Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

www.staellinika.com: Η Ελληνική Γλώσσα ταξιδεύει στον κόσμο!

Published

on

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» στο Simon Fraser University (SFU) στο Βανκούβερ του Καναδά ανακοινώνουν την επίσημη κυκλοφορία της πλατφόρμας www.staellinika.com.

Πρόκειται για μια μοναδική ψηφιακή πλατφόρμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, η οποία, στην πιλοτική της εφαρμογή τους προηγούμενους μήνες, συγκέντρωσε 13.000 εγγεγραμμένους χρήστες από 110 κράτη.

Πλέον οι χρήστες της πλατφόρμας www.staellinika.com, χιλιάδες ελληνόπουλα ανά τον κόσμο, καθώς και παιδιά διαφορετικών εθνικοτήτων που μαθαίνουν ελληνικά, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πλήρη έκδοση της εφαρμογής με πρόσθετο περιεχόμενο και μαθήματα στα ήδη υπάρχοντα εργαλεία εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού.

Στην παρούσα έκδοση οι γονείς, οι δάσκαλοι και οι μαθητές θα αξιοποιήσουν νέες ενότητες μαθημάτων πάνω στην ελληνική γλώσσα και πολιτισμό, που απευθύνονται σε μαθητές διαφόρων ηλικιακών ομάδων. Τα μαθήματα αυτά περιλαμβάνουν Ελληνικά για Αρχάριους (ηλικίες 4+, 6+, 9+ και 13+) Ιστορία και Ελληνική Μυθολογία. Οι εφαρμογές είναι πλέον διαθέσιμες για iOS και Android κινητές συσκευές (τηλέφωνα και tablets).

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Κώστας Βλάσης, δήλωσε: «Η ελληνική γλώσσα αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία που ενώνουν τον οικουμενικό ελληνισμό και μέσα από την πλατφόρμα www.staellinika.com μπορούμε να συνεισφέρουμε σημαντικά στη διατήρηση, τη διάδοση και την προώθησή της. Η δημιουργική συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας & Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών με το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών του Simon Fraser University, Stavros Niarchos Foundation – Centre for Hellenic Studies, Vancouver Canada και φυσικά η γενναιόδωρη χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος μάς οδήγησαν στη λειτουργία της πλήρους έκδοσης της εφαρμογής, που ήδη από την πιλοτική της λειτουργία έχει αγαπηθεί κι αγκαλιαστεί από τους απανταχού Έλληνες με 13.000 εγγεγραμμένους χρήστες από 110 κράτη.

Στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία το γεγονός ότι τα παιδιά και οι νέοι της ομογένειας έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν δωρεάν από τον υπολογιστή του σπιτιού τους, από το κινητό τηλέφωνο ή το tablet τους στον υπέροχο κόσμο της ελληνικής γλώσσας, της ελληνικής μυθολογίας και του πολιτισμού».

Ανακοινώνοντας την πλήρη έκδοση της πλατφόρμας StaEllinika, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, αναφέρθηκε στην τεράστια απήχηση που έχει ήδη σημειώσει η πλατφόρμα και τόνισε ότι «η πλήρης έκδοση που κυκλοφορεί σήμερα σηματοδοτεί την ολοκλήρωση μιας πολύ σημαντικής και καινοτόμας προσπάθειας, που υλοποιήθηκε χάρη στη συνέργεια της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser με τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού. Πρόκειται για το χειροπιαστό αποτέλεσμα της ελληνικής επιστημονικής πρωτοβουλίας και της ασίγαστης δίψας για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και την εμπέδωση του ελληνικού πολιτισμού. Είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσει να εμπλουτίζεται με νέες ενότητες και εφαρμογές και ότι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες, που θα απευθύνονται στους απανταχού Έλληνες και φιλέλληνες του κόσμου».

Ο Διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του ΙΣΝ στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser (SFU), Δρ. Δημήτρης Κράλλης, σημείωσε ότι «η ομάδα του New Media Lab στο SFU και οι συνεργάτες μας στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, αισθάνονται ευγνώμονες για την ευκαιρία που μας έδωσε η γενναιοδωρία του ΙΣΝ, ώστε να ξεκινήσουμε ένα ευχάριστο, δημιουργικό ταξίδι. Με τη βοήθεια του Ιδρύματος καταφέραμε να συνδυάσουμε την καναδική και την ελληνική τεχνογνωσία σε τρόπους που γεφυρώνουν τις ηπείρους, δημιουργώντας μια ομάδα, η δημιουργικότητα και η καινοτομία της οποίας καθιστούν την πλατφόρμα StaEllinika ένα εργαλείο ιδανικό για μάθηση σε αυτό το πρώτο μισό του 21ου αιώνα. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε να υπηρετούμε τις ελληνικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο, τόσο σε συνθήκες κοινωνικής απόσταση όσο και σε μια επερχόμενη εποχή, που θα πρέπει να είναι πιο φωτεινή και πιο αισιόδοξη. Βλέπουμε το StaEllinika ως απαύγασμα της δημιουργικότητας και της γενναιοδωρίας ενός παγκόσμιου Ελληνισμού που λειτουργεί διασυνοριακά στην υπηρεσία τόσο των Ελλήνων όσο και των φίλων μας σε όλο τον κόσμο».

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε: «Η πλατφόρμα “StaEllinika” είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που υποστηρίζει την προβολή και διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού μας ευρύτερα και στα σχολεία της ομογένειας. Αποτελεί σημαντικό σταθμό για τις δράσεις, με σκοπό την διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ευχαριστούμε τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών για την πρωτοβουλία αυτή».

Η πλατφόρμα StaEllinika χρησιμοποιείται ως βασικό εργαλείο για τη διδασκαλία και την εκμάθηση της νεοελληνικής γλώσσας, της μυθολογίας και στοιχείων του ελληνικού πολιτισμού σε όλη την ελληνική Διασπορά. Τον Μάιο του 2020, η πλατφόρμα διατέθηκε πιλοτικά σε επιλεγμένα σχολεία της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του ΙΣΝ στο SFU.

Μάθετε περισσότερα για το StaEllinika στη διεύθυνση staellinika.com ή κατεβάστε τις εφαρμογές τώρα staellinika.com/apps.

Δείτε εδώ το βίντεο για την πλήρη έκδοση του #StaEllinika!

Γενικές πληροφορίες – Ιστορικό

Η διαδικτυακή πλατφόρμα και σειρά εφαρμογών StaEllinika επιδιώκει να παρέχει σε παιδιά προσχολικής ηλικίας έως νεαρούς ενήλικες ένα καινοτόμο και ελκυστικό προϊόν, που έχει σχεδιαστεί για να επανασυνδέει τους Έλληνες σε όλον τον κόσμο με τη γλώσσα και τον πολιτισμό της κληρονομιάς τους. Η σημερινή πλήρης έκδοση επιτυγχάνει τον στόχο αυτόν με την έναρξη ενός πλήρους προγράμματος σπουδών για αρχάριους μαθητές στα σχολεία, αλλά και για όσους μαθαίνουν από το σπίτι. Η πλατφόρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως αυτόνομο πρόγραμμα, για να βοηθήσει τη δουλειά που συντελείται στα σχολεία, είτε για να συμπληρώσει το υπάρχον πρόγραμμα σπουδών.

Η πλατφόρμα StaEllinika, ανταποκρινόμενη πλήρως στις προκλήσεις που δημιούργησε η πανδημία στο παραδοσιακό σύστημα μάθησης για τους νέους σε όλον τον κόσμο, συνεχίζει και σε αυτή τη φάση να διευκολύνει την εξ αποστάσεως μάθηση με προνόμια προσβασιμότητας και καινοτόμες παιδαγωγικές μεθόδους. Βασίζεται στις αρχές της μικρομάθησης και του παιχνιδιού για τη διευκόλυνση της διαδικτυακής διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας σε σχολεία, άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά και στο σπίτι. Οι χρήστες εκτίθενται σε λειτουργίες βιντεοπαιχνιδιών όπως βαθμολογία, πόντους, επιτεύγματα, ικανότητες και ανταμοιβές σε σύντομες περιόδους, ώστε να τροφοδοτείται η επιθυμία για συνεχή μάθηση.

Μια εξαίρετη διεπιστημονική ομάδα προγραμματιστών, εμψυχωτών και εκπαιδευτικών, που συντονίζεται από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών και από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του ΙΣΝ, εργάζεται εδώ και ένα μεγάλο διάστημα για να αναπτύξει τη διαδικτυακή πλατφόρμα και σουίτα εφαρμογών που είναι τώρα διαθέσιμες στη Διασπορά. Η ομάδα αυτή συνεχίζει και θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διαρκή επικαιροποίηση της πλατφόρμας StaEllinika.

Πηγή φωτογραφιών: Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Οι Γερμανοί περιορίζουν τα ταξίδια τους στις ΗΠΑ

Published

on

Από

Από τότε που επέστρεψε ο Ντόναλντ Τραμπ η ζήτηση για ταξίδια προς τις ΗΠΑ έχει μειωθεί κατά 15-20% από τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ αυξημένη είναι η ζήτηση για ταξίδια στον Καναδά. Photo credits: dmncwndrlch / pixabay

Οι Γερμανοί περιορίζουν δραστικά τα ταξίδια τους στις ΗΠΑ μετά την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο και τη σύλληψη και κράτηση Γερμανών πολιτών από τις αμερικανικές αρχές, αναφέρουν ταξιδιωτικοί πράκτορες.

Από τότε που επέστρεψε ο Ντόναλντ Τραμπ η ζήτηση για ταξίδια προς τις ΗΠΑ έχει μειωθεί κατά 15-20% από τον περασμένο Φεβρουάριο, αναφέρει σε ρεπορτάζ του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD o εκπρόσωπος τουριστικών πρακτορείων Τίμο Κόλενμπεργκ, ενώ ο Τόμας Τέρμπεκ της συμβουλευτικής υπηρεσίας Weltweiser κάνει λόγο για συρρίκνωση της ζήτησης και στα προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ.

Αντιθέτως, επισημαίνεται, αυξημένη είναι η ζήτηση για ταξίδια στον Καναδά.



Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει πάντως μεμονωμένα περιστατικά την προσωρινή κράτηση και μετέπειτα απέλαση δύο 19χρονων Γερμανίδων από τις αρχές των ΗΠΑ με την υποψία ότι σχεδίαζαν να εργαστούν στη χώρα με τουριστική βίζα, αλλά και την υπόθεση ενός 34χρονου Γερμανού με άδεια παραμονής στις ΗΠΑ ο οποίος κρατείται εδώ και τέσσερις εβδομάδες.

Λόγω πάντως των πρόσφατων περιστατικών, ταξιδιωτικοί ιστότοποι συμβουλεύουν τους Γερμανούς που σκοπεύουν να επισκεφθούν τις ΗΠΑ να διαγράψουν τυχόν επικριτικές για τον Αμερικανό πρόεδρο αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή το ιστορικό σχετικών συνομιλιών τους.

Ο εκπρόσωπος ωστόσο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Γιοχάνες Βάντεπουλ έκανε λόγο για «απαράδεκτες» ενέργειες εκ μέρους των ΗΠΑ και τόνισε ότι το ζήτημα θα αποτελέσει αντικείμενο συνομιλιών της επόμενης γερμανικής κυβέρνησης με τους Αμερικανούς ομολόγους της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε νέα μείωση των επιτοκίων της προχώρησε η ΕΚΤ: Στο 2,25% το βασικό επιτόκιο

Published

on

Από

Η οικονομία της ζώνης του ευρώ έχει αναπτύξει κάποια ανθεκτικότητα σε παγκόσμιες διαταραχές, αλλά οι προοπτικές για την ανάπτυξη έχουν επιδεινωθεί λόγω των αυξανόμενων εμπορικών εντάσεων. Photo credits: Hans / pixabay

Σε νέα μείωση των επιτοκίων κατά 0,25%, την τρίτη κατά σειρά από την αρχή του έτους, προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Μετά τη μείωση το βασικό επιτόκιο καταθέσεων της ΕΚΤ διαμορφώνεται στο 2,25%.

Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ ελήφθη στη σκιά των νέων δασμών που επέβαλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ.

Η απόφασή του να μειώσει το επιτόκιο της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων – το επιτόκιο με το οποίο το Διοικητικό Συμβούλιο δίνει την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής – βασίζεται στην επικαιροποιημένη αξιολόγησή του για τις προοπτικές του πληθωρισμού, τη δυναμική του υποκείμενου πληθωρισμού και την ένταση με την οποία μεταδίδεται η νομισματική πολιτική.



Η EKT εκτιμά ότι η διαδικασία αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού βρίσκεται σε καλό δρόμο. Ο πληθωρισμός συνέχισε να εξελίσσεται όπως ανέμεναν οι εμπειρογνώμονες, με τον γενικό πληθωρισμό και τον πυρήνα του πληθωρισμού να υποχωρούν τον Μάρτιο.

Ο πληθωρισμός των υπηρεσιών μειώθηκε επίσης σημαντικά τους τελευταίους μήνες. Οι περισσότεροι δείκτες του υποκείμενου πληθωρισμού υποδηλώνουν ότι ο πληθωρισμός θα σταθεροποιηθεί γύρω από τον μεσοπρόθεσμο στόχο του Διοικητικού Συμβουλίου για ρυθμό 2% σε διατηρήσιμη βάση.



Ο ρυθμός αύξησης των μισθών επιβραδύνεται και τα κέρδη απορροφούν εν μέρει τον αντίκτυπο του ρυθμού αύξησης των μισθών, που εξακολουθεί να είναι υψηλός, στον πληθωρισμό.

Η οικονομία της ζώνης του ευρώ έχει αναπτύξει κάποια ανθεκτικότητα σε παγκόσμιες διαταραχές, αλλά οι προοπτικές για την ανάπτυξη έχουν επιδεινωθεί λόγω των αυξανόμενων εμπορικών εντάσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιταλία: Κακοκαιρία στην περιοχή του Τορίνο, υπερχείλισε ο ποταμός Πάδος

Published

on

Από

Στις ορεινές περιοχές του Πεδεμόντιου, σημειώθηκε σειρά κατολισθήσεων, λόγω της ασταμάτητης βροχόπτωσης. Photo credits: Hans / pixabay

Μεγάλο κύμα κακοκαιρίας πλήττει την περιφέρεια Πεδεμόντιο, με πρωτεύουσα το Τορίνο. Χθες το πρωί ο ποταμός Πάδος υπερχείλισε σε κεντρική περιοχή του Τορίνο ενώ, έξω από την πόλη Μπιέλα, κατέρρευσε γέφυρα εξαιτίας των ορμητικών υδάτων του ποταμού Έλβο.

Την συγκεκριμένη στιγμή πάνω στην γέφυρα δεν βρίσκονταν πεζοί και ούτε αυτοκίνητα. Στις ορεινές περιοχές του Πεδεμόντιου, σημειώθηκε σειρά κατολισθήσεων, λόγω της ασταμάτητης βροχόπτωσης.

Στο ύψος, δε, της πόλης Μπιέλα, αποφασίστηκε η διακοπή της κυκλοφορίας των τρένων.



Στην μικρή βορειοδυτική περιφέρεια Βάλε Ντ΄Αόστα, στα σύνορα με την Γαλλία, το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας προκάλεσε διακοπή στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε τριάντα πέντε δήμους.

Σε κατάσταση επιφυλακής, παράλληλα, βρίσκεται και η περιοχή Εμίλια Ρομάνια, με πρωτεύουσα την Μπολώνια. Η επιφυλακή πρόκειται να παραμείνει «στο κόκκινο» μέχρι και σήμερα το απόγευμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μέσα στην άνοιξη, σφοδρές χιονοπτώσεις σημειώνονται στις ελβετικές και τις γαλλικές Άλπεις

Published

on

Από

Δρόμοι στο καντόνι του Βαλέ έκλεισαν για την κυκλοφορία, ενώ οι σιδηροδρομικές μεταφορές έχουν επίσης διαταραχθεί και η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε μερικές κοινότητες. Photo credits: Camera-man / pixabay

Σφοδρές χιονοπτώσεις σημειώνονται σήμερα στις ελβετικές Άλπεις, οι οποίες δυσχεραίνουν την κυκλοφορία στο νοτιοδυτικό καντόνι του Βαλέ, όπου οι αρχές προειδοποιούν για τον κίνδυνο χιονοστιβάδων και έκλεισαν για προληπτικούς λόγους όλα τα σχολεία.

Μεγάλες ποσότητες χιονιού – το ύψος του έφθασε τα 120 εκατοστά – έπεσαν επίσης την περασμένη νύκτα σε τμήμα των γαλλικών Άλπεων, προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης και αναστάτωση στις μεταφορές.

Οι ισχυρές χιονοπτώσεις, που σημειώνονται από χθες, Τετάρτη, στο ελβετικό καντόνι του Βαλέ, δεν έχουν ωστόσο προκαλέσει μεγάλες ζημιές, ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί οι αρχές του καντονιού που είναι αρμόδιες για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.



Δρόμοι στο καντόνι έκλεισαν για την κυκλοφορία, ενώ οι σιδηροδρομικές μεταφορές έχουν επίσης διαταραχθεί και η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε μερικές κοινότητες.

Ο δρόμος στο πέρασμα του Σεμπλόν, που βρίσκεται σε ύψος 2.009 μέτρων και συνδέει την Ελβετία με την Ιταλία, έχει κλείσει για τη κυκλοφορία λόγω του χιονιού.

Χιόνι έπεσε μέχρι και στις πεδιάδες και οι δημοτικές αρχές της πόλης Σιόν ζήτησαν από τους 36.000 κατοίκους της να παραμείνουν στα σπίτια τους. Μεγάλο μέρος της πόλης έχει κλείσει για την οδική κυκλοφορία, ακόμα και για την κυκλοφορία πεζών, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου.



Στη Γαλλία, ο νομός της Σαβοΐας έχει τεθεί από χθες το βράδυ από τη μετεωρολογική υπηρεσία (Météo-France) σε πορτοκαλί επιφυλακή για χιονοστιβάδες λόγω της μεγάλης συσσώρευσης χιονιού στα σύνορα με την Ιταλία.

Η ηλεκτροδότηση είχε διακοπεί σήμερα το πρωί σε περίπου 4.000 νοικοκυριά και δρόμοι παρέμεναν αποκλεισμένοι εξαιτίας πτώσεων δένδρων. Η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο A43 απαγορεύθηκε για τις νταλίκες, σύμφωνα με τις κρατικές υπηρεσίες.

Σημαντική αναστάτωση επικρατεί επίσης στο περιφερειακό σιδηροδρομικό δίκτυο, με καθυστερήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Google καταργεί και διαγράφει κριτικές και βαθμολογήσεις σχολείων στο Google Maps

Published

on

Από

Η Google διευκρινίζει ότι αυτό το μέτρο θα εφαρμοστεί σε «σχολεία γενικής εκπαίδευσης» παγκοσμίως και θα τεθεί σε ισχύ στα τέλη Απριλίου. Photo credits: Tumisu / pixabay

Η Google θα απενεργοποιήσει στα τέλη Απριλίου κριτικές και βαθμολογίες που δίνονται σε σχολεία σε όλο τον κόσμο από χρήστες της εφαρμογής Google Maps, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι υπάρχουσες κριτικές και αξιολογήσεις θα διαγραφούν.

Η εφαρμογή Google Maps επιτρέπει στους χρήστες να βαθμολογούν τις τοποθεσίες που επισκέπτονται, σε κλίμακα από το 1 έως το 5 και να αφήνουν κάθε είδους σχόλια.

Παρά το γεγονός ότι αυτή η πρακτική είναι κοινή για ξενοδοχεία και εστιατόρια, παρέχει επίσης την ευκαιρία να αξιολογούνται δημοτικά σχολεία, γυμνάσια ή λύκεια.



«Αυτή η απόφαση οφείλεται στη συνεχή παρουσία συνεισφορών εκτός θέματος, επιβλαβών επίσης, και παραβιάσεων της πολιτικής», δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού.

Η Google διευκρινίζει ότι αυτό το μέτρο θα εφαρμοστεί σε «σχολεία γενικής εκπαίδευσης» παγκοσμίως και θα τεθεί σε ισχύ στα τέλη Απριλίου. Η ανάπτυξή του αναμένεται να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έφοδοι «άνευ προηγουμένου» στην Ευρώπη, 200 συλλήψεις και κατασχέσεις ναρκωτικών

Published

on

Από

Πέρα από την Τουρκία, συλλήψεις έγιναν στο Βέλγιο, στη Γερμανία, στην Ισπανία και στην Ολλανδία. Photo credits: diegoparra / pixabay

Δυνάμεις επιβολής της τάξης διεξήγαγαν εφόδους «άνευ προηγουμένου» την Τρίτη σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, βάζοντας στο στόχαστρο τέσσερις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος, επιχείρηση που είχε αποτέλεσμα πάνω από 200 συλλήψεις σε πέντε χώρες, τις περισσότερες εξ αυτών στην Τουρκία, καταφέρνοντας «τεράστιο πλήγμα» στη διακίνηση ναρκωτικών.

Παράλληλα με τις συλλήψεις, αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση «Μπουλούτ» («Σύννεφο» στα τουρκικά) προχώρησαν σε κατασχέσεις ποσοτήτων 21 και πλέον τόνων ναρκωτικών, συμπεριλαμβανομένων 3,3 εκατομμυρίων χαπιών MDMA, ανακοίνωσε η Europol, ο οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη συνεργασία στον τομέα της επιβολής του νόμου, που συντόνισε το εγχείρημα.



Οι αρχές προχώρησαν σε 234 συλλήψεις, από τις οποίες οι 225 έγιναν στην Τουρκία, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια.

Διευκρίνισε ότι οι συμμορίες επιδίδονταν στη διακίνηση κοκαΐνης προς τις αγορές της Τουρκίας και της Ευρώπης διά θαλάσσης και μέσω χερσαίων οδών από κράτη της Λατινικής Αμερικής, καθώς και ηρωίνης από το Ιράν και το Αφγανιστάν, κάνναβης μέσω Βαλκανίων και έκστασης μέσω Ευρώπης.

Οι τέσσερις συμμορίες που εξαρθρώθηκαν ενέχονταν επίσης σε ξέπλυμα χρήματος, βίαια εγκλήματα και άλλες παράνομες δραστηριότητες.



Πέρα από την Τουρκία, συλλήψεις έγιναν στο Βέλγιο, στη Γερμανία, στην Ισπανία και στην Ολλανδία.

Η επιχείρηση έγινε δυνατή χάρη στη μελέτη μηνυμάτων που βρέθηκαν όταν διαλύθηκαν, πριν από τέσσερα χρόνια, οι πλατφόρμες ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Sky ECC και ANOM, που χρησιμοποιούσαν κακοποιοί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP


Continue Reading

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Advertisement Europolitis

Like us on Facebook

Advertisement
Advertisement Europolitis