Connect with us

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναπόσπαστο μέρος της αυτοκίνησης η αυτόνομη οδήγηση αρχικών επιπέδων

Published

on

Τα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, καθώς και αυτά της υποβοήθησης οδηγού (ΑDAS) που υπάρχουν στα σύγχρονα αυτοκίνητα όχι μόνο κάνουν ευκολότερη την οδήγηση του οδηγού, αλλά αυξάνουν θεαματικά και την ασφάλειά του.

Παράλληλα προσφέρουν σε μεγάλο βαθμό και κάποιου είδους οδηγική αυτονομία, επιπέδου κυρίως 2, ενώ αρκετές μάρκες διαθέτουν ήδη στην παραγωγή αυτοκίνητα που προσφέρουν αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3.

Έτσι, ενώ το 2019 υπήρχαν περίπου 31 εκατομμύρια οχήματα με κάποιο επίπεδο αυτόνομης οδήγησης παγκοσμίως, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αγγίξει τα 54 εκατομμύρια το 2024.

Και ενώ τα τελευταία δύο χρόνια η αγορά του αυτοκινήτου έχει συρρικνωθεί λόγω της πανδημίας, εντούτοις οι πωλήσεις των οχημάτων με αντίστοιχη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης γνωρίζουν μεγάλη αύξηση.

Περίπου 18,43 εκατομμύρια νέα αυτοκίνητα που θα πωληθούν το 2024 θα έχουν αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2, γεγονός που θα επιτρέπει στους οδηγούς να έχουν βοήθεια στον έλεγχο του τιμονιού, χωρίς όμως να το αφήνουν.

Σχεδόν ένα εκατομμύριο νέα αυτοκίνητα που θα πωλούνται το 2024 θα έχουν υψηλότερα επίπεδα αυτοματισμού. Σύμφωνα με τις έρευνες, προβλέπεται ότι το 2025 σχεδόν το 60% των νέων αυτοκινήτων που θα πωλούνται παγκοσμίως θα έχουν συστήματα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, ενώ το 2030 τα αυτόνομα αυτοκίνητα επιπέδου 2 αναμένεται να κυριαρχήσουν στην αγορά.

Ωστόσο, τα αυτόνομα οχήματα επιπέδου 3 και επιπέδου 4 θα αντιπροσωπεύουν την ίδια χρονιά περίπου το 8% του συνόλου των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων.

Εταιρείες όπως η General Motors, η Toyota, η Nissan, η Volkswagen, η Ford και η Tesla έχουν εισέλθει στην αγορά.

Λόγω της πολυπλοκότητας της ανάπτυξης αυτόνομων οχημάτων, οι εταιρείες κάνουν συνεργασίες με άλλες εταιρείες προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στην τεχνογνωσία.

Το 2016, για παράδειγμα, η General Motors απέκτησε μια νεοσύστατη Cruise και φέτος η Toyota ανακοίνωσε την αγορά του τμήματος αυτόνομων αυτοκινήτων της Lyft. Η Argo AI, μια άλλη νεοσύστατη εταιρεία στον κλάδο, έχει λάβει σημαντική οικονομική υποστήριξη από τη Ford και τη Volkswagen.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης που πραγματοποίησε η «statista» υπολογίζεται ότι περίπου το 10% όλων των οχημάτων που θα πωλούνται στην Κίνα το 2035 θα έχουν συστήματα αυτόματης οδήγησης επιπέδου 4 ή 5, ενώ την ίδια χρονολογία το μερίδιο των πωλήσεων αυτόνομων οχημάτων όλων των επιπέδων θα ανέρχεται περίπου στο 66% των συνολικών πωλήσεων.

Τέλος, άλλη έρευνα αναφέρει ότι μόνο το 16% των ερωτηθέντων οδηγών σήμερα δεν θα είχαν πρόβλημα να χρησιμοποιήσουν ένα αυτόνομο όχημα. Ποσοστό που κρίνεται ικανοποιητικό, αν αναλογιστούμε ότι η αυτόνομη οδήγηση βρίσκεται ακόμη στα πρώτα της στάδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υπερβολική φωτορύπανση μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες για Αλτσχάιμερ

Published

on

Από

Οι νεότεροι άνθρωποι μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στις επιπτώσεις της νυχτερινής έκθεσης στο φως, σύμφωνα με τους ερευνητές. Photo credits: scholty1970 / pixabay

Η έκθεση στην εξωτερική νυχτερινή φωτορύπανση μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ περισσότερο από άλλους παράγοντες κινδύνου για άτομα ηλικίας κάτω των 65 ετών.

Τα παραπάνω διαπιστώνει έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Frontiers in Neuroscience».

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Ιατρικό Κέντρο του αμερικανικού Πανεπιστημίου Rush, Ρόμπιν Βόιτ-Ζουβάλα, μελέτησαν χάρτες φωτορύπανσης 48 πολιτειών των ΗΠΑ και χώρισαν τις πολιτείες σε πέντε ομάδες, από τη χαμηλότερη προς την υψηλότερη νυχτερινή ένταση φωτός.

Στη συνέχεια, ενσωμάτωσαν στην ανάλυσή τους ιατρικά δεδομένα σχετικά με μεταβλητές που θεωρούνται παράγοντες κινδύνου για τη νόσο Αλτσχάιμερ.



Τα αποτελέσματά τους έδειξαν ότι για τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω, η εμφάνιση του Αλτσχάιμερ συσχετιζόταν ισχυρότερα με τη νυχτερινή φωτορύπανση από ό,τι με ορισμένους άλλους παράγοντες ασθένειας, όπως η κατάχρηση αλκοόλ, η χρόνια νεφρική νόσος, η κατάθλιψη και η παχυσαρκία.

Αντίθετα, ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση και το εγκεφαλικό επεισόδιο συσχετίστηκαν πιο έντονα με την εμφάνιση Αλτσχάιμερ από ό,τι η φωτορύπανση.

Ωστόσο, για τα άτομα ηλικίας κάτω των 65 ετών οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η υψηλότερη νυχτερινή ένταση του φωτός συσχετίστηκε με μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ από ό,τι οποιοσδήποτε άλλος παράγοντας κινδύνου που εξετάστηκε στη μελέτη.

Όπως δηλώνουν οι ερευνητές, αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι οι νεότεροι άνθρωποι μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στις επιπτώσεις της νυχτερινής έκθεσης στο φως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια διαμάχη για δαχτυλίδι 70.000 δολαρίων δοκιμάζει τη νομοθεσία περί αρραβώνων

Published

on

Από

Οι Πολιτείες άρχισαν να καταργούν τη δεκαετία του 1930 ισχυρισμούς για «βάλσαμο της καρδιάς» που προηγουμένως μπορούσαν να ακολουθήσουν οι γυναίκες όταν αθετείτο η υπόσχεση γάμου. Photo credits: PRISCILAFLORES / pixabay

Της φόρεσε το δαχτυλίδι. Μπορεί να το πάρει πίσω; Αυτή είναι η υπόθεση που εκδικάζεται στο ανώτατο δικαστήριο της Μασαχουσέτης.

Ο Τζόνσον, ένας συνταξιούχος ανώτερος μηχανικός και η Σετίνο, πρώην δασκάλα, συναντήθηκαν σε ένα μπαρ στο Χίνγκαμ της Μασαχουσέτης. Της έκανε πρόταση γάμου το 2017 δίνοντάς της το δαχτυλίδι των 70.000 δολαρίων.

Καθώς προχωρούσαν τα σχέδια του γάμου, ο Τζόνσον, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, είπε ότι υποπτεύθηκε ότι η αρραβωνιαστικιά του είχε παράλληλη σχέση αφού είδε μηνύματα στο τηλέφωνό της που αντάλλασσε με έναν άλλον άντρα και τότε αυτός ακύρωσε τον γάμο.



Η Σετίνο αρνείται τις κατηγορίες του Τζόνσον περί απιστίας, λέγοντας ότι ο άνδρας εκείνος ήταν φίλος δεκαετιών. Ο Τζόνσον μήνυσε την Σετίνο για να πάρει πίσω το δαχτυλίδι, αλλά ένας δικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο μηνυτής έκανε λάθος σχετικά με τη σχέση της τότε μνηστής του και ότι αυτός φταίει για τον χωρισμό τους.

Η απόφαση αυτή ανατράπηκε από εφετείο πέρυσι. Το εφετείο απεφάνθη ότι ενώ ο Τζόνσον μπορεί να υποκινήθηκε από μια εσφαλμένη εικασία, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία αυτό δεν σήμαινε ότι ήταν αδικαιολόγητο να διαλύσει τον αρραβώνα. Στη συνέχεια, η Σετίνο προσέφυγε στο ανώτατο δικαστήριο της Πολιτείας. Είπε ότι αγωνίζεται να κρατήσει το δαχτυλίδι για λόγους αρχής.

Αγωγές που ζητούν την επιστροφή δαχτυλιδιών είναι ουσιαστικά ο τελευταίος εναπομείνας τύπος δικαστικών διαφορών για διαλυμένους αρραβώνες που αναγνωρίζεται από τα δικαστήρια των ΗΠΑ, αφού οι Πολιτείες στη δεκαετία του 1930 άρχισαν να καταργούν ισχυρισμούς για «βάλσαμο της καρδιάς» που προηγουμένως μπορούσαν να ακολουθήσουν οι γυναίκες όταν αθετείτο η υπόσχεση γάμου.

Πλέον η πλειονότητα των Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένων του Νιου Τζέρσεϊ, της Νέας Υόρκης και της Πενσυλβάνια, θεωρούν ένα δαχτυλίδι αρραβώνων ως ένα δώρο υπό όρους που θα πρέπει να επιστραφεί στον δωρητή μετά τη λύση του αρραβώνα, ανεξαρτήτως υπαιτιότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πλεονεκτήματα του ετήσιου προσυμπτωματικού ελέγχου του καρκίνου του μαστού

Published

on

Από

Photo credits: marijana1 / pixabay

Ο καρκίνος του μαστού είναι από τους πιο συχνούς καρκίνους στις γυναίκες παγκοσμίως, και η έγκαιρη ανίχνευσή του μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχούς θεραπείας και επιβίωσης.

Ο προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του μαστού που ξεκινά από την ηλικία των 40 ετών, αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου.

Ο ετήσιος μαστογραφικός έλεγχος φάνηκε να σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού και με συνολικό όφελος επιβίωσης σε ασθενείς ηλικίας άνω των 40 ετών, σύμφωνα με μια ανάλυση παρατήρησης που δημοσιεύθηκε προσφάτως στο έγκυρο περιοδικό Journal of Clinical Oncology.

Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής (Νοσοκομείο Αλεξάνδρα) Δρ. Μαρία Καπαρέλου (Παθολόγος – Ογκολόγος), Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (Παθολόγος, Καθηγήτρια Θεραπευτικής-Επιδημιολογίας-Προληπτικής Ιατρικής) και Θάνος Δημόπουλος (τ. Πρύτανης ΕΚΠΑ, Καθηγητής Θεραπευτικής – Ογκολογίας – Αιματολογίας, Διευθυντής Θεραπευτικής Κλινικής), αναφέρουν ότι οι ερευνητές συμπεριέλαβαν 8.145 ασθενείς με καρκίνο του μαστού που ήταν ηλικίας άνω των 40 ετών και υποβλήθηκαν σε μαστογραφικό έλεγχο μεταξύ 2004 και 2019.



Τα ποσοστά διάγνωσης καρκίνου του μαστού σε προχωρημένο στάδιο ήταν: 9% στις ασθενείς που υποβάλλονταν σε ετήσιο έλεγχο, 14% για τις ασθενείς που ανάμεσα στις 2 τελευταίες μαστογραφίες είχε μεσολαβήσει χρονικό διάστημα περισσότερο από 1 έτος αλλά λιγότερο από 2 έτη και 19% για τις ασθενείς που είχε μεσολαβήσει διάστημα περισσότερο από 27 μήνες ανάμεσα στις 2 πιο πρόσφατες μαστογραφίες.

Οι ερευνητές αναλύοντας τα δεδομένα από τα 16 έτη που συγκεντρώθηκαν από τις ασθενείς που υποβλήθηκαν σε προληπτική μαστογραφία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο ετήσιος έλεγχος σχετίζεται με χαμηλότερη πιθανότητα για διάγνωση καρκίνου μαστού σε προχωρημένο στάδιο, καθώς και υψηλότερη συνολική επιβίωση, σε σύγκριση με τις ασθενείς που το διάστημα ανάμεσα στις πρόσφατες μαστογραφίες ήταν περισσότερο από 15 μήνες.

Αυτό το όφελος του ετήσιου προσυμπτωματικού ελέγχου παρέμεινε σε όλες τις υποκατηγορίες ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο και την έναρξη της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυξήθηκαν οι αγορές αυτοκινήτων από τις εταιρείες ενοικίασης στην Ευρώπη

Published

on

Από

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ένα στα 10 οχήματα που ταξινομήθηκαν στην Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο του 2024 ήταν ενοικιαζόμενο. Photo credits: FrankMagdelyns / pixabay

Οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη κατέγραψαν περίπου 779.000 νέα οχήματα το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Σημειώθηκε αύξηση 24% σε σχέση με την ίδια περσινή περίοδο, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι η αγορά επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς.

Παράλληλα οι τιμές ενοικίασης των αυτοκινήτων ακολουθούν πτωτική πορεία, γεγονός που αποτελεί άλλη μία ένδειξη ότι η αγορά επιστρέφει στην κανονικότητα, σημειώνει η εταιρεία καταγραφής δεδομένων Dataforce, η οποία συγκέντρωσε στοιχεία για τις εγγραφές ενοικίασης από 20 ευρωπαϊκές χώρες.

Η μεγαλύτερη αγορά για εγγραφές νέων ενοικιαζόμενων οχημάτων το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους ήταν η Γερμανία (περίπου 190.000 μονάδες), ακολουθούμενη από την Ισπανία (152.000), τη Γαλλία (132.000), το Ηνωμένο Βασίλειο (95.000) και την Ιταλία (84.000).



Αυτές οι μεγάλες πέντε αγορές αντιπροσωπεύουν το 84% των εγγραφών που συγκεντρώθηκαν από τους ειδικούς δεδομένων οχημάτων. Σε άλλες αγορές η Δανία και η Ολλανδία είχαν 17.000 εγγραφές, η Σουηδία είχε 16.000 μονάδες, το Βέλγιο, η Ελβετία και η Νορβηγία από 10.000 μονάδες, η Αυστρία από 9.000 εγγραφές, η Πορτογαλία από 8.000 μονάδες και η Πολωνία από 7.000 εγγραφές.

Επίσης, η Φινλανδία είχε 5.000 μονάδες, η Ισλανδία και Τσεχία από 4.000 μονάδες, η Λιθουανία είχε 3.000 και η Λετονία και η Σλοβακία από 2.000 μονάδες.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ένα στα 10 οχήματα που ταξινομήθηκαν στην Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο του 2024 ήταν ενοικιαζόμενο.

Τα περισσότερα (57,3%) από τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2024 εξακολουθούν να είναι βενζινοκίνητα και ακολουθούν τα πετρελαιοκίνητα (26,9%), τα ήπια υβριδικά (6,1%), τα plug-in υβριδικά (4,8%) και τέλος τα ηλεκτρικά (3,8%), σύμφωνα με την Dataforce.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουηδία: Καθόλου οθόνες για τα νήπια προτείνει η κυβέρνηση στους γονείς

Published

on

Από

Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας πρότεινε επίσης τα παιδιά να μη χρησιμοποιούν οθόνες προτού πέσουν για ύπνο. Photo credits: StockSnap / pixabay

Τα νήπια δεν θα πρέπει να παρακολουθούν οθόνες καθόλου, όπως ενημέρωσαν τους γονείς οι σουηδικές αρχές.

Τα παιδιά κάτω της ηλικίας των δύο ετών δεν θα πρέπει να εκτίθενται καθόλου σε ψηφιακά μέσα και στην τηλεόραση, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της χώρας.

Τα παιδιά ηλικίας από δύο έως πέντε ετών θα πρέπει να περιορίζονται σε μέγιστη ημερήσια παρακολούθηση μιας ώρας, σύμφωνα με τις νέες συστάσεις, ενώ εκείνα από έξι έως 12 δεν θα πρέπει να περνούν πάνω από μία ή δύο ώρες ημερησίως μπροστά από οθόνη.

Οι έφηβοι από 13 ως 18 ετών θα πρέπει να περιορίζονται σε δύο με τρεις ώρες παρακολούθησης οθόνης την ημέρα, αποφάνθηκε η υπηρεσία.



Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας πρότεινε επίσης τα παιδιά να μη χρησιμοποιούν οθόνες προτού πέσουν για ύπνο και τα τηλέφωνα και τα tablets να μη βρίσκονται στο υπνοδωμάτιο στη διάρκεια της νύχτας.

Η υπηρεσία επικαλέστηκε έρευνα που δείχνει ότι η υπερβολική χρήση οθόνης μπορεί να οδηγήσει σε κακή ποιότητα ύπνου, κατάθλιψη και κακή εικόνα σώματος.

Στο παρελθόν, η κυβέρνηση της Σουηδίας είχε ανακοινώσει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης της χρήσης smartphones σε δημοτικά σχολεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα οφέλη από την χρήση του cruise control στο αυτοκίνητο

Published

on

Από

Το cruise control έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την ασφάλεια και την άνεση των επιβατών, αυξάνοντας παράλληλα την απόδοση καυσίμου. Photo credits: sharwan894984 / pixabay

Καθώς τα αυτοματοποιημένα χαρακτηριστικά γίνονται πιο στάνταρ στα σημερινά αυτοκίνητα, το cruise control μπορεί να μην φαίνεται σαν η πιο πρόσφατη εξέλιξη.

Ωστόσο, η εισαγωγή του σηματοδότησε μια κομβική στιγμή στην εξέλιξη προς την αυτόνομη οδήγηση. Το cruise control έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την ασφάλεια και την άνεση των επιβατών, αυξάνοντας παράλληλα την απόδοση καυσίμου.

Αποδεικνύεται ιδιαίτερα ωφέλιμο σε εκτεταμένες διαδρομές στον αυτοκινητόδρομο ή σε λιγότερο συμφορημένους δρόμους, καθώς ελαχιστοποιεί την κόπωση του οδηγού και βοηθά στη διατήρηση σταθερής ταχύτητας εντός των νόμιμων ορίων.



Το cruise control είναι ένα σύστημα στο αυτοκίνητο που επιτρέπει στον οδηγό να ρυθμίσει μια σταθερή ταχύτητα. Για να ενεργοποιήσει το cruise control, ο οδηγός χρησιμοποιεί συνήθως ένα κουμπί ή μοχλό – που βρίσκεται συχνά στο τιμόνι.

Μόλις ρυθμιστεί, το σύστημα αναλαμβάνει τον έλεγχο του γκαζιού, διατηρώντας την επιλεγμένη ταχύτητα. Αυτή η λειτουργία βοηθά στη μείωση της κόπωσης του οδηγού, επιτρέποντας στον οδηγό να χαλαρώσει το πόδι του από το πεντάλ γκαζιού.

Μια ενδεικτική λυχνία συνήθως δείχνει ότι έχει ενεργοποιηθεί το cruise control. Η απενεργοποίηση του συστήματος είναι απλή – είτε πατώντας το πεντάλ του φρένου είτε πατώντας το κουμπί ενεργοποίησης. Με αυτόν τον τρόπο επιστρέφει τον πλήρη έλεγχο της ταχύτητας στον οδηγό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ7 ώρες ago

Η Αλόννησος, ανέπαφο «μαργαριτάρι» της Μεσογείου για τους Ιταλούς

ΓΕΡΜΑΝΙΑ13 ώρες ago

Γερμανία: Μηδενική ανάπτυξη της οικονομίας για το 2024 προβλέπει το Ινστιτούτο Ifo

ΕΙΔΗΣΕΙΣ14 ώρες ago

Ο ρόλος της Διασποράς στην οικονομική ανάπτυξη των χωρών στην 88η ΔΕΘ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ15 ώρες ago

Παράταση των αδειών εκμετάλλευσης οργανωμένων πλαζ στην Ιταλία

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ16 ώρες ago

Η υπερβολική φωτορύπανση μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες για Αλτσχάιμερ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ημέρα ago

Μια διαμάχη για δαχτυλίδι 70.000 δολαρίων δοκιμάζει τη νομοθεσία περί αρραβώνων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Βρετανία: Τα πανεπιστήμια ανησυχούν για τη βιωσιμότητά τους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Μ. Μυρογιάννη: Οι Έλληνες βρίσκονταν ανέκαθεν στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Με εισιτήριο η πρόσβαση στη Φοντάνα ντι Τρέβι;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Δύο ερευνήτριες του ΙΤΕ λαμβάνουν επιχορήγηση εκκίνησης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Διεθνής έρευνα αποκαλύπτει πως η διαλειμματική δίαιτα ρυθμίζει τη γήρανση μέσω της αυτοφαγίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Την εισαγωγή ανθρωποειδών ρομπότ στη διαδικασία παραγωγής αυτοκινήτων διερευνά η BMW

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Ολλανδία: Ο δήμος της Χάγης απειλεί με έξωση τον πρωθυπουργό!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Στροφή των Ευρωπαίων καταναλωτών στην αγορά μεταχειρισμένων ηλεκτρικών αυτοκινήτων

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Οι 35 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας σύμφωνα με τους βρετανικούς Times

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Χρυσό στα… ηλεκτρονικά απορρίμματα ψάχνει η Βρετανία!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Αεροπορικές παρατείνουν την αναστολή των πτήσεων προς προορισμούς στη Μέση Ανατολή

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Copernicus: «Ολοένα πιο πιθανό» ότι το 2024 θα είναι η πιο θερμή χρονιά στα χρονικά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Κορυφώνονται σήμερα οι Περσείδες, η θεαματική βροχή από πεφταστέρια

Europolitis TV5 μήνες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV5 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV1 έτος ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV4 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis