Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποκαθίσταται η λειτουργία του αεροδρομίου Heathrow

Published

on

Το αεροδρόμιο ήταν προγραμματισμένο να χειριστεί 1.351 πτήσεις χθες, με 291.000 επιβάτες, αλλά αεροσκάφη εξετράπησαν σε άλλα αεροδρόμια της Βρετανίας και της Ευρώπης. Photo credits: JoeBreuer / pixabay

Το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου επανέρχεται σήμερα σε πλήρη λειτουργία, μια ημέρα μετά την πυρκαγιά σε κοντινό υποσταθμό του δικτύου ηλεκτροδότησης που έκοψε το ρεύμα στις εγκαταστάσεις του.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει ο μεγαλύτερος αεροπορικός κόμβος της Ευρώπης και να προκληθεί χάος στις αερομεταφορές διεθνώς.

Κάποιες πτήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ, αλλά η αναστολή της λειτουργίας κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του αεροδρομίου που εξυπηρετεί τον πέμπτο υψηλότερο αριθμό επιβατών στον κόσμο είχε αποτέλεσμα χιλιάδες επιβάτες να αντιμετωπίσουν προβλήματα, με πάρα πολλούς να αναζητούν δωμάτια σε ξενοδοχεία ή θέσεις σε άλλες πτήσεις.



Το προσωπικό του αεροδρομίου προσπαθούσε να προσφέρει βοήθεια στους επιβάτες που επηρεάστηκαν από την αναστολή λειτουργίας, ανέφερε εκπρόσωπος του Heathrow μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Παράγοντες του ταξιδιωτικού κλάδου, μπροστά στην προοπτική οικονομικού πλήγματος ύψους δεκάδων εκατομμυρίων λιρών και πιθανής διαμάχης για το ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό, διατύπωσαν ερωτήματα για το πώς τόσο κρίσιμες υποδομές μπόρεσαν να καταρρεύσουν χωρίς εφεδρικά συστήματα.

Το αεροδρόμιο ήταν προγραμματισμένο να χειριστεί 1.351 πτήσεις χθες, με 291.000 επιβάτες, αλλά αεροσκάφη εξετράπησαν σε άλλα αεροδρόμια της Βρετανίας και της Ευρώπης, ενώ πολλές πτήσεις μεγάλων αποστάσεων επέστρεψαν στο σημείο αναχώρησής τους.



Ειδικοί στον τομέα των αερομεταφορών παρατήρησαν ότι η τελευταία φορά που τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια αντιμετώπισαν προβλήματα σε τόσο μεγάλη κλίμακα ήταν το 2010, όταν λόγω της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία περίπου 100.000 πτήσεις καθηλώθηκαν στο έδαφος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προβλήματα στις πτήσεις αναμένονται στο Βέλγιο λόγω της απεργίας της 31ης Μαρτίου

Published

on

Από

Η διοίκηση του αερολιμένα συνέστησε στο επιβατικό κοινό να μην επισκεφθεί το αεροδρόμιο Βρυξελλών-Ζάβεντεμ την ερχόμενη Δευτέρα. Photo credits: Skitterphoto / pixabay

Σοβαρά προβλήματα στις πτήσεις αναμένεται να προκαλέσει η απεργία που εξήγγειλαν για την 31η Μαρτίου τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας, προειδοποίησε ο φορέας εκμετάλλευσης του διεθνούς αεροδρομίου Βρυξελλών-Ζάβεντεμ.

Στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο, το οποίο εξυπηρετεί τον μεγαλύτερο αριθμό ταξιδιωτών στο Βέλγιο, έχουν ματαιωθεί όλες οι αναχωρήσεις αεροσκαφών την ερχόμενη Δευτέρα και «είναι πιθανό να ματαιωθούν αφίξεις πτήσεων», όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του αερολιμένα.

Εξήγησε ότι «ένα μεγάλο ποσοστό» του προσωπικού ασφαλείας και εξυπηρέτησης των ταξιδιωτών πρόκειται να συμμετάσχει στην απεργία, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση – σε συνεννόηση με τις αεροπορικές εταιρείες – να μην γίνουν αναχωρήσεις πτήσεων την 31η Μαρτίου.



Ως εκ τούτου, η διοίκηση του αερολιμένα συνέστησε στο επιβατικό κοινό να μην επισκεφθεί το αεροδρόμιο Βρυξελλών-Ζάβεντεμ την ερχόμενη Δευτέρα.

Στο αεροδρόμιο του Σαρλερουά (νότια), το δεύτερο μεγαλύτερο στο Βέλγιο, ο φορέας εκμετάλλευσης προβλέπει επίσης ότι η απεργία θα έχει «σοβαρό αντίκτυπο» στις πτήσεις. Η έκτασή του θα πρέπει να αποσαφηνιστεί τις επόμενες ώρες, κατόπιν συνεννόησης με τις αρχές και άλλους φορείς, δήλωσε εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Τα συνδικάτα εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στα μεταρρυθμιστικά σχέδια της κυβέρνησης του Μπαρτ ντε Βίβερ, επτά εβδομάδες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον συνασπισμό του οποίου ηγείται.



Η Συνομοσπονδία Χριστιανικών Συνδικάτων (CSC) και η Γενική Ομοσπονδία Εργατών του Βελγίου (FGTB) εξήγγειλαν «γενική απεργία» σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 31 Μαρτίου, για την υπεράσπιση των συντάξεων και της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών.

Παράλληλα, τα συνδικάτα σιδηροδρομικών έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, με αποτέλεσμα τα δρομολόγια των τρένων να διεξάγονται μετ’ εμποδίων μέχρι την Κυριακή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κων. Τασούλας: Η θυσία των ηρώων της Επανάστασης, καθώς και η ανιδιοτελής προσφορά των Ελλήνων της διασποράς, μας γεμίζει υπερηφάνεια για την Ιστορία μας

Published

on

Από

Photo credits: ©Πηγή Ελληνική Βουλή / κ. Κωνσταντίνος Τασούλας

“Σε μία εποχή ραγδαίων γεωπολιτικών μεταβολών το διαχρονικό και ελπιδοφόρο μήνυμα της Επανάστασης του 1821 υπέρ της ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της αυτοδιάθεσης των λαών παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ και μας θυμίζει ότι η επιβίωση και η ευημερία ενός έθνους απαιτούν αδιάκοπο αγώνα, διαρκή επαγρύπνηση, προσήλωση σε ιδανικά και αξίες καθώς και βαθιά μελέτη της Ιστορίας”, τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας στο μήνυμά του προς τους Απόδημους Έλληνες, με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου.

“Με ενότητα και πίστη στις δυνάμεις και τις αρχές του Ελληνισμού θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, ο καθένας από το μετερίζι του, για μία πατρίδα ισχυρή και για έναν κόσμο δικαιότερο όπως τον είχαν οραματιστεί τον 19ο αιώνα οι Έλληνες, λόγιοι, αγωνιστές, κληρικοί και ο λαός. Την ίδια ώρα, περισσότερα από 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή, δεν ξεχνάμε το χρέος μας για μία Κύπρο ελεύθερη και επανενωμένη”, προσθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώ μας καλεί να γιορτάσουμε “τη μεγάλη αυτή ημέρα της επετείου της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου με χαρά και υπερηφάνεια.”



Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας,
κ. Κωνσταντίνου Τασούλα,
για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου:

Αγαπητές και αγαπητοί συμπατριώτες,

Με αίσθημα βαθιάς συγκίνησης εορτάζουμε και φέτος την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, ενός ιστορικού γεγονότος, το οποίο αποτελεί ορόσημο για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του απανταχού Ελληνισμού.

Tο παράδειγμα των Ελλήνων αγωνιστών συνεχίζει να μας εμπνέει για την προάσπιση της ελευθερίας, της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας. Παράλληλα, σε μία εποχή ραγδαίων γεωπολιτικών μεταβολών το διαχρονικό και ελπιδοφόρο μήνυμα της Επανάστασης του 1821 υπέρ της ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της αυτοδιάθεσης των λαών παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ και μας θυμίζει ότι η επιβίωση και η ευημερία ενός έθνους απαιτούν αδιάκοπο αγώνα, διαρκή επαγρύπνηση, προσήλωση σε ιδανικά και αξίες καθώς και βαθιά μελέτη της Ιστορίας.

Η συνεισφορά των Ελλήνων της διασποράς τόσο κατά τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, όσο και κατά τα πρώτα δύσκολα βήματα του ελληνικού κράτους υπήρξε ανεκτίμητη. Από τη Βιέννη της προεπαναστατικής περιόδου όπου ο Ρήγας Φεραίος συλλογάται την πνευματική αφύπνιση των Ελλήνων και εκδίδει την περίφημη Χάρτα έως το Παρίσι όπου ο Αδαμάντιος Κοραής θέτει τα θεμέλια του Ελληνικού Διαφωτισμού, η φλόγα για λευτεριά σιγοκαίει στις καρδιές των ελληνικών κοινοτήτων. Από την Οδησσό, όπου το 1814 οι Ξάνθος, Σκουφάς και Τσακάλωφ ιδρύουν τη Φιλική Εταιρεία και από τα λιμάνια της Τεργέστης, της Μασσαλίας και της Αλεξάνδρειας, τα οποία καθίστανται, με τη συμβολή Ελλήνων μεγαλεμπόρων και ευεργετών, κόμβοι μεταφοράς εφοδίων και ορμητήρια φιλελλήνων εθελοντών, έως την Αγία Πετρούπολη και τη Γενεύη, όπου ο Ιωάννης Καποδίστριας επιχειρεί να πείσει τις Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής για τον δίκαιο αγώνα των Ελλήνων, η συμβολή του απανταχού Ελληνισμού ήταν ανεκτίμητη και καθοριστική.

Είμαι βέβαιος ότι, αναλογιζόμενοι αυτήν ακριβώς την αυταπάρνηση των προγόνων μας, αντλείτε και εσείς δύναμη και έμπνευση, ώστε να συνεχίσετε να διαπρέπετε ως Έλληνες όσο μακριά από την πατρίδα και εάν βρίσκεστε. Με την ανιδιοτελή αγάπη σας για την Ελλάδα, τις πρωτοβουλίες και δράσεις σας για τη διατήρηση της γλώσσας και των παραδόσεών μας, της κληρονομιάς και της ταυτότητας της Πατρίδας μας, αποδεικνύετε ότι η παρουσία σας σε κάθε γωνιά της γης είναι πλούτος, δύναμη, πολύτιμο στήριγμα και τιμή για το Έθνος μας.



Ελληνίδες και Έλληνες του εξωτερικού,

Η θυσία των ηρώων της Επανάστασης, καθώς και η ανιδιοτελής προσφορά των Ελλήνων της διασποράς, μας γεμίζει υπερηφάνεια για την Ιστορία μας ως Έθνους και μας εμπνέει για την οικοδόμηση ενός μέλλοντος ασφάλειας και ευημερίας. Η χώρα μας, άλλωστε, παρά τις δυσκολίες, παραμένει ένας πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης σε μία ταραγμένη αλλά στρατηγικά καθοριστική γειτονιά, σε έναν αβέβαιο κόσμο. Με ενότητα και πίστη στις δυνάμεις και τις αρχές του Ελληνισμού θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, ο καθένας από το μετερίζι του, για μία πατρίδα ισχυρή και για έναν κόσμο δικαιότερο όπως τον είχαν οραματιστεί τον 19ο αιώνα οι Έλληνες, λόγιοι, αγωνιστές, κληρικοί και ο λαός. Την ίδια ώρα, περισσότερα από 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή, δεν ξεχνάμε το χρέος μας για μία Κύπρο ελεύθερη και επανενωμένη.

Ας εορτάσουμε, λοιπόν, τη μεγάλη αυτή ημέρα της επετείου της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου με χαρά και υπερηφάνεια. Εύχομαι ολόψυχα σε όλες και όλους εσάς, υγεία και πρόοδο.

Χρόνια πολλά σε όλους! Ζήτω η Ελλάδα!


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έκθεση για τη διαχρονική γοητεία της νότιας Γαλλίας στις Κάννες

Published

on

Από

Τα 129 έργα 56 καλλιτεχνών αντικατοπτρίζουν πώς οι φωτεινοί ουρανοί και τα ζωντανά τοπία της περιοχής έχουν εμπνεύσει γενιές δημιουργιών. Photo credits: StockSnap / pixabay

Έργα 56 καλλιτεχνών του 19ου και 20ου αιώνα που άντλησαν έμπνευση από τη Μεσόγειο, μεταξύ των οποίων αριστουργήματα των Σεζάν, Μονέ, Ρενουάρ, Πικάσο και Κομπά παρουσιάζονται στην έκθεση «Luxury, Calm, and Voluptuousness» στο Κέντρο Τεχνών La Malmaison στις Κάννες.

Η έκθεση είναι ένας πραγματικός φόρος τιμής στην ομορφιά των τοπίων της νότιας Γαλλίας και περιγράφεται ως οπτικό ταξίδι στους αιώνες, από το φως του ιμπρεσιονισμού μέχρι σήμερα, που οδηγεί στην αναζήτηση της ευτυχίας και στην ίδια ευτυχία που φαίνεται να προκαλούν τα μεσογειακά τοπία με την ηρεμία και τη γαλήνη τους.



Είναι μία πρόσκληση ανακάλυψης της διαχρονικής γοητείας της νότιας Γαλλίας, περιοχής του φωτός και της έντασης που έχει εμπνεύσει καλλιτέχνες από όλες τις περιόδους, από τον Μονέ μέχρι τον Πικάσο, τον Ματίς και τον Μπονάρ.

Κάθε έργο που εκτίθεται αντικατοπτρίζει τη γοητεία ενός είδους μεσογειακής χρυσής εποχής, μιας περιόδου όπου η φύση και η τέχνη συγχωνεύονται, δημιουργώντας ένα ποιητικό όραμα του κόσμου, αναφέρεται στην περιγραφή της έκθεσης.



Τα 129 έργα 56 καλλιτεχνών αντικατοπτρίζουν πώς οι φωτεινοί ουρανοί και τα ζωντανά τοπία της περιοχής έχουν εμπνεύσει γενιές δημιουργιών.

Η έκθεση που επιμελήθηκαν οι Hanna Baudet και Amélie Adamo και αποτυπώνει τη διαχρονική μαγεία του Νότου θα διαρκέσει έως τις 20 Απριλίου 2025.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 2500 εποχικών πυροσβεστών

Published

on

Από

Η Κατηγορία Β΄ αφορά Ειδικότητα οδηγού πυροσβεστικών οχημάτων. Οι υποψήφιοι της κατηγορίας αυτής πρέπει να έχουν επαγγελματική άδεια οδήγησης τουλάχιστον Γ΄ κατηγορίας. Photo credits: artellliii72 / pixabay

Ο διαγωνισμός αφορά την πρόσληψη 2500 ιδιωτών ως πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη παροδικής φύσης αναγκών στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Η σύμβαση, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη θα διαρκεί έως την 30η Νοεμβρίου κάθε έτους με δυνατότητα επαναπρόσληψης έως πέντε συνεχείς αντιπυρικές περιόδους. Ωστόσο, ειδικά για το τρέχον έτος, δηλαδή το 2025, ημερομηνία λήξης της σύμβασης ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2025.

Σύμφωνα με την προκήρυξη ο αριθμός των προσλαμβανόμενων καλύπτεται ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες από τις ακόλουθες κατηγορίες:

Κατηγορία Α΄ – Ειδικότητα εργάτη πυρόσβεσης – διάσωσης. Οι υποψήφιοι της κατηγορίας αυτής εκτελούν ανάλογα καθήκοντα με αυτά των πυροσβεστικών υπαλλήλων και ιδίως στην πρόληψη-καταστολή δασικών πυρκαγιών, στις διασώσεις, στην επάνδρωση πεζοπόρων και αερομεταφερόμενων τμημάτων και στη στελέχωση πυροφυλακίων.



Κατηγορία Β΄ – Ειδικότητα οδηγού πυροσβεστικών οχημάτων. Οι υποψήφιοι της κατηγορίας αυτής πρέπει να έχουν επαγγελματική άδεια οδήγησης τουλάχιστον Γ΄ κατηγορίας. Οι υποψήφιοι της κατηγορίας αυτής εκτελούν ανάλογα καθήκοντα με αυτά των οδηγών πυροσβεστικών οχημάτων και όταν απαιτείται, ασκούν και τα λοιπά πυροσβεστικά καθήκοντα της κατηγορίας Α.

Οι πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης με ειδικότητα οδηγού πυροσβεστικού οχήματος, ασκούν τα καθήκοντα τους, μόνο, εφόσον κατέχουν υπηρεσιακή άδεια ικανότητας οδηγού πυροσβεστικού οχήματος.

Σημειώνεται ότι όπως τονίζεται στην προκήρυξη αναφορικά με τα ηλικιακά κριτήρια, οι υποψήφιοι της κατηγορίας Α΄ δεν θα πρέπει να έχουν υπερβεί το 40ο έτος της ηλικίας τους και οι υποψήφιοι της Κατηγορίας Β΄ το 50ο έτος, αντίστοιχα, κατά το χρόνο προκήρυξης του διαγωνισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ακυρώθηκε πορεία ακροδεξιών στο Βερολίνο

Published

on

Από

Καταγράφηκαν όχι λιγότερες από δεκαπέντε αντιδιαδηλώσεις και αποκλεισμοί δρόμων στη διαδρομή που επρόκειτο να κάνει η πορεία των ακροδεξιών στη συνοικία Φρίντριχσαϊν. Photo credits: reportyorym / pixabay

Πορεία που προγραμμάτιζαν ακροδεξιοί στο Βερολίνο τερματίστηκε πρόωρα χθες Σάββατο, όταν χιλιάδες αντιδιαδηλωτές απέκλεισαν τη διαδρομή που σχεδίαζαν να πάρουν.

Οι οργανωτές ακύρωσαν την πορεία έπειτα από περίπου τέσσερις ώρες, αφού οι συμμετέχοντες διένυσαν μικρή απόσταση από το σημείο συγκέντρωσης, στον σταθμό του τρένου Όστκροϊτς, σύμφωνα με την αστυνομία.

Κατά τις εκτιμήσεις της γερμανικής αστυνομίας, περίπου 850 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για την κινητοποίηση με κεντρικό σύνθημα «υπέρ του νόμου και της τάξης, εναντίον του ακροαριστερού εξτρεμισμού και της βίας με πολιτικά κίνητρα».



Οι διοργανωτές ανέμεναν 1.200 συμμετέχοντες. Παράλληλα, η βερολινέζικη αστυνομία έκανε λόγο για 2.000 ως 5.000 αντιδιαδηλωτές.

Καταγράφηκαν όχι λιγότερες από δεκαπέντε αντιδιαδηλώσεις και αποκλεισμοί δρόμων στη διαδρομή που επρόκειτο να κάνει η πορεία των ακροδεξιών στη συνοικία Φρίντριχσαϊν.

Αναπτύχθηκαν κάπου 1.500 αστυνομικοί για να εγγυηθούν πως δεν θα ξεσπούσαν επεισόδια, πάντα κατά την υπηρεσία τους.



Παρά την παρουσία των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και τις εκκλήσεις στις δυο πλευρές να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, σημειώθηκαν επανειλημμένες συμπλοκές, ενώ έγιναν και αρκετές συλλήψεις.

Σημειώνεται ότι ήταν η τρίτη συγκέντρωση ακροδεξιών με τον ίδιο τίτλο στο Βερολίνο από τον Δεκέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – dpa


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σουηδία: Νομοσχέδιο θα επιτρέπει στην αστυνομία να χρησιμοποιεί λογισμικό αναγνώρισης προσώπου

Published

on

Από

Το φαινόμενο αυτό επισκιάζει τα υπόλοιπα ζητήματα της σουηδικής πολιτικής σκηνής, οδηγώντας την άνοδο στην εξουσία ενός κυβερνητικού συνασπισμού με την υποστήριξη της ακροδεξιάς. Photo credits: hpgruesen / pixabay

Η σουηδική αστυνομία θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί λογισμικό αναγνώρισης προσώπου σε πραγματικό χρόνο με τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης για την καταπολέμηση του εγκλήματος.

Τα παραπάνω πρότεινε η κυβέρνηση της Σουηδίας, καθώς αναζητά νέα εργαλεία για να αντιμετωπίσει ένα κύμα βίαιων εγκλημάτων που συγκλονίζει τη σκανδιναβική χώρα τα τελευταία χρόνια.

Ο προτεινόμενος νόμος θα επιτρέπει στην αστυνομία να χρησιμοποιεί τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης για τον εντοπισμό ή την αναγνώριση ατόμων που συνδέονται με σοβαρά εγκλήματα, όπως εμπορία ανθρώπων, απαγωγές και δολοφονίες.



«Για να αντιμετωπίσει το έγκλημα συμμοριών και να αποκαταστήσει την ασφάλεια στην κοινωνία, η αστυνομία πρέπει να έχει πρόσβαση σε αποτελεσματικά εργαλεία», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γκούναρ Στρόμερ σε ανακοίνωσή του.

Η Σουηδία μαστίζεται από βία συμμοριών για πάνω από μια δεκαετία και κατέγραψε μακράν το υψηλότερο κατά κεφαλήν ποσοστό περιστατικών θανατηφόρας βίας με χρήση όπλων στην ΕΕ το 2023, το τελευταίο έτος για το οποίο υπάρχουν συγκρίσιμα στατιστικά στοιχεία.



Το φαινόμενο αυτό επισκιάζει τα υπόλοιπα ζητήματα της σουηδικής πολιτικής σκηνής, οδηγώντας την άνοδο στην εξουσία ενός κυβερνητικού συνασπισμού με την υποστήριξη της ακροδεξιάς.

Η κυβέρνηση τόνισε ότι ο νέος νόμος, ο οποίος πρόκειται να τεθεί προς ψήφιση στο κοινοβούλιο και θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές του 2026 εφόσον εγκριθεί, θα συμμορφώνεται με τους νόμους περί προσωπικής ακεραιότητας και θα χρησιμοποιείται μόνο σε θέματα ιδιαίτερης σημασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters


Continue Reading

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Advertisement Europolitis

Like us on Facebook

Advertisement
Advertisement Europolitis