ΠΕΡΙΕΡΓΑ
Πως πήραν το όνομά τους μεγάλες πρωτεύουσες
Γνωστές μητροπόλεις του κόσμου έχουν αποκτήσει το όνομά τους εξαιτίας κάποιου θρύλου ή μιας ιστορίας που ξετυλίχθηκε ακεί, από κάποιον θεό ή στρατηγό του παρελθόντος, ακόμα εξαιτίας ετυμολογικής προσέγγισης καθώς το όνομα κάποιων πρωτευουσών σημαίνει αυτό ακριβώς που είναι ή την τοποθεσία στην οποία βρίσκονται…
1. Άμστερνταμ
Σημαίνει φράγμα του ποταμού Amstel που ετυμολογικά προέρχεται από την ολλανδική φράση «Aeme stelle», δηλαδή «περιοχή όπου αφθονεί το νερό».
2. Βερολίνο
Δύο διαφορετικές εκδοχές υπάρχουν για την ετυμολογία της ονομασίας Berlin. Σύμφωνα με την προφορική παράδοση των Γερμανών, το όνομα προκύπτει από την γερμανική λέξη Bär, που σημαίνει αρκούδα. Ωστόσο, η πιο πιθανή εξήγηση είναι αυτή που θέλει την ρίζα «berl» να έχει σλαβική προέλευση. Συγκεκριμένα, σημαίνει «βάλτος» και οι πρώτοι Σλάβοι έποικοι της περιοχής έδωσαν στην πόλη αυτό το όνομα επειδή χτίστηκε στο επίπεδο του «βαλτώδους» ποταμού Spree.
3. Λευκωσία
Στα αρχαία χρόνια, η πόλη ονομαζόταν Λήδρα. Αργότερα μετονομάστηκε σε Καλλινίκιση και στην συνέχεια σε Λευκοθέα, Λευκουσία και Λευκωσία. Ωστόσο, το Λευκωσία συνδέεται με το προσωνύμιο της αρχαιότητας «η πόλη των Λευκών Θεών» ή με την φράση «Λευκή Περιουσία».
4. Λονδίνο
Από τις επικρατέστερες θεωρίες για την ονομασία είναι αυτή που κάνει λόγο για τον Βασιλιά Lud που εξουσίασε την πόλη στα προ-ρωμαϊκής εποχής χρόνια.
5. Μαδρίτη
Κάποτε οι Ρωμαίοι θεμελίωσαν έναν οικισμό στις όχθες του ποταμού Manzanares, τον οποίο ονόμασαν Matrice. Σταδιακά, και με το πέρασμα διαφόρων κατακτητών, κυρίως Αράβων από εκεί, το όνομα εξελίχθηκε σε Mayrit και Majerit, ως αναφορά στον ποταμό που «έδινε ζωή» (από το αραβικό «al-Majrit» – πηγή νερού). Σταδιακά, το Majerit εξελίχθηκε στο σημερινό Madrid.
6. Μόσχα
Η Μόσχα πήρε το όνομά της από τον ποταμό Moskva που την διασχίζει, του οποίου το όνομα με τη σειρά του σημαίνει «σκοτεινός» και «θολός».
7. Παρίσι
Στην εποχή του χαλκού, στις όχθες του ποταμού Σηκουάνα ζούσαν οι άνθρωποι μιας βελγικής φυλής που ονομαζόταν Parisii, η οποία μάλιστα πρωτοστάτησε στην επανάσταση απέναντι στον Ιούλιο Καίσαρα αργότερα, το 52π.Χ. Η πόλη που αναπτύχθηκε σταδιακά στην περιοχή πήρε το όνομά της από αυτή τη φυλή.
8. Ρώμη
Μάλλον ευρέως γνωστή, η ιστορία της ονομασίας της αιώνιας πόλης θέλει τον Ρέμο και τον Ρωμύλο να την ιδρύουν. Συγκεκριμένα, η παράδοση αναφέρει πως την ίδρυσε και την βάφτισε ο Ρωμύλος, αφού σκότωσε τον αδερφό του μετά από μια φιλονικία.
9. Στοκχόλμη
Η λέξη stock στα σουηδικά σημαίνει «κορμός» και η λέξη holm «νησάκι». Με άλλα λόγια, το «νησάκι των κορμών» αναφέρεται πιθανότατα στο νησάκι Helgeandsholmen στο κέντρο της σημερινής πόλης, όπου ίδρυσε την Στοκχόλμη ο Birger Jarl για να προστατεύσει την Σουηδία από ξένες επιδρομές.
10. Κοπεγχάγη
Το όνομα της δανέζικης πρωτεύουσας προέρχεται από τη λέξη Køpmannæhafn, που σημαίνει το λιμάνι των εμπόρων.
11. Λισαβόνα
Το όνομα της Λισαβόνας κατά μία εκδοχή προέρχεται από τη φοινικική φράση Allis Ubbo που σημαίνει “ασφαλές λιμάνι”. Κατά μια άλλη εκδοχή προέρχεται από το λατινικό όνομα του βασιλιά της Ιθάκης Οδυσσέα (Ulysses) που φέρεται ως ο ιδρυτής της πόλης, καθώς η πόλη στα λατινικά ονομαζόταν Ulyssippo.
12. Αθήνα
Σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, η Αθηνά ήταν η Θεά της σοφίας, της στρατηγικής αλλά και του πολέμου. Γεννήθηκε από το κεφάλι του Δία και αργότερα διεκδίκησε μαζί με τον θεό Ποσειδώνα, από τον βράχο της Ακρόπολης την ίδια πόλη. Έπρεπε να προσφέρουν και οι δύο ένα πολύτιμο δώρο στους πολίτες , έτσι ο Ποσειδώνας χτύπησε μία πλευρά του λόφου με την τρίαινά του και χάρισε ένα πηγάδι με θαλασσινό νερό, ενώ η Αθηνά πρόσφερε ένα δέντρο ελιάς, που φάνηκε πολύτιμο γιατί παρείχε τροφή, λάδι αλλά και ξυλεία. Νικήτρια της μάχης ήταν η Αθηνά, γι’ αυτό και η πόλη πήρε το όνομά της “Αθήνα” και εκείνη ανακηρύχτηκε προστάτιδά της.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Είδος φιδιού που ανακαλύφθηκε στα Ιμαλάια πήρε το όνομα διάσημου ηθοποιού
Ένα νέο είδος φιδιού που ανακαλύφθηκε στα Ιμαλάια πήρε το όνομα του σταρ του Χόλιγουντ Λεονάρντο Ντι Κάπριο, προς τιμήν του ηθοποιού και ιδρυτή και δωρητή οργανισμών για την προστασία του περιβάλλοντος.
Το Anguiculus dicaprioi είναι ένα φίδι με χάλκινο χρώμα, κοντό κεφάλι, μεγάλα ρουθούνια και «δεκάδες δόντια», σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature.
Τα φίδια του συγκεκριμένου είδους μεγαλώνουν σε μήκος έως και 55 εκατοστά ανέφερε η ομάδα ερευνητών από τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ινδία.
Το Anguiculus dicaprioi ανακαλύφθηκε όταν οι ερευνητές το καλοκαίρι του 2020 αποφάσισαν να αναζητήσουν κάποια ελάχιστα γνωστά είδη φιδιών στο πλαίσιο υπό εξέλιξη έρευνας για τα ερπετά.
Τα φίδια βρέθηκαν σε δρόμους με λάσπη στη βόρεια πολιτεία της Ινδίας, Χιματσάλ Πραντές. Έμειναν ακίνητα μέχρι να πιαστούν και δεν έκαναν καμία προσπάθεια να δαγκώσουν, σύμφωνα με τους επιστήμονες.
Τα συγκεκριμένα φίδια είναι κυρίως ενεργά από τα τέλη Μαΐου έως τον Αύγουστο και δεν απαντώνται άλλες εποχές του χρόνου.
Οι ερευνητές είπαν ότι ονόμασαν το νέο είδος προς τιμήν του Λεονάρντο Ντι Κάπριο επειδή «δραστηριοποιείται ενεργά στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την παγκόσμια κλιματική αλλαγή και στην ολοένα αυξανόμενη απώλεια της βιοποικιλότητας».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- COP29: Ταχύτερα από τον υπόλοιπο κόσμο θερμαίνεται η Μεσόγειος
- Το Minecraft εισέρχεται στον πραγματικό κόσμο με θεματικά πάρκα
- Η Ford περικόπτει άλλες 4.000 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη
- Αυστηρά μέτρα εις βάρος των βραχυχρόνιων τουριστικών μισθώσεων θα λάβει η Κροατία
- Η Ελλάδα στο top10 των προορισμών των φοιτητών από τις ΗΠΑ για σπουδές στο εξωτερικό
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Επιστήμονες ανέπτυξαν έναν αλγόριθμο που ερμηνεύει τη «γλώσσα» των γουρουνιών
Ευρωπαίοι επιστήμονες ανέπτυξαν μέσω τεχνητής νοημοσύνης έναν αλγόριθμο ικανό να ερμηνεύει τη «γλώσσα» των χοίρων, με σκοπό να δημιουργήσουν ένα εργαλείο που θα μπορούσε να βοηθήσει τους κτηνοτρόφους να βελτιώσουν την ευημερία των ζώων τους.
Ο αλγόριθμος θα μπορούσε να προειδοποιεί τους χοιροτρόφους για τα αρνητικά συναισθήματα των γουρουνιών, ώστε να φροντίζουν για την ψυχοσωματική κατάστασή τους, εξήγησε η Έλοντι Μάντελ-Μπρίφερ, συμπεριφορική βιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης και εκ των συγγραφέων της μελέτης.
Οι επιστήμονες, από πανεπιστήμια της Δανίας, της Γερμανίας, της Ελβετίας, της Γαλλίας, της Νορβηγίας και της Τσεχίας, χρησιμοποίησαν χιλιάδες ηχογραφημένους ήχους γουρουνιών σε διάφορες περιστάσεις – όπως στο παιχνίδι τους, όταν ανταγωνίζονταν για το φαγητό ή όταν ήταν απομονωμένα – για να εξακριβώσουν αν οι γρυλισμοί, τα σκουξίματα και τα στριγκλίσματα αποκαλύπτουν θετικά ή αρνητικά συναισθήματα.
Μολονότι πολλοί αγρότες γνωρίζουν ήδη καλά πώς να φροντίσουν τα γουρούνια τους, παρακολουθώντας τα στο χοιροστάσιο, τα εργαλεία που υπάρχουν σήμερα μετρούν κυρίως τη σωματική υγεία των ζώων, είπε η Μάντελ-Μπρίφερ.
Ο αλγόριθμος δείχνει ότι τα γουρούνια που ζουν στο ύπαιθρο, σε βιολογικές φάρμες ή ελευθέρας βοσκής, εκείνα που έχουν τη δυνατότητα να περιπλανιούνται και να κυλιούνται στη λάσπη, έβγαζαν λιγότερους ήχους στρες σε σχέση με όσα εκτρέφονταν με τον «παραδοσιακό» τρόπο.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η μέθοδος αυτή, αφού αναπτυχθεί πλήρως, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για τη σήμανση των αγροκτημάτων, βοηθώντας έτσι τους καταναλωτές να κάνουν τις επιλογές τους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters
- COP29: Ταχύτερα από τον υπόλοιπο κόσμο θερμαίνεται η Μεσόγειος
- Το Minecraft εισέρχεται στον πραγματικό κόσμο με θεματικά πάρκα
- Η Ford περικόπτει άλλες 4.000 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη
- Αυστηρά μέτρα εις βάρος των βραχυχρόνιων τουριστικών μισθώσεων θα λάβει η Κροατία
- Η Ελλάδα στο top10 των προορισμών των φοιτητών από τις ΗΠΑ για σπουδές στο εξωτερικό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Από το μουσείο στα σκουπίδια βρέθηκε έργο τέχνης με… άδεια κουτάκια μπύρας
Οι ιθύνοντες ενός μουσείου βρήκαν στα σκουπίδια ένα από τα έργα μοντέρνας τέχνης που φιλοξενεί το μουσείο, ένα έργο που μοιάζει με δύο άδεια κουτάκια μπύρας, καθώς ένα μέλος του προσωπικού το πέταξε νομίζοντας ότι είναι… σκουπίδια.
Το έργο, με τίτλο “Όλες οι καλές στιγμές που περάσαμε μαζί” του Γάλλου καλλιτέχνη Αλεξάντρ Λαβέ, μοιάζει με την πρώτη ματιά σαν δύο άδεια κουτάκια μπύρας, το ένα εκ των οποίων τσακισμένο.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο μεταλλικά κουτιά ζωγραφισμένα στο χέρι σε ακρυλικό. «Πολύς χρόνος και προσπάθεια χρειάστηκε για τη δημιουργία τους», σύμφωνα με το μουσείο.
Όμως η καλλιτεχνική του αξία δεν… αναγνωρίστηκε από έναν τεχνικό, ο οποίος πέταξε το έργο στα σκουπίδια ενώ εκτίθενται μέσα σε γυάλινο φρεάτιο ανελκυστήρα.
Η Φράνκε Μπουντίγνκ, εκπρόσωπος του μουσείου LAM στο Λίσε, στο δυτικό τμήμα της Ολλανδίας, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα έργα τέχνης τοποθετούνται συχνά σε ασυνήθιστες τοποθεσίες, εξ ου και σε ασανσέρ.
Η επιμελήτρια Ελίσα βαν ντεν Μπεργκ επέστρεψε από ένα σύντομο διάλειμμα και παρατήρησε ότι τα κουτάκια της μπύρας έλειπαν. Ανέκτησε το έργο από μια σακούλα σκουπιδιών την ώρα που επρόκειτο να πεταχτεί στον κάδο.
Η ίδια τόνισε ότι «δεν κρατά καμία κακία» για τον τεχνικό, ο οποίος μόλις είχε ξεκινήσει να εργάζεται στο μουσείο. «Έκανε απλά τη δουλειά του», είπε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP
- COP29: Ταχύτερα από τον υπόλοιπο κόσμο θερμαίνεται η Μεσόγειος
- Το Minecraft εισέρχεται στον πραγματικό κόσμο με θεματικά πάρκα
- Η Ford περικόπτει άλλες 4.000 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη
- Αυστηρά μέτρα εις βάρος των βραχυχρόνιων τουριστικών μισθώσεων θα λάβει η Κροατία
- Η Ελλάδα στο top10 των προορισμών των φοιτητών από τις ΗΠΑ για σπουδές στο εξωτερικό
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μια πόλη αντιμέτωπη με εισβολή… παπαγάλων
Η πόλη της Αργεντινής Χιλάριο Ασκασούμπι, κοντά στις ακτές του Ατλαντικού, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τους… παπαγάλους.
Χιλιάδες παπαγαλάκια σε πράσινα, κίτρινα, κόκκινα χρώματα έχουν εισβάλει στην πόλη, εξαιτίας της αποψίλωσης των γύρω λόφων, σύμφωνα με βιολόγους.
Τσιμπούν τα ηλεκτρικά καλώδια της πόλης, προκαλώντας διακοπές στην ηλεκτροδότηση και φέρνουν σε απόγνωση τους κατοίκους με τις διαπεραστικές κραυγές τους και το γεγονός ότι κουτσουλάνε παντού.
«Οι πλαγιές εξαφανίζονται και αυτό τα οδηγεί να έλθουν κοντύτερα στις πόλεις για να βρουν φαγητό, καταφύγιο και νερό», δήλωσε η βιολόγος Νταϊάνα Λέρα, εξηγώντας ότι μεγάλο μέρος των δασικών εκτάσεων της Αργεντινής έχει σταδιακά χαθεί τα τελευταία χρόνια.
Εδώ και λίγα χρόνια, οι παπαγάλοι ξεκίνησαν να φθάνουν στην πόλη, αναζητώντας καταφύγιο για το φθινόπωρο και τον χειμώνα.
Ενίοτε, σύμφωνα με ντόπιους, αντιστοιχούν έως και 10 παπαγάλοι για τον καθένα από τους 5.000 κατοίκους της πόλης. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα πτηνά μεταναστεύουν νότια, στους λόφους της Παταγονίας, για την εποχή της αναπαραγωγής.
Οι κάτοικοι της πόλης έχουν επιχειρήσει με διάφορους τρόπους να τα τρομάξουν για να φύγουν, όπως με τον θόρυβο ή με τη χρήση λέιζερ, όμως τίποτα δεν έχει αποτέλεσμα.
«Πρέπει να ξεκινήσουμε την αποκατάσταση του φυσικού μας περιβάλλοντος», είπε η Λέρα. «Όμως μέχρι αυτό να συμβεί, πρέπει να σκεφτούμε στρατηγικές που θα μας επιτρέψουν να ζούμε μαζί όσο το δυνατόν πιο αρμονικά μέσα στις πόλεις μας».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters
- COP29: Ταχύτερα από τον υπόλοιπο κόσμο θερμαίνεται η Μεσόγειος
- Το Minecraft εισέρχεται στον πραγματικό κόσμο με θεματικά πάρκα
- Η Ford περικόπτει άλλες 4.000 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη
- Αυστηρά μέτρα εις βάρος των βραχυχρόνιων τουριστικών μισθώσεων θα λάβει η Κροατία
- Η Ελλάδα στο top10 των προορισμών των φοιτητών από τις ΗΠΑ για σπουδές στο εξωτερικό
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τρένο σταμάτησε πριν από τον προορισμό του γιατί ένας σκίουρος αρνήθηκε να αποβιβαστεί!
Δρομολόγιο τρένου στη Βρετανία ακυρώθηκε όταν ένα ζεύγος σκίουρων επιβιβάστηκε σε αυτό και ο ένας από τους δύο αρνήθηκε να αποβιβαστεί, ανέφερε η διαχειρίστρια εταιρεία Great Western Railway (GWR).
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 08:54 τοπική ώρα του Σαββάτου στο δρομολόγιο που εκτελούσε τρένο από το Ρέντινγκ της νότιας Αγγλίας με προορισμό το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου.
Το προσωπικό του τρένου επιχείρησε να διώξει τους δύο… λαθρεπιβάτες όταν το τρένο έφθασε στο Ρέντχιλ του Σάρεϊ, αλλά ο ένας αρνήθηκε να αποβιβαστεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το τρένο των 0854 που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ρέντινγκ-Γκάτγουικ σταμάτησε στο Ρέντχιλ όταν ένα ζεύγος σκίουρων επιβιβάστηκε στο Γκόμσαλ χωρίς εισιτήρια παραβιάζοντας έτσι τον κανονισμό των σιδηροδρόμων”, ανέφερε εκπρόσωπος της GWR.
“Επιχειρήσαμε να τους απομακρύνουμε στο Ρέντχιλ αλλά ο ένας αρνήθηκε να αποβιβαστεί και επιστράφηκε στο Ρέντινγκ για να τερματιστεί αυτή η ιστορία”, προσέθεσε.
Ενώ τα κατοικίδια, όπως οι σκύλοι, επιβιβάζονται συχνά σε τρένα της Βρετανίας, τα τρωκτικά δεν το συνηθίζουν.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτιμάται ότι υπάρχουν 2,7 εκατομμύρια γκρι σκίουροι και ο πληθυσμός τους συνεχίζει να αυξάνεται, σύμφωνα με την Woodland Trust, μια φιλανθρωπική οργάνωση κατά της εξαφάνισης του είδους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters
- COP29: Ταχύτερα από τον υπόλοιπο κόσμο θερμαίνεται η Μεσόγειος
- Το Minecraft εισέρχεται στον πραγματικό κόσμο με θεματικά πάρκα
- Η Ford περικόπτει άλλες 4.000 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη
- Αυστηρά μέτρα εις βάρος των βραχυχρόνιων τουριστικών μισθώσεων θα λάβει η Κροατία
- Η Ελλάδα στο top10 των προορισμών των φοιτητών από τις ΗΠΑ για σπουδές στο εξωτερικό
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κατολίσθηση στη Γροιλανδία δημιούργησε δονήσεις σε όλη τη Γη!
Μια κατολίσθηση σε απομακρυσμένη περιοχή της Γροιλανδίας προκάλεσε ένα μεγάλο τσουνάμι για εννιά μέρες δημιουργώντας δονήσεις σε ολόκληρη τη Γη, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science.
Το αρχικό γεγονός που δεν παρατηρήθηκε από ανθρώπινο μάτι, ήταν η κατάρρευση μιας βουνοκορφής ύψους 1,2 χιλιομέτρων στο Dickson Fjord, προκαλώντας μια παλινδρόμηση νερού 200 μέτρα στον αέρα με ένα κύμα ύψους έως και 110 μέτρων.
Η κατολίσθηση ήταν αποτέλεσμα της λέπτυνσης του παγετώνα στους πρόποδες του βουνού, που αδυνατούσε να συγκρατήσει τον βράχο από πάνω.
Το κύμα που προκλήθηκε, το οποίο εκτεινόταν σε μήκος 10 χιλιομέτρων του φιόρδ, μειώθηκε στα επτά μέτρα μέσα σε λίγα λεπτά, όπως υπολόγισαν οι ερευνητές, και τις επόμενες ημέρες έπεσε στα λίγα εκατοστά.
Η ομάδα εκτίμησε ότι 25 εκατομμύρια κυβικά μέτρα βράχου και πάγου έπεσαν στο φιορδ, ενώ το μέγεθος του τσουνάμι ήταν ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν παρατηρηθεί στην πρόσφατη ιστορία.
Εβδομήντα χιλιόμετρα μακριά από την κατολίσθηση, κύματα τσουνάμι ύψους τεσσάρων μέτρων προκάλεσαν ζημιές σε μια ερευνητική βάση και κατέστρεψαν χώρους πολιτιστικής και αρχαιολογικής κληρονομιάς σε όλα τα φιόρδ.
Η διεπιστημονική ομάδα, στην οποία συμμετείχαν 68 επιστήμονες από 40 ιδρύματα σε 15 χώρες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κίνηση του νερού κατά το τσουνάμι ήταν η αιτία ενός μυστηριώδους, παγκόσμιου σεισμικού σήματος που προβλημάτισε τους σεισμολόγους τον Σεπτέμβριο του 2023.
Χρησιμοποιώντας ένα λεπτομερές μαθηματικό μοντέλο, οι επιστήμονες προέβλεψαν ότι η μάζα του νερού θα μετακινούνταν μπρος-πίσω κάθε 90 δευτερόλεπτα και αυτό ταίριαζε με τις καταγραφές των δονήσεων που ταξίδεψαν στον φλοιό της Γης σε όλη την υδρόγειο.
Η ομάδα χρησιμοποίησε επίσης εικόνες που κατέγραψε ο στρατός της Δανίας στο φιόρδ λίγες ημέρες μετά το συμβάν. Ο συνδυασμός τοπικών δεδομένων πεδίου και απομακρυσμένων παρατηρήσεων σε παγκόσμια κλίμακα επέτρεψε στην ομάδα, όπως σημειώνεται, να λύσει τον γρίφο και να ανασυνθέσει την ακολουθία γεγονότων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- COP29: Ταχύτερα από τον υπόλοιπο κόσμο θερμαίνεται η Μεσόγειος
- Το Minecraft εισέρχεται στον πραγματικό κόσμο με θεματικά πάρκα
- Η Ford περικόπτει άλλες 4.000 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη
- Αυστηρά μέτρα εις βάρος των βραχυχρόνιων τουριστικών μισθώσεων θα λάβει η Κροατία
- Η Ελλάδα στο top10 των προορισμών των φοιτητών από τις ΗΠΑ για σπουδές στο εξωτερικό
You must be logged in to post a comment Login