Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

750.000 μετανάστες ετοιμάζεται να υποδεχθεί φέτος η Γερμανία

Published

on

Κάθε πρόβλεψη των αρμοδίων υπηρεσιών της Γερμανίας φαίνεται ότι ξεπερνάει ο αριθμός των προσφύγων που αναμένονται φέτος στη χώρα καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt το Βερολίνο πλέον τους υπολογίζει «έως και στους 750.000».

Η αρχική πρόβλεψη έκανε λόγο για 450.000 μετανάστες με την εφημερίδα να υπενθυμίζει ότι αν η προς τα πάνω αναθεώρηση αποδειχθεί αληθής τότε θα πρόκειται για αριθμό-ρεκόρ «μακράν του μέγιστου αριθμού αιτήσεων που είχε καταγραφεί το 1992».

Τότε η Γερμανία χρειάστηκε να εξετάσει 438.191 αιτήσεις ασύλου, σύμφωνα με στοιχεία του Ομοσπονδιακού Γραφείου Προσφύγων.

Οι επίσημες εκτιμήσεις των γερμανικών αρχών αναμένεται να ανακοινωθούν την Τετάρτη.

Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για τη δεύτερη προς τα πάνω αναθεώρηση μέσα στο έτος καθώς το Γραφείο Προσφύγων στις αρχές του 2015 προέβλεπε την κατάθεση 300.000 αιτήσεων, όμως ο αριθμός αυτός είχε ξεπεραστεί ήδη την 1η Αυγούστου, σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt που επικαλείται ένα κείμενο από μία συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών των 16 ομόσπονδων κρατιδίων.

Μέχρι τώρα το Γραφείο ανέφερε ότι έχει καταγράψει 258.000 αιτήσεις, όμως έχει ήδη αναθεωρήσει προς τα πάνω τις ετήσιες προβλέψεις του που πλέον φθάνουν τις 450.000 αιτήσεις.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης, Γκερντ Μίλερ, κάλεσε από τις στήλες της Passauer Neue Presse την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει δράση απέναντι στο κύμα των προσφύγων, εκτιμώντας πως οι Βρυξέλλες δεν έχουν αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να περάσει από τη ‘φάση διακοπές’ στη ‘φάση έκτακτης ανάγκης’. Επιτέλους έχουμε ανάγκη από έναν Ευρωπαίο Επίτροπο για τους Πρόσφυγες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε μία συνέντευξη στην εφημερίδα Die Welt, ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών (HCR) για τους Πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτέρες, έκανε έκκληση για μία καλύτερη κατανομή των προσφύγων στην Ευρώπη. «Μακροπρόθεσμα, δεν είναι διαχειρίσιμο να βλέπουμε μόνο δύο κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης –τη Γερμανία και τη Σουηδία– να αναλαμβάνουν την πλειονότητα των προσφύγων (…). Η πλειονότητα των προσώπων που διασχίζουν με μικρά σκάφη τη Μεσόγειο διαφεύγουν από συγκρούσεις και διώξεις. Το σύνολο των ευρωπαϊκών κρατών έχουν το ηθικό καθήκον να τους υποδεχθούν και την προφανή νομική υποχρέωση να τους προστατεύσουν», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, το 2014, μόνο η Γερμανία υποδέχθηκε το 32,4% του συνόλου των αιτούντων άσυλο που έφθασαν στην ΕΕ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε κοινή ανοιχτή δράση ενημέρωσης όλες οι επιστημονικές ιατρικές εταιρείες με έδρα τη Θεσσαλονίκη

Published

on

Από

Με πρωτοβουλία του προέδρου του ΙΣΘ Νίκου Νίτσα όλες οι επιστημονικές ιατρικές εταιρείες Β. Ελλάδος θα ενημερώσουν για τις δράσεις και το έργο τους, στην Πλατεία Αριστοτέλους. Πηγή φωτογραφίας: Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και τα χιλιάδες μέλη του γιορτάζουν τα 100 χρόνια λειτουργίας του συλλόγου μαζί με τους Θεσσαλονικείς.

Με πρωτοβουλία του προέδρου του ΙΣΘ Νίκου Νίτσα όλες οι επιστημονικές ιατρικές εταιρείες Βορείου Ελλάδος, σε ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό, θα ενημερώσουν για τις δράσεις και το έργο τους, στην Πλατεία Αριστοτέλους, “στη σκιά” των πρώτων ιστορικών γραφείων του μεγαλύτερου επιστημονικού φορέα (Πλ. Αριστοτέλους 4).

Όπως είπε ο κ. Νίτσας «Για πρώτη φορά οι επιστημονικές ιατρικές εταιρείες, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, θα φιλοξενηθούν όλες μαζί, «κάτω από την ομπρέλα» του ΙΣΘ, ώστε να καταγραφεί το μέγεθος της προσπάθειας και της ενεργούς συμμετοχής όλων των συναδέλφων – μελών του συλλόγου για την πρόοδο της επιστήμης και κατ΄επέκταση της κοινωνίας στην αντιμετώπιση προβλημάτων της δημόσιας υγείας. 

Η covid 19 ανέδειξε για μία ακόμη φορά, ότι παρά τα διαχρονικά προβλήματα του συστήματος υγείας, οι γιατροί τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα, ήμασταν και είμαστε στην πρώτη γραμμή για την προστασία των πολιτών αλλά και την έγκυρη ενημέρωση στα θέματα υγείας, ζωής και ποιότητας ζωής».



Στην εκδήλωση της Πλατείας Αριστοτέλους θα βρίσκονται και οργανώσεις που θα ενημερώνουν για τη μάχη κατά του καρκίνου καθώς και τη δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων-μυελού των οστών.

Η δράση του ΙΣΘ με θέμα «ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ» είναι στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια λειτουργίας του (το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024, 10:00 -13:00  στην Πλατεία Αριστοτέλους Θεσσαλονίκης).

Όπως επισημαίνει ο κ. Νίτσας «με την πολύτιμη συμμετοχή επιστημονικών ιατρικών εταιρειών – μελών του ΙΣΘ στην εκδήλωση, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στοχεύει στην αξιόπιστη ενημέρωση του κοινού για καίρια ζητήματα πρόληψης της υγείας, σωματικής και ψυχικής.

Στη δράση, το κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται για τις δράσεις του Ιατρικού Συλλόγου και των εταιρειών – μελών του, και να λαμβάνει επικοινωνιακό υλικό/ συστάσεις για την προάσπιση της υγείας του και των δικών του ανθρώπων».

Όπως επισημαίνει ο κ. Νίτσας «Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχοντας συμπληρώσει 100 χρόνια λειτουργίας από την ίδρυσή του, συνεχίζει με άξονα την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και του ιατρικού επαγγέλματος, να διοργανώνει δράσεις που ενισχύουν την εμπιστοσύνη προς την ιατρική κοινότητα παρέχοντας υποστήριξη και γνώση στο κοινό στα θέματα που το απασχολούν».



Οι επιστημονικές ιατρικές εταιρείες που θα φιλοξενηθούν (με ή χωρίς stand) στην Πλατεία Αριστοτέλους είναι:

1- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

2- ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

3- ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

4- ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

5- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  

6- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ – ΠΡΩΚΤΟΥ

7- ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

8- EΤΑΙΡΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

9- ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ & ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

10- ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

11- ΕΛΛΗΝΙΚΗ HPV ΕΤΑΙΡΕΙΑ [ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΩΝ ΘΗΛΩΜΑΤΩΝ (HPV)]

12- ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

13- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

14- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΕΥΝΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

15- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Σας περιμένουμε όλους, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, από τις 10 ως τη 1 στην Πλατεία Αριστοτέλους” καταλήγει το κάλεσμα του ΙΣΘ.


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Σε εφαρμογή από σήμερα οι αυστηρότεροι έλεγχοι στα σύνορα της Γερμανίας

Published

on

Από

Σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών, οι έλεγχοι θα είναι δειγματοληπτικοί και επομένως δεν θα ελέγχονται όλες οι διελεύσεις. Photo credits: oberaichwald / pixabay

Στα δυτικά και βόρεια σύνορα της Γερμανίας επεκτείνονται από σήμερα και για έξι μήνες οι έλεγχοι, στο πλαίσιο της προσπάθειας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να περιορίσει την παράτυπη μετανάστευση.

Για «στοχευμένους» και «έξυπνους» σταθερούς και κινητούς ελέγχους κάνει λόγο η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ και καθησυχάζει όσους εκφράζουν ανησυχίες για μεγάλες καθυστερήσεις στα σύνορα, ενώ η αντιπολίτευση εξακολουθεί να ζητά αυστηρότερα μέτρα.

Για «πολύ μεγάλο αριθμό» ανθρώπων που φθάνουν στην Γερμανία και «ανάγκη να τεθεί η κατάσταση υπό έλεγχο» μίλησε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς από το Ουζμπεκιστάν.

Ήδη από τα μεσάνυχτα προς την Δευτέρα ισχύει πλέον και στα σύνορα προς την Δανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και την Γαλλία το καθεστώς ελέγχου που εφαρμόζεται ήδη στα σύνορα με την Αυστρία, την Ελβετία, την Τσεχία και την Πολωνία.

Όποιος θέλει να εισέλθει οδικώς στην Γερμανία, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος να παρουσιάσει στην γερμανική αστυνομία τα σχετικά έγγραφα. Θα ελέγχονται επίσης φορτηγά και άλλα οχήματα μεταφορών – τόσο οι οδηγοί όσο και το φορτίο τους.



Απαντώντας σε όσους εκφράζουν ανησυχία για μεγάλες καθυστερήσεις στα σύνορα, η κυρία Φέζερ διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρχουν τέτοια προβλήματα. «Δεν θα έχουμε κυκλοφοριακή συμφόρηση, αλλά έξυπνους ελέγχους, όπως απαιτεί η τρέχουσα κατάσταση», ενώ η ροή των μετακινήσεων και των μεταφορών, οι επιχειρήσεις και το εμπόριο θα επηρεαστούν όσο το δυνατόν λιγότερο, δήλωσε η υπουργός στην BILD.

Τα σύνορα της Γερμανίας περνούν καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι εργάζονται σε όμορες χώρες – και το αντίστροφο.

Σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών, οι έλεγχοι θα είναι δειγματοληπτικοί και επομένως δεν θα ελέγχονται όλες οι διελεύσεις. Για κάτι τέτοιο άλλωστε θα χρειαζόταν πολύ περισσότερο προσωπικό από την πλευρά της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, το συνδικάτο της οποίας έχει ήδη διαμαρτυρηθεί για τις νέες, από σήμερα, απαιτήσεις.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Ρολφ Μούτσενιχ δήλωσε μάλιστα ότι πιθανότατα δεν θα επαρκούν ούτε οι προγραμματισμένες επιπλέον 1.000 θέσεις στην Ομοσπονδιακή Αστυνομία και ζήτησε το θέμα να ληφθεί υπ’ όψιν και ενόψει της ψήφισης του νέου προϋπολογισμού.



Την ίδια ώρα η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) κάνει λόγο για ημίμετρα και ζητά τα γερμανικά σύνορα να είναι «εντελώς κλειστά» για ανθρώπους χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα. Αυτό προϋποθέτει όμως την κήρυξη κατάστασης ανάγκης, κάτι που η κυβέρνηση μέχρι τώρα απορρίπτει.

Η Νάνσι Φέζερ δήλωσε μάλιστα ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να αποδειχθεί νομικά η ανάγκη για κάτι τέτοιο, από την στιγμή που τα κέντρα πρώτης υποδοχής έχουν πληρότητα μόνο κατά 50%. Επιπλέον, θα έπρεπε η κυβέρνηση να δηλώσει ότι η αστυνομία έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης.

Η αυστηροποίηση των συνοριακών ελέγχων έχει προκαλέσει την αντίδραση και των γειτονικών χωρών, με τον πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ να χαρακτηρίζει τα μέτρα «απαράδεκτα» και τον αυστριακό καγκελάριο Καρλ Νεχάμερ να προειδοποιεί ότι η χώρα του δεν θα δεχτεί όποιον απορρίπτεται στα γερμανικά σύνορα.

Αντιθέτως, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν έγραψε στο «Χ» «Καλώς ήλθατε στο κλαμπ!», απευθυνόμενος στον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ενώ στην Ολλανδία ο αρχηγός του κυβερνώντος Κόμματος για την Ελευθερία (PVV) Γκέερτ Βίλντερς έκανε λόγο για «καλή ιδέα», σχολιάζοντας τις γερμανικές ανακοινώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Έκρηξη σε κλαμπ στην Κολωνία, με έναν τραυματία

Published

on

Από

Photo credits: planet_fox / pixabay

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 6:00 (τοπική ώρα) στην Κολωνία, έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, από την οποία τραυματίστηκε σοβαρά ένας εργαζόμενος στην καθαριότητα.

Σύμφωνα με την Kölner Stadt Anzeiger, η έκρηξη σημειώθηκε στο Vanity Club, στην περιοχή «Ringen», γνωστή και ως «μίλι του πάρτι», και υπάρχει βίντεο στο οποίο διακρίνεται ένα άτομο με κουκούλα να τοποθετεί μια τσάντα στην είσοδο του κλαμπ. Λίγο αργότερα σημειώθηκε η έκρηξη.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και απευθύνει έκκληση στους πολίτες να την αποφεύγουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξεχείλισαν οι ποταμοί στην κεντρική Ευρώπη, αυξάνεται ο απολογισμός των νεκρών

Published

on

Από

Η πρωτεύουσα της Σλοβακίας Μπρατισλάβα και η πρωτεύουσας της Ουγγαρίας Βουδαπέστη προετοιμάζονται αμφότερες, καθώς η στάθμη του Δούναβη ανεβαίνει. Photo credits: conti69 / pixabay

Πολλοί ποταμοί στην κεντρική Ευρώπη ξεχείλισαν σήμερα προκαλώντας πλημμύρες οι οποίες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 10 ανθρώπους από την Πολωνία μέχρι τη Ρουμανία ενώ πολλές πόλεις έχουν κατακλυσθεί με νερά, έπειτα από ημέρες σφοδρών βροχοπτώσεων.

Οι μεθοριακές περιοχές ανάμεσα στην Τσεχική Δημοκρατία και την Πολωνία επλήγησαν σκληρά το σαββατοκύριακο. Μερικές γέφυρες κατέρρευσαν και σπίτια καταστράφηκαν, ενώ χωριά και κωμοπόλεις στην ανατολική Ρουμανία βρέθηκαν κάτω από το νερό.

Η κυβέρνηση της Πολωνίας επρόκειτο να συνεδριάσει σήμερα το πρωί για να κηρύξει κατάσταση καταστροφής.

Μολονότι τα νερά ποταμών στα σύνορα Τσεχίας – Πολωνίας άρχισαν σήμερα να υποχωρούν, οι πλημμύρες επεκτείνονται σε περισσότερες περιοχές με αποτέλεσμα μεγαλύτερες πόλεις και στις δύο χώρες να παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού.



Στην Τσεχική Δημοκρατία, η άνοδος της στάθμης του ποταμού Μοράβα στη διάρκεια της νύκτας έκανε να πλημμυρίσει το 70% της πόλης Λιτοβέλ, σε απόσταση 230 χλμ. ανατολικά της Πράγας και με πληθυσμό σχεδόν 10.000 κατοίκων, με αποτέλεσμα να κλείσουν τα σχολεία και εγκαταστάσεις υγείας, ανέφερε ο δήμαρχός της με βίντεο που ανήρτησε στο Facebook.

Πλημμυρισμένα τμήματα της βορειοανατολικής τσεχικής περιφερειακής πρωτεύουσας Οστράβα ανάγκασαν τις αρχές να κλείσουν ένα σταθμό παραγωγής ενέργειας που εξασφαλίζει θέρμανση και ζεστό νερό στην πόλη, καθώς και δύο χημικά εργοστάσια.

Περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στην Τσεχική Δημοκρατία, ανέφερε την Κυριακή το βράδυ ο πρωθυπουργός Πετρ Φιάλα μέσω του Χ, ενώ συγκάλεσε για σήμερα έκτακτη συνεδρίαση της κυβέρνησης.



Στη Ρουμανία, οι πλημμύρες στοίχισαν τη ζωή σε έξι ανθρώπους στη διάρκεια του σαββατοκύριακου και ένας αυστριακός πυροσβέστης έχασε χθες, Κυριακή, τη ζωή του. Ένας άνθρωπος πνίγηκε επίσης χθες στην Πολωνία.

Η πρωτεύουσα της Σλοβακίας Μπρατισλάβα και η πρωτεύουσας της Ουγγαρίας Βουδαπέστη προετοιμάζονται αμφότερες, καθώς η στάθμη του Δούναβη ανεβαίνει.

Στην Αυστρία, η στάθμη των ποταμών και των λιμνών έπεσε στη διάρκεια της νύκτας καθώς μειώθηκαν οι βροχοπτώσεις, όμως αξιωματούχοι είπαν πως προετοιμάζονται για ένα δεύτερο κύμα, καθώς τις επόμενες ώρες αναμένεται σφοδρότερη βροχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πίνακας του βαν Γκογκ θα πωληθεί σε δημοπρασία για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια

Published

on

Από

Το έργο είναι μέρος μιας τριάδας τοπίων που ζωγράφισε ο Ολλανδός καλλιτέχνης στο Ανιέρ-συρ-Σεν κατά τη διάρκεια ταξιδιών του στη Γαλλία. Photo credits: curiousgeorge77 / pixabay

Έργο του Βίνσεντ βαν Γκογκ πρόκειται να πωληθεί σε δημοπρασία για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια.

Ο πίνακας Les canots amarres (Αγκυροβολημένα Σκάφη) του 1887 θα διατεθεί προς πώληση από τον οίκο Christie’s Hong Kong στις 26 Σεπτεμβρίου και η εκτιμώμενη τιμή του ανέρχεται σε 30 έως 50 εκατομμύρια δολάρια.

Αν επαληθευθεί η πρόβλεψη και πωληθεί για 50 εκατομμύρια ο πίνακας «Les canots amarres» θα γίνει το πιο ακριβό έργο δυτικού καλλιτέχνη που πωλείται σε δημοπρασία στην Ασία και θα ξεπεράσει τον σημερινό κάτοχο του ρεκόρ, τον πίνακα «Warrior» του 1982 του Ζαν Μισέλ Μπασκιά, ο οποίος πωλήθηκε για 41,7 εκατομμύρια από τον οίκο Christie’s το 2021.



Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, ο πίνακας ήταν αρχικά στη συλλογή της βασιλικής οικογένειας των Βουρβόνων – Δύο Σικελιών, απόγονων των ιστορικών ηγεμόνων της Σικελίας και της νότιας Ιταλίας.

Αγοράστηκε από την Ιταλίδα ηθοποιό Έντι Βέσελ από τον οίκο Sotheby’s του Λονδίνου το 1991 και τώρα προσφέρεται στον οίκο Christie’s από την κόρη της, την πριγκίπισσα Καμίλα, η οποία τον απέκτησε μέσω ενός οικογενειακού καταπιστεύματος.

Το έργο είναι μέρος μιας τριάδας τοπίων που ζωγράφισε ο Ολλανδός καλλιτέχνης στο Ανιέρ-συρ-Σεν κατά τη διάρκεια ταξιδιών του στη Γαλλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποστολή παραπλανητικών μηνυμάτων υποδυόμενων το Gov.gr

Published

on

Από

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αυξημένος αριθμός μηνυμάτων σχετικά με επιστροφές φόρου ή χορήγηση επιδομάτων. Photo credits: StockSnap / pixabay

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται αναφορές για αποστολή παραπλανητικών μηνυμάτων τύπου phishing σε χρήστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ειδικότερα, αποστέλλονται ψευδή μηνύματα σε πολίτες, τα οποία προσομοιώνουν αίτημα από την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη του Δημοσίου, το gov.gr, που καλούν τους πολίτες να δουν έγγραφο που έχει αναρτηθεί στην προσωπική τους Θυρίδα, το οποίο σχετίζεται με υποτιθέμενο μήνυμα από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Γι’ αυτό και η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπενθυμίζει χρήσιμες οδηγίες για την ενίσχυση της ασφάλειας και της ιδιωτικότητας των πολιτών.

Το Phishing συνιστά ενέργεια εξαπάτησης των χρηστών του διαδικτύου, κατά την οποία ο αποστολέας υποδύεται μία αξιόπιστη οντότητα, οργανισμό ή πρόσωπο που καλεί τον αποδέκτη του μηνύματος να ακολουθήσει τις οδηγίες που του δίνονται.

Αυτές οι οδηγίες μπορεί να ζητούν από τον αποδέκτη να ακολουθήσει κάποιον ηλεκτρονικό σύνδεσμο (link) ή και να παραχωρήσει δεδομένα του, όπως ευαίσθητα ιδιωτικά στοιχεία, κωδικούς, στοιχεία ταυτότητας ή διαβατηρίου, τραπεζικό λογαριασμό, τραπεζική κάρτα και άλλα.



Περαιτέρω τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αυξημένος αριθμός μηνυμάτων σχετικά με επιστροφές φόρου ή χορήγηση επιδομάτων.

Καλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όσο αληθοφανής φαίνεται ο αποστολέας ή και τα μηνύματα που λαμβάνουν, ώστε να μην πέσουν θύματα επιτήδειων που δρουν με αυτόν τον τρόπο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 ώρες ago

Σε κοινή ανοιχτή δράση ενημέρωσης όλες οι επιστημονικές ιατρικές εταιρείες με έδρα τη Θεσσαλονίκη

ΓΕΡΜΑΝΙΑ5 ώρες ago

Σε εφαρμογή από σήμερα οι αυστηρότεροι έλεγχοι στα σύνορα της Γερμανίας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ10 ώρες ago

Έκρηξη σε κλαμπ στην Κολωνία, με έναν τραυματία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ10 ώρες ago

Ξεχείλισαν οι ποταμοί στην κεντρική Ευρώπη, αυξάνεται ο απολογισμός των νεκρών

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ12 ώρες ago

Ο χρόνος χρήσης οθονών από παιδιά επηρεάζει τις γλωσσικές τους δεξιότητες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Πίνακας του βαν Γκογκ θα πωληθεί σε δημοπρασία για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ημέρα ago

Ελληνίδα ερευνήτρια επικεφαλής ομάδας που δημιούργησε μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης για την ανάλυση του καρκίνου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Αποστολή παραπλανητικών μηνυμάτων υποδυόμενων το Gov.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Ιταλία: Αυστηροποιούνται οι ποινές για μπλόκα σε δρόμους και καταλήψεις σε ακίνητα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Η καταιγίδα Boris πλήττει την κεντρική Ευρώπη

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: 39χρονος επιβιβάστηκε δύο φορές σε αεροπλάνο χωρίς εισιτήριο και ταξίδεψε!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Νέο ρεκόρ ημερήσιας θερμοκρασίας καταγράφηκε στα ύδατα της Μεσογείου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Δολοφονία στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Φρανκφούρτης

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Σεμινάρια βιωματικών ασκήσεων για παιδιά στην Ελληνική Κοινότητα του Βερολίνου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Πυρκαγιά κατέκαυσε τουλάχιστον 50 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικής έκτασης στο νησί Μαδέρα

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Η Ελλάδα «Αγαπημένη Χώρα» για πέμπτη χρονιά στα βραβεία The Trazees 2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Η ενασχόληση με δημιουργικές δραστηριότητες βελτιώνει την ψυχική υγεία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Απεβίωσε σε ηλικία 117 ετών ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Διατροφή4 εβδομάδες ago

Το Κρητικό γαμοπίλαφο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Το Σίδνεϊ είναι «ευάλωτο» στην άνοδο της στάθμης της θάλασσας

Europolitis TV5 μήνες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV6 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV1 έτος ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV4 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis