Connect with us

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Έντονη αντιπαράθεση για το μεταναστευτικό στην Bundestag

Published

on

Photo credits: simonschmid614 / pixabay

Μετά την αποτυχία της συνόδου κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τον περιορισμό της παράτυπης μετανάστευσης, το θέμα αναδείχθηκε σε κεντρικό σημείο αιχμής στις ομιλίες του καγκελάριου Όλαφ Σολτς και του αρχηγού του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Φρίντριχ Μερτς, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

«Δεν μπορείτε να το κάνετε, αυτή είναι η αλήθεια (…) Είστε μόνο λόγια και δεν επιτυγχάνετε τίποτα. Οι χριστιανοδημοκράτες υπουργοί Εσωτερικών δεν κατάλαβαν τίποτα», δήλωσε ο κ. Σολτς προς την πλευρά της αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στους υπουργούς Εσωτερικών προηγούμενων κυβερνήσεων οι οποίοι προέρχονταν από το CDU και την Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU). Ο καγκελάριος απαρίθμησε τις αποφάσεις της δικής του κυβέρνησης για το μεταναστευτικό, κάνοντας λόγο για αυστηρότερους κανόνες για το άσυλο, εισαγωγή συνοριακών ελέγχων, μείωση των παροχών στους αιτούντες άσυλο, επέκταση του καταλόγου των ασφαλών χωρών προέλευσης και απέλαση Αφγανών.

«Είμαστε μια χώρα η οποία παρέχει προστασία σε όσους πρέπει να τρέξουν για να σωθούν. Αυτό είναι γραμμένο στο Σύνταγμά μας και δεν τίθεται υπό συζήτηση. Ο κοσμοπολιτισμός λοιπόν είναι απαραίτητος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος θέλει μπορεί να έρθει. Πρέπει να είμαστε σε θέση να επιλέξουμε ποιος έρχεται στη Γερμανία. Αυτό περιλαμβάνει τον έλεγχο της μετανάστευσης και τον επαναπατρισμό όσων δεν μπορούν να μείνουν», συνέχισε ο καγκελάριος και τόνισε ότι «δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο με συρρικνούμενο εργατικό δυναμικό η οποία να γνωρίζει οικονομική ανάπτυξη».



Αναφερόμενος στις πρόσφατες εκλογές στην Σαξονία και στην Θουριγγία, ο Όλαφ Σολτς μίλησε για «καταθλιπτικά» αποτελέσματα, τα οποία «δεν θα συνηθίσουμε ποτέ». Η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) «είναι κακή για την χώρα μας (…) Θα κάνουμε το παν προκειμένου αυτό το κόμμα να χάσει και πάλι την σημασία του», ανέφερε.

Ο Φρίντριχ Μερτς από την πλευρά του ξεκίνησε την ομιλία του διαβεβαιώνοντας ότι το κόμμα του επιθυμεί η Γερμανία «να παραμείνει μια ανοιχτή και φιλική χώρα προς τους ξένους». Χωρίς ανθρώπους με μεταναστευτικό υπόβαθρο, πολλοί από τους οποίους εργάζονται στην φροντίδα, στην εκπαίδευση ή στην εστίαση, η χώρα «δεν μπορεί να λειτουργήσει επιτυχώς ούτε μια μέρα», συνέχισε και αναγνώρισε ότι «μπορεί ακόμη και να χρειαστούμε περισσότερους» τα επόμενα χρόνια. Η Ένωση, τόνισε, στέκεται «σαφώς και ξεκάθαρα ενάντια σε κάθε μορφή ξενοφοβίας».

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ο αρχηγός του CDU, ο αριθμός όσων φθάνουν παράτυπα στην Γερμανία είναι πολύ υψηλός, ενώ υπάρχει επίσης «μια μικρή μειοψηφία, ειδικά νεαροί άνδρες, οι οποίοι δεν θέλουν να τηρούν τους κανόνες της κοινής συμβίωσης και για αυτούς θα πρέπει να μιλήσουμε».



«Συνεχιζόμενα ανησυχητική» η κατάσταση στα σύνορα

Για «συνεχιζόμενη ανησυχητική κατάσταση» στα γερμανικά σύνορα και για «απαράδεκτα υψηλό» αριθμό παράτυπων εισόδων στη χώρα έκανε λόγο η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ στην επιστολή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την οποία ενημερώνει για την απόφαση του Βερολίνου να επαναφέρει ελέγχους κατά μήκος των συνόρων.

Στην επιστολή αναφέρεται σε «δραματική υποβάθμιση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών» μετά τα πρόσφατα βίαια εγκλήματα και περιγράφει την Διαδικασία του Δουβλίνου ως «αυξανόμενα δυσλειτουργική».

Οι ομοσπονδιακοί πόροι έχουν «σχεδόν εξαντληθεί», γράφει η κυρία Φέζερ στην επιστολή της, την οποία αποκαλύπτει το περιοδικό Der Spiegel και αναφέρεται σε «διαρκώς επιδεινούμενη ήδη τεταμένη κατάσταση» στους δήμους και τις κοινότητες στο θέμα στέγασης μεταναστών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Απεργιακές κινητοποιήσεις στα αεροδρόμια σήμερα στη Γερμανία

Published

on

Από

Η συνδικαλιστική οργάνωση Ver.di έχει καλέσει σε απεργία τους εργαζόμενους στους τομείς της ασφάλειας και στον κλάδο των πιλότων, ενόψει του τρίτου γύρου διαπραγματεύσεων με την εργοδοσία. Photo credits: ps_lucas / pixabay

Περισσότερους από 510.000 επιβάτες επηρεάζει η σημερινή 24ωρη απεργία σε τουλάχιστον δέκα αεροδρόμια, η οποία άρχισε ήδη τα μεσάνυχτα.

Περισσότερες από 3.400 πτήσεις αναμένεται να ακυρωθούν στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης, του Μονάχου, του Βερολίνου, του Ντίσελντορφ, της Βόννης/Κολωνίας, της Στουτγάρδης, της Λειψίας, της Βρέμης και του Αμβούργου.

Στην χανσεατική πόλη μάλιστα η κινητοποίηση άρχισε αιφνιδιαστικά ήδη χθες το πρωί, με την έναρξη των σχολικών εαρινών διακοπών.

Στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας, στην Φρανκφούρτη, εκτιμάται ότι περίπου 150.000 επιβάτες δεν θα καταφέρουν να μετακινηθούν με τις προγραμματισμένες πτήσεις τους, ενώ δεν θα εξυπηρετηθούν ούτε οι πτήσεις «τράνζιτ».



Η συνδικαλιστική οργάνωση Ver.di έχει καλέσει σε απεργία τους εργαζόμενους στους τομείς της ασφάλειας των αεροσκαφών και των επιβατών και στον κλάδο των πιλότων, ενόψει του τρίτου γύρου διαπραγματεύσεων με την εργοδοσία.

Οι συνδικαλιστές ζητούν αύξηση μισθού 8% και τουλάχιστον 350 ευρώ περισσότερα στις μηνιαίες αποδοχές, υψηλότερα μπόνους για εργασία σε περιόδους πίεσης επιπλέον τρεις ημέρες άδειας.

Οι εργοδότες έχουν μέχρι στιγμής απορρίψει τις απαιτήσεις ως αβάσιμες και δεν έχουν καταθέσει αντιπρόταση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Συμφωνία στις διερευνητικές συνομιλίες CDU/CSU – SPD

Published

on

Από

Ενόψει της εσωτερικής αλλά και της διεθνούς συγκυρίας, οι διερευνητικές συνομιλίες ολοκληρώθηκαν ασυνήθιστα γρήγορα και οι αρχηγοί των τριών κομμάτων, ανακοίνωσαν την συμφωνία τους στα δύο βασικά ζητήματα πολιτικής. Photo credits: mat_hias / pixabay

Οι πιθανοί μελλοντικοί εταίροι, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), ανακοίνωσαν ότι οι διερευνητικές συνομιλίες τους κατέληξαν σε συμφωνία και ότι επιθυμούν να προχωρήσουν άμεσα σε διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης.

Ενόψει της εσωτερικής αλλά και της διεθνούς συγκυρίας, οι διερευνητικές συνομιλίες ολοκληρώθηκαν ασυνήθιστα γρήγορα και οι αρχηγοί των τριών κομμάτων, ο κατά πάσα πιθανότητα επόμενος καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς (CDU), ο Μάρκους Ζέντερ (CSU) και ο Λαρς Κλινγκμπάιλ (SPD), ανακοίνωσαν την συμφωνία τους στα δύο βασικά ζητήματα πολιτικής: τη μετανάστευση και την οικονομία.

Στη μετανάστευση, οι διαπραγματευτές συμφώνησαν να απορρίπτονται επιτόπου στα σύνορα αιτούντες άσυλο και να επεκταθούν «μαζικά» οι συνοριακοί έλεγχοι. Η οικογενειακή επανένωση θα ανασταλεί, παραμένει ωστόσο σε ισχύ νέος νόμος περί ιθαγένειας.



Οι πτήσεις από το Αφγανιστάν για πρώην συνεργάτες της γερμανικής πρεσβείας στην Καμπούλ σταματούν, αλλά θα πραγματοποιηθούν πτήσεις προς το Αφγανιστάν και τη Συρία, με απελαθέντες μετανάστες.

Στην οικονομία, θα πρέπει να δημιουργηθούν επενδυτικά κίνητρα για την τόνωση της οικονομίας – συμπεριλαμβανομένης της φορολογικής μεταρρύθμισης των επιχειρήσεων και της μείωσης του φόρου ηλεκτρικής ενέργειας στο χαμηλότερο επιτρεπόμενο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Μερτς, είναι ανάπτυξη 1 – 2%.

Το Επίδομα Πολιτών πρόκειται να μεταρρυθμιστεί και να μετονομαστεί, ενώ ο κ. Κλινγκμπάιλ διαβεβαίωσε ότι παραμένει ο σχεδιασμός για βασικό μισθό στα 15 ευρώ την ώρα.



Οι τρεις αρχηγοί πρότειναν επίσης και τυπικά την έναρξη διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού. Την απόφαση θα λάβουν οι κομματικές επιτροπές, σε μια διαδικασία η οποία θεωρείται πάντως μόνο τυπική. Κυβέρνηση ωστόσο σχηματίζεται μόνον εφόσον τα κόμματα που την απαρτίζουν συμφωνήσουν στο κυβερνητικό πρόγραμμα.

Το 11σέλιδο διερευνητικό έγγραφο πραγματεύεται πολλά θέματα, αλλά πολλά ερωτήματα πιθανότατα θα απαντηθούν μόνο στις επικείμενες διαπραγματεύσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: 24ωρη απεργία στα αεροδρόμια τη Δευτέρα 10 Μαρτίου

Published

on

Από

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ανέφερε ότι είναι πολύ πιθανό να μην πραγματοποιηθεί καμία αναχώρηση από τον κύριο αεροπορικό κόμβο της Γερμανίας, τη Δευτέρα 10 Μαρτίου. Photo credits: VP68 / pixabay

Σχεδόν όλα τα αεροδρόμια της Γερμανίας θα επηρεαστούν από την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε το συνδικάτο Ver.di τη Δευτέρα 10 Μαρτίου για τους εργαζομένους στον δημόσιο τομέα και στις υπηρεσίες εδάφους, όπως ανέφερε σε μια ανακοίνωση.

Η σχεδιαζόμενη απεργιακή κινητοποίηση συνιστά σημαντική κλιμάκωση στις διαπραγματεύσεις μετά την πραγματοποίηση απεργιών από τη Ver.di σε ορισμένα αεροδρόμια στη Γερμανία, περιλαμβανομένης μιας διήμερης απεργίας στο Μόναχο τον περασμένο μήνα.

Περίπου 5.000 υπάλληλοι των αεροδρομίων που εργοδοτούνται από το κράτος ή από την τοπική αυτοδιοίκηση και 23.000 υπάλληλοι υπηρεσιών εδάφους επηρεάζονται από την απεργία, όπως εξήγησε εκπρόσωπος του συνδικάτου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το συνδικάτο προειδοποίησε τους επιβάτες να προετοιμαστούν για μαζικούς περιορισμούς στις αναχωρήσεις και στις αφίξεις, περιλαμβανομένων ακυρώσεων πτήσεων.



Τα δύο πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια – εκείνα της Φρανκφούρτης και του Μονάχου – είχαν προγραμματίσει 2.000 πτήσεις τη Δευτέρα, δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της ένωσης γερμανικών αεροδρομίων ADV.

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ανέφερε ότι είναι πολύ πιθανό να μην πραγματοποιηθεί καμία αναχώρηση από τον κύριο αεροπορικό κόμβο της Γερμανίας.

Συνέστησε στους επιβάτες να μην έρθουν στο αεροδρόμιο και σε εκείνους που διέρχονται από αυτό να ελέγξουν την κατάσταση της πτήσης τους στον ιστότοπο της αεροπορικής εταιρίας τους. Τουλάχιστον 150.000 επιβάτες θα επηρεαστούν, πρόσθεσε.

Άλλα αεροδρόμια που θα επηρεαστούν τη Δευτέρα είναι εκείνα της Στουτγάρδης, της Κολονίας/Βόνης Ντίσελντορφ, του Ντόρτμουντ, του Ανόβερου, της Βρέμης, του Αμβούργου, του Βερολίνου και της Λειψίας-Χάλε.



Η εταιρία που διαχειρίζεται την εναέρια κυκλοφορία της Γερμανίας, η DFS, ανέφερε ότι δεν θα επηρεαστεί άμεσα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Το συνδικάτο, που διεκδικεί μισθολογικές αυξήσεις 8% ή αύξηση τουλάχιστον 350 ευρώ τον μήνα, καθώς και υψηλότερα μπόνους και πρόσθετες ημέρες άδειας, ανέφερε ότι κήρυξε την προειδοποιητική απεργία μετά την αποτυχία ενός δεύτερου γύρου συλλογικών διαπραγματεύσεων τον περασμένο μήνα.

Οι εργοδότες απέρριψαν τα αιτήματα υποστηρίζοντας πως η δαπάνη για την ικανοποίησή τους θα ήταν υπερβολική γι’ αυτούς. Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να συνεχιστούν αργότερα αυτόν τον μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters – AFP


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Ποινές κάθειρξης σε ακροδεξιούς που σχεδίαζαν την ανατροπή της κυβέρνησης

Published

on

Από

Η ομάδα «Ενωμένοι Πατριώτες» σχεδίαζε «να δημιουργήσει δια της βίας συνθήκες εμφυλίου πολέμου στη Γερμανία», σύμφωνα με το κατηγορητήριο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας. Photo credits: Daniel_B_photos / pixabay

Σε ποινές κάθειρξης έως 8 ετών καταδικάστηκαν πέντε ακροδεξιοί εξτρεμιστές που κρίθηκαν ένοχοι, έπειτα από δίκη που κράτησε σχεδόν δύο χρόνια, για συνωμοσία με στόχο την ανατροπή της γερμανικής κυβέρνησης, καθώς και για τη σχεδιαζόμενη απαγωγή ενός υπουργού Υγείας.

Οι τέσσερις βασικοί κατηγορούμενοι, τρεις άνδρες ηλικίας από 46 έως 58 ετών και μια 77χρονη γυναίκα, πρώην εκπαιδευτικός, καταδικάστηκαν σε ποινές από 5 χρόνια και 9 μήνες μέχρι οκτώ χρόνια, ανακοίνωσε το δικαστήριο της πόλης Κόμπλεντς.

Κρίθηκαν όλοι τους ένοχοι για «εσχάτη προδοσία», ενώ ένας συνεργός τους καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών και 10 μηνών.



Η ομάδα «Ενωμένοι Πατριώτες» σχεδίαζε από τον Ιανουάριο του 2022 «να δημιουργήσει δια της βίας συνθήκες εμφυλίου πολέμου στη Γερμανία», σύμφωνα με το κατηγορητήριο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας που είναι αρμόδια για υποθέσεις τρομοκρατίας.

Αυτοί οι «Πολίτες του Ράιχ», οπαδοί της ιδεολογίας του Ραϊχσμπέργκερ, αρνούνταν τις δημοκρατικές αξίες και δεν θεωρούσαν νόμιμη την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Ονειρεύονταν την επιστροφή στο Β΄ Ράιχ του 1871.

Στόχευαν επίσης να απαγάγουν τον Καρλ Λάουτερμπαχ, τον υπουργό Υγείας της κυβέρνησης του Όλαφ Σολτς, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αντιδημοφιλής στις ακροδεξιές οργανώσεις, λόγω των πολύ αυστηρών μέτρων που είχε λάβει για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19.



Λίγους μήνες μετά τη σύλληψη των μελών της ομάδας, τον Απρίλιο του 2022, οι γερμανικές αρχές εξάρθρωσαν άλλο ένα ένοπλο δίκτυο που είχε συγκροτηθεί γύρω από έναν Γερμανό αριστοκράτη και πρώην στρατιωτικούς. Το δίκτυο αυτό, που είχε υιοθετήσει επίσης την ιδεολογία του Ραϊχσμπέργκερ, ήθελε να ανατρέψει τους θεσμούς και να επιτεθεί στην Μπούντεσταγκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η Mercedes έλαβε έγκριση για δοκιμή ειδικών φώτων σήμανσης αυτόνομης οδήγησης στη Γερμανία

Published

on

Από

Η Γερμανία είναι η πρώτη χώρα που επέτρεψε την υπό όρους αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3. Photo credits: rolfvandewal / pixabay

Η Mercedes είναι ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που έλαβε έγκριση για τη χρήση ειδικών φώτων σήμανσης κατά την αυτόνομη οδήγηση στη Γερμανία.

Αυτή η έγκριση ισχύει σε όλη τη χώρα για δοκιμαστικούς σκοπούς και αρχικά περιορίζεται μέχρι τον Ιούλιο του 2028.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γερμανία είναι η πρώτη χώρα που επέτρεψε την υπό όρους αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3.

Ο εξωτερικός φωτισμός που επιτρέπεται τώρα κατ’ ειδική εξαίρεση, δείχνει στους άλλους χρήστες του δρόμου εάν η λειτουργία υπό όρους αυτόνομης οδήγησης είναι ενεργοποιημένη.



Αυτό επιτρέπει επίσης στις αρμόδιες Αρχές και στην αστυνομία να αναγνωρίζουν πιο εύκολα την κατάσταση του συστήματος και να καθορίζουν εάν ο οδηγός επιτρέπεται να ασχολείται με άλλες δραστηριότητες κατά την υπό όρους αυτόνομη οδήγηση.

Τα ειδικά φώτα σήμανσης είναι ενσωματωμένα στα μπροστινά και πίσω φώτα, καθώς και στα φλας των εξωτερικών καθρεφτών.



Η ειδική έγκριση που χορηγήθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Στουτγάρδης, ενώ τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από αυτή τη δοκιμαστική φάση μπορούν να συμβάλουν στη διαμόρφωση του νομικού πλαισίου που θα επιτρέψει αργότερα τη μαζική παραγωγή.

Επίσης οι πολιτείες Νεβάδα και Καλιφόρνια στις ΗΠΑ παραχώρησαν παρόμοιες εγκρίσεις στη Mercedes στα τέλη του 2023 και οι δοκιμές εκεί βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Κατάργηση 8.000 θέσεων σχεδιάζει η Deutsche Post

Published

on

Από

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι περικοπές αφορούν το τμήμα παράδοσης επιστολών και δεμάτων της εταιρίας μεταφορών DHL εντός Γερμανίας. Photo credits: useche360 / pixabay

Την κατάργηση περίπου 8.000 θέσεων εργασίας έως το τέλος του έτους ανακοίνωσαν τα Γερμανικά Ταχυδρομεία (Deutsche Post), στο πλαίσιο προγράμματος εξυγίανσης.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, οι περικοπές αφορούν το τμήμα παράδοσης επιστολών και δεμάτων της εταιρίας μεταφορών DHL εντός Γερμανίας, το οποίο απασχολεί 187.000 εργαζόμενους.

Η εταιρία, με 600.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, αιτιολόγησε την απόφασή της στο πλαίσιο της «ανάγκης να καταστεί περισσότερο ευέλικτη και αποτελεσματική».



Το αυξημένο κόστος λειτουργίας προκαλεί προβλήματα στον γερμανικό όμιλο, ο οποίος το 2024 αύξησε τον τζίρο του κατά 3%, στα 84,2 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά τα κέρδη μειώθηκαν κατά 7,2% στα 5,9 δισεκατομμύρια.

Τα μέτρα λιτότητας αναμένεται να μειώσουν το κόστος κατά περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Η βασική δραστηριότητα των Γερμανικών Ταχυδρομείων εντός χώρας αποτελεί εδώ και καιρό το «προβληματικό παιδί» του ομίλου, με τους τομείς π.χ. των αποστολών express, τις υπηρεσίες εφοδιαστικής αλυσίδας και τις εμπορευματικές μεταφορές να είναι περισσότερο κερδοφόροι.



Οι επιπτώσεις ωστόσο της οικονομικής ύφεσης και των γεωπολιτικών συγκρούσεων έγιναν αισθητές και σε αυτές τις δραστηριότητες. «Αναμένουμε ότι η παγκόσμια πολιτική και οικονομική κατάσταση θα παραμείνει ασταθής και το 2025», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Post Τομπίας Μάιερ και έκανε λόγο για «υποτονικό μακροοικονομικό περιβάλλον».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Advertisement Europolitis

Like us on Facebook

Advertisement
Advertisement Europolitis