Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Samsung: Η πανδημία έχει επηρεάσει τον τρόπο ζωής των καταναλωτών

Published

on

Η εμπειρία της πανδημίας έχει οδηγήσει τους Ευρωπαίους να αναθεωρήσουν τις προτεραιότητές τους σχετικά με την προσωπική τους ζωή και τα νοικοκυριά τους, αναδιαμορφώνοντας τον τρόπο ζωής μακροπρόθεσμα, αποκαλύπτει Πανευρωπαϊκή έρευνα, που διεξήχθη σε περισσότερους από 10.000 καταναλωτές.

Με τίτλο «Αποκεντρωμένος τρόπος ζωής: Από τις συνήθειες του lockdown σε ένα νέο τρόπο ζωής», η έρευνα της Samsung εξετάζει πώς, χάρη στην τεχνολογία και την δυνατότητα τηλεργασίας, μεγάλο μέρος του ευρωπαϊκού πληθυσμού έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τη σχέση του με την οικογένεια, την κοινωνία και το σπίτι του.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, διανύοντας το 2021, φαίνεται ότι πολλές από τις συνήθειες που υιοθετήθηκαν κατά την περίοδο του lockdown θα αλλάξουν και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων, από εδώ και στο εξής.

Το σπίτι ως επέκταση του εαυτού: Η νέα ψυχολογία του «σπιτιού»

Η έρευνα, που διεξήχθη από την IPSOS MORI για λογαριασμό της Samsung σε δείγμα περισσότερων από 10.000 Ευρωπαίων, ανέδειξε ότι για πολλούς η εμπειρία της πανδημίας ενίσχυσε τη συναισθηματική τους σχέση με το οικιακό τους περιβάλλον.

Το 39% των Ευρωπαίων βλέπουν το σπίτι τους, περισσότερο από ποτέ, ως μέρος για να εκφράζουν τον εαυτό τους, με το 37% να δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται πλέον περισσότερο για την εικόνα του σπιτιού τους απ’ ό,τι πριν την πανδημία.

Αυτό υποδηλώνει ότι το τελευταίο έτος έχει αλλάξει ριζικά ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι προβάλλουν την προσωπικότητα τους, την κοινωνική τους θέση και τις προσωπικές τους αξίες μέσα στο σπίτι.

Σχεδόν τα δύο τρίτα (64%) των Ευρωπαίων βλέπουν το σπίτι ως τον «ασφαλή τους χώρο» από τότε που ξέσπασε η πανδημία – μια τάση πιο έντονη σε χώρες όπως η Ισπανία (75%), όπου οι περιορισμοί του lockdown κράτησαν περισσότερο και ήταν πιο αυστηροί.

Αυτή η αλλαγή στη σημασία της έννοιας «σπίτι» αλλάζει και τις καταναλωτικές συνήθειες των ανθρώπων.

1 στους 3 (33%) δήλωσε ότι, όταν σκέφτεται τι να αγοράσει για το σπίτι του, η αγορά αγαθών που βελτιώνουν τη συναισθηματική ή ψυχική ευεξία είναι πλέον πιο σημαντική σε σχέση με πριν την πανδημία, ενώ για το 37% είναι πλέον πιο σημαντική η αγορά αγαθών που κάνουν τη ζωή στο σπίτι πιο άνετη.

Στην ερώτηση πώς θα διέθεταν ένα ποσό που περίσσευε, οι Ευρωπαίοι απάντησαν πως είναι σχεδόν 10 φορές πιο πιθανό να τα ξοδέψουν – από τις παρεχόμενες επιλογές – σε έξυπνες τεχνολογίες ή έξυπνες συσκευές για το σπίτι τους (38%) παρά σε ρούχα επώνυμων σχεδιαστών (4% ) ή κοσμήματα (3%).

Φαγητό, Ύπνος, Δουλειά, Σωματική άσκηση: Το «τελετουργικό» του lockdown ήρθε για να μείνει

Σύμφωνα με την έρευνας, δεν έχει αλλάξει μόνο το πώς νιώθουν οι άνθρωποι για το σπίτι τους, αλλά και πώς περνούν το χρόνο τους εκεί, με το 41% των Ευρωπαίων να δηλώνουν ότι κάνουν πλέον πράγματα στο σπίτι που δεν είχαν κάνει ποτέ πριν.

Πολλά από τα νέα χόμπι και συνήθειες που υιοθέτησαν οι Ευρωπαίοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας φαίνεται ότι θέλουν να τα διατηρήσουν.

8 στους 10 (78%) δηλώνουν ότι θα ήθελαν να συνεχίσουν να μαγειρεύουν περισσότερο στο σπίτι, το 74% θα ήθελε να συνεχίσει να ξεκινά καινούρια χόμπι, όπως ζωγραφική και κηπουρική, τα 2/3 (66%) θα ήθελαν να συνεχίσουν να αναβαθμίζουν το σπίτι τους και 6 στους 10 (60%) θα ήθελαν να συνεχίσουν τη γυμναστική στο σπίτι μέσω διαδικτύου για ένα χρόνο από τώρα, ακόμα κι αν αρθούν όλοι οι περιορισμοί.

Αυτό το νέο πάθος για το μαγείρεμα κατά την περίοδο του lockdown φαίνεται να δίνει στο χώρο της κουζίνας τη θέση της «καρδιάς» του σπιτιού. Πάνω από τα δύο τρίτα των Ευρωπαίων (68%) δηλώνουν ότι το να έχουν βελτιωμένες εγκαταστάσεις στην κουζίνα είναι σημαντικό για αυτούς, ενώ πάνω από τους μισούς (52%) είναι πιθανό να αγοράσουν μια νέα οικιακή συσκευή τους επόμενους 12 μήνες.

Στον τομέα της φυσικής κατάστασης, η τεχνολογία των wearables παίζει όλο και πιο σημαντικό ρόλο στην παρακολούθηση των επιπέδων δραστηριότητας. Πάνω από το ένα τρίτο (34%) των Ευρωπαίων δηλώνει ότι είναι πιθανό να αγοράσει κάποιο προϊόν τεχνολογίας για την υγεία ή τη φυσική τους κατάσταση τους επόμενους 12 μήνες.

Γιατί οι βιντεοκλήσεις δεν θα σταματήσουν

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, σχεδόν τα δύο τρίτα (64%) των ατόμων ηλικίας 25-34 ετών και εκείνων με παιδιά πιστεύουν ότι η τεχνολογία τους διευκόλυνε να διατηρήσουν ουσιαστικές σχέσεις με φίλους και συγγενείς και σχεδόν 1 στους 3 (31%) κάτω των 35 ετών δήλωσε ότι η τεχνολογία τους έχει βοηθήσει να κάνουν σχέσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Όλα αυτά υποδηλώνουν ότι, οι εικονικές επαφές, εκτός από το ότι δεν είναι μία αντικοινωνική συνήθεια, έχουν διαδραματίσει και ζωτικό ρόλο στη διατήρηση των σχέσεων και στη διατήρηση της σύνδεσης των οικογενειών.

Ως αποτέλεσμα, ο τρόπος με τον οποίο ο κόσμος αλληλεπιδρά με το κοινωνικό του περιβάλλον μπορεί να έχει αλλάξει για πάντα.

Το 50% των Ευρωπαίων που ξεκίνησαν να επικοινωνούν με βιντεοκλήση με φίλους και οικογένεια ή συνήθιζαν να το κάνουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, φαίνεται να θέλουν να το συνεχίσουν και μετά την άρση των περιορισμών του lockdown.

Ενδεχόμενο αποτέλεσμα όλης αυτής της εικονικής κοινωνικοποίησης – ή αλλιώς του «virtualizing» – είναι ότι σχεδόν τρεις στους δέκα (29%) έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν συσκευές με μεγάλες οθόνες για να κάνουν βιντεοκλήσεις από την αρχή της πανδημίας.

Επιπλέον, η ευκαιρία να παρευρεθεί κάποιος εικονικά σε μία εκδήλωση, και όχι αυτοπροσώπως, μπορεί να τον παρακινήσει να παραστεί πιο εύκολα. Συναντήσεις με φίλους (53%), γενέθλια (50%) και εργασιακές συναθροίσεις (41%) είναι εκδηλώσεις στις οποίες, αν δεν ήθελε να παρευρεθεί αυτοπροσώπως, μπορεί να το ξανασκεφτόταν για να παρευρεθεί εικονικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Οι Γερμανοί περιορίζουν τα ταξίδια τους στις ΗΠΑ

Published

on

Από

Από τότε που επέστρεψε ο Ντόναλντ Τραμπ η ζήτηση για ταξίδια προς τις ΗΠΑ έχει μειωθεί κατά 15-20% από τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ αυξημένη είναι η ζήτηση για ταξίδια στον Καναδά. Photo credits: dmncwndrlch / pixabay

Οι Γερμανοί περιορίζουν δραστικά τα ταξίδια τους στις ΗΠΑ μετά την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο και τη σύλληψη και κράτηση Γερμανών πολιτών από τις αμερικανικές αρχές, αναφέρουν ταξιδιωτικοί πράκτορες.

Από τότε που επέστρεψε ο Ντόναλντ Τραμπ η ζήτηση για ταξίδια προς τις ΗΠΑ έχει μειωθεί κατά 15-20% από τον περασμένο Φεβρουάριο, αναφέρει σε ρεπορτάζ του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD o εκπρόσωπος τουριστικών πρακτορείων Τίμο Κόλενμπεργκ, ενώ ο Τόμας Τέρμπεκ της συμβουλευτικής υπηρεσίας Weltweiser κάνει λόγο για συρρίκνωση της ζήτησης και στα προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ.

Αντιθέτως, επισημαίνεται, αυξημένη είναι η ζήτηση για ταξίδια στον Καναδά.



Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει πάντως μεμονωμένα περιστατικά την προσωρινή κράτηση και μετέπειτα απέλαση δύο 19χρονων Γερμανίδων από τις αρχές των ΗΠΑ με την υποψία ότι σχεδίαζαν να εργαστούν στη χώρα με τουριστική βίζα, αλλά και την υπόθεση ενός 34χρονου Γερμανού με άδεια παραμονής στις ΗΠΑ ο οποίος κρατείται εδώ και τέσσερις εβδομάδες.

Λόγω πάντως των πρόσφατων περιστατικών, ταξιδιωτικοί ιστότοποι συμβουλεύουν τους Γερμανούς που σκοπεύουν να επισκεφθούν τις ΗΠΑ να διαγράψουν τυχόν επικριτικές για τον Αμερικανό πρόεδρο αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή το ιστορικό σχετικών συνομιλιών τους.

Ο εκπρόσωπος ωστόσο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Γιοχάνες Βάντεπουλ έκανε λόγο για «απαράδεκτες» ενέργειες εκ μέρους των ΗΠΑ και τόνισε ότι το ζήτημα θα αποτελέσει αντικείμενο συνομιλιών της επόμενης γερμανικής κυβέρνησης με τους Αμερικανούς ομολόγους της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε νέα μείωση των επιτοκίων της προχώρησε η ΕΚΤ: Στο 2,25% το βασικό επιτόκιο

Published

on

Από

Η οικονομία της ζώνης του ευρώ έχει αναπτύξει κάποια ανθεκτικότητα σε παγκόσμιες διαταραχές, αλλά οι προοπτικές για την ανάπτυξη έχουν επιδεινωθεί λόγω των αυξανόμενων εμπορικών εντάσεων. Photo credits: Hans / pixabay

Σε νέα μείωση των επιτοκίων κατά 0,25%, την τρίτη κατά σειρά από την αρχή του έτους, προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Μετά τη μείωση το βασικό επιτόκιο καταθέσεων της ΕΚΤ διαμορφώνεται στο 2,25%.

Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ ελήφθη στη σκιά των νέων δασμών που επέβαλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ.

Η απόφασή του να μειώσει το επιτόκιο της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων – το επιτόκιο με το οποίο το Διοικητικό Συμβούλιο δίνει την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής – βασίζεται στην επικαιροποιημένη αξιολόγησή του για τις προοπτικές του πληθωρισμού, τη δυναμική του υποκείμενου πληθωρισμού και την ένταση με την οποία μεταδίδεται η νομισματική πολιτική.



Η EKT εκτιμά ότι η διαδικασία αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού βρίσκεται σε καλό δρόμο. Ο πληθωρισμός συνέχισε να εξελίσσεται όπως ανέμεναν οι εμπειρογνώμονες, με τον γενικό πληθωρισμό και τον πυρήνα του πληθωρισμού να υποχωρούν τον Μάρτιο.

Ο πληθωρισμός των υπηρεσιών μειώθηκε επίσης σημαντικά τους τελευταίους μήνες. Οι περισσότεροι δείκτες του υποκείμενου πληθωρισμού υποδηλώνουν ότι ο πληθωρισμός θα σταθεροποιηθεί γύρω από τον μεσοπρόθεσμο στόχο του Διοικητικού Συμβουλίου για ρυθμό 2% σε διατηρήσιμη βάση.



Ο ρυθμός αύξησης των μισθών επιβραδύνεται και τα κέρδη απορροφούν εν μέρει τον αντίκτυπο του ρυθμού αύξησης των μισθών, που εξακολουθεί να είναι υψηλός, στον πληθωρισμό.

Η οικονομία της ζώνης του ευρώ έχει αναπτύξει κάποια ανθεκτικότητα σε παγκόσμιες διαταραχές, αλλά οι προοπτικές για την ανάπτυξη έχουν επιδεινωθεί λόγω των αυξανόμενων εμπορικών εντάσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιταλία: Κακοκαιρία στην περιοχή του Τορίνο, υπερχείλισε ο ποταμός Πάδος

Published

on

Από

Στις ορεινές περιοχές του Πεδεμόντιου, σημειώθηκε σειρά κατολισθήσεων, λόγω της ασταμάτητης βροχόπτωσης. Photo credits: Hans / pixabay

Μεγάλο κύμα κακοκαιρίας πλήττει την περιφέρεια Πεδεμόντιο, με πρωτεύουσα το Τορίνο. Χθες το πρωί ο ποταμός Πάδος υπερχείλισε σε κεντρική περιοχή του Τορίνο ενώ, έξω από την πόλη Μπιέλα, κατέρρευσε γέφυρα εξαιτίας των ορμητικών υδάτων του ποταμού Έλβο.

Την συγκεκριμένη στιγμή πάνω στην γέφυρα δεν βρίσκονταν πεζοί και ούτε αυτοκίνητα. Στις ορεινές περιοχές του Πεδεμόντιου, σημειώθηκε σειρά κατολισθήσεων, λόγω της ασταμάτητης βροχόπτωσης.

Στο ύψος, δε, της πόλης Μπιέλα, αποφασίστηκε η διακοπή της κυκλοφορίας των τρένων.



Στην μικρή βορειοδυτική περιφέρεια Βάλε Ντ΄Αόστα, στα σύνορα με την Γαλλία, το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας προκάλεσε διακοπή στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε τριάντα πέντε δήμους.

Σε κατάσταση επιφυλακής, παράλληλα, βρίσκεται και η περιοχή Εμίλια Ρομάνια, με πρωτεύουσα την Μπολώνια. Η επιφυλακή πρόκειται να παραμείνει «στο κόκκινο» μέχρι και σήμερα το απόγευμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μέσα στην άνοιξη, σφοδρές χιονοπτώσεις σημειώνονται στις ελβετικές και τις γαλλικές Άλπεις

Published

on

Από

Δρόμοι στο καντόνι του Βαλέ έκλεισαν για την κυκλοφορία, ενώ οι σιδηροδρομικές μεταφορές έχουν επίσης διαταραχθεί και η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε μερικές κοινότητες. Photo credits: Camera-man / pixabay

Σφοδρές χιονοπτώσεις σημειώνονται σήμερα στις ελβετικές Άλπεις, οι οποίες δυσχεραίνουν την κυκλοφορία στο νοτιοδυτικό καντόνι του Βαλέ, όπου οι αρχές προειδοποιούν για τον κίνδυνο χιονοστιβάδων και έκλεισαν για προληπτικούς λόγους όλα τα σχολεία.

Μεγάλες ποσότητες χιονιού – το ύψος του έφθασε τα 120 εκατοστά – έπεσαν επίσης την περασμένη νύκτα σε τμήμα των γαλλικών Άλπεων, προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης και αναστάτωση στις μεταφορές.

Οι ισχυρές χιονοπτώσεις, που σημειώνονται από χθες, Τετάρτη, στο ελβετικό καντόνι του Βαλέ, δεν έχουν ωστόσο προκαλέσει μεγάλες ζημιές, ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί οι αρχές του καντονιού που είναι αρμόδιες για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.



Δρόμοι στο καντόνι έκλεισαν για την κυκλοφορία, ενώ οι σιδηροδρομικές μεταφορές έχουν επίσης διαταραχθεί και η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε μερικές κοινότητες.

Ο δρόμος στο πέρασμα του Σεμπλόν, που βρίσκεται σε ύψος 2.009 μέτρων και συνδέει την Ελβετία με την Ιταλία, έχει κλείσει για τη κυκλοφορία λόγω του χιονιού.

Χιόνι έπεσε μέχρι και στις πεδιάδες και οι δημοτικές αρχές της πόλης Σιόν ζήτησαν από τους 36.000 κατοίκους της να παραμείνουν στα σπίτια τους. Μεγάλο μέρος της πόλης έχει κλείσει για την οδική κυκλοφορία, ακόμα και για την κυκλοφορία πεζών, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου.



Στη Γαλλία, ο νομός της Σαβοΐας έχει τεθεί από χθες το βράδυ από τη μετεωρολογική υπηρεσία (Météo-France) σε πορτοκαλί επιφυλακή για χιονοστιβάδες λόγω της μεγάλης συσσώρευσης χιονιού στα σύνορα με την Ιταλία.

Η ηλεκτροδότηση είχε διακοπεί σήμερα το πρωί σε περίπου 4.000 νοικοκυριά και δρόμοι παρέμεναν αποκλεισμένοι εξαιτίας πτώσεων δένδρων. Η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο A43 απαγορεύθηκε για τις νταλίκες, σύμφωνα με τις κρατικές υπηρεσίες.

Σημαντική αναστάτωση επικρατεί επίσης στο περιφερειακό σιδηροδρομικό δίκτυο, με καθυστερήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Google καταργεί και διαγράφει κριτικές και βαθμολογήσεις σχολείων στο Google Maps

Published

on

Από

Η Google διευκρινίζει ότι αυτό το μέτρο θα εφαρμοστεί σε «σχολεία γενικής εκπαίδευσης» παγκοσμίως και θα τεθεί σε ισχύ στα τέλη Απριλίου. Photo credits: Tumisu / pixabay

Η Google θα απενεργοποιήσει στα τέλη Απριλίου κριτικές και βαθμολογίες που δίνονται σε σχολεία σε όλο τον κόσμο από χρήστες της εφαρμογής Google Maps, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι υπάρχουσες κριτικές και αξιολογήσεις θα διαγραφούν.

Η εφαρμογή Google Maps επιτρέπει στους χρήστες να βαθμολογούν τις τοποθεσίες που επισκέπτονται, σε κλίμακα από το 1 έως το 5 και να αφήνουν κάθε είδους σχόλια.

Παρά το γεγονός ότι αυτή η πρακτική είναι κοινή για ξενοδοχεία και εστιατόρια, παρέχει επίσης την ευκαιρία να αξιολογούνται δημοτικά σχολεία, γυμνάσια ή λύκεια.



«Αυτή η απόφαση οφείλεται στη συνεχή παρουσία συνεισφορών εκτός θέματος, επιβλαβών επίσης, και παραβιάσεων της πολιτικής», δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού.

Η Google διευκρινίζει ότι αυτό το μέτρο θα εφαρμοστεί σε «σχολεία γενικής εκπαίδευσης» παγκοσμίως και θα τεθεί σε ισχύ στα τέλη Απριλίου. Η ανάπτυξή του αναμένεται να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έφοδοι «άνευ προηγουμένου» στην Ευρώπη, 200 συλλήψεις και κατασχέσεις ναρκωτικών

Published

on

Από

Πέρα από την Τουρκία, συλλήψεις έγιναν στο Βέλγιο, στη Γερμανία, στην Ισπανία και στην Ολλανδία. Photo credits: diegoparra / pixabay

Δυνάμεις επιβολής της τάξης διεξήγαγαν εφόδους «άνευ προηγουμένου» την Τρίτη σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, βάζοντας στο στόχαστρο τέσσερις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος, επιχείρηση που είχε αποτέλεσμα πάνω από 200 συλλήψεις σε πέντε χώρες, τις περισσότερες εξ αυτών στην Τουρκία, καταφέρνοντας «τεράστιο πλήγμα» στη διακίνηση ναρκωτικών.

Παράλληλα με τις συλλήψεις, αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση «Μπουλούτ» («Σύννεφο» στα τουρκικά) προχώρησαν σε κατασχέσεις ποσοτήτων 21 και πλέον τόνων ναρκωτικών, συμπεριλαμβανομένων 3,3 εκατομμυρίων χαπιών MDMA, ανακοίνωσε η Europol, ο οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη συνεργασία στον τομέα της επιβολής του νόμου, που συντόνισε το εγχείρημα.



Οι αρχές προχώρησαν σε 234 συλλήψεις, από τις οποίες οι 225 έγιναν στην Τουρκία, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια.

Διευκρίνισε ότι οι συμμορίες επιδίδονταν στη διακίνηση κοκαΐνης προς τις αγορές της Τουρκίας και της Ευρώπης διά θαλάσσης και μέσω χερσαίων οδών από κράτη της Λατινικής Αμερικής, καθώς και ηρωίνης από το Ιράν και το Αφγανιστάν, κάνναβης μέσω Βαλκανίων και έκστασης μέσω Ευρώπης.

Οι τέσσερις συμμορίες που εξαρθρώθηκαν ενέχονταν επίσης σε ξέπλυμα χρήματος, βίαια εγκλήματα και άλλες παράνομες δραστηριότητες.



Πέρα από την Τουρκία, συλλήψεις έγιναν στο Βέλγιο, στη Γερμανία, στην Ισπανία και στην Ολλανδία.

Η επιχείρηση έγινε δυνατή χάρη στη μελέτη μηνυμάτων που βρέθηκαν όταν διαλύθηκαν, πριν από τέσσερα χρόνια, οι πλατφόρμες ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Sky ECC και ANOM, που χρησιμοποιούσαν κακοποιοί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP


Continue Reading

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Advertisement Europolitis

Like us on Facebook

Advertisement
Advertisement Europolitis