Connect with us

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

ΕΛΜΕ Β.Ρ.Β.: Η συστηματική καθυστέρηση στην κάλυψη των κενών απειλεί την ύπαρξη των σχολείων

Published

on

Η ΕΛΜΕ Β.Ρ.Β. ζητά αλλαγή του απαρχαιωμένου νομοθετικού πλαισίου που δεν ανταποκρίνεται στις προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Ομογένειας. Photo credits: Pexels / pixabay

Επιστολή με τις προτάσεις της για την επίλυση του προβλήματος της στελέχωσης των σχολείων της Ομογένειας απέστειλε η Ε.Λ.Μ.Ε. Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

“Συμμεριζόμενοι την αγωνία των γονέων και κηδεμόνων εξαιτίας της δραματικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από την έλλειψη εκπαιδευτικών και αφουγκραζόμενοι την ανησυχία της ομογένειας για το μέλλον της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης εν γένει, απευθυνόμαστε σε εσάς καλώντας σας να λάβετε άμεσα μέτρα προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα της στελέχωσης των σχολείων πριν να είναι πλέον πολύ αργά” σημειώνει στην επιστολή της η ΕΛΜΕ.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς “η συστηματική πλέον καθυστέρηση στην κάλυψη των κενών καθίσταται πρόβλημα χρόνιο που απειλεί την ίδια την ύπαρξη των σχολείων, υποβαθμίζοντας το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης και αποτρέποντας τους γονείς από το να εμπιστευτούν τα παιδιά τους στα ελληνικά σχολεία”.



Οι λύσεις που η Ε.Λ.Μ.Ε. Β.Ρ.Β. προτείνει κινούνται σε τρεις άξονες και αφορούν στα εξής:

  1. Παροχή του επιμισθίου για πέντε χρόνια. Είναι ανάγκη να τροποποιηθεί άμεσα η διάταξη που προβλέπει την απόσπαση για πέντε χρόνια, αλλά την παροχή επιμισθίου μόνο μέχρι και τον τέταρτο χρόνο της απόσπασης. Η παράλογη αυτή διάταξη στην ουσία οδηγεί τους/τις εκπαιδευτικούς στη διακοπή της απόσπασης μετά τη λήξη της τετραετίας, αφού ελάχιστοι είναι οι εκπαιδευτικοί που παραμένουν και τον πέμπτο χρόνο, λαμβάνοντας μόνο τις τακτικές τους αποδοχές. Η προσδοκόμενη, λοιπόν, εξοικονόμηση είναι πραγματικά αμελητέα, αφού τη θέση των εκπαιδευτικών που διακόπτουν την απόσπαση λαμβάνουν νέοι/νέες αποσπασμένοι/ες (εάν αυτό καταστεί τελικά δυνατόν), οι οποίοι/ες επίσης λαμβάνουν επιμίσθιο. Το χρόνιο λοιπόν πρόβλημα της έλλειψης εκπαιδευτικών διατεθειμένων να αποσπαστούν, επιβάλει την αλλαγή στρατηγικής και την ενίσχυση της προσπάθειας ώστε οι εκπαιδευτικοί να παραμένουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στις θέσεις τους, καλύπτοντας τις ανάγκες της υπηρεσίας. Ταυτόχρονα, είναι προφανής η ανάγκη της αύξησης του επιμισθίου, αφού αυτό όντας καθηλωμένο στα προ κρίσης επίπεδα, με δυσκολία καλύπτει τις βασικές ανάγκες αξιοπρεπούς διαβίωσης των αποσπασμένων εκπαιδευτικών.
  1. Αλλαγή του πλαισίου των αποσπάσεων και την άμεση απόσυρση της διάταξης που θέτει ως ανώτατο όριο απόσπασης τα τρία έτη με επιμίσθιο και τα έξι έτη συνολικά. Προτείνουμε, να δίδεται η δυνατότητα σε όλους τους/όλες τις εκπαιδευτικούς -ανεξάρτητα από τον χρόνο προηγούμενης υπηρέτησης στα σχολεία του εξωτερικού- να υποβάλουν αίτηση προκειμένου να αποσπαστούν, εντασσόμενοι σε έναν ενιαίο πίνακα από τον οποίο θα επιλέγονται όλοι οι προς απόσπαση εκπαιδευτικοί βάσει αντικειμενικών και κοινωνικών κριτηρίων, ώστε να διασφαλίζεται η αρχή της αξιοκρατίας και της παροχής ίσων ευκαιριών σε όλους τους ενδιαφερόμενους/όλες τις ενδιαφερόμενες. Από τον ενιαίο αυτό πίνακα οι εκπαιδευτικοί θα αποσπώνται για έξι χρόνια με βάση τη σειρά κατάταξής τους, λαμβάνοντας επιμίσθιο αν προηγουμένως δεν το έχουν λάβει για τα χρόνια που προβλέπεται. Η λύση αυτή θα δώσει απάντηση στο χρόνιο πλέον πρόβλημα της έλλειψης εκπαιδευτικών που επιθυμούν να αποσπαστούν στο εξωτερικό, ικανοποιώντας ταυτόχρονα όσους εκπαιδευτικούς θέλουν για προσωπικούς λόγους να παραμείνουν στο εξωτερικό ή να αποσπαστούν εκ νέου.
  1. Αξιοποίηση των εκπαιδευτικών που ζητούν παράταση πέραν της εξαετίας, εκπαιδευτικοί οι οποίοι τα τελευταία χρόνια εξωθήθηκαν στην παραίτηση και την ανάκληση της απόσπασης, αφού κάθε χρόνο τοποθετούνταν σε σχολεία που απείχαν εκατοντάδες πολλές φορές μεταξύ τους χιλιόμετρα, αναγκαζόμενοι να μετακινούνται καθημερινά σε αποστάσεις μεγαλύτερες των τριών ωρών από τον τόπο κατοικίας τους. Μαθηματικοί, φιλόλογοι, δάσκαλοι και συνάδελφοι/ισσες της γερμανικής φιλολογίας εξωθήθηκαν στην άδεια άνευ αποδοχών και την παραίτηση, την ίδια στιγμή που τα σχολεία έμεναν άδεια από εκπαιδευτικούς και τα συντονιστικά γραφεία κατέφευγαν απεγνωσμένα στην «ακριβή» λύση των ωρομισθίων.

“Σε αυτή την πολύ κρίσιμη πραγματικά στιγμή για το μέλλον της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης, σας καλούμε να προβείτε σε αποφασιστικά βήματα και αλλαγή ενός απαρχαιωμένου νομοθετικού πλαισίου που δεν ανταποκρίνεται στις προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας” καταλήγει η επιστολή της Ε.Λ.Μ.Ε. Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας.


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Αφιερωμένο στην Κρήτη το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης

Published

on

Από

Photo credits: onkelglocke / pixabay

Με την υποστήριξη του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, άνοιξε η αυλαία του 14ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης που είναι αφιερωμένο στην Κρήτη.

Την έναρξη του Φεστιβάλ κήρυξαν, στη Βιβλιοθήκη και Μουσείο Μόργκαν (Morgan Library & Museum), ο πρόεδρος του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου της Νέας Υόρκης (Hellenic-American Chamber of Commerce), Μάρκος Δρακωτός, η διευθύντρια του Φεστιβάλ, Μαρία Τζομπανάκη, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος και ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, Νίκος Καστρινάκης.

«Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης, είναι ένας θεσμός, στη Νέα Υόρκη, Πρωτεύουσα του Κόσμου, όπως χαρακτηρίζεται και είναι ειδικά αφιερωμένο αυτή την χρονιά στην Κρήτη. Η Ελλάδα και η Κρήτη συνεχίζουν να παράγουν εξαιρετική, υψηλής ποιότητας τέχνη και είναι δική μας ευθύνη να προβάλουμε αυτή την τέχνη στον κόσμο», δήλωσε ο κ. Καστρινάκης.



Για τέσσερις ημέρες, 12 ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους – μεταξύ των οποίων, σε ειδική προβολή το ντοκιμαντέρ του Ιδρύματος Μελετών και Ερευνών ”Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” με τίτλο «Βενιζέλος: Ο Αγώνας για τη Μικρά Ασία», καθώς και η ταινία εποχής «Καπετάν Μιχάλης» – θα προβληθούν στον κινηματογράφο Directors Guild of America στην καρδιά της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, που επιστρέφει φέτος, 5 χρόνια μετά την διακοπή του, λόγω της πανδημίας της COVID-19.

Πρώτη, εναρκτήρια προβολή του Φεστιβάλ έγινε με την ταινία «Η Φόνισσα», της Εύας Νάθενα, ενώ στο πλαίσιο της έναρξης του Φεστιβάλ βραβεύθηκαν οι συντελεστές της τηλεοπτικής σειράς «Σασμός», Μιχάλης Αεράκης, Μαρία Πρωτόπαππα, Δανάη Παππά και Αλίνα Κοτσοβούλου.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών ιδρύθηκε το 2003, με σκοπό την προάσπιση, τη διαφύλαξη της ιστορίας, της πολιτιστικής παράδοσης της Κρήτης και της Ελλάδας, τη μετάδοσή τους τόσο στις νεότερες γενιές, όσο και στις κοινωνίες που διαβιούν και δραστηριοποιούνται Κρήτες όπου γης.

Αποτελείται από την Παγκρητική Ένωση Αμερικής, την Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, την Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης, την Παγκρήτια Ένωση Αθηνών, την Παγκρήτια Αδελφότητα Μακεδονίας, την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Ομόνοια» και την Παγκρήτια Ένωση Νότιας Αφρικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας η 11η Ανοιχτή Συνδιάσκεψη της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: Μιχάλης Μαγειρίας

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 ξεκίνησαν οι εργασίες της 11ης Ανοιχτής Συνδιάσκεψης της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας στο Μπουργκάς Βουλγαρίας.

Η συνδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή μεγάλου αριθμού αντιπροσώπων από την Ελλάδα, τις Βαλκανικές χώρες και φυσικά για πρώτη φορά του νέου μέλους, της Ένωσης Βλάχων Βουλγαρίας.

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας κ. Μιχάλης Μαγειρίας ευχαρίστησε αρχικά όλους τους αντιπροσώπους για την παρουσία τους η οποία δίνει ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας και ελπίδας για το μέλλον και ευχαρίστησε κυρίως τον Πρόεδρο της Ένωσης Βλάχων Βουλγαρίας κ. Νικόλα Νικόλωφ για την θερμή υποδοχή που επιφύλαξε σε όλους και για την συμμετοχή τους στις εργασίες της Ανοιχτής Συνδιάσκεψης.

Πηγή φωτογραφίας: Μιχάλης Μαγειρίας

Καθ’ όλη την διάρκεια των εργασιών επικράτησε ένα κύμα ενθουσιασμού και ενότητας το οποίο προοιωνίζει μια καλή συνεργασία όλων των φορέων των βλαχόφωνων σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι η Ελλάδα, η Ιστορία και ο Πολιτισμός της, παραμένουν πάντα το Μητροπολιτικό σημείο αναφοράς των απανταχού βλαχοφώνων.

Πηγή φωτογραφίας: Μιχάλης Μαγειρίας

Η 11 η Ανοιχτή Συνδιάσκεψη της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας έκλεισε την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στην Σωζόπολη Βουλγαρίας με την εμφάνιση Χορευτικών συγκροτημάτων.

Από την Ελλάδα συμμετείχε το Χορευτικό του Συλλόγου Λιβαδιωτών Κατερίνης το οποίο σημειωτέον κατά την διάρκεια του 38ου Ανταμώματος 2024 που πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη είχε φιλοξενήσει την Αντιπροσωπεία της Ένωσης Βλάχων Βουλγαρίας.


Continue Reading

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ

Προκήρυξη θέσεων εργασίας στο Γενικό Προξενείο του Ντύσσελντορφ

Published

on

Από

Photo credits: natalysaga / pixabay

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Ντύσσελντορφ προκηρύσσει την πρόσκληση υποβολής ενδιαφέροντος για την πλήρωση δύο θέσεων εργασίας.

Συγκεκριμένα:

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Ντύσσελντορφ προκηρύσσει μία (1) θέση εργασίας πλήρους απασχόλησης, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ορισμένου χρόνου, διαρκείας δύο (2) ετών, που αφορά: Μία (1) θέση οδηγού, με μεικτές αποδοχές 2.400 Ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι/νες θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος ηλικίας τους και να διαθέτουν τα εξής προσόντα:

Να είναι μόνιμες/οι κάτοικοι Γερμανίας με Ελληνική ή Γερμανική ιθαγένεια. Τυχόν υποψηφιότητες από πρόσωπα ιθαγένειας τρίτης χώρας θα εξετασθούν, εφόσον πιστοποιείται νόμιμη διαμονή στη Γερμανία, με δυνατότητα εργασίας.
Να είναι κάτοχοι Αδείας Οδήγησης (Γερμανικής ή ΚΜ ΕΕ) σε ισχύ. Να έχουν επαγγελματική εμπειρία ή προϋπηρεσία σε ανάλογη θέση.
Να είναι κάτοχοι Απολυτήριου Λυκείου ή ισοδύναμου τίτλου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της αλλοδαπής. Τυχόν πρόσθετες σπουδές, επαγγελματική εμπειρία και προϋπηρεσία σε ανάλογη θέση θα συνεκτιμηθούν.
Να έχουν άριστη γνώση της Ελληνικής και της Γερμανικής. Η επαρκής γνώση της Αγγλικής θα θεωρηθεί πρόσθετο προσόν.
Να έχουν λευκό ποινικό μητρώο (ελληνικό ή γερμανικό, κατά περίπτωση), απόσπασμα του οποίου θα πρέπει να προσκομισθεί.
Να διαθέτουν σοβαρότητα, εχεμύθεια, προσήλωση, ακρίβεια και ευσυνειδησία, ιδίως ως προς την τήρηση χρονικών προθεσμιών.
Να έχουν εκπληρώσει, εφόσον πρόκειται για άρρενες Έλληνες πολίτες, τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί από αυτές.



Παράλληλα, το Γενικό Προξενείο προκηρύσσει μία (1) θέση εργασίας πλήρους απασχόλησης, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ορισμένου χρόνου, διαρκείας δύο (2) ετών, για Μία (1) θέση φύλακα/θυρωρού, με μεικτές αποδοχές 2.300 Ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι/νες θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος ηλικίας τους και να διαθέτουν τα εξής προσόντα:

Να είναι μόνιμες/οι κάτοικοι Γερμανίας με Ελληνική ή Γερμανική ιθαγένεια. Τυχόν υποψηφιότητες από πρόσωπα ιθαγένειας τρίτης χώρας θα εξετασθούν, εφόσον πιστοποιείται νόμιμη διαμονή στη Γερμανία, με δυνατότητα εργασίας.
Να είναι κάτοχοι Απολυτήριου Λυκείου ή ισοδύναμου τίτλου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της αλλοδαπής. Τυχόν πρόσθετες σπουδές, επαγγελματική εμπειρία και προϋπηρεσία σε ανάλογη θέση θα συνεκτιμηθούν.
Να έχουν άριστη γνώση της Ελληνικής και της Γερμανικής. Η επαρκής γνώση της Αγγλικής θα θεωρηθεί πρόσθετο προσόν.
Να έχουν πλήρη επάρκεια χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή και εξοικείωση με τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, Instagram).
Να έχουν λευκό ποινικό μητρώο (ελληνικό ή γερμανικό, κατά περίπτωση), απόσπασμα του οποίου θα πρέπει να προσκομισθεί.
Να διαθέτουν σοβαρότητα, εχεμύθεια, προσήλωση, ακρίβεια και ευσυνειδησία, ιδίως ως προς την τήρηση χρονικών προθεσμιών.
Εφόσον πρόκειται για άρρενες Έλληνες πολίτες, να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί από αυτές.



Οι ενδιαφερόμενοι/νες για τις παραπάνω θέσεις παρακαλούνται να αποστείλουν επιστολή ή e-mail εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στο/στην θα συμπεριλαμβάνονται: α) αντίγραφο Διαβατηρίου ή Ταυτότητας, β) βιογραφικό σημείωμα, καθώς και γ) υπεύθυνη δήλωση δια της οποίας δεσμεύονται να προσκομίσουν τα απαραίτητα πρωτότυπα δικαιολογητικά, εφόσον τους ζητηθούν.

Στην επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα πρέπει να αναγράφονται οπωσδήποτε τα βασικά στοιχεία επικοινωνίας (ταχυδρομική διεύθυνση, αριθμ. τηλεφώνου και e-mail).

Ο φάκελος, στον οποίον θα περιλαμβάνεται το σύνολο των στοιχείων που, κατά την κρίση των ενδιαφερομένων, τεκμηριώνει την καταλληλότητά τους για την πλήρωση της ως άνω θέσεως θα πρέπει να έχει αποσταλεί έως την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, ως ακολούθως:
Ταχυδρομικά, στη διεύθυνση: Generalkonsulat von Griechenland, Willi-Becker-Allee 11, 40227 Düsseldorf ή Ηλεκτρονικά, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: grgencon.ddf@mfa.gr (Θέμα: Προκήρυξη πλήρωσης Θέσεως φύλακα θυρωρού). Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν την αίτηση και τα υποστηρικτικά έγγραφα σε ένα μόνον e-mail και σε format .pdf ή .zip .

Αριθμός επιλεγέντων που πληρούν τα τυπικά προσόντα θα κληθούν σε συνέντευξη.

Η γλωσσομάθεια και τα λοιπά προαναφερθέντα προσόντα θα εκτιμηθούν βάσει των προσκομιζομένων πιστοποιητικών ή στο πλαίσιο προφορικής συνέντευξης ή πρακτικής δοκιμασίας.

Σημειώνεται τέλος, ότι ο/η προσλαμβανόμενος/η, εφόσον έχει ελληνική ιθαγένεια, μπορεί με αίτησή του/της να υπαχθεί στην ελληνική νομοθεσία περί κοινωνικών ασφαλίσεων ή να ασφαλισθεί σε επιτόπιο ασφαλιστικό φορέα. Το ασφαλιστικό καθεστώς πολιτών έτερης ιθαγένειας διέπεται από την επιτόπια νομοθεσία. Οι ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ εισφορές, σε κάθε περίπτωση, βαρύνουν το Ελληνικό Δημόσιο.


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός της Διασποράς στο επίκεντρο της συνάντησης του Φ. Φόρτωμα με την Μ. Μυρογιάννη

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: Φίλιππος Φόρτωμας

Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Εξωτερικών με την νέα Γενική Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κα Μάιρα Μυρογιάννη είχε ο βουλευτής Κυκλάδων και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων, Φίλιππος Φόρτωμας.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός της Διασποράς, αλλά και σχετικά με το πως μπορεί η Ελληνική Πολιτεία να συμβάλλει στην επίλυσή τους, τόσο μέσα από την εποικοδομητική συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών και των συναρμόδιων Υπουργείων, αλλά και μέσα από την συμβολή της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού Διασποράς.



Μετά την συνάντηση, ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: «Στόχος τόσο της Κυβέρνησης όσο και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού Διασποράς, η οποία έχει έναν διακομματικό χαρακτήρα, είναι μεταξύ άλλων η ανάδειξη και επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τον Ελληνισμό της Διασποράς.

Στην περίπτωση της Επιτροπής, της οποίας έχω την τιμή να προεδρεύω, αυτό γίνεται πράξη τόσο μέσα από την θεματολογία των συνεδριάσεών μας, αλλά και μέσα από την παρουσία των προσκεκλημένων μας, διακεκριμένων Ελλήνων της Διασποράς, που λειτουργούν ως πρεσβευτές του Ελληνισμού στα πέρατα της γης.

Με την κα Γενική Γραμματέα συμφωνήσαμε οι δεσμοί μεταξύ της Επιτροπής μας και της Γενικής Γραμματείας να γίνουν ακόμα εντονότεροι, με στόχο πάντα, την προαγωγή του Ελληνισμού και την βελτίωση της ζωής των Ελλήνων, όπου γης


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στο επίκεντρο της συνεργασίας του ΙΣΑ με τον ιατρικό κόσμο της Ομογένειας

Published

on

Από

Photo credits: orzalaga / pixabay

Οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των αδερφοποιήσεων του ΙΣΑ, με Ιατρικούς Συλλόγους Ελλήνων Ιατρών της Ομογένειας, όπως είναι ο Ιατρικός Σύλλογος Μελβούρνης, της Νέας Υόρκης, του Βερολίνου κ.α.

Οι δυνατότητες επέκτασης της συνεργασίας σε επιστημονικό επίπεδο, αλλά και η δρομολόγηση κοινών δράσεων για την ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού της χώρας μας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Μελβούρνης Μαρίνη Πιρπιρή, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΙΣΑ.



Ο κ. Πιρπιρής ενημερώθηκε επίσης για το Κοινωνικό έργο του Συλλόγου μέσα από το Κοινωνικό Ιατρείο, όπως και για το γραφείο διεκπεραίωσης προβλημάτων ιατρών της Ομογένειας που έχει οργανώσει ο ΙΣΑ.

«Επικαιροποιήσαμε την αδερφοποίηση μεταξύ του ΙΣΑ και του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Μελβούρνης και συζητήσαμε νέες κοινές δράσεις όπως το summer school των φοιτητών της Μελβούρνης, σε Αθήνα και Κω που γίνεται σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ιατρών.

Ενώνουμε τις δυνάμεις των Ελλήνων ιατρών ανά τον κόσμο, αναπτύσσουμε επιστημονικές συνεργασίες και εργαζόμαστε για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού της χώρας», ανέφερε ο κ. Πατούλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Νέο Δ.Σ. στην Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας

Published

on

Από

Photo credits: WOKANDAPIX / pixabay

Γενική Συνέλευση και εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024, στον χώρο του αμιγούς Ελληνικού Σχολείου Ντόρτμουντ.

Στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν, όπως ορίζει το καταστατικό, μέλη των συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των αμιγών ελληνικών σχολικών μονάδων των πόλεων Ντόρτμουντ, Μπίλεφελντ, Βούπερταλ και Ντίσσελντορφ.



Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. της Ομοσπονδίας έχει ως εξής:

Πρόεδρος : Κωνσταντίνος Μπάκας (Σύλλογος Μπίλεφελντ)
Αντιπρόεδρος Α’ : Μιχαήλ Δήμος (Σύλλογος Ντίσσελντορφ)
Αντιπρόεδρος Β’ : Απόστολος Κολοκυθάς (Σύλλογος Ντόρτμουντ)
Γραμματέας Α’ : Βασίλειος Μυριούνης (Σύλλογος Ντίσσελντορφ)
Γραμματέας Β’ : Γεώργιος Στούμπος (Σύλλογος Βούπερταλ)
Ταμίας : Δέσποινα Τιλκερίδου (Σύλλογος Βούπερταλ)

Όπως τονίστηκε στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, η διατήρηση και η βελτίωση της αμιγούς ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας αποτελεί προτεραιότητα και για το νέο διοικητικό συμβούλιο.


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 ώρες ago

ΕΛΜΕ Β.Ρ.Β.: Η συστηματική καθυστέρηση στην κάλυψη των κενών απειλεί την ύπαρξη των σχολείων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 ώρες ago

Υπό έλεγχο οι περισσότερες πυρκαγιές στην Πορτογαλία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ5 ώρες ago

Από συνταξιούχους θα αποτελείται το 35% του πληθυσμού της Ελλάδας μέχρι το 2050

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ19 ώρες ago

Τρένο σταμάτησε πριν από τον προορισμό του γιατί ένας σκίουρος αρνήθηκε να αποβιβαστεί!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ22 ώρες ago

Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες ζητούν «επείγουσες αρωγές» από την ΕΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Η Αυστρία αυξάνει σε 1 δισεκ. ευρώ το ταμείο αντιμετώπισης καταστροφών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Εξαρθρώθηκε πλατφόρμα κρυπτογραφημένων επικοινωνιών του οργανωμένου εγκλήματος

ΥΓΕΙΑ1 ημέρα ago

Η μέτρια κατανάλωση καφεΐνης σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιομεταβολικών νοσημάτων

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago

Άνδρος: Ο νέος ανεξερεύνητος παράδεισος της Μεσογείου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ2 ημέρες ago

Οι φθαρμένοι υαλοκαθαριστήρες υπονομεύουν την οδηγική ασφάλεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Σεμινάρια βιωματικών ασκήσεων για παιδιά στην Ελληνική Κοινότητα του Βερολίνου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Βρέθηκε το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι στον κόσμο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Άρχισαν σε επτά χώρες οι πρώτες δοκιμές εμβολίου mRNA κατά του καρκίνου του πνεύμονα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Νέα Ζηλανδία: Προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία από έκρηξη ηφαιστείου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Πράσινο φως από την Καμπέρα για “το μεγαλύτερο” ηλιακό πάρκο στον κόσμο

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Άνδρος, το αγαπημένο νησί των Ελλήνων που είναι ιδανικό για τους Βρετανούς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Η Lufthansa παρατείνει την αναστολή πτήσεων προς Τελ Αβίβ και Τεχεράνη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Δικαίωμα στην επισκευή για τους καταναλωτές: Νέοι κανόνες για εύκολες και οικονομικές επισκευές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 εβδομάδες ago

Οργανώσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξωτερικού: «Η έδρα του επικρατείας να παραμείνει στους Απόδημους»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Νέο ρεκόρ κατέγραψε η θερμοκρασία της επιφάνειας της Μεσογείου

Europolitis TV5 μήνες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV6 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV1 έτος ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV4 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis