Connect with us

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο για κάταγμα

Published

on

Η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου συνδέεται με μεγαλύτερο κίνδυνο κατάγματος στους ενήλικες, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που για πρώτη φορά δείχνει ότι το άτμισμα μπορεί να αποβεί επιβλαβές για την υγεία των οστών.

Ήταν γνωστό ότι το κάπνισμα παραδοσιακών τσιγάρων αποτελεί παράγοντα κινδύνου για οστεοπόρωση και κάταγμα λόγω πιο εύθραυστων οστών, αλλά η νέα μελέτη δείχνει ότι και το ηλεκτρονικό τσιγάρο πιθανώς μπορεί να αυξήσει τον σχετικό κίνδυνο, ακόμη και σε νέους ενήλικες.

Οι ερευνητές του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ και του Ιατρικού Κέντρου UPMC Pinnacle στο Χάρισμπεργκ της Πενσιλβάνια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «American Journal of Medicine Οpen», ανέλυσαν στοιχεία για περισσότερους από 5.500 άνδρες και γυναίκες, εκ των οποίων 4.519 (81,2%) δεν είχαν κάνει ποτέ χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου, 1.050 (18,8%) ήταν μόνο ατμιστές, ενώ 444 (8%) του συνόλου είχαν πάθει κάταγμα (γοφού, καρπού, σπονδυλικής στήλης κ.ά.) μετά από πτώση ή άλλο τραυματισμό.

Διαπιστώθηκε μεγαλύτερη συχνότητα καταγμάτων μεταξύ των χρηστών ηλεκτρονικού τσιγάρου σε σχέση με τους μη χρήστες.

Επίσης, οι διπλοί χρήστες τόσο συμβατικού όσο και ηλεκτρονικού τσιγάρου είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα κατάγματος σε σχέση με τους μόνο καπνιστές.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, από τότε που εμφανίστηκαν πριν από περίπου μία δεκαετία, έχουν γίνει αρκετά δημοφιλή, ιδίως στους νέους 18 έως 25 ετών, καθώς προβάλλονται ως μία πιο υγιής εναλλακτική επιλογή σε σχέση με το κάπνισμα. Όμως, όπως δείχνει και η νέα μελέτη, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν είναι άμοιρα κινδύνων.

Η σχέση τους με τα κατάγματα δεν είχε έως τώρα μελετηθεί, αλλά φαίνεται πως, όπως και τα παραδοσιακά τσιγάρα, αυξάνουν τον κίνδυνο οστεοπόρωσης.

Άλλες έρευνες στο παρελθόν έχουν συσχετίσει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με αυξημένους κινδύνους για Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), στεφανιαία νόσο, κατάθλιψη κ.ά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αστρονόμοι αποτυπώνουν την πρώτη κοντινή εικόνα άστρου έξω από τον Γαλαξία μας

Published

on

Από

Το αστέρι WOH G64 βρίσκεται σε απόσταση 160.000 ετών φωτός από εμάς, μέσα στο Μεγάλο Νέφος του Μαγγελάνου, γαλαξία που περιστρέφεται γύρω από τον δικό μας Γαλαξία. Photo credits: StockSnap / pixabay

Μια μεγεθυμένη εικόνα ενός ετοιμοθάνατου άστρου σε έναν γαλαξία, έξω από τον δικό μας, κατάφεραν να τραβήξουν αστρονόμοι, χάρη στην εντυπωσιακή ευκρίνεια που προσφέρει το τηλεσκόπιο VLTI (Very Large Telescope Interferometer) του Ευρωπαϊκού Νότιου Αστεροσκοπείου (ESO).

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Astronomy & Astrophysics».

Ενώ οι αστρονόμοι έχουν τραβήξει μεγεθυμένες εικόνες άστρων στον Γαλαξία μας, αποκαλύπτοντας τις ιδιότητές τους, υπάρχουν αμέτρητα άλλα άστρα σε άλλους γαλαξίες, αλλά τόσο μακριά που η λεπτομερής παρατήρηση έστω και ενός από αυτά ήταν μέχρι τώρα εξαιρετικά δύσκολη.



Το αστέρι WOH G64 βρίσκεται σε απόσταση 160.000 ετών φωτός από εμάς, μέσα στο Μεγάλο Νέφος του Μαγγελάνου, γαλαξία που περιστρέφεται γύρω από τον δικό μας Γαλαξία. Καταγράφηκε να αποβάλλει αέριο και σκόνη, στα τελευταία στάδια πριν γίνει σουπερνόβα.

Οι αστρονόμοι γνώριζαν γι’ αυτό το αστέρι και το είχαν ονομάσει «αστέρι μεγαθήριο», καθώς έχει μέγεθος περίπου 2.000 φορές μεγαλύτερο από τον Ήλιο μας. Ωστόσο, για να έχουν την επιθυμητή εικόνα του, έπρεπε να περιμένουν την ανάπτυξη ενός από τα όργανα δεύτερης γενιάς του VLTI, του GRAVITY.

Στα τελικά στάδια της ζωής τους, κόκκινοι υπεργίγαντες, όπως το συγκεκριμένο αστέρι, αποβάλλουν τα εξωτερικά στρώματα αερίου και σκόνης σε μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει χιλιάδες χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπανάνα ανακηρυγμένη… έργο τέχνης πωλείται έναντι 6,2 εκατομμυρίων δολαρίων!

Published

on

Από

Οι όροι της πώλησης προβλέπουν ότι ο αγοραστής θα λάβει πιστοποιητικό αυθεντικότητας και οδηγίες για το πώς θα... αντικαθίσταται το φρούτο. Photo credits: xcazmm / pixabay

Δεν είναι πολλά περισσότερα από μια μπανάνα κολλημένη στον τοίχο με ταινία, μολαταύτα η σύλληψη του Ιταλού εικαστικού, δημιουργού «conceptual» έργων Μαουρίτσιο Κατελάν προκάλεσε για ακόμη μια φορά αίσθηση στην αγορά τέχνης.

Το βράδυ της Τετάρτης, στη Νέα Υόρκη, το… έργο τέχνης αποκτήθηκε έναντι 6,2 εκατομμυρίων δολαρίων από κινεζοαμερικανό επιχειρηματία σε δημοπρασία.

Στην αίθουσα του οίκου δημοπρασιών Sotheby’s επτά δυνητικοί αγοραστές ή αντιπρόσωποί τους διά ζώσης και πολλοί άλλοι από το τηλέφωνο ή ψηφιακά έδωσαν πραγματική μάχη για την απόκτηση του έργου «Comedian».

Πρόκειται για μια μπανάνα, κολλημένη στον τοίχο μ’ ένα κομμάτι αυτοκόλλητης ταινίας ασημί χρώματος.



Για αρκετά λεπτά, η τιμή ανέβαινε, τα χτυπήματα συνεχίζονταν, έφθασε από τα 800.000 δολάρια στα 5,2 εκατομμύρια, 6,2 εκατ. δολάρια αν συνυπολογιστούν τα κόστη, όταν ακούστηκε για τελευταία φορά το σφυρί.

Λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε με δελτίο Τύπου της Sotheby’s πως ο Τζάστιν Σαν, ιδρυτής της πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων Tron, είναι ο αγοραστής.

Ο οίκος Sotheby’s είχε εκτιμήσει την αξία του συγκεκριμένου «έργου» μεταξύ 1 και 1,5 εκατ. δολαρίων.

Οι όροι της πώλησης προβλέπουν ότι ο αγοραστής θα λάβει πιστοποιητικό αυθεντικότητας και οδηγίες για το πώς θα αντικαθίσταται το φρούτο.

Ειδικοί στην αγορά τέχνης σημείωσαν πως η πώληση ήταν αστεία, παράλογη και χειροπιαστό τεκμήριο των υπερβολών αυτής της αγοράς, κάνοντας παραλληλισμό με το έργο του Μπάνκσι «Girl with Ballon», που… αυτοκαταστράφηκε σε δημοπρασία επίσης του Sotheby’s, στο Λονδίνο το 2018.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP – Reuters


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερευνητές δημιουργούν τον πρώτο Άτλαντα Ανθρώπινων Κυττάρων

Published

on

Από

Το ανθρώπινο σώμα περιλαμβάνει περίπου 37,2 τρισεκατομμύρια κύτταρα και κάθε τύπος κυττάρου έχει μια μοναδική λειτουργία. Photo credits: qimono / pixabay

Μια σειρά ερευνών-ορόσημο για την κατανόηση του ανθρώπινου σώματος δημοσιεύθηκαν στα περιοδικά του ομίλου Nature, στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάπτυξης του πρώτου Άτλαντα Ανθρώπινων Κυττάρων.

Σε μια συλλογή περισσότερων από 40 άρθρων παρουσιάζονται έρευνες για μια μεγάλη ποικιλία ιστών, τύπων κυττάρων και οργάνων, όπως ο εγκέφαλος, το ανοσοποιητικό σύστημα, το έντερο και το ενδομήτριο, επιτρέποντας την ακριβέστερη ταυτοποίηση κυτταρικών τύπων και την κατανόηση της κυτταρικής ετερογένειας σε διάφορα βιολογικά πλαίσια και ασθένειες.



Οι έρευνες αξιοποιούν νέα δεδομένα και εργαλεία, ορισμένα από τα οποία βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση, για να βοηθήσουν στην κατανόηση της ανθρώπινης υγείας σε κυτταρικό επίπεδο.

Το ανθρώπινο σώμα περιλαμβάνει περίπου 37,2 τρισεκατομμύρια κύτταρα και κάθε τύπος κυττάρου έχει μια μοναδική λειτουργία.

Η κατανόηση της πολυπλοκότητας του ανθρώπινου σώματος σε κυτταρικό επίπεδο αποτελεί πρόκληση, αλλά είναι ζωτικής σημασίας για την πρόοδο της ιατρικής επιστήμης.

Τις έρευνες κάνει η κοινοπραξία «Human Cell Atlas» (HCA), που ιδρύθηκε το 2016 με στόχο τη δημιουργία ενός άτλαντα για κάθε τύπο κυττάρου στο ανθρώπινο σώμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας συνδέεται η υψηλή καρδιοαναπνευστική ικανότητα

Published

on

Από

Η καρδιοαναπνευστική ικανότητα είναι η ικανότητα του κυκλοφορικού και του αναπνευστικού συστήματος να παρέχει οξυγόνο στους μύες κατά τη διάρκεια φυσικής δραστηριότητας. Photo credits: TheOtherKev / pixabay

Η υψηλή καρδιοαναπνευστική ικανότητα σχετίζεται με καλύτερες γνωστικές επιδόσεις και χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας μακροπρόθεσμα, διαπιστώνει έρευνα που δημοσιεύθηκε διαδικτυακά στο «British Journal of Sports Medicine».

Η καρδιοαναπνευστική ικανότητα είναι η ικανότητα του κυκλοφορικού και του αναπνευστικού συστήματος να παρέχει οξυγόνο στους μύες κατά τη διάρκεια φυσικής δραστηριότητας.

Μειώνεται ολοένα και περισσότερο με την ηλικία, κατά περίπου 3-6% ανά δεκαετία όταν οι άνθρωποι βρίσκονται στη δεκαετία των 20 και 30, αλλά περισσότερο από 20% ανά δεκαετία όταν οι άνθρωποι φτάνουν στη δεκαετία των 70.



Η χαμηλή καρδιοαναπνευστική ικανότητα αποτελεί ισχυρό προγνωστικό παράγοντα καρδιαγγειακών επεισοδίων, καθώς και θνησιμότητας από όλες τις αιτίες.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, τα άτομα με υψηλή καρδιοαναπνευστική ικανότητα είχαν υψηλότερη γνωστική λειτουργία και χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας.

Η υψηλή καρδιοαναπνευστική ικανότητα μείωσε επίσης τον κίνδυνο εμφάνισης όλων των μορφών άνοιας κατά 35% μεταξύ των ατόμων με μέτριο ή υψηλό πολυγονιδιακό σκορ κινδύνου για Αλτσχάιμερ.

Πάντως, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι πρόκειται για μελέτη παρατήρησης, που δεν μπορεί να τεκμηριώσει αιτία και αποτέλεσμα. Επίσης, αναγνωρίζουν ορισμένους περιορισμούς στη μελέτη, καθιστώντας τον πληθυσμό που ερευνήθηκε πιο υγιή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μειώσει τα ατυχήματα στους δρόμους

Published

on

Από

Η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να δημιουργήσει οφέλη, αρκεί να υπάρξει πλήρης συμμόρφωση με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ. Photo credits: gabriellepapalia / pixabay

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μειώσει όχι μόνο τα ατυχήματα στους δρόμους, αλλά και τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων, αφού θα περιοριστούν σε μεγάλο βαθμό οι αποζημιώσεις για τα ατυχήματα.

Παράλληλα, θα δίνεται η ευκαιρία ανάλυσης του τρόπου οδήγησης, καθώς και της συμπεριφοράς του οδηγού, διαμορφώνοντας ως ένα βαθμό το τελικό ασφάλιστρο.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να δημιουργήσει οφέλη, αρκεί να υπάρξει πλήρης συμμόρφωση με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ. Ωστόσο, θα μπορεί να κάνει χρήση του τρόπου οδήγησης και των συνηθειών του οδηγού, δημιουργώντας δεδομένα προγνωστικής ανάλυσης, παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο.



Από την άλλη τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού (ADAS) που χρησιμοποιούν δεδομένα από κάμερες, ραντάρ και αισθητήρες, προειδοποιούν τους οδηγούς για πιθανούς κινδύνους.

Αναλύοντας τον τρόπο οδήγησης, όπως συνεχόμενες αναχωρήσεις από τη λωρίδα κυκλοφορίας και τον επικείμενο κίνδυνο σύγκρουσης, μπορεί να υπάρχουν ρυθμίσεις και να παρεμβαίνουν αυτόματα, όπως για παράδειγμα φρενάρισμα ή η αλλαγή διεύθυνσης για την αποφυγή ατυχήματος.

Μεγάλο μέρος της προσπάθειας για την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης πραγματοποιείται από τις ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες θέλουν να μειώσουν σημαντικά τα ατυχήματα προκειμένου να απαλλαγούν από τις αποζημιώσεις.

Τέλος, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να λάβει υπόψη ορισμένα καιρικά μοτίβα, οδικές συνθήκες και την κυκλοφορία του αυτοκινήτου σε ώρες αιχμής που δημιουργούν υψηλότερα επίπεδα κινδύνου για να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για τον τρόπο οδήγησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα μέθοδος ανάπτυξης αιμοφόρων αγγείων σε εργαστηριακά οργανοειδή

Published

on

Από

Το πανεπιστήμιο του Όουλου θεωρεί πως η καινοτομία αυτή θα επιταχύνει τις επιστημονικές έρευνες για τη νεφρική ανεπάρκεια, τον καρκίνο, τον διαβήτη και την υπέρταση. Photo credits: ckstockphoto / pixabay

Το πανεπιστήμιο του Όουλου στη Φινλανδία ανακοίνωσε ότι ερευνητές ανέπτυξαν μια νέα μέθοδο για τη δημιουργία λειτουργικών αιμοφόρων αγγείων σε εργαστηριακά οργανοειδή.

Τα οργανοειδή είναι απλουστευμένες μικρογραφίες οργάνων τα οποία δημιουργήθηκαν σε εργαστήρια για να μιμηθούν τις βασικές λειτουργίες και τη δομή των αληθινών οργάνων.

Η προσθήκη αιμοφόρων αγγείων είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου τα οργανοειδή να πλησιάσουν περισσότερο στη λειτουργία των αληθινών οργάνων, ενισχύοντας τις δυνατότητες τους στην ιατρική έρευνα.



Για να δημιουργήσουν τα αιμοφόρα αγγεία, οι ερευνητές του φινλανδικού πανεπιστημίου χρησιμοποίησαν χοριοαλλαντοϊκή μεμβράνη εμβρύου κοτόπουλου (CAM) και μια εξειδικευμένη μικροσυσκευή.

«Κατά την ανάπτυξή τους στη μεμβράνη εμβρύου κοτόπουλου, τα αιμοφόρα αγγεία όχι μόνο σχηματίζονται αλλά συνδέονται με το κυκλοφορικό σύστημα για να λαμβάνουν οξυγόνο», εξήγησε ο Σέπο Βαΐνιο, καθηγητής Αναπτυξιακής Βιολογίας στο πανεπιστήμιο του Όουλου.

Υπογράμμισε πως με τη συγκεκριμένη μέθοδο, τα αγγειωμένα οργανίδια μπορούν να μεταφερθούν σε πλατφόρμες τεχνητής ανάπτυξης διατηρώντας άθικτο το δίκτυο αιμοφόρων αγγείων τους.

Το πανεπιστήμιο του Όουλου θεωρεί πως η καινοτομία αυτή θα επιταχύνει τις επιστημονικές έρευνες για τη νεφρική ανεπάρκεια, τον καρκίνο, τον διαβήτη και την υπέρταση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Xinhua


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ8 ώρες ago

Αστρονόμοι αποτυπώνουν την πρώτη κοντινή εικόνα άστρου έξω από τον Γαλαξία μας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ9 ώρες ago

Μπανάνα ανακηρυγμένη… έργο τέχνης πωλείται έναντι 6,2 εκατομμυρίων δολαρίων!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ11 ώρες ago

Μικρή αύξηση στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων τον Οκτώβριο στην ΕΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ12 ώρες ago

Ξεκίνησαν οι καθημερινές απευθείας πτήσεις Αθήνα – Κωνσταντινούπολη από τη SKY express

ΕΙΔΗΣΕΙΣ13 ώρες ago

60 κλήσεις έλαβε η Πυροσβεστική λόγω εκδήλωσης καιρικών φαινομένων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νεογέννητο μαχαιρόδοντα στους πάγους της Γιακουτίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Βρετανία: Οι αρχές του Gatwick εκκένωσαν “μεγάλο μέρος” τερματικού σταθμού

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Συμφωνία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την έγκριση των 26 Επιτρόπων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Βρετανία: Το κοινοβούλιο ψήφισε την επανεθνικοποίηση των σιδηροδρόμων

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ2 ημέρες ago

Ερευνητές δημιουργούν τον πρώτο Άτλαντα Ανθρώπινων Κυττάρων

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Εορτασμός για τα δέκα χρόνια του Συλλόγου Ελλήνων Ιατρών Β. Ρηνανίας Βεστφαλίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Η Βενετία αυξάνει το εισιτήριο εισόδου για να αντιμετωπίσει τον υπερτουρισμό

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Η Κρήτη στα 10 καλύτερα ταξιδιωτικά μέρη της Ευρώπης για χειμερινές εμπειρίες με ήλιο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Απευθείας πτήσεις από Αθήνα προς Τίρανα ξεκίνησε η SKY express

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Εκδήλωση “Νίκος Καζαντζάκης: Ένας παγκόσμιος ταξιδευτής” στην έδρα του ΟΗΕ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ4 εβδομάδες ago

8η Γιορτή Μελιού στο Ζάππειο: Η πιο γλυκιά εμπειρία της Αθήνας!

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Φίλιππος Φόρτωμας: Μια γροθιά οι Έλληνες γεννούν Γοργοπόταμους

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Δύο Ελληνίδες ερευνήτριες σε μια περιπετειώδη αποστολή για τον δορυφόρο EarthCARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Επιστήμονες ανέπτυξαν έναν αλγόριθμο που ερμηνεύει τη «γλώσσα» των γουρουνιών

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ4 εβδομάδες ago

Στο δρόμο του χαρακτηρισμού ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης η «κολοβή ελιά Μυτιλήνης»

Europolitis TV7 μήνες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV8 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV1 έτος ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV2 έτη ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV4 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch4 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch4 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch4 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV4 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV4 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis