Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανακάλυψη τεράστιας ενεργής στήλης μάγματος κάτω από την επιφάνεια του Άρη

Published

on

Η περιοχή Cerberus Fossae στον πλανήτη Άρη. Πηγή φωτογραφίας: ESA-DLR

Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανακάλυψαν βάσιμες ενδείξεις ότι μια γιγάντια ενεργή στήλη μάγματος, με διάμετρο περίπου 4.000 χιλιομέτρων, πιθανότατα βρίσκεται στον μανδύα κάτω από τις βόρειες πεδιάδες του Άρη, ωθώντας προς τα πάνω τον φλοιό του γειτονικού πλανήτη και μεταφέροντας καυτό μάγμα προς την επιφάνεια του.

Η ανακάλυψη ανατρέπει την έως τώρα κυρίαρχη αντίληψη περί στάσιμης γεωδυναμικής εξέλιξης του Άρη κατά τα τελευταία τρία δισεκατομμύρια χρόνια, δείχνοντας ότι ο “κόκκινος” πλανήτης είναι πιο ενεργός από ότι είχε θεωρηθεί μέχρι σήμερα.

Η απατηλά ήσυχη αρειανή επιφάνεια φαίνεται πως κρύβει ένα πολύ πιο ανήσυχο εσωτερικό.

Η τεράστια μαγματική στήλη, που βρίσκεται στην περιοχή Elysium Planitia κοντά στον αρειανό ισημερινό (τη μοναδική στον πλανήτη όπου έχουν λάβει χώρα μεγάλες ηφαιστειακές εκρήξεις κατά τα τελευταία 200 εκατομμύρια χρόνια), μπορεί να εξηγήσει την παρατηρούμενη ηφαιστειακή και σεισμική δραστηριότητα στον Άρη.

Ο πλανήτης είχε αρχικά θεωρηθεί ένας γεωλογικά αδρανής κόσμος λόγω της απουσίας συγκρουόμενων τεκτονικών πλακών και προφανών ενδείξεων για σύγχρονη τεκτονική δραστηριότητα και ηφαιστειακές εκρήξεις.

Όμως πρόσφατα το ρομποτικό γεωλογικό εργαστήριο InSight της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), το οποίο βρίσκεται στον Άρη από το 2018, ανίχνευσε χαμηλή αλλά συνεχή σεισμική δραστηριότητα.

Οι σεισμοί πιθανότατα προέρχονται σχεδόν εξ ολοκλήρου από την περιοχή Cerberus Fossae, που είναι γεμάτη επιφανειακές ρωγμές που εκτείνονται για περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα και η οποία είναι επίσης η τοποθεσία της πιο πρόσφατης γνωστής αρειανής ηφαιστειακής έκρηξης πριν περίπου 53.000 χρόνια.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Αντριάν Μπροκέ του Σεληνιακού και Πλανητικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αστρονομίας “Nature Astronomy”, ανέλυσαν την τοπογραφία, τη βαρύτητα και τη γεωλογία της ευρύτερης περιοχής Elysium Planitia, όπου βρίσκονται τόσο το InSight όσο και η Cerberus Fossae.

Χρησιμοποιώντας γεωφυσικά μοντέλα, βρήκαν ενδείξεις ότι όλη η περιοχή “κάθεται” πάνω σε μια τεράστια στήλη του μανδύα που περιέχει καυτό μαγματικό υλικό. Το κέντρο της στήλης εντοπίζεται ακριβώς κάτω από την περιοχή Cerberus Fossae.

“Νομίζαμε ότι το InSight είχε προσεδαφιστεί σε μια από τις πιο βαρετές γεωλογικά περιοχές του ‘Αρη, σε μια ωραία επίπεδη επιφάνεια. Αντίθετα, η μελέτη μας δείχνει ότι το InSight κατέβηκε ακριβώς πάνω από μια ενεργή μαγματική στήλη”, δήλωσε ο Μπροκέ, με άλλα λόγια σε μια περιοχή κάθε άλλο παρά αδιάφορη.

Όπως συμβαίνει και στη Γη, η ύπαρξη μιας ενεργούς τέτοιας στήλης προκαλεί συνεχή τοπική γεωλογική δραστηριότητα, μεταξύ άλλων σεισμούς όπως αυτούς που έχει ανιχνεύσει το InSight, ενώ παράλληλα προκαλεί την αργή διάνοιξη του φλοιού κάτω από την Cerberus Fossae.

Εφόσον αυτά τα ευρήματα επιβεβαιωθούν, τότε ο Άρης είναι το τρίτο σώμα του ηλιακού μας συστήματος, μετά τη Γη και την Αφροδίτη, που έχει σήμερα ενεργές στήλες μάγματος.

“Έχουμε ισχυρές ενδείξεις για στήλες μάγματος ενεργές στη Γη και στην Αφροδίτη, αλλά δεν αναμενόταν κάτι τέτοιο σε έναν μικρό και υποτίθεται κρύο κόσμο όπως ο Άρης. Ο πλανήτης αυτός ήταν ιδιαίτερα ενεργός πριν τρία έως τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια και η επικρατούσα άποψη είναι ότι ουσιαστικά είναι νεκρός σήμερα“, δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής πλανητικής επιστήμης Τζεφ Άντριους-Χάνα του Πανεπιστημίου της Αριζόνα.

“Μια τρομερή σε ένταση και διάρκεια ηφαιστειακή δραστηριότητα στην πρώιμη ιστορία του πλανήτη δημιούργησε τα υψηλότερα ηφαίστεια στο ηλιακό μας σύστημα και σκέπασε το μεγαλύτερο μέρος του βορείου ημισφαιρίου με ηφαιστειακές εναποθέσεις. Η λιγοστή συγκριτικά δραστηριότητα στην πρόσφατη ιστορία του Άρη αποδιδόταν έως τώρα σε παθητικές διαδικασίες ενός αργά ψυχόμενου πλανήτη” και όχι σε μια ενεργή σήμερα μαγματική στήλη, σύμφωνα με τον Μπροκέ.

Στη Γη οι ηφαιστειακές εκρήξεις και οι σεισμοί σχετίζονται με την τεκτονική των πλακών είτε με τις μαγματικές στήλες.

“Γνωρίζουμε ότι ο ‘Αρης δεν έχει τεκτονική πλακών, συνεπώς ερευνήσαμε να δούμε αν η περιοχή Cerberus Fossae μπορεί να έχει προκύψει ως αποτέλεσμα μιας μαγματικής στήλης” και αυτό ακριβώς φαίνεται πως συμβαίνει, όπως είπε ο Μπροκέ.

Γενικότερα η ευρύτερη περιοχή Elysium Planitia φαίνεται να έχει ανυψωθεί κατά τουλάχιστον ενάμισι χιλιόμετρο, προφανώς λόγω της κάτωθεν πίεσης από το ανυψούμενο μάγμα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών, “η μαγματική στήλη έχει επηρεάσει μια περιοχή του ‘Αρη περίπου ανάλογη των ΗΠΑ”.

“Είμαστε πεπεισμένοι ότι το μέλλον θα μας επιφυλάξει και άλλες εκπλήξεις”, πρόσθεσε ο Άντριους-Χάνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανακοινώθηκε ο προγραμματισμός των εξετάσεων στα γυμνάσια και τα λύκεια της Ελλάδας

Published

on

Από

Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών και μαθητριών του γυμνασίου θα διεξαχθούν στο διάστημα μεταξύ Τρίτης 3 Ιουνίου 2025 και Δευτέρας 16 Ιουνίου 2025. Photo credits: vidhyarthidarpan / pixabay

Το πρόγραμμα των εξετάσεων για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα γυμνάσια και τα λύκεια για την τρέχουσα σχολική χρονιά, 2024-2025, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά στα λύκεια, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, η ημερομηνία λήξης μαθημάτων έχει οριστεί για την Παρασκευή 16 Μαΐου 2025, ημερομηνία κατά την οποία δεν διεξάγεται διδασκαλία και ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών αποφασίζει για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών/τριών.



Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών/τριών της Α΄ και Β΄ τάξης των λυκείων θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 19 Μαΐου 2025 έως την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2025, με προθεσμία έκδοσης αποτελεσμάτων την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2025, το αργότερο.

Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης του λυκείου προγραμματίζεται να διεξαχθούν από τη Δευτέρα 19 Μαΐου 2025 έως τη Δευτέρα 26 Μαΐου 2025, με προθεσμία έκδοσης αποτελεσμάτων την Τετάρτη 28 Μαΐου 2025.



Όσον αφορά στα γυμνάσια, η ημερομηνία λήξης μαθημάτων έχει οριστεί η Τετάρτη 28 Μαΐου 2025, ημερομηνία κατά την οποία δεν διεξάγεται διδασκαλία και ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών αποφασίζει για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών/τριών.

Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών και μαθητριών του γυμνασίου θα διεξαχθούν στο διάστημα μεταξύ Τρίτης 3 Ιουνίου 2025 και Δευτέρας 16 Ιουνίου 2025.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντιμέτωπη με ιστορικές πλημμύρες η Ευρώπη το 2024

Published

on

Από

Οι καταρρακτώδεις βροχές στην Ισπανία είχαν ως αποτέλεσμα να σημειωθούν μεγάλες καταστροφές στη Βαλένθια και να χάσουν τη ζωή τους 232 άνθρωποι. Photo credits: feuerpelz / pixabay

Η Ευρώπη αντιμετώπισε το 2024 τις πιο εκτεταμένες πλημμύρες που έχουν καταγραφεί στην περιοχή από το 2013, με το 30% των ποταμών της ηπείρου να ξεχειλίζουν, αν και την ίδια στιγμή καταγράφηκαν υψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ, σύμφωνα με έκθεση του ευρωπαϊκού παρατηρητηρίου Κοπέρνικος σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό.

Από τις πλημμύρες έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 335 άνθρωποι στην Ευρώπη το 2024, ενώ επηρεάστηκαν περισσότεροι από 410.000, επεσήμαναν οι δύο οργανισμοί σε κοινή τους ανακοίνωση.

Η δυτική Ευρώπη επλήγη περισσότερο, με το 2024 να είναι η δέκατη πιο υγρή χρονιά που έχει γνωρίσει η περιοχή από το 1950, όταν ξεκίνησαν να διατηρούνται αρχεία. Οι καταιγίδες και οι πλημμύρες προκάλεσαν εξάλλου υλικές ζημιές ύψους 18 δισεκ. δολαρίων.



Οι καταστροφές αυτές σημειώθηκαν στη διάρκεια της πιο ζεστής χρονιάς που έχει γνωρίσει ο κόσμος από τότε που διατηρούνται αρχεία, και η πιο ζεστή για την Ευρώπη, και καταδεικνύουν ότι ένας πιο ζεστός πλανήτης που απορροφά περισσότερο νερό από την ατμόσφαιρα οδηγεί σε πιο βίαιες βροχοπτώσεις και πλημμύρες.

Τον Σεπτέμβριο λόγω της καταιγίδας Μπόρις έπεσε μέσα σε πέντε ημέρες ποσότητα βροχής που συνήθως καταγράφεται σε διάστημα τριών μηνών, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές πλημμύρες και υλικές ζημιές σε οκτώ χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.



Έναν μήνα αργότερα ισχυρές καταιγίδες, που ενισχύθηκαν από τους ζεστούς και υγρούς ανέμους από τη Μεσόγειο, προκάλεσαν καταρρακτώδεις βροχές στην Ισπανία, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να σημειωθούν μεγάλες καταστροφές στη Βαλένθια και να χάσουν τη ζωή τους 232 άνθρωποι.

Σχεδόν κάθε μήνα του 2024 καταγράφονταν σοβαρές πλημμύρες στην Ευρώπη: τον Ιανουάριο στη Βρετανία, τον Φεβρουάριο στη βόρεια Ισπανία, τον Μάρτιο και τον Μάιο στη βόρεια Γαλλία, τον Ιούνιο στη Γερμανία και την Ελβετία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP – Reuters


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΕΕ εξήγαγε προϊόντα διαστημικής τεχνολογίας ύψους 1,2 δισεκ. ευρώ το 2024

Published

on

Από

Οι ΗΠΑ ήταν ο κυριότερος προορισμός για τις ευρωπαϊκές εξαγωγές διαστημικού εξοπλισμού το 2014, καθώς έλαβε το 77,3% των συνολικών εξαγωγών. Photo credits: SpaceX-Imagery / pixabay

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξήγαγε προϊόντα διαστημικής τεχνολογίας, περιλαμβανομένων δορυφόρων, υποτροχιακών οχημάτων και οχημάτων εκτόξευσης διαστημικών σκαφών, αξίας 1,217 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2024, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Η ανακοίνωση της Eurostat συμπίπτει με τη Διεθνή Ημέρα της Πτήσης του Ανθρώπου στο Διάστημα, η οποία γιορτάζεται στις 12 Απριλίου.

Σε σύγκριση με το προ της πανδημίας 2019, οι εξαγωγές της ΕΕ αυξήθηκαν κατά 17 εκατομμύρια ευρώ (μια αύξηση 2%), ενώ η αξία των εισαγωγών αυτών των προϊόντων μέσα στην ΕΕ αυξήθηκε κατά 41%, από τα 117 εκατομμύρια ευρώ σε 166 εκατομμύρια ευρώ.



Η Γερμανία ήταν ο κορυφαίος εξαγωγέας διαστημικών εξοπλισμών εντός της ΕΕ, προμηθεύοντας αγαθά αξίας σχεδόν 825 εκατομμυρίων ευρώ στους διεθνείς εταίρους.

Οι ΗΠΑ ήταν ο κυριότερος προορισμός για τις ευρωπαϊκές εξαγωγές διαστημικού εξοπλισμού το 2014, καθώς έλαβε το 77,3% των συνολικών εξαγωγών. Η Ινδονησία ήταν δεύτερη στην κατάταξη, με συνεισφορά 9,7%, ενώ η Νότια Κορέα ήταν τρίτη με 8.6%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – BTA


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

VW: Πιθανή η μετεγκατάσταση μέρους της παραγωγής της Audi στις ΗΠΑ

Published

on

Από

Τα αυτοκίνητα με τον λογότυπο VW που πωλούνται στις ΗΠΑ κατά το 65% έχουν εισαχθεί από την Ευρώπη ή από το Μεξικό. Τα οχήματα των Audi και Porsche παράγονται όλα εκτός ΗΠΑ. Photo credits: Designbymickey / pixabay

Ο όμιλος Volkswagen θα μπορούσε να μετεγκαταστήσει μέρος της παραγωγής της μάρκας Audi στις ΗΠΑ, προκειμένου να γλιτώσει από τους αμερικανικούς τελωνειακούς δασμούς (+25%), δήλωσε ο επικεφαλής του γερμανικού κολοσσού της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο όμιλος Volkswagen θέλει να κάνει «ό,τι είναι δυνατόν για να παραμείνει αξιόπιστος επενδυτής και εταίρος στις ΗΠΑ», διαβεβαίωσε ο Όλιβερ Μπλούμε σε συνέντευξή του στη Frankfurter Allgemeine Zeitung. Τόνισε πως για την Audi η παραγωγή στις ΗΠΑ εγγράφεται «στην αναπτυξιακή στρατηγική μας».



Απέκλεισε πάντως τη μεταφορά της παραγωγής των σπορ αυτοκινήτων Porsche στις ΗΠΑ, παρότι αυτή είναι η μεγαλύτερη αγορά τους, λόγω του χαμηλού όγκου πωλήσεων (70.000 οχήματα τον χρόνο).

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή κατασκευάστρια αυτοκινήτων, ο όμιλος Volkswagen, πλήττεται ιδιαίτερα από τους αμερικανικούς τελωνειακούς δασμούς.



Τα αυτοκίνητα με τον λογότυπο VW που πωλούνται στις ΗΠΑ κατά το 65% έχουν εισαχθεί από την Ευρώπη ή από το Μεξικό, παρότι υπάρχει εργοστάσιο της μάρκας στο Τενεσί. Τα οχήματα των Audi και Porsche παράγονται όλα εκτός ΗΠΑ.

Ο κ. Μπλούμε, αποφεύγοντας να κάνει εκτιμήσεις για τις συνέπειες των δασμών, είπε πως «προετοιμαζόμαστε για διάφορα σενάρια», αλλά πρόσθεσε πως δεν θα πάρει αποφάσεις «εσπευσμένα» αλλά θα αναζητήσει «συνολική λύση» με την κυβέρνηση Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο κατάλογος της ΕΕ με τις χώρες καταγωγής που θεωρούνται «ασφαλείς»

Published

on

Από

Η Κομισιόν θεωρεί ότι οι περισσότερες υποψήφιες για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρες πληρούν επί της αρχής τα κριτήρια για να αποτελούν ασφαλείς χώρες καταγωγής. Photo credits: NakNakNak / pixabay

Τον κατάλογο των χωρών καταγωγής που θεωρούνται «ασφαλείς» έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιορίζοντας τις δυνατότητες χορήγησης ασύλου στους υπηκόους τους που μεταναστεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στον κατάλογο αυτόν περιλαμβάνονται το Κόσοβο, το Μπανγκλαντές, η Κολομβία, η Αίγυπτος, η Ινδία, το Μαρόκο, η Τυνησία.

Στόχος είναι η επιτάχυνση της διαδικασίας διαχείρισης των αιτήσεων ασύλου των πολιτών των χωρών αυτών που μεταναστεύουν σε μεγάλους αριθμούς σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση την διαπίστωση ότι δεν έχουν a priori το προφίλ του πρόσφυγα, γεγονός που μπορεί να επιταχύνει τον επαναπατρισμό τους.



Με την κατάρτιση κοινής ευρωπαϊκής λίστας η Επιτροπή έχει ως σκοπό είναι να διορθώσει την υπάρχουσα κατάσταση που επιτρέπει στους αιτούντες άσυλο να στοχεύουν ευρωπαϊκές χώρες με βάση τα διαφορετικά και λιγότερο ή περισσότερο ελαστικά κριτήρια που κάθε μία χώρα θέτει στην χορήγηση ασύλου.

Η Κομισιόν θεωρεί ότι οι περισσότερες υποψήφιες για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρες πληρούν επί της αρχής τα κριτήρια για να αποτελούν ασφαλείς χώρες καταγωγής.

Για να ισχύσει η πρόταση της Κομισιόν θα πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ομως το θέμα είναι υψηλής ευαισθησίας σε πολιτικό επίπεδο και είναι πιθανόν να προκαλέσει διαφωνίες μεταξύ των 27.



Το θέμα της λίστας προωθήθηκε από την Ρώμη και σήμερα η ιταλική κυβέρνηση χαιρετίζει «μία επιτυχία της ιταλικής κυβέρνησης».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε παρουσιάσει κατάλογο ασφαλών χωρών καταγωγής το 2015. Αλλά το σχέδιο εκείνο εγκαταλείφθηκε τελικά εξαιτίας των έντονων συζητήσεων που προκάλεσε η περίληψη ή μη σε αυτήν της Τουρκίας με τις αμφιλεγόμενες επιδόσεις στους τομείς της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, του σεβασμού των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και της ελευθερίας του Τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Οι Γερμανοί περιορίζουν τα ταξίδια τους στις ΗΠΑ

Published

on

Από

Από τότε που επέστρεψε ο Ντόναλντ Τραμπ η ζήτηση για ταξίδια προς τις ΗΠΑ έχει μειωθεί κατά 15-20% από τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ αυξημένη είναι η ζήτηση για ταξίδια στον Καναδά. Photo credits: dmncwndrlch / pixabay

Οι Γερμανοί περιορίζουν δραστικά τα ταξίδια τους στις ΗΠΑ μετά την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο και τη σύλληψη και κράτηση Γερμανών πολιτών από τις αμερικανικές αρχές, αναφέρουν ταξιδιωτικοί πράκτορες.

Από τότε που επέστρεψε ο Ντόναλντ Τραμπ η ζήτηση για ταξίδια προς τις ΗΠΑ έχει μειωθεί κατά 15-20% από τον περασμένο Φεβρουάριο, αναφέρει σε ρεπορτάζ του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD o εκπρόσωπος τουριστικών πρακτορείων Τίμο Κόλενμπεργκ, ενώ ο Τόμας Τέρμπεκ της συμβουλευτικής υπηρεσίας Weltweiser κάνει λόγο για συρρίκνωση της ζήτησης και στα προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ.

Αντιθέτως, επισημαίνεται, αυξημένη είναι η ζήτηση για ταξίδια στον Καναδά.



Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει πάντως μεμονωμένα περιστατικά την προσωρινή κράτηση και μετέπειτα απέλαση δύο 19χρονων Γερμανίδων από τις αρχές των ΗΠΑ με την υποψία ότι σχεδίαζαν να εργαστούν στη χώρα με τουριστική βίζα, αλλά και την υπόθεση ενός 34χρονου Γερμανού με άδεια παραμονής στις ΗΠΑ ο οποίος κρατείται εδώ και τέσσερις εβδομάδες.

Λόγω πάντως των πρόσφατων περιστατικών, ταξιδιωτικοί ιστότοποι συμβουλεύουν τους Γερμανούς που σκοπεύουν να επισκεφθούν τις ΗΠΑ να διαγράψουν τυχόν επικριτικές για τον Αμερικανό πρόεδρο αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή το ιστορικό σχετικών συνομιλιών τους.

Ο εκπρόσωπος ωστόσο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Γιοχάνες Βάντεπουλ έκανε λόγο για «απαράδεκτες» ενέργειες εκ μέρους των ΗΠΑ και τόνισε ότι το ζήτημα θα αποτελέσει αντικείμενο συνομιλιών της επόμενης γερμανικής κυβέρνησης με τους Αμερικανούς ομολόγους της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Advertisement Europolitis

Like us on Facebook

Advertisement
Advertisement Europolitis