Connect with us

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανοτουρκική διαμάχη για την κατοχύρωση του ντονέρ

Published

on

Το αίτημα υπεβλήθη από την Διεθνή Ομοσπονδία Ντονέρ (Udofed) η οποία επιδιώκει να ορίσει αυστηρά ποιος μπορεί να χρησιμοποιεί τον όρο «ντονέρ». Photo credits: planet_fox / pixabay

Διαμάχη για το αυθεντικό ντονέρ και την «σωστή» συνταγή του έχει ξεσπάσει μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας μετά το τουρκικό αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατοχύρωση της «εγγυημένης παραδοσιακής σπεσιαλιτέ».

Το αίτημα υπεβλήθη από την Διεθνή Ομοσπονδία Ντονέρ (Udofed) η οποία εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη και επιδιώκει να ορίσει αυστηρά ποιος μπορεί να χρησιμοποιεί τον όρο «ντονέρ», ποια ποσότητα υλικών θα χρησιμοποιείται, ποιο είδος κρέατος και ποια μπαχαρικά.

«Το κεμπάπ είναι κομμάτι της Γερμανίας. Ο καθένας πρέπει να μπορεί εδώ να αποφασίζει μόνος του πώς το παρασκευάζει», παρενέβη στην διένεξη ο τουρκικής καταγωγής ομοσπονδιακός υπουργός Αγροτικής Οικονομίας Τζεμ Έζντεμιρ και πρόσθεσε ότι το τουρκικό αίτημα έγινε στην Γερμανία δεκτό «με έκπληξη».



Το υπουργείο του προειδοποίησε επιπλέον ότι, αν γίνει δεκτό το αίτημα της Udofed, «οι οικονομικές συνέπειες στον γερμανικό γαστρονομικό τομέα θα είναι τεράστιες».

Ο σεφ εστιατορίου στο Βερολίνο, Μπιρόλ Γιαγκτζί, εξέφρασε μάλιστα την ανησυχία ότι η τουρκική πλευρά θα θέλει να επιβάλει την χρήση μόνο πρόβειου κρέατος ή κοτόπουλου, αν και στην Γερμανία το ντονέρ παρασκευάζεται με μοσχαρίσιο κρέας.

«Το ντονέρ καταναλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν είναι δυνατόν η Τουρκία να υπαγορεύει στους άλλους τι πρέπει να κάνουν», πρόσθεσε.

Το γερμανικό σωματείο ξενοδοχείων/εστιατορίων DEHOGA επισημαίνει ακόμη τον κίνδυνο «έλλειψης σαφήνειας και διαφάνειας», «δυσκολιών νομικής οριοθέτησης» και «πλήθους μελλοντικών διαφορών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Σε εφαρμογή από σήμερα οι αυστηρότεροι έλεγχοι στα σύνορα της Γερμανίας

Published

on

Από

Σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών, οι έλεγχοι θα είναι δειγματοληπτικοί και επομένως δεν θα ελέγχονται όλες οι διελεύσεις. Photo credits: oberaichwald / pixabay

Στα δυτικά και βόρεια σύνορα της Γερμανίας επεκτείνονται από σήμερα και για έξι μήνες οι έλεγχοι, στο πλαίσιο της προσπάθειας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να περιορίσει την παράτυπη μετανάστευση.

Για «στοχευμένους» και «έξυπνους» σταθερούς και κινητούς ελέγχους κάνει λόγο η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ και καθησυχάζει όσους εκφράζουν ανησυχίες για μεγάλες καθυστερήσεις στα σύνορα, ενώ η αντιπολίτευση εξακολουθεί να ζητά αυστηρότερα μέτρα.

Για «πολύ μεγάλο αριθμό» ανθρώπων που φθάνουν στην Γερμανία και «ανάγκη να τεθεί η κατάσταση υπό έλεγχο» μίλησε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς από το Ουζμπεκιστάν.

Ήδη από τα μεσάνυχτα προς την Δευτέρα ισχύει πλέον και στα σύνορα προς την Δανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και την Γαλλία το καθεστώς ελέγχου που εφαρμόζεται ήδη στα σύνορα με την Αυστρία, την Ελβετία, την Τσεχία και την Πολωνία.

Όποιος θέλει να εισέλθει οδικώς στην Γερμανία, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος να παρουσιάσει στην γερμανική αστυνομία τα σχετικά έγγραφα. Θα ελέγχονται επίσης φορτηγά και άλλα οχήματα μεταφορών – τόσο οι οδηγοί όσο και το φορτίο τους.



Απαντώντας σε όσους εκφράζουν ανησυχία για μεγάλες καθυστερήσεις στα σύνορα, η κυρία Φέζερ διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρχουν τέτοια προβλήματα. «Δεν θα έχουμε κυκλοφοριακή συμφόρηση, αλλά έξυπνους ελέγχους, όπως απαιτεί η τρέχουσα κατάσταση», ενώ η ροή των μετακινήσεων και των μεταφορών, οι επιχειρήσεις και το εμπόριο θα επηρεαστούν όσο το δυνατόν λιγότερο, δήλωσε η υπουργός στην BILD.

Τα σύνορα της Γερμανίας περνούν καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι εργάζονται σε όμορες χώρες – και το αντίστροφο.

Σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών, οι έλεγχοι θα είναι δειγματοληπτικοί και επομένως δεν θα ελέγχονται όλες οι διελεύσεις. Για κάτι τέτοιο άλλωστε θα χρειαζόταν πολύ περισσότερο προσωπικό από την πλευρά της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, το συνδικάτο της οποίας έχει ήδη διαμαρτυρηθεί για τις νέες, από σήμερα, απαιτήσεις.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Ρολφ Μούτσενιχ δήλωσε μάλιστα ότι πιθανότατα δεν θα επαρκούν ούτε οι προγραμματισμένες επιπλέον 1.000 θέσεις στην Ομοσπονδιακή Αστυνομία και ζήτησε το θέμα να ληφθεί υπ’ όψιν και ενόψει της ψήφισης του νέου προϋπολογισμού.



Την ίδια ώρα η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) κάνει λόγο για ημίμετρα και ζητά τα γερμανικά σύνορα να είναι «εντελώς κλειστά» για ανθρώπους χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα. Αυτό προϋποθέτει όμως την κήρυξη κατάστασης ανάγκης, κάτι που η κυβέρνηση μέχρι τώρα απορρίπτει.

Η Νάνσι Φέζερ δήλωσε μάλιστα ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να αποδειχθεί νομικά η ανάγκη για κάτι τέτοιο, από την στιγμή που τα κέντρα πρώτης υποδοχής έχουν πληρότητα μόνο κατά 50%. Επιπλέον, θα έπρεπε η κυβέρνηση να δηλώσει ότι η αστυνομία έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης.

Η αυστηροποίηση των συνοριακών ελέγχων έχει προκαλέσει την αντίδραση και των γειτονικών χωρών, με τον πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ να χαρακτηρίζει τα μέτρα «απαράδεκτα» και τον αυστριακό καγκελάριο Καρλ Νεχάμερ να προειδοποιεί ότι η χώρα του δεν θα δεχτεί όποιον απορρίπτεται στα γερμανικά σύνορα.

Αντιθέτως, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν έγραψε στο «Χ» «Καλώς ήλθατε στο κλαμπ!», απευθυνόμενος στον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ενώ στην Ολλανδία ο αρχηγός του κυβερνώντος Κόμματος για την Ελευθερία (PVV) Γκέερτ Βίλντερς έκανε λόγο για «καλή ιδέα», σχολιάζοντας τις γερμανικές ανακοινώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Έκρηξη σε κλαμπ στην Κολωνία, με έναν τραυματία

Published

on

Από

Photo credits: planet_fox / pixabay

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 6:00 (τοπική ώρα) στην Κολωνία, έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, από την οποία τραυματίστηκε σοβαρά ένας εργαζόμενος στην καθαριότητα.

Σύμφωνα με την Kölner Stadt Anzeiger, η έκρηξη σημειώθηκε στο Vanity Club, στην περιοχή «Ringen», γνωστή και ως «μίλι του πάρτι», και υπάρχει βίντεο στο οποίο διακρίνεται ένα άτομο με κουκούλα να τοποθετεί μια τσάντα στην είσοδο του κλαμπ. Λίγο αργότερα σημειώθηκε η έκρηξη.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και απευθύνει έκκληση στους πολίτες να την αποφεύγουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Στην Bundestag οι προτάσεις των κομμάτων για την μετανάστευση

Published

on

Από

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του κυβερνητικού συνασπισμού, οι απελάσεις θα πρέπει να διευκολυνθούν σε περιπτώσεις όπου ορισμένα εγκλήματα έχουν διαπραχθεί χρησιμοποιώντας όπλο. Photo credits: simonschmid614 / pixabay

Με την αντιπαράθεση για την μεταναστευτική πολιτική να μεταφέρεται στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού υπέβαλαν την πρότασή τους για τις αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο, ενώ δικές τους προτάσεις υπέβαλαν οι βουλευτές της Χριστιανικής Ένωσης, αλλά και η κοινοβουλευτική ομάδα της AfD.

Η κυβερνητική πρόταση «για την βελτίωση της εσωτερικής ασφάλειας και του συστήματος ασύλου» προβλέπει αλλαγές στη νομοθεσία περί ασύλου και διαμονής, καθώς και στη νομοθεσία περί όπλων και στον ομοσπονδιακό νόμο περί συνταγματικής προστασίας και περιέχει τα νομοθετικά μέτρα του «πακέτου ασφαλείας» που αποφάσισε ο συνασπισμός μετά την επίθεση στο Ζόλινγκεν στις 23 Αυγούστου.

Μεταξύ των μέτρων που προτείνονται για την μετανάστευση αναφέρεται ότι η αναγνώριση προστασίας θα πρέπει να απορριφθεί ή να αποσυρθεί από όσους αναζητούν προστασία στο μέλλον, «εάν διαπράχθηκαν εγκλήματα με κίνητρο αντισημιτικό, ρατσιστικό, ξενοφοβικό, σεξουαλικού προσανατολισμού ή άλλο απάνθρωπο κίνητρο».

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι τα ταξίδια προς την πατρίδα των ατόμων που αναγνωρίζονται ως δικαιούχοι προστασίας συνήθως οδηγούν στην αφαίρεση του καθεστώτος προστασίας τους. Επιπλέον, «οι αλλοδαποί οι οποίοι πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα και των οποίων η αξιολόγηση ασύλου βρίσκεται σε άλλο κράτος, θα πρέπει να ενθαρρύνονται να επιστρέψουν στο κράτος που είναι υπεύθυνο για την εξέταση της αίτησής τους».



Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, η «εξαίρεση των παροχών για τους αιτούντες άσυλο για ορισμένες περιπτώσεις δευτερογενούς μετανάστευσης» αποσκοπεί στην προώθηση της επιβολής ενός κανονισμού της ΕΕ από το 2013 «που καθορίζει τα κριτήρια και τις διαδικασίες για τον προσδιορισμό του κράτους-μέλους που είναι υπεύθυνο για την εξέταση αίτηση διεθνούς προστασίας που υποβάλλεται σε κράτος-μέλος από υπήκοο τρίτης χώρας ή απάτριδα».

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του κυβερνητικού συνασπισμού, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων (Bamf), η οποία σύμφωνα με την πρόταση αποσκοπεί στη διασφάλιση της ταυτότητας ενός αιτούντος άσυλο μέσω μέτρων ταυτοποίησης, θα έχει στο μέλλον την εξουσία να πραγματοποιεί βιομετρικές συγκρίσεις με δημόσια προσβάσιμα δεδομένα μέσω Διαδικτύου. Οι απελάσεις θα πρέπει επίσης να διευκολυνθούν σε περιπτώσεις όπου ορισμένα εγκλήματα έχουν διαπραχθεί χρησιμοποιώντας όπλο ή άλλο επικίνδυνο εργαλείο.

Στην πρόταση που υπέβαλε η κοινοβουλευτική ομάδα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), η οποία προηγουμένως αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση θεωρώντας ότι τα μέτρα που εισηγείται δεν επαρκούν για τον περιορισμό της παράτυπης μετανάστευσης, γίνεται αναφορά στο άρθρο 72 της Συνθήκης για την Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Δεδομένης της τρέχουσας σοβαρής κατάστασης μετανάστευσης και ασφάλειας, η Γερμανία έχει φτάσει σε έκτακτη κατάσταση κατά την έννοια αυτού του άρθρου. Ως εκ τούτου, οι συνολικές απορρίψεις στα εσωτερικά σύνορα της Γερμανίας είναι νομικά επιτρεπτές, είναι πρακτικά δυνατές και είναι πλέον αναγκαίες ενόψει της τρέχουσας κατάστασης», αναφέρουν οι βουλευτές και επισημαίνουν ότι μέχρι στιγμής, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει πρόταση η οποία να πλησιάζει σε αυτό.



Προηγουμένως, ο αρχηγός της Κ.Ο. της Ένωσης Φρίντριχ Μερτς είχε καλέσει τον αρχηγό του FDP και υπουργό Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ να συνεχίσουν τις συνομιλίες, έπειτα από δηλώσεις στελεχών του περί «εγγύτητας» του FDP με τις θέσεις της αντιπολίτευσης στο θέμα της μετανάστευσης.

Ο κ. Μερτς υποστηρίζει ότι ο αριθμός των ατόμων που φθάνουν παράτυπα στην Γερμανία μπορεί να περιοριστεί αισθητά άμεσα μόνο μέσω απορρίψεων στα σύνορα και ζητά το συγκεκριμένο μέτρο να τεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης.

Η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) από την πλευρά της υπέβαλε προς ψήφιση «κείμενο θέσεων» της κοινοβουλευτικής ομάδας της, στο οποίο περιγράφεται η ανάγκη τα σύνορα της Γερμανίας να καταστούν άμεσα απολύτως ελεγχόμενα, ακόμη και με την ανέγερση περίφραξης.

Στα μέτρα που προτείνονται περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η απόρριψη οποιουδήποτε εισέρχεται στη χώρα χωρίς άδεια, η άσκηση πίεσης προς μη συνεργάσιμες χώρες προέλευσης και διέλευσης, ακόμη και με την απειλή της ακύρωσης αναπτυξιακής βοήθειας, οι παροχές μόνο σε είδος και όχι σε χρήμα για τους αιτούντες άσυλο, ο αποκλεισμός τους από κοινωνικά επιδόματα, ο περιορισμός του μέτρου της οικογενειακής επανένωσης, η άρση της γενικής απαγόρευσης για απελάσεις προς το Αφγανιστάν και την Συρία, η απαγόρευση των πολλαπλών υπηκοοτήτων και μη αναγνώριση της παράνομης διακίνησης στην Μεσόγειο ως «διάσωσης στην θάλασσα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Έντονη αντιπαράθεση για το μεταναστευτικό στην Bundestag

Published

on

Από

Photo credits: simonschmid614 / pixabay

Μετά την αποτυχία της συνόδου κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τον περιορισμό της παράτυπης μετανάστευσης, το θέμα αναδείχθηκε σε κεντρικό σημείο αιχμής στις ομιλίες του καγκελάριου Όλαφ Σολτς και του αρχηγού του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Φρίντριχ Μερτς, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

«Δεν μπορείτε να το κάνετε, αυτή είναι η αλήθεια (…) Είστε μόνο λόγια και δεν επιτυγχάνετε τίποτα. Οι χριστιανοδημοκράτες υπουργοί Εσωτερικών δεν κατάλαβαν τίποτα», δήλωσε ο κ. Σολτς προς την πλευρά της αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στους υπουργούς Εσωτερικών προηγούμενων κυβερνήσεων οι οποίοι προέρχονταν από το CDU και την Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU). Ο καγκελάριος απαρίθμησε τις αποφάσεις της δικής του κυβέρνησης για το μεταναστευτικό, κάνοντας λόγο για αυστηρότερους κανόνες για το άσυλο, εισαγωγή συνοριακών ελέγχων, μείωση των παροχών στους αιτούντες άσυλο, επέκταση του καταλόγου των ασφαλών χωρών προέλευσης και απέλαση Αφγανών.

«Είμαστε μια χώρα η οποία παρέχει προστασία σε όσους πρέπει να τρέξουν για να σωθούν. Αυτό είναι γραμμένο στο Σύνταγμά μας και δεν τίθεται υπό συζήτηση. Ο κοσμοπολιτισμός λοιπόν είναι απαραίτητος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος θέλει μπορεί να έρθει. Πρέπει να είμαστε σε θέση να επιλέξουμε ποιος έρχεται στη Γερμανία. Αυτό περιλαμβάνει τον έλεγχο της μετανάστευσης και τον επαναπατρισμό όσων δεν μπορούν να μείνουν», συνέχισε ο καγκελάριος και τόνισε ότι «δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο με συρρικνούμενο εργατικό δυναμικό η οποία να γνωρίζει οικονομική ανάπτυξη».



Αναφερόμενος στις πρόσφατες εκλογές στην Σαξονία και στην Θουριγγία, ο Όλαφ Σολτς μίλησε για «καταθλιπτικά» αποτελέσματα, τα οποία «δεν θα συνηθίσουμε ποτέ». Η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) «είναι κακή για την χώρα μας (…) Θα κάνουμε το παν προκειμένου αυτό το κόμμα να χάσει και πάλι την σημασία του», ανέφερε.

Ο Φρίντριχ Μερτς από την πλευρά του ξεκίνησε την ομιλία του διαβεβαιώνοντας ότι το κόμμα του επιθυμεί η Γερμανία «να παραμείνει μια ανοιχτή και φιλική χώρα προς τους ξένους». Χωρίς ανθρώπους με μεταναστευτικό υπόβαθρο, πολλοί από τους οποίους εργάζονται στην φροντίδα, στην εκπαίδευση ή στην εστίαση, η χώρα «δεν μπορεί να λειτουργήσει επιτυχώς ούτε μια μέρα», συνέχισε και αναγνώρισε ότι «μπορεί ακόμη και να χρειαστούμε περισσότερους» τα επόμενα χρόνια. Η Ένωση, τόνισε, στέκεται «σαφώς και ξεκάθαρα ενάντια σε κάθε μορφή ξενοφοβίας».

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ο αρχηγός του CDU, ο αριθμός όσων φθάνουν παράτυπα στην Γερμανία είναι πολύ υψηλός, ενώ υπάρχει επίσης «μια μικρή μειοψηφία, ειδικά νεαροί άνδρες, οι οποίοι δεν θέλουν να τηρούν τους κανόνες της κοινής συμβίωσης και για αυτούς θα πρέπει να μιλήσουμε».



«Συνεχιζόμενα ανησυχητική» η κατάσταση στα σύνορα

Για «συνεχιζόμενη ανησυχητική κατάσταση» στα γερμανικά σύνορα και για «απαράδεκτα υψηλό» αριθμό παράτυπων εισόδων στη χώρα έκανε λόγο η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ στην επιστολή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την οποία ενημερώνει για την απόφαση του Βερολίνου να επαναφέρει ελέγχους κατά μήκος των συνόρων.

Στην επιστολή αναφέρεται σε «δραματική υποβάθμιση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών» μετά τα πρόσφατα βίαια εγκλήματα και περιγράφει την Διαδικασία του Δουβλίνου ως «αυξανόμενα δυσλειτουργική».

Οι ομοσπονδιακοί πόροι έχουν «σχεδόν εξαντληθεί», γράφει η κυρία Φέζερ στην επιστολή της, την οποία αποκαλύπτει το περιοδικό Der Spiegel και αναφέρεται σε «διαρκώς επιδεινούμενη ήδη τεταμένη κατάσταση» στους δήμους και τις κοινότητες στο θέμα στέγασης μεταναστών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Μερική κατάρρευση γέφυρας στη Δρέσδη, δεν υπάρχουν θύματα

Published

on

Από

Photo credits: pixabay

Μια γέφυρα κατέρρευσε εν μέρει στη διάρκεια της νύκτας στη Δρέσδη, στην ανατολική Γερμανία, χωρίς να προκληθούν θύματα, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες διάσωσης.

Ένα τμήμα περίπου 100 μέτρων της γέφυρας Καρόλα, η οποία συνδέει την παλιά ιστορική πόλη της Δρέσδης με άλλα τμήματα της πόλης, βυθίσθηκε στον Έλβα για άγνωστο ακόμα λόγο, ανέφεραν οι πυροσβέστες της Δρέσδης.

Ολόκληρη η ζώνη έχει αποκλεισθεί και δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία στον ποταμό, ανέφερε μέσω του X η αστυνομία της Δρέσδης. Οι κάτοικοι κλήθηκαν να μην πλησιάζουν.



Οι υπηρεσίες διάσωσης βρίσκονται επιτόπου και καταβάλλουν προσπάθειες για να περιορίσουν τις ζημιές ώστε να μην καταρρεύσουν και άλλα τμήματα της γέφυρας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Μίχαελ Κλάρε.

Το τμήμα της γέφυρας που έπεσε στον Έλβα αφορούσε τις γραμμές του τραμ και την κυκλοφορία των πεζών. Το τμήμα της που χρησιμοποιείται από τα οχήματα δεν έχει επηρεαστεί.

Η μερική κατάρρευση της γέφυρας προκάλεσε επίσης ζημιές σε δύο αγωγούς θέρμανσης, προκαλώντας διακοπές στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Ελέγχους σε όλα τα σύνορα ζητά η ομοσπονδιακή κυβέρνηση

Published

on

Από

Το μοντέλο το οποίο προτείνεται εφαρμόστηκε πρόσφατα κατά την διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου. Photo credits: oberaichwald / pixabay

Προσωρινούς ελέγχους σε όλα τα γερμανικά σύνορα από τις 16 Σεπτεμβρίου και για έξι μήνες θέλει να επιβάλει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αναφέρουν γερμανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, διεξάγονται ήδη έλεγχοι στα νότια και στα ανατολικά σύνορα της Γερμανίας, ενώ το μέτρο αφορά «απορρίψεις στα σύνορα, οι οποίες θα συνάδουν με το ευρωπαϊκό δίκαιο».

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων dpa μεταδίδει επίσης ότι οι πρόσθετοι έλεγχοι έχει προγραμματιστεί να τεθούν σε εφαρμογή την επόμενη Δευτέρα και να διαρκέσουν αρχικά για έξι μήνες.



Μετά την συνάντηση για την μεταναστευτική πολιτική που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση «έχει αναπτύξει ένα μοντέλο για αποτελεσματικές απορρίψεις στα σύνορα, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία». Το μοντέλο αυτό, επισημαίνεται, επιτρέπει περισσότερες απορρίψεις από αυτές που γίνονταν μέχρι σήμερα.

Μέχρι σήμερα, απόρριψη μετανάστη στα γερμανικά χερσαία σύνορα γίνεται μόνο εάν σε κάποιον έχει επιβληθεί απαγόρευση εισόδου ή εάν δεν υποβάλει αίτημα ασύλου.

Το μοντέλο το οποίο προτείνεται τώρα εφαρμόστηκε πρόσφατα κατά την διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 ώρες ago

Σε κοινή ανοιχτή δράση ενημέρωσης όλες οι επιστημονικές ιατρικές εταιρείες με έδρα τη Θεσσαλονίκη

ΓΕΡΜΑΝΙΑ6 ώρες ago

Σε εφαρμογή από σήμερα οι αυστηρότεροι έλεγχοι στα σύνορα της Γερμανίας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ10 ώρες ago

Έκρηξη σε κλαμπ στην Κολωνία, με έναν τραυματία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ10 ώρες ago

Ξεχείλισαν οι ποταμοί στην κεντρική Ευρώπη, αυξάνεται ο απολογισμός των νεκρών

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ13 ώρες ago

Ο χρόνος χρήσης οθονών από παιδιά επηρεάζει τις γλωσσικές τους δεξιότητες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Πίνακας του βαν Γκογκ θα πωληθεί σε δημοπρασία για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ημέρα ago

Ελληνίδα ερευνήτρια επικεφαλής ομάδας που δημιούργησε μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης για την ανάλυση του καρκίνου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Αποστολή παραπλανητικών μηνυμάτων υποδυόμενων το Gov.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Ιταλία: Αυστηροποιούνται οι ποινές για μπλόκα σε δρόμους και καταλήψεις σε ακίνητα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Η καταιγίδα Boris πλήττει την κεντρική Ευρώπη

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: 39χρονος επιβιβάστηκε δύο φορές σε αεροπλάνο χωρίς εισιτήριο και ταξίδεψε!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Νέο ρεκόρ ημερήσιας θερμοκρασίας καταγράφηκε στα ύδατα της Μεσογείου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Δολοφονία στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Φρανκφούρτης

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Σεμινάρια βιωματικών ασκήσεων για παιδιά στην Ελληνική Κοινότητα του Βερολίνου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Πυρκαγιά κατέκαυσε τουλάχιστον 50 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικής έκτασης στο νησί Μαδέρα

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Η Ελλάδα «Αγαπημένη Χώρα» για πέμπτη χρονιά στα βραβεία The Trazees 2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Η ενασχόληση με δημιουργικές δραστηριότητες βελτιώνει την ψυχική υγεία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Απεβίωσε σε ηλικία 117 ετών ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Διατροφή4 εβδομάδες ago

Το Κρητικό γαμοπίλαφο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Το Σίδνεϊ είναι «ευάλωτο» στην άνοδο της στάθμης της θάλασσας

Europolitis TV5 μήνες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV6 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV1 έτος ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV4 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis