Connect with us

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντικαταθλιπτικό φαίνεται πολλά υποσχόμενο στη θεραπεία των όγκων του εγκεφάλου

Published

on

Οι ογκολόγοι αναζητούν εντατικά εδώ και καιρό καλύτερα φάρμακα που μπορούν να φτάσουν στον εγκέφαλο και να εξαλείψουν τον όγκο. Photo credits: Herney / pixabay

Είναι δύσκολο να βρεθούν αποτελεσματικά φάρμακα κατά των όγκων του εγκεφάλου, καθώς αυτά συχνά δεν μπορούν να διασχίσουν τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό για να φτάσουν στον εγκέφαλο.

Οι ογκολόγοι αναζητούν εντατικά εδώ και καιρό καλύτερα φάρμακα που μπορούν να φτάσουν στον εγκέφαλο και να εξαλείψουν τον όγκο.

Σε μιας μεγάλης κλίμακας έρευνα φαρμάκων εντοπίστηκε ότι ένα εγκεκριμένο φάρμακο, η βορτιοξετίνη, που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της κατάθλιψης, φαίνεται να αποτελεί έναν από τους πιο αποτελεσματικούς παράγοντες κατά του γλοιοβλαστώματος, ενός επιθετικού και θανατηφόρου τύπου καρκίνου του εγκεφάλου.



Στο γλοιοβλάστωμα οι γιατροί μπορούν να παρατείνουν το προσδόκιμο ζωής των ασθενών μέσω επεμβάσεων, ακτινοβολίας και χημειοθεραπείας, ωστόσο οι μισοί ασθενείς πεθαίνουν μέσα σε δώδεκα μήνες από τη διάγνωση.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή του ETH Zurich, Μπέρεντ Σνάιντερ και συνεργάτες νευρολόγους από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ζυρίχης, εντόπισαν μια ουσία που στο εργαστήριο καταπολέμησε αποτελεσματικά τα γλοιοβλαστώματα, το αντικαταθλιπτικό βορτιοξετίνη.

Χρησιμοποιώντας τη φαρμακοσκόπηση, μια ειδική πλατφόρμα που οι ερευνητές του ETH Zurich έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια, οι ερευνητές μπόρεσαν να ελέγξουν ταυτόχρονα πολλές δραστικές ουσίες σε ζωντανά κύτταρα από ανθρώπινο καρκινικό ιστό.

Η ομάδα ερευνητών προετοιμάζει τώρα δύο κλινικές δοκιμές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πενταπλασιάστηκαν οι γεννήσεις από γυναίκες ηλικίας 40 και άνω μετά το 1990

Published

on

Από

Photo credits: Pictures_With_Impact / pixabay

Εάν εξετάσουμε την μεταβολή του πλήθους των γεννήσεων μετά το 1990 ανά μεγάλες ηλικιακές ομάδες θα διαπιστώσουμε ότι ενώ το σύνολό τους μειώθηκαν σημαντικά, οι προερχόμενες από γυναίκες ηλικίας 40 και άνω γεννήσεις πενταπλασιάσθηκαν.

Την ίδια περίοδο αυτές από γυναίκες ηλικίας 30-39 ετών σχεδόν διπλασιάσθηκαν και οι προερχόμενες από τις 20-29 και <20 ετών κατέρρευσαν.

Πρόκειται για κάποια από τα πρώτα συμπεράσματα που αναφέρονται στο πρόσφατο ψηφιακό δελτίο του Ινστιτούτου Δημογραφικών Ερευνών και Μελετών (ΙΔΕΜ) με θέμα: «Όλο και λιγότερα παιδιά σε όλο και μεγαλύτερη ηλικία: οι γεννήσεις σε ηλικία 40 ετών και άνω και η συμβολή τους στους δείκτες γονιμότητας».

Συγγραφέας του άρθρου είναι ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και διευθυντής του Ινστιτούτου Δημογραφικών Ερευνών και Μελετών (ΙΔΕΜ) Βύρωνας Κοτζαμάνης.



Η μετατόπιση της ηλικίας απόκτησης παιδιών σε όλο και μεγαλύτερη ηλικία είναι η κυρία αιτία της έκρηξης αυτής, αν και, όπως αναφέρει, την τελευταία δεκαετία έπαιξαν ρόλο τόσο η αύξηση του πλήθους των 40+ στον πληθυσμό αναπαραγωγικής ηλικίας όσο και οι πρόοδοι των τεχνικών υποβοηθουμένης γονιμότητας και η προσφυγή σε αυτές ενός όλου και μεγαλύτερου αριθμού ζευγαριών.

Όσον αφορά τη συμμετοχή των γεννήσεων αυτών στους ετήσιους δείκτες γονιμότητας, αν και αυξάνουσα, αυτή είναι περιορισμένη.

Οι πρόοδοι των τεχνικών υποβοηθουμένης γονιμότητας και η διευρυμένη πρόσβαση σε αυτές, αναφέρει ο κ. Κοτζαμάνης δεν πρόκειται να οδηγήσουν τις δυο επόμενες δεκαετίες σε μια σημαντική αύξηση των προερχομένων από γυναίκες 40 ετών και άνω γεννήσεων, καθώς ο αριθμός των γυναικών αυτών, εν απουσία θετικής μετανάστευσης, θα μειωθεί σημαντικά: από 795 χιλ. το 2022 στις 500 χιλ. το 2042.

Οι γεννήσεις από τις γυναίκες που βρίσκονται στην τελευταία δεκαετία του αναπαραγωγικού τους κύκλου θα συμβάλλουν περιορισμένα όμως και στην αύξηση της τελικής γονιμότητας των γενεών, στον αριθμό δηλαδή των παιδιών που θα φέρουν κατά μέσο όρο στον κόσμο όσες γεννήθηκαν μετά το 1981.

    Η ανόρθωση των δεικτών γονιμότητας και των γεννήσεων (72 χιλ. το 2023) είναι επομένως ανέφικτη κατ’ αυτόν εάν δεν δημιουργηθεί στη χώρα μας ένα εξαιρετικά ευνοϊκό για την δημιουργία οικογένειας και την απόκτηση του επιθυμητού αριθμού παιδιών περιβάλλον, που θα επιτρέψει στα νεότερα ζευγάρια να φέρουν στο κόσμο τον αριθμό των παιδιών που επιθυμούν.

    Αυτό θα οδηγήσει προοδευτικά στη μείωση των ιδιαίτερα υψηλών ποσοστών ατεκνίας των νεότερων γενεών, στην επιβράδυνση της αύξησης της μέσης ηλικίας τους στη τεκνογονία και στην αύξηση των πιθανοτήτων όσων έχουν ένα πρώτο παιδί να αποκτήσουν ένα δεύτερο και στη συνέχεια ένα τρίτο κ.ο.κ.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


    Continue Reading

    ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Ερευνητικό πρόγραμμα «ασπίδα» προστασίας σημαντικών μνημείων από την κλιματική αλλαγή

    Published

    on

    Από

    Το έργο έχει στο επίκεντρό του την ανάπτυξη μιας κεντρικής πλατφόρμας για τη συνεχή παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο του μικροκλίματος σε επιλεγμένα μνημεία στην Ελλάδα. Photo credits: vitali_litvin / pixabay

    Καθώς τα έντονα φαινόμενα κλιματικής αλλαγής μαστίζουν όλο τον κόσμο, η πολιτιστική κληρονομιά αντιμετωπίζει σοβαρές απειλές και η προστασία της γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ.

    Το υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης, αναπτύσσει ένα ερευνητικό πρόγραμμα με στόχο, μέσα από ένα πλέγμα δράσεων, την ανάπτυξη ενός στρατηγικού σχεδίου προστασίας σημαντικών ελληνικών μνημείων ως το 2025.

    Πρόκειται για το έργο «Herisktage», το οποίο υλοποιεί εδώ και ένα χρόνο το Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας του Δημόκριτου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πυρηνικών και Ραδιολογικών Επιστημών Τεχνολογίας, Ενέργειας και Ασφάλειας του Δημόκριτου και με τη Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού.

    Το έργο έχει στο επίκεντρό του την ανάπτυξη μιας κεντρικής πλατφόρμας για τη συνεχή παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο του μικροκλίματος σε επιλεγμένα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ελλάδα, την εκτίμηση της πιθανότητας και της έντασης φθοράς τους.



    Στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν επιλεγεί 30 μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι, όπου τοποθετείται ένα δίκτυο ασύρματων αισθητήρων, συλλέγοντας σε πραγματικό χρόνο δεδομένα μικροκλίματος της περιοχής των μνημείων, όπως θερμοκρασία, υγρασία, ποιότητα της ατμόσφαιρας, ταχύτητα και διεύθυνση του ανέμου.

    Οι αισθητήρες έχουν σχεδιαστεί από τον Δημόκριτο, προκειμένου να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των μνημείων και των αρχαιολογικών χώρων, χωρίς να αλλοιώνουν τον χαρακτήρα τους. Στη συνέχεια, τα δεδομένα παρακολούθησης του μικροκλίματος στέλνονται σε μια κεντρική πλατφόρμα, η οποία ενσωματώνει σύγχρονα εργαλεία πρόβλεψης των καιρικών φαινομένων και της εξέλιξης των μηχανισμών φθοράς.

    Τα μνημεία επιλέγονται με κριτήριο αντιπροσωπευτικότητας ως προς την περιοχή στην οποία βρίσκονται, την κλιματική κατανομή τους (αστικό, παραθαλάσσιο, ορεινό, πεδινό κλπ), τα υλικά τους, την περίοδο κατασκευής τους (από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι τα νεοκλασικά) και τον τύπο μνημείου (αρχαιολογικοί χώροι, εκκλησίες, γέφυρες, οχυρωματικά τείχη, νεοκλασικά κτίρια).

    Για την εγκατάσταση αισθητήρων έχουν επιλεγεί ενδεικτικά, η Κνωσός, ο αρχαιολογικός χώρος Κεραμικού, ο αρχαιολογικός χώρος Ελευσίνας, η αρχαία Κόρινθος, η αρχαία Ολυμπία και η μεσαιωνική πόλη της Ρόδου.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


    Continue Reading

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Ατμοσφαιρική ρύπανση, υψηλές θερμοκρασίες και μεταβολικοί παράγοντες οδηγούν σε αύξηση των εγκεφαλικών

    Published

    on

    Από

    Σύμφωνα με την έρευνα, ο αριθμός των ατόμων που υπέστησαν νέο εγκεφαλικό αυξήθηκε από το 1990 έως το 2021 σε 11,9 εκατομμύρια παγκοσμίως. Photo credits: geralt / pixabay

    Σημαντική αύξηση του αριθμού των ατόμων που υπέστησαν νέο εγκεφαλικό, είχαν προβλήματα υγείας ή πέθαναν από εγκεφαλικό, κατά την τελευταία 30ετία εντοπίζεται σε έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «The Lancet Neurology».

    Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ατόμων που υπέστησαν νέο εγκεφαλικό αυξήθηκε από το 1990 έως το 2021 σε 11,9 εκατομμύρια παγκοσμίως (αύξηση κατά 70% από το 1990) και οι επιζήσαντες εγκεφαλικού αυξήθηκαν σε 93,8 εκατομμύρια (αύξηση 86%).

    Οι θάνατοι που σχετίζονται με εγκεφαλικό αυξήθηκαν σε 7,3 εκατομμύρια (αύξηση κατά 44%) καθιστώντας την πάθηση την τρίτη κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως.

    Περισσότερα από τα τρία τέταρτα των ατόμων που πάσχουν από εγκεφαλικά ζουν σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.



    Οι συγγραφείς σημειώνουν ότι τα εγκεφαλικά αυξάνονται σε μεγάλο βαθμό λόγω της αύξησης του πληθυσμού και της αύξησης της γήρανσης του πληθυσμού παγκοσμίως, αλλά και λόγω της αυξανόμενης επίδρασης περιβαλλοντικών, μεταβολικών και συμπεριφορικών παραγόντων κινδύνου.

    Όπως διαπιστώνεται στην έρευνα, η συμβολή των υψηλών θερμοκρασιών στην κακή υγεία και στον πρόωρο θάνατο λόγω εγκεφαλικού έχει αυξηθεί κατά 72% από το 1990 και το στοιχείο αυτό υπογραμμίζει την επίδραση περιβαλλοντικών παραγόντων στην αυξανόμενη εμφάνιση των εγκεφαλικών. Επίσης, αποκαλύπτεται η υψηλή συμβολή της ατμοσφαιρικής ρύπανσης – στο ίδιο επίπεδο με το κάπνισμα – στην υπαραχνοειδή αιμορραγία.

    Σημαντική αύξηση σημείωσε η παγκόσμια επιβάρυνση από εγκεφαλικά που σχετίζεται, επιπλέον, με υψηλό δείκτη μάζας σώματος (αύξηση κατά 88% από το 1990 στο 2021), υψηλό σάκχαρο στο αίμα (αύξηση 32%), διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε ζαχαρούχα ποτά (23%), χαμηλή σωματική δραστηριότητα (αύξηση 11%), υψηλή συστολική αρτηριακή πίεση (αύξηση 7%), και διατροφή χαμηλή σε ωμέγα-6 πολυακόρεστα λιπαρά (αύξηση 5%).

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


    Continue Reading

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Τρένο σταμάτησε πριν από τον προορισμό του γιατί ένας σκίουρος αρνήθηκε να αποβιβαστεί!

    Published

    on

    Από

    Στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτιμάται ότι υπάρχουν 2,7 εκατομμύρια γκρι σκίουροι και ο πληθυσμός τους συνεχίζει να αυξάνεται. Photo credits: jLasWilson / pixabay

    Δρομολόγιο τρένου στη Βρετανία ακυρώθηκε όταν ένα ζεύγος σκίουρων επιβιβάστηκε σε αυτό και ο ένας από τους δύο αρνήθηκε να αποβιβαστεί, ανέφερε η διαχειρίστρια εταιρεία Great Western Railway (GWR).

    Το περιστατικό σημειώθηκε στις 08:54 τοπική ώρα του Σαββάτου στο δρομολόγιο που εκτελούσε τρένο από το Ρέντινγκ της νότιας Αγγλίας με προορισμό το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου.

    Το προσωπικό του τρένου επιχείρησε να διώξει τους δύο… λαθρεπιβάτες όταν το τρένο έφθασε στο Ρέντχιλ του Σάρεϊ, αλλά ο ένας αρνήθηκε να αποβιβαστεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.



    “Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το τρένο των 0854 που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ρέντινγκ-Γκάτγουικ σταμάτησε στο Ρέντχιλ όταν ένα ζεύγος σκίουρων επιβιβάστηκε στο Γκόμσαλ χωρίς εισιτήρια παραβιάζοντας έτσι τον κανονισμό των σιδηροδρόμων”, ανέφερε εκπρόσωπος της GWR.

    “Επιχειρήσαμε να τους απομακρύνουμε στο Ρέντχιλ αλλά ο ένας αρνήθηκε να αποβιβαστεί και επιστράφηκε στο Ρέντινγκ για να τερματιστεί αυτή η ιστορία”, προσέθεσε.

    Ενώ τα κατοικίδια, όπως οι σκύλοι, επιβιβάζονται συχνά σε τρένα της Βρετανίας, τα τρωκτικά δεν το συνηθίζουν.

    Στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτιμάται ότι υπάρχουν 2,7 εκατομμύρια γκρι σκίουροι και ο πληθυσμός τους συνεχίζει να αυξάνεται, σύμφωνα με την Woodland Trust, μια φιλανθρωπική οργάνωση κατά της εξαφάνισης του είδους.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters


    Continue Reading

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Οι φθαρμένοι υαλοκαθαριστήρες υπονομεύουν την οδηγική ασφάλεια

    Published

    on

    Από

    Οι φθαρμένοι υαλοκαθαριστήρες δεν μπορούν να εγγυηθούν πλήρη απομάκρυνση της βρομιάς και του νερού, καθώς αφήνουν λεπτές κηλίδες στο παρμπρίζ. Photo credits: StockSnap / pixabay

    Τα πρωτοβρόχια αυτής της περιόδου, αλλά και οι βροχές το αμέσως επόμενο διάστημα δημιουργούν την ανάγκη για καθαρισμό του μπροστινού παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

    Άλλωστε η καλή ορατότητα είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που οφείλει να εξασφαλίσει ο οδηγός προκειμένου να έχει άριστη οπτική του δρόμου.

    Οι φθαρμένοι υαλοκαθαριστήρες δεν μπορούν να εγγυηθούν πλήρη απομάκρυνση της βρομιάς και του νερού, καθώς αφήνουν λεπτές κηλίδες στο παρμπρίζ και μειώνουν σημαντικά την ορατότητα του οδηγού.

    Ιδιαίτερα στο σούρουπο και στο σκοτάδι όπου η αντανάκλαση μπορεί να περιορίσει σημαντικά την ορατότητα του οδηγού. Μόλις οι προβολείς του αυτοκινήτου που κινείται αντίθετα χτυπήσουν στις ραβδώσεις ή στη βρωμιά που υπάρχει στο παρμπρίζ, τότε το φως διαχέεται με αποτέλεσμα να μειώνει σημαντικά την ορατότητα.



    Σήμερα, οι υαλοκαθαριστήρες υψηλής ποιότητας έχουν σχεδιαστεί για περισσότερους από 750.000 κύκλους υαλοκαθαριστήρων.

    Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να καθαρίσουν μια περιοχή μεγέθους περίπου 60 γηπέδων ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια της ζωής τους, ενώ μπορούν να αντέξουν ένα μεγάλο εύρος θερμοκρασιών (από -30°C έως +80°C).

    Όμως οι ακραίες καιρικές συνθήκες μειώνουν σημαντικά τη ζωή τους. Έτσι χάνουν την αποτελεσματικότητά τους. Μάλιστα είναι γνωστό ότι αυξάνεται σημαντικά η φθορά τους κατά τη διάρκεια του παγετού ή της χιονόπτωσης, ενώ πολύ μεγάλη φθορά υπάρχει και στους καύσωνες, όπου η θερμοκρασία στο παρμπρίζ αυξάνεται σημαντικά.

    Οι υαλοκαθαριστήρες συχνά καταστρέφονται στις λεπίδες που σκληραίνουν ή τις περισσότερες φορές η λεπίδα σχίζεται από το βασικό σώμα.

    Η αντικατάσταση ενός φθαρμένου υαλοκαθαριστήρα πρέπει να γίνει όταν αρχίζει να τρίζει ή να κροταλίζει κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του. Γίνεται εύκολα αντιληπτό γιατί αφήνει μεγάλα κομμάτια με βρομιά και αρκετό νερό στο παρμπρίζ.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


    Continue Reading

    ΓΕΡΜΑΝΙΑ

    Η Intel «παγώνει» την επένδυσή της στο Μαγδεμβούργο

    Published

    on

    Από

    Η Intel επλήγη από την πτώση στην αγορά υπολογιστών, ενώ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει σημαντικό μερίδιο στην αγορά ημιαγωγών για τεχνητή νοημοσύνη. Photo credits: Bru-nO / pixabay

    Η αμερικανική εταιρία υψηλής τεχνολογίας Intel ανακοίνωσε ότι «παγώνει» για τουλάχιστον δύο χρόνια τα σχέδιά της για δημιουργία εργοστασίου μικροτσίπ στο Μαγδεμβούργο.

    Η επένδυση επρόκειτο να δημιουργήσει τουλάχιστον 3.000 θέσεις εργασίας.

    Το κόστος της επένδυσης της Intel επρόκειτο να ανέλθει σε 33 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το γερμανικό κράτος θα την επιδοτούσε με 9,9 δισεκατομμύρια, τα οποία μάλιστα θα κατέβαλλε προκαταβολικά.

    Τα σχέδια ωστόσο άλλαξαν, μετά τα δυσμενή οικονομικά στοιχεία της αμερικανικής εταιρίας, η οποία επλήγη από την πτώση στην αγορά υπολογιστών, ενώ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει σημαντικό μερίδιο στην ραγδαία αύξηση της αγοράς ημιαγωγών για τεχνητή νοημοσύνη.

    Λόγω της απώλειας δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Intel ανακοίνωσε στις αρχές Αυγούστου σχέδιο εξυγίανσης το οποίο περιελάμβανε μεταξύ άλλων την περικοπή κατά 15% των θέσεων εργασίας της.



    Η εξέλιξη είχε προκαλέσει την ανησυχία των γερμανικών αρχών για την επένδυση στο Μαγδεμβούργο, το οποίο εν τω μεταξύ προετοιμαζόταν με έργα υποδομής για να υποστηρίξει το εργοστάσιο.

    Η είδηση για το «πάγωμα» της «μεγαλύτερης άμεσης ξένης επένδυσης στην Γερμανία», όπως την είχε διαφημίσει πέρυσι ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, προκάλεσε όμως και την ικανοποίηση μερίδας οικονομολόγων, οι οποίοι διαφωνούσαν εξ αρχής με την πολιτική των επιδοτήσεων, αλλά και με την συγκεκριμένη επένδυση.

    Εφόσον η Intel δεν πρόκειται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο να ασχοληθεί με την έρευνα και την ανάπτυξη νέων προϊόντων, η Γερμανία θα επωφεληθεί μόνο ελάχιστα από την επιδότησή της, δήλωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ifo του Μονάχου Κλέμενς Φούεστ.

    Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ θέλει να χρησιμοποιήσει τους πόρους που προορίζονταν για την επιδότηση της εταιρίας, προκειμένου να κλείσει έστω ένα μέρος της «τρύπας» των 12 δισεκατομμυρίων στον προϋπολογισμό, ενώ ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ θα ήθελε τα χρήματα να μείνουν στο Ταμείο για το Κλίμα και τον Μετασχηματισμό (KTF).

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


    Continue Reading
    Advertisement Europolitis

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

    Advertisement Europolitis
    Advertisement Europolitis
    Advertisement Europolitis

    ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

    Like us on Facebook

    Advertisement
    ΕΙΔΗΣΕΙΣ8 ώρες ago

    Δύο πίνακες του Ρενουάρ και του Σισλέ θα πουληθούν σε δημοπρασία στο Παρίσι

    ΕΙΔΗΣΕΙΣ10 ώρες ago

    Προσφυγή της ΕΕ σχετικά με την έρευνα αντιντάμπινγκ της Κίνας για τα γαλακτοκομικά προϊόντα

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ17 ώρες ago

    Πενταπλασιάστηκαν οι γεννήσεις από γυναίκες ηλικίας 40 και άνω μετά το 1990

    ΓΕΡΜΑΝΙΑ18 ώρες ago

    Το SPD κέρδισε τις εκλογές στο Βρανδεμβούργο και άφησε δεύτερη την AfD

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ19 ώρες ago

    Αντικαταθλιπτικό φαίνεται πολλά υποσχόμενο στη θεραπεία των όγκων του εγκεφάλου

    ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

    Γυναικείο άγαλμα 2.000 ετών ανακαλύφθηκε στην αρχαία Βλαύνδο

    ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

    Ερευνητικό πρόγραμμα «ασπίδα» προστασίας σημαντικών μνημείων από την κλιματική αλλαγή

    ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

    Έρευνα EY: Οι καταναλωτές επιστρέφουν στα φυσικά καταστήματα

    ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες ago

    Κρίσιμες εκλογές σήμερα στο Βρανδεμβούργο

    ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

    Το νέο τμήμα του Μουσείου του Λούβρου με επίκεντρο την Ελλάδα

    ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

    Οργανώσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξωτερικού: «Η έδρα του επικρατείας να παραμείνει στους Απόδημους»

    ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

    Δικαίωμα στην επισκευή για τους καταναλωτές: Νέοι κανόνες για εύκολες και οικονομικές επισκευές

    ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

    Χειμερινές θερμοκρασίες… ρεκόρ καταγράφονται στην Αυστραλία

    ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

    Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Η πτώση των πωλήσεων αλλάζει τα σχέδια των αυτοκινητοβιομηχανιών

    ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

    Τον Φεβρουάριο η επιστροφή στη Γη για δύο… αποκλεισμένους αστροναύτες

    ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

    Αυστραλία: Σε ισχύ τίθεται το δικαίωμα των εργαζομένων “να αποσυνδέονται” από τη δουλειά τους

    ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

    Στο Καστελόριζο η ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας για το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

    ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

    Τα νησιά των Κυκλάδων προβάλλει η βρετανική Express

    Διατροφή4 εβδομάδες ago

    Τα σύκα: η διατροφική τους αξία & συνταγή μαρμελάδας

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

    Ανεπάρκεια Σιδήρου Κατά την Εγκυμοσύνη: Επιπτώσεις και ελλείψεις επιστημονικών δεδομένων

    Europolitis TV5 μήνες ago

    5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

    Europolitis TV6 μήνες ago

    Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

    Europolitis TV1 έτος ago

    Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

    Europolitis TV1 έτος ago

    Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

    Europolitis TV3 έτη ago

    (E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

    Deutsch3 έτη ago

    «This is Arcadia»

    Deutsch3 έτη ago

    Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

    Deutsch3 έτη ago

    200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

    Europolitis TV3 έτη ago

    Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

    Europolitis TV4 έτη ago

    RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

    Advertisement Europolitis
    Advertisement Europolitis