Connect with us

ΑΡΘΡΑ

Νέα χρονιά, νέες ευκαιρίες και προκλήσεις «New Year, New Me»: Της Ελενας Παρασκευοπούλου

«Το 2023 θα κάνω περισσότερα ταξίδια», «θα ξεκινήσω γυμναστήριο», «θα κόψω τα γλυκά». Οι λίγο πιο δημιουργικοί δηλώνουν αποφασισμένοι να ξεκινήσουν ένα νέο χόμπι, οι πιο περιπετειώδεις…

Published

on

Της Ελενας Παρασκευοπούλου Φοιτήτρια Αγγλικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης foto: Pixabay

    Νέα χρονιά, νέες ευκαιρίες και προκλήσεις. Το 2023 ήρθε περνώντας μέσα από φωτισμένα σπίτια με χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, παιχνίδια, μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Οι άνθρωποι το υποδέχτηκαν με γέλια, χειροκροτήματα και ζεστές αγκαλιές από πρόσωπα αγαπημένα που γυαλίζουν από τον ενθουσιασμό και ίσως και λίγο από το κρασί που συνεχώς γεμίζει τα ποτήρια τους.

    Την πρώτη μέρα του Ιανουαρίου το κοντέρ μηδενίζεται. Λάθη παραγράφονται και η νέα χρονιά φέρνει μαζί της ευκαιρίες για όνειρα και ευχές που δεν πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη. Κάθε τέτοιο ξεκίνημα, οι πιο αισιόδοξοι φτιάχνουν λίστες με στόχους και πλάνα που έχουν στην διάθεση τους 365 μέρες για να πάρουν όψη και μορφή: «Το 2023 θα κάνω περισσότερα ταξίδια», «θα ξεκινήσω γυμναστήριο», «θα κόψω τα γλυκά». Οι λίγο πιο δημιουργικοί δηλώνουν αποφασισμένοι να ξεκινήσουν ένα νέο χόμπι, οι πιο περιπετειώδεις να πάνε επιτέλους για εκείνο το white water rafting με την παρέα που όλο το αναβάλλουν. Οι πιο ρομαντικοί, να βρουν τον μεγάλο έρωτα.

    Όποιες και αν είναι πάντα οι προσδοκίες μας, κάθε νέα χρονιά παραμένει απρόβλεπτη, αρκετά απασχολημένη με τους προσωπικούς της στόχους για να ασχοληθεί με τα δικά μας. Είναι στο χέρι κάθε ανθρώπου να δείξει θέληση και δύναμη ψυχική, αλλά και σωματική (ειδικά αν θέλει να πάει για white water rafting) ώστε να «αγκαλιάσει» την αλλαγή και να την φέρει στα μέτρα του. Και αν όλοι εκεί έξω κυνηγάμε τις «προσωπικές οπτασίες» μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πραγματική ουσία βρίσκεται στα απλά, καθημερινά πράγματα, στο να είμαστε άνθρωποι καλοί, που αγαπούν τους ανθρώπους και τους το δείχνουν. Η ζωή είναι άλλωστε μικρή και τα οικογενειακά τραπέζια με τα σπιτικά φαγητά και τα καλά σερβίτσια που βγαίνουν από το ντουλάπι μόνο κάθε πρωτοχρονιά, της δίνουν λίγο νόημα και ζεστασιά παραπάνω.

 

-Καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία σε όλους!

 

Της Ελενας Παρασκευοπούλου

 

 

Ελενα Παρασκευοπούλου Φοιτήτρια Αγγλικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

ΑΡΘΡΑ

Αρθρο: Η Παγκόσμια Οικονομική Κρίση και οι Δασμοί του Τραμπ: Από τη Φτώχεια στη Νέα Σκλαβιά ( της Μαρίας Τολίκα)

Published

on

Από

Bild von Gerd Altmann auf Pixabay

Η παγκόσμια οικονομία εισέρχεται σε νέα φάση αβεβαιότητας, με ένα από τα βασικά σημεία καμπής να είναι η πολιτική των δασμών που υιοθέτησε ο Ντόναλντ Τραμπ. Οι επιθετικές δασμολογικές πολιτικές του, στο όνομα του «America First», στόχευσαν κυρίως την Κίνα αλλά και την Ευρώπη, υπονομεύοντας το ελεύθερο εμπόριο και διαταράσσοντας παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες.

Η αύξηση του κόστους σε βασικά αγαθά και πρώτες ύλες οδήγησε σε πληθωριστικές πιέσεις διεθνώς, επηρεάζοντας την καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, εργαζόμενοι χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος βιώνουν καθημερινές οικονομικές πιέσεις, ενώ η κοινωνική δυσαρέσκεια μεταφράζεται πλέον σε διαδηλώσεις και δημόσιες καταγγελίες. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και στην Ευρώπη, όπου μικρομεσαίες επιχειρήσεις ασφυκτιούν, και ο κοινωνικός ιστός φθείρεται.

Η νέα φτώχεια που αναδύεται δεν είναι απλώς θέμα αριθμών. Είναι υπαρξιακή φτώχεια. Άνθρωποι που εργάζονται αδιάκοπα δυσκολεύονται να καλύψουν βασικές ανάγκες. Η ανεργία, η ανασφάλεια και η έλλειψη πρόσβασης σε κοινωνικές παροχές δημιουργούν ένα νέο καθεστώς οικονομικής εξάρτησης και σύγχρονης σκλαβιάς. Η φωνή του πολίτη ατονεί, τα δικαιώματα συρρικνώνονται, και η δημοκρατία αποδυναμώνεται επικίνδυνα.



Στο μεταξύ, η ακροδεξιά στην Ευρώπη κερδίζει έδαφος, υποσχόμενη «εθνική ανάκτηση» και «λαϊκή κυριαρχία». Πολιτικές δυνάμεις, φιλικά προσκείμενες στον Τραμπ, υιοθετούν τον προστατευτισμό και τη ρητορική του φόβου. Κερδίζουν ψήφους, όχι γιατί προσφέρουν λύσεις, αλλά επειδή εκμεταλλεύονται τον θυμό και την απόγνωση. Έτσι, η οικονομική κρίση μετατρέπεται σε πολιτική κρίση, όπου οι θεσμοί τίθενται υπό αμφισβήτηση και η δημοκρατική νομιμότητα υπονομεύεται.

Αν η διεθνής κοινότητα δεν αντιδράσει συλλογικά — προωθώντας δίκαιες οικονομικές πολιτικές, κοινωνική προστασία και διαφάνεια — ο κόσμος θα συνεχίσει να βυθίζεται σε έναν φαύλο κύκλο ανισότητας, λαϊκισμού και αυταρχισμού. Οι πολίτες ζητούν αξιοπρέπεια, ισότητα και φωνή. Και όσο αυτά λείπουν, τόσο περισσότερο πλησιάζουμε σε μια εποχή σκοτεινή, όπου η φτώχεια δεν θα είναι μόνο υλική, αλλά και βαθιά πολιτική.

της Μαρίας Τολίκα,
Διδάκτορ Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ.,
Επίκουρη Καθηγήτρια στο E.S.C.Extérieur, Paris, France.

Continue Reading

ΑΡΘΡΑ

Αρθρο: LostinTranslation: Χαμένοι στην Μετάφραση (της Έλενας Παρασκευοπούλου)

Published

on

Από

    Ολοκληρώνοντας επιτυχώς το ¼ του 21ου αιώνα, της εποχής της τεχνολογίας, της τεχνητής νοημοσύνης και των φρενηρών ρυθμών ζωής, η ταινία “Lost in Translation” της Sofia Coppola μοιάζει να είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Μία ταινία-ωδή στις ανθρώπινες σχέσεις, στην ενδόμυχη ανάγκη του ανθρώπινου είδους για σύνδεση, επικοινωνία και την αίσθηση πως κάπου ανήκεις, κάποιος σε καταλαβαίνει. Οι δύο πρωταγωνιστές πασχίζουν να «μεταφράσουν» ο ένας τα συναισθήματα του άλλου και να βρουν μία αγκαλιά-καταφύγιο από έναν κόσμο που μιλάει μία γλώσσα διαφορετική, λιγότερο ανθρώπινη, ζεστή και ζωντανή.

Στην εποχή των social media και των likes πολλοί νέοι μοιάζουν με παίκτες σε ένα αόρατο παιχνίδι επιβεβαίωσης και αναγνώρισης στο βωμό του φαίνεσθαι. Τα απρόσωπα «likes» σε μία φωτογραφία ή ένα story έχουν καταλάβει πανηγυρικά τη θέση ενός αυθόρμητου και αληθινού «μου αρέσεις». Οι «κανόνες» της σύγχρονης επικοινωνίας είναι πολύπλοκοι, γραμμένοι σε μία παράξενη γλώσσα και συχνά δεν έρχονται με εγχειρίδιο μετάφρασης. Ένα απλό μήνυμα στο Instagram αποτελεί προϊόν υπερ-ανάλυσης και προετοιμασίας, από την κρίσιμη επιλογή του σωστού emoji μέχρι τον αριθμό των σημείων στίξης (μία . προσδίδει σοβαρότητα ενώ δύο ! ξεπερνούν το όριο του ενθουσιασμού που επιτρέπεται να δείξεις.).



Στην προσπάθεια διατήρησης μίας χαλαρής και άνετης εικόνας, του image ενός ατόμου με εικονική αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον εαυτό του, οι νέοι της ηλικίας μας αναλώνονται σε επιφανειακές σχέσεις και γνωριμίες καθώς φοβούνται να εκτεθούν, να ανοιχτούν και να τσαλακωθούν. Να δείξουν ποιοι πραγματικά είναι και να αγαπηθούν ή να απορριφθούν για αυτό. Σε αυτόν τον φαινομενικά τέλειο κόσμο δεν υπάρχει χώρος για ένα μήνυμα που έμεινε στο διαβάστηκε ή για τρία θαυμαστικά σε μία πρόταση. Οι ευαισθησίες και τα θέλω μας θεωρούνται αδυναμίες ενώ τρέμουμε και μόνο στην ιδέα να αφήσουμε την ασφάλεια του διαδικτυακού κόσμου και να δώσουμε πραγματικές ευκαιρίες στους ανθρώπους, να γνωρίσουμε την αληθινή και αυθεντική πλευρά τους. Να μιλήσουμε για βιβλία, ταινίες και τραγούδια, να συζητήσουμε για τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μας για τον κόσμο που αλλάζει και να επιλέξουμε να βρεθούμε, όχι να χαθούμε στην μετάφραση.

    Στο τέλος της ταινίας, ο Bob και η Charlotte δίνουν μία τελευταία αγκαλιά και ψιθυρίζουν ο ένας στον άλλον κάτι που ποτέ δεν θα μάθουν οι θεατές. Ίσως σε αυτή και μόνο την στιγμή να μετέφρασαν τις δύσκολες λέξεις αυτής της ψυχρής και απόμακρης γλώσσας και να συνδέθηκαν αληθινά, χωρίς συστολές και ενδοιασμούς. Τώρα μένει να κάνουμε και εμείς το ίδιο. 

Ελενα Παρασκευοπούλου
Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας
του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Continue Reading

Αρθρα & Απόψεις

Αρθρο: Ανάγκη η δημιουργία ενός Ελληνικού Στρατηγικού Κοινωνικοπολιτικού- Πολιτιστικού Κέντρου στην Γερμανία (του Βασίλη Βούλγαρη)

Published

on

Από

Photo: Roy Buri από το Pixabay

Παρακολουθώντας από κοντά εδώ και 26 χρόνια τα πεπραγμένα της ελληνικής παροικίας έμαθα και έζησα στιγμές δόξας της (δες συγκεντρώσεις εναντίον της χούντας, πορείες για το Μακεδονικό, αγώνες για την αναγνώριση των γενοκτονιών των Χριστιανικών πληθυσμών, αγώνες και διεκδικήσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση κ.λ.π). Συμμετοχή σε ελληνικές κοινότητες (συλλόγους) εκατοντάδων έως και χιλιάδων μελών, συνέδρια φορέων όπως της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων  Ο.Ε.Κ, Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού  Σ.Α.Ε με εκατοντάδες και δεκάδες σύνεδρους και εκπρόσωπους.

 

Το ίδιο και στον επιχειρηματικό τομέα με την δημιουργία , παρουσία και προσφορά συλλόγων σε όλη τη Γερμανία με συνέδρια, παρουσία, συμμετοχή και κλαδική στήριξη με ενημέρωση και συμβουλευτικό χαρακτήρα προς τους ανάλογους συνεργαζόμενους φορείς και την πολιτεία. Σήμερα;

Δεν φτάνουν όλα αυτά έχουμε και την σοβαρή ασθένεια της Ο.Ε.Κ του μοναδικού αντιπρόσωπου μας στην καγκελαρία μιας και στα χρόνια της οικονομικής στενότητας της χώρας και την μη εξεύρεση λύσης για την υγιή συντήρηση, πρόσωπα και καταστάσεις πλήγωσαν την αξιοπιστία της και έχει οδηγηθεί  σε συρρίκνωση. Το εθνικό σπορ του αλληλοσπαραγμού θα πρέπει να σταματήσει (υπάρχουν φωνές και πρόσωπα που μέσα από τα κανάλια των Social Media και των δικαστηρίων αντί να βοηθούν , διχάζουν) .

Σήμερα Τι;

Μικρές οάσεις, μικρές για το μέγεθος του ελληνικού στοιχείου στη Γερμανία, να δούμε κάποιες δράσεις στην Βάδη Βυρτεμβέργη, την επανασύσταση ελληνικής κοινότητας μετά από πολλά χρόνια στο Μόναχο (με γκρίζο σημείο τη δημιουργία 2 Ελληνικών Κοινοτήτων), τη δράση ελάχιστων κοινοτήτων με την συμμετοχή ακόμα πιο λίγων μελών, με την καλύτερη κάποιες εκατοντάδες σε πόλεις, με δεκάδες χιλιάδες Έλληνες.



Εξαίρεση  η  ουσιαστική κλαδική αλλά και κοινωνική προσφορά των συλλόγων Ελλήνων και Κυπρίων Ιατρών που δημιουργήθηκαν και μεγάλωσαν την τελευταία 10ετία φτάνοντας να δημιουργήσουν το 2024 την Ομοσπονδία τους.

Όμως διαχρονικά με άλλοτε μεγαλύτερο και άλλοτε μικρότερο όγκο έργου ( έχει να κάνει με τα πρόσωπα) η αγωνιστική παρουσία των γονέων  και εκπαιδευτικών στον κλάδο της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης.

Βλέπω και παρακολουθώ με έκπληξή μου, ότι όλοι σκέφτονται και εργάζονται για εμάς ( δες κυβέρνηση, κόμματα, κάποιοι ολιγομελείς σύλλογοι),  χωρίς εμάς με προσχηματικού χαρακτήρα ενέργειες και καλά συμμετοχή μέσα από το διαδίκτυο με προτάσεις και δράσεις που ούτε έχουν επικοινωνήσει ουσιαστικά, ούτε είναι πολλές φορές οι όποιες προτάσεις, προτάσεις συνδιαμορφωμένες μέσα από έναν κοινωνικό διάλογο.

Η ελληνική Κυβέρνηση παρουσίασε 6 Νοεμβρίου με μεγαλοπρεπή τρόπο και δια στόματος του Πρωθυπουργού το Στρατηγικό Σχέδιο Για τον Απόδημο Ελληνισμό 2024-2027, ένα σχέδιο που εκ των πραγμάτων το 25% είναι εκτός πλάνου μιας και τελειώνει το 2024. Τη δημιουργία Μητρώου ομογενειακών οργανώσεων , Ιστοσελίδα με τίτλο Diaspora.gr (πόσες τέτοιες προσπάθειες πραγματικά έχουνε γίνει, δες ιστοσελίδες ΣΑΕ και περιφερειών τους όταν λειτουργούσαν) , προγράμματα φιλοξενίας, μνημόνιο συνεργασίας με την Δ.ΥΠ.Α, ενίσχυση της εκμάθησης ελληνικής γλώσσας μέσα από εργαλεία του διαδικτύου, στήριξη εδρών ελληνικής γλώσσας και συνεργασίες σε επιστημονικό επίπεδο κ.λ.π.



Στρατηγικός στόχος η υποστήριξη και ανάπτυξη δικτύων και δομών της Ομογένειας με έμφαση (λέει) σε νέους τρόπους οργάνωσής τους.

Ωραία όλα αυτά, αλλά πώς; Με ποια χρηματοδότηση, εδώ με νόμο του 2021 το μοναδικό Συνταγματικά Κατοχυρωμένο συμβουλευτικό όργανο της ομογένειας το ΣΑΕ το αφήσατε χωρίς πόρους με στόχο την εξαφάνισή του. Εδώ μιλάτε για το κατεξοχήν συνταγματικό μας δικαίωμα της συμμετοχής στις εκλογές και δεν μας δίνεται το δικαίωμα του εκλέγεστε με την άρνηση επιστολικής ψήφου με τη δημιουργία περιφερειών της ομογένειας.

Θα μπορούσα να γράφω και να αναφέρω πολλά παραδείγματα και προβληματισμούς, δε θα το κάνω . Θέλω να κλείσω με μια πρόταση δημιουργίας σε κάθε μεγάλη πόλη τραπεζιών διαλόγου, προβληματισμού και προτάσεων, ώστε να δημιουργηθεί κίνημα ιδεών και μέσα από την αναζωπύρωση του φορέα ομπρέλα (Griechische Gemeinde), να πραγματοποιηθεί η δημιουργία ενός Ελληνικού Στρατηγικού Κοινωνικοπολιτικού- Πολιτιστικού Κέντρου στην Γερμανία.

Του Βασίλη Βούλγαρη Εκδότη-Δημοσιογράφο Ευρωπολίτη voulgaris@europolitis.eu

Continue Reading

ΑΡΘΡΑ

Αρθρο: «Η Ευρώπη σε Σταυροδρόμι- Προκλήσεις μετά την επανεκλογή Τραμπ» (της Δρ. Μαρίας Τολίκα)

Published

on

Από

Photo: The Andras Barta από το Pixabay

Η επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών έχει ήδη επηρρεάσει όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναζωπυρώνοντας συζητήσεις για τις διατλαντικές σχέσεις, τη γεωπολιτική στρατηγική και το μέλλον της ευρωπαϊκής ενότητας.

Μία από τις πιο άμεσες ανησυχίες είναι το μέλλον του ΝΑΤΟ. Η κριτική στάση του Τραμπ στη συμμαχία, συμπεριλαμβανομένων των προηγούμενων απαιτήσεων για αύξηση των ευρωπαϊκών αμυντικών δαπανών, εγείρει ερωτήματα σχετικά με την αξιοπιστία των ΗΠΑ ως εταίρου ασφαλείας.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες επανεξετάζουν τώρα τις εκκλήσεις για μεγαλύτερη στρατιωτική ανεξαρτησία, με το όραμα του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για «στρατηγική αυτονομία» να αποκτά νέα δυναμική. Ωστόσο, τέτοιες προσπάθειες κινδυνεύουν να βαθύνουν τις διαφορές μεταξύ των κρατών μελών, ιδιαίτερα εκείνων της Ανατολικής Ευρώπης, που παραμένουν επιφυλακτικά στη ρωσική επιθετικότητα και βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στη στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ.



Από οικονομική άποψη, η πολιτική Τραμπ «πρώτα η Αμερική», πιέζει τις εμπορικές σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ. Με τις συνεχιζόμενες διαφωνίες για τους δασμούς στα ευρωπαϊκά αγαθά, η προοπτική περισσότερων προστατευτικών μέτρων διαφαίνεται ισχυρή. Για οικονομίες που εξαρτώνται από τις εξαγωγές, όπως η Γερμανία, αυτό θα μπορούσε να επιδεινώσει τις οικονομικές προκλήσεις που έχουν ήδη ενισχυθεί από τον πληθωρισμό και τις ενεργειακές κρίσεις που προέρχονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Διπλωματικά, η επανεκλογή του Τραμπ περιπλέκει τις προσπάθειες της ΕΕ να αντιμετωπίσει παγκόσμιες προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή. Καθώς οι ΗΠΑ, όπως δήλωσε ο νέος Πρόεδρος, θα αποσύρουν την υποστήριξη σε διεθνείς συμφωνίες για το κλίμα, η ΕΕ θα πιεστεί ώστε να ηγηθεί μόνη της παγκόσμιες προσπάθειες – ένα σενάριο που απαιτεί ενότητα, η οποία αυτή την εποχή μοιάζει απίθανη.

Καθώς η Ευρώπη προσαρμόζεται στη δεύτερη θητεία του Τραμπ, αντιμετωπίζει μια κρίσιμη συγκυρία: να ενισχύσει την εσωτερική της συνοχή και να επαναπροσδιορίσει τον παγκόσμιο ρόλο της, διαφορετικά κινδυνεύει να παραγκωνιστεί σε έναν όλο και πιο πολυπολικό κόσμο. Οι Ευρωπαίοι –ηγέτες και πολίτες- οφείλουν να προσαρμοστούν γρήγορα στις μεταβαλλόμενες γεωπολιτικές συνθήκες.

Μαρία Τολίκα,
Διδάκτορ Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ
Επ. Καθηγήτρια ESCE, Paris, France

Continue Reading

ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΟΠΩΣ ΤΥΠΩΝΕΤΑΙ

Published

on

Από

Το  πολυτιμότερο  απ’όλα, η προσωπική επαφή και επικοινωνία με όλους εσάς που βρεθήκαμε και βρισκόμαστε από κοντά, ανταλλάσσουμε απόψεις, σχολιάζουμε την τρέχουσα επικαιρότητα και οραματιζόμαστε  το αύριο , συνθέτουμε  συμφωνώντας ή και διαφωνώντας αρκετές φορές, πάντα όμως με ένα  στόχο: την  Ενημέρωση-Προβολή, και Στήριξη του Ελληνισμού για ένα καλύτερο αύριο όπου γης.

oπως όλα αλλάζουν και βιώνουμε καθημερινά  με τον χρόνο και  την έκρηξη της ακρίβειας, την διόγκωση των εξόδων,  προχωράμε στρατηγικά  σε ενέργειες και κινήσεις που θα εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα της έντυπης έκδοσης, ακολουθούμε τις επιταγές των καιρών (διαδίκτυο : www.europolitis.eu , Social Media Instagram,  ), στηρίζουμε όμως την ανεξαρτησία και την διατήρηση της ιστορίας μέσα από την πολυδάπανη   έντυπη έκδοση.

Από το 2025 ο ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗΣ  θα εκδίδει  4 τακτικές ενημερωτικές εκδόσεις  και 2 ειδικές εκδόσεις επαγγελματικού περιεχομένου.

Continue Reading

ΑΡΘΡΑ

Προς τους ανθρώπους, τις επιχειρήσεις και τους φορείς που είναι δίπλα στον Ευρωπολίτη 15 χρόνια. (του Βασίλη Βούλγαρη)

Published

on

Από

Αίσθημα  χαράς, συγκίνησης και ευθύνης με κυριεύει βουτώντας  στο  πέρασμα του χρόνου.  Δεκαπέντε χρόνια Σεπτέμβριος 2009 – Δεκέμβριος 2024.

15 Χρόνια: Με περισσότερες από 160 εκδόσεις του Ευρωπολίτη της Γαστρονομίας και Ελληνικής Γης και τις ειδικές εκδόσεις μας.

Με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα στη Γερμανία και όχι μόνο, δεκάδες αποστολές εντός και εκτός Γερμανίας, χιλιάδες ώρες κάλυψης ομογενειακών, πολιτιστικών, επαγγελματικών, καλλιτεχνικών, πολιτικών δράσεων, δεκάδες χιλιάδες φωτογραφίες και ατελείωτες ώρες βιντεοσκοπημένου υλικού.

Το  πολυτιμότερο  απ’όλα, η προσωπική επαφή και επικοινωνία με όλους εσάς που βρεθήκαμε και βρισκόμαστε από κοντά, ανταλλάσσουμε απόψεις, σχολιάζουμε την τρέχουσα επικαιρότητα και οραματιζόμαστε  το αύριο , συνθέτουμε  συμφωνώντας ή και διαφωνώντας αρκετές φορές, πάντα όμως με ένα  στόχο: την  Ενημέρωση-Προβολή, και Στήριξη του Ελληνισμού για ένα καλύτερο αύριο όπου γης.

Μέσα από αυτές τις γραμμές θέλω να σας ευχαριστήσω όλους εσάς  θερμά για την στήριξη (διαφημιζόμενοι-συνδρομητές)  και υποστήριξη (αναγνώστες) ακόμα  και τους επικριτές μας, που πολλές φορές μπορεί να μη μας ήξεραν καν, γιατί μας βοηθήσατε να είμαστε εδώ, να δυναμώνουμε και να γινόμαστε όλο και καλύτεροι.

Σε όλα αυτά τα χρόνια με σεβασμό στην ανθρώπινη προσωπικότητα, την συλλογικότητα  , το επιχειρείν  και την προσφορά φροντίσαμε και φροντίζουμε για όσο το δυνατόν  καλύτερη αντικειμενικότητα και ποιότητα  στην πληροφορία ακόμα και στην επιλογή  του υλικού της έντυπης ύλης  (εκτύπωση σε υψηλής ποιότητας χαρτί  και τετραχρωμία).

Όπως όλα αλλάζουν και βιώνουμε καθημερινά  με τον χρόνο και  την έκρηξη της ακρίβειας, την διόγκωση των εξόδων,  προχωράμε στρατηγικά  σε ενέργειες και κινήσεις που θα εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα της έντυπης έκδοσης, ακολουθούμε τις επιταγές των καιρών (διαδίκτυο, Social Media), στηρίζουμε όμως την ανεξαρτησία και την διατήρηση της ιστορίας μέσα από την πολυδάπανη   έντυπη έκδοση.

Από το 2025 ο Ευρωπολίτης  θα εκδίδει  4 τακτικές ενημερωτικές εκδόσεις  και 2 ειδικές εκδόσεις επαγγελματικού περιεχομένου.

Συνεχίζουμε να είμαστε κοντά στον ελληνισμό και τις δράσεις του ακόμα πιο δυνατά.

Για τον Ευρωπολίτη

Του Βασίλη Βούλγαρη Εκδότη- Δημοσιογράφου Ευρωπολίτη voulgaris@europolitis.eu
Continue Reading

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Advertisement Europolitis

Like us on Facebook

Advertisement
Advertisement Europolitis