Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΣΟΚ: Πού μπορείς να  ψηφίσεις στο εξωτερικό στις 6 Οκτωβρίου

Published

on

Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 7:00 π.μ. και οι κάλπες θα κλείσουν στις 19:00 στην Ελλάδα ενώ στο εξωτερικό διαφέρει και είναι ανάλογα με την τοπική ώρα.

Τόσο για τον α’ γύρο της 6ης Οκτωβρίου όσο και για τον β’ γύρο της 13ης Οκτωβρίου, εφόσον προκύψει.



Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πού μπορείς να  ψηφίζεις

Αναλυτικά οι λίστες με τα εκλογικά κέντρα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ :   ΩΡΕΣ από  10:00 έως 18:00  

  1. ΒΕΡΟΛΙΝΟ- BERLIN

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (HELLENISCHE GEMEINDE ZU BERLIN E.V.),

MITTELSTRAsE 33, 12167 BERLIN

ΝΟΡΤΝΧΑΪΝ- ΒΕΣΤΦΑΛΕΝ  – NRW

  • ΝΤΥΣΕΛΝΤΟΡΦ

STUDYONJ INSTITUT, IMMERMANN Straße  19  40210 DUSSELDORF

  • ΚΟΛΩΝΙΑ

ΧΩΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ – GRIECHISCHE GEMEINDE KOELN,

 LIEBIGSTRASSE 120B, 50823 KOLN

ΒΑYBΑΡΙΑ- BAYERN

  • ΜΟΝΑΧΟ

BURGERBURO, BURGERBURO, PARKSTR. 17, 80339 MUNCHEN

  • ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ

NACHBARSCHAFTSHAUS, ADAM-KLEIN-STR.6, 90429 NURNBERG

ΕΣΣΗΗΕΣΣΕΝ

  • ΚΕΛΣΤΕΡΜΠΑΧ

ZUM GRUNEN BAUM, MAINSTRABE 54,KELSTERBACH

  • ΟΦΕΝΜΠΑΧ

ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ SPD, HERRNSTR. 14 63065 OFFENBACH

ΒΑΔΗΣ ΒΥΤΕΡΜΕΡΓΗ–  BADEN WUETTEEMBERG

  • WAIBLINGEN

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ WAIBLINGEN

WINNENDER STR. 5 71334 WAIBLINGEN

ΒΕΛΓΙΟ    από 09:00 έως 17:00

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ (1ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ)

RUE DU VIEUX MARCHE AUX GRAINS 36, 1000 BRUXELLES

ΓΑΛΛΙΑ    από  11:00 έως 16:00

MAISON DE LA GRECE-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΠΙΤΙ, ΠΑΡΙΣΙ (9 RUE MENSIL – 75116 PARIS) 1ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ, METRO: VICTOR HUGO

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ    από  10:00 έως  16:00

ΛΟΝΔΙΝΟ

DOLPHIN INN THE LODGE,  44 NORFOLK SQUARE  W2  1RT  LONDON

ΚΥΠΡΟΣ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΔΕΚ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΛΟΡΔΟΥ ΒΥΡΩΝΟΣ40, 1096 ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ ΓΡΑΦΕΙΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ERCI, ΛΕΜΕΣΟΣ ΛΟΥΚΗ ΑΚΡΙΤΑ 18, ΛΕΜΕΣΟΣ

ΣΟΥΗΔΙΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ, ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ RINKEBYTORGET 1

ΣΟΥΗΔΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣΟΡΓΑΝΩΣΗΣ SOCIALDEMOKRATERNA, ΣΟΛΝΑ SKYTTEHOLMSVAGEN 12, 171 44 SOLNA

ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ     από 08:00  έως 13:00

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 

 ALDOS DEMOCRATIC CLUB, 28-11 23RD AVENUE, ASTORIA, NY 11105

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ:

ΣΥΔΝΕΥ    από  09:00 έως 18:00

 ΚΤΙΡΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΗΛΕΙΩΝ ≪Ο ΕΡΜΗΣ≫ ILION ASSOCIATION “HERMES” 279 FOREST RD, BEXLEY NSW 2207 SYDNEY, AUSTRALIA

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ   από 10:00 έως 19:00

AΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΡΘ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ, 1ΟΣ

ΟΡΟΦΟΣ ΕΚΜΒ 168 LONSDALE ST MELBOURNE

ΚΑΝΑΔΑΣ    από  10:00 έως 17:00

ΚΕΜΠΕΚ

 ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ3231 BOULEVARD LEVESQUE O, LAVAL, QUEBEC H7V 1C8.



Στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ, pasok.gr, και στο link «Εκλογικά Κέντρα» έχουν αναρτηθεί αναλυτικές λίστες με όλα τα εκλογικά κέντρα στα οποία μπορούν οι ψηφοφόροι να μεταβούν προκειμένου να ψηφίσουν για πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ.

Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας, ανεξάρτητα από το πού διαμένουν ή πού ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εθνικές, αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές

Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι άνω των 16 ετών Έλληνες πολίτες και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, αρκεί να καταβάλουν το ποσό των τριών (3) ευρώ την Κυριακή.

Για τον β’ γύρο, στις 13 Οκτωβρίου, δεν θα καταβάλλεται αντίτιμο.

Τι θα ισχύει για τον β΄ γύρο

Στον β’ γύρο μπορούν να ψηφίσουν μόνο όσοι άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα την πρώτη Κυριακή. Οι εκλογείς του β’ γύρου μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας, ανεξάρτητα από το εκλογικό τμήμα όπου ψήφισαν στον α’ γύρο.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ πρέπει να επιδείξουν στην εφορευτική επιτροπή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης νέου τύπου .

Ειδικά για τους νέους 16 ετών και τους αλλοδαπούς, που δεν περιλαμβάνονται στον Εθνικό εκλογικό κατάλογο, η ταυτοποίηση γίνεται, για τους μεν Έλληνες με ταυτότητα/διαβατήριο και ΑΜΚΑ, για τους αλλοδαπούς με άδεια παραμονής και AMKA και για τους Κύπριους με κυπριακή ταυτότητα και ΑΜΚΑ. Ο ΑΜΚΑ θα προκύπτει από δημόσιο έγγραφο (π.χ. e- ΕΦΚΑ), που θα επιδεικνύεται στην εφορευτική επιτροπή

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Greenpeace: Το 31% των αγροκτημάτων στην Ελλάδα έχει χαθεί

Published

on

Από

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο αριθμός αγροκτημάτων στην ΕΕ μειώνεται σε ανησυχητικό βαθμό. Photo credits: matthiasboeckel / pixabay

Νέα μελέτη της Greenpeace, που δόθηκε στη δημοσιότητα, υποστηρίζει πως οι αγρότες της ΕΕ πιέζονται να βιομηχανοποιηθούν, εφαρμόζοντας τις πιο καταστρεπτικές γεωργικές πρακτικές, προκειμένου να παραμείνουν στο επάγγελμα και να μην σταματήσουν τις δραστηριότητές τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, η μελέτη καταδεικνύει την ύπαρξη αδικίας η οποία επικρατεί στον αγροτικό τομέα και το χάσμα ανάμεσα στα αγροκτήματα μικρής κλίμακας που δίνουν αγώνα για να επιβιώσουν και στα αγροκτήματα βιομηχανικής κλίμακας που καρπώνονται το μεγαλύτερο μέρος των δημόσιων επιδοτήσεων και των κερδών που παράγονται από τον αγροτικό κλάδο.

Σύμφωνα πάντα με την Οργάνωση, αυτό το χάσμα δημιουργείται και συντηρείται από την άνιση κατανομή των δημόσιων επιδοτήσεων και της ιδιωτικής χρηματοδότησης που ευνοεί τα αγροκτήματα βιομηχανικής κλίμακας και από την πολιτική αποτυχία στην αντιμετώπιση αυτών των ανισοτήτων.



Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο αριθμός αγροκτημάτων στην ΕΕ μειώνεται σε ανησυχητικό βαθμό. Από το 2007, η ΕΕ έχει χάσει σχεδόν 2 εκατομμύρια “εμπορικά αγροκτήματα” και 3,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Τα περισσότερα αγροκτήματα που εξαφανίστηκαν ήταν επιχειρήσεις μικρής κλίμακας, που είτε έκλεισαν είτε πιέστηκαν να ανέβουν κλίμακα, περνώντας σε βιομηχανικά επίπεδα παραγωγής ώστε να αυξήσουν την οικονομική τους απόδοση, κάτι που συχνά συνοδεύεται από τις πιο καταστροφικές βιομηχανικές γεωργικές πρακτικές.

Σχετικά με την Ελλάδα, η μελέτη αποκαλύπτει ότι η χώρα έχασε το 31% από τα αγροκτήματά της. Η μείωση αφορά αποκλειστικά τα αγροκτήματα μικρής κλίμακας, που έχουν συρρικνωθεί κατά 37%, παραμένουν ωστόσο η ραχοκοκαλιά της ελληνικής γεωργίας, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 88% των αγροκτημάτων της χώρας το 2021.

Σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη χώρα στην ανάλυση της Greenpeace, μεταξύ 2007 και 2021, τα μέσα καθαρά κέρδη ανά αγρόκτημα μειώθηκαν κατά 13%.

Η μείωση κερδών στα μικρά αγροκτήματα είναι ακόμα πιο απότομη: τα αγροκτήματα μικρής κλίμακας το 2021 κέρδιζαν κατά μέσο όρο 29% λιγότερο σε σχέση με το 2007.

Η Greenpeace καλεί την ελληνική κυβέρνηση:

● Να δημοσιεύσει πολιτικά μέτρα που θα ανατρέπουν την τάση εξαφάνισης των αγροκτημάτων μικρής κλίμακας της Ελλάδας με έμφαση στη στήριξη παραγωγών που είτε ήδη εφαρμόζουν είτε σκοπεύουν να εφαρμόσουν αγρο-οικολογικές πρακτικές.

● Να δημοσιεύσει το σχέδιο που θα αναγεννήσει και θωρακίσει πραγματικά την αγροτική παραγωγή στην Ελλάδα ξεκινώντας από την πληγείσα Θεσσαλία μέσα από ένα αγροτικό μοντέλο βιώσιμο, δίκαιο και ανθεκτικό στη νέα κλιματική πραγματικότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα προγραμματισμού ραντεβού για τις νέες ταυτότητες

Published

on

Από

Οι πολίτες μπορούν με τρόπο απλό και φιλικό να προγραμματίζουν ψηφιακά ραντεβού για την έκδοση νέου τύπου ταυτότητας ή την αντικατάστασή της. Photo credits: geralt / pixabay

Σε λειτουργία τέθηκε η νέα πλατφόρμα id.gov.gr με στόχο την αμεσότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Οι πολίτες μπορούν με τρόπο απλό και φιλικό να προγραμματίζουν ψηφιακά ραντεβού για την έκδοση νέου τύπου ταυτότητας ή την αντικατάστασή της λόγω μεταβολής των στοιχείων, λήξης ισχύος, φθοράς ή παλαιότητας.

Με τη νέα σύγχρονη πλατφόρμα θα αυξηθούν τα ραντεβού και κατ’ επέκταση θα μειωθεί ο χρόνος αναμονής για την ικανοποίηση του αιτήματος των πολιτών, με τη διαθεσιμότητα των ψηφιακών ραντεβού να ξεκινά από σήμερα, Τρίτη 1 Οκτωβρίου.

Μέσω της πλατφόρμας id.gov.gr διασφαλίζεται ότι διατηρείται η χρονική απόσταση μεταξύ των ραντεβού των ενδιαφερομένων για την ίδια Αρχή Έκδοσης Δελτίων Ταυτότητας, ικανή για να ολοκληρωθεί ένα ραντεβού πριν ξεκινήσει ένα επόμενο.

Επιπλέον, οι ώρες και οι ημέρες των διαθέσιμων ραντεβού μπορούν να μεταβληθούν, λαμβάνοντας υπόψη περιορισμούς στο ωράριο και τη διαθεσιμότητα της Αρχής Έκδοσης, ανά χρονικά διαστήματα και ανά θέση εργασίας.



Αναλυτικά η διαδικασία για τον προγραμματισμό του ραντεβού:

Ο πολίτης επιλέγει στην αίτησή του, Αρχή Έκδοσης με βάση τη διεύθυνση μόνιμης ή προσωρινής του διαμονής στην Ελλάδα, συγκεκριμένη ημέρα και ώρα από τη λίστα διαθεσιμότητας, ώστε να εξυπηρετηθεί με φυσική παρουσία. Τα στοιχεία του αντλούνται από το Μητρώο Πολιτών και το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ).

Με την ολοκλήρωση της υποβολής του αιτήματος λαμβάνει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) με τις βασικές πληροφορίες για τη διεκπεραίωση του ραντεβού, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας της Αρχής Έκδοσης που έχει επιλέξει.

Το αίτημα προγραμματισμού του ραντεβού μπορεί να επαναπρογραμματιστεί ή να ακυρωθεί ή να υποβληθεί εκ νέου, το αργότερο μία (1) ώρα πριν την έναρξη του προγραμματισμένου ραντεβού.

Σε διάφορα διαστήματα πριν την έναρξη του προγραμματισμένου ραντεβού ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει από την πλατφόρμα μήνυμα υπενθύμισης στο email που έχει δηλώσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικά για την περίπτωση απώλειας ή κλοπής του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας ο πολίτης θα πρέπει να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με την αρμόδια Αρχή Έκδοσης, βάσει της διεύθυνσης μόνιμης ή προσωρινής διαμονής του στην Ελλάδα και να ζητήσει τηλεφωνικώς τον προγραμματισμό ραντεβού για την έκδοση νέου Δελτίου Ταυτότητας.

Η πλατφόρμα υλοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η είσοδος των πολιτών γίνεται με τη χρήση των κωδικών Taxisnet.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στις ΠΕ Ρόδου και Καρπάθου

Published

on

Από

Photo credits: planet_fox / pixabay

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα για περιοχές της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου, ΠΕ Καρπάθου)


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περισσότερες από 15 κλήσεις για κοπές δέντρων δέχτηκε η Πυροσβεστική στη Θεσσαλονίκη

Published

on

Από

Πτώσεις δέντρων και κλαδιών σημειώθηκαν σε περιοχές των δήμων Θεσσαλονίκης, Δέλτα, Θέρμης και Θερμαϊκού. Photo credits: 3centista / pixabay

Περισσότερες από 15 κλήσεις για κοπές δέντρων και κλαδιών σε περιοχές των δήμων Θεσσαλονίκης, Δέλτα, Θέρμης και Θερμαϊκού είχε δεχτεί μέχρι αργά το απόγευμα της Κυριακής η Πυροσβεστική, λόγω των ανέμων που άρχισαν να πνέουν μετά το μεσημέρι.

Μόνο στον δήμο Θεσσαλονίκης σημειώθηκαν έξι πτώσεις δέντρων στην πλατεία Αριστοτέλους, δίπλα στο άγαλμα του Βενιζέλου, στην οδό Κατούνη, σε Τούμπα και Χαριλάου, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Τόσο ο δήμος Θεσσαλονίκης, όσο οι υπόλοιποι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος αλλά και η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) οι άνεμοι θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο τις επόμενες ώρες και αύριο, Δευτέρα, θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.



Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί απευθύνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος μάλιστα παρακαλεί τους δημότες να μην εναποθέτουν απορρίμματα και ογκώδη αντικείμενα σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα.

Με ανακοίνωσή του, καλεί ακόμα τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και εφόσον πρέπει οπωσδήποτε να μετακινηθούν να προσέχουν να μην περνούν κάτω από μεγάλα δέντρα, αναρτημένες πινακίδες και περιοχές όπου γλάστρες ή τζάμια μπορούν να φύγουν από τη θέση τους λόγω του αέρα και να πέσουν στο έδαφος (π.χ., κάτω από μπαλκόνια).

Παράλληλα, οι πολίτες καλούνται να ασφαλίζουν ή να απομακρύνουν αντικείμενα, τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο μπορούν να προκαλέσουν καταστροφές ή και τραυματισμούς, αλλά και να ασφαλίζουν καλά πόρτες και παράθυρα στο σπίτι ή στον χώρο εργασίας τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Ροζενά Κορινθίας

Published

on

Από

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία το δύσβατο της περιοχής δεν διευκολύνει την προσέγγισή της από τις δυνάμεις, δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης. Photo credits: PatricioHurtado / pixabay

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν σε πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Ροζενά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ένταση των ανέμων που πνέουν στο σημείο έχουν αυξηθεί, με τις ριπές του ανέμου να είναι πολύ ισχυρές.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία το δύσβατο της περιοχής δεν διευκολύνει την προσέγγισή της από τις δυνάμεις, δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 10.51 σε αγροτοδασική έκταση και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε δασική έκταση χωρίς ωστόσο να απειλείται κάποιος οικισμός.

Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 135 πυροσβέστες (συμπεριλαμβανομένων 6 ομάδων δασοκομάντος), 34 οχήματα, 6 ελικόπτερα (εκ των οποίων το ένα για συντονισμό) και 13 αεροσκάφη.

Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και 2 μηχανήματα έργου από ΓΕΕΘΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Κορινθία και Λακωνία

Published

on

Από

Στις περιοχές αυξημένου κινδύνου θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις. Photo credits: planet_fox / pixabay

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται την Κυριακή σε Αττική, Βοιωτία καθώς και περιοχές της περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές: 

* Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

* Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Λακωνίας)

* Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας)

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.



Συνεπώς, τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Ταυτόχρονα, για τις ανωτέρω περιοχές, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και “ευπαθείς” περιοχές.

Παράλληλα η πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες:

1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

2. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

3. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Τέλος, η πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ13 ώρες ago

Πίνακας του Πικάσο βρέθηκε σε κελάρι στο Κάπρι

ΕΙΔΗΣΕΙΣ15 ώρες ago

Η Volkswagen θα αποζημιώσει πελάτες της στην Αυστρία για το dieselgate

ΕΙΔΗΣΕΙΣ19 ώρες ago

Ισχυρές βροχοπτώσεις πλήττουν τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ21 ώρες ago

70η Επέτειος ίδρυσης της Γερμανοελληνικής Εταιρείας Ντύσσελντορφ: 70 χρόνια δράσεων και ενίσχυσης της γερμανοελληνικής φιλίας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ23 ώρες ago

Ανακαλύφθηκε νέος δείκτης κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Greenpeace: Το 31% των αγροκτημάτων στην Ελλάδα έχει χαθεί

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ2 ημέρες ago

Αυξάνεται συνεχώς το ποσοστό χρήσης πλαστικών στα σύγχρονα αυτοκίνητα

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 ημέρες ago

Συμμετοχή Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού Μ. Μυρογιάννη στις Διεθνολογικές Συναντήσεις Ναυπλίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Eurostat: Στο 1,8% μειώθηκε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Η κυβέρνηση της Βαλλονίας – Βρυξελλών απαγορεύει τη χρήση κινητών στο σχολείο

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ3 εβδομάδες ago

Προκήρυξη θέσεων εργασίας στο Γενικό Προξενείο του Ντύσσελντορφ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Μ. Μυρογιάννη: Οι Έλληνες βρίσκονταν ανέκαθεν στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Νέο Δ.Σ. στην Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Τα πλεονεκτήματα του ετήσιου προσυμπτωματικού ελέγχου του καρκίνου του μαστού

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Προκήρυξη τριών θέσεων εργασίας στο Γενικό Προξενείο Στουτγάρδης

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Πυροβολισμοί στο κέντρο του Μονάχου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Με “σκληρή αντίσταση” απαντούν οι εργαζόμενοι στα μέτρα λιτότητας της VW

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Το Starliner της Boeing επέστρεψε στη Γη χωρίς αστροναύτες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Δύο ερευνήτριες του ΙΤΕ λαμβάνουν επιχορήγηση εκκίνησης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Μια διαμάχη για δαχτυλίδι 70.000 δολαρίων δοκιμάζει τη νομοθεσία περί αρραβώνων

Europolitis TV6 μήνες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV6 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV1 έτος ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV2 έτη ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV4 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis