Connect with us

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ανοίγει ο δρόμος για ψηφιοποίηση της διαδικασίας έκδοσης διαβατηρίων για τους Έλληνες του Εξωτερικού

Published

on

Προχωρά η ψηφιοποίηση της διαδικασίας έκδοσης διαβατηρίων για τους Έλληνες του Εξωτερικού, με την ψήφιση του άρθρου 60 του ν. 5143/2024 του υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις για τους χερσαίους συνοριακούς σταθμούς, την ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπές διατάξεις» που εκσυγχρονίζει τη διαδικασία έκδοσης διαβατηρίων.

Με τη νέα αυτή ρύθμιση, που προκύπτει από την επισταμένη συνεργασία των υπουργών Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την απλούστευση της διαδικασίας και τη μείωση τόσο του χρόνου όσο και του κόστους που απαιτείται για την έκδοση των διαβατηρίων.



Όταν ολοκληρωθεί η τεχνική της υλοποίησης – μέσα από τη συνεργασία των παραπάνω υπουργείων – αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά η αποτελεσματικότητα των προξενικών αρχών ώστε να εξυπηρετούνται κατά τον βέλτιστο δυνατό τρόπο οι ανάγκες των Αποδήμων.

Πρόκειται για ένα θέμα με το οποίο ασχολείται ενεργά ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, στο πλαίσιο της δέσμευσης της κυβέρνησης για την ενίσχυση της υποστήριξης των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό, όπως προβλέπει το Στρατηγικό Σχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό 2024-2027.

Η πρωτοβουλία αυτή δεν αφορά μόνο την τεχνική διάσταση της ψηφιοποίησης, αλλά και τη βελτίωση της καθημερινότητας και της σχέσης των Αποδήμων με το ελληνικό κράτος, προσφέροντας πιο γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομάδες Αυτοβοήθειας από την Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφιών: Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου

Η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου διοργανώνει, χωρίς κόστος συμμετοχής, Ομάδα Αυτοβοήθειας & Ενδυνάμωσης Γυναικών και Ομάδα Αυτοβοήθειας/ Αλληλοβοήθειας Μεταναστών.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και συγκεκριμένα: Η ομάδα των μεταναστών στις 16:45 – 18:45 και η ομάδα των γυναικών στις 19:30 – 21:30, στους χώρους της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου (Mittelstr. 33, 12167, Steglitz).

Θα γίνουν συνολικά δέκα συναντήσεις για την κάθε ομάδα, όλες στην ελληνική γλώσσα.



Συντονίστριες των ομάδων θα είναι η Άννα Κουρούκουνη, ψυχολόγος, απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπαιδευόμενη στη «Συστημική Ψυχοθεραπεία» και η Μαρία Ματσαρόκου, ψυχολόγος, απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τελειόφοιτη Μεταπτυχιακού «Συμβουλευτικής» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ή αναζητούν περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Ελληνική Κοινότητα, μέσω προσωπικού μηνύματος στο E-Mail : psych.hgb@gmail.com


Continue Reading

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Εκκρεμή ζητήματα της εκπαίδευσης στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία συζητήθηκαν σε συνάντηση εργασίας στο Υπ. Παιδείας

Published

on

Από

Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας συνάντηση της αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας με τον Γενικό Γραμματέα κ. Γ. Κατσαρό, παρουσία και του Διευθυντή της ΔΙ.Π.Ο.Δ.Ε.Ε.Μ.Σ, κ. Πασσά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, δόθηκε η δυνατότητα να συζητηθούν τα εκκρεμή ζητήματα που συνεχίζουν να απασχολούν τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία της περιοχής της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.



Πιο συγκεκριμένα από πλευράς του Υπουργείου δόθηκαν οι εξής απαντήσεις:

  1. Καταρχάς έχει καταστεί πλέον σαφές πως ο έγκαιρος προγραμματισμός και η επιτάχυνση των διαδικασιών των αποσπάσεων δεν αρκούν από μόνες τους, ώστε να λυθεί το πρόβλημα της στελέχωσης των σχολείων. Ο Γενικός Γραμματέας συμφώνησε πως θα πρέπει να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα προκειμένου να βρεθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών για την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των δομών της εκπαίδευσης στο εξωτερικό.
  2. Για το τρέχον σχολικό έτος το Υπουργείο και η αρμόδια Διεύθυνση έχουν ήδη κινηθεί, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει προκήρυξη για πρόσληψη ωρομισθίων από τα κατά τόπους Συντονιστικά Γραφεία, ενώ ακολούθως προγραμματίζεται να δημοσιευθεί και νέα προκήρυξη για συμπληρωματικές αποσπάσεις.
  3. Σε ό,τι αφορά στην παροχή επιμισθίου και για το πέμπτο έτος της απόσπασης, το Υπουργείο διαβεβαίωσε πως εργάζεται μεθοδικά προκειμένου να ξεπεραστούν όσα εμπόδια υπάρχουν, καθώς παραδέχεται πως πράγματι αποτελεί μέτρο που θα μείωνε τις ελλείψεις προσωπικού.
  4. Το Υπουργείο αντιμετωπίζει θετικά πλέον την πρόταση της ΕΛΜΕ για την αλλαγή του πλαισίου των αποσπάσεων και την κατάργηση του ανώτατου ορίου απόσπασης ( που σήμερα είναι τα έξι έτη), δίνοντας τη δυνατότητα για εκ νέου απόσπαση με παράλληλη θεσμοθέτηση ενός ενιαίου πίνακα στον οποίο θα εντάσσονται όλοι οι εκπαιδευτικοί -ανεξαρτήτως χρόνου προηγούμενης απόσπασης- και από τον οποίο θα επιλέγονται βάσει αντικειμενικών και κοινωνικών κριτηρίων.
  5. Ακούστηκαν με προσοχή τα παράπονα της ΕΛΜΕ σχετικά με τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών που αποσπάστηκαν πέραν της εξαετίας και την μετακίνησή τους μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, πρακτική που τους ωθεί στην ανάκληση της απόσπασης. Δόθηκε η διαβεβαίωση πως θα εξεταστεί κάθε δυνατότητα ώστε να υπάρξει ρύθμιση που θα περιορίζει το πρόβλημα.
  6. Σε ό,τι αφορά στην στελέχωση των Τμημάτων Ελληνικών Σπουδών των Ξένων Πανεπιστημίων το Υπουργείο πρότεινε ως λύση την διάθεση κάποιου εκπαιδευτικού από το Συντονιστικό Γραφείο, ώστε να στηριχθεί έμπρακτα και η προσπάθεια διάδοσης της ελληνομάθειας εντός της Γερμανίας.
  7. Το αίτημα που αφορά στη μετάφραση των αδειών παρά τη διαβεβαίωση που είχε δοθεί σε προηγούμενο χρόνο, προσκρούει στη δυσκολία εύρεσης λύσης που θα έχει εφαρμογή σε όλες τις χώρες με δομές ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης.

Continue Reading

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Εκδήλωση στο Βερολίνο με θέμα τις Εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ανάλυση της Προσωπικότητας

Published

on

Από

Photo credits: Hellenische Gemeinde zu Berlin e.V.

Μία ιδιαίτερη εκδήλωση διοργανώνει η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024, στις 6:30 μ.μ, στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο (Mittelstr. 33, 12167 Berlin Steglitz).

Ομιλητής θα είναι ο Ομότιμος Καθηγητής Πληροφορικής Εμμανουήλ Ι. Γιαννακουδάκης, από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο οποίος θα παρουσιάσει το θέμα: «Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ανάλυση της Προσωπικότητας από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι Σήμερα».



Η ομιλία θα επικεντρωθεί στη μελέτη της ανθρώπινης προσωπικότητας και των εγγενών και επίκτητων χαρακτηριστικών που καθορίζουν την πορεία του ατόμου.

Θα παρουσιαστούν επίσης σύγχρονα ψυχομετρικά μοντέλα και εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης που βοηθούν στη χαρτογράφηση των ταλέντων, των ικανοτήτων και της συμπεριφοράς, προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες για την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε μαθητές, γονείς, εργαζόμενους και όλους όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για την ανάλυση της προσωπικότητας και τη χρήση της τεχνολογίας στην επαγγελματική καθοδήγηση, ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου στο Info@gr-gemeinde.de


Continue Reading

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Προγράμματα φιλοξενίας και εκπαίδευσης για παιδιά και νέους Έλληνες της Διασποράς

Published

on

Από

Μεταξύ των προγραμμάτων φιλοξενίας υπάρχουν κατασκηνωτικά προγράμματα για παιδιά 8-12 ετών. Photo credits: Brahmsee / pixabay

Η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας προσκαλεί τα παιδιά και τους νέους Έλληνες της Διασποράς να συμμετάσχουν στα νέα προγράμματα φιλοξενίας και εκπαίδευσης για το 2024-2027.

Στόχος της δράσης είναι να έρθουν τα παιδιά πιο κοντά στην ελληνική κουλτούρα και να δημιουργήσουν εμπειρίες σύνδεσης με την πατρίδα. Να ανακαλύψουν ευκαιρίες κατασκηνώσεων, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ελληνικών χορών και μαθήματα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού.

Δηλώσεις συμμετοχής έως 14 Οκτωβρίου 2024 στο info@gr-gemeinde.de .

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδίου για τον Απόδημο Ελληνισμό 2024 -2027, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος (Διπλωματικό Γραφείο Υφυπουργού κ. Κώτσηρα και η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας) σχεδιάζει τον προγραμματισμό αριθμού προγραμμάτων ανταλλαγών και φιλοξενίας Ελλήνων της Διασποράς με στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων της Ελλάδος με τους Έλληνες της Διασποράς.



Ακολουθούν αναλυτικές πληροφορίες:

1. Κατασκηνωτικά προγράμματα για παιδιά 8-12 ετών

Σε συνεργασία με φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Οργανισμούς με εμπειρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

(α) Έχει υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας 5ετούς διάρκειας του Υπουργείου Εξωτερικών με το Δήμο Αθηναίων για φιλοξενία 200 παιδιών ανά έτος σε τέσσερεις κατασκηνωτικές περιόδους από 13 ημέρες  στις παιδικές εξοχές στον Άγιο Ανδρέα Αττικής https://www.cityofathens.gr/where/paidikes-exoches/

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΤΟΥ 2024 (θα υπάρξει  νέα ανακοίνωση των περιόδων για το 2025) 

Α΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 25/06/2024 – 08/07/2024

Β΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: : 11/07/2024 – 24/07/2024

Γ ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 27/07/2024 -09/08/2024

Δ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ : 12/08/2024 -26/08/2024

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει : εκτός της φιλοξενίας και των αθλοπαιδιών, περιηγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

(β) Πρόγραμμα για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας ειδικά προσαρμοσμένο για τα παιδιά της ομογένειας. Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για την εκπόνηση της δράσης «Παίζω και Επικοινωνώ στην Ελληνική Γλώσσα».



2. Προγράμματα Φιλοξενίας νέων αποδήμων 18- 25 ετών

Σκοπός των προγραμμάτων αυτών είναι η σύσφιξη των δεσμών των νέων αποδήμων Ελλήvων με την Ελλάδα, η διαφύλαξη της εθνικής τους συνείδησης, της ελληνικής γλώσσας και της πολιτιστικής τους ταυτότητας. Σημαντική η διάδραση με νέους και νέες από τον ελλαδικό χώρο. Για το λόγο αυτό, τα προγράμματα αυτά πλαισιώνονται από φοιτητές ελληvικώv Πανεπιστημίων.

Η φιλοσοφία της φιλοξενίας αυτής εμπεριέχει στοιχεία και εικόνες διαχρονικού ταξιδιού στην ιστορία, τον πολιτισμό, την αρχιτεκτονική και τη γαστρονομία της περιοχής που εκάστοτε επιλέγεται για την υλοποίηση του προγράμματος.

Η φιλοξενία περιλαμβάνει διαμονή σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια ξενοδοχείων τριών αστέρων και ημιδιατροφή (πρωϊvό και ένα γεύμα), περιηγήσεις στα αξιοθέατα της περιοχής που προκρίνεται για την υλοποίηση του προγράμματος, εκπαιδευτικές ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία και γνωριμία με την λαϊκή μας παράδοση

3. Προγράμματα Φιλοξενίας 3ης ηλικίας.

Συνεργασία με Περιφέρειες και Δήμους.

Περιλαμβάνει διαμονή, διατροφή και περιηγήσεις στα αξιοθέατα της περιοχής όπου εξελiσσεται το πρόγραμμα καθώς και επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Β. Προγράμματα για την Ελληνομάθεια και την γνωριμία με τον ελληνικό πολιτισμό

1. Θερινά μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού σε συνεργασία με Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Πανεπιστήμια)

Επιλέγονται Πανεπιστήμια που διαθέτουν campus και σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Το πρόγραμμα διαρκεί 20 ημέρες.

Οι συμμετέχοντες κατατάσσονται σε τμήματα ανάλογα με το επίπεδο ελληνομάθειας.

Το πρόγραμμα, εκτός των μαθημάτων ελληνικής γλώσσας περιλαμβάνει διδασκαλία παραδοσιακών χορών, περιηγήσεις στα αξιοθέατα της περιοχής, εκπαιδευτικές επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία και αθλητικές εξορμήσεις ανάλογα με τη μορφολογία της περιοχής, πχ rafting.

Παρέχεται πλήρης σίτιση και διαμονή στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Στο τέλος του προγράμματος δίνεται πιστοποιητικό παρακολούθησης.



2. Προγράμματα Φιλοξενίας και Επιμόρφωσης για τους Ελληνικούς Παραδοσιακούς Χορούς

Συνεργασίες με Οργανισμούς όπως το Χοροθέατρο «Δόρα Στράτου» και το «Λύκειο των Ελληνίδων».

Αφορούν σε νέους και νέες 18 – 25 ετών και συγκεκριμένα χοροδιδασκάλους των προγραμμάτων ελληνικών παραδοσιακών χορών των ελληνικών κοινοτήτων, οι οποίοι θα επιμορφωθούν με σκοπό να επιμορφώσουν στις κοινότητές τους άλλους χοροδιδασκάλους.

Παρέχεται σίτιση και διαμονή

Στο τέλος του προγράμματος δίνεται πιστοποιητικό παρακολούθησης.

3. Προγράμματα. Φιλοξενίας και Επιμόρφωσης για παιδιά και εφήβους, που διακρίνονται σε Ολυμπιάδες Ελληνικής Γλώσσας καθώς και σε Διαγωνισμούς ποίησης, διηγήματος ή εικαστικών τεχνών στις χώρες όπου ζει η ομογένεια.

Τα προγράμματα φιλοξενίας στην Ελλάδα θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με φορείς που ακολουθούν εκπαιδευτική διαδικασία μέσω της τέχνης, όπως κέντρα κεραμικής τέχνης για τη γνωριμία με την ελληνική κεραμική τέχνη, κέντρα ελληνικής παιδικής τέχνης για τη γνωριμία με τους δέκα πλέον σημαντικούς Έλληνες ζωγράφους και τις τεχνικές τους, καταξιωμένες ακαδημαϊκά ομάδες θεατρικού παιχνιδιού. Θα αποτελούν την επιβράβευση των παιδιών από πλευράς Υπουργείου Εξωτερικών για τη διάκρισή τους και θα τελούν υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

Θα παρέχεται σίτιση και διαμονή. Διάρκεια Προγράμματος 12 ημέρες.

4. Προγράμματα Φιλοξενίας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για νέες και νέους σε συνεργασία με ορειβατικούς και περιβαλλοντικούς φορείς, όπως ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Αθηνών, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή.

Θα παρέχεται σίτιση και διαμονή στο Ορειβατικό Καταφύγιο Μπάφι της Πάρνηθας.

Το πρόγραμμα θα περιέχει πορείες περιβαλλοντικής ξενάγησης και εκπαίδευσης στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας για γνωριμία με την πανίδα και χλωρίδα της περιοχής,καθώς και δράσεις παρατήρησης πουλιών στο Πάρκο Σχοινιά σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία. Πιθανή συμμετοχή, αν οι συνθήκες το επιτρέπουν, σε δράσεις δακτυλίωσης πουλιών. Προβλέπονται επίσης ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και στο Μουσείο Ακρόπολης καθώς και ξενάγηση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, Τα προγράμματα αυτά θα υλοποιηθούν εκτός μηνών Ιουλίου και Αυγούστου. Ενδεικνυόμενοι μήνες Απρίλιος, Μάϊος, Ιούνιος, Σεπτέμβριος, Οκτώβριος.

Διάρκεια Προγράμματος 12 ημέρες.


Continue Reading

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

“ΣΕΡΡΑ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ”: Μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση στο Ντύσσελντορφ

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: Σύλλογος Ελλήνων Ποντίων Ντύσσελντορφ "Ο ΞΕΝΙΤΕΑΣ" α.Σ.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ποντίων Ντύσσελντορφ “Ο ΞΕΝΙΤΕΑΣ” α.Σ. διοργανώνει μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση και περηφάνια, αφιερωμένη στην ποντιακή ψυχή και την παράδοσή μας.

Η ξεχωριστή θεατρική παράσταση “ΣΕΡΡΑ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ”, του Γιάννη Καλπούζου με τη μοναδική Χρύσα Παππά, που θα μας ταξιδέψει στις ρίζες μας και στα βάθη της ιστορίας του Πόντου.



Η παράσταση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, θα μας μεταφέρει μέσα από την εξαιρετική ερμηνεία της Χρύσας Παππά σε μια εποχή γεμάτη θύμησες και συναισθήματα, αποτίοντας φόρο τιμής σε έναν πολιτισμό που παραμένει ζωντανός στις καρδιές μας.

Οι ήχοι της ΣΕΡΡΑΣ και τα λόγια της παράστασης θα ζωντανέψουν μπροστά μας τον πόνο, τη δύναμη και την αγάπη για την πατρίδα που κουβαλάει κάθε Πόντιος.

Η θεατρική παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 15 Νοεμβρίου 2024 στην αίθουσα της Ενορίας Αγ. Αποστόλου Ανδρέα AmSchönenkamp 1, 40239 Düsseldorf, στις 20.00 μ.μ. (ώρα προσέλευσης 18.45 μ.μ.) και θα είναι στην νεοελληνική γλώσσα.

Η εκδήλωση, σύμφωνα με τους διοργανωτές, “αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να ενωθούμε όλοι μαζί, να τιμήσουμε τις ρίζες μας και να μεταφέρουμε το μήνυμα του Πόντου στις επόμενες γενιές.

Σας περιμένουμε όλους σε μια βραδιά που υπόσχεται να αγγίξει τις ψυχές μας”.


Continue Reading

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Έκθεση Πολιτικής Γελοιογραφίας του σκιτσογράφου Μ. Κουντούρη στο Βερολίνο

Published

on

Από

Photo credits: Griechische Akademiker Berlin-Brandenburg e.V.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων Βερολίνου Βρανδεμβούργου φιλοξενεί την έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας του βραβευμένου σκιτσογράφου της Εφ.Συν. και του περιοδικού δρόμου «Σχεδία», Μιχάλη Κουντούρη, με τίτλο: Made in Europe.

“Η καυστικότητα των σκίτσων του απέναντι σε θεσμούς και κυρίαρχες ιδεολογίες, η απουσία ή η ελάχιστη χρήση λέξεων, δίνει έναυσμα για συζήτηση μεταξύ μας και με τον καλλιτέχνη” σημειώνουν οι διοργανωτές στην πρόσκλησή τους.

Τα “Μade in Europe” θέματα του έργου του σκιτσογράφου βάζουν στο επίκεντρο της συζήτησης την άνοδο του φασισμού στην Ευρώπη (καινούριο ή παλιό φρούτο;), το προσφυγικό και την πολιτική της ΕΕ και των «δημοκρατικών» κρατών.

Photo credits: Griechische Akademiker Berlin-Brandenburg e.V.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων Βερολίνου Βρανδεμβούργου καλεί τα μέλη και τους φίλους / φίλες του “σε δύο διαφορετικές εκδηλώσεις, να ανταλλάξουμε απόψεις, να κουβεντιάσουμε με τον καλλιτέχνη, με επιστήμονες που ασχολούνται με τα θέματα και με εργαζόμενους σε δομές φιλοξενίας προσφύγων στο Βερολίνο.

Σε ένα ιδιαίτερο Stammtisch / Workshop με τον Μιχάλη Κουντούρη καλούμε ενδιαφερόμενους καλλιτέχνες, ερασιτέχνες ή επαγγελματίες, να θέσουν τις ερωτήσεις τους σε σχέση με την τέχνη του σκίτσου, τις διάφορες τεχνικές και ότι άλλο τους απασχολεί“.

Η έκθεση και οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν από 19.10 έως και 04.11 στο SaliGari Bar (Simplonstraße 23, 10245 Berlin)

Σάββατο 19.10, στις 18:00: “Made in Europe” Φασισμός

Κυριακή 27.10, στις 16:00: Stammtisch Workshop Σκίτσου

Κυριακή 03.11, στις 16:00: “Made in Europe” Προσφυγικό


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ώρα ago

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος: Το νερό κινδυνεύει στην Ευρώπη

ΥΓΕΙΑ2 ώρες ago

The Lancet: Οδικός χάρτης για τη μείωση των πρόωρων θανάτων κατά το ήμισυ ως το 2050

ΕΙΔΗΣΕΙΣ16 ώρες ago

14χρονος προκάλεσε καταδίωξη σε αυτοκινητόδρομο, τρέχοντας με 180 χλμ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ18 ώρες ago

Η Πράγα απαγορεύει τις οργανωμένες νυχτερινές «ξεναγήσεις» στα μπαρ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ23 ώρες ago

Εγκρίθηκε από την ΕΕ ο νόμος για τους εργαζομένους σε ψηφιακές πλατφόρμες

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ24 ώρες ago

Ομάδες Αυτοβοήθειας από την Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ1 ημέρα ago

Ανοίγει ο δρόμος για ψηφιοποίηση της διαδικασίας έκδοσης διαβατηρίων για τους Έλληνες του Εξωτερικού

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ2 ημέρες ago

Το διαστημόπλοιο Europa Clipper εκτοξεύτηκε για να μελετήσει αν υπάρχει ζωή σε δορυφόρο του Δία

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago

Le Figaro: Κρήτη και Ρόδος τα ελκυστικότερα νησιά για όσους θέλουν να επενδύσουν σε ακίνητα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες ago

Γερμανία: Ιστορική καταδίκη πρώην πράκτορα της Stasi

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Έκρηξη σε κλαμπ στην Κολωνία, με έναν τραυματία

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 εβδομάδες ago

70η Επέτειος ίδρυσης της Γερμανοελληνικής Εταιρείας Ντύσσελντορφ: 70 χρόνια δράσεων και ενίσχυσης της γερμανοελληνικής φιλίας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

ΕΛΜΕ Β.Ρ.Β.: Η συστηματική καθυστέρηση στην κάλυψη των κενών απειλεί την ύπαρξη των σχολείων

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Η BMW ανακάλυψε βλάβη στα φρένα των μοντέλων της και προχωρά σε ανάκληση

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Lonely Planet: Η Σίφνος στην κορυφή των αυθεντικών Κυκλάδων

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Σε εφαρμογή από σήμερα οι αυστηρότεροι έλεγχοι στα σύνορα της Γερμανίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Κοινή ανοιχτή δράση ενημέρωσης από όλες τις επιστημονικές ιατρικές εταιρείες στη Θεσσαλονίκη

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Άνδρος: Ο νέος ανεξερεύνητος παράδεισος της Μεσογείου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Η Intel «παγώνει» την επένδυσή της στο Μαγδεμβούργο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Οι αλλαγές στον εγκέφαλο κατά την εγκυμοσύνη σε έναν ολοκληρωμένο χάρτη

Europolitis TV6 μήνες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV7 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV1 έτος ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV2 έτη ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV4 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch4 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch4 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch4 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV4 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV4 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis