά την ορατότητα του οδηγού.

Ιδιαίτερα στο σούρουπο και στο σκοτάδι όπου η αντανάκλαση μπορεί να περιορίσει σημαντικά την ορατότητα του οδηγού. Μόλις οι προβολείς του αυτοκινήτου που κινείται αντίθετα χτυπήσουν στις ραβδώσεις ή στη βρωμιά που υπάρχει στο παρμπρίζ, τότε το φως διαχέεται με αποτέλεσμα να μειώνει σημαντικά την ορατότητα.



Σήμερα, οι υαλοκαθαριστήρες υψηλής ποιότητας έχουν σχεδιαστεί για περισσότερους από 750.000 κύκλους υαλοκαθαριστήρων.

Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να καθαρίσουν μια περιοχή μεγέθους περίπου 60 γηπέδων ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια της ζωής τους, ενώ μπορούν να αντέξουν ένα μεγάλο εύρος θερμοκρασιών (από -30°C έως +80°C).

Όμως οι ακραίες καιρικές συνθήκες μειώνουν σημαντικά τη ζωή τους. Έτσι χάνουν την αποτελεσματικότητά τους. Μάλιστα είναι γνωστό ότι αυξάνεται σημαντικά η φθορά τους κατά τη διάρκεια του παγετού ή της χιονόπτωσης, ενώ πολύ μεγάλη φθορά υπάρχει και στους καύσωνες, όπου η θερμοκρασία στο παρμπρίζ αυξάνεται σημαντικά.

Οι υαλοκαθαριστήρες συχνά καταστρέφονται στις λεπίδες που σκληραίνουν ή τις περισσότερες φορές η λεπίδα σχίζεται από το βασικό σώμα.

Η αντικατάσταση ενός φθαρμένου υαλοκαθαριστήρα πρέπει να γίνει όταν αρχίζει να τρίζει ή να κροταλίζει κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του. Γίνεται εύκολα αντιληπτό γιατί αφήνει μεγάλα κομμάτια με βρομιά και αρκετό νερό στο παρμπρίζ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η Intel «παγώνει» την επένδυσή της στο Μαγδεμβούργο

Published

on

Από

Η Intel επλήγη από την πτώση στην αγορά υπολογιστών, ενώ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει σημαντικό μερίδιο στην αγορά ημιαγωγών για τεχνητή νοημοσύνη. Photo credits: Bru-nO / pixabay

Η αμερικανική εταιρία υψηλής τεχνολογίας Intel ανακοίνωσε ότι «παγώνει» για τουλάχιστον δύο χρόνια τα σχέδιά της για δημιουργία εργοστασίου μικροτσίπ στο Μαγδεμβούργο.

Η επένδυση επρόκειτο να δημιουργήσει τουλάχιστον 3.000 θέσεις εργασίας.

Το κόστος της επένδυσης της Intel επρόκειτο να ανέλθει σε 33 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το γερμανικό κράτος θα την επιδοτούσε με 9,9 δισεκατομμύρια, τα οποία μάλιστα θα κατέβαλλε προκαταβολικά.

Τα σχέδια ωστόσο άλλαξαν, μετά τα δυσμενή οικονομικά στοιχεία της αμερικανικής εταιρίας, η οποία επλήγη από την πτώση στην αγορά υπολογιστών, ενώ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει σημαντικό μερίδιο στην ραγδαία αύξηση της αγοράς ημιαγωγών για τεχνητή νοημοσύνη.

Λόγω της απώλειας δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Intel ανακοίνωσε στις αρχές Αυγούστου σχέδιο εξυγίανσης το οποίο περιελάμβανε μεταξύ άλλων την περικοπή κατά 15% των θέσεων εργασίας της.



Η εξέλιξη είχε προκαλέσει την ανησυχία των γερμανικών αρχών για την επένδυση στο Μαγδεμβούργο, το οποίο εν τω μεταξύ προετοιμαζόταν με έργα υποδομής για να υποστηρίξει το εργοστάσιο.

Η είδηση για το «πάγωμα» της «μεγαλύτερης άμεσης ξένης επένδυσης στην Γερμανία», όπως την είχε διαφημίσει πέρυσι ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, προκάλεσε όμως και την ικανοποίηση μερίδας οικονομολόγων, οι οποίοι διαφωνούσαν εξ αρχής με την πολιτική των επιδοτήσεων, αλλά και με την συγκεκριμένη επένδυση.

Εφόσον η Intel δεν πρόκειται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο να ασχοληθεί με την έρευνα και την ανάπτυξη νέων προϊόντων, η Γερμανία θα επωφεληθεί μόνο ελάχιστα από την επιδότησή της, δήλωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ifo του Μονάχου Κλέμενς Φούεστ.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ θέλει να χρησιμοποιήσει τους πόρους που προορίζονταν για την επιδότηση της εταιρίας, προκειμένου να κλείσει έστω ένα μέρος της «τρύπας» των 12 δισεκατομμυρίων στον προϋπολογισμό, ενώ ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ θα ήθελε τα χρήματα να μείνουν στο Ταμείο για το Κλίμα και τον Μετασχηματισμό (KTF).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντική η επίδραση της τεχνολογίας 5G στην λειτουργία των αυτοκινητοβιομηχανιών

Published

on

Από

Η τεχνολογία προσφέρει έως και διακόσιες φορές μικρότερο χρόνο αναμονής μεταξύ αποστολής και λήψης δεδομένων, σε σύγκριση με ένα δίκτυο 4G. Photo credits: ADMC / pixabay

Η τεχνολογία 5G μπορεί να φέρει επανάσταση στην αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς διαθέτει δυνατότητες που ακόμη δεν έχουν διερευνηθεί.

Σίγουρα επιταχύνει την ρομποτική και τον αυτοματισμό στην παραγωγή των αυτοκινήτων, ενώ με την απρόσκοπτη επικοινωνία μεταξύ των μηχανών, μπορεί να κάνει την παραγωγή ταχύτερη και πιο ευέλικτη ή να επιτρέψει την κυκλοφορία πλήρως αυτόνομων οχημάτων.

Στο μέλλον, η τεχνολογία 5G θα συμβάλει στη δημιουργία πιο προηγμένων συστημάτων ασφάλειας και πλοήγησης, αφού θα επωφελούνται από την γρήγορη και αξιόπιστη σύνδεση.

Η εφαρμογή δικτύων 5G σημαίνει εξαιρετικά χαμηλή καθυστέρηση και ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων πολλών gigabit.

Η Volkswagen στο εργοστάσιό της στο Βόλφσμπουργκ, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί την ασύρματη μετάδοση λογισμικού και τη δοκιμή αυτόνομων αυτοκινήτων.



Η Ford στο εργοστάσιό της στην κομητεία του Έσσεξ έχει δημιουργήσει ένα ασύρματο δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ χειριστών και μηχανών, όπου η επικοινωνία πραγματοποιείται μέσω smartphone.

Οι δυνατότητες της τεχνολογίας 5G συζητούνται ιδιαίτερα στο πλαίσιο της παραγωγής και ανάπτυξης τεχνολογιών αυτόνομων αυτοκινήτων. Παράγουν σημαντικές ποσότητες δεδομένων που μπορούν να μεταδοθούν και να υποβληθούν σε επεξεργασία μέσα σε πραγματικό χρόνο.

Με εκατονταπλάσια αύξηση στην ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων, η ανάπτυξη δικτύων 5G θα επιτρέψει την ασφαλή πλοήγηση σε αυτόνομα αυτοκίνητα.

Η τεχνολογία προσφέρει έως και διακόσιες φορές μικρότερο χρόνο αναμονής μεταξύ αποστολής και λήψης δεδομένων, σε σύγκριση με ένα δίκτυο 4G. Έτσι ο χρόνος απόκρισης είναι περίπου ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η BMW ανακάλυψε βλάβη στα φρένα των μοντέλων της και προχωρά σε ανάκληση

Published

on

Από

Η BMW αποφάσισε την ανάκληση 1,5 εκατ. αυτοκινήτων από τις μάρκες που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο της. Photo credits: Pexels / pixabay

Χρειάστηκαν περισσότερα από δύο χρόνια για να εντοπίσει και να αξιολογήσει η BMW, τη βλάβη στο σύστημα πέδησης των αυτοκινήτων της, σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν από το Bloomberg.

Η BMW αποφάσισε την ανάκληση 1,5 εκατ. αυτοκινήτων από τις μάρκες που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο της.

Η έκθεση αναφέρει ότι οι πελάτες και οι έμποροι άρχισαν να διαμαρτύρονται για τα ελαττωματικά διαλείμματα ήδη από τον Ιούνιο του 2022. Ωστόσο, μόλις τον περασμένο μήνα η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πόσα αυτοκίνητα μπορεί να επηρεαστούν από την βλάβη στα φρένα.

Έως και 1,5 εκατ. αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με ελαττωματικό ανταλλακτικό, το οποίο προμήθευε η κατασκευάστρια ανταλλακτικών αυτοκινήτων Continental AG και διαφημιζόταν ως ένα ελαφρύτερο και πιο αποτελεσματικό σύστημα, αναφέρει το Reuters.



Η BMW ανακοίνωσε ότι το κόστος της επιδιόρθωσης της βλάβης του συστήματος πέδησης μπορεί να φτάσει το 1 δισ. ευρώ, αναφέρει το Euronews.

Περίπου 80.000 οχήματα στις ΗΠΑ ανακλήθηκαν τον Φεβρουάριο ως αποτέλεσμα της εις βάθος ανασκόπησης του προβλήματος από την BMW, η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2023.

Ο αριθμός εκτοξεύτηκε στα ύψη και φαίνεται να είναι ένα γενικό πρόβλημα για την BMW και περιλαμβάνει μια σειρά από μάρκες που της ανήκουν έως και την Rolls-Royce.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ, οι αυτοκινητοβιομηχανίες κινδυνεύουν με πρόστιμα εάν δεν αναφέρουν έγκαιρα ζητήματα ασφάλειας στην Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA).

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας κατασκευαστής μπορεί εύλογα να μην γνωρίζει κάποιο ελάττωμα, ακόμη και μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα. Το NHTSA δεν έχει επιβάλει πρόστιμο στην BMW για την ανάκληση φρένων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο χρόνος χρήσης οθονών από παιδιά επηρεάζει τις γλωσσικές τους δεξιότητες

Published

on

Από

Αναλύοντας τα δεδομένα οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι γονείς που χρησιμοποιούν πολύ τις οθόνες έχουν επίσης παιδιά που χρησιμοποιούν πολύ τις οθόνες. Photo credits: Peggy_Marco / pixabay

Τα μικρά παιδιά, των οποίων οι γονείς χρησιμοποιούν πολύ οθόνες, περνούν και αυτά πολύ χρόνο σε οθόνες και φαίνεται να δυσκολεύονται στις γλωσσικές δεξιότητες, όπως προκύπτει από έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Frontiers in Developmental Psychology».

Επιστήμονες στην Εσθονία εξέτασαν με τη βοήθεια ερωτηματολογίων τους γονείς περισσότερων από 420 παιδιών, ηλικίας 2,5-4 ετών, σχετικά με τη χρήση της οθόνης από τους ίδιους και από τα παιδιά τους, καθώς και τις γλωσσικές δεξιότητες των παιδιών.

Στη συνέχεια ταξινόμησαν τόσο τα παιδιά όσο και τους ενήλικες σε τρεις ομάδες χρήσης οθόνης: υψηλή, μέτρια και χαμηλή.



Αναλύοντας τα δεδομένα διαπίστωσαν ότι οι γονείς που χρησιμοποιούν πολύ τις οθόνες έχουν επίσης παιδιά που χρησιμοποιούν πολύ τις οθόνες. Επίσης, εντόπισαν ότι ο μεγαλύτερος χρόνος χρήσης οθόνης από τα παιδιά συνδέεται με φτωχότερες γλωσσικές δεξιότητες.

Τα παιδιά που χρησιμοποιούσαν λιγότερο τις οθόνες είχαν υψηλότερη βαθμολογία τόσο στη γραμματική όσο και στο λεξιλόγιο, ενώ επιπλέον καμία μορφή χρήσης οθόνης δεν είχε θετική επίδραση στις γλωσσικές δεξιότητες των παιδιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελληνίδα ερευνήτρια επικεφαλής ομάδας που δημιούργησε μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης για την ανάλυση του καρκίνου

Published

on

Από

Μετά από συγκρίσεις οι ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι το μοντέλο είναι αξιόπιστο. Photo credits: felixioncool / pixabay

Ένα προηγμένο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης, ικανό να συμβάλει στην παθολογική ανάλυση και τη διάγνωση του καρκίνου, δημιούργησε ομάδα ερευνητών, με επικεφαλής την Ελληνίδα ερευνήτρια, Μαριάννα Ραψομανίκη.

Με στόχο να υπερπηδήσει το συχνό εμπόδιο της έλλειψης επαρκών ιστολογικών δεδομένων για την πρόγνωση του καρκίνου σε έναν ασθενή, η ερευνητική ομάδα, με συνεπικεφαλής την Marianna Kruithof-de Julio, από το Ερευνητικό Εργαστήριο Ουρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης, δημιούργησε το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης με την ονομασία «VirtualMultiplexer», το οποίο παράγει εικόνες των βιοψιών και συγκεκριμένα της ανάλυσης των ιστών μέσω του χρωματισμού τους, δηλαδή μιας τεχνικής που χρησιμοποιείται για τη διάγνωση του καρκίνου στο εργαστήριο. 

Όλοι έχουμε χειριστεί εφαρμογές στον κινητό μας τηλέφωνο που χρησιμοποιούν μια φωτογραφία μας για να μας δείξουν πώς θα μοιάζουμε ως ηλικιωμένοι ή ως θέμα του πίνακα ενός σπουδαίου ζωγράφου. Αυτή τη λογική της μεταφοράς στυλ (style transfer) είναι που αξιοποιεί και το συγκεκριμένο μοντέλο, «απλά αντί για κάποιο ζωγράφο, έχουμε μια μοριακή τεχνική στο εργαστήριο», όπως εξηγεί χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Ραψομανίκη, από το Biomedical Data Science Center του Πανεπιστημίου της Λωζάνης και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λωζάνης, στην Ελβετία.



Χρησιμοποιώντας λοιπόν την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη (Generative AI) και μέσα από την εκπαίδευσή του σε πολυάριθμες φωτογραφίες ιστών που αναλύθηκαν εργαστηριακά με την εφαρμογή χρωστικών ουσιών, το μοντέλο δημιουργεί λεπτομερείς εικόνες ενός καρκινικού ιστού και των πληροφοριών που φέρει σε μοριακό επίπεδο, στοιχείο πολύ σημαντικό για τον ακριβή προσδιορισμό της ασθένειας. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Nature Machine Intelligence». 

 Ο στόχος των ερευνητών ήταν με τη βοήθεια του μοντέλου αυτού να μειωθεί η ανάγκη εκτέλεσης επιπλέον εργαστηριακών αναλύσεων, αλλά και να μπορούν να συμπληρωθούν οι πληροφορίες που λαμβάνονται από την ανάλυση των ιστών.

Μετά τη δημιουργία του μοντέλου, οι ερευνητές δοκίμασαν το πόσο καλά οι τεχνητές αυτές εικόνες προβλέπουν τα κλινικά αποτελέσματα, προκειμένου να αποκλείσουν την πιθανότητα αληθοφανών, αλλά ψευδών προβλέψεων. Μέσα από τη σύγκριση των προβλέψεων αυτών με πραγματικούς βαμμένους ιστούς, οι ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι το μοντέλο είναι αξιόπιστο.

Σε δεύτερο στάδιο έδωσαν σε παθολογοανατόμους εικόνες από το εργαστήριο και από το μοντέλο και τους ζήτησαν να ξεχωρίσουν ποιες είναι παράγωγο της τεχνητής νοημοσύνης και ποιες αληθινές. Διαπιστώθηκε ότι οι τεχνητές εικόνες γίνονται αντιληπτές ως σχεδόν πανομοιότυπες με τις πραγματικές και αυτό δείχνει και πάλι την αποτελεσματικότητα του μοντέλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ15 λεπτά ago

Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες ζητούν «επείγουσες αρωγές» από την ΕΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ5 ώρες ago

Η Αυστρία αυξάνει σε 1 δισεκ. ευρώ το ταμείο αντιμετώπισης καταστροφών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ6 ώρες ago

Εξαρθρώθηκε πλατφόρμα κρυπτογραφημένων επικοινωνιών του οργανωμένου εγκλήματος

ΥΓΕΙΑ8 ώρες ago

Η μέτρια κατανάλωση καφεΐνης σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιομεταβολικών νοσημάτων

ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες ago

Άνδρος: Ο νέος ανεξερεύνητος παράδεισος της Μεσογείου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ημέρα ago

Οι φθαρμένοι υαλοκαθαριστήρες υπονομεύουν την οδηγική ασφάλεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα ago

Νέα έκρηξη σε κατάστημα στο κέντρο της Κολωνίας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα ago

Η Intel «παγώνει» την επένδυσή της στο Μαγδεμβούργο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Προς πώληση η παλαιότερη κυριακάτικη εφημερίδα στον κόσμο

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago

Lonely Planet: Η Σίφνος στην κορυφή των αυθεντικών Κυκλάδων

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Δολοφονία στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Φρανκφούρτης

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Σεμινάρια βιωματικών ασκήσεων για παιδιά στην Ελληνική Κοινότητα του Βερολίνου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Απεβίωσε σε ηλικία 117 ετών ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Φόρους έως 36% στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα για μία 5ετία σχεδιάζει να επιβάλει η ΕΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Βρέθηκε το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι στον κόσμο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Άρχισαν σε επτά χώρες οι πρώτες δοκιμές εμβολίου mRNA κατά του καρκίνου του πνεύμονα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Νέα Ζηλανδία: Προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία από έκρηξη ηφαιστείου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Πράσινο φως από την Καμπέρα για “το μεγαλύτερο” ηλιακό πάρκο στον κόσμο

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Άνδρος, το αγαπημένο νησί των Ελλήνων που είναι ιδανικό για τους Βρετανούς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Η Lufthansa παρατείνει την αναστολή πτήσεων προς Τελ Αβίβ και Τεχεράνη

Europolitis TV5 μήνες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV6 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV1 έτος ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV4 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis